eliza199642 Re: Odkurzacz Roomba - Czy ktoś go ma i jak dział 15 lat temu Powiem bardzo szczeże , że według mnie roomba scooba jest genialnym urządzenie. Mój tata jest sprzedawcą tych urządzeń i nie tylko. Jeśli jesteś zainteresowany jeszcze innymi urządzeniami które prowadzi firma dlf to zapraszam na stronę www.dlf.pl jest to firma sprzedająca różne świetne urządzenia nie tylko roomby czy scooby znajduję się w Gdyni ale ma przedstawicieli hadlowych w całej Polsce w skrucie mogę ci powiedzieć, że mają takie urządzenia jak: roomba scooba odświerzacze powietrza garki roboclean(także odkurzacz lecz nie samo sprzątający) ozonomatic(mata masażowa do wanny lecząca chorby ze zdrowiem kręgosłupem a także do relaksu) profesjonalne deski do prasowania i wiele wiele innych jeśli odwiedzisz tą stronę wiele się dowiesz. Prezentacja danego urządzenia czyli spotkanie z przedstawicielem jest zupełnie za darmo. Można także przyjąć się do pracy w danym regionie jakim szukasz. Naprawdę fajna nie męcząca i bardzo fajnie płatna praca. Jeżeli chcesz dowiedzieć się więcej to napisz do mojego taty na adres e-mail kocelzdzislaw@interia.pl jest przedstawicielem szkoleniowcem i nie tylko siedzi w tej branży już długo i na pewno udzieli ci fajnych potrzebnym rad. Pozdrawiam.. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Posiadaczka Re: Odkurzacz Roomba - Czy ktoś go ma i jak dział IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15 lat temu witam mam odkurzacz roomba okolo roku ;) sprawdza sie bardzo dobrze ;) odkurza dokladnie ;) pozdrawiam i polecam! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: salvamatrimonios Re: Odkurzacz Roomba - Czy ktoś go ma i jak dział IP: *.Red-80-58-205.staticIP.rima-tde.net 15 lat temu Mam roombę od 3 lat. Po 2 latach wymieniłam baterię, kupiłam nową na ebayu za 50 euro. Generalnie jest bardzo ok, ostatnio zaczyna lekko fiksować, czasem na bazę nie wjeżdża albo wjeżdża i nie ładuje. Tylko że mnie najwyższy model Roomby kosztował 350 euro w Hiszpanii. Teraz podnieśli ceny do 450 - 500 euro, ale to i tak sporo taniej niż w Polsce! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiki12 Re: Odkurzacz Roomba - Czy ktoś go ma i jak dział IP: *.adsl.inetia.pl 15 lat temu salvamatrimonios , a jaki masz model? I jak wygląda serwis zakupionego przez Ciebie urządzenia? Zastanawiam się nad zakupem, bo urządzenie jest moim zdaniem super, a ze względu na serwis chcę nabyć w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dawid Re: Odkurzacz Roomba - Czy ktoś go ma i jak dział IP: 62.233.211.* 15 lat temu Mamy od kilku tygodni . Mamy dom 200m2 . To na prawdę fantastyczne urządzenie , wogóle nie musimy sami odkurzac . Spisuje się swietnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joanna Re: Odkurzacz Roomba - Czy ktoś go ma i jak dział IP: *.adsl.inetia.pl 15 lat temu Podchodziłam do roomby z wileką rezerwą, ale domowa decyzja zapadła i kupiliśmy. Teraz jestem szczęśliwa że ROOMBA jest u mnie, sprząta bardzo drobny pył-kurz, jeździ pod łóżko gdzie rzadko maiłam siłę sprzątać, można oddychać świeżym powietrzem bo naprawdę zbiera to czego nie usunie się niczym. polecam gorąco Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Odkurzacz Roomba - Czy ktoś go ma i jak dział IP: *.technet.com.pl 15 lat temu Zapraszam na forum poświęcone Roombie e-robot.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Autoryzowany Sklep Re: Odkurzacz Roomba - Czy ktoś go ma i jak dział IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15 lat temu Wszystkie modele Irobot Roomba są dostępne w autoryzowanym sklepie na www.roomba.co Nie musicie szukać za granicą, mamy te same ceny i pełną polską gwarancję Autoryzowanego Dystrybutora Irobot, ponadto serwis wszystkich modeli (również zza granicy) za 99 zł + vat. U nas znajdziecie sprzęt i wszystkie potrzebne akcesoria i części. Zapewniamy fachową pomoc i poradę przy wyborze modelu Roomby. Serdecznie zapraszamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowyprodukt@interi nowyprodukt@interia.pl IP: *.pl 15 lat temu (Sosnowiec) Zapraszamy handlowców oraz telemarketerki do współpracy z nami. Super nowy produkt! 100% zadowolonych klientów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ula Re: Odkurzacz Roomba - Czy ktoś go ma i jak dział IP: *.ip.netia.com.pl 15 lat temu Nie polecam ze względu na kiepską jakość akumulatora. Mój był sprawny tylko pół roku Odpowiedz Link Zgłoś
lukasz.bojanowski Re: Odkurzacz Roomba - Czy ktoś go ma i jak dział 15 lat temu Generalnie urządzenia są ok... i nie ma cudów czy chcemy czy nie chcemy to na pewno taka jest przyszłość... Jeszcze kilkanaście lat temu nikt w domu sobie nie wyobrażał zmywarki, albo innych robotów kuchennych. Jeśli ktoś chce porównać robot odkurzacz jeden do jednego z normalnym odkurzaczem to nie ma cudów!!! Ręczne sprzątanie wygra, ale... i to ALE jest najważniejsze... Robot może odkurzać codziennie i to bez ubytku dla naszego czasu! Oczywiście może się zdarzyć, że jednego dnia opuści jakiś kawałek podłogi, ale kolejnego nadrobi to z nawiązką, więc w cąłkowitym rozliczeniu na pewno wygra. Nie będę ukrywał, że sam jestem dystrybutorem podobnych robotów. I tu mała kryptoreklama :) ( www.robojet.pl ) , ale z tego powodu mogę podzielić się obiektywną opinią ogólnie co do urządzeń... bo przerobiłem ich wiele... Co się liczy to oczywiście gwarancja... bo jak się coś posypie to trzeba jednak mieć sprzęt gdzie naprawić i mieć pewność, że będą części, a po drugie A co do roomby to na pewno produktowi trzeba oddać palmę pierwszeństwa, bo iRobot zrobiło kawał dobrej roboty będąc protoplastami na rynku. Dystrybucja to już inna sprawa... Każdy ma wolną wolę. Stawiasz na gwarancję i pewność, że za rok będzie naprawiona w ramach gwarancji jak coś się posypie - kup w oficjalnym kanale sprzedaży... Jeśli najważniejszym wyznacznikiem jest dla Ciebie cena poszukaj za granicą... Kropka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mam Re: Odkurzacz Roomba - Czy ktoś go ma i jak dział IP: *.tbs-net.rekin.net 15 lat temu ma i ja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tygrysek Re: Odkurzacz Roomba - Czy ktoś go ma i jak dział IP: 80.48.86.* 15 lat temu Tak mam, tak się cieszyłam ,a raczej miałam ten odkurzacz, bo od roku nie działa , a koszt naprawy 700 zł,pierwsze trzy miesiace ok , po tym czasie wysiada akumulator, który kosztuje 250 zł. Przez 3 lata uzytkowania, 3 akumulatory . Nie polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olka Re: Odkurzacz Roomba - Czy ktoś go ma i jak dział IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15 lat temu mam ten odkurzacz /dysk/ od 4 lat , działa ok. najszybciej pojawiają się problemy z szczotkami, serwis 2 x wymieniał w ramach gwarancji i teraz jest ok, trzeba go jednak dokładnie czyścić szczególnie szczotki i koła z nawiniętych włosów, nici itp co jakiś czas zresetować i pełne ładowanie. Ja nie narzekam , części się wyrabiają u mnie szczotki, działał dużo bo to domek parter i piętro, ja do pracy a roomba do sprzątania, cena była troszkę duża ale jestem ze sprzętu zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
cwajda Re: Odkurzacz Roomba - Czy ktoś go ma i jak dział 15 lat temu BARDZO JESTEM ciekawy modelu ktory jest firmowany przez znana marke jaka jest VILEDA Tu jest aukcja: allegro.pl/vileda-odkurzacz-robot-bezprzewodowy-sam-sprzata-i1938628173.html CZY WARTO KUPIC? Cena ponizej 500 PLN KTOS COS WIE? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grafit Re: Odkurzacz Roomba - Czy ktoś go ma i jak dział IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 12 lat temu Co do awaryjności to tych robotach największą role odgrywa to jak się go użytkuje. Akumulator, jak to akumulator ma swoją charakterystykę i ten z Roomby powinien być na stacji i pracować jak najczęściej, nawet codziennie. Wówczas starcza na długo. U mnie 2 lata bez wymiany. Nie wiem jaki niektórzy mają problem ze szczotkami, więc tu się nie wypowiadam. Generalnie bdb sprzęt, ja problemów nie mam. Jeżeli chodzi o tanie odpowiedniki to zaufania do nich nie mam, odkąd zobaczyłem jest w sklepie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: penelopa Re: Odkurzacz Roomba - Czy ktoś go ma i jak dział IP: *.bs.katowice.pl 15 lat temu Mam roombę od 3 lat, zapłaciłam wówczas 4.100 zł (na raty to jeszcze większa kwota). Prezentacja w domu profesjonalna do tego stopnia, że choćbyś nie chciał to i tak kupisz, bo to ósmy cud świata. Na początku byłam zadowolona, ale... Nagle okazało się, że co pół roku trzeba brać serwis (każda wizyta 120 zł więc na rok 240 zł), oczywiście można z niego zrezygnować, ale cokolwiek się popsuje to naprawa kosztuje sporo, więc płacę serwisantowi. Po 3 latach niemal wszystko mam już w mojej roombie wymienione, włącznie z listwą odbijającą, płytą główną, a teraz wysiadła bateria. Dzięki co półrocznemu serwisowi usterki są usuwane, proszę mi tylko powiedzieć dlaczego tak szybko ten "cud" zaczął szwankować. Technologia, części ponoć takie, że powinno to działać bez zarzutu wiele lat. Dziś nie kupiłabym tego sprzętu, bo na dodatek nie jest dokładny, wszystkie kąty, czy pod łóżkami czy na widoku pozostają po prostu brudne. Dodam, że z roombą obchodzę się należycie, czyszczę, przecieram sensory itd. (nieżle zajmuje to czas). Zdecydowanie nie polecam, nie w tej cenie. Odpowiedz Link Zgłoś
dlf_importer_t Re: Odkurzacz Roomba - Czy ktoś go ma i jak dział 15 lat temu Szanowna Pani, Zachęcamy do kontaktu z nami na adres reklamacje@dlf.pl. Firma DLF Sp. z o.o., oprócz własnej sprzedaży detalicznej i internetowej współpracuje z kilkudziesięcioma niezależnymi dystrybutorami, a zatem prosimy o podanie informacji, w której firmie dokonała Pani zakupu. Prosimy również o podanie Pani danych oraz daty zakupu urządzenia. Umożliwi to nam przyjrzenie się tej sprawie i zajęcie stanowiska w tej kwestii. Z poważaniem DLF Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marco Re: Odkurzacz Roomba - Czy ktoś go ma i jak dział IP: *.play-internet.pl 14 lat temu witam mam pytanko do przedstawiciela dlf kupilem jakies 4 tyg temu od was roombe profesional i na ile bateria stracza mi pochodzil najdluzej ok. 60 min(troszke ponizej ale nie pamietam dokladnie) po dywanie z krótkim włosem a w ulotce jest 120 min aha i jeszcze jak formowalem baterie to ladowal sie i po godz okolo zapalilo sie zielone za pierszym ladowaniem ale trzymalem 16 h i za drugim tak samo po godz ale tak samo jak mi mowili przedstawiciele 16h i dlaczego przedstawiciele klamali mi ze po pierwszym ladowaniu jak i kazdym nastepnym bedzie mi chodzil okolo 3h tak mi mowil przedstawiciel od ktorego bralem prosze o odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: penelopa Re: Odkurzacz Roomba - Czy ktoś go ma i jak dział IP: *.bs.katowice.pl 14 lat temu Przedstawiciel podczas prezentacji mówi przepięknie, wszystko to istny cud, a potem rzeczywistość okazuje się inna, ale jest już po fakcie, po zakupie... Nie twierdzę, że urządzenie nie robi wrażenia, ale nie za takie pieniądze. Nadal twierdzę, że żałuję podjętej decyzji nabycia odkurzacza pod wpływem osoby prezentującej sprzęt. Ale to już moja strata... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marco Re: Odkurzacz Roomba - Czy ktoś go ma i jak dział IP: *.play-internet.pl 14 lat temu ja caly czas czekam na odpowiedz przedstawiciela firmy lub co mi odpowie na temnat wytrzymalosci chyba sie nie bedzie bal odpowiedzi czekam Odpowiedz Link Zgłoś
dlf_importer_t Re: Odkurzacz Roomba - Czy ktoś go ma i jak dział 14 lat temu Szanowny Marco, Prosimy o kontakt z nami na adres reklamacje@dlf.pl. W mailu prosimy o podanie Pana danych kontaktowych oraz dokładne opisanie problemu. Umożliwi nam to weryfikację i odpowiedź w tej kwestii. Prosimy również o podanie informacji, w której firmie i u jakiego przedstawiciela dokonał Pan zakupu, ponieważ firma DLF Sp. z o.o., oprócz własnej sprzedaży detalicznej i internetowej współpracuje z kilkudziesięcioma niezależnymi dystrybutorami. Z poważaniem DLF Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marco Re: Odkurzacz Roomba - Czy ktoś go ma i jak dział IP: *.play-internet.pl 14 lat temu do dlf kupione w smart system juz mailuje z waszym biurem przez poczte e-mail ale mi dajecie wymijajace odpowiedzi weic prosze pana o odpowiedz . trzymam na stacji caly czas i straza mi gora do 1h Odpowiedz Link Zgłoś
dlf_importer_t Re: Odkurzacz Roomba - Czy ktoś go ma i jak dział 14 lat temu Szanowny Marco, Dziękujemy za kontakt z naszym Biurem Obsługi Klienta. Cieszymy się, że mogliśmy Panu pomóc i wyjaśnić wszelkie wątpliwości. Jednocześnie prosimy, aby w przypadku pojawienia się dodatkowych pytań czy niejasności kontaktować się bezpośrednio z dystrybutorem, u którego dokonał Pan zakupu urządzenia. Z poważaniem DLF Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz K-ce Re: Odkurzacz Roomba - Czy ktoś go ma i jak dział IP: *.ostrowiec-sw.vectranet.pl 14 lat temu Czyli typowe "bla, bla, bla..." Koszt urządzenia "po częściach to 300zł. Nie dziwi mnie, że polski dystrybutor tak ostro walczy na forum.. W końcu zysk niemiłosierny. A co do samego urządzenia to jest wadliwe i nie można oprzeć się wrażeniu, że dodatkowe 30% sumy jaką się nań wydało trzeba przeznaczyć później na serwis. No ale z takich praktyk domorosłe firmy żyją. Znam firmę, która celowo nie montuje pewnych zabezpieczeń przeciwpyłowych (wysoce wyspecjalizowany sprzęt :) żeby mocno zarabiać na serwisie (35% dochodów firmy). Mój kolega ma z tego niezły ubaw, no ale krążąc po domach nieźle zarabia (szczególnie na starszych i zacofanych ludziach) więc sobie chwali. Żadna szanująca się firma NIGDY nie zapuka do naszych drzwi. To my pukamy do ich drzwi. PS. Mam na sprzedaż żarówkę Edisona. Są chętni? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zibi Re: Odkurzacz Roomba - Czy ktoś go ma i jak dział IP: *.123.196.19.gl.digi.pl 14 lat temu Mam taką od paru lat spisuje się idealnie ,ma możliwość programowania czyli idziemy do pracy ustawiamy 7,30 sama sprząta,sama się naładuje trwa to długo ale robi to dokładnie,konserwacja prosta.Nie kupować w DLF przepłacamy 2x wprawdzie jest serwis działający idealnie ale wszystkie części można kupić w necie.Polecam wspaniała ale tylko Roomba inne to podróby . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk Re: Odkurzacz Roomba - Czy ktoś go ma i jak dział IP: *.nsystem.pl 14 lat temu Witam, Moi znajomi kupili roombę 625 profesional i są z niej bardzo zadowoleni. Chciałabym również ją nabyć przy czym interesują mnie ceny poniżej 3tys zł - czy ktoś wie gdzie można nabyć roombę za tę cenę??? proszę o info na forum lub mail kami_27@wp.pl; dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
misia1608 Re: Odkurzacz Roomba - Czy ktoś go ma i jak dział 14 lat temu Witam Ja mam roombę od roku - do tej pory nie sprawiała kłopotów ale kilka dni temu wyłączyła się i nie dała się ponownie załączyć , zadzwoniłam do firmy DLF od której ją kupiłam i kiedy kategorycznie odmówiłam zataszczenia jej osobiście do serwisu przyjechał Pan - wyczyścił , wymienił akumulator , który o dziwo po roku użytkowania już się zepsuł i skasował 211,56 zł. ponieważ akumulator nie jest na gwarancji tak długo jak całe urządzenie . Tak więc po roku działania wykładamy dodatkowe pieniądze , ponieważ akumulatory mają tylko pół roku gwarancji . Pan serwisant jeszcze radośnie mi oznajmił że jeżeli nie chcę zapłacić to on go wyjmuje i zabiera z sobą , a ja zostaję z odkurzaczem za 4,500 zł. który nie działa . Tak więc jutro piszę skargę do rzecznika praw konsumenta i spróbuję postępować z nimi inaczej . Odpowiedz Link Zgłoś
dlf_importer_t Re: Odkurzacz Roomba - Czy ktoś go ma i jak dział 14 lat temu Szanowna misia1608, Z podanych przez Panią informacji wnioskujemy, że urządzenie nie zostało zakupione bezpośrednio w DLF. Firma DLF Sp. z o.o., oprócz własnej sprzedaży detalicznej i internetowej współpracuje z kilkudziesięcioma niezależnymi dystrybutorami, a zatem prosimy o kontakt z nami na adres reklamacje@dlf.pl i podanie informacji, w której dokładnie firmie dokonała Pani zakupu. Prosimy również o podanie Pani danych oraz daty zakupu urządzenia. Umożliwi to nam przyjrzenie się tej sprawie i zajęcie stanowiska w tej kwestii. Jednocześnie potwierdzamy, że urządzenie Roomba jest objęte 2-letnią gwarancją. Natomiast akumulator, podobnie jak w innych urządzeniach elektronicznych (np. w laptopach czy telefonach komórkowych), ma gwarancję 6-cio miesięczną nadaną przez producenta ze względu na to, że jest częścią eksploatacyjną, a żywotność akumulatora jest w znacznym stopniu uzależniona od sposobu eksploatacji. Każdy klient przy zakupie urządzenia otrzymuje Kartę Gwarancyjną zawierającą warunki gwarancji, w której znajdują się informacje dotyczące długości okresu gwarancyjnego. Z poważaniem DLF Odpowiedz Link Zgłoś
oszukany75 Re: Odkurzacz Roomba - Czy ktoś go ma i jak dział 14 lat temu zanim coś kupisz poczytaj forum.gazeta.pl/forum/w,630,135560018,,www_mistrzwkuchni_pl_oszusci.html?v=2&wv.x=2&t=1337248811047 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baba Re: Odkurzacz Roomba - Czy ktoś go ma i jak dział IP: *.sileman.net.pl 14 lat temu za drogi.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolka Re: Odkurzacz Roomba - Czy ktoś go ma i jak dział IP: *.dynamic.chello.pl 14 lat temu Ale wart swojej ceny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolka Re: Odkurzacz Roomba - Czy ktoś go ma i jak dział IP: *.wszmijo.edu.pl 14 lat temu forum.gazeta.pl/forum/s,382.html Ludzie uważajcie na niekompetentnych rzeczników praw konsumenta. W styczniu tego roku zakupiłam na prezentacji odkurzacz. Po trzech dniach chciałam go oddać. Napisałam do firmy pismo, że rezygnuję z zakupu. Dostałam odpowiedź, że mam przyjechać do siedziby firmy, aby ich rzeczoznawca go zobaczył. Przyjechałam i ich rzeczoznawca stwierdził, że zgodnie z ustawą mam prawo oddać odkurzacz pod warunkiem, że nie jest uszkodzony lub zniszczony. Mogę go zgodnie z ustawą używać w granicach zwykłego zarządu czyli na chłopski rozum do odkurzania. Niestety ten ich rzeczoznawca stwierdził, że są tam jakieś drobne ryski, że jest uszkodzona plomba gwarancyjna i przyjmą mi ten odkurzacz, jeżeli zapłacę 1890 zł za uszkodzenia. Nie zgodziłam się z tymi kosztami, bo odkurzacz kosztuje 5900 a ja mam płacić prawie 2 tysiące za drobne ryski i za plombę której nie tknęłam. No i tu zaczął się mój horror Poszłam do rzecznika praw konsumenta. A on, że prawo jest po mojej stronie, że nie mam się co martwić. Napisał w moim imieniu pismo do firmy. Sprawa ucichła na klika dni Odkurzacza nikt nie odebrał. Pani rzecznik powiedziała, że firma jej odpisała, że podtrzymuje swoje stanowisko, ale nie ma się co martwic bo nawet jak sprawa pójdzie do sądu wygramy na 100% więc wzięłam adwokata zapłaciłam z wszystkimi kosztami ponad 2000 No i poszła sprawa do sądu. Spraw było trzy. Sąd powołał niezależnego rzeczoznawcę, bo się nie zgodziłam z opinią rzeczoznawcy firmowego. Rzeczoznawca sądowy podzielił opinię tamtego i co sąd stwierdził, że uszkodziłam plombę celowo, celowo porysowałam, potwierdziłam zakup, warunki umowy i stan urządzenia własnym podpisem…. To co przeżyła to horror Sprawę przegrałam Przysługuje mi 14 dni do odwołania Adwokat powiedzial kolejne 2000 i będzie OK. Pani rzecznik twierdzi, że ją źle zrozumiałam, że ona mi nie może dać gwarancji na wyrok sądu. Tylko że ustawa mówi, że mogę oddać więc ona zgodnie z ustawą. Że jej zadaniem jest pomoc, że ona zawsze za konsumentem, że winien adwokat, że to, że tamto Odwołałam się Odbyła się tylko jedna 10 minutowa rozprawa sąd orzekł, że wynik jest prawomocny Dziś dostałam wezwanie do zapłaty w ciągu 14 dniu mam uregulować wszystkie koszty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rs Re: Odkurzacz Roomba - Czy ktoś go ma i jak dział IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12 lat temu Dlaczego nie podniosłaś faktu że kupiłaś sprzęt wielokrotnie używany w prezentacjach a plombę zerwał sam przedstawiciel bo inaczej nie mógłby jej zaprezentować.Notabene plomba jest ponownie wkładana sprzęt czyszczony i jedzie do następnego jelenia do skutku.Aż ktoś w końcu kupi wielokrotnie używany sprzęt.....jako nowy oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Urzytkownik Re: Odkurzacz Roomba - Czy ktoś go ma i jak dział IP: *.icpnet.pl 14 lat temu Dno, szrot , wyciskanie kasy od naiwnych urzandzoko nienadaje sie na polski rynek kompletne dno za kilka tys.wybor twoj ,kasa tez,i nerwy jak sie zacznie cyrk.wybitne nie polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Odkurzacz Roomba - Czy ktoś go ma i jak dział IP: *.adsl.inetia.pl 14 lat temu . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mike Re: Odkurzacz Roomba - Czy ktoś go ma i jak dział IP: *.static.chello.pl 14 lat temu A ja mam roombe 581 i jestem mega zadowolony. kupiłem na allegro nowy egzemplarz za 1700 zł i po tradycyjny odkurzacz siegam raz w miesiacu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M. www.e-robot.pl wiedza o aut. odkurzaczach :)) IP: 94.75.114.* 14 lat temu Niedawno kupiłem na aledrogo "poprezentacyjną" Roombę 531 (model tańszy bez możliwości programowania) z roczną gwarancją sprzedawcy typu door to door. Przed zakupem telefonicznie ustaliłem jaki jest jej faktyczny stan fizyczny uprzedzając, że jak będzie inaczej to odeślę - stan był dobry jak dla mnie tzn. "nie śmigany" nie licząc drobnych rys, nawet zabezpieczenie akumulatora nie było jeszcze usunięte, szczotki i zbiornik idealnie czyste, baza i ściana wirualna bez śladów używania. Jak to nawet refubrished to nic szkodzi bo kosztowała mnie (płatność kartą, większe bezpieczeństwo transakcji) łącznie z dostawą 825zł. Jesteśmy w domu z niej bardzo zadowoleni. Sprząta na baterii +2h. Jak się zepsuje to napiszę, po sprzątaniu trzeba wyczyścić szczotki i nie dopuszczać do przepełniania zbiornika na kurz trwa to z 5-6 minut. Co do baterii to należy postępować tak jak jest w instrukcji. Zainteresowanych mogę chyba zaprosić do odwiedzenia forum: www.e-robot.pl tam można dowiedzieć się więcej o rożnych robotach ... domowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nina prezentacja IP: *.opera-mini.net 14 lat temu Dziś była u mnie prezentacja firmy Dlf. Na szczęście nie zdecydowałam się na zakup chociaż pan bardzo kusił. Po wyjściu siup do netu i trafiłam na to forum. Widzę że od kilku lat nie zmienili swojej taktyki umawiania. Dzwoniła do mnie asystentka, podała imię i nazwisko pani która przyjdzie na prezentację. Dzwonek do drzwi - a tam o dziwo pan. Bez słowa dlaczego taka zmiana. Nie wiem dlaczego go wpuscilam, zglupialam chyba. Za taki numer odrazu mieli u mnie minus. Po prezentacji oczywiście super oferta - garnki. Tylko jeśli DZIŚ podpiszę umowę. Ponieważ mężowi gary się spodobały i odkurzacz też, ale nie dzisiaj, pan powiedział, że garnki są w prezencie tylko do końca tego miesiąca i żeby się jak najszybciej skontaktować to coś wymyslimy. Haha. Inna rzecz która mnie szalenie wkurzyla. We wszystkich rozmowach telefonicznych pytano mnie czy napewno będzie na prezentacji mój mąż. DZiś okazało się. że niewiadomo czy będzie, tak wyszło, sprawa losowa. Pan z Dlf nie pocieszony co chwilę dopytywał czy napewno już jedzie. Normalnie jakbym była nikim jako kobieta albo jakas ubezwlasnowolniona. Zero szacunku jako że kobieta. Cena z tego co czytam trochę spadła - 3999. Dobrze że zajrzalam do internetu, napewno nie kupię za tę cenę, a już napewno nie od DLF. Odpowiedz Link Zgłoś
dlf_importer_t Re: prezentacja 14 lat temu Szanowna Nina, Dziękujemy za Pani opinię i opis sytuacji. Ponieważ dotyczy ona działania naszej firmy, chcielibyśmy mieć możliwość jej zweryfikowania i jeśli zaistnieje taka konieczność wprowadzenia zmian. Zachęcamy więc do kontaktu z nami na adres reklamacje@dlf.pl z podaniem Pani imienia i nazwiska oraz danych przedstawiciela, który przeprowadzał prezentację. Z poważaniem DLF Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwona Re: Odkurzacz Roomba - Czy ktoś go ma i jak dział IP: 78.9.156.* 14 lat temu Litości, człowieku, naucz się najpierw pisać... Oczy bolą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: acik1902 Re: Odkurzacz Roomba - Czy ktoś go ma i jak dział IP: *.net.stream.pl 14 lat temu Witam. Kupiłem taką " ROMBĘ " 3 lata temu i jestem zadowolony. Sprząta 2 razy w tygodniu w środę i sobotę. Jak dla mnie to wystarcza. Co do ceny to uważam że trochę drogi , no ale za wygodę trzeba płacić . Ja się na to zdecydowałem !!! Po 2 latach padł akumulator ale to normalne. Kupiłem nowy za 170 zł. i pracuje dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek z Gosią. Re: Odkurzacz Roomba - Czy ktoś go ma i jak dział IP: *.adsl.inetia.pl 13 lat temu Mamy Roomba Professional Series od 3lat i jesteśmy bardzo zadowoleni. Wymieniliśmy tylko akumulator i to wszystko, sprząta codziennie i jest super. Serwis w Łodzi jest bardzo profesjonalny i nie drogi jeśli już po gwarancji. Z gwarancją też nie ma problemu. Kilku naszych znajomym poleciliśmy i też są zadowoleni. Nasz model jest najdroższy ale warto było wydać te pieniądze. Naprawdę polecamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna B. Re: Odkurzacz Roomba - Czy ktoś go ma i jak dział IP: *.play-internet.pl 13 lat temu Patrząc po wpisach odnoszę nieodparte wrażenie że przeważającą większość komentarzy ubranych w superlatywy piszą sami przedstawiciele Roomby. Ja swój robot "odkurzający" Roomba professional (najdroższy) otrzymałam w prezencie na gwiazdkę od mamy. Niestety nie mogę polecić tego produktu z kilku przyczyn: jak na sprzęt kosztujący kilka tysięcy Roomba nie odkurza najlepiej. Dywany, podłogi po 2,5 h sprzątania (niewielka powierzchnia) są dalej brudne - choć muszę przyznać że trochę kurzu zbiera (patrząc na pojemnik gromadzący) niestety na dywanie dalej zostaje dużo nieczystości. Poza tym roomba wymaga stałego czyszczenia (po zakończonej pracy) a to zajmuje sporo czasu ponieważ trzeba ze starannością oczyścić szczotki z zawiniętych włosów a to wcale nie takie łatwe. Po 3 miesiącach użytkowania robot przestał zbierać jakiekolwiek zanieczyszczenia. Po zgłoszeniu sprawy odkurzacz pojechał na gwarancji na naprawę do Gdańska. Zgodnie z informacją jaką mi podano przez telefon należało wyjąć akumulator z urządzenia i wysłać do filii. Niestety z przykością muszę stwierdzić, że robot trafił do mnie po naprawie niestety bez baterii. Po konsultacji telefonicznej, Pani stwierdziłą że musiał on przyjść bez baterii. Po tej sprawie cszuję się oszukana i to bardzo bo taki odkurzacz to niejedna emerytura mojej mamy, a służył wcale nie tak dobrze i tylko 3 miesiące. Na stronie producenta taki akumulator kosztuje 300 zł choć na czarnym rynku pewnie taniej. Ja niestety akumulatora już nie kupię - taka widocznie polityka firmy: naciągnąć na zakup (najczęściej starsze osoby) a później nieuczciwość w serwisowaniu - naciąganie na zakup nowych części. Kto chce i ma pieniądze niech się zastanowi i wyda je dobrze, kto nie ma ich w nadmiarze nie polecam - sprzęt nie jest tego wart, a postępowanie serwisu skandaliczne. Ja już im dziękuję. Pozdrawiam wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
dlf_importer_t Re: Odkurzacz Roomba - Czy ktoś go ma i jak dział 13 lat temu Szanowna Anno B., Dziękujemy za Pani opinię. Pragniemy zaznaczyć, że sprawa zgłoszona przez Panią nie pozostaje nam obojętna i jest weryfikowana przez nasz Dział Obsługi Klienta. Jednocześnie chcielibyśmy podkreślić, że zgodnie ze standardową procedurą stosowaną w przypadku odesłania urządzenia do serwisu, nasi klienci zawsze proszeni są o wyjęcie akumulatora i zapakowanie go oddzielnie w celu zabezpieczenia urządzenia na czas transportu. Pozwala to zapobiec ewentualnemu uruchomieniu urządzenia podczas transportu, co mogłoby skutkować jego dalszym uszkodzeniem. W przypadku dalszych pytań czy wątpliwości, prosimy o kontakt z nami na adres reklamacje@dlf.pl. Z poważaniem DLF Odpowiedz Link Zgłoś
lilyrush Re: Odkurzacz Roomba - Czy ktoś go ma i jak dział 13 lat temu nie rozumiem kto wydaje grube tysiące na Roombe w PL skoro za około 700 zl można kupić Carneo działające identycznie. A wiem co pisze bo mieszkając w USA miałam super wypasiona Roombe, a teraz ma Carneo No i trzeba wiedzieć co taki "odkurzaczyk' może a czego nie. Na pewno nie jest on substytutem porządnego odkurzacza z duża siła ssania. Mi sie sprawdza przy sprzątaniu łazienki, jak futrzaki mi żwir z kuwety wyniosa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Odkurzacz Roomba - Czy ktoś go ma i jak dział IP: *.dynamic.chello.pl 13 lat temu A mi Roomba, wcale nie za grube tysiące, odpowiada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ren.paw Re: Odkurzacz Roomba - Czy ktoś go ma i jak dział IP: *.centertel.pl 13 lat temu Jesli mozna wiedzieć,to jesteś posiadaczem jakiego modelu Roomby? Ja mam od kilku lat roombę professional 625.No i niestety znalazłam się w takiej sytuacji finansowej,że nie bardzo mogę kupić nawet nowy akumulator do niej,bo mnie zwyczajnie nie stać.A stary pracował kulturalnie 2 lata. Jestem do niej przywiazana emocjonalnie.Nie mniej chciałabym ją sprzedać ze wszystkimi akcesoriami,które miałam przy zakupie.Z większości z nich nie skorzystałam. Może znasz kogoś kto chciałby zakupić to urządzenie.Akulmulator musi sobie dokupić.Mogę podać dane do mojego konta na irobot klub,tam można zakupić taniej ten akumulator. Dzięki za zwrotną informację.Pozdrawiam.R.Pawlak e-mail:exousia@interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DodoMagic Re: Odkurzacz Roomba - Czy ktoś go ma i jak dział IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 12 lat temu Hmmm nikt nie każe ci kupowac najdroższych modeli. Ja zaswoja Roombe dałem trochę ponad 1000 złotych i śmiga aż miło. Można kipic tansze produkty tylko jak sie popsuje to płacz bo serwisu ni ma... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ren.paw Re: Odkurzacz Roomba - Czy ktoś go ma i jak dział IP: *.centertel.pl 13 lat temu Ja mam od kilku lat roombę professional 625 i też jestem bardzo zadowolona.No i niestety znalazłam się w takiej sytuacji finansowej,że nie bardzo mogę kupić nawet nowy akumulator do niej,bo mnie zwyczajnie nie stać.A stary pracował kulturalnie 2 lata. Jestem do niej przywiazana emocjonalnie.Nie mniej chciałabym ją sprzedać ze wszystkimi akcesoriami,które miałam przy zakupie.Z większości z nich nie skorzystałam. Może znacie kogoś kto chciałby zakupić to urządzenie.Akulmulator musi sobie dokupić.Mogę podać dane do mojego konta na irobot klub,tam można zakupić taniej ten akumulator. Dzięki za zwrotną informację.Pozdrawiam.R.Pawlak e-mail:exousia@interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
bdjp Re: Odkurzacz Roomba - Czy ktoś go ma i jak dział 13 lat temu Witam, mam od 3 miesięcy i na razie polecam! Nie zastąpi odkurzacza pewnie, ale znacznie zmniejsza częstotliwość jego użycia. Wszędzie włazi i zbiera. Dziw że aż tyle nazbiera. Podpisuje sie pod wszystkim co opisuje Hamerykanka, z tą różnicą, że u mnie wciągnął muchę a nie pająka...:) Największa zaleta to to, że w domu jest czyściej a on sobie sprząta kiedy ja się zajmuje czym innym. Moja praca to: co się da usuwam z podłogi (fotele na kanapę itp), a potem jakieś 5 min czyszczenia zbiornika i szczotek. Siadam wygodnie i pucuje cudaka. I to jest to. A nie siódme poty z odkurzaczem. Nie do końca ufam tym programowaniom, bo wole wpuszczać go na ograniczony teren i mieć na oku. Np. czasem się powiesi na nodze okrągłego stołu i trzeba mu pomóc... Czasem też wymyka się wirtualnym ścianom i wędruje sobie gdzie chce, ale to rzadko. Mam też wątpliwości czy na pewno optymalnie pokrywa powierzchnię - wydaje się niepotrzebnie wędrować np. kilka razy w to samo miejsce. Ale efekt jest - ewidentnie czyściej. Wyznaję zasadę że oszczędny dwa razy traci więc zwykle kupuję oryginalne produkty, firm które są specjalistami w tym co robią. Cena za Roombe 780 od DLF (sklepirobot.pl) - 2011 zł wydała mi sie przystępna. Od razu domówiłam też zapasowe filtry, a okazało się, ze w zestawie dostałam cały zapasowy komplet szczotek i filtrów extra. Dostawa trwała 2 dni, wszystko było super. Na razie sprzęt się nie psuje, zobaczymy co będzie dalej (używam 1-2x w tyg). Po pralce, lodówce i mikroweli - uważam że najpotrzebniejsze AGD ( w 2-osobowym gospodarstwie domowym). Ale fakt że do zagraconych, małych pomieszczeń może się nie nadawać specjalnie. Nie zgadzam się z przeczytaną tu opinią, że to tylko szczotki a nie odkurzacz. Wystarczy zobaczyć ile wciąga do filtrów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sprzątaczka Re: Odkurzacz Roomba - Czy ktoś go ma i jak dział IP: 62.61.59.* 13 lat temu jest super ale nie ta najtańsza dywany są pięknie wyczesane żadnych klaczków po zwierzakach w mieszkaniu o wiele miej kurzu jedną wadą jest to że nie wymiata z rogów no i troszkę głośno chodzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Betty Re: Odkurzacz Roomba - Czy ktoś go ma i jak dział IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 12 lat temu Ja mam najtańszy model 620 bardzo sobie ją chwale Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misia Re: Odkurzacz Roomba - Czy ktoś go ma i jak dział IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13 lat temu Ja mam Roombe 780 i nie mogę narzekać. Kupiłem bo ciocia ma i polecała. Ja też się zastanawiałęm jakiś czas, ale jednak się skusiłem. I polecam wszystkim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luq Re: Odkurzacz Roomba - Czy ktoś go ma i jak dział IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 12 lat temu Piąteczka! Też mam ten model!!1 :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wanda Re: Odkurzacz Roomba - Czy ktoś go ma i jak dział IP: *.centertel.pl 13 lat temu witam Mam ten odkurzacz nie pamiętam jak długo ale myślę, że ok. 4 lata. Jestem bardzo zadowolona, ale po remoncie mieszkania dopiero doceniłam jego pozytywy.przed remontem miałam w dużym pokoju dywan, który wyczyścił prawie do ostatniej nitki. Myślałam, że dywan już się zestarzał i trzeba wymienić na nowy - nie to roomba go wykończył. Teraz mieszkanie jest bez dywanów i progów - sprawdził się. wracam z pracy i o dziwo czysto,a on na "matce" Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ptk Re: Odkurzacz Roomba - Czy ktoś go ma i jak dział IP: *.158.216.214.pat.umts.dynamic.t-mobile.pl 13 lat temu Posiadam od niedawna model 521 niestety jes5 to fajnie wyglądające chińskie dziadostwo podają że jest inteligentnym robotem (nie wyobrażam sobie jak dzieła ten inteligentny) piszą o czynnikach które rozpoznają wielkość pokoju mój sprzatał stół o pow 0,5 m2 tak samo długo jak duże pomieszczenie o pow 25m2 trwało to około 30min pozatym normalny człowiek upora się z takim pokojem w 5 min nie wiem jak działają modele z wyższej polki ale ten sobie nie radzi ma system sprzątania pod zasłoną co z tego skoro odbija meble drzwi i co tam napotka jest niestety chalasliwy i bezladny nie polecam za te pieniądze za 200 zł może ale ten model nie jest więcej wart Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek roomba IP: *.interkonekt.pl 12 lat temu ja mam roombe od jakiegoś czasu i nie jestem zadowolony,kupiłem najwyższy model lakierowany ,który miał się nie rysować ,niestety porysowany cały.Sczotka obrotowa zaraz wyleniala,na dodatek porysowane mam wszystkie meble w szczególności nogi od stołów i łóżek ,stopy od foteli z nierdzewki wyszlifowane,naroza mebli odarte z lakieru,mimo systemow roomba uderza z dużym impetem w rzeczy na jej drodze niszcząc je i przewracajac, mam zamiar zareklamować to badziewie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Betty Re: Odkurzacz Roomba - Czy ktoś go ma i jak dział IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12 lat temu My z mężem zdecydowaliśmy się na zakup i jestem zachwycona. Chcieliśmy koniecznie z filtrami hepa, wybraliśmy model 760 roomba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gerard Re: Odkurzacz Roomba - Czy ktoś go ma i jak dział IP: *.dynamic.mm.pl 12 lat temu witam. kupiłem gp 4 lata temu. jestem zadowolony. jest jednak jedna wada - odkurzam 2 razy w tygodniu, wymieniłem już akumulator na nowy. nowy padł ( wytrzymuje 40 min. ) po gwarancji ( po roku ). jestem prywatnym urzytkownikiem i pisze jak spisuje się u mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paddy Re: Odkurzacz Roomba - Czy ktoś go ma i jak dział IP: *.rzeszow.vectranet.pl 12 lat temu Wpadlem na forum, bo pomyslalem, ze moze juz czas uproscic niektore codzienne czynnosci w domu, i ciekaw bylem, jak widza to uzytkownicy. Mam juz jasnosc. 25 procent opinii na forum to niezadowoleni z zakupu, pozostale 75 % to entuzjastyczne recenzje akwizytorow podszywajacych sie pod zadowolonych z zakupu. Przy okazji doszedlem do wniosku, ze w zasadzie na jedno wychodzi, czy odkurza sie mieszkanie, czy czysci sie potem robota. I druga refleksja: kupie robota, kiedy wyprodukuje go Dyson... Odpowiedz Link Zgłoś
aureliakwiatkowska11 Re: Odkurzacz Roomba - Czy ktoś go ma i jak dział 12 lat temu Paddy napisał: "Przy okazji doszedlem do wniosku, ze w zasadzie na jedno wychodzi, czy odkurza sie mieszkanie, czy czysci sie potem robota" - o przepraszam, mam Roombę 880 od miesiąca, i jest naprawdę zasadnicza różnica czy się odkurza mieszkanie czy czyści robota. Czyszczenie robota zajmuje jakąś minutę (przed chwilą właśnie czyściłam) natomiast odkurzanie zwykłym odkurzaczem całego mieszkania zajmuje po pierwsze czas, po drugie moje siły które przecież mogę spożytkować na co innego. Po trzecie nie uśmiecha mi się chodzić schylona jak stara babcia ze zwykłym odkurzaczem, te czasy mam już za sobą. Włączam ją i wychodzę albo zajmuję się czym innym. Nie korzystam z funkcji programowania. A czyszczenie Roomby to czysta przyjemność. I jeszcze jedna uwaga: wcześniej zwykłym odkurzaczem odkurzałam może raz na rok, a Roombę włączam codziennie. Bo co mi szkodzi że ona odkurza. Więc tu jest też zasadnicza różnica: częstotliwość sprzątania. Do zwykłego odkurzacza nie mam nerwów ani ochoty i nigdy nie miałam. Moje uwagi: jest głośna. Ale mam nadzieję że to poprawią w następnym modelu. Jeśli chodzi o dokładność sprzątania to gdzieś wyczytałam taki tekst: "sprząta na pewno dokładniej niż człowiek". I to się zgadza, nie jest perfekcyjna ale sprząta na pewno dokładniej niż człowiek. W każdym razie u mnie w mieszkaniu przez ostatnie 20 lat nie było tak czysto jak w tej chwili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hexa Re: Odkurzacz Roomba - Czy ktoś go ma i jak dział IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 12 lat temu Cóż Pani Aurelio, już tak jest, że niektórzy nie widzieli czegoś na żywo i wysuwają dziwne wnioski. Ja moją czyszczę ok 2 minut na tydzień... ale mi nie jest wszystko jedno. :) Odpowiedz Link Zgłoś