Dodaj do ulubionych

p. Barbaro prosze o pomoc

19.09.06, 13:35
moja 4 tyg córcia troche zle znosiła nabiał, straszne kolki po nan1, karmie
ja piersią ale czasem nie mam wyjscia i dawałam mleko.

3 dni temu dałam jej bebilon pepti, nagle na całyej buzce powychodiły
malutkie krostki, mała robiła kupke 6-8razy dziennie z wysilkiem ale sama, od
3 dni ma straszny problem steka 6-8godz prezy sie ma cały czas twardy
brzuszek i nie moze zrobic kupki bez pomocy termometra kupki do tej pory byly
zólte wygladaly jak jajecznica, od 3 dni sa zielonozólte wodniste z jakimis
niteczkami sluzu...

czy to wszytsko moze byc po bebilonie czy jakas inna przyczyna? a jesli z
winy bebilonu to po jakim czasie powinno przejsc od zaprzestania podawania

co mam robic ?
Obserwuj wątek
    • bea-ta Re: p. Barbaro prosze o pomoc 19.09.06, 13:57
      Przepraszam, ze sie wtrące, ale to Twój 3-ci post o tej samej treści - a nalezy
      udac sie do pediatry. Jesli nie wprowadziłaś nic do swojej diety na co moglo
      zareagowac dziecko- cos z nabiału/łe, ale nie tylko- ryba czy inny silny
      alergen, to duże prawdopodobieństwo, ze to BP tak wpłynął. Zdarza się tak mimo
      tego, ze to preparat o duzym stopniu hydrolizy, to jednak jest on z mleka
      krowiego, które mimo wszytsko moze uczulać!!!!Objawami wówczas będzie wysypka,
      sluz w kupie, bóle brzuszka, zaparcia itp. Dlatego nalezy udac sie do pediatry,
      który zalecił mieszankę( a nie studiowac forum, gdzie ew. mozna udzielic rady, a
      nie leczyć) i on zadecyduje czy to efekt działania mleka( na podstw.
      charakterystyki i umiejscowienia wysypki, rodzaju sluzu w kupie, obejrzenia
      maluszka, brzuszka- wzdęcia , wywiadu) i zdecyduje czy podac inny preparat jakim
      jest z wyboru NUTRAMIGEN- także silny hydrolizat, ale kazeiny( BP jest
      hydrolizatem serwatki innego baiłka mleka krowiego) niby równoważny, ale dający
      lepsze efekty terapeutyczne. Upewnij sie czy nie zrobiłąs błedu dietetycznego-
      tak dziekco tez mogloby zareagowac np. na bialko zwierzęce - ryby- przykład:-) i
      zarejestruj malucha do pediatry:-)
      Na Bp czy Nutramigenie zielona kupa jest niejako normą, niepowinno byc w kupie
      sluzu i niepokojące sa zmiany skórne( choć trudno przez net ocenic czy sa
      alergiczne:-))Zas przy zmianie mieszanki może przejściowo maluch miec problemy z
      brzuszkiem- wszytkie mieszanki mimo iż są humanizowane sa mlekiem krowim
      odpowiednim dla cielaka, a jedynie przystosowanym dla potrzeb niemowlęcia i
      dlatego, a w szczególności przy alergii nalezy zachowac karmienie piersią +
      dieta co pisałam w innym poście. Dobrze, aby u malucha ze skłonnościa do alergii
      podawac probiotyk odpowiedni dla alergika np. Lacidofil bez serwatki - zapytaj
      lekarza przy okazji wizyty, proszę:-)Beata

• barbara.gierowska Re: p. Barbaro prosze o pomoc 19.09.06, 23:20
      Witam,
      Odpowiedzi w Pani dzisiejszym poście o podobnej treści udzieliła już Beata.
      Mogę ją tylko poprzeć :) Życzę zdrowia dla córeczki i szybkiego trafnego doboru
      mieszanki
      Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka