Gość: kinga IP: 62.233.139.* 22 lata temu czy ktos wie czy mozna kupic i gdzie taką farbke do ubran? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
martahelena Re: farbka do ubrań 22 lata temu W sklepach chemicznych takie małe papierowe torebeczki kup wiecej niż piszą będzie fajniejszy kolor jak masz pytania to pisz bo ja częto farbuję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinga Re: farbka do ubrań IP: 62.233.139.* 22 lata temu o super ze ktos wie cos na ten temat, chciałabym ufarbowac kurtke, była kiedys biała ale po upraniu (w pralce o zgrozo!) zrobila się brudno rózowa i to tylko miejscami, pomyslalam ze moze by tak na czarno ją przefarbowac... W sklepach chemicznych? Kurcze to juz chyba wymarłe sklepy, ale poszukam... Dzieki:) Odpowiedz Link Zgłoś
pini1 Re: farbka do ubrań 22 lata temu A czy farbujesz w garze czy w pralce? Wiem, że niektórzy farbują w pralkach a mam do ufarbowania kurtkę, więc w garnku może być trochę trudno. Boję się jednak czy później nie będzie brudzić prania. Odpowiedz Link Zgłoś
ivo Re: farbka do ubrań 22 lata temu o ile tyle farbujesz to napewno wiesz jaki kolor najlepiej wychodzi, bo ja zawsze mam ten problem ze wszystkie ciemne kolory tak strasznie sprane wychodza ,to znaczy jak je wyciagam z pralki po farbowaniu i sa mokre to oky, ale potem trzeba je raz wyprac,..a potem przewaznie taka szarobura rzecz laduje umnie w smietniku bo czegos takiego nie mozna nosic. mam wrazenie ze ja cos zle robie. jeszcze jedno pytanie czy mozna farbowac kurtke z irchy (konkretnie taki alla kozuch)moja ulubiona bezowa niestety juz ma okropny kolor i chetnie bym ja zafarbowala, ale obawiam sie ze ja potem zaraz wywale. wiec prosze podziel sie twoja praktyka. dziekoje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinga Re: farbka do ubrań IP: 62.233.139.* 22 lata temu ja mam jeszcze jeden problem otóz kupilam ostatnio jakąs farbke ale do farbowania na gorąco, a co za tym idzie trzeba rzecz farbowaną gotowac przez godzine... Nie wiem czy to mojej kurtce nie zaszkodzi to gotowanie.. Czy sa jakies farbki których sie nie gotuje, jakos na zimno?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zz Re: farbka do ubrań IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22 lata temu wybierz się do pralni-farbiarni, tam Ci poradzą. ja kiedyś mało nie straciłam spodni, ale poszłam do mojej pralni i babeczka odradziła mi ich farbowanie, bo byl jakiś specyficzny skład i mogłoby nie wyjść... Odpowiedz Link Zgłoś
dzika_roza Re: farbka do ubrań 22 lata temu hej, a skad jestes? bo ja chcilabym zafarbowac koszule z grubego jedwabiu... niechcacy przetrzymalam na niej vanish i sie porobily rowe plamy:( no i tak wymyslilam ze moze by ja farbnac na czarno. ale nawet nie mam pojecia czy jedwab mozna... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
martahelena Re: farbka do ubrań 22 lata temu nawet jak pisze że trzeba gotować a skład materiału na to nie pozwala to ja wrzucam po prostu do wrzątku i nie gotuję. Zostawiam na dłużej niż piszą -nawet na noc. Farbuję raczej głównie bawełnę 100% bo z innymi materiałami ze składem sztucznych włókien raczej się boję. Niestety czsem jak farbuję bawełnę to potem okazuje się że bawełniany ciuch był pozszywany nicią ze sztucznego tworzywa i np. ciuch extra chwycił a zostały niezafarbowane nici!!! Kurtki irchowej nie farbujcie bo ircha po zmoczeniu nie będzie już irchą... Próbujcie w wykwalifikowanych farbiarniach ale tych coraz mniej... Można spytać u lokalnego kusnierza może on coś doradzi w sprawie skór,kozuchów itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spirea a farbowanie skóry? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22 lata temu muszę pokryc farbą skórzane buty, wie ktoś może jak to się robi, gdzie dostanę farby ? Odpowiedz Link Zgłoś
dzika_roza Re: a farbowanie skóry? 22 lata temu hej, widzialam farbki do obuwia na Dlugiej, w "naprawie obuwia". ale ja jestem z Krakowa. kosztuja kolo 4zl. Odpowiedz Link Zgłoś