Dodaj do ulubionych

Konserwator zabytków

IP: *.chelmno.mm.pl 04.09.15, 19:53
Skulałem sie dziś ze śmiechu, czytając wywiad z niejakim p. Flemmingiem Januszem, tzw. konserwatorem zabytków na pół etatu.

Pytanie- Pan to kontroluje? (chodzi o reklamy oklejone brystolami)
Flemming- Staram się to robić w miarę możliwości.
Pytanie-Na naszym terenie wszystkie reklamy są legalne?
Flemming- Nie jestem w stanie tego sprawdzić.
Pytanie-O smoku...
Flemming- Nie wiem, co się z nim dzieje. (smok, zielony, nieładny jest ok. 150 m od UM)
Pytanie-A co pan o nim myśli?
Fleming- Musiałbym przyjrzeć mu się dokładnie, bo nie wiem, jak w tej chwili wygląda. (smok jest zielony, nieładny, ogrodzony panelami).
Pytanie-Swoje propozycje (w sprawie chełmińskiego kodeksu reklamowego) przedstawi więc pan radnym?
Flemming- Być może. Na razie nie jestem w stanie tego zrobić, mam zbyt wiele obowiązków, pracuję tylko na pół etatu. (źródło Czas Chełmna z 04.09.2015 r.)

A więc pan Flemming Janusz, wymarzony, przez tego burmistrza konserwator zabytków nic nie wie, nic nie może, nic nie widział, radnym nie powie, na nic nie ma czasu i za pól etatu pobrał w 2014 roku bez specjalnego obrzydzenia 35.339 PLN. Takich gwiazd w orbicie burmistrza z identycznym opisem ich działania jest w naszym mieście więcej... Panie burmistrzu, 4 procent podwyżki to za mało, dałbym i z pincet. A nawet i tysiąc. Żenada.
Obserwuj wątek
    • Gość: chelminiak Re: Konserwator zabytków IP: *.chelmno.mm.pl 04.09.15, 22:20
      O wiedzy konserwatora świadczy fontanna na rynku, smiechu warte.
      • Gość: Do gosc Re: Konserwator zabytków IP: *.google.com 05.09.15, 09:35
        Ale świetnie to wszystko ująłeś, nic dodać nic ująć. ..faktycznie dopisać to można do innych osób (bezradnych).... dawać podwyżki ....
        czy się stoi czy sie lezy kasa się NALEŻY. ..
        • Gość: ja Re: Konserwator zabytków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.15, 10:34
          Masz racje,noz sie w kieszeni otwiera jak to czytam,jestesmy bezradni bo coz mozemy zrobic?Plakac sie chce
    • Gość: do gościa Re: Konserwator zabytków IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 06.09.15, 11:56
      A popatrz na radnych którzy powinni to wszystko kontrolować i wymagać. Oni też niczego nie mogą, nie widzą, nie mają wyrobionego zdania. Jak się słyszy ich wypowiedzi to dochodzi się do wniosku, że nie wiadomo po co zostali wybrani i nie rozumieją w ogóle co oznacza władza uchwałodawcza jaką posiadają. Niestety ale ostatnio odnosi się wrażenie, że to Czas Chełmna pracuje zamiast komisji. Jedyne na co mieli dotychczas wpływ i z tego skwapliwie skorzystali to podniesienie sobie wynagrodzenia. Ale nie można krytykować ich tak do końca bo teraz przed nimi bardzo trudne zadanie. Jak powiedział radny Błażejewicz będą szukali 20 milionów. Zapewne zadanie to wypełni im resztę czasu do końca kadencji.
      • Gość: gt Re: Konserwator zabytków IP: *.tvgawex.pl 06.09.15, 12:00
        on jest tylko po to by autoryzować pomysły burmistrza , a idąc do niego z konkretną sprawą i tak powołuje się i odsyła do konserwatora w Toruniu czyyyyyli co ? darmooooozjad i tyle !
    • Gość: normalny Re: Konserwator zabytków IP: *.tvgawex.pl 06.09.15, 12:20
      Też czytałem te wypociny naszego "Konserwatora"... Jeśli bym był jego przełożonym to bym się chyba spalił ze wstydu po takiej wypowiedzi... W każdej normalnej firmie taki człowiek za swoją niewiedzę, niemożność, niekompetencję dawno by został wylany na zbity pysk!!! Ale nie w naszym UM...
      • Gość: gość Re: Konserwator zabytków IP: *.chelmno.mm.pl 06.09.15, 12:37
        Kędzierski i wstyd? Chyba żartujesz.
    • Gość: do poprzedników Re: Konserwator zabytków IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 06.09.15, 14:40
      Już wielokrotnie to powtarzałem: nad jakością pracy urzędników powinien czuwać burmistrza a burmistrza z efektów pracy powinni rozliczać radni. Ale jeżeli radni tego nie robią to mamy to co mamy i ja niczemu się już nie dziwię.
      • Gość: obcy Re: Konserwator zabytków IP: *.chelmno.mm.pl 06.09.15, 15:58
        Fajnie piszecie, burmistrz nie rozlicza albo nie potrafi, /przecież to chłopak aż od fikołków/ , radni nie rozliczają burmistrza , a właśnie - my nie rozliczamy radnych i w wyborach samorządowych ponownie wybieramy tych samych , nikomu nie potrzebnych , na niczym się nie znających, dbających o własne gaże przyrosłych do foteli radnych staruchów. Dajmy więc sobie spokój z tym narzekaniem ,w konstrukcji którego mamy swój udział. Pisałem już wcześniej , dopóki biologia nie zrobi w tym mieście porządku, nie ma siły, która by zatrzymała staczanie się go po równi pochyłej.
        • Gość: Prawda Re: Konserwator zabytków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.15, 16:42
          To prawda. Ja mam wrażenie ze urząd jest ... dla urzędu. Jak idę coś załatwić to pan albo ...w terenie albo .....na terenie urzędu i tyle i nikt nie pokwapi się go zastąpić lub choćby poszukać. Nie wiem czy urzędnicy nie muszą wpisywać swych wyjść i nikt nie kontroluje co wykonali w ciągu dnia???. Chyba że zeszyt ich wyjść już nie mieści.
          Niby mieszkańców, czyli też spraw coraz mniej a urzędników nie ubywa. Nie wiem ile np. wydają dowodów osobistych ... ale pewno pracują nad tym problemem trzy osoby.... przynajmniej trzy osoby skupiały uwagę nad moim wnioskiem... może trochę z nudów??
          A co do burmistrza ... to powinien być menager i dopóki to nie nastąpi miasto będzie upadało i tyle.
          Robienie remontów ( nie mówię o poziomie i standardzie materiałów... ), wydawanie unijnej kasy ( a wkład własny ... z nieba??) , kupowanie nieruchomości ( i co dalej jak brak sensownego pomysłu ) , robienie targowiska wbrew prawu a potem rozbieranie i może robienie po raz kolejny ( mam nadzieję ze kadencji nie starczy) to jakby kpina z prawa i mieszkańców miasta - to ich pieniądze są tak marnotrawione, czy może sprawa własnego honoru bo brało się na klatę i teraz z własnej kasy się zapłaci za to ?? sprzedaż mieszkań za 5 % wartości ...a potem budowanie domu socjalnego bo.. mieszkań brakuje ...
          I co dalej jak miasto ubożeje z roku na rok.... jest jakiś pomysł na CUD????
          Może totolotek ???
          • Gość: gość123 Re: Konserwator zabytków IP: *.chelmno.mm.pl 11.09.15, 08:16
            Ustawa krajobrazowa weszła w życie. Pytanie:
            - czy konserwator na pół etatu uporządkuje obecność reklam, szyldów na Starówce?
            - czy konserwator na pół etatu uporządkuje obecność wszystkich nielegalnych reklam?
            - czy konserwator na pół etatu opracuje lokalny kodeks reklamowy?
            - czy bedą nakładane kary za nielegalne , szpecące reklamy i szyldy?
            - czy zniknie potworek smok?
            Czy p. Flemming weźmie się do pracy, czy wszystko pozostanie po staremu, a Chełmno będzie skansenem?
    • Gość: do gość123 Re: Konserwator zabytków IP: *.static.ip.netia.com.pl 11.09.15, 14:49
      Wszystko zostanie po staremu bo który z radnych się wychyli narażając się mieszkańcom i zmusi burmistrza i jego pracownika do działania. Najważniejsze, ze dietka co miesiąc wpłynie i nikt nie zakłóca świętego spokoju. I tak spokojnie byle do kolejnych wyborów.
    • Gość: Mieszkaniec Re: Konserwator zabytków IP: *.tvgawex.pl 12.09.15, 04:13
      A wyobrażacie sobie gdyby wszyscy zatrudnieni na pół etatu mówili: "Ja nic nie wiem, nic nie mogę. Ja ty pracuje tylko na pół etatu..." ;)
      • Gość: do mieszkańca Re: Konserwator zabytków IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 12.09.15, 08:24
        Jeżeli pracowali by w urzędzie to można sobie to wyobrazić.
    • Gość: ina Re: Konserwator zabytków IP: *.centertel.pl 18.09.15, 16:08
      o co chodzi ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka