IP: 89.231.149.* 06.12.10, 18:49
Jak to jest z tym paleniem w lokalach chełmińskich?. W Pułapce np. wymyślili klub palacza ale to się ma nijak do ustawy, ponieważ ustawa mówi, że owszem można założyć klub palacza w celu degustacji tytoniów ale w lokalu takim zabrania się sprzedaży napojów i jedzenia. Co na to Sanepid i Straż Miejska. Łatwiej wsadzać mandaty za szyby aut. Są również i inne lokale jedno salowe a od dymu aż siwo. Najwyższy czas się tym zająć. Albo wszyscy przestrzegamy prawa albo co lokal to inne przepisy.
Obserwuj wątek
    • hermes531 Re: palenie 07.12.10, 19:38
      jak było można palić to niepalący mieli wybór: np w pociągu (przedział dla palących albo niepalących) podobnie w restauracjach itp itd i palacze tez nie musieli chodzic tam gdzie palic nie wolno....a teraz sie jakieś państwo policyjne robi. na przystanku zapalić nie wolno mimo ze na powietrzu...pfff. co to jest wogóle? moja kasa, moje zdrowie, a prosto w nos nikomu nie dmucham. niedługo wysr..... sie nie b edzie można bo śmierdzi@!
      • Gość: do hermes Re: palenie IP: 178.110.232.* 07.12.10, 20:23
        Przejrzal bys na oczy kolego gdybys nie palil,mnie przez ponad dwadziescia lat budzil zapach dymu tytoniowego,gdy ojciec wstawal rano do pracy nie zaczynal jak ja dzis kanapka i cherbata,tylko kawa i papieros,przez najmniejsze szpary w drzwiach dym z kuchni dostawal sie do pokoju,i tak przez dwadziescia dobrych lat,nieznosny zapach ubran,te wyprane po krotkim czasie przebywania w otoczeniu ojca "walily" jakby tydzien lezaly w knajpie,najgorszy efekt byl gdy wyprane (jeszcze wilgotne ciuchy) wisialy w łazience a stary wchodzil tam ze szluga,po wyschnieciu pachnialy jak jednodniowe skarpety,i trzeba bylo isc tak do szkoly. Dlugo by tu opowiadać Najlepsze jest to ze inne kraje zachodnie,potrafia dostosowac sie do przepisow,a polacy nieee... Polak bedzie kombinowal,a jaaaak. Niestety wyssalismy to z mlekiem matki,i bedzie musialo minac pare pokolen zeby choc po czesci dorownac europie
      • Gość: do hermes531 Re: palenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.10, 12:36
        dobrze napisałeś "moja kasa, moje zdrowie"
        więc dlaczego ktoś ma wąchać i oddychać
        Twoimi papierosowymi smrodami?
        a jeżeli chodzi o sam zakaz?to w całej europie tak jest
        tam sie w lokalach pabach dyskotekach nie pali,
        a jak musisz to wychodzisz na zewnatrz tyle na ten temat
    • Gość: rere Re: palenie IP: *.adsl.inetia.pl 09.12.10, 11:18
      nie od dzisiaj wiadomo, że są palacze czynni i bierni. dlaczego ci, którzy nie palą mają się truć. jak zwykle brak szacunku. ja nie mam nic przeciwko palącym. to jest ich wybór, ale dlaczego ja musze znosić takie zachowania. troche tolerancji dla niepalących.
      • Gość: Janek Re: palenie IP: 89.231.149.* 09.12.10, 15:10
        Poszedł bym na ten koncert bo był juz w Jamajce, ale w pułapce jest tyle dymu tytoniowego i nie tyko, że w oczy szczypie. Chyba że odpowiednie słuzby zrobią z tym porzadek. Jak do tej pory, to wyglada, że mają specjalny glejt z policji.
        • Gość: Sław Re: palenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.10, 01:14
          Do Janek ,ty masz coś z garem lepiej siedz w domu i nigdzie nie wychodz
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka