Gość: iśka Re: wypić min.2l wody dziennie naprawde dajecie r IP: *.w86-209.abo.wanadoo.fr 17 lat temu Oczywiście, tyle, że nie samej wody, a ogólnie płynów. Dzień zaczynam od półlitrowego kubka herbaty zwykłej, zielonej czy pu-erh. W ciągu dnia wysączam jeszcze 2 takie kubki herbatek ziołowych czy owocowych, do tego dochodzi ok. 0,5-0,75 litra wody na siłowni. Wody z jedzenia nie wliczam (z tym, że zup praktycznie nie jadam). I dla mnie to jest naturalne (nie wiem, jak kiedyś mogłam funkcjonować na 2 szklankach herbaty dziennie) i potrzebne - jak zwiększyłam ilość płynów w diecie to pozbyłam się wrednych, nawracających infekcji pęcherza i znacznie poprawiła mi się skóra (stała się bardziej sprężysta). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seasea Re: wypić min.2l wody dziennie naprawde dajecie r IP: *.uz.zgora.pl 17 lat temu Bez problemu, pod warunkiem, że z butelki stojącej na biurku. Popijam sobie machinalnie raz na jakiś czas i ani mi nie bulgocze, ani nie sikam jak szalona. Ze szklanki mi za to w ogóle nie wchodzi.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cyt Re: wypić min.2l wody dziennie naprawde dajecie r IP: 156.17.92.* 17 lat temu nawet 3 litry Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bellet Re: wypić min.2l wody dziennie naprawde dajecie r IP: *.smrw.lodz.pl 17 lat temu Link do artykułu wyjaśniający jak się z ludzi robi ..... ft.onet.pl/12,31281,pijcie_wode__ale_uwazajcie_na_marketing,artykul.html Odpowiedz Link Zgłoś
pazza.eu Re: wypić min.2l wody dziennie naprawde dajecie r 17 lat temu JA NAWET WIECEJ! Naprawde! Zaczelam - kiedy zorientowalam sie, ze robia mi sie zmarszczki... Postawilam butelke wody na stole, ktory MUSZE stale omijac - wiec rzucala sie w oczy, a ja nie musialam jakos szczegolnie pamietac. Wkrotce popijanie WODY (hihihi) stalo sie odruchem... I zmarszczek tez jakos nie przybywa. Pozdrawiam... :) Odpowiedz Link Zgłoś
bez_owijania Zalezy od pogody 17 lat temu Zależy jaka jest pogoda, w upalne dni 2l wody wypijam spokojnie, gdy jest zimniej mam problem już z litrową butelką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fsafsafas Re: wypić min.2l wody dziennie naprawde dajecie r IP: *.chello.pl 17 lat temu wielbłąd ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jakas pani Re: wypić min.2l wody dziennie naprawde dajecie r IP: 201.229.248.* 17 lat temu mieszkam w kraju o klimacie tropikalnym ale do picia wody zmusic sie nie moge, po prostu nienawidze tego smaku. potrafie nie pic czystej wody calymi tygodniami. wypijam za to sok z woda (1/3 soku, reszta wody, soki sa dla mnie za slodkie), okazyjnie szklanke koli (uwielbiam kole). pije tez kawe espresso, ostatnio robie takze kawe mrozona. czasami dochodzi do tego kubek herbaty. pije od pol do maksymalnie poltora litra plynow dziennie, wiecej nie jestem w stanie. Odpowiedz Link Zgłoś
panirogalik Re: wypić min.2l wody dziennie naprawde dajecie r 17 lat temu wypijam tak około 1,25 litra wody dziennie z czego 60% się zmuszam. Wyjątkiem są bardzo ciepłe dni, wtedy kilka razy dziennie obalam pół litra wody za jednym podejściem. Odpowiedz Link Zgłoś
iberka Re: wypić min.2l wody dziennie naprawde dajecie r 17 lat temu wypijam 2x 1,5 litra żywiec zdrój a do tego herbaty zielone 2-3 dziennie. Jakoś nie mam z tym problemu :) Iza Odpowiedz Link Zgłoś
licz-sie-ze-slowami Re: wypić min.2l wody dziennie naprawde dajecie r 17 lat temu jak tak policze to chyba spokojnie tak:) Odpowiedz Link Zgłoś
lesialesia Re: wypić min.2l wody dziennie naprawde dajecie r 17 lat temu zaleca się picie min 2 litrów, nie dlatego, że to jest niezbędne do przeżycia, tylko picie dużej ilości płynów pomaga usuwać toksyny. jak pijesz 2 szklanki to raczej niewielka pomoc dla organizmu Odpowiedz Link Zgłoś
frue Re: wypić min.2l wody dziennie naprawde dajecie r 17 lat temu Oczywiście. Mnie schodzi ponad 3 litry dziennie samej wody. Czasem jeszcze soki, kawa lub herbata. mnóstwo wody piję. Kiedyś malo piłam. Ale to jak byłam nastolatką. Jakoś nie umiałam dużo pić. A teraz ciągle piję. Odpowiedz Link Zgłoś
jakas_kobietka 3l 17 lat temu ja nie wiem ile daję radę, ale normalnie myślę że ponad 3l dziennie piję, z czego gdzieś 2/3 samej wody a 1/3 w herbacie. tak jakoś jest. Odpowiedz Link Zgłoś
jojo-anna Re: wypić min.2l wody dziennie naprawde dajecie r 17 lat temu Ja podpisuję się pod tymi, co nie dają rady.. Ani przez rozum, ani po żadnym mądrym artykule w gazetach ;-) wypijam ze 2 herbaty w ciagu dnia, 2 kawy, 2 szkl wody plus owoce i wszystko. I tak mam wrażenie, że ciągle biegam do kibelka ;-) próbowalam sie zmuszam, ale sie po porstu nie da!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: flore Re: wypić min.2l wody dziennie naprawde dajecie r IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17 lat temu oczywiscie ze tak. pije bardzo duzo. kawe - bo lubie, wode - bo lubie i wole popijac niz podjadac... rano kawa, potem w pracy kolejna, wode popijam na biezaco (mamy dystrybutor Edenu, wiec ograniczen nie ma), herbata, po silowni woda (mala), wieczorem do kolacji znowu woda (tez mam dystrybutor, a co!). mysle, ze spokojnie 2 litry wychodzi... Odpowiedz Link Zgłoś
ewqad Re: wypić min.2l wody dziennie naprawde dajecie r 17 lat temu Ja pije okolo 4 litrow dziennie, juz na samo sniadnie pije pol litra herbaty, a pic ciagle mi sie chce... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jolka Re: wypić min.2l wody dziennie naprawde dajecie r IP: 94.254.189.* 17 lat temu No pewnie, że daję radę. Ale tu nie chodzi o samą wodę, tylko o płyny ogólnie, tak więc herbata też się liczy. ;) Samej wody piję ok. 1,5 litra. Czasami jak pobędę dłużej na fittnesie to nawet więcej. A tak to piję w pracy często i dużo. Nie wiem jak bym funkcjonowała bez dystrybutora wody Eden w firmie. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ahaps23 Re: wypić min.2l wody dziennie naprawde dajecie r 17 lat temu Gość portalu: Jolka napisał(a): > No pewnie, że daję radę. Ale tu nie chodzi o samą wodę, tylko o > płyny ogólnie, tak więc herbata też się liczy. ;) > Samej wody piję ok. 1,5 litra. Czasami jak pobędę dłużej na > fittnesie to nawet więcej. A tak to piję w pracy często i dużo. Nie > wiem jak bym funkcjonowała bez dystrybutora wody Eden w firmie. ;) U nas w firmie niedawno zamówiliśmy dystrybutor wody Eden. Zgadzam się z Tobą - nie wiem, jak mogłam cześniej pracować bez wody? Dojeżdżam do firmy prawie godzinę, więc jak tylko przekroczę próg piję 2 szklanki wody Eden. Wiem, że tak na raz to też niezdrowo, ale nie mogę się powstrzymać. ;) Kiedyś piłam mniej, ale myślę, że teraz dobijam do 2 l płynów dziennie (łącznie z herbatą, sokami i kawą oczywiście :P). Odpowiedz Link Zgłoś
natalek6 Re: wypić min.2l wody dziennie naprawde dajecie r 17 lat temu Może samej wody nie, choć jak się postaram, to w sumie często wychodzi mi tak spoko z 1.5 litra, pomijając inne płyny;p kwestia przyzwyczajenia, pogody i tego, czy się ma dostęp do toalety;p Odpowiedz Link Zgłoś
logitlog Re: wypić min.2l wody dziennie naprawde dajecie r 17 lat temu Ja się staram wypijać nawet więcej niż 2 litry. Kiedyś piłem mało wody, ale teraz to się zmieniło. Ćwiczę w miarę regularnie, więc potrzebuję więcej wody niż normalnie. Poza tym dużo piję w pracy. Jakoś lepiej mi się myśli, jak popijam sobie ze szklanki wodę. Plus dla szefa za Eden. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sz Re: wypić min.2l wody dziennie naprawde dajecie r IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17 lat temu Wypijam 6-8 szklanek herbaty w ciągu dnia. Kiedyś, zanim polubiłam herbatę, było to o połowę mniej, ale po zmianie nawyków ani częściej nie chodzę do toalety, ani nie przybrałam na wadze, nie pocę się też jakoś specjalnie. Gdzież się podziewa ta dodatkowa woda? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
paulinaa Re: wypić min.2l wody dziennie naprawde dajecie r 17 lat temu tak, wypijam nawet więcej Odpowiedz Link Zgłoś
zuzia_kubus Re: wypić min.2l wody dziennie naprawde dajecie r 17 lat temu Wypijam....nawet więcej.:) Dziennie...codziennie...kilka herbat,kilka kawek ,dużo wody,soki uwielbiam... no i piwko oczywiście hihih:D Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielafrancuz Re: wypić min.2l wody dziennie naprawde dajecie r 17 lat temu Bez żadnego problemu. Szklanka po obudzeniu, na uczelni pół litra, szklanka przed obiadem = już litr. + 4 szklanki od obiadu do późnego wieczora. To wykonalne. Ale mnie zawsze chce się pić ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misiek Re: wypić min.2l wody dziennie naprawde dajecie r IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17 lat temu Tak, bez żądnego problemu - a jak trenuję, to i więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
takajatysia Re: wypić min.2l wody dziennie naprawde dajecie r 17 lat temu Latem 1,5-2,5l wody + herbata (0,2-0,4 l dziennie średnio). Z innych płynów to piwsko piję, średnio 0,75 l dziennie (ale pijam mniej więcej co 3 dzień) - ale to raczej wyciąga wodę niz jej dostarcza. Kiedyś piłam o wiele mniej (2 szklanki płynów dziennie) i zorientowałam się, ze gdy byłam spragniona to po prostu jadłam coś "mokrego", bo mi się wydawało, ze to głód. Albo piwo piłam zamiast wody. Efekty łatwe do przewidzenia ;) Odkąd piję dużo wody, to łatwiej mi nie wcinać za dwóch - i figurka, że mucha nie siada :) Pijta ludzie pijta :) Odpowiedz Link Zgłoś
przypadkowadziewczyna swojego czasu.. 17 lat temu wypijałam nawet 5 litrów... teraz średnio 3 litry dziennie.. Odpowiedz Link Zgłoś
herrpasz Re: wypić min.2l wody dziennie naprawde dajecie r 17 lat temu no 2litry to ciezko, moj rekord to 0.9 litra na weselu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bejbe Re: wypić min.2l wody dziennie naprawde dajecie r IP: *.radom.vectranet.pl 17 lat temu nie dajemy, zreszta uwazamy ze nie ma takiej potrzeby i jest to totalna bzdura wymyslona przez producentow wody mineralnej ktorzy nalewaja do butelki kranowe i kasuja za nia 2,5 zeta... Odpowiedz Link Zgłoś
nstemi Jasne, niech nerki szaleją 17 lat temu Jak idę grać w tenisa, zwłaszcza gdy jest gorąco to spokojnie na samym korcie z litr wody idzie :-) Bez tego nawet nie próbuję, piję gdy chce mi się pić. Wmuszanie w siebie dużych ilości wody to jakaś pomyłka. Polecam pouczającą wielce lekturę podręczników fizjologii zwłaszcza rozdziałów o funkcjonowaniu nerek, żeby się odechciało wlewania w siebie bez potrzeby dużych ilości wody. Naprawdę przestrzegam przed standardowymi zalecaniami dietetyków pod tytułem min 2 l wody dziennie. Oni chyba zapominają, ze człowiek nie składa się tylko z układu pokarmowego... Gość portalu: ania napisał(a): > ja max. 2 szklanki Odpowiedz Link Zgłoś