Dodaj do ulubionych

Prośba do Pani Doktor

05.05.12, 22:15
Pani Doktor opisywałam tu jakiś czas temu problemy brzuszkowe córki.Dostałam wiele cennych porad od Pani,dlatego postanowiłam i teraz zasięgnąć Pani opinii.Moja córeczka ma w tej chwili 3,5 mca.Wszelkie problemy (ból brzuszka,ulewanie) minęły już jakiś czas temu i malutka jest prawdziwym aniołkiem.Już nawet przesypia nam noce.Przybiera na wadze cudnie,jest radosna i zdrowa.Ze względu na problemy brzuszkowe od 3 tyg zycia jest na nutramigenie.Ostatnio zjada go coraz mniej.Jakby mleko przestało jej smakować.Już jakiś czas temu myślałam o zmianie mleka (mała nie jest alergiczką),ale w rezultacie pozostałam na nutramigenie do dziś.Teraz,gdy wszelkie dolegliwosci dawno za nami,moze warto byłoby spróbować zastąpić nutra jakimś innym,normalnym mlekiem?Bardzo proszę o Pani opinię.Jakie mleko?Jak przestawić małą? I czy w ogóle... Z góry bardzo dziękuję i pozdrawiam serdecznie.
Obserwuj wątek
    • barbara.gierowska Re: Prośba do Pani Doktor 09.05.12, 00:24
      Witam,
      Jesli Państwa pediatra nie ma nic przeciw,można spróbować przejść na mleko typu 1 HA.
      Korzystny może być preparat z obnizoną zawartością laktozy np Bebilon Comfort.
      Jednak przy ewentualnej złej tolerancji- proponuję powrót do Nutramigenu i trwanie przy nim ( mozna go uatrakcyjnić zageszczajać kleikiem lub smakową kaszką bezmleczną)
      • mama-anielki Re: Prośba do Pani Doktor 09.05.12, 00:27
        serdecznie dziękujemy:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka