iwonasoliwoda
18.03.06, 22:03
Bardzo proszę o pomoc.2-mce temu urodziłam córkę 3590g i 54cm 10pkt.Ponieważ nie miałam pokarmu od początku była karmiona mlekiem modyfikowanym. W szpitalu Bebiko RTH w domu Bebiko 1. Problem polega na tym, że zjada za każdym razem nie więcej niż 60ml z 3 godz.przerwami.Każda próba dodatkowego zmuszenia do zjedzenia kończy się tym że się krztusi lub ma odruch wymiotny albo po prostu wymych smoczek (NUK ).Rozwija się bardzo dobrze w wieku 6 tyg potrafiła długo utrzymywać główkę, grucha i się uśmiecha.Do chwili obecnej przytyła 1200g. Lekarz twierdzi że to za mało.Jula potrafi zasnąć o 20,00 i przespać do 5.00 rano i ponownie wypić 50-60ml.Ostatnio zaczeliśmy podawać jej Bebilon ale powtarza się ta sama historia.Podobno warto kupić Enfamil Premium ale nie wiem czy słusznie czy to tylko reklama.Nadmieniam jescze że przepajana była Planteksem Hipem. Obecnie tylko koperkiem lub wodą z glukozą.Zmagaliśmy się z kolką.Martwię się gdyż takie nidojadanie może podobno powodować zmiany w mózgu.Pomocy