andrzej-gilewski 20 lat temu Poradźcie mi Drodzy, jak pozbyć sie okropnych zacieków po soli na skórzanych butach. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: :) Re: Sól na butach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20 lat temu Temat twojego watku przypomina zabawe w stylu "domki w Slupsku" czy "boj w hutach" :) A zacieki z soli wytrzec wilgotna sciereczka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gospocha Re: Sól na butach IP: 82.139.11.* 20 lat temu przede wszystkim dobrze wymyj te miejsca mydłem ,nawet szczoteczką, wytrzyj i wysusz daleko od grzejników jeśli bardzo przemoczyłes, to skóra nie powróci do gładkości i będzie jak pofalowana na krańcach, użyj preparatu / ja mam niemiecki za 18zł- BUFALO -AQUA STOP/ LUB INNEGO ZABEZPIECZAJĄCEGO PRZED WODĄ zabezpieczam nim nowe buty zimowe życzę powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewwa Re: Sól na butach IP: *.pronet.lublin.pl 20 lat temu no właśnie soli jeszcze nikt nie sypał, to skąd się wzięły już solne zacieki na moich kozaczkach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gospocha Re: Sól na butach IP: 82.139.11.* 20 lat temu min. chemii droga Ewciu a wyprawianie skóry to jaki to proces nie przypadkiem wysalanie / zmiękczanie/a w reakcji z wodą zachodzi osmoza = wyrównywanie stężeń resztę doczytaj powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś