Gość: Beata IP: *.chello.pl 20 lat temu bardzo mądre rady Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
navaira Punkt 25... 20 lat temu ...oczywiście dotyczy tylko par heteroseksualnych. W wypadku par homoseksualnych brzmienie punktu 25 to "Nie manifestujcie swojej ohydnej orientacji -- afiszowanie się ze swoimi uczuciami jest nieapetyczne." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Delf Re: Punkt 25... IP: *.zaodrze.punkt.pl / *.zaodrze.punkt.pl 20 lat temu Masz chyba duże problemy ze sobą, kimkolwiek jesteś... Odpowiedz Link Zgłoś
vivablue Za okazywanie sobie czulosci mozna dostac po mordz 20 lat temu Gość portalu: Delf napisał(a): > Masz chyba duże problemy ze sobą, kimkolwiek jesteś... On ma racje. Za okazywanie sobie czulosci mozna dostac po mordzie w Polsce - jesli robi to dwoch facetow. Przeciez Polska jest nietolerancyjna! Tu za milosc dostaje sie po mordzie, a za propagowanie nienawisci do ludzi homoseksualnych nie ponosi sie zadnej odpowiedzialnosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Socjolog Re: Za okazywanie sobie czulosci mozna dostac po IP: *.bielsko.dialog.net.pl 20 lat temu Jeśli dwóch facetów zachowuje się publicznie w zboczony sposób, to niestety muszą się liczyć z tego konsekwencjami. Tak samo jak ktoś, kto zechciałby chodzić nago, albo spać na środku ulicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tolerancyjna ! Re: Za okazywanie sobie czulosci mozna dostac po IP: *.alb.east.verizon.net 20 lat temu Emigrujcie do USA,tu nie bedziecie przesladowani !!! Odpowiedz Link Zgłoś
irini Emigrujcie do USA,tu nie bedziecie przesladowani 20 lat temu Nie, skąd, tylko będziecie pracować na czarno, ponieważ legalne załatwienie pracy jest bardzo trudne. Jak komus się chce ryzykować, to proszę bardzo, ale ja nie mam na to ochoty. Odpowiedz Link Zgłoś
irini Re: Emigrujcie do USA,tu nie bedziecie przesladow 20 lat temu irini napisała: > Nie, skąd, tylko będziecie pracować na czarno, ponieważ legalne załatwienie > pracy jest bardzo trudne. Jak komus się chce ryzykować, to proszę bardzo, ale > ja nie mam na to ochoty. No i dotyczy to wszystkich niezależnie od orientacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tolerancyjna! Re: Emigrujcie do USA,tu nie bedziecie przesladow IP: *.alb.east.verizon.net 20 lat temu Nie powinienes miec problemu ze znalezieniem "partnera" na slubny kob. To tu ostatnio takie modne i prawie we wszystkich stanach ?! Po tym prawo do leg.pracy to juz tylko form. papierkowe - warte zastanowienia !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gibon Re: Co najmocniej cementuje związek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu nie wiem o jaka modrasc tych rad Ci chodzi bo nic nie zauwazylem bleeee same nudy Odpowiedz Link Zgłoś
matheus.baere Re: Co najmocniej cementuje związek 20 lat temu Chyba "trochę" zbyt oczywiste te porady... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mbird Re: Co najmocniej cementuje związek IP: *.chello.pl 20 lat temu zgadzam sie i cos od siebie popatrzcie sobie nawzajem w oczy, tak prosto i prawdziwie to daje poczucie bezpieczenstwa i ciągłej wzajemnej adoracji!!! Odpowiedz Link Zgłoś
srull Re: Co najmocniej cementuje związek 20 lat temu To chyba pobozne zyczenia. Gdyby kazdy stosowal sie do tych rad, to bylibysmy idealni. Rownie dobrze, mozna by opublikowac Dekalog:P Odpowiedz Link Zgłoś
ryjek Re: I stają się jednym ciałem... 20 lat temu srull napisała: > To chyba pobozne zyczenia. Gdyby kazdy stosowal sie do tych rad, to bylibysmy > idealni. Rownie dobrze, mozna by opublikowac Dekalog:P No i o to właśnie chodzi!!! Nie na darmo te 27 lat nauk JPII. Każdy z nas ma prawo do świętości. Ja też, a co z tym zrobię...? To już inna para kaloszy. Ale każdy! ma szansę i to jest ważne! A rady bardzo piękne, mądre i nawet mi w życiu wychodzą . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swordman punkt 3 IP: 81.210.17.* 20 lat temu jeśli chodzi o ten punkt to w naszym związku jakoś nie sprawdza się, co roku w czasie wakacji gdy moja partnerka jest daleko i spędza miło czas ze znajomymi i rodziną (zazwyczaj przez miesiąc) to raczej nie zdarza się żeby tęskniła za mną, nawet mówi mi otwarcie o tym, trochę to dziwnie brzmi ale ona tłumaczy to w ten sposób że nie ma czasu na tęsknotę, po prostu za dobrze się bawi. Także panowie uważajcie gdy kobiety mówią o tęsknocie bo za tymi czułymi słowami kryje się gorzka prawda czyli rutyna i pustka Odpowiedz Link Zgłoś
autenty A co z seksem? To niewazne? 20 lat temu A co z seksem? To niewazne? Autorzy nic nie wspominaja o tej bardzo waznej dziedzinie. Przeciez po to ludzie sa ze soba w zwiazku! - zeby razem spac! Dziwne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: A co z seksem? To niewazne? IP: *.gdynia.mm.pl 20 lat temu Punkt czwarty i jedenasty. Nieuwaznie czytasz lub brak Ci wyobrazni. Odpowiedz Link Zgłoś
passionati Re: sex to nie miłość 20 lat temu autenty napisał: > A co z seksem? To niewazne? Autorzy nic nie wspominaja o tej bardzo waznej > dziedzinie. Przeciez po to ludzie sa ze soba w zwiazku! - zeby razem spac! Bardzo się mylisz! Sex to nie miłość. Żenisz się, bo ją kochasz i chcesz być na zawsze, a inne sprawy są ważne, ale nie najważniejsze. Ale ty musisz jeszcze dorosnąć, choć może jesteś już pełnolet Widać też, że nie należysz do ,,POKOLENIA JPII''. Odpowiedz Link Zgłoś
koszalek_opalek1 Re: Co najmocniej cementuje 20 lat temu Dobre porady. Jeśli komuś wydają się oczywiste, to niech się przy każdej zapyta, czy rzeczywiście się do tego stosuje... Odpowiedz Link Zgłoś
matheus.baere Re: Co najmocniej cementuje 20 lat temu To chyba mnie się wydawały oczywiste :) Punkty 1-8 - tak. Punkt 9 - nie. Punkty 10-25 - tak. Odpowiedz Link Zgłoś
irini Re: Co najmocniej cementuje 20 lat temu A propos tej książki, to chyba nie daje sprawdzonych rad, skoro aż książki było trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
sumienie.lk Zapomniana (najważniejsza) rada... 20 lat temu Czniać braci Kaczyńskich. I niech ich obu wszyscy diabli... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Co najmocniej cementuje związek IP: *.bielsko.dialog.net.pl 20 lat temu No cóż - wiele tych rad (i znacznie więcej) można znaleźć w Słowie Bożym (Biblii). Weźmy choćby tę: Gniewajcie się, lecz nie grzeszcie; niech słońce nie zachodzi nad gniewem waszym, (Efez. 4:26) albo tę: Bądźcie jedni dla drugich uprzejmi, serdeczni, odpuszczając sobie wzajemnie, jak i wam Bóg odpuścił w Chrystusie. (Efez. 4:32) Jeśli ktoś byłby zainteresowany poczytaniem o tym co Biblia mówi na temat wzajemnych obowiązków mężów i żon polecam: www.literatura.hg.pl/baxtrmar.htm Odpowiedz Link Zgłoś
passionati Re: Co najmocniej cementuje związek 20 lat temu Gość portalu: Paweł napisał(a): > Gniewajcie się, lecz nie grzeszcie; niech słońce nie zachodzi nad gniewem waszy > m, > Bądźcie jedni dla drugich uprzejmi, serdeczni, odpuszczając sobie wzajemnie, ja > k > i wam Bóg odpuścił w Chrystusie. Właśnie o to chodzi dla nas katolików to biblia-dekalog, a dla niewierzących niech będą i te ,,dobre rady", aby tylko pomogły? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sima Re: Co najmocniej cementuje związek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu pierdu pierdu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mikaela Re: Co najmocniej cementuje związek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu Punktowi nr 15 jako rasowy spioch zasadniczo i stanowczo mowie NIE~!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Romeo! Re: Co najmocniej cementuje związek IP: *.alb.east.verizon.net 20 lat temu Pierwszy i ostatni punkt zarazem - wszelkich porad powinien brzmic; DOBRY SEX...???!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AgneS Związek IP: *.dial.allstream.net 20 lat temu Tak to sie juz zdaza, ze znajdzie sie jeden czlowiek, ktory dojdzie do pewnych wnioskow i jest dobrze. Szkoda, ze my Wszyscy Ludzie Tego Swiata tego nie dostrzegamy. nie bylo by nam zle i nie bylo by innym... A czym sa te wojny na swiecie??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Takie pozornie proste IP: *.eranet.pl 20 lat temu Wszystkie te rady wydaja sie takie pozornie proste, ale w polaczeniu z dobrymi checiami, potrafia zdzialac cuda:) Odpowiedz Link Zgłoś
h853 Re: Takie pozornie proste 20 lat temu To są dobre rady jeżeli obydwie strony chcą tego samego.Jeżeli jedna z nich łamie wszelkie zasady współżycia kłamiąc i udając że chce dobrze , czyniąc podstępnie krzywdę ,to na nic się zdają dobre chęci tylko jednej strony.To jest niszczące i upokarzające. Odpowiedz Link Zgłoś
figgin1 Re: Takie pozornie proste 18 lat temu wtedy sie zwiewa a nie szuka lepszej rady. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pogodny Re: Takie pozornie proste IP: 213.17.216.* 17 lat temu Proponuję dorzucić coś z moich porad zawartych w autorskim e-booku pt.: "Tajniki udanego związku". Tam znajdziecie rady męża z 10 letnim stażem małżeńskim, który od początku "pracuje" nad udanym związkiem, gdzie panuje miłość i szacunek do dnia dzisiejszego. Poradnik dla facetów ale nie tylko ... Kobiety też znajdą tam coś dla siebie - polecam www.poradnik.jak.pl Darmowy fragment (aż 26 stron) www.twojeporadniki.za.pl/tuz.html Odpowiedz Link Zgłoś
marek.j.64 Re: Co najmocniej cementuje związek 20 lat temu gdyby to było takie proste ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grażyna Re: Co najmocniej cementuje związek IP: 217.97.193.* 20 lat temu szczerośc wiernośc i uczciwośc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: małżonka Re: Konkubinat NIE! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20 lat temu Pomimo dzieci - Na pewno nie konkubinat! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mozna... Co najmocniej cementuje związek IP: 86.41.209.* 20 lat temu rady niby tak oczywiste, a jednak tak trudne do wykorzystania... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dariusz Co najmocniej cementuje związek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19 lat temu warto, warto to sprawdzić. Mądre rady. Dodałbym: 1 wyrozumiałość, 2 wiedzieć czego oczekujemy w związku, 3 zawsze starać się być fer względem partnera Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmm Co najmocniej cementuje związek IP: *.ostrowmaz.mm.pl 15 lat temu Ludzie nie sa po to zeby ze soba spac, tylko po to zeby byc z osoba ktora sie kocha kretynie! Odpowiedz Link Zgłoś
atela Re: Co najmocniej cementuje związek 15 lat temu Gość portalu: mmm napisał(a): > Ludzie nie sa po to zeby ze soba spac, tylko po to zeby byc z osoba ktora sie k > ocha kretynie! A co z sypianiem;)? Odpowiedz Link Zgłoś