jessica13 20 lat temu W jakich pralkach pierzecie? Czy pierzecie ręcznie? W jaki sposób robicie pranie? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: beret.moherowy Re: Jakie są wasze sposoby na IP: 194.205.246.* 20 lat temu piore na tarze nad potokiem hejjj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matylda Re: beret moherowy IP: *.pl 20 lat temu To błąd bo nad potokiem pierze się za pomocą kijanki. Tary używa się przy praniu w balii. Odpowiedz Link Zgłoś
beret.moherowy Re: beret moherowy 20 lat temu no fakt poprawie sie ;-) to chyba przez ten beret ...za bardzo w niego slonce grzeje :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matylda Re: beret moherowy IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20 lat temu Bo masz zimową wersję. Na drutach i gęstym ściegiem. Ja mam wersję letnią. Taki, za przeproszeniem, ogonek na czubku głowy i od tego gumka pod brodą. Słoneczko w głowę nie praży ale za to gumka uszy uciska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lili Re: A co to jest kijanka? n/t IP: *.chello.pl 20 lat temu Nie wiesz co to jest kijanka? Przecież to dziecko żaby. Poza praniem w medycynie ludowej słuzy do upuszczania krwi:-)) Odpowiedz Link Zgłoś
beret.moherowy Re: A co to jest kijanka? n/t 20 lat temu kobieto !kijanka chcesz krwi upuszczac??do tego pijawy sluzyly Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matylda Re: Jakie są wasze sposoby na IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20 lat temu Kijanka to takie coś, czego wprawdzie nigdy nie widziałam, ale wiem, że się tym tłukło praną w rzece bieliznę aż się cały brud wytłukło. Odpowiedz Link Zgłoś
keepersmaid Re: Jakie są wasze sposoby na 20 lat temu W dzisiejszych czasach mozna zastapic kijem bejsbolowym. Odpowiedz Link Zgłoś