Dodaj do ulubionych

ZMYWARKA DO NACZYŃ

IP: *.ftt.wolbrom.pl / *.ftt.wolbrom.pl 22 lata temu
Kobiety jaką polecacie zmywarkę do naczyń, gdzieś na 8 do 9 kompletów (małą)i
nie drogą?
Proszę o propozycje
Gosia
Obserwuj wątek
    • Gość: Dana Re: ZMYWARKA DO NACZYŃ IP: *.fvt.mw.tu-muenchen.de 22 lata temu
      Malej nie oplaca sie kupowac. Mie zmiescisz garnkow.Lepiej myc co drugi
      dzien.Mam 10 lat praktyki.Najwazniejsze zeby miala dwie temperatury do mycia,
      program krotki bez suszenia (oszczedny) i wskaznik soli.
    • Gość: 111 Re: ZMYWARKA DO NACZYŃ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22 lata temu
      Myc naczynia co drugi dzien? Fuuuuuj
      • Gość: iwona Re: ZMYWARKA DO NACZYŃ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22 lata temu
        a dlaczego nie - nie wyrabiam sie, żeby w ciągu jednego dnia zapelnić zmywarkę,
        to i myję co dwa dni, jak już brakuje np. szklanek.
        A co to - higiena osobista?! - skąd twoje oburzone wycie?
    • mariofed Re: ZMYWARKA DO NACZYŃ 22 lata temu
      Musisz się zdecydować: dobra, czy niedroga. Te dwie rzeczy niestety nie idą ze
      sobą w parze. Ja mam Zanussi i na pewno Ci jej nie polecam . Chciałam mieć
      właśnie tanią. Chodzi głośno jak czołg - przy kupowaniu zwróć uwagę na poziom
      decybeli. Moja nie ma wskaźnika poziomu soli - teraz wiem jakie to ważne. Duża
      rzeczywiście jest wygodniejsza, mieszczą się garnki, miski; chyba, że jesteś
      sama. Ważne są również różne temperatury zmywania i mycie tzw. oszczędne. Teraz
      to wszystko wiem, ale niestety za późno.
      Dzisiaj na 100% kupiłabym zmywarkę firmy Bosch.
      Pozdrawiam.
    • Gość: Ja Re: ZMYWARKA DO NACZYŃ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22 lata temu
      Bardzo wiele osób myje bo zapelnia im sie zmywarka co drugi dzień. Nie mam
      zmywarki ale często zdarza mi się umyc naczynia po kolacji na drugi dzień. Jak
      nie mialam malego dziecka, koszmary mi się śnily gdy naczynia zostaly w zlewie
      na drugi dzień. A teraz? Myslę tylko o tym aby się polozyc spać. Jakoś robale
      mnie nie zjadly.
    • Gość: JK Re: ZMYWARKA DO NACZYŃ IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22 lata temu
      Ja mam 45cm i mieszczą mi się w niej garnki, duże patelnie i michy. Wszystko
      zależy od odpowiedniego ułożenia. Ale być może w innych typach zmywarek się tak
      nie da.
      • Gość: Opty Re: ZMYWARKA DO NACZYŃ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22 lata temu
        Wbrew pozorom do małej zmywarki mieści się sporo. Mam taką właśnie na 9 kpl
        szer. 45 cm (Amica). Obsługuję nią rodzinę 3 osobową i jestem zadowolona.
        Zmywam różnie ale najczęściej co drugi dzień. Rady na co zwrócić uwagę przy
        kupnie już były (ilość decybeli,wskaźnik soli i nabłyszczacza, min. 3 programy
        z różną temp., aquastop).
        Trzeba być przygotowanym na to , że część naczyń jest brudnych (w zmywarce
        czeka), więc należy mieć pewien zapas czystych. W zmywarce nie wolno myć naczyń
        drewnianych, aluminiowych, srebrnych i malowanych ręcznie. Kupować raczej
        naczynia , które można myć w zmywarce. I to chyba wszystko. Pozdr.
      • Gość: e. Re: ZMYWARKA DO NACZYŃ IP: 217.153.179.* 22 lata temu
        Ja mam Whirlpoola małą chyba na 6 kompletów i wszystko mi się w niej mieści -
        miski, garnki, patelnie itd. Ma kilka programów, ale ja zazwyczaj używam Bio na
        50% i wszystko się domywa bez problemu. Małe zmywarki nie są takie złe.
    • Gość: xyz Re: Cd IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22 lata temu
    • aankaa Re: ZMYWARKA DO NACZYŃ 22 lata temu
      przydatna jest funkcja opóźnionego startu (nawet nie wiem czy moja maszyna
      hałasuje - zmywa jak jestem w pracy). Wtedy niezbędny jest aquastop
    • naila Re: ZMYWARKA DO NACZYŃ 22 lata temu
      Mam Bosha. Ma jedną temp. 65st. (chyba), kilka programów, ilość nabłyszczacza
      widać przez szybkę na drzwiach, ilość soli na dnie zmywarki, gdzie jeśli mam
      zatyczkę niebieską, to ok, a jak już nie, to soli trzeba dosypać. Szerokość 45
      cm, bo tylko taka się mieściła u mnie w kuchni po przeróbkach oczywiście.
      Kosztowała ok. 1300zł rok temu. Jest dosyć cicha, ale słychać jak pracuje. Na
      koniec suszy. Ma w środku dwa kosze: jeden na naczynia, garnki, sztućce (osobny
      przestawiany koszyczek), na górze na kubki, szklanki i inne mniejsze. Sprawuje
      się super i jest to mój najlepszy zakup życia. Nawet teraz zdarza się, że
      włączam pranie naczyń i siadam obok z książką i się rozkoszuję chwilami, kiedy
      nie muszę stac przy zlewie i szorować po stokroć. Przepiękne chwile :))))))))
    • Gość: uzytkonik Re: ZMYWARKA DO NACZYŃ IP: *.GBNet / 80.51.229.* 22 lata temu
      Ja mam Candy i sprawuje sie b. dobrze.
      Jesli masz dzieci to warto wziąć zmywarkę z ukrytm panelem (na rancie górnym
      drzwi) - moje są takimi rzeczami strasznie zainteresowane
      • Gość: belluna Re: ZMYWARKA DO NACZYŃ IP: *.crowley.pl 22 lata temu
        ja dodam jeszcze - jak najmniej elektroniki. z doswiadczenia sasiadow - kazde
        wylaczenie pradu, pokrecenie czegos przez dziecko itp. w trakcie pracy zmywarki
        powoduje a)jej zawieszenie i wzywanie serwisu, b)przy odrobinie szczescie nie
        wiesza sie, ale cale zmywanie trzeba puszczac od poczatku. ja mam elektroluxa,
        45 cm, prosty model, A mycie z namaczaniem, B mycie zwykle, C mycie bez
        suszenia (plucze tak goraca woda, ze naczynia ladnie same wysychaja, bez
        zostawiania sladow po wodzie), D namaczanie. pokretlo mechaniczne, nawet jak mi
        dziecko cos pokreci, to ustawiam na odpowiednie miejsce. zdarzalo mi sie tez
        cos dorzucac w trakcie zmywania. puszczam ja co drugi dzien przy trzyosobowej
        rodzinie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka