Dodaj do ulubionych

Odnosnie WSNHID - pytanie do studentow

IP: *.echostar.pl 01.07.05, 01:26
Witam!
Od pazdziernika prawdopodobnie(jesli nie dostane sie na uniwerek a to jest bardzo prawdopodobne) zaczne nauke w Wszej szkole, na kierunku: informatyka Dlatego mam kilka pytan odnosnie tej uczelni... Przede wszystkim ciekawi mnie w jaki sposob nastepuje podzial na grupy. Zapisalem sie razem z kumplem, jakie mam szanse ze bede wlasnie z nim w grupie? Poza tym jakie macie odczucia co do tej uczelni? Wysoki poziom? Ciekawi mnie czy po uzyskaniu tutaj tytulu inzyniera mozna bez obaw zdawac na uniwerek na studia uzupelniajace. Z gory dzieki za odpowiedzi. Aha i jak ktos ma zamiar pisac jakie to prywatne szkoly sa do d*** itp to niech odrazu da sobie spokuj! Nie mam zamiaru siedziec niepotrzebnie rok w domu i ew. poprawiac matury.

Pozdrawiam
K.
Obserwuj wątek
    • Gość: uam Re: Odnosnie WSNHID - pytanie do studentow IP: *.eranet.pl 04.07.05, 11:27
      sam sobie odpowiadasz pisząc, że zaczniesz w WSNHiD jeżeli sie nie dostaniesz
      na uniwerek... sam pomyśl, jaki poziom może tam być jeżeli idą tam ludzie,
      którym nie poszlo na kwalifikacjach na UAM
      • Gość: K. Re: Odnosnie WSNHID - pytanie do studentow IP: *.echostar.pl 04.07.05, 14:34
        A Ty sobie odpowiedz w jakim stopniu jestes zalosny/a. Taka szkola jest szansa aby ludzie, ktorym nie poszlo na maturze(a takich jest w tym roku nie malo) tez mieli szanse. Nie kazdy musi isc odrazu do lopaty, wiec czasami pomysl zanim cos napiszesz. Pierwsza uczelnia na jaka zlozylem dokumenty byla wlasnie WSNHID, a dopiero pozniej na UAM(gdzie taka informatyka jest bardziej teoretyczna niz praktyczna jak to ma miejsce na WSNHID) i PP. Co do poziomu to spotkalem sie z roznymi opiniami, wiec tutaj nie bede zabieral glosu, ale prawda jest taka, ze ludzie dostaja prace po takich uczelniach(niekiedy szybciej niz po panstwowej).

Pozdrawiam
        K.
        • Gość: LOL Re: Odnosnie WSNHID - pytanie do studentow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 00:43
          Ci co sa dobrzy nudza sie, Ci co sa przecietni nie nudza sie;)
          • Gość: K. Re: Odnosnie WSNHID - pytanie do studentow IP: *.echostar.pl 07.07.05, 02:07
            Mozesz swoja wypowiedz nieco bardziej rozbudowac? Jestes studentem tej uczeni?
    • Gość: LOL Re: Odnosnie WSNHID - pytanie do studentow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 03:35
      Podzial na grupy nastepuje na podstawie testu z jezyka angielskiego (jest chyba
      tez niemiecki)Sa 4 grupy z 4 poziomami.Jesli slabo Tobie i koledze pojdzie test
      to bedziecie razem:]w 1;)a dalej to juz zalezy od zdobytych punktow.Chyba, ze
      bedzie duzo slabych osob z jezyka wtedy beda np. 2 grupy z podstawowym.
      Poziom juz pisalem.Wszystko zalezy od tego jak uczyles/uczysz sie.
      Na Uniwersytet jak i na Politechnike powinienes dostac sie. Na WSNHiD wyklada
      duzo prof.,dr z tych uczelni.Nie martw sie material jaki wykladaja jest taki
      sam, albo bardzo podobny.Powodzenia
      P.S. Nie wiem czy tak bedzie od pazdziernika
      • Gość: student pp Re: Odnosnie WSNHID - pytanie do studentow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.06, 00:40
        o ile wiem to wykladaja glownie ci przecietni, bo raczej nie uswiadczysz tam
        prof. typu weglarza(moze i dobrze) albo slowinskiego (laureaci polskiego nobla).
        Szkoly niepubliczne jeszcze dlugo pozostana w tyle za publicznym miedzy innymi
        dlatego ze przyjmuja kazdego ktto sie do nich zglosi, a po drugie raczej badan
        naukowych nie prowadza wiec prawdziwych specow u nich nie znajdziesz. profow
        takichn samych to moze na w prywatnej szkole uswiadczysz takich samych ale chyba
        na kierunkach humanistycznch gdzie praca naukowcow jest tak malo warta ze se
        musza dorabiac wlasnie w takich fabrykach magistrow. W sumie w poznaiu mamy 5!
        informatyk w publicznych szkolach 2x na PP, 2x na UAM i 1xna Ekonomicznej (ponoc
        jest jeszcze na rolniczej ale ja slyszalem tylko pogloski) w tym na infe na WE
        PP i na WF UAM raczej jest latwizna sie dostac. wiec trza byc naprawde
        czlowiekiem o ponizej przecietnych umiejetnosciach aby sie tam dostac. Choc jak
        wiadomo pracodawcy w dzienie IT na papierki nie patrza, tylko przeprowadzaja
        testy wszelakie umiejetnosci...

ze mi sie chcialo tyle pie..pisac ?!
        • Gość: kia Re: Odnosnie WSNHID - pytanie do studentow IP: *.83.136.murka.net 16.04.06, 19:19
          jakis czas temu zaczelam studiowac w wsnhid i nie dotrwalam nawet do pierwszej
          sesji i to nie dlatego, ze bylo za ciezko, tlyko szkola jak dla mnie okazala
          sie fatlna; ludzie, wyklady, cwiczenia...ale budynek calkiem ladny;) pozdrawiam

ps: nie studiowalam tam informatyki, a to jednak specyficzny kierunek i
          specyficzni ludzie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka