IP: *.sdl.vectranet.pl / 81.15.159.* 21 lat temu
Pomozcie. W moim domu pojawily sie pluskwy wstyd sie prz\yznac.Nie wiem skad
sie to wzielo u mnie w domu. Podobno pojawiaja sie tylko tam gdzie jest
okropny brud. U mnie jest czysto praktycznie codziennie sprzatam, moze skads
przynioslam? Nie wiem co robic gryza mnie i moje dziecko w nocy. Powiedzcie
co robic
Obserwuj wątek
    • Gość: stasia Re: pluskwy? IP: *.os.kn.pl 21 lat temu
      abc na karaczany wspaniały środek i bardzo skuteczny /może masz nowe meble ?
      albo przyniosłaś zkąś nieszkodliwy środek na tym forum już było o tym poczytaj
      sobie
      jeśli chcesz w nocy sie spokojnie wyspać to gorącą wodą wszystkie r ogi w
      łóżku zlej boki, mają czarne kropki to są ich larwy bywają za tapetą za
      obrazami w rogach samych okropnie gryzą miałam ten problem nawet w gniazdku
      sie chowali życze powodzenia
      • Gość: nineczka Re: pluskwy? IP: *.sdl.vectranet.pl / 81.15.159.* 21 lat temu
        dziekuje bardzo za rady jestem przerazona najgorsze jest to ze zalegly sie w
        lozeczku dziecka, lozeczko rozkrecalam i zlewalam wlasnie goraca woda na jakis
        czas zniknely ale powoli sie znowu pojawiaja cale lozeczko jest w tych czarnych
        kropkach
    • Gość: nimeska Re: pluskwy? IP: *.w86-196.abo.wanadoo.fr 21 lat temu
      zajrzyj do apteki,do sklepu chemicznego tam powinni ci cos polecic na takie
      robactwo :(
      jak jesteś z wrocławia to na ul grabiszyńskiej róg zaporowskiej jest sklep
      higiena pracy sprzedają tam wspaniałe środki na wszelkie robactwo życze
      powodzenia
    • beat.ka38 Re: pluskwy? 10 lat temu
      Możliwe, że przeszło od sąsiadów. Pluskwy lubią wędrować między mieszkaniami. Nie czekaj, aż pojawi się ich więcej. Miałam kiedyś taką sytuacje i żadne środki dostępne w sklepie nie pomagały. Dopiero firma Prusator zrobiła dezynsekcje w całym pionie i końcu pozbyłam się tych szkodników.
    • adam01adam02 Re: pluskwy? 9 lat temu
      Witam. To mit, że pluskwa domowa występuje tam gdzie jest brud. Pluskwa także uwielbia warunki sterylne, i każdy dom jest dla niej osiągalny. Ważny jest dla niej żywiciel - człowiek, kot lub pies. Pluskwę do domu, teraz można przynieść z każdego miejsca: od sąsiad, rodziny, szpitala, przychodni lekarskiej, hotelu, sanatoriów, domów wypoczynkowych, aptek, z komunikacji autobusowej, tramwajowej i kolejowej, przy zakupie nowych mebli, ubrań. A przenieść ją można na ubraniu, na obuwiu, na bagażu. Proszę nie bagatelizować tego problemu, bo ukąszenia przez pluskwę, mogą być przyczyną przykrych objawów chorobowych. Nie próbujcie sami walczyć z pluskwą, szkoda kasy i zdrowia. PORADA: na rynku jest wiele firm, które zajmują się zwalczaniem pluskwy. Jedni robią to skutecznie inni nie. PROPONUJĘ: zanim zdecydujecie, jaką ofertę wybrać, pamiętajcie, by szukać technika, który stosuje w swojej dezynsekcji co najmniej 3 (trzy) technologie, a jeszcze lepiej jak będzie ich więcej. Sprawdźcie, czy firma posiada opinie klientów, referencje instytucji państwowych, galerię zdjęć, szczegółowy opis oferty ze wskazaniem stosowanych urządzeń. A DLACZEGO?, bo jest to bardzo logiczne, czym więcej czegoś, tym większa gwarancja, że dezynsekcja będzie skuteczna. PAMIĘTAJCIE RÓWNIEŻ: nie sugerujcie się niską ceną, niska cena nie zawsze wpływa na jakość usługi. Odpowiadając na zadane pytanie, CO ROBIĆ? - usiąść przed komputerem i wpisać w wyszukiwarkę google następujące frazy: zwalczanie pluskwy, usuwanie pluskwy, tępienie pluskwy, dezynsekcja pluskwy, dezynfekcja pluskwy. PODPOWIEDŹ: nie sugerujcie się tym, że dana firma jest wysoko promowana w wyszukiwarce na 1 stronie na samej górze, bardzo często na 2, 3 i 4 stronie, znajdziesz ciekawsze i bardziej kompetentne firmy.
      Życzę powodzenia!
    • adam01adam02 Re: pluskwy? 9 lat temu
      Przeczytałem wiele wątków poświęconych owadowi pluskwy domowej. I jak zauważyłem, jest to zjawisko powszechne w naszych domach, i dlatego postanowiłem bliżej przyjrzeć się zjawisku. Przewertowałem wiele artykułów na ten temat, i włosy dęba stają. Najbardziej narażona jest Łódź i Warszawa, choć w innych regionach Polski, jest też to zjawisko częste. Ludzie piszą że stosują różne sposoby domowe, (nie będę wymieniał jakie, bo i tak są nieskuteczne), które niestety nie przynoszą zamierzonego skutku. Doczytałem się również, że owada pluskwy domowej, jest bardzo trudno się pozbyć. Ponadto, ukąszenia tego owada, mogą stanowić bardzo poważne zagrożenie dla zdrowia ludzi i zwierząt. Aż strach pomyśleć, by to samo mnie spotkało! Po wstępnej analizie informacji ogólnych, postanowiłem sprawdzić rynek, jak radzi sobie z tym problemem. Przejrzałem różne oferty i fora społecznościowe, szukając rekomendacji. MOJE WNIOSKI: ceny kształtują się od 150 zł do nawet 3000 zł, firmy stosują od 1-ego do 5-ciu sposobów w walce z pluskwą, gwarancja to od 1-miesiąca do 3-miesięcy, wszyscy dają 100% skuteczności (z którą bywa różnie). Ja znalazłem kilka firm i ofert, które przykuły moja uwagę, oto kilka przykładów linków: freshmaker.firmy.net, termit24h.pl, vermin.com.pl i robale.com.pl. Wszystkie te oferty są opisane w sposób jasny i czytelny, i wszystkie zasługują na uwagę. Choć jedna z nich przykuła moją szczególną uwagę, to firma freshmaker z Sokolniki Las woj. łódzkie. Opis, zdjęcia, opinie i referencje przemawiają za tym, że gdybym ja miał problem z pluskwami, chyba bym ją wybrał. Ale to już zostawiam, każdemu Państwu z osobna.
    • Gość: gort34 Re: pluskwy? IP: *.232.252.14.atman.pl 9 lat temu
      Najprostszym rozwiązaniem byłoby zainwestowanie w drogi środek, ale zawsze uważam, że warto wpierw dokładnie przeszukać

internet,a nuż się uda zaoszczędzić i jeszcze znaleźć coś naturalnego. I w ten sposób, kiedy miałem problem z pluskwami,

natrafiłem na bardzo ciekawy artykuł - podsyłam link:

ddd-kowal.pl/blog/dezynsekcja/jak-naturalnie-pozbyc-sie-pluskiew-najlepsze-metody/

Może i Wam przydadzą się informacje tam zawarte.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka