Gość: annab. IP: *.isp.tvkg.net 20 lat temu Czy warto kupić expres do kawy? chodzi mi o expres ciśnieniowy. Jkich firm polecacie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
strucla_z_serem Re: expres do kawy 20 lat temu cóż piłam kawke z ekspresu Krups i była naprawde bardzo smaczna wiem, że jest to firma specjal sie w produkcji ekspresow wiem tez, ze ekspresy bywają w niektorych domach zbytecznym gratem i lądują na allegro bądź strychu to zależy chyba od tego, jakie sie ma podejscie/wrazenia i czy sie kawke lubi polecić mogę taki na dwie filiżanki, nie z dzbankiem praktyczne to jest bardzo, gdy uzywa sie ekspresu np rano i w ciagu dnia też chciałoby sie/lubi sie dobra kawke wypic zalewana wodą nigdy tak nie bedzie smakowala jak dobry gatunek z ekspresu cisnieniowego przede wszystkim ze wzgl na to, ze wychodzi niby zwykla kawa a taka jakas kremowa bardziej, aksamitna sama poluje na Krupsa, ma to byc prezent dla rodzicow- mama jest kawoszem generalnie uwazam je za bardzo dobry wynalazek, wiaże sie jednak z wiekszym wydatkiem pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
skorpionica11 Re: expres do kawy jesli kogos stac to polecam 20 lat temu Moj ojciec u siebie w domu ma ekspres do kawy ,ale nie pamietam nazwy firmy. A moj ojciec raczej byle czego nie kupuje tzn chodzi mi o marke ekspersu. Odpowiedz Link Zgłoś
saskiaplus1 Re: expres do kawy 20 lat temu Świetna rzecz, ale tylko dla osoby, która lubi espresso. Jeśli dysponuje się większą kasą (ponad 2000), to warto kupić ekspres z młynkiem, bo kawa świeżo zmielona nie da się porównać z żadną inną. Dobre ekspresy ciśnieniowe robi AEG, Saeco, Krups, DeLonghi i Bosch. Ja od dwóch lat mam nieduży model AEG i bardzo go sobie chwalę. Odpowiedz Link Zgłoś
siagabry Re: expres do kawy 20 lat temu Ja od 1,5 miesiąca jestem posiadaczką bardzo prostego ekspresu ciśnieniowego AEG. Długo zastanowiałam się, czy taka maszyna będzie mi potrzebna, bo jakimś wyjątkowym smakoszem kawy nie jestem - piłam z reguły 1-2 filiżanki rozpuszczalnej kawy dziennie. W zasadzie już po pierwszym użyciu ekspresu byłam nim zachwycona. Używam kawy już mielonej, wychodzi smaczny napar z naprawdę dużą pianką :-) Moim zdaniem pycha :-)To było bardzo dobrze wydane 300 złotych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: annab Re: expres do kawy IP: *.isp.tvkg.net 20 lat temu dziękuję Wam za odpowiedzi.Chyba zdecydujemy się na AEG w sklepie internetowym hoopla - 285 zł. Odpowiedz Link Zgłoś