Dodaj do ulubionych

kończył ktoś NSD CR

IP: *.adsl.inetia.pl 17.09.05, 22:20
Słyszałem o zajebiście dziwnej budzie w skrócie NSD CR, mam młodszego brata i
on chce tam póśc w przyszłym roku, dobrze robi? no nie wiem co mu poradzic bo
za dobrze budy nie znam wiem tyko ze prowadzą ja księża. dajcie znać jak ktoś
się w niej uczył
Obserwuj wątek
    • Gość: X Re: kończył ktoś NSD CR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.05, 16:06
      ...kończyłem NSD CR pare lat temu..ciekawa szkoła...niekoniecznie trzeba po
      niej pójść do Wyższego Seminarium ... w tej szkole człowiek uczy się życia,
      tzn. jak radzić sobie samemu już bez pomocy mamusi ( niezawsze i wszędzie matka
      będzie przy nas, no nie..)
      Dlatego warto pójść do tej szkoły..
      NSD CR - to skrót całej nazwy: Niższe Seminarium Duchowne Zmartwychwstańców..
      to troszeczkę odstrasza, ale powtarzam jeszcze raz: nie każy po tej szkole musi
      od razu być księdzem...
    • Gość: Alumn Re: kończył ktoś NSD CR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.06, 23:31
      Szkoła jest super - panują w niej świetne warunki sprzyjające nauce - np. klasy liczace ok 10 osob, wiele zajęć pozalekcyjnych, miła atmosfera. Szkoła która nie tylko uczy, ale także wychowuje. Jest to szkoła z internatem. Naprawde polecam ;)
    • Gość: opz Re: kończył ktoś NSD CR IP: *.phils.uj.edu.pl 24.02.06, 14:21
      bylem tam. osobiscie nie polecam. szkola tylko dla chlopakow,
      z tzw. zamknietym internatem wiec jest tam cos w rodzaju fali,
      szkola prowadzona przez ksiezy - rano Msze, itp. nie uczy zycia, bo czlowiek
      siedzi jak w kloszu a nad wszystkim czuwa ksiadz rektor. pelno hipokryzji,
      jak to bywa w tzw. lepszych szkolach prowadzonych przez Kosciol -
      na powierzchni katolicka etyka i wielkie slowa, a rzeczywistosc skrzeczy...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka