Gość: Tomas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.03, 14:09 W większości innych miast istnieją takowe. Czemu nie w Łodzi? Np. zamiast podforum Piotrkowska, które stanęło na 200 z kawałkiem. Myślę, że będzie miał kto pisać,a także o czym. pzdr Tomas Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hubar Re: A może by tak podforum Inwestycje 28.12.03, 14:41 Tak się zastanawiam, czy nie wywołasz burzy o podForum... n ale może nie, w końcu to nie ja proponuję ;-) Tak się zastanawiam czy jest sens i czy jest na tyle duza potrzeba aby stwarzać/zamieniać na takie któreś z podForów. Prędzej bym widział, wzorem innych mioasta podForum "Kto nami rządzi", bo według mnie za dużo polityki na ogólnym sie pojawia. Ale to tylko moje zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomas Re: A może by tak podforum Inwestycje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.03, 14:45 Potrzeba jest:) Kto nami rządzi też by mogło być? Przecież ilość podforów nie jest ograniczona do 9. Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: A może by tak podforum Inwestycje 28.12.03, 14:58 No nie wiem, jakoś ja (ale czy to ważne) nie jestem do tego przekonany. Nie wie, jakoś za mało jest zarówno inwestycji jak i wątków i artykułow o tym mówiące. Ja traktuje podForum "Porozmawiajmy o Łodzi" jako Forum do rozmów zarówno na tematy związane z historią Łodzi jak i jej przyszłością. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomas Re: A może by tak podforum Inwestycje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.03, 15:03 Jeste jednak za tym, żeby stworzyć forum inwestycje. To, ze do tej pory tych inwestycji było niewiele to inna sprawa. Mam nadzieję, że wkrótce się to zmieni. Sam zauważyłeś, że ostatnio nieco się ruszyło, a przyszły rok ma być lepszy. Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: A może by tak podforum Inwestycje 28.12.03, 15:14 Zobacz ile jest tych wątków, które możnaby zakwalifikować na to proponowane podForum. Według mnie bardzo mało, a nawet przyszłoroczne "lepsze czasy" nie rokują wystarczająco dużego ruchu. Podkreślam, to jest moje zdanie. Według mnie akurat ta kategoria wątów nie potrzebuje swojego indywidualnego podForum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomas Re: A może by tak podforum Inwestycje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.03, 15:18 Myslę, że uzbiera się odpowiednia ilość, zeby takie forum oworzyć. Można je rozszerzyć na Architektura i inwestycje itp. Poza tym forum trzeba co jakiś czas zmieniać... Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: A może by tak podforum Inwestycje 28.12.03, 15:30 A taką rolę nie może spełniać podForum "PoŁ"? Myślę, że może tam doskonale współgrać historia, architektura, inwestycje i przyszłość Łodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomas Re: A może by tak podforum Inwestycje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.03, 15:51 Myślę, że forum Porozmawiajmy o Łodzi powinno być poświęcone historii Łodzi, "magicznych" miejscach, wycieczkach, starej zabytkowej zabudowie itp. Idąc Twoim tokiem myslenia powinniśmy połaczyć sport, komunikację i lotnisko w jeden wątek Porozmwaiajmy o Łodzi (bo wszystkie dotyczą naszego miasta). Odpowiedz Link Zgłoś
ixtlilto Re: A może by tak podforum Inwestycje 28.12.03, 16:01 Gość portalu: Tomas napisał(a): > Jeste jednak za tym, żeby stworzyć forum inwestycje. Przypomnę tylko, że obecne "PoŁ" zostało zrobione z forum "Inicjatywy", na któym właśnie o inicjatywach dla Łodzi mieliśmy duskutować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomas Re: A może by tak podforum Inwestycje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.03, 16:09 Jest droba różnica między inicjatywą a inwestycją!!! Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: A może by tak podforum Inwestycje 28.12.03, 16:43 Niemniej jednych i drugich (przynajmniej na Forum) było i jest nieco za mało... tak mi się wydaje. Prędzej bym prosił o przemianowanie "Spotkajmy się" na "Kto nami rządzi". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomas Re: A może by tak podforum Inwestycje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.03, 16:55 Hubarze. trzeba forum co jakiś czas zmieniać, żeby nie stało się nudne. Skąd wiesz, że forum inwestycje będzie niewypałem. Dużo osób się tym interesuje (nie tylko z Łodzi) i myślę, że uzbiera się grupka obecnych forumowiczów jak i przybędzie kilku nowych. Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: A może by tak podforum Inwestycje 28.12.03, 17:49 Zgadzam się, że trzeba. Nie to że wiem, ale przypuszczam opierając się na jakimśtam doświadczeniu i obserwacjach. Może zmienić nazwę podForum PoŁ na np "Historia i przyszłość Łodzi"? Jesli znajdziesz sposób na ściągniecie kolejnych rzeczowych forumowiczów, to ja będę ci wdzięczny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomas Re: A może by tak podforum Inwestycje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.03, 18:18 Jeżeli chodzi o inwestycje to nie ma żadnego doświadczenia, bo takiego podforum nie ma. Ilość inwestycji będzie wzrastała - to raczej jest pewne. Poza tym było sporo wątków dotyczących inwestycji (choćby Manufaktura czy BUŁ- a). W związku z tym, że budowa Manufaktury ruszyła na dobre można przypuszczać, że pytań i pytających będzie przybywać. Na forum można także przedstawiać nowe projekty i poddawać je ocenie forumowiczów. Jednym zdaniem. Będzie o czym pisać. Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: A może by tak podforum Inwestycje 28.12.03, 18:39 PodForum może i nie było, ale były watki na ten temat. Manufaktura jest według mnie idealnym przykładem tego, aby właśnie tego typu wątki były na obecnym PoŁ... no to jak, zaczynamy dyskusję nad zmiana nazwy, czy dalej zastanawiamy sie nad nowym podForum? PS Szkoda, że tak mało osób przedstawia swoje zdanie :-( Odpowiedz Link Zgłoś
michal.ch Re: A może by tak podforum Inwestycje 28.12.03, 18:51 No co tu przedstawiać? Uważam, że PoŁ jest tu wystarczające. Nie raz już poruszano tam tematykę inwestycji. A np. jak sam wspomniałeś temat takich inwestycji, jak Manufaktura byłby dyskusyjny, bo mamy tu zarazem nowy obiekt, ale zarazem zabytkową architekturę. I gdzie to umieścić? Natomiast za pomyłkę uważam podforum "Spotkajmy się". Można by to na coś zmienić. Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: A może by tak podforum Inwestycje 28.12.03, 19:04 To do mnie piszesz? Przecież ja się z tym zgadzam. Przyjmuje ewentualnie lekka kosmetyka-zmiana nazwy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomas Re: A może by tak podforum Inwestycje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.03, 19:40 Do porozmawiajmy o Łodzi można wrzucić praktycnie wszystko... Można na próbę przerobić spotkamy się albo ulicę piotrkowską. Jak się nie sprawdzi, to będziem myśleć Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: A może by tak podforum Inwestycje 28.12.03, 19:56 Gość portalu: Tomas napisał(a): > Do porozmawiajmy o Łodzi można wrzucić praktycnie wszystko... ## A czy my chcemy aby tam było wrzucone wszystko? Wiec może czas zastanowić się nad zmianą nazwy, tak aby mówiła, jakie tematy są tam "poządane"? > Można na próbę przerobić spotkamy się albo ulicę piotrkowską. Jak się nie > sprawdzi, to będziem myśleć ## Dla mnie oba te podFora są bezsensowne... ale z jednym nie wolno nam Forumowiczom, podejmować decyzji, wszak to jakby Forum pewnego portalu... Odpowiedz Link Zgłoś
ixtlilto Re: A może by tak podforum Inwestycje 28.12.03, 20:03 hubar napisał: > A czy my chcemy aby tam było wrzucone wszystko? Wiec może czas zastanowić się > nad zmianą nazwy, tak aby mówiła, jakie tematy są tam "poządane"? A jaką masz propozycję tego uściślenia tematyki? Bardziej na przeszłość, bardziej na przyszłość czy i jedno i drugie? Bo rozumiem, że chodzi Ci o podtytuł, taki jaki można dodawać na forach prywatnych... Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: A może by tak podforum Inwestycje 28.12.03, 20:15 Oj nie czyta się... forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=63&w=9872988&a=9875248 ale faktycznie, dodanie podtytułu mogłoby rozwiązać wiele wątpliwości jakie ma ktoś, kto chce coś napisać na Forum. Odpowiedz Link Zgłoś
ixtlilto Re: A może by tak podforum Inwestycje 28.12.03, 20:20 hubar napisał: > Oj nie czyta się... > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=63&w=9872988&a=9875248 ale > faktycznie, dodanie podtytułu mogłoby rozwiązać wiele wątpliwości jakie ma > ktoś, kto chce coś napisać na Forum. Czyta się :)P Tylko myslałam, że w toku dyskusji jakąś nową propozycję masz. Podtytuł może mieć nawet ze 2 linijki tekstu (dłuższego nikt nie będzie czytał) Odpowiedz Link Zgłoś
ixtlilto Re: A może by tak podforum Inwestycje 28.12.03, 19:56 Gość portalu: Tomas napisał(a): > Można na próbę przerobić spotkamy się albo ulicę piotrkowską. Jak się nie > sprawdzi, to będziem myśleć "Ulica Piotrkowska" należy do portalu www.ulicapiotrkowska.pl, więc to z nimi trzeba rozmawiać w sprawie przemianowania ich forum, z którego i tak nie korzystają... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomas Re: A może by tak podforum Inwestycje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.03, 20:09 A ja myślałem, że forum należy do Gazety i że to ona decyduje. Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: A może by tak podforum Inwestycje 28.12.03, 20:19 Ale wypada przynajmniej spytać. Odpowiedz Link Zgłoś
geograf Re: A może by tak podforum Inwestycje 28.12.03, 16:10 a może przemianowac podForum "Porozmawiajmy o Łodzi" np. na nazwę: "O Łodzi, inwestycjach" no coś w tym guście. Nie twórzmy sobie tylu podforów,ile ma Wawa..zagospodarujmy te,które mamy,a które świecą pustkami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomas Re: A może by tak podforum Inwestycje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.03, 16:34 ewentualnie na wzór krakowski Komunikacja i inwestycje. Tyle, że tam maja oddzielnie Architekturę Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: A może by tak podforum Inwestycje 28.12.03, 16:40 O nie! Łódzka Komunikacja ma się dobrze (mowa o podForum). W Krakowie to mają zupełnie inny charakter i z nazwą to raczej tam ma niewiele wspólnego... Komunikacji nie ruszać, proszę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomas Re: A może by tak podforum Inwestycje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.03, 16:48 No to zostaje ew. Ulica Piotrkowska, która od dłuższego jest "wymarła". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bart Re: A może by tak podforum Inwestycje IP: *.tpnets.com 28.12.03, 17:03 No jasne, że ma się dobrze! Poza tym wydaje mi się, iż jeśli jest mowa o inwestycjach typu wiadukty, drogi to niech będzie tak jak było i niech te wątki trafiają na pF Komunikacja. Inwestycje typu renowacje, nowe budynki trafiają na pF Pozrozmawiajmy o Łodzi i tak też jest dobrze. Wzorem łódzkiej sieci tramwajowej nie ma potrzeby na razie rozbudowywać, lecz dbać o to , co jest teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
hubar Re: A może by tak podforum Inwestycje 28.12.03, 17:40 Zgadza się, w tym przypadku Łódź nie musi się "kierować wzorem innych", ale może być wzorem dla innych :-P Odpowiedz Link Zgłoś
hubar PodForum ulicaPiotrkowska.pl 29.12.03, 14:17 Proszę o zabranie głosu: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=594&w=9886698 Odpowiedz Link Zgłoś