Gość: de IP: *.chelmno.mm.pl 26.04.16, 15:29 ruszył budżet obywatelski 2016 na stronie www.bo.chelmno.pl/ można oddawać swoje glosy. w imieniu swoim i uczestników chciałbym zachęcić do głosowania na muzyków naszej orkiestry dętej i projekt numer 1 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Chełminianin Re: Budżet Obywatelski 2016 IP: *.chelmno.mm.pl 26.04.16, 23:04 Jak na moje super współgrają trzy tematy. Ożywienie Nowych Plant, Muzyka czyli numer 1 i kontynuacja działań u Rycerzy. W jednym miejscu, masa możliwości i miejsce idealne dla turystów oraz mieszkańców. W pigułce, jak to się mówi. Głosujemy więc na muzyków, na "muszelkę" i na rycerzy :) Będzie kompleksowo :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec1 Re: Budżet Obywatelski 2016 IP: *.chelmno.mm.pl 26.04.16, 23:42 Kompleksowo to nie znaczy, że dobrze. Suma tych 3 projektów wynosi 110.500,00 zł, a budżet obywatelski to tylko 100 tys. Na coś nie starczy. Kwota zaledwie 100 tys. tez o czymś świadczy! Należy pamiętać, że Kędzierski przez lata wzbraniał się , jak mógł, przed budżetem obywatelskim. Ruszyło go na rok przed wyborami. To o tyle ciekawe, że niewiele mniejszą kwotę przeznaczono na rozbiórkę potworka targowiska i drugie tyle na budowę bubla typu targowisko 2 czy nieco więcej na innego potworka typu prysznic na Rynku. I wtedy Kędzierski nikogo się nie pytał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chełminianin Re: Budżet Obywatelski 2016 IP: *.chelmno.mm.pl 26.04.16, 23:55 Kompleksowo znaczy w ramach wspólnego działania na rzecz realizacji celów. Tutaj nie chodzi o decyzje władz. My, mieszkańcy decydujemy i akurat podział środków, proporcjonalny do uzyskanych głosów na w/w projekty jest w moim przekonaniu SUPER. Nie mam zamiaru się wykłucać o politykę, ten zrobił tamto czy inne. Planty, Orgiestry i Rycerze. W jednym miejscu. W super miejscu dla życia kulturalnego miasta. Tyle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Budżet Obywatelski 2016 IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 28.04.16, 10:54 Nigdy na to nie zagłosuję !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zabawny Placowy Re: Budżet Obywatelski 2016 IP: *.chelmno.mm.pl 07.05.16, 14:44 Z " rycerza" to będzie miał ten kto to poprze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: werden@wp.pl Re: Budżet Obywatelski 2016 IP: *.chelmno.mm.pl 08.05.16, 13:39 A z łodzi 40 osób i tyle ... za nasze podatki będą się bawić i nikt poza nimi nie skorzysta ... porażka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: Budżet Obywatelski 2016 IP: *.chelmno.mm.pl 27.04.16, 01:49 muszla koncertowa?? no przecież to nie porozumienie. nie lepiej zajać się remontem amfiteatru? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Budżet Obywatelski 2016 IP: *.bredband.comhem.se 28.04.16, 10:01 Bez przesady dwie imprezy w roku a co tam jest nie tak lawki jak ktos chce to na trawie na kocu posiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Młody Chełminiak Re: Budżet Obywatelski 2016 IP: *.tktelekom.pl 28.04.16, 07:28 Oczywiście ze głosuję na "oczarowanie nowych plant". Mam nadzieję że znajdzie się jakaś grupa teatralna, która będzie chętna rozegrać różne spektakle. Siedząc wieczorem na ławeczce i oglądać spektakl - COŚ PIĘKNEGO, PROSZĘ ZRÓBCIE TO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Budżet Obywatelski 2016 IP: *.bredband.comhem.se 28.04.16, 09:56 Popieram w stu procentach prosze mlodych ludzi aby sie zmobilizowali i glisowali nasze planty sa piekne a z drugiej strony zaniedbane fajne miejsce po starej muszli tylko straszy a mozna to fajnie wykorzystac to samo dotyczy rycerzy super zajecia dla dzieciakow chyba starczy juz tych boisk i orlikow z ktorych korzystaja glownie dorosli bo dzieciaki spontanicznie wejsc i pograc w pilke nie moga na stadionie postrzelac do bramki tez nie mozna bo murawa sie zniszczy wiec dla kogo to jest bo chyba nie dla dzieciakow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Budżet Obywatelski 2016 IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 28.04.16, 07:37 Ja głosuję na projekt nr 10. Budowa placu zabaw i rekreacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Budżet Obywatelski 2016 IP: *.bredband.comhem.se 28.04.16, 09:47 Bardzo inteligentne kolejny plac zabaw za ogrmna kase a efekt marny ludzie obudzcie chcecie glosowac na pierdoly a to co mogloby sluzyc calemu miastu ignorujecie a pozniej pretensje ze nic sie nie dzieje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Budżet Obywatelski 2016 IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 28.04.16, 09:52 Jak dla mnie dobry pomysł. Utworzony zostałby na osiedlu Raszei. Mieszkam w tym obrębie i nie musiałabym biegać z dzieckiem przez pół miasta aby mogło się pobawić. Co niektórzy są aż tak zacofani że Chełmno ty tylko rynek i planty i nic.więcej pozatym nie widzą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Budżet Obywatelski 2016 IP: *.bredband.comhem.se 28.04.16, 10:05 Ludzie z miasta musza biegac na targowisko i jest ok a wy przeciez macie plac zabaw w szkole nr 4 to nie jest koniec miasta budzet obywatelski powinien sluzyc calemu miastu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Budżet Obywatelski 2016 IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 28.04.16, 10:16 A masz w szkole nr 4 bezpieczne bujaczki itp.dla dzieci bardzo małych ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Budżet Obywatelski 2016 IP: *.bredband.comhem.se 28.04.16, 10:43 A na placu zabaw jest bezpiecznie prosze cie naprawde myslisz ze ktos sie tym przejmuje wielkie halo a wykonanie jak na plantach a mialobyc tak super miasto nie dolozylo nic od siebie to sa tylko obietnice zycze wszystkim maluchom i ich rodzicom jednego ale takiego z prawdziwego zdazenia placu zabaw naprawde Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaktus Re: Budżet Obywatelski 2016 IP: *.tvgawex.pl 28.04.16, 11:06 Przecież masz plac zabaw w SP4 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oli Re: Budżet Obywatelski 2016 IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 28.04.16, 11:14 A wy macie planty. Hahahaha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkaniec Raszei Re: Budżet Obywatelski 2016 IP: 158.75.205.* 29.04.16, 10:52 Mieszkam na os. Raszei od początku powstania tego osiedla i przypominam że w okolicy bloku nr 4 były już kiedyś zamontowane (za niemałe pieniądze) drewniane urządzenia do zabawy dla dzieci. Okazało się najczęściej z tych urządzeń korzystała szczególnie w godzinach wieczornych młodzież, mimo iż nie były dla tej grupy wiekowej przeznaczone i je dewastowała (nie wspomnę o ciągłym hałasie). Prawdopodobnie nie nie mieszkasz w tym miejscu i chcesz komuś podrzucić kukułcze jajo, albo nie masz wyobraźni. Zaznaczam że nie mam nic przeciwko placowi zabaw dla dzieci (wręcz przeciwnie), tylko kto zagwarantuje że w/w opisana sytuacja się nie powtórzy?. Tym bardziej że nie potrafili temu zaradzić nawet mieszkający tam policjanci. Oczywiście młodzieży też się coś należy, ale niekoniecznie pod oknami lub w pobliżu mieszkań szczególnie ludzi starszych. Z tego punktu widzenia (i nie tylko) o wiele lepszym miejscem jest lokalizacja przy szkole podstawowej nr 4 na osiedlu Skłodowskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Młodzież Re: Budżet Obywatelski 2016 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.16, 18:36 W godzinach wieczornych ! Wtedy dzieci powinny juz spac :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbyszko z Culm Re: Budżet Obywatelski 2016 IP: *.chelmno.mm.pl 07.05.16, 14:56 Państwo nowobogaccy z osnowskiej niech sami sobie zasponsorują plac zabaw albo ruszą dupska, z drugiej strony fryby jest plac zabaw obok orlika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Budżet Obywatelski 2016 IP: *.bredband.comhem.se 28.04.16, 10:12 Ludzie tylko nie wiklinowa oni nazwali dzieci patologia a teraz chca dla swoich plac zabaw i cale miasto ma sie na to zrzucic Nigdy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Budżet Obywatelski 2016 IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 28.04.16, 10:15 Ty wogole wiesz gdzie jest Wiklinowa a Raszei?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Budżet Obywatelski 2016 IP: *.bredband.comhem.se 28.04.16, 10:46 A przeczytales wogole propozycje placu zabaw chca tez na Wiklinowej Podgornej iOsnowskiej to nic ze plac zabaw jest na Kamionce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Budżet Obywatelski 2016 IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 28.04.16, 10:53 Nigdy nie zagłosuję na planty ! Wieczorem wiele razy człowiek chcialby usiąść na ławce to miejsce spotkań pijak?w. Ciągle oplute i obsrane ławki od gołębi. A punkt widokowy to miejsce spotkań młodzieży gdzie mogą pić piwsko , jarać trawę i naśmiewać się z przechodzących ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Budżet Obywatelski 2016 IP: *.bredband.comhem.se 28.04.16, 11:56 No wlasnie i czas najwyzszy zrobic z tego miejsca cos pozytecznego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lol Re: Budżet Obywatelski 2016 IP: *.bredband.comhem.se 28.04.16, 12:00 Najlepiej to nie glosujcie na nic a pozniej siedzcie i marudzcie ze w Chelmnie nic sie nie dzieje nir ma gdzie isc a to wszystko wina burmistrza i rady miasta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ///// Re: Budżet Obywatelski 2016 IP: *.chelmno.mm.pl 28.04.16, 13:05 ///// Ożywić Nowe Planty to wspaniały pomysł. Pamiętam z moich młodych lat koncerty i potańcówki .Wspaniała sprawa dla młodych ludzi i dorosłych. Wszyscy się świetnie bawiliśmy. Dlaczego nie wrócić do tych pięknych czasów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ttt Re: Budżet Obywatelski 2016 IP: *.tktelekom.pl 28.04.16, 13:24 Ożywić nowe planty, piękna sprawa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Budżet Obywatelski 2016 IP: *.bredband.comhem.se 28.04.16, 14:04 Piekna sprawa ale musimy wszyscy sie zmobilizowac wiec namawiajcie znajomych zeby glosowali bo wielu ludzi o tym nie wie a chyba nie chcemy zeby wygral stadion i kibice mysle ze juz wiele dostali jak na takie male miasto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: keczol Re: Budżet Obywatelski 2016 IP: *.dynamic.mm.pl 28.04.16, 23:35 Ludzie... nr 11 :D Przynajmniej aktywni będą mieli na czym uprawiać sport. :) + mysle że ożywienie plant, wiadomo - moze będzie ciekawie, ale nie musi... (Tak jak w przypadku naszej fontanny na rynku). No i wsparcie OSP, to na pewno się przyda nie raz :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ///// Re: Budżet Obywatelski 2016 IP: *.chelmno.mm.pl 29.04.16, 09:03 ///// do keczol !!! Ludzie mogliby uprawiać sport gdyby nie durny pomysł siłowni nad jeziorem, on nikomu z nas nie służy, bo kto tam pójdzie? Nie głosujcie proszę na inwestycje, które nie służą nam wszystkim. Uważam, że już najwyższy czas byśmy zdecydowali się na coś co będzie dla wszystkich obywateli. zgadzam się , że fontanna to niewypał, ale ożywienie starych plant może być fantastycznym miejscem dla dzieci i dorosłych. Wystarczy dobra inwencja CHDK teatrzyki dla najmłodszych milusińskich i dobra zabawa dla dorosłych i młodzieży. Chełmno powinno ożyć i właśnie tam wiele lat temu tętniło życie i kultura . Zagłosujcie na ten projekt , a nie będziecie zawiedzeni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Budżet Obywatelski 2016 IP: *.bredband.comhem.se 29.04.16, 11:10 Dokladnie ludzie po pracy chcieliby sie poruszac ale nie tracic zbyt duzo czasu bo nad jezioro to dwie godziny trzebo zarezerwowac a w miscie nic to chociaz planty moga byc jakos fajnie zagospodarowane Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kazimierz Re: Budżet Obywatelski 2016 IP: *.tktelekom.pl 29.04.16, 12:23 W ogóle najgorsze co może być to dwie łodzie dla dragonów. No ku... - czemu mieszkańcy Chełmna mają opłacać coś takiego? Coś czuję ze te łodzie to jeden wielki przekręt. Bardzo się zdenerwowałem widząc ten projekt. Pomyślcie - Ożywienie plant, a dwie łódki dla paru facetów. No cholera, wybór chyba jest oczywisty? Zróbmy coś dla wszystkich. Ożywmy planty, ożywmy miasto, pomóżmy w rozwijaniu KULTURY. Teatr na powietrzu to piękna sprawa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: keczol Re: Budżet Obywatelski 2016 IP: *.dynamic.mm.pl 29.04.16, 15:53 Jakich facetów? Chodzi tam sporo kobiet, reprezentując Chełmno na zawodach. :) Do tego z każdych wracają z medalami. Na treningi może przyjść każdy, więc jest też to dla wszystkich. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wszyscy Re: Budżet Obywatelski 2016 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.16, 18:41 czyli mozemy przyjsc na treningi i plywac ? czy tylko sie przygladac ? bo jesli przygladac to nadal nie jest dla wszystkich !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zabawny Placowy Re: Budżet Obywatelski 2016 IP: *.chelmno.mm.pl 07.05.16, 15:23 Chcesz mieć teatr na powietrzu to wystaw telewizor na balkon można obejrzeć "Teatr marionetek-Rząd"ostatnio grali "Chłopaki z ferajny","Kordian i cham" i "500+ mil podwodnej żeglugi"Proponuję oddać głos na koncerty jazzowe przynajmniej ktoś porobi to co lubi i jeszcze na tym zarobi.A ty stary się nie denerwuj zapisz się do rycerzy ,założysz skupiacz myśli ,bo w przeciwnym wypadku te brednie rozpie... Ci łeb,a takie brudne zagrywki zachowaj dla telemarketerów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: Budżet Obywatelski 2016 IP: *.chelmno.mm.pl 29.04.16, 15:47 musza na plantach, aby pijacy i menele mieli gdzie pić a potem szcz.... te projekty w ogóle nie są przemyślane. ktoś złożył projekt i zadowolony a debile w UM nawet nie przemyśleli tych projektów czy to ma sens Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaśko Re: Budżet Obywatelski 2016 IP: *.chelmno.mm.pl 08.05.16, 14:07 jednego roku, lud wybrał siłownie nad jeziorem. pytanie kto teraz z tego korzysta?? bardzo mało ludzi. to samo bedzie z jakimiś placami zabaw na odludziach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do jaśko Re: Budżet Obywatelski 2016 IP: *.chelmno.mm.pl 08.05.16, 18:55 Przydałaby się siłownia umysłowa pod urzędem miasta- jak mógł tak porypany projekt wygrać? Zróbmy plac zabaw przy składowisku śmieci pod Osnowem, a teatrzyk przy A1. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: henryk Re: Budżet Obywatelski 2016 IP: *.chelmno.mm.pl 08.05.16, 19:14 przypominam że za wisłą obok stoczni też jest chełmno, a dokładniej ulica powiśle. moze tam zróbmy jakiś plac zabaw, siłownie albo jakis pomnik zakochanej pary Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nodd Re: Budżet Obywatelski 2016 IP: *.opera-mini.net 08.05.16, 21:04 Ja i moja rodzina zaglosuja na projekt nr 2 - zakup dla OSP....dlaczego ? bo jak mi sie kolo dupy zapali to oczarowane planty czy muzyka mi nie pomoga To wlasnie OSP czuwa nad moim bezpieczenstwem gdy panstwowa jest na wyjazdzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiking Re: Budżet Obywatelski 2016 IP: *.tvgawex.pl 08.05.16, 21:18 Te smocze łodzie to porażka totalna ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Broch Re: Budżet Obywatelski 2016 IP: *.tvgawex.pl 08.05.16, 21:22 A najlepszy jest plac zabaw na wiklinowe !!!! Przeszkadzaly im dzieci jakby tam powstał dom dziecka A plac zabaw i hałas z niego to już nie ? Chyba by był cały czas zamknięty !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lol Re: Budżet Obywatelski 2016 IP: *.bredband.comhem.se 08.05.16, 22:49 Dokladnie dla mnie ta ulica i jej mieszkancy sa na czarnej liscie i nie zycze sobie aby chociaz jedna zlotowka z mojego podatku poszla na ich przyjemnosci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: Budżet Obywatelski 2016 IP: *.chelmno.mm.pl 08.05.16, 22:53 zacznijmy od tego że budżet obywatelski jest dla wszystkich a nie dla wybranych. ktoś mi powie że na wiklinowej bedzie plac zabaw i będą mogli korzystać wszyscy, tylko pytanie czy taka Matka z dzieckiem bedzie chciałą lecieć z ulicy kwiatowej aby jej dziecko mogło się bawic na nowym placu zabaw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: operator Re: Budżet Obywatelski 2016 IP: *.chelmno.mm.pl 09.05.16, 06:59 Ależ oczywiście, lokalny tygodnik będzie zbierał podpisy na petycji o busa na Wiklinową. Tłumy matek z dziećmi będą czekały na przystankach, aby co 2 godziny udać się na atrakcję typu plac zabaw. Chore. Ile lokalnych dzieciaków (oprócz tych niechcianych!!!) jest na Wiklinowej - 10, 12 ? Smocze łodzie? Dla kilku pasjonatów maja składać się wszyscy mieszkańcy - wydatki sa z naszych wspólnych podatków. Już widzę- Nie dotykać! Na terenach należących do Spółdzielni Mieszkaniowej postawienie placów zabaw jest zakichanym obowiązkiem spółdzielni. Kto wie, że w czynszu spółdzielcy maja opłatę na działalność kulturalno -oświatową i rekreacyjną ? Kultura, teatrzyki, ożywienie plant? Od lat słyszę, ze ChDK nie ma pieniędzy. Rozwiązanie jest proste- czy nieusuwalny i nieefektywny Napora musi zarabiać 10 tys. miesięcznie? Za co? Za tą pustynię kulturalną? A zmniejszyć mu wynagrodzenie do 4 tys. plus uznaniowa premia (jak się postara, za efekty) -800 zł i już, pstryk na kulturę mamy dodatkowo 60 tys. rocznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mela Re: Budżet Obywatelski 2016 IP: *.tvgawex.pl 09.05.16, 12:51 kurka ale myślenie ,gratuluje operator,mało miasteczkowość delikatnie powiedziane stale zle stale niedobrze i nikomu niczemu nic,wiecej takich ludzi i Chełmno przerodzi sie w małą zapadłą wieś BRAWO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: operator Re: Budżet Obywatelski 2016 IP: *.chelmno.mm.pl 09.05.16, 14:41 Miła Melo! Jak jadę ulicami Chełmna, z Grubna do Chociszewskiego , to jestem prawie pewny, że to wieś na prawach miasteczka. Jak słyszę, że na orlika przy al. 3 Maja są zapisy, to mnie szlag trafia. Jak widzę na tym orliku starszych panów z brzuszkami i młodzież siedzącą na poręczach i tęsknie czekającą na swoją kolejkę, to nic nie dziwi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Budżet Obywatelski 2016 IP: *.bredband.comhem.se 09.05.16, 16:00 Mam ten sam problem szlak mnie trafia orliki zamiast sluzyc dzieciakom ktore chca pokopac pilke po szkole oblegane sa przez panow z urzedu miasta i ich kolegow a dzieciaki musza sie ekstra zapisywac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazik Re: Budżet Obywatelski 2016 IP: *.chelmno.mm.pl 09.05.16, 15:30 proponuje te 100tyś rozdysponować miedzy wszystkich ludzi z chełmna którzy pracują i odprowadzaja podatki na terenie kraju tak w ramach premii rocznej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rodo Re: Budżet Obywatelski 2016 IP: 89.231.148.* 10.05.16, 16:27 Ja głosowałem na ożywienie plant, aparaty dla straży i smocze łodzie. Nigdy na rycerzy, dla mnie to faceci w rajtuzach, którzy robią z siebie de.... co oni mają do zaproponowania mieszkańcom Chełmna??? Osada jest czynna w ciągu roku może ze 3 razy. Co to za atrakcja dla turystów??? Albo plac zabaw na Osnowskiej, która z matek będzie tam chodzić ze swoją pociechą??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: Budżet Obywatelski 2016 IP: *.chelmno.mm.pl 10.05.16, 19:46 co do smoczych łodzi to podobna akcja jak z rycerzami. przyjemność dla wybranych, a co d oplacu zabaw to napewno na osnowską przyjdzie wiecej matek niz na wiklinową, bo osiedle większe to i dzieci wiecej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konrad Re: Budżet Obywatelski 2016 IP: *.chelmno.mm.pl 13.05.16, 15:57 Wyniki są szokujące i wygląda to na wielki przekręt www.bip.chelmno.pl/?bip_id=5961&cid=1601 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Budżet Obywatelski 2016 IP: *.bredband.comhem.se 13.05.16, 16:16 Chyba sobie jaja robicie to kto w tym miescie glosowal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mela Re: Budżet Obywatelski 2016 IP: *.tvgawex.pl 13.05.16, 17:14 przegrani może zachowają się honorowo,bo w tej chwili flustracje są nie na miejscu a oszczerstwa nie tylko nieuzasadnione ale też i karalne prosze się nad tym zastanowić głęboko,,ludzie są też czegoś innego i ich głosowanie trzeba uszanować,,przykre jest to co się obserwuje dookoał Budżetu obywatelskiego,,a to że ktoś robi w Chełmnie coś innego bo to jego pasja uszanujcie i przestańcie wreszcie wypisywać bzdury,,,uczciwie ludzie ze smoczych łodzi zbierali głosy i zasługują na wygraną,,cóż zrobić widać ,że ludzie w Chełmnie nie potrafią przegrywać z klasą przykre Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konrad Re: Budżet Obywatelski 2016 IP: *.chelmno.mm.pl 13.05.16, 17:37 Pożyjemy, zobaczymy! Niech sprawdzą wyniki, ilu "smoczarzy" i ich rodzin po kilka razy oddali głosy i z ilu IP. Pożytek z tych łodzi będzie taki sam, jak z siłowni nad jeziorem, fontanny na Rynku czy nędznego targowiska na atrakcyjnym terenie. Mela, ty słoneczko, karalnością mnie tu nie strasz, bo wynik jest niewiarygodny i sama o tym doskonale wiesz. A jeśli nawet prawdziwe, to te pieniądze pójdą w błoto, to znaczy dla kilkunastu hobbystów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mela Re: Budżet Obywatelski 2016 IP: *.tvgawex.pl 13.05.16, 17:55 i tu się mylisz Konrad albo specjalnie plujesz nienawiścią do ludzi którzy ci tak naprawdę nic nie zrobili i nie wypisuj bredni BO DOBRZE WIESZ ,ZE PO RAZ DRUGI NIE MOŻNA BYŁO GŁOSOWAĆ UŻYWAJĄC TEGO SAMEGO PESELU!!!!!CZYLI CO ZA TYM IDZIE NIKT NIE MÓGŁ GŁOSOWAĆ PO KILKA RAZY, GŁOS LICZYŁ SIĘ TYLKO RAZ,,PRZYKRE ,że w Chełmnie liczy się tylko mała garstka zainteresowań a resztę ludzi którzy robią coś pożytecznego ma się za nic,,uważam ,że każdego pasję i każdego człowieka zainteresowania trzeba szanować !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mela Re: Budżet Obywatelski 2016 IP: *.tvgawex.pl 13.05.16, 18:09 konrad widzę,że wszyscy intensywnie myślą i kombinują jak tu zrobić ,,,,żeby ludzi ze smoczych łodzi pozbawić uczciwej wygranej,,,,nieładnie i nieuczciwie !!! a czy innych osób które startowały w projekcie rodziny nie głosowały? a czy przyjaciele też nie głosowali?a czy w końcu gdzieś w regulaminie było napisane ,że rodziny nie mogą oddać swojego głosu? bez komentarza!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Budżet Obywatelski 2016 IP: *.tvgawex.pl 13.05.16, 19:18 Nie trzeba było kombinować wystarczyło poprosić kolegów koleżanki rodzinę aby głosowali i głosy się uzbierało wygrali i tyle . Mądry Polak po szkodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: Budżet Obywatelski 2016 IP: *.chelmno.mm.pl 13.05.16, 22:32 zapewne Ci co wygrali mieli jakieś pesele z zeszłych lat i na ich podstawie oddali głosy na swoje porjekty., inaczej tego nei widzę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maki Re: Budżet Obywatelski 2016 IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 13.05.16, 22:57 to jaja jakieś? 60 tys na dwie łódki po 10 osób? O co tu chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: Budżet Obywatelski 2016 IP: *.chelmno.mm.pl 13.05.16, 23:07 chodzi o to że z twojej kasy będzie korzystać garstka ludzi, a mogli korzystać wszyscy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mela Re: Budżet Obywatelski 2016 IP: *.tvgawex.pl 14.05.16, 08:43 do ktoś czy konrad bo to chyba ta sama osoba,tak czy inaczej jaki by nie wygrał projekt zawsze by korzystała tylko garstka ludzi bo nie wszyscy są pasjonatami rycerstwa w mieście niektórych to po prostu nie interesuje,nie wszystkie dzieci w mieście korzystałyby z danego placu ,nie wszyscy zachwycają się ławeczką zakochanych bo mają swoje życie i swoje problemy dodam że nie wszyscy jeszcze wiedzą że taka ławka istnieje,,itd dlatego przestań człowieku wreszcie bić pianę i pluć jadem,,więcej dobroci i życzliwości to miasto będzie piękniejsze j Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buhahahahaha Re: Budżet Obywatelski 2016 IP: *.chelmno.mm.pl 14.05.16, 08:59 "więcej dobroci i życzliwości to miasto będzie piękniejsze", a na każdej ulicy łódź smocza Cie przywita! Z żadnej z tych propozycji nie korzystałem i nie korzystam, o ławce wiem, widziałem, jest na pewno atrakcja dla przyjezdnych, place zabaw są potrzebne, bo dzieci w Chełmnie są i mam nadzieję, będą. Strażakom się przyda, a i mieszkańcy skorzystają. Ale o "sławnych chełmińskich dragonach" dowiedziałem się dopiero, jak przeczytałem projekty do b. obywatelskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawski Re: Budżet Obywatelski 2016 IP: *.chelmno.mm.pl 13.05.16, 23:10 Dobre. Aż sobie poszukałem, o czym rzecz. "Zawodników" 34 - przypominam, że w głosowaniu oddano 1302 głosy. Organizacja niezwykle aktywna, działająca prężnie , znana w całym mieście, a nawet powiecie. Prowadzi szereg zamierzeń edukacyjno- sportowych z młodzieżą. I tak: Aktualności - spotkanie integracyjne 03 lipca 2012r., Kalendarz- brak zawodów na sezon 2011. Galeria- 26-27.06.2010 - VI Mistrzostwa Polski - OSTRÓDA 29.05.2010 - IV Chełmińskie Regaty Smoczych Łodzi- CHEŁMNO Źródło dragon-chelmno.pl/home/211/galeria/ Brawo wy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Budżet Obywatelski 2016 IP: *.chelmno.mm.pl 14.05.16, 08:16 Obecnie szacunek dla dragonów jest na poziomie zero. Narobili sobie wrogów i sądzę, że więcej stracili niż udało się zyskać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mela Re: Budżet Obywatelski 2016 IP: *.tvgawex.pl 14.05.16, 08:33 tyle odemnie do wszystkich którzy opluwają spokojnych ludzi ZŁA KARMA DO WAS POWRÓCI A KIJ MA DWA KOŃCE,,nie umiecie przegrywać honorowo to wstyd,mam nadzieję ,że ludzie ze smoczych łodzi pójdą z tym gdzie trzeba!!!!mam nadzieję ,że Burmistrz ma swój rozum i nie da się wkręcić w wasze chore insynuacje i konbinacje,,a smocze łodzie to taka sama pasja i zaangażowanie jak rycerze czy strażacy czy ludzie którzy chcieliby ożywić planty itd..dla każdego to co robi jest ważne i każdego trzeba uszanować,,DO WSZYSTKICH NIEWIEDZĄCYCH :nikogo peselu nie można ukraść niema takiej możliwości.przy głosowaniu nie można poraz kolejny użyć tego samego peselu program tak ustawiony ,że od razu odrzucał,nigdzie w regulaminie nie było napisane że nie wolno użyczyć swojego komputera gdy osoba głosuąca cie oto poprosi!!!!!!!!!! dragoni i ich rodziny zbierali uczciwie głosy i wreszcie przestancie ich obrażać ,a jak nie lubicie sportów wodnych wystarczy nie pluć jadem tylko zająć sie własnymi zainteresowaniami,,,,KIJ MA DWA KOŃCE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaczka Re: Budżet Obywatelski 2016 IP: *.tvgawex.pl 14.05.16, 09:29 widzę ,że w Chełmnie są osoby które biją pianę,ubliżają ludziom którzy w uczciwy sposób wygrali,i zrobią wszystko-staną na głowie,wymyślają co róż to nowe oskarżenia żeby smocze łodzie nie dostały złotówki,,tylko oby to nie te osoby obudziły się z rączką w nocniku bo kto pod kim dołki kopie sam w nie wpada,,wiem co mówię te osoby co opluwają smocze łodzie na pewno też!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wit Re: Budżet Obywatelski 2016 IP: *.centertel.pl 14.05.16, 11:08 Polaczki tak mają że zawsze zazdroszczą. Generalnie zasady głosowania i sam sposób przeprowadzenia daje możliwość nadużyć. Głosowanie internetowe dla osób posiadających pesel mieszkańców, a wiele instytucji je w mieście i poza miastem posiada, może wyniki wypaczyć. Jeżeli ktoś ma podejrzenia to niech zgłosi odpowiednim służbom one poradzą sobie z tym bez problemu a winni zostaną ukarani. Jeżeli natomiast to tylko gadanie bo być może to niech zamilkna bo o pomówienia można być posądzonym. Wynik taki nic nie robić albo zrobić to porządnie i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konrad Re: Budżet Obywatelski 2016 IP: *.chelmno.mm.pl 14.05.16, 11:33 Racja. Dziwi tylko nerwowość kilku osób, gdy tylko pojawia się cień wątpliwości, jak taka nieznana szerzej, mało aktywna, nie udzielająca się w lokalnym środowisku kilkudziesięcioosobowa grupa zdołała zebrać tyle poparcia i ma szanse pozyskać 62 tys. publicznych pieniędzy. Głosowanie internetowe, bez weryfikacji - nie jest do końca wiarygodne i mam prawo mówić o tym głośno i wyraźnie. Taką mam opinię o zwycięzcach i tyle w temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mela Re: Budżet Obywatelski 2016 IP: *.tvgawex.pl 14.05.16, 12:11 wielka nerwowość jest chyba z twojej stronie Konradzie,takie pomówienia są karalne to po pierwsze,po 2 skoro już insynułujesz w jaki sposób oszukiwali to powiedz mi z kąd to wiesz czyżbyś sam miał coś na sumieniu?? bo z reguły jest tak ,że skoro robię sam to o to samo posądzam innych? czyż to nie stara prawda?na razie to ty Konradzie cały czas obrażasz ludzi którzy są uczciwi i bardzo spokojni mimo wypisywania na nich tylu obrazliwych nieprawdziwych słów,,powtarzam szacunek jeszcze raz szacunek do ludzi którzy brali udział w walce o budżet,szacunek do tych wygranych jak i przegranych , Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Budżet Obywatelski 2016 IP: 89.231.148.* 15.05.16, 20:06 Narobili sobie wrogów dzięki tym, co przegrali i nie potrafili się z tym pogodzić. Jak łatwo jest kogoś zmieszać z błotem. Na szczęście Dragoni nie reagują na te oszczerstwa i zachowują twarz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nemezis Re: Budżet Obywatelski 2016 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.16, 18:53 Jak To ??!!! wygral projekt Smoczarzy ? kliknalem w link i widze ze "preznie" sie tam dziala tylko wtedy gdy walczy sie o miejsce przy kasie|!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Budżet Obywatelski 2016 IP: *.tvgawex.pl 16.05.16, 22:43 TY widzę w walce o kasę prężnie ziejesz jadem do ludzi którzy nic złego ci nie zrobili,,tylko uczciwie przystąpili do projektu,,,no sory nemezis ale przegrywać to ty nie potrafisz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Budżet Obywatelski 2016 IP: *.chelmno.mm.pl 16.05.16, 22:48 Matka smoków się odezwała ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Budżet Obywatelski 2016 IP: *.tvgawex.pl 16.05.16, 23:06 nie matka smoków tylko stojąca obok obywatelka miasta wkurzona patrząc co ludzie którzy nie potrafią przegrywać wyczyniają z budżetem obywatelskim w jakim świetle stawiają rywalizację o pieniądze i co robią z ludzmi którzy lubią i popierają coś innego ,,ŻENADA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tak myślę Re: Budżet Obywatelski 2016 IP: *.chelmno.mm.pl 18.05.16, 08:47 Myślę, że Kononowicz powinien unieważnić wyniki głosowania i rozpisać nowy konkurs. Głosowanie osobiście okienku obsługi klienta przez postawienie krzyżyka, okazanie dowodu, wpisanie peselu i osobisty podpis. Ktoś kto miał dostęp do dużego zbioru pesel, mógł wpłynąć na wyniki głosowania. Powinno być uczciwie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Budżet Obywatelski 2016 IP: *.tvgawex.pl 19.05.16, 14:52 może cwaniaczku co piszesz bzdury i oczerniasz innych podasz swoje imie i nazwisko jak taki jesteś butny i masz odwagę oczerniać ludzi to się przedstaw!!! ,,to są pomówienia karalne to po pierwsze ,po drugie uważam ,że smocze łodzie powinny sprawdzić twój IP i się z tobą w kulturalny sposób rozliczyć bo nie można wypisywać steku bzdur i pomówień bezkarnie,,po trzecie mam wrażenie ,że masz sam coś na sumieniu dlatego oczerniasz innych,,człowieku daj spokój nie wygrał twój projekt który popierałeś w tym roku- spróbujesz w przyszłym,,,nie mieści się w głowie ile może być złości obłudy i zwykłego chamstwa w ludziach z zazdrości PRZYKRE!!!!,, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mela Re: Budżet Obywatelski 2016 IP: *.tvgawex.pl 19.05.16, 15:02 do tak myślę,a pesele cwaniaczku to według ciebie na ulicy leża???a może można je ukraść bez problemu ? no skoro według ciebie ktoś może mieć dostęp do dużego zbioru peselu,,ty człowieku z zawiści ,że wygrał projekt smoczych łodzi nie twój, chyba się pochorowałeś padło ci coś na mózg !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarosław Re: Budżet Obywatelski 2016 IP: *.chelmno.mm.pl 19.05.16, 19:56 Skąd te emocje? Potwierdza się przysłowie, uderz w stół, a nożyce się odezwą. Coś jest na rzeczy. I jeszcze bezpodstawnie obrażasz innych. A dostęp do dużej bazy peseli może mieć jakaś osoba związana z US, UM lub SM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Budżet Obywatelski 2016 IP: *.bredband.comhem.se 19.05.16, 20:43 Jakies insynuacje zona jednego z dragonow chyba pracuje UM zalosne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rocky Re: Budżet Obywatelski 2016 IP: 89.231.148.* 14.05.16, 13:24 Jakby co, to Ci co wygrali niestety ale w zeszłym roku nie wystąpili z żadnym projektem. Natomiast Ci co w zeszłym roku wygrali nie mogą się pogodzić z faktem, że ponieśli klęskę i tyle w tym temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Budżet Obywatelski 2016 IP: *.tvgawex.pl 16.05.16, 14:13 brawo dragoni tak trzymać,,nie reagujecie na oszczerstwa robicie dalej to co lubicie z sercem ,,super !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nemezis Re: Budżet Obywatelski 2016 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.16, 18:57 Racja niech nie reaguja !!! niech rusza tylki i uaktualnią strone bo wyglada na to ze zawiesili dzialalnosc 5 lat temu!!!!!!!!! Istnieja tylko na papierze ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Budżet Obywatelski 2016 IP: *.tvgawex.pl 16.05.16, 22:11 nemezis proponuję nauczyć obchodzić się z komputerem skoro widzisz problem,,,,wchodząc na stronę Dragona widać ,że działają robią to co lubią przy tym dobrze się bawiąc w towarzystwie swoim i innych ludzi którym te smocze działania się podobają,,ja rozumiem że może tobie ten sport się nie podoba ale człowieku wiecej szacunku i nie próbuj nikogo oczerniać w ten lub inny sposób,widzę że jak nie idzie w taki to trzeba w inny sposób zrobić im przy piórze ale naprawdę nie rób tego bo to nie ładnie,,każdy ma prawo lubić co chce i każdego pasja jest na swój sposób ciekawa,,dla tych co lubią sporty wodne ten sport jest piękny i ciekawy,,ci ludzie robią też coś ciekawego, może byś spojrzał z tej perspektywy a nie zastanawiał się co znów nasmarować ,żeby ich oczernić,Smoki to dla coraz wiekszej grupy ludzi w Chełmnie wielcy wygrani najpierw wszyscy zaangażowali się w zbieranie podpisów poświecili swój czas dotarli do wszystkich ludzi w Chełmnie którzy ich popierają i oddali na nich swój głos,robili to w uczciwy sposób podkreślam!!!teraz z wielkim spokojem ale też przykrością obserwują jak się ich obraża i obrzuca oszczerstwami ,,zachowują jednak pełen szacunek do wszystkich którzy swoimi projektami też walczyli o pieniądze z budżetu,nikogo nie obrzucają błotem duża kultura osobista i charakter prawdziwego sportowca,mają ludzie klasę!!!BRAWO DRAGONI!!!TAK TRZYMAĆ !!Bardzo dużo ludzi w Chełmnie wam kibicuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krycha Re: Budżet Obywatelski 2016 IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 16.05.16, 22:42 yhy.. dla coraz większej grupy osób w Chełmnie wielcy wygrani ? Gdzie te badanie przeprowadzono bo jak widać ludzie mają zupełnie inne odczucie.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Budżet Obywatelski 2016 IP: *.tvgawex.pl 16.05.16, 22:25 nemezis odsyłam do gimnazjum sportowego przy ogólniaku i zapytaj dzieci oraz ich rodziców jak podobało im się na smoczych łodziach w zeszłym roku bo z tego co słyszałam od znajomych to było super a takich przykładów gdzie ze smoczych łodzi korzystały dzieci i mieszkańcy Chełmna można mnożyć,, a czy nie przez przypadkiem na zlocie motorowym w zeszłym roku nad jeziorem jedną z atrakcji były wyścigi na smoczych łodziach??? itd itd ,,,więc proszę nie pisz ,że ci ludzie nic nie robią Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Budżet Obywatelski 2016 IP: *.tvgawex.pl 16.05.16, 22:38 dla wszystkich zainteresowanych można znalezć Dragonów i zobaczyć co porabiają na fejsbuk-FACEBOOK : DRAGON CHEŁMNO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hahaha Re: Budżet Obywatelski 2016 IP: *.chelmno.mm.pl 18.05.16, 08:50 To informacja dla tych z roczników od 1916 do 1939, którzy nie maja komputerów, a głosowali internetowo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxl Re: Budżet Obywatelski 2016 IP: 89.231.148.* 18.05.16, 11:35 A tacy ludzie nie mają prawa głosować??? Są ubezwłasnowolnieni??? pozbawieni praw publicznych??? Zastanów się co piszesz!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mela Re: Budżet Obywatelski 2016 IP: *.tvgawex.pl 19.05.16, 14:42 jeszcze ciebie ta żółć zazdrości i złości ,że wygrał inny projekt a nie twój nie zalała?jeszcze próbujesz bić pianę i pisać bzdury ?ŻENADA!!!!!!!A jaki wstyd oczywiście z powodu braku twojego honoru kultury i braku szacunku do innych ludzi!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Młody Re: Budżet Obywatelski 2016 IP: *.tktelekom.pl 18.05.16, 11:57 Smocze łodzie?! To może ja założę np. grupę rowerową reprezentującą chełmno i kupicie nam rowery z budżetu obywatelskiego?! Co za chory pomysł! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Budżet Obywatelski 2016 IP: *.bredband.comhem.se 18.05.16, 13:41 Banda debili i nic wiecej zygac sie chce jak to czytam gdzie byliscie jak bylo glosowanie ilu z was glosowalo trzeba bylo sie zorganizowac i namawiac znajomych do glosowania na fsjne projekty sluzace miastu mieszkancom i turystom ale wam nic nie pasuje bo pijaczki bo ptaki nasraja a teraz wielkie narzekanie puknijcie sie w glowe a w przyszlym roku moze zrobimy plac zabaw na wiklinowej bo skoro zablokowali budowe domu dla dzieci to pewnie tak sie zmobilizuja ze swoj projekt wkoncu tez przepchna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mela Re: Budżet Obywatelski 2016 IP: *.tvgawex.pl 19.05.16, 14:37 masz ochotę kto ci broni założ grupę rowerową i staraj się w przyszłym roku o pieniądze z budżetu miasta ,a teraz skoro już twój projekt który popierałeś przegrał to ogarnij się przestań ziać jadem z zazdrości ,,daj ludziom spokój ,niech robią to co lubią ostatecznie to wolny kraj i każdy ma do tego prawo żeby robić co się lubi .. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie lubie Cię łajz Re: Budżet Obywatelski 2016 IP: *.chelmno.mm.pl 21.05.16, 21:28 Gdybyś interesował się odrobinę sportem w Chełmnie ,to byś wiedział ,że taka grupa istniała UKS-Chełmno sekcja kolarska.A wciąż rośnie grupa miłośników czterech kółek można z nimi pojeździć w każdą niedziele rano.I nie wyglądają na chorych.No i nie byłbym sobą gdybym nie dodał"co żal dupę ściska?" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ese Re: Budżet Obywatelski 2016 IP: *.gazeta.pl 20.05.16, 13:40 Haha widze ze dragoni swoje armie hejtu tu przyslali. Banda wieśniaków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J. Kaczyński Re: Budżet Obywatelski 2016 IP: *.chelmno.mm.pl 20.05.16, 14:54 Popieram. I nikt nam tu nie wmówi, że czarne jest czarne, a białe białe. Odpowiedz Link Zgłoś