Dodaj do ulubionych

Nadrabia posiłki nocą

22.12.09, 14:07
Córa ma 7,5 mc. Od 3 tygodni wybudza sie na nocne karmienia - przez pół roku ani raz wcześniej sie nie obudziła. W ciagu dnia je kiepsko - raptem 50 gram obiadku, parę łyzek kaszki - tyle co rano 150 - 180 mleka i na noc podobną porcję mleka z kaszką.
Nie mam pomysłu jak zachecić ją do jedzenia w dzień. Ona po prostu nie ma na to czasu. Woli sie bawić i psocić.
Na karmienie jej nie wybudzam, chyba ze chce to podaje butelkę - najczęściej raz w nocy.
Obserwuj wątek
    • barbara.gierowska Re: Nadrabia posiłki nocą 23.12.09, 20:37
      Witam,
      Nie da rady- trzeba zachęcic do jedzenia w dzień. Moze porcja Sinlacu ?
      Kisiel mleczny z żóltkiem ( kaloryczny !)No i koniecznie zupka/obiadek - moze
      byc z dodatkiem kleiku. Proponuje tez spróbowac podawac chrupki kukurydziane do
      gryzienia,albo kawałki warzyw i owoców np w smoczku siateczkowym
      • nives1 Re: Nadrabia posiłki nocą 30.12.09, 13:38
        Sinlacu nie chce jeść w ogóle, kisiel z żółtkiem zna, jak zwykle skubnie łyżeczkę dwie i juz heja do zabawy. Dostaje przekąski właśnie typu chrupek i warzywa ale po skubnięciu lądują na podłodze, macie, kocu - w każdym razie 5 metrów od niej.
        W zasadzie nie mam pomysłu bo nie przynosi skutku ani lekkie przegłodzenie żeby sama zawołała o jedzenie ani podawanie jej częściej małych porcji.
        Pediatra rozkłada ręce , doradził tylko podać butlę w nocy jeśli się upomni
        • nives1 Re: Nadrabia posiłki nocą 30.12.09, 13:40
          Zapomniałam dodać ze młoda jest alergikiem na bebilonie pepti wiec wybór co do jedzenia też nie jest jakiś ogromny.
          Uczulona jest tez na banany, pomidory, morele, brokuły, kalafior i na 80 % malny (dostała tylko raz w soku)
          • free.groszek Re: Nadrabia posiłki nocą 30.12.09, 14:41
            u nas tak samo. W dzień ma 100 fajniejszych rzeczy do robienia niż jedzenie. a
            odkąd zaczęła raczkować i siedzi to jest gorzej. W nocy je 2 razy
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka