30.09.04, 17:04
hey
Podaje małemu 2 Xdziennie kaszke taka w butelce, a gdzes na forum
przeczytałam,ze mozna w tym wieku(6,5mies)podawac 1 raz, czy ja w takim razie
zle karmie?????Oprócz kaszek oczywiscie pije mleczko 2xdziennie i je deserki
i zupke,co prawda na razie pol słoiczka.I mam pytanko czy powinnam zamiast
jednej kaszki wprowadzic np bebiko 2R, czy podawac samo mleko, poradzcie bo
juz sama nie wiem co i jak podawac>..........pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • kjasja Re: Czy ja dobrze karmię?????? 30.09.04, 17:04
      kjasja napisała:

> hey
      > Podaje małemu 2 Xdziennie kaszke taka w butelce, a gdzes na forum
      > przeczytałam,ze mozna w tym wieku(6,5mies)podawac 1 raz, czy ja w takim razie
      > zle karmie?????Oprócz kaszek oczywiscie pije mleczko 2xdziennie i je deserki
      > i zupke,co prawda na razie pol słoiczka.I mam pytanko czy powinnam zamiast
      > jednej kaszki wprowadzic np bebiko 2R, czy podawac samo mleko, poradzcie bo
      > juz sama nie wiem co i jak podawac>..........pozdrawiam
    • ania175 Re: Czy 01.10.04, 09:55
      Gdy mój mały był w wieku Twojego (teraz ma prawie 9 m-cy) oprócz cyca deserków
      i zupek dostawał na samym początku dodatkowo samo mleko Nan2 lub Bebiko2 (raz
      lub dwa razy dziennie). Ale to przez bardzo krótki czas. Chciałam po prostu
      zobaczyć czy to mleko mu smakuje i czy nie szkodzi mu. Potem do mleka zaczęłam
      dawać kaszki ryżowe i kleik kukurydziany na zmianę. Przez długi czas nie pił w
      ogóle samego mleka, tylko z dodatkiem własnie kaszek i kleiku. Teraz cyca już
      nie dostaje. Nadal są kaszki i kleik. A od kilku dni gdy budzi sie rano ok 6-7-
      ej daję mu 120 ml samego mleka zeby za mocno się nie objadł ale też nie był
      głodny. O 9-9:30 dostaje mleko z jakims dodatkiem. Też nie wiem czy robię
      dobrze. Małemu to chyba odpowiada.
      POzdrawiam
      Ania.
    • asia2910 Re: Czy 01.10.04, 14:58
      Ja swojemu synkowi (7 m-cy) 2 dni temu zaczęłam podawać od razu kaszkę,
      próbowałam na wodzie bo bałam się trochę innego mleka jak z piersi bo cały czas
      go tylko tak karmiłam z tym, że ta na wodzie była okropna, kupiłam Bebiko 2 i
      tak mu przygotowuje, na razie 1 x dzienie po ok. 100 ml, wcina i nic mu nie
      jest, daję łyżeczką nie butelką trochę gęstszą. Nie wiem czy to dobrze ale
      skoro dziecku nic nie jest.
      Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka