jola1958
26.10.18, 20:52
Program, jaki wynika z Waszych komentarzy, jeśli coś pominęłam to proszę o korektę:
1. Sprzedaż jednostki.
2. Stworzenie nowych stanowisk - wiceburmistrz, dyrektor ECWM, dyrektor Ronda, stanowisko anglojęzyczne ds. promocji - nie jestem w stanie policzyć kosztów.
3. Zmiana kierunków kształcenia, tak by kształcić w zawodach na które jest popyt -do tej pory byłam pewna, że kształcenie ponadpodstawowe/ ponadgimnazjalne leży w kompetencjach Starostwa ale to pewnie król Artur również zmieni.
4. Stworzenie nowych miejsc pracy - prawdziwej strefy ekonomicznej, to zacznijmy przyjmować uchodźców bo nie wiem kto będzie tam pracował, skoro już teraz zakłady posiłkują się ludźmi z Ukrainy. Nie wspomnę już o zmianie granic miasta. jeszcze wzgórz bym Chełmno pozbawiła celem niwelacji barier dla niepełnosprawnych ruchowo.
5. Zwiększenie dostępności bazy sportowej dla mieszkańców, a dla kogo dostępne są owe bazy, skoro pierwszeństwo w najmie mają kluby sportowe w których chełminianie i ich dzieci trenują?
6. Pan Artur nie straszy Urzędników i innych pracowników jednostek podległych ale mówi, że w mieście nic się nie dzieje, nikt nic nie robi, więc jest to ocena wszystkich pracujących na rzecz miasta. Pana Artur nie straszy ale już jego gwardia tak, wymieniając po kolei nazwiska przyszłych dyrektorów owych jednostek.
7. Pan Mikiewicz skupi się przede wszystkim na ściągnięciu do Chełmna milinów euro. Z informacji jakie posiadam do każdego projektu należy wnieść wkład własny. Narzekacie, ze jesteście najbiedniejszym miastem w Polsce, dojdzie do tego tytuł najbardziej zadłużonej gminy.
8. Utworzenie Uniwersytetu dla dzieci - będzie to konkurencja dla działań Chdk czy jego przekształcenie>
9. Była również wizja szkolnictwa wyższego czyli będzie i Cambridge.
Ludzie czy wy nie widzicie, że ten program nie ma pokrycia? Też bym chciała żeby Chełmno było potęgą gospodarczą i konkurencją dla Zakopanego. Ale mieszkamy, gdzie mieszkamy. Widzicie się na stanowiskach kierowniczych, są konkursy, próbujcie swoich sił! macie pomysły, chcecie podejmować inicjatywy, na co czekacie? Chyba nie chcecie mi powiedzieć, że by wspólnie coś realizować trzeba mieć "swojego" Burmistrza, inaczej nic do tej pory by się nie udało, z Nine Hils na czele. czujecie się zmotywowanie dopiero kiedy macie w perspektywie stanowisko?