Gość: pawel IP: 95.108.4.* 28.07.09, 17:39 No było się kiedyś na tym Beach Party. Teraz to te akademiki stracą klimat. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ..::RUNNER::.. "trójki" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.09, 18:02 ...zachowały się jeszcze chyba we wszystkich akademikach polibudy, które są najlepsze w Poznaniu :) POLIBUDA is the BEST!!! Odpowiedz Link Zgłoś
stypendysta Re: "trójki" 29.07.09, 00:39 Są również w uniwerkowych DA Nieszawska, DS Babilon i DS Hanka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anita Re: Dom studencki z tajską kuchnią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.09, 19:34 i szatańskie imprezy w 723 Jagienka, ech... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleblak Dom studencki z tajską kuchnią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.09, 20:33 Szczerze mówiąc nie wiem po co komu to wielkie podnoszenie standardu, chyba tylko zeby bogatsze dzieciaki przyszły i więcej zapłaciły. Moim zdaniem wystarczyło czwórki zmienic na trójki i dwójki i by starczyło, a tak teraz połowa studentów nie ma gdzie mieszkać. Zresztą smieszna jest polityka przyznawania akademików - ludziom którzy mieszkają w akademiku kilka lat miejsca sie nie przyznaje, "żeby były dla pierwszaków", z których tylko 1/3 zostanie w akademiku, bo wczesniej sie wystraszy... Skończyła się pewna era w akademcach :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: medyk Dom studencki za 30 mln IP: 79.162.180.* 28.07.09, 22:16 DS za grube miliony a stypendia socjalne UMP obniza.. Odpowiedz Link Zgłoś
stypendysta Re: Dom studencki za 30 mln 29.07.09, 00:41 Gość portalu: medyk napisał(a): > DS za grube miliony a stypendia socjalne UMP obniza.. Jedno z drugim nie ma nic wspólnego - pieniędzy z dotacji na pomoc materialną dla studentów nie można przeznaczać na cele inne niż stypendia i zapomogi oraz remonty akademików, ale tylko w ramach sztywno wyznaczonego limitu, który na takie inwestycje nie wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ab Dom studencki z tajską kuchnią IP: *.tbcn.telia.com 29.07.09, 07:38 "Z wind znikły już napisy...." ...GW gratuluje poziomu dziennikarzy! Wystarczy wyksztalcenie na poziomie szkoly podstawowej z dostatecznym z jezyka polskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cinimini Dom studencki z tajską kuchnią IP: 212.67.141.* 29.07.09, 08:38 To nie były wiadra tylko taczka :) Oj wesoło było, wesoło :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anita Re: Dom studencki z tajską kuchnią IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.09, 10:19 No, a pani Irenka to słynna Żaba:odsunę-lodówkę-jak-znajdę-paprochy- to-nie-możecie-zdać-pooju! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paweł Re: Dom studencki z tajską kuchnią IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.09, 12:42 Czemu żaba? Ja bardziej kojarzę panią Basie sprzątaczkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anita Re: Dom studencki z tajską kuchnią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.09, 18:11 Pani Irenka, Żabą zwana ze względu na jawne podobieństwo, upodobała sobie trzecie piętro Jagny. I tak zdawanie pokoju na 3-cim piętrze trwało znacznie dłużej niż na innych, bo p.Irenka nie zasnęłaby gdyby za szufladą pod łóżkiem pozostał kurz. No to sprzątaliśmy kilka razy:))) O porannym waleniu w drzwi "Zmarzcie te napisy, bo pójdę do kierowniczki" nie wspomnę...eee, Jagna i Zbychu już nie będą takie same:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yyyyyyyyy Re: Dom studencki z tajską kuchnią IP: *.173.27.180.tesatnet.pl 27.08.09, 11:28 taczki i wiadra, sama pamietam jak ode mnie lokatorzy z 5 pietra pozyczali kubel od smieci, zeby mieli czym nosic ten piasek... a w ogole to sie jakos wtedy dobrze zlozylo - roboty drogowe(chyba chodnik byl kladziony) i plac budowy owczesnego plusa byly tak blisko, ze przynajmniej sie chlopacy nie nadygali z tymi wiadrami ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spleśniałą_golonka Łezka się w oku kręci IP: *.adsl.alicedsl.de 29.07.09, 12:49 Łezka sie w oku kręci (chlip chlip), jak wspomnę mój pobyt w DS "C" na Dożynkowej w latach 1999-2003. (ojej, to już prawie będzie 10 lat! jak dostałem "pierwszy przydział"). Piękne, naprawdę piekne chwile, mimo że pokoje standardem odbiegały od tych zachodnich. Jednak blisko było do Akademii Rolniczej - autobus linii 82. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Dom studencki z tajską kuchnią i farmą na dachu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.09, 14:53 W Wawrzynku było ekstra. Np. taka akcja "woda do kanionu", czyli trzeba było podłączyć wąż do hydrantu i puścić wodę na podwórze- studnię. Mieliśmy lepszy czas niż strażacy podczas corocznego przeglądu akademika! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Dom studencki z tajską kuchnią i farmą na dachu IP: *.robnet.pl 22.08.09, 14:47 Jestem pracownikiem jednej z firm tam pracujących przy remoncie. No co do podnoszenia standardów, no jest fajnie, prysznice, kibelki w każdym pokoju. dostęp do bardzo szybkiego łącza i serwerów UAMu. No słynny "Łasuch" nie będzie na razie czynny, bo to drugi etap prac. No wreszcie są palarnie zrobione co drugie piętro :P. Jednak są minusy, firma budowlana która to robiła jako główny wykonawce, to masakra, jak można zrobić tak krzywe ściany ?? :P. No cóż a jeszcze im odbiór zrobili <lol2>. Z tego co mi się obiło koszt kaucji dla studentów, ale nie jestem pewien czy na pokój czy na głowę, wynosi 3000zł !!. No masakra, dla biednego studenta to jest Sajgon. A odradzam zadymiania czujek zadymieniowych, z tego co Panowie co to robili mówili, że uruchomienie alarmu, przez zadymienie czy zbicie szybki będzie kosztować dużo. nawet około 8tys, bo straż się zjawić może. No może wreszcie skończą się studenckie dewastacje. Pewnie to mają na celu. Ale ogólnie pozytywnie i miło wygląda wewnątrz. Odpowiedz Link Zgłoś
stypendysta Re: Dom studencki z tajską kuchnią i farmą na dac 22.08.09, 15:51 Gość portalu: abc napisał(a): > Jestem pracownikiem jednej z firm tam pracujących przy remoncie. Wątpię - raczej firmy, która przegra(ła) przetarg na identyczna modernizację DS Jagienka. > o koszt > kaucji dla studentów, ale nie jestem pewien czy na pokój czy na głowę, wynosi > 3000zł !!. No masakra, dla biednego studenta to jest Sajgon. Nie pie... pieprz - w żadnym poznańskim DS'ie UAM nie ma kaucji!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gene po co ci akademik znajdz mieszkanie www.stancja.pl IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 27.08.09, 08:06 Odpowiedz Link Zgłoś
8y Dom studencki z tajską kuchnią i farmą na dachu 27.08.09, 10:32 Dla nich trzeba powierzchnie latwo zmywalne, by myjka cisnieniowa splukiwac wymiociny. Odpowiedz Link Zgłoś