Dodaj do ulubionych

Program Artura Mikiewicza

26.10.18, 20:52
Program, jaki wynika z Waszych komentarzy, jeśli coś pominęłam to proszę o korektę:
1. Sprzedaż jednostki.
2. Stworzenie nowych stanowisk - wiceburmistrz, dyrektor ECWM, dyrektor Ronda, stanowisko anglojęzyczne ds. promocji - nie jestem w stanie policzyć kosztów.
3. Zmiana kierunków kształcenia, tak by kształcić w zawodach na które jest popyt -do tej pory byłam pewna, że kształcenie ponadpodstawowe/ ponadgimnazjalne leży w kompetencjach Starostwa ale to pewnie król Artur również zmieni.
4. Stworzenie nowych miejsc pracy - prawdziwej strefy ekonomicznej, to zacznijmy przyjmować uchodźców bo nie wiem kto będzie tam pracował, skoro już teraz zakłady posiłkują się ludźmi z Ukrainy. Nie wspomnę już o zmianie granic miasta. jeszcze wzgórz bym Chełmno pozbawiła celem niwelacji barier dla niepełnosprawnych ruchowo.
5. Zwiększenie dostępności bazy sportowej dla mieszkańców, a dla kogo dostępne są owe bazy, skoro pierwszeństwo w najmie mają kluby sportowe w których chełminianie i ich dzieci trenują?
6. Pan Artur nie straszy Urzędników i innych pracowników jednostek podległych ale mówi, że w mieście nic się nie dzieje, nikt nic nie robi, więc jest to ocena wszystkich pracujących na rzecz miasta. Pana Artur nie straszy ale już jego gwardia tak, wymieniając po kolei nazwiska przyszłych dyrektorów owych jednostek.
7. Pan Mikiewicz skupi się przede wszystkim na ściągnięciu do Chełmna milinów euro. Z informacji jakie posiadam do każdego projektu należy wnieść wkład własny. Narzekacie, ze jesteście najbiedniejszym miastem w Polsce, dojdzie do tego tytuł najbardziej zadłużonej gminy.
8. Utworzenie Uniwersytetu dla dzieci - będzie to konkurencja dla działań Chdk czy jego przekształcenie>
9. Była również wizja szkolnictwa wyższego czyli będzie i Cambridge.

Ludzie czy wy nie widzicie, że ten program nie ma pokrycia? Też bym chciała żeby Chełmno było potęgą gospodarczą i konkurencją dla Zakopanego. Ale mieszkamy, gdzie mieszkamy. Widzicie się na stanowiskach kierowniczych, są konkursy, próbujcie swoich sił! macie pomysły, chcecie podejmować inicjatywy, na co czekacie? Chyba nie chcecie mi powiedzieć, że by wspólnie coś realizować trzeba mieć "swojego" Burmistrza, inaczej nic do tej pory by się nie udało, z Nine Hils na czele. czujecie się zmotywowanie dopiero kiedy macie w perspektywie stanowisko?
Obserwuj wątek
    • Gość: Bartosz Re: Program Artura Mikiewicza IP: *.metrolink.pl 26.10.18, 21:48
      „Widzicie się na stanowiskach kierowniczych, są konkursy, próbujcie swoich sił!”

Hahaha!!!
      To wystarczy za komentarz do tych bredni powyżej.
      • kalina11 Re: Program Artura Mikiewicza 27.10.18, 03:51
        pewnie nie wiesz, nie podejrzewam Cię o takie zasób wiedzy, ale sposób zatrudnia na poszczególne stanowiska regulują ustawy i inne przepisy
    • Gość: Obywatel Re: Program Artura Mikiewicza IP: *.metrolink.pl 26.10.18, 21:52
      Chełmno - zapomniana dziura, najbiedniejsze miasto powiatowe w Polsce a burmistrz trwa od 20 lat! W Japonii taki delikwent popełniłby rytualne sepuku ale najpierw przeprosilby za swoją nieudolność...
      A tutaj pracownica urzędu wyskakuje z takim postem - strach w oczy zajrzał, parafrazując jaśnie panujących w kraju „świnie odrywane od koryta”.
      • Gość: Do obywatel Re: Program Artura Mikiewicza IP: *.dynamic.mm.pl 26.10.18, 22:05
        Idź syczeć swoim jadem do sojego akwarium. Ależ w Was nienawiści i okrucieństwa. Jaki dajecie przykład. Cały skład Pana Artura zionie ogniem. Czy tak będziecie traktować ludzi jak dojdziecie do władzy? Jak nie po waszej stronie to rozstrzelać?
        Nie mogę już na to patrzeć. Zastanawiałem się na kogo oddam mój głos ale to nie jest ciężko wybór. JA CHCE SPOKOJNIE ŻYĆ A WY CHCECIE WPROWADZIC KOMUNE I WYWOZY NA SYBIR JAK NIE BEDZIE PO WASZRJ MYSLI !!!!!!!! OPAMIETAJCIE SIE!!!! WSZYSCY JESTESMY LUDZMI OBOJETNIE Z KTOREK STRONY BARYKADY!!!!!!
        • Gość: Halo Re: Program Artura Mikiewicza IP: *.metrolink.pl 26.10.18, 22:12
          Psy szczekają karawana jedzie dalej. Rządy szakali którzy pławili się w luksusach przez 16 lat właśnie dobiegają konca.

Najbiedniejsze miasto powiatowe w KRAJU!!!
          • Gość: Cydr Re: Program Artura Mikiewicza IP: *.dynamic.mm.pl 26.10.18, 22:26
            No i znaleźli się nowi ale nie szakale tylko hieny
            Po trupach do celu.
            Widzę Was, znajomych z podwórka i nie poznaję.
            Gdyby wam dac ostre narzędzia to byście zrobili przewrót bez wyborów.
            Czy wy jesteście jeszcze ludźmi czy chcec zdobycia władzy za wszelką cenę zrobił z was potwory.
    • casing Re: Program Artura Mikiewicza 26.10.18, 22:01
      Jola1958 jeśli nick to też rok urodzenia to już wiadomo dlaczego nie chciałabyś zmieniać burmistrza. Takie staruchy jak ty nie powinny mieć prawa głosować. Wy trwacie w tej waszej komunie i już z niej nie wyjdziecie. Zostawcie miasto młodym. Wy już i tak za chwilę wybieracie się na tamten świat. Daj se luz i opiekuj wnukami.
      • Gość: Halynka Re: Program Artura Mikiewicza IP: *.dynamic.mm.pl 26.10.18, 22:43
        W bardzo podobnym tonie wypowiedział się P. Piotrowski na profilu Fcb że nie zgadza się na REWOLUCJĘ (tak nazwał zmianę nastanowsku burmistrza) gdyz zagraża to funkcjonowaniu miasta. Trochę to wszystko śmieszne. Widać starch w ludziach blisko związanych z UM czy majacych interes w tym zeby na stanowisku został Pan Kędzierski.
        No i kolejna sparawa - pojawiły się banery z wizerunkiem Pana Mariusza Kędzierskiego. Się pytam - dlaczego ich nie było przed pierwszą turą? Az taki pewny siebie był? Trochę to żałosne wieszanie po przegranych wyborach (I turze).
        • Gość: a dieau Re: Program Artura Mikiewicza IP: *.dynamic.mm.pl 26.10.18, 23:20
          Nie emocjonuję się tym, kto zostanie burmistrzem, po prostu nie mam w tym interesu, w altruizm to bawiłem się w tamtym systemie. Nie mam dobrej oceny aktualnego burmistrza, skostnienie które go po tylu latach sprawowania władzy dopadło jest nie do skruszenia. Czytając program jego kontrkandydata to pożal się Boże, jak nie wstyd podobnież doktorowi firmować takie komunały? Nie ma to miasto - bo chyba mieć nie może - biedne, bez perspektyw , obciążone lemingami z zacięciem zombi, szczęścia do kogoś kto miałby głowę i poświęcił się dla jego rewitalizacji. Nie chcę być Kasandrą ale czeka nas kolejne pięć lat marazmu, na który nie mam i nie chcę mieć wpływu.
      • jola1958 Re: Program Artura Mikiewicza 27.10.18, 03:58
        Dziecko nigdzie się nie wybieram. Zostawcie miasto młodym, leniwy którzy uważają że wszystko im się należy i na wszytko trzeba dac. pewnie Cię to zdziwi ale życie polega na tym że na.wszytko trzeba sobie zarobić !!! Zabierzcie rodzicom i dziadkom dowody żeby nie mogli głosować!!! bo wy chcecie festiwal cały rok mieć
    • Gość: Set Re: Program Artura Mikiewicza IP: *.147.41.236.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 27.10.18, 00:05
      no to niech Pan Kędzierski odpocznie 5 lat i będzie miał szansę wrócić .. skoro 16 lat "trwał",to za 5 się obroni w razie niepowodzenia Pana Mikiewicza...
    • Gość: do jola1958 Re: Program Artura Mikiewicza IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 27.10.18, 01:06
      Strach, strach, strach przed tym co nieuchronne !!!!. Czas na zmianę na stanowisku burmistrza. Takie bezmyślne wypisywanie nic nie daje. Pan Mikiewicz to szansa na nowe życie, na nowe rozdanie. Mogę tylko żałować, że wybory w niedostatecznym stopniu przewietrzyły radę i jeszcze kilku emerytów radnych " a co ja mogę " zostało. MŁODZI GÓRĄ !!!!!!
    • Gość: Honolu Re: Program Artura Mikiewicza IP: *.metrolink.pl 27.10.18, 01:45
      Piotrowski staruszek zdemenciał strasznie - bredzi coś o rewolucji... wg pana Piotrowskiego 100 lat rządów byłoby odpowiednie aby stopniowo przygotować do zmiany władzy...
      Klika urzedniczo-nauczycielska. Układy-układziki, nagrody, podwyżki. Pączki w maśle!
      • Gość: tralala Re: Program Artura Mikiewicza IP: *.tvgawex.pl 27.10.18, 04:16
        nie wiedziałeś że komuchy chcą żyć wiecznie
    • Gość: gosc Re: Program Artura Mikiewicza IP: *.147.0.142.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 27.10.18, 12:32
      Artur Mikiewiczz jest wstawka Platformy i Nowoczesnej iitd . Dzięki marszalkowi o ile nadal bedzie Calbecki przez rece P. Gzynskiej i Krzeminskiej KO koalicja psia krew obywatelska zmarginalizuje to miasto zupelnie !!!. Rozplenia się i za 5 lat bedzieci mieli teczowe piatki , multi kulti , gender i jeszcze iwecej niemickich przedsiwbiorstw i niemieckich bankow DB deutche bann commpany bedzie czyli arriva czy inna veolia zupelnie pozamyka polaczenia !!! Zgnijecie !!! I dobrze wam tak !!!!!
      • Gość: gender Re: Program Artura Mikiewicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.18, 12:52
        Kiedyś była czarna wołga, dzisiaj tęczowy potwór gender. Tęczowy Mikiewicz przechadzający się pod rękę z Giżyńską i Krzemińską Grudziądzką w piątkowe popołudnie, a nad nimi łopocze gender porozwieszany na drutach. W Spichrzu podają multi-kulti z zasmażką, a do tego podwójna porcja frytek z majonezem i keczupem. I dobrze nam tak.
      • Gość: tralala Re: Program Artura Mikiewicza IP: *.tvgawex.pl 27.10.18, 19:32
        Prawda będą się chwalić na całe województwo że babochłop lubnauer objął rządy w Chełmnie,ale kędziera też jest z kodu pamiętam jak pod sądem zebrali się świeczkowi to wspierał ich razem z burmistrzem Świecia OBYDWAJ KANDYDACI NIE MAJĄ HONORU ..4 lata temu kędziera powiedział że to jego ostatnia kadencja
    • Gość: do gościa i innych Re: Program Artura Mikiewicza IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 27.10.18, 13:29
      Czym jeszcze będziecie nas próbowali nieudolnie straszyć? Chełmno jest na jednym z ostatnich miejsc w rankingach i to wam odpowiada? Ja proponuję jeszcze straszeniem diabłem, lataniem na miotle, czarami itp. gusłami. Aż dziwne, że starsi ludzie nie rozumieją co oznaczają zmiany. Takim postępowaniem nie dajecie żadnej alternatywy młodym ludziom. Czy naprawdę chcecie aby wszyscy młodzi stąd wyjechali w poszukiwaniu lepszych warunków życia?
      • Gość: Jola Re: Program Artura Mikiewicza IP: *.dynamic.mm.pl 27.10.18, 13:36
        Jak ma któryś być to lepiej Kedzierski. Ta nagonka , słownictwo i zachowanie jego przeciwnikow jest poniżej ludzkiej godności. Ludzie zapominają że są ludźmi. Zachowujecie się jak zombi.
        Napedziliscie ludziom tyle stresu i upokorzeń że Chelmno stało się posmiewiskiem na całe województwo. Zachowujecie sie jak banda rozkapryszonych dzieciaków. Wladze chcecie objąć jakimś przewrotnem październikowym ? Jestem za spokojem a nie WOJNĄ ŚWIATOW!!!
        • Gość: Ach Jolka, Jolka Re: Program Artura Mikiewicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.18, 14:54
          Jola masz rację śmieją się z nas, aż brzuchy ich bolą. Jeszcze kilka takich postów i zaczną rechotać w województwach ościennych, a może i na Białorusi. Jak już przewrót to listopadowy, ale dobrze kombinujesz.
          Tak zupełnie poważnie, mamy rok 2018, wiem, że tęsknisz za PRL-em. Były wybory, zwane demokratycznymi i zawsze wygrywali ci co mieli. Obudź się Jolka to se ne wrati. W początkach PRL-u śpiewali taką pieśń - To idzie młodość. Dzisiaj też my młodzi idziemy po swoje, jeśli nie teraz to za pięć lat, ale weźmiemy co nasze.
    • Gość: do Jola Re: Program Artura Mikiewicza IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 27.10.18, 14:54
      Ja też jestem za spokojem i DODATKOWO ZA ROZWOJEM. Nie boje się nowości choć do młodych już dawno się nie zaliczam. Dlatego zagłosuję za nowym - panem Mikiewiczem.
      • Gość: Halyna Re: Program Artura Mikiewicza IP: *.dynamic.mm.pl 27.10.18, 15:30
        Koń by się uśmiał hahaha. "Dzieciakom" zrobił wodę z mózgu i latają jak oszołomy po mieście haha cyrk na kółkach. Tak zachwują się ludzie wykształceni, co niektórzy z poważnymi dyplomami i certyfikatami. Brawo Wy!!!! NIE GŁOSUJĘ NA MIKIEWICZA!!!
        • Gość: Halny Re: Program Artura Mikiewicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.18, 15:37
          To idzie młodość, Halyno vel Jolanto. :)
          Zazdrościsz wykształcenia, na naukę nigdy nie jest za późno. Zapisz się na uniwersytet, na początek trzeciego wieku.
          • Gość: Halyna Re: Program Artura Mikiewicza IP: *.dynamic.mm.pl 27.10.18, 16:11
            Do Halny, na uniwersytet trzeciego wieku nie muszę się zapisywać, bo jeszcze nie ta pora:) wykształcenia też nie zazdroszczę, bo też posiadam. Bawi mnie to odbijanie piłeczki i tego jak szybko można Was wyprowadzić z równowagi haha - ŻENUJĄCY SPEKTAKL
            • Gość: Halny Re: Program Artura Mikiewicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.18, 17:09
              Dziewczyno czemu krzyczysz, to oznaka egzaltacji. Człek sfrustrowany troszkę się gubi, ma problemy z artykułowaniem myśli. Co do piłeczki i odbijania, sama zaczęłaś. Bawisz się? Napewno? Czy warto uczestniczyć w żenującym spektaklu?

Do zobaczenia na uniwersytecie trzeciego wieku, tak za trzydzieści lat, wcześniej mnie nie przyjmą. :)
    • Gość: Traw Re: Program Artura Mikiewicza IP: *.metrolink.pl 27.10.18, 15:06
      Klika nauczycielsko-urzędnicza drży o posady aż miło. Brawo panie Mikiewicz. Czas na zmiany.
      • Gość: Gosc Re: Program Artura Mikiewicza IP: *.bredband.comhem.se 27.10.18, 15:34
        Mam nadzieje ze.wygra Pan Mikiewicz trzymam kciuki.wszyscy w tym miescie narzekaja ze nic sie nie dzieje ze pijaczki rzadza na deptaku i w parku pod okiem strazy miejskiej i burmistrza nauczyciele i przcownicy urzedu miasta sie boja nowej osoby na stanowisku burmistrza dobrze niech sie boja i wkoncu wezma do roboty
        • Gość: Ban Re: Program Artura Mikiewicza IP: *.dynamic.mm.pl 27.10.18, 16:12
          Boją się przydupasy, lenie i obiboki. Pracowici i kompetentni mogą spać spokojnie. W naszym mieście mamy analogiczną sytuację jaka była w Unisławiu, kiedy pierwszy raz kandydował p.Danielewicz. A dzisiaj? zobaczcie, jak dużym poparciem- 83,62% -obdarzyli go mieszkańcy w ostatnich wyborach.
          • Gość: Gosc Re: Program Artura Mikiewicza IP: *.bredband.comhem.se 27.10.18, 17:11
            Bo trzeba dac szanse nowym osoba jak sie nie uda trudno nasz blad ale gorzej juz nie bedzie mam nadzieje ze nowy burmistrz zlikwiduje straz miejska ktora nie dziala dla bezpieczenstwa mieszkancow Ja nie czuje sie bezpiecznie bo ich wogole nie widac chyba.ze trzeba mandat wlepic

• Gość: Mylicja Re: Program Artura Mikiewicza IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 27.10.18, 22:22
              Ślepy jesteś? Ich widać więcej niż policję a my mamy policję w tym mieście?
    • Gość: Skin Re: Program Artura Mikiewicza IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 27.10.18, 15:55
      Mikiewicz-KOD-Dziekuje
      • Gość: a kisz szatany Re: Program Artura Mikiewicza IP: *.dynamic.mm.pl 27.10.18, 17:39
        Mikiewicz - program - masakra, ale kto przywiązuje wagę do programu jak kampania się skończy? Jak Mikiewicz sympatyzuje z KODem to głosuję na niego , może przewietrzy tą rydzykowo- moherową chełmińską stęchliznę.
      • Gość: Żal Re: Program Artura Mikiewicza IP: *.dynamic.mm.pl 27.10.18, 19:04
        Jak ma któryś być to lepiej Kedzierski. Ta nagonka , słownictwo i zachowanie jego przeciwnikow jest poniżej ludzkiej godności. Ludzie zapominają że są ludźmi. Zachowujecie się jak zombi.
        Napedziliscie ludziom tyle stresu i upokorzeń że Chelmno stało się posmiewiskiem na całe województwo. Zachowujecie sie jak banda rozkapryszonych dzieciaków. Wladze chcecie objąć jakimś przewrotnem październikowym ? Jestem za spokojem a nie WOJNĄ ŚWIATOW!!!
        • Gość: _ Re: Program Artura Mikiewicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.18, 19:53
          Jola, to znowu Ty? Czy niepotrafiący pisać kopista? Żal Jola żal.
    • Gość: Niw Re: Program Artura Mikiewicza IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 27.10.18, 20:30
      Dokładnie wypowiedzi na temat Mikiewicza odrazu widać że to jego ludzie piszą zawsze jak ktoś coś napiszę nie pp myśli atakują jak piranie.
      • Gość: Mieszkaniec CCH Re: Program Artura Mikiewicza IP: *.dynamic.mm.pl 27.10.18, 22:16
        Zgadzam się z tym w 100%, więc lepiej odpuścić, a psy niech dalej szczekają. Ja już wybrałem i nikt nie jest wstanie zmienić mojego zdania. Oprócz tego ktoś skrupulatnie wyciąga stare posty na wierzch, pytanie po co????? My znamy już odpowiedź.
        • Gość: New Re: Program Artura Mikiewicza IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 27.10.18, 22:21
          Chociaż ktoś rozumny
    • Gość: Obywatel Re: Program Artura Mikiewicza IP: *.play-internet.pl 28.10.18, 09:08
      Chełmno - zapomniana dziura, najbiedniejsze miasto powiatowe w Polsce a burmistrz trwa od 20 lat! W Japonii taki delikwent popełniłby rytualne sepuku ale najpierw przeprosilby za swoją nieudolność...
      A tutaj pracownica urzędu wyskakuje z takim postem - strach w oczy zajrzał, parafrazując jaśnie panujących w kraju „świnie odrywane od koryta”.
      • Gość: Dziura Re: Program Artura Mikiewicza IP: *.dynamic.mm.pl 02.11.18, 13:47
        Dziura nie da sie ukryc
    • Gość: prawy Re: Program Artura Mikiewicza IP: *.centertel.pl 02.11.18, 14:51
      CZY LEWAK ZOSTANIE BURMISTRZEM CHEŁMNA?
      Ciekawe było dlaczego Platforma Obywatelska (Koalicja Obywatelska) nie wystawiła kandydata na burmistrza miasta?
      Teraz już wiadomo – jej radni popierają jako kandydata na burmistrza Artura Mikiewicza - najaktywniej radna Małgorzata Giżyńska, ale też i kandydat na radnego Jan Marszałek.
      Zdawali sobie sprawę, że ich kandydat by nie wygrał, więc go zakamuflowali. Znaleźli go w instytucji przez lata podporządkowanej platformianemu Urzędowi Marszałkowskiemu.
      Kandydata popierają także radna SLD Lewica Razem Violetta Gryszan czy kandydaci na radnych Adam Niedźwiedziuk i Kazimierz Wiśniewski.
      Czy my wyborcy prawicy dopuścimy do burmistrzowania kandydata Lewaków?
      Próbuje on przed nami ukrywać swoje poglądy.
      Na pytanie Tadzia Starzyka „czy pan jest członkiem KOD, czy sympatykiem, czy w Polsce jest łamana Konstytucja” odpowiedział wymijająco „nie jestem członkiem KOD, ani nie należę do żadnej partii!”.
      Ale na profilu facebookowym Artura Mikiewicza jest jego post z 22 lipca 2017 roku:
      Artur Mikiewicz
      22 lipca 2017 •
      Drodzy Sąsiedzi, Przyjaciele, Obywatele...
      Podajcie dalej ten tekst, by dotarł do jak największej liczby osób.
      Niektórzy z Was lub Waszych bliskich nie interesują się na co dzień polityką. Być może uważają, że obrona Trybunału, praworządności, czy zrównoważonego budżetu to temat polityków, oderwany od codziennych, ludzkich spraw.
      Przyszedł czas, gdy zaangażowanie każdego z Was (lub jego brak) może zdecydować o losach naszego kraju.
      Zamach na Sąd Najwyższy, którego dokonuje Zbigniew Ziobro, dotknie każdego Polaka.
      Po pierwsze, Sąd Najwyższy stwierdza ważność wyborów parlamentarnych i referendum. Podporządkowani Zbigniewowi Ziobrze sędziowie mogą zapewnić PiS-owi władzę na wiele lat, niezależnie od głosów wrzuconych przez Was do urn wyborczych.
      Po drugie: jakie bezpieczeństwo prawne będzie miał obywatel stający przed dowolnym sądem, jeśli zarówno sędzia, prokurator jak i radca prawny będą całkowicie uzależnieni od humoru Zbigniewa Ziobry?
      Za chwilę możemy żyć w kraju, w którym przed sądem wygrywa nie strona, która ma rację, lecz ta, która ma lepsze poglądy polityczne.
      ❌ Czy zasądzenie alimentów dla samotnej matki ma zależeć od poglądów politycznych sędziego, adwokata lub pozwanego?
      ❌ Jaką sprawiedliwość znajdzie molestowane dziecko, jeśli oprawcą będzie bliski aktywnego zwolennika "dobrej zmiany"?
      ❌ Gdzie będzie szukać ochrony żona bita przez radnego z PiS?
      ❌ Czy dochodząc odszkodowania za bezpodstawne zwolnienie z pracy lub wypadek komunikacyjny chcecie, by zastraszony lub lojalny wobec PiS sędzia wydawał wyrok na podstawie Waszych preferencji politycznych?
      ❌ Jak skutecznie wyegzekwujecie dług od dłużnika, który będzie znajomym polityka PiS?
      ❌ Czy adwokat będzie Was skutecznie bronić w starciu z aparatem państwowym, jeśli na mocy ustawy forsowanej przez PiS organ dyscyplinarny Sądu Najwyższego będzie mógł zniszczyć mu karierę?
      Każdy z nas, sam lub poprzez swoich bliskich, styka się z wymiarem sprawiedliwości. Trudno zaprzeczyć, że dotychczasowy system wymaga głębokiej reformy. Tylko że PIS-owi nie chodzi o reformowanie, a wyłącznie o stołki i kontrolę nad obywatelami.
      Zbigniew Ziobro nazywa zamach stanu i zmianę ustroju prawnego reformą dla dobra obywateli. Tylko że jedynymi, którzy na niej skorzystają, będą Zbigniew Ziobro i jego klika. Staną się kastą stojącą ponad prawem.
      Możemy ich wspólnie powstrzymać.
      Udostępnicie ten tekst znajomym, wydrukujcie go i wrzućcie sąsiadom do skrzynek. Niech każdy Polak i każda Polka zrozumie, że to również jego sprawa.
      ✌✌✌
      #FrontDemokratyczny #SN

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka