Dodaj do ulubionych

farbka do ubrań

IP: 62.233.139.* 22 lata temu
czy ktos wie czy mozna kupic i gdzie taką farbke do ubran?
Obserwuj wątek
    • martahelena Re: farbka do ubrań 22 lata temu
      W sklepach chemicznych takie małe papierowe torebeczki kup wiecej niż piszą
      będzie fajniejszy kolor jak masz pytania to pisz bo ja częto farbuję
      • Gość: kinga Re: farbka do ubrań IP: 62.233.139.* 22 lata temu
        o super ze ktos wie cos na ten temat, chciałabym ufarbowac kurtke, była kiedys
        biała ale po upraniu (w pralce o zgrozo!) zrobila się brudno rózowa i to tylko
        miejscami, pomyslalam ze moze by tak na czarno ją przefarbowac... W sklepach
        chemicznych? Kurcze to juz chyba wymarłe sklepy, ale poszukam... Dzieki:)
      • pini1 Re: farbka do ubrań 22 lata temu
        A czy farbujesz w garze czy w pralce? Wiem, że niektórzy farbują w pralkach a mam do ufarbowania kurtkę, więc w garnku może być trochę trudno. Boję się jednak czy później nie będzie brudzić prania.
    • ivo Re: farbka do ubrań 22 lata temu
      o ile tyle farbujesz to napewno wiesz jaki kolor najlepiej wychodzi, bo ja
      zawsze mam ten problem ze wszystkie ciemne kolory tak strasznie sprane wychodza
      ,to znaczy jak je wyciagam z pralki po farbowaniu i sa mokre to oky, ale potem
      trzeba je raz wyprac,..a potem przewaznie taka szarobura rzecz laduje umnie w
      smietniku bo czegos takiego nie mozna nosic. mam wrazenie ze ja cos zle robie.
      jeszcze jedno pytanie czy mozna farbowac kurtke z irchy (konkretnie taki alla
      kozuch)moja ulubiona bezowa niestety juz ma okropny kolor i chetnie bym ja
      zafarbowala, ale obawiam sie ze ja potem zaraz wywale.
      wiec prosze podziel sie twoja praktyka. dziekoje
      • Gość: kinga Re: farbka do ubrań IP: 62.233.139.* 22 lata temu
        ja mam jeszcze jeden problem otóz kupilam ostatnio jakąs farbke ale do
        farbowania na gorąco, a co za tym idzie trzeba rzecz farbowaną gotowac przez
        godzine... Nie wiem czy to mojej kurtce nie zaszkodzi to gotowanie.. Czy sa
        jakies farbki których sie nie gotuje, jakos na zimno??
        • Gość: zz Re: farbka do ubrań IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22 lata temu
          wybierz się do pralni-farbiarni, tam Ci poradzą. ja kiedyś mało nie straciłam
          spodni, ale poszłam do mojej pralni i babeczka odradziła mi ich farbowanie, bo
          byl jakiś specyficzny skład i mogłoby nie wyjść...
          • dzika_roza Re: farbka do ubrań 22 lata temu
            hej, a skad jestes? bo ja chcilabym zafarbowac koszule z grubego jedwabiu...
            niechcacy przetrzymalam na niej vanish i sie porobily rowe plamy:( no i tak
            wymyslilam ze moze by ja farbnac na czarno. ale nawet nie mam pojecia czy
            jedwab mozna...
            pozdrawiam
    • martahelena Re: farbka do ubrań 22 lata temu
      nawet jak pisze że trzeba gotować a skład materiału na to nie pozwala to ja
      wrzucam po prostu do wrzątku i nie gotuję. Zostawiam na dłużej niż piszą -nawet
      na noc. Farbuję raczej głównie bawełnę 100% bo z innymi materiałami ze składem
      sztucznych włókien raczej się boję. Niestety czsem jak farbuję bawełnę to potem
      okazuje się że bawełniany ciuch był pozszywany nicią ze sztucznego tworzywa i
      np. ciuch extra chwycił a zostały niezafarbowane nici!!! Kurtki irchowej nie
      farbujcie bo ircha po zmoczeniu nie będzie już irchą... Próbujcie w
      wykwalifikowanych farbiarniach ale tych coraz mniej... Można spytać u lokalnego
      kusnierza może on coś doradzi w sprawie skór,kozuchów itp.
      • Gość: spirea a farbowanie skóry? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22 lata temu
        muszę pokryc farbą skórzane buty, wie ktoś może jak to się robi, gdzie dostanę
        farby ?
        • dzika_roza Re: a farbowanie skóry? 22 lata temu
          hej, widzialam farbki do obuwia na Dlugiej, w "naprawie obuwia". ale ja jestem
          z Krakowa. kosztuja kolo 4zl.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka