Dodaj do ulubionych

WSNHiD - kulturoznastwo - OPINIE

IP: *.icpnet.pl / 62.21.96.* 23.07.05, 23:54
Interesuja mnie wasze opinie na temat kierunku: kulturoznastwo - kultura
audiowizualna i media.

Prosze o opinie szczegolnie ludzi, ktorzy to studiuja, studiowali, albo
zamierzaja studiowac.

Jakie przedmioty sa na tym kierunku?
Jacy wykladowcy?
I ogolnie jak jest na tym kierunku? Co sie wam podoba, a co nie...

Dzieki za wszelkie opnie.

pozdr
Obserwuj wątek
    • maadz Re: WSNHiD - kulturoznastwo - OPINIE 25.07.05, 15:06
      przedmioty: historia sztuki, historia filozofii, logika, wstep do
      kulturoznawstwa, wiedza o literaturze, historia kultury. poziom zalezy
      oczywiscie od wykladowcy. wykladowcy sa chyba glownie z UAM. zajecia prowadzone
      raczej ciekawie, choc oczywiscie to rowniez kwestia wykladowcy, ale jak dla
      mnie- troche za male wymagania. jednak mysle ze WSNHiD to dobra szkola. ale ja
      np. skonczylam w niej pierwszy rok, a teraz wybieram sie dodatkowo na drugi
      kierunek na UAM :)
      • Gość: Tom_Boone Re: WSNHiD - kulturoznastwo - OPINIE IP: *.icpnet.pl / 62.21.96.* 25.07.05, 17:33
        a mozesz mi powiedziec czy sa jakies przedmioty zwiazane z mediami, telewizja,
        filmem?
        w koncu specjalizacja to kultura audiowizualna i media

dzieki za info
        • maadz Re: WSNHiD - kulturoznastwo - OPINIE 26.07.05, 18:01
          skonczylam dopiero pierwszy rok, a specjalizacje wybiera sie dopiero na 2 lub 3
          roku (sa to studia licencjackie) takze na razie nic nie moge o tym
          powiedziec :P ale slyszalam ze kwestia fakultetow nie wyglada az tak rozowo...
          • Gość: Tom_Boone Re: WSNHiD - kulturoznastwo - OPINIE IP: *.icpnet.pl / 62.21.96.* 26.07.05, 18:19
            mozesz rozwinac kweste tych fakultetow?

ile egzamow bylo na 1 roku?

czyli oprocz przedmiotow historycznych i filozoficznych nic innego nie ma na 1
            roku?

a jak sie w ogole studiuje ten kierunek?

czy szkola ta proponuje jakies wyjazdy za granice, erasmusy i inne, jak cos o
            tym to daj znac?
            • maadz Re: WSNHiD - kulturoznastwo - OPINIE 27.07.05, 13:23
              w sesji zimowej byly chyba 4 examy (historia sztuki, historia kultury, wstep do
              kult., logika) a w letniej 3 (wiedza o lit., historia filozofii, filozofia
              kultury) ale nie jestem pewna dokladnie. to sa przedmioty chyba podobne jak na
              uam... szkola organizuje jakies wyjazdy ale nie są to wymiany w ramach erasmusa
              czy innego sokratesa, tylko np. teraz 5 osob jedzie na Ukrainę zdaje się na 1
              semestr, był jakiś tam konkurs w którym nagrodą byl wyjazd do Brukseli itp.
              Ogolnie mozesz sobie poczytać na stronce naszej szkolki: www.wsnhid.pl ;P a co
              do fakultetow to naprawde trudno mi powiedziec bo tylko SLYSZALAM, ze jest z
              nimi cienko, tzn. nie ma zbytniego wyboru, zajecia odbywaja sie rzadko itp. ale
              serio nie wypowiadam sie w tej kwestii.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka