yasmin87 16 lat temu Witam :) Mam problem z usunięciem kamienia z pralki, dokładnie chodzi mi o usunięcie kamienia z dziurek z których leci woda.Próbowałam już octem i nic, nie wiem jak w ogóle tam się dostać :( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: inny gość Re: Kamień w pralce IP: *.centertel.pl 16 lat temu W dziurki u góry - można wstrzyknąć płyn odkamieniająco -odrdzewiający strzykawką, a po odczekaniu przeszorować szczotką do paznokci. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Kamień w pralce 16 lat temu Na przyszlosc: do kazdego prania wsypywac 1 lyzek sody oczyszczanej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jjkpb Re: Kamień w pralce IP: *.xdsl.centertel.pl 16 lat temu U mnie trzeba było (gdy już nic nie pomagało) zdjąć z góry obudowę i dostać się do miejsca wlewu wody(do tych otworów).Potem usunęliśmy kamień mechanicznie,skrobiąc go a na koniec polewając środkiem odkamieniającym i czyszcząc szczoteczką.Pomogło,cykl prania trwa o godzinę krócej czyli tak jak należy.Wcześniej woda wlewała się bardzo powoli, co wydłużało cykl prania. Odpowiedz Link Zgłoś