Dodaj do ulubionych

expres do kawy

IP: *.isp.tvkg.net 20 lat temu
Czy warto kupić expres do kawy? chodzi mi o expres ciśnieniowy. Jkich firm
polecacie?
Obserwuj wątek
    • strucla_z_serem Re: expres do kawy 20 lat temu
      cóż
      piłam kawke z ekspresu Krups i była naprawde bardzo smaczna
      wiem, że jest to firma specjal sie w produkcji ekspresow
      wiem tez, ze ekspresy bywają w niektorych domach zbytecznym gratem i lądują na
      allegro bądź strychu
      to zależy chyba od tego, jakie sie ma podejscie/wrazenia i czy sie kawke lubi
      polecić mogę taki na dwie filiżanki, nie z dzbankiem
      praktyczne to jest bardzo, gdy uzywa sie ekspresu np rano i w ciagu dnia też
      chciałoby sie/lubi sie dobra kawke wypic
      zalewana wodą nigdy tak nie bedzie smakowala jak dobry gatunek z ekspresu
      cisnieniowego
      przede wszystkim ze wzgl na to, ze wychodzi niby zwykla kawa a taka jakas
      kremowa bardziej, aksamitna
      sama poluje na Krupsa, ma to byc prezent dla rodzicow- mama jest kawoszem
      generalnie uwazam je za bardzo dobry wynalazek, wiaże sie jednak z wiekszym
      wydatkiem
      pozdrawiam
      • skorpionica11 Re: expres do kawy jesli kogos stac to polecam 20 lat temu
        Moj ojciec u siebie w domu ma ekspres do kawy ,ale nie pamietam nazwy firmy.
        A moj ojciec raczej byle czego nie kupuje tzn chodzi mi o marke ekspersu.
    • saskiaplus1 Re: expres do kawy 20 lat temu
      Świetna rzecz, ale tylko dla osoby, która lubi espresso. Jeśli dysponuje się
      większą kasą (ponad 2000), to warto kupić ekspres z młynkiem, bo kawa świeżo
      zmielona nie da się porównać z żadną inną. Dobre ekspresy ciśnieniowe robi AEG,
      Saeco, Krups, DeLonghi i Bosch. Ja od dwóch lat mam nieduży model AEG i bardzo
      go sobie chwalę.
    • siagabry Re: expres do kawy 20 lat temu
      Ja od 1,5 miesiąca jestem posiadaczką bardzo prostego ekspresu ciśnieniowego
      AEG. Długo zastanowiałam się, czy taka maszyna będzie mi potrzebna, bo jakimś
      wyjątkowym smakoszem kawy nie jestem - piłam z reguły 1-2 filiżanki
      rozpuszczalnej kawy dziennie. W zasadzie już po pierwszym użyciu ekspresu byłam
      nim zachwycona. Używam kawy już mielonej, wychodzi smaczny napar z naprawdę
      dużą pianką :-) Moim zdaniem pycha :-)To było bardzo dobrze wydane 300 złotych.
    • Gość: annab Re: expres do kawy IP: *.isp.tvkg.net 20 lat temu
      dziękuję Wam za odpowiedzi.Chyba zdecydujemy się na AEG w sklepie internetowym
      hoopla - 285 zł.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka