Gość: Maturzystka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.08, 18:36 Mam zamiar zapisać się na kurs przygotowawczy z angielskiego w Regionalnym Ośrodku Edukacji i zastanawiam się czy warto. Chodził ktoś? Dobrze przygotowują? Proszę o szybka odpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ** Re: Kurs maturalny w ROE- warto??? IP: *.icpnet.pl 09.12.08, 11:50 Nie warto ,ja tam się zapisałam robić studium ...i jestem zawiedziona są to pieniadze wyrzucone w błoto ...organizacja wiele wymaga do życzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Kurs maturalny w ROE- warto??? IP: 194.146.120.* 05.06.09, 09:04 w 2008 r. rozpoczęłam studium fotografii. Ta szkoła to największa porażka. Wogóle nie przygotowała się do prowadzenia zajęć. Minął rok a my nawet nie mieliśmy zajęć w ciemni a tym bardziej PS. P O R A Ż K A. Rok rozpoczęło 60 osób a w tej chwili liczba słuchaczy wynosi 20 i nadal będzie malała, gdyż kolejni śmiałkowie maja zamiar zrezygnować. Kasa wyrzucona w błoto. Oto przykłady: 3 razy zmieniali nam prowadzącego fotografa. Tenostatni nie ma predyspozycji do nauczania, choć wiedze ma, Zajęcia z Podstaw Kompozycji - zatrudnili jakąś dziewkę świeżo po ASP, która ma większe ambicje niż zdolność organizacji - na zajęciach panował totalny CHAOS. Podstawy Przedsiębiorczości - te zajęcia nie odbyły się ani razu - kobitkę ujrzeliśmy dopiero przy robieniu wpisów (a kasę nalezało płacić) Techniki Multimedialne - żadnego programu, prowadzący przynosił nam różne programy, (można je było ściągną ć z sieci) ale niestety nie pokazał możliwości (trzeba było uczyć się z sieci) przedmioty typu Podstawy fotografii, Procesy fotograficzne, Techniki fotograficzne, Technika cyfrowa w fotografii - to prowadzi jedna osoba i trudno było odróżnić, jaki prowadzi teraz przedmiot... Pozostałe kursy tej szkoły (Wrocław) wyglądaja podobnie, ponoć w Poznaniu jest lepiej... To szkoła dla ludzi, którym nie chce się uczyć a chcą mieć papierek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nnn Re: Kurs maturalny w ROE- warto??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.09, 16:26 chyba mocno przesadzasz :) zostało ponad 40 nauczyciela zmieniono raz, a od 2 semestru doszedł nowy zajęcia z przedsiębiorczości były tylko dla tych co nie mieli tego w LO fakt, że "dziewka" z kompozycji to chaotyczna kobieta, ale wcale nie taka młoda - studia skończyła już dawno i jest od paru lat nauczycielem, poza tym mocno się zaangażowała w wystawę naszych prac a najważniejsze - jak ktos nie chodzi regularnie na zajęcia to wpada w chaos ;) ...wracaj więc do Poznania ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iksor Re: Kurs maturalny w ROE- warto??? IP: *.softdesk.com.pl 28.08.09, 23:14 Po co iść do ROE, jeśli jest w nim tak jak tu opisujecie, skoro jest "Promotor"! Zobaczcie na www.matura.promotor.edu.pl, a przekonacie się, że lepszego wyboru w Poznaniu nie ma! Przy okazji polecam też ich stronkę www.MATURAzMATMY.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczennica Roe do niczego IP: *.aster.pl 17.06.11, 12:11 Nie polecam nikomu żadnych kursów w ROE. strata czasu i pieniędzy. Niczego się nie wynosi stamtąd,nawet ukończenie ich nic nie znaczy dla pracodawcy. Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasunia Re: Roe-technik cyfrowych procesow graficznych IP: *.icpnet.pl 12.09.09, 20:02 Mam pytano,czy ktoś uczył ,lub uczy się na tym kierunku w Roe Poznaniu? Proszę o opinie,z gory bardzo dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Kurs maturalny w ROE- warto??? IP: *.171.16.231.static.crowley.pl 12.09.10, 20:59 Co do fotografii to nie do końca się zgadzam. Obecnie jest dużo więcej wykładowców i lepiej prowadzone zajęcia (w porównaniu z tym co piszesz). Wykładowcy są mili, wyrozumiali i zawsze można się z numi dogadać np.do terminów oddania prac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LLL Re: Kurs maturalny w ROE- warto??? IP: 212.160.172.* 04.01.12, 20:01 DOKLADNIE JA KONCZE TA SZKOLE A MAMY 2012 ROK I NIC SIE NIE ZMIENILO ROWNIEZ NIE POLECAM,NIE JESTEM KOMPLETNIE PRZYGOTOWANA DO EGZAMINU A DODAM ZE CHODZILAM NA WSZYSTKIE ZAJECIA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slavland Re: Kurs maturalny w ROE- warto??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.13, 13:22 Nie warto - zwłaszcza, jeśli nie jesteś pewny, czy na pewno chcesz realizować dany kierunek (lub czy będziesz miał na to środki). Uważnie czytajcie umowę - słuchacz jest zobowiązany do płacenia 3 kolejnych rat nawet jeśli zrezygnuje i nie uczestniczy w zajęciach. I kolejna rzecz - jeśli podpisujecie umowę myśląc, że jeszcze możecie zrezygnować przed rozpoczęciem zajęć - koniecznie wypowiedzcie umowę na piśmie! Ja się na tym złapałam, podpisałam umowę, nie zapłaciłam ani złotówki, nie byłam nigdy na żadnych zajęciach, aż po pół roku zadzwoniła pani z pytaniem czy przystępuję do egzaminu i generalnie muszę zapłacić zaległość za semestr. W każdej szkole (przynajmniej normalnej) niepłacenie czesnych jest równoznaczne ze skreśleniem z listy studentów, ale każdy ma swój sposób na zarabianie kasiory. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś