Dodaj do ulubionych

NAPISZCIE JAKIEŚ RZECZOWE ARGUMENTY

11.01.05, 12:52
na temat wyzszosci innych samochodow nad SKODAMI. napiszcie konkretna marke i
typ samochodu. napiszcie konkretne liczby ktore mozna porownac .
tylko nie piszcie komentarzy typu "ten jest lepszy od skody bo ma to cos"
"skoda jest zla bo to skoda" albo innych podobnych bo takie komentarze
swiadcza tylko o tym ze wyglaszajacy je nie ma zadnych konkretow na poparcie
swojego zdania.
Obserwuj wątek
    • Gość: wagon kolejowy Re: NAPISZCIE JAKIEŚ RZECZOWE ARGUMENTY IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.05, 13:44
      PRESTIŻ:
      - skoda - 0 pkt.
      - inna marka - o niebo więcej pkt.
      • Gość: PanA Re: NAPISZCIE JAKIEŚ RZECZOWE ARGUMENTY IP: *.ergom.com 21.01.05, 13:55
        baranie jeden chociarz se pseudonim lepszy wymysl - jak u ciebie myslenie
        zahodzi
        • Gość: Yoyo Re: NAPISZCIE JAKIEŚ RZECZOWE ARGUMENTY IP: 80.51.236.* 21.01.05, 15:44
          Gość portalu: PanA napisał(a):

> baranie jeden chociarz se pseudonim lepszy wymysl - jak u ciebie myslenie
          > zahodzi

Bardzo przepraszam, jeśli się ośmielę wtrącić.
          Słowo "chociarz" które w/w analfabeto napisałeś ! to sie pisze "chociaż" !
          weź głąbie słownik do swej łapy, poczytaj tam, a później zabieraj głos.
    • derduch Re: NAPISZCIE JAKIEŚ RZECZOWE ARGUMENTY 11.01.05, 14:00
      Pisałem juz Ci kiedyś: Weź z salonu inne auto, przejedź się i sam wyciągnij
      wnioski. Poprawianie samooceny przez błędne wnioskowanie że tanie nie jest
      najgorsze, rozśmiesza każdego poza fantykiem Skody. Poza tym widać jakieś masz
      kompleksy na punkcie swojego samochodu, skoro ciągle próbujesz go podnosić,
      nawet ośmieszając się deprecjonując Megane :-) A poza wszystkim ciekaw jestem
      czy miałeś kiedykolwiek wcześniej jakiś nowy samochód?
      • zoriusz Re: NAPISZCIE JAKIEŚ RZECZOWE ARGUMENTY 11.01.05, 15:14
        Może wreszcie uzgodnicie czy skody są tanie czy drogie. Bo raz piszecie, że
        tanie i dlatego złe, a innym razem, że droższe od innych aut z tego samego
        segmentu - i dlatego złe.
        A tak w ogóle to przestańcie się już ośmieszać - to dla waszego dobra.
        • derduch Re: NAPISZCIE JAKIEŚ RZECZOWE ARGUMENTY 11.01.05, 16:52
          Bo zaraz napiszesz że do pisakownicy, tak? Dziwne że każdego co krytykuje waszą
          "manię" wysyłacie do szkoły, albo po zasiłek. Leczysz swoje na tym forum
          kompleksiki których masz pełno na drodze :-)
          • zoriusz Re: NAPISZCIE JAKIEŚ RZECZOWE ARGUMENTY 12.01.05, 08:48
            derduch napisał:

> Bo zaraz napiszesz że do pisakownicy, tak?

Tak. Bo sprawiasz wrażenie infantylnego wyrostka.

Dziwne że każdego co krytykuje waszą
            > "manię"

Co to jest "wasza mania"? Nie rozumiem w tym kontekście słowa "wasza" - bo
            nikogo prócz siebie nie reprezentuję, ani też sformułowania "mania" bo takowej
            nie mam: mania raczej pasuje do osobnika opętańczo udzielającego się w
            dyskusjach na temat auta, kórego nie posiada i nie ma o nim zielonego pojęcia,
            powtarzając brednie spod trzepaka blokowiska powiatowego.

wysyłacie do szkoły, albo po zasiłek.

Zasiłku bym ci nie dał, a szkoła pewnie by się przydała bo nie sprawiasz
            wrażenia przesadnie wykształconego.

Leczysz swoje na tym forum
            > kompleksiki których masz pełno na drodze :-)

Nie stwierdzam żadnych kompleksów: jeżdżę spokojnie, nie miałem żadnej nawet
            najmniejszej stłuczki, policja też mi nie przeszkadza, dojeżdżam do celu
            sprawnie i o czasie, z autem nie mam żadnych kłopotów. Manii opętańczej z
            fordami, seatami czy fiatami, ani problemu kapeluszników albo pedałów w stilo
            też nie mam. Nie ma więc powodów do kompleksów na drodze.
            • derduch Re: NAPISZCIE JAKIEŚ RZECZOWE ARGUMENTY 12.01.05, 11:27
              Mam na imę Grzesiek, mieszkam w Warszawie, mam 33 lata, od 12 lat prowadzę swoją
              firmę, zatrudniam kilkanaście osób bezpośrednio, kilkadziesiąt pracuje dla mnie
              przez inne firmy. Zarabiam średnią krajową, z tym ze na dzien :-)
              Jesem facetem który olewa garniturowców i innych takich kretynów, a z
              pracownikami jest na "ty". Przeklinam często i drę ryja jak mi coś nie pasuję,
              bo to ja jestem Pan, ja daję prace, ja płacę ludziom i podatki, a każdy urzędas
              ma jak pies służyć, bo z takich jak ja on żyje. Najbardziej nienawidzę zawodów
              na P: polityków, policjantów, prokuratorów i podatkowych urzędników, szkoda mi
              tylko Prostytutek że chociaż przez literę mają z tą bandą coś wspólnego.
              Czytając Twoje wypowiedzi tu, jak i na innym forum stwierdzam: Jesteś klasycznym
              przykładem wyśmiewanego skodowca-zawalidrogi. Olewam Cię całkowicie, żyj sobie
              na swojej dzidowskiej pensyjce i zamknij ryj na mój temat. Jeśli chcesz
              sprawdzić czy o sobie napisałem prawdę, nie ma sprawy, możemy się skontaktowac.
              • zoriusz Re: NAPISZCIE JAKIEŚ RZECZOWE ARGUMENTY 12.01.05, 12:10
                derduch napisał:

> Mam na imę Grzesiek, mieszkam w Warszawie, mam 33 lata, od 12 lat prowadzę
                swoj
                > ą
                > firmę, zatrudniam kilkanaście osób bezpośrednio, kilkadziesiąt pracuje dla
                mnie
                > przez inne firmy. Zarabiam średnią krajową, z tym ze na dzien :-)
                > Jesem facetem który olewa garniturowców i innych takich kretynów, a z
                > pracownikami jest na "ty". Przeklinam często i drę ryja jak mi coś nie pasuję,

Podejrzewam, że mało kogo to interesuje tutaj. Mnie na pewno nie.

> bo to ja jestem Pan,

Pan to ty możesz być dla swego psa.

ja daję prace, ja płacę ludziom i podatki, a każdy urzędas
                > ma jak pies służyć,

Służyć to ci może stara Trybuna Ludu do podcierania d...

Najbardziej nienawidzę zawodów
                > na P: polityków, policjantów, prokuratorów i podatkowych urzędników,

Kompleksy??

szkoda mi
                > tylko Prostytutek że chociaż przez literę mają z tą bandą coś wspólnego.

To pewnie jakąś fundację dla nich założyłeś? Przez litość.

> Czytając Twoje wypowiedzi tu, jak i na innym forum stwierdzam: Jesteś
                klasyczny
                > m
                > przykładem wyśmiewanego skodowca-zawalidrogi.

Słuchaj śmieszny człowieczku: nie jestem żadnym skodowcem, bo mam 2 samochody.
                Nie jestem zawalidrogą bo jeżdżę zgodnie z przepisami ale sprawnie i nie lubię
                ślamazarnego ruszania. Poza tym jak każdy antyskodowy frustrat masz zbyt mało
                wiedzy aby oceniać innych. Dlatego jesteś śmieszny.

Olewam Cię całkowicie, żyj sobie
                > na swojej dzidowskiej pensyjce

Rozśmieszasz mnie coraz bardziej.

i zamknij ryj na mój temat.

Ach, co za kultura wypowiedzi!! Charakterystyczna dla przedstawicieli polskiego
                byznesu powiatowego.

Jeśli chcesz
                > sprawdzić czy o sobie napisałem prawdę, nie ma sprawy, możemy się
                skontaktowac.

Nie mam przyjemności.
                Sprawdzanie danych osobowych byle kogo mnie nie interesuje.
                • derduch [...] 12.01.05, 13:05
                  Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                  • qqryq77 zgadzam sie z ZORIUSZEM 12.01.05, 22:29
                    moim zdaniem juz to ze wypowiadasz sie o innych na podstawie ich wygladu jak
                    sie ubieraja jakim jezdza samochodem ile zarabiaja nie swiadczy za dobrze o
                    tobie. pamietaj ze byli juz tacy co uwazali sie za wiekszych cwaniakow od
                    ciebie a teraz albo siedza albo leza na cmentarzu bo okazalo sie ze znalezli
                    sie cwansi od nich. ton twoich wypowiedzi i to w jaki sposob traktujesz ludzi
                    takze swoich pracownikow swiadczy tylko o tym ze czujesz sie ciagle
                    niedowartosciowany. musisz podnosic swoj prestiz nie swoja osobowoscia i
                    intelektem ale rzeczami materialnymi uwazanymi za luksusowe.
                    mnie osobiscie zal takich ludzi.
                    • derduch Re: zgadzam sie z ZORIUSZEM 13.01.05, 07:41
                      qqryq77 napisał:

Ktoś, dla kto uważa że lepiej kupić Skodę niż Audi jest dla mnie idiotą, a nie
                      partnerem do dyskusji, ale:

> moim zdaniem juz to ze wypowiadasz sie o innych na podstawie ich wygladu jak
                      > sie ubieraja jakim jezdza samochodem ile zarabiaja nie swiadczy za dobrze o
                      > tobie.

Zacytuj moja wypowiedź, gdzie tak napisałem

pamietaj ze byli juz tacy co uwazali sie za wiekszych cwaniakow od
                      > ciebie a teraz albo siedza albo leza na cmentarzu bo okazalo sie ze znalezli
                      > sie cwansi od nich.

j.w.

> ton twoich wypowiedzi i to w jaki sposob traktujesz ludzi
                      > takze swoich pracownikow swiadczy tylko o tym ze czujesz sie ciagle
                      > niedowartosciowany.

Pracowników traktuje b. dobrze, morde dre jak mnie ktoś wkur...

>musisz podnosic swoj prestiz nie swoja osobowoscia i
                      > intelektem

IQ 143

>ale rzeczami materialnymi uwazanymi za luksusowe.
                      > mnie osobiscie zal takich ludzi.

A mnie nie żal takich jak ty, wiejskich filozofów
                      Sprawia mi ogromna radość drażnienie różnych pseudointeligentów, ale daleko mi
                      do mojego idola, najwybitniejszego Polaka naszych czasów Pana Jerzego Urbana,
                      ale podążam we własciwym kierunku :-)
                      • zoriusz Re: zgadzam sie z ZORIUSZEM 13.01.05, 09:19
                        derduch napisał:

ale daleko mi
                        > do mojego idola, najwybitniejszego Polaka naszych czasów Pana Jerzego Urbana,
                        > ale podążam we własciwym kierunku :-)

To rzeczywiście "wielki" autorytet i "wielki" Polak.
                        Tapla się w szambie i gównem innych obrzuca.
                        Odpowiedni autorytet dla małych ludków.
                        Drugim jest pewnie niejaki Piotrowski. Twój "przesławny" imiennik.
                        • derduch Re: zgadzam sie z ZORIUSZEM 13.01.05, 09:31
                          O! Robol w pracy :-)))

zoriusz napisał:

> Odpowiedni autorytet dla małych ludków.

Sam jestes mały, ja mam 194cm wzrostu, karle :-)))

> Drugim jest pewnie niejaki Piotrowski. Twój "przesławny" imiennik.

Pan Grzegorz Piotrowski jest wzorem oficera, wypełnił rozkaz, nie zdradził
                          przełozonych, prawdziwy służbista i wzór do naśladowania. Dostał rozkaz, wykonał
                          i gdyby tylko kolega z resoru, niejaki chrostowski waldemar(celowo z małej
                          litery), będący kierowcą Alfonsa Popiełuszki(tak brzmi jego prawdziwe imie,
                          Jerzy to tylko imie wybrane przy święceniach kapłańskich) nie zdradził, nigdy by
                          nic złego się nie stało.

• zoriusz Re: zgadzam sie z ZORIUSZEM 13.01.05, 09:56
                            derduch napisał:

> Pan Grzegorz Piotrowski jest wzorem oficera, wypełnił rozkaz, nie zdradził
                            > przełozonych, prawdziwy służbista i wzór do naśladowania. Dostał rozkaz,
                            wykona
                            > ł
                            > i gdyby tylko kolega z resoru, niejaki chrostowski waldemar(celowo z małej
                            > litery), będący kierowcą Alfonsa Popiełuszki(tak brzmi jego prawdziwe imie,
                            > Jerzy to tylko imie wybrane przy święceniach kapłańskich) nie zdradził, nigdy
                            b
                            > y
                            > nic złego się nie stało.

Teraz już nie mam absolutnie żadnych wątpliwości kim naprawdę jesteś i co sobą
                            reprezentujesz.
                            • derduch Re: zgadzam sie z ZORIUSZEM 13.01.05, 10:42
                              zoriusz napisał:

> Teraz już nie mam absolutnie żadnych wątpliwości kim naprawdę jesteś i co sobą
                              > reprezentujesz.

Dziękuje uprzejmie ze był Szanowny Pan łaskaw wyrazić swoja opnie, szalenie mi
                              na niej zależało i jest ona, ta opina, dla mnie ogromnie ważna.
                              A teraz weź się do pracy robolu.
                          • Gość: Yogith Re: zgadzam sie z ZORIUSZEM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.05, 16:06
                            Proponuję Panu jeszcze kilku idoli - Mengele, Eichmann, Kalinin, Beria. To
                            również wzorowi oficerowie i wzory do naśladowania. Brzydzę się Panem.
                            • Gość: krzysio Yogith IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.05, 16:25
                              normalnie lapy i pletwy opadaja.... niech w koncu ktos co napisze bo chcialem
                              sie zdenerwowac
                            • derduch Re: zgadzam sie z ZORIUSZEM 15.01.05, 08:31
                              Jak smiesz parszywcu porównywać polskiego HONOROWEGO oficera do faszystów czy
                              bolszewików? Nie masz pojęcia oczym piszesz.
                              • Gość: Yogith Re: zgadzam sie z ZORIUSZEM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.05, 11:01
                                Koniec dyskusji.
                                • derduch Re: zgadzam sie z ZORIUSZEM 15.01.05, 11:35
                                  Dzięki że przyznałeś mi racje, mimo żeś skodowiec to widać że swiatły ;-)))))
                                  • Gość: Yogith Re: zgadzam sie z ZORIUSZEM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.05, 07:36
                                    Widzę, że zawsze musi pan mieć ostatnie zdanie... Nie jestem "skodziarzem",
                                    jeżdżę 10lenią toyotą. Dalsza dyskusja z panem nie ma sensu. Mamy wyjatkowo
                                    różne poczucie przyzwoitości. Jeżeli dla pana honorem jest we trzech
                                    zamordowanie bezbronnego księdza, to mogę jedynie panu życzyć, aby pana dzieci
                                    (o ile je pan posiada), również wyrosły na takich "honorowych" ludzi. Wtedy
                                    tatuś będzie dumnny... Brzydzę się panem w najwyżym stopniu i dalszej dyskusji
                                    z szubrawcem nie będzie.
                                    • derduch [...] 16.01.05, 09:14
                                      • Gość: Yogith Re: zgadzam sie z ZORIUSZEM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.05, 11:05
                                        Koniec dyskusji.
                                        • Gość: Yogith Derduch przepraszam, wybacz proszę. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.05, 11:18
                                          Masz rację, uniosłem się.
                                          Po namyśle przyznaje Ci rację.
                                          Przepraszam jeszcze raz.

Żona zostawiła mnie, zabrała naszego Korkiego, a także mojego ukochanego chomika
                                          Feliksa stąd moje nerwy i złość.
                                          • derduch Re: Derduch przepraszam, wybacz proszę. 16.01.05, 12:10
                                            Zmienność nastrojów????

Nie mam żalu, ale kliknij chłopie na link w mojej sygnaturce, może tam
                                            znajdziesz pomoc i ukojenie.

P.S. A myślałem że nie wiele rzeczy jest mnie jeszcze w stanie zadzwić...
                                            • Gość: Yogith Re: Derduch przepraszam, wybacz proszę. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.05, 17:25
                                              Ten post powyżej sam sobie napisałeś. Gratuluje.
                                              • derduch Re: Derduch przepraszam, wybacz proszę. 16.01.05, 19:32
                                                A kto niby go miał napisać jak nie ja? Przecież się podpisałem????

Re: Derduch przepraszam, wybacz proszę.
                                                Autor: derduch
                                                Data: 16.01.2005 12:10

+ dodaj do ulubionych wątków

skasujcie post

+ odpowiedz cytując + odpowiedz
                                                Zmienność nastrojów????

Nie mam żalu, ale kliknij chłopie na link w mojej sygnaturce, może tam
                                                znajdziesz pomoc i ukojenie.

P.S. A myślałem że nie wiele rzeczy jest mnie jeszcze w stanie zadzwić...
                                                • Gość: lustro Re: Derduch przepraszam, wybacz proszę. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.05, 20:33
                                                  dedruch jak masz problemy z gramatyka to niech ci corka sprawdza bo dla ciebie
                                                  na nauke juz za pozno

Mimo wszystko
                                                  Pozdrawiam

Więcej nie będe widział twoich wypowiedzi, więc nie wysilaj się..
                                                  • Gość: Yogith Re: Derduch przepraszam, wybacz proszę. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.05, 20:56
                                                    Czepiam się Ciebie bo znowu nie moge znaleźć leków.
                                                    Jestem zerem i Ci zazdroszczę stąd moja niechęć
                                                    Gdy leki działają staje sie innym lepszym człowiekiem
                                                  • Gość: Zoja Derduch non grata IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.02.05, 14:44
                                                    Tak sobie poczytałam wypowiedzi i stwierdzam że ten pierduch (sorki-derduch) to
                                                    jakiś tragiczny popapraniec. No a tekst o HONORZE Grzegorza Piotrowskiego, to
                                                    ja nie wierze że ktoś może tak myśleć, trzebaby przecież być ostatnią szują
                                                    mając takie zdanie
                  • qqryq77 do SUPER_Cos tam 12.01.05, 22:34
                    osobiscie nie widze tutaj zadnych konkretnych argumentow ktore mozna by
                    rzeczowo porownac. widze natomiast z jaka agresja wypowiadaja sie przeciwnicy
                    skody nawet gdy ani razu nie uzytkowali samochodow tej marki. moim zdaniem
                    wszystkie samochody maja klopoty techniczne ktore sa powodem akcji serwisowych
                    przewaga skody jest to ze cenowo jest dla nich konkurencyjna.
                • Gość: do derducha Re: NAPISZCIE JAKIEŚ RZECZOWE ARGUMENTY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.05, 02:43
                  wyszedl z ciebie cwok i burak
      • Gość: jenzykoznafca Re: NAPISZCIE JAKIEŚ RZECZOWE ARGUMENTY IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.05, 15:20
        > Poprawianie samooceny przez błędne wnioskowanie że tanie nie jest
        > najgorsze, rozśmiesza każdego poza fantykiem Skody. Poza tym widać jakieś masz
        > kompleksy na punkcie swojego samochodu, skoro ciągle próbujesz go podnosić,
        > nawet ośmieszając się deprecjonując Megane :-)

to sie nazywa "HONOR SKODZIARZA" :)))
        • qqryq77 Re: NAPISZCIE JAKIEŚ RZECZOWE ARGUMENTY 11.01.05, 21:23
          w pierwszym watku znowu padl temat rzeczy niemierzalnej czyli prestizu. co do
          rzeczywistego porownania samochodow to musze ci powiedziec ze jezdzilem i nowa
          octavia i nowym golfem. w czasie jazdy nie widzialem zadnej roznicy ten sam
          silnik to samo zawieszenie przelaczniki ,dzwigienki ,lusterka i wiele innych
          elementow dziwnie podobnych do siebie. octavia tylko tym sie rozni ze ma o
          wiele wiekszy bagaznik od golfa i w cenniku jest od niego tansza wiec nadal nie
          wiedze czegos w czym bylby lepszy GOLF.
          ps. prywatnie kupuje zawsze nowe samochody i nigdy nie mialem uzywanego.
          co do najnowszych megane i laguny to dziwnie zajmuja one ostatnie miejsca w
          testach ADAC. przypadki w polsce to schodzacy lakier z progow w megane,
          beznadziejnie dzialajaca karta uruchamiajaca samochod ( ciagle wymiany przez
          serwis ) odlaczanie w serwisach czujniki cisnienia w oponach poniewaz
          wskazywaly brak cisnienia we wszystkich oponach itd.
          • Gość: SUPER_C osly jak qq nie rozumieja zadnych argumentow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.05, 11:38
            qqcos tam- ty juz nigdy nie bedziesz w zyciu szczesliwy
            • yupiya Re: osly jak qq nie rozumieja zadnych argumentow 12.01.05, 12:12
              > qqcos tam- ty juz nigdy nie bedziesz w zyciu szczesliwy

Chyba,że zmieni auto, ale na to się nia zanosi, bo po co przepłacać jak można
              mieć zajefajne auto za niższą cenę :-)

--------------------------------------------
              qqcos tam który kurnik cię nie dopilnował???
          • Gość: tdi Re: NAPISZCIE JAKIEŚ RZECZOWE ARGUMENTY IP: *.ipt.aol.com 13.01.05, 18:02
            > w pierwszym watku znowu padl temat rzeczy niemierzalnej czyli prestizu. co do
            > rzeczywistego porownania samochodow to musze ci powiedziec ze jezdzilem i
            nowa
            > octavia i nowym golfem. w czasie jazdy nie widzialem zadnej roznicy ten sam
            > silnik to samo zawieszenie przelaczniki ,dzwigienki ,lusterka i wiele innych
            > elementow dziwnie podobnych do siebie. octavia tylko tym sie rozni ze ma o
            > wiele wiekszy bagaznik od golfa i w cenniku jest od niego tansza wiec nadal
            nie
            >
            > wiedze czegos w czym bylby lepszy GOLF.

kolego jesteś ślepy jak nie widzisz różnicy !!!!

mam golfa i ostatniego lata była promocja vw serwisie wiec postanowiłem założyc
            tempomat taka mała dzwigienka notabene służaca do zmiany kierunków i barany w
            serwisie załozyli mi tempomat od oktawii niby taki sam niby niczym sie nie
            różni a jednak jak tylko wyjechałem z serwisu to mi coś nie pasowało jakos tak
            innaczej chodził i odcien plastiku niby inny ,patrze na tylna kanape a tam
            instrukcja montazowa do skody oktawii ,wracam do serwisu i awantura ,wiec w
            serwisie mnie zapewniaja ze niczym sie nie rózni notabene jak Ty ,ale ja uparty
            jestem wiec przy mnie koleś otwiera nowa paczke tym razem VW i wyjmuje tempomat
            na pierwszy rzut oka taki sam jak poprzedni ale dalej upieram sie na
            zmiane ,zmieniaja go i co ? i od razu widac różnicę gołym okiem ponieważ pasuje
            kolorystycznie i chodzi leciutko a nie jak w traktorze ale żeby wyczuć tą
            różnicę to trzeba nim było pojeżdzić trochę ,inna jakość wykonczenia i tyle ,sa
            ludzie dla kórych to ma jakieś znaczenie
    • Gość: Yogith Re: NAPISZCIE JAKIEŚ RZECZOWE ARGUMENTY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.05, 13:34
      Proszę bardzo:
      1.Mercedes 124 200D (bezusterkowość do bólu (czy ich właściciele wiedzą, co to
      jest ASO), dobry komfort i wygoda jazdy, spory bagażnik, niewielkie zużycie
      paliwa).
      2.Toyota Carina E 1.6 (podobnie, zużycie paliwa średnio 7l/100km, to chyba
      mniej niż Fabia z 1.2HTP?).
      3.Subaru KB 1.8 (1995)- przyjemność jazdy 4x4, ceny części niższe od większości
      marek (Tak!)Co prawda średnio 8l/100, ale za to jak się jeździ po krętych
      drogach...

Nie jestem krytykiem skody, ale skoro autor postu życzy sobie przykładów, to
      proszę. Każdym z tych samochodów jechałem osobiście.
      Może nie są to najmłodsze autka, ale gdzie tu porównać przyjemnośc z jazdy
      takim leciwym (10 lat...) samochodem, a nową Fabią/Oktavią?
      Poza tym, Skoda ma fataslny serwis w Polsce (kolega miał wątpliwą przyjemność
      jeżdżenia Fabią - od serwisu do serwisu (Poznań).
      Oczywiście, te samochody, które wymieniłem, były serwisowane i nie zostały
      wyłowione z Renu, ani dostarczone w zestawach do samodzielnego składania,
      gdzieś pod granicą.
      • zoriusz Re: NAPISZCIE JAKIEŚ RZECZOWE ARGUMENTY 13.01.05, 14:02
        Śmieszy mnie wymienianie marek czy typów samochodów lepszych czy gorszych. A
        już porównywanie fabii do mercedesa albo cariny jest totalnym nieporozumieniem.
        Porównuje się auta z tego samego segmentu z podobnycm wyposażeniem. A w
        przypadku fabii jest to auto porównywalne z punto czy fiestą albo corsą czy
        ibizą. I wcale nie odbiegające jakością czy awaryjnością od nich.
        Co do serwisu, to też jest bardzo różnie. Opinie na ten temat są skrajne i
        bardzo subiektywne. Ponieważ użytkuję skodę to interesowałem się też serwisem.
        I nie wypadał on jakoś specjalnie gorzej od innych. O wiele więcej krytyki
        słyszałem o renault albo o fiacie.
        pozdrawiam
        • derduch [...] 13.01.05, 15:38
      • Gość: JK Re: NAPISZCIE JAKIEŚ RZECZOWE ARGUMENTY IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.01.05, 19:41
        Gość portalu: Yogith napisał(a):
        > Poza tym, Skoda ma fataslny serwis w Polsce (kolega miał wątpliwą przyjemność
        > jeżdżenia Fabią - od serwisu do serwisu (Poznań).

Nie znam nikogo, kto byłby zadowolony z jakiegokolwiek serwisu jakiejkolwiek
        marki. Z doświadczeń moich własnych i znajomych niestety wynika, że w każdej
        marce są lepsze i gorsze serwisy, a do ideału to wszystkim daleko.
        • qqryq77 do TDI i YOGITH 13.01.05, 21:03
          najpierw do tdi
          kazda deska ma inny odcien plastyku , a takie rzeczy jak jego odcien na
          dzwigienkach nie maja wplywu na komfort jazdy. dzwigienki maja taki sam ksztalt
          i pochodza od jednego producenta. tak samo zecz sie ma z fotelami ktore moga
          miec inny wzor tapicerki. nie wiem w takim razie gdzie widziales az tak duza
          roznice w komforcie. czytajac twoja wypowiedz moge stwierdzic ze nigdy nie
          jechales ani nowa octavia ani golfem.
          teraz do YOGITHA
          chodzilo mi o porownanie z nowymi samochodami ktore sa dostepne na rynku.
          samochody uzywane sa w roznym stanie technicznym. nigdy nie mialem samochodu
          uzywanego bo balbym sie ze trafie na takie autko uzywane przez np. buraka
          derducha. zawsze wole byc pierwszym wlascicielem i w spokoju kupic samochod w
          salonie. nie potrzebuje demonstrowac ani imponowac innym samochodem starszym
          ale np wiekszym czy jak kto woli prestizowym. uwazam ze skoda to dobry samochod
          majaca na rynku mala konkurencje ktora moglaby jej dorownac.
          • derduch Re: do TDI i YOGITH 13.01.05, 21:21
            > uwazam ze skoda to dobry samochod majaca na rynku mala
            > konkurencje ktora moglaby jej dorowna

Do reszty zwariował :-)))))

Człowieku! Skoda jest NAJGORSZĄ marka produkowana obecnie na świecie i nic tego
            nie zmieni zebyś z tego wszystkiego zesrał się w gacie :-)))))

A słowo "burak" mnie cieszy, słowo. Zawsze dążyłem i dąże do tego żeby być
            uważanym za chama z kasą, buraka któremu inni mogą skoczyć, skoczyć obiema
            nogami, żeby tacy jak ty sie pasjonowali, jak taki prostak jak ja może miec tyle
            kasy i czasu na te swoje wyjazdy :-) Dowartościowałeś mnie i utwierdziłeś ze
            zmierzam w dorym kierunku. Żeby Cię jescze utwierdzić w słuszności swej tezy
            dodam, ze często chodze w dresie, mam złoty zegarek i sporo tego kruszcu na
            sobie. I jestem szczęsliwy :-)))
            • Gość: wagon kolejowy derduch - zgadzam sie w 100% !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.05, 09:18
              zgadzam sie z wypowiedzia derducha - jestem zagorzalym przeciwnikiem skody i
              uwazam ze skoda to auto dobre dla rolnika, a najlepiej rolnika czeskiego.

co do drugiej czesci wypowiedzi - "dąże do tego żeby być uważanym za chama.." -
              mysle ze udalo ci sie osiagnac to na 1000%!!! Nie musisz juz nawet dązyc do
              tego zeby cie za chama uwazano - jestes juz prawdziwym chamem z krwi i kosci i
              mozesz byc dumny ze swoich osiagniec!!!
              • zoriusz Re: derduch - zgadzam sie w 100% !!! 14.01.05, 11:32
                Gość portalu: wagon kolejowy napisał(a):

jestem zagorzalym przeciwnikiem skody

Dobre!!
                Zagorzały przeciwnik skody!!
                To prawie jak zagorzały zwolennik pralek Candy
                albo nieprzejednany wróg kopiarek toshiba
                czy może zapamiętały pogromca panasoniców

> co do drugiej czesci wypowiedzi - "dąże do tego żeby być uważanym za
                chama.." -
                >
                > mysle ze udalo ci sie osiagnac to na 1000%!!! Nie musisz juz nawet dązyc do
                > tego zeby cie za chama uwazano - jestes juz prawdziwym chamem z krwi i kosci
                i
                > mozesz byc dumny ze swoich osiagniec!!!

No. Też tak myślę.
              • Gość: kanciak Re: derduch - zgadzam sie w 100% !!! IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 14.01.05, 23:39
                Ja tez chce byc uwazany za chama.
                Udalo mi sie?
          • Gość: Yogith Re: do TDI i YOGITH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.05, 08:08
            Szanowny Panie, problem dotyczy WYBORU, pomiędzy nową Fabią (nie wiem ile to
            kosztuje -klima, ABS, i elektryka, może ze 40,000zł.), a nieco starszym autem w
            idealnym stanie technicznym (za 15-20tyś). Gwarantuję Panu, że po przejechaniu
            się któryms z tych samochodów, bedzie Panu jeżdziło się Fabią znacznie mniej
            przyjemnie. Do innnych przyjemności należy dodać utratę wartości auta i
            powiedzmy spłatę kradytu. Bez obrażania kogokolwiek, uważam, że zakup nowej
            skody, nie jest chwyceniem Pana Boga za nogi...
            • zoriusz Re: do TDI i YOGITH 14.01.05, 09:15
              Nikt nie zaprzecza, że carina to auto lepsze, wygodniejsze i bezpieczniejsze
              niż np. fabia czy punto. A wyboru czy używane czy nowe każdy może dokonać sobie
              sam wg własnego uznania. Ja wolę nowe i do moich celów fabia jest
              wystarczająca. Ponieważ stać mnie na to (i nie muszę brać kredytu) to sobie to
              kupuję. I wcale nie twierdzę, że łapię Pana Boga za cokolwiek.
              • Gość: kanciak Re: do TDI i YOGITH IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 14.01.05, 23:42
                Nie porownuj kutasie skody z Fiatem.
                Mozesz najwyzej z Dacia porownywac.
              • Gość: Yogith Re: do TDI i YOGITH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.05, 19:43
                Z całym szacunkiem, próbuję jedynie powiedzieć , że Skoda ma lepszy marketing
                niż produkty!!! Porównanie mojej poczciwej 1.6 "lady E" z nową skodą 1.2 htp,
                to dramat! A przecież minęło już prawie 11 lat (1994)i cóż... jedyne, co mamy
                porównywalne (1.2 z 1.6), to zużycie paliwa! Moc - dwukrotna różnica
                (54kM/115kM), moment obrotowy również przepaść. 0-100km/h (skoda 18.8s-11.3s).
                Roznik 2004-1994.
                Reasumując, moja teza jest taka: Skoda zastępuje uczciwy postęp w rozwiązaniach
                technicznych, mniej lub bardziej bezużytecznymi gażetami (czujnik cofania),
                zamiast sprzedawać innowacyjne samochody, robi marketingowe chwyty, wymyślając
                nowe hasła reklamowe.
                I absolutnie nie chodzi mi o to, żeby kogokolwiek obrażać, ale uważam, że
                panowie inżynierowie ze Skody powinni wziąśc się do roboty.
                Pozdrawiam.
                PS. Punto i tak bym nie kupił...
    • romuald1 z piotrowskim to już PRZEGIĄŁEŚ, derduch... 14.01.05, 18:32
      Pisząc o tym że "Pan Grzegorz Piotrowski jest wzorem oficera" skompromitowales
      sie calkowicie. Oprócz orderu chama, ktorym tak sie szczycisz - możesz zawiesic
      sobie na piersi również order kanalii - na oba w pelni zaslugujesz...
      • derduch Re: z piotrowskim to już PRZEGIĄŁEŚ, derduch... 15.01.05, 08:29
        romuald1 napisał:

> Pisząc o tym że "Pan Grzegorz Piotrowski jest wzorem oficera" skompromitowales
        > sie calkowicie.

Bo jest wzorem, a nie śmieciem i zdrajcą jak jakiś kukliński.

> Oprócz orderu chama, ktorym tak sie szczycisz - możesz zawiesic
        > sobie na piersi również order kanalii - na oba w pelni zaslugujesz...

Dziękuje bardzo, ale pozwalać to mozesz ewentualnie swojemu chłopakowi na randki
        z murzynami chodzić :-)))
        • romuald1 Re: z piotrowskim to już PRZEGIĄŁEŚ, derduch... 15.01.05, 13:25
          >Dziękuje bardzo, ale pozwalać to mozesz ewentualnie swojemu chłopakowi na randk
          >i z murzynami chodzić :-)))
          A to ci checa! Nie dość że cham i kanalia to jeszcze pedał do tego! Wybacz, ale
          twoje życie sexualne mnie nie interesuje. Lepiej gadaj o nich ze
          swymi "przyjaciółmi po odbycie"...

>Pan Grzegorz Piotrowski jest wzorem oficera, a nie śmieciem i zdrajcą jak
          >jakiś kukliński.
          Zastanawiales sie kiedys, czemu uczciwi ludzie nie pluja ci w twarz? Podpowiem
          ci - szkoda im śliny :)))
          • derduch Re: z piotrowskim to już PRZEGIĄŁEŚ, derduch... 15.01.05, 14:29
            Nie będe przez chwilę złośliwy, spróbuje skłonić cię do myslenia:
            Piotrowski składał przysięe, taką samą jak kukliński.
            Piotrowski ją wypełnił, kukliński zdradził. Zdradził swoją ojczyzną, złamał
            przysięge. Zdrajca co zdradził raz, bez wachania zdradzi i nowego pana za miske
            kaszy więcej. Rozumiesz to? Potępiam sposób wyeliminowania Popiełuszki,
            natomiast podziwiam Piotrowskiego jako oficera.
            A wogóle to EOT.
            • Gość: Optyk mantra derducha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.05, 16:21
              Więcej nie będe widział twoich wypowiedzi, więc nie wysilaj się..

(wszystkie prawa do tego zdania sa zastrzezone [by derduch] chociaz bardziej
              poprawnie stylistycznie powinno byc: "więc sie nie wysilaj")
            • romuald1 Re: z piotrowskim to już PRZEGIĄŁEŚ, derduch... 15.01.05, 18:20
              Ja ze swej strony polecam ci lekture obowiazkową do przerobienia:

1. "Ludzie honoru" - reż. Rob Reiner
              2. "Konrad Wallenrod" - mam nadzieje ze autor znany...

p.s.
              bez złośliwości - warto mieć pod ręką słownik ortograficzny - sprawdz w nim
              pisownię słowa "wachanie".
              • derduch Masz mnie! 15.01.05, 19:31
                Faktycznie, na tyle postów trafił mi sie błąd ortograficzny, chylę czoła przed
                wybitnym i nieomylnym umyslem.

A sprawy honoru oficera są proste, życie to nie film.
                Przysiega to przysięga, zdrada to zdrada.
    • Gość: wróżka derduch UWAZAJ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.05, 00:41
      teraz jestes taki mocny w gebiem masz kase, jestes cwany?
      rura ci zmieknie jak pewnego dnia zapukaja do ciebie łysi smutni panowie bez
      karkow i beda czegos od ciebie chcieli, moze czegos wiecej niz pieniadze.
      ciekawe czy dalej bedziesz sie tak "woził"?

ogladnij "Dług", moze spokorniejesz. "byznesmenie powiatowy", jak to ktos
      trafnie ujął.

bez pozdrowień.
      • derduch Re: derduch UWAZAJ... 15.01.05, 08:25
        Gość portalu: wróżka napisał(a):

> teraz jestes taki mocny w gebiem masz kase, jestes cwany?
        > rura ci zmieknie jak pewnego dnia zapukaja do ciebie łysi smutni panowie bez
        > karkow i beda czegos od ciebie chcieli, moze czegos wiecej niz pieniadze.
        > ciekawe czy dalej bedziesz sie tak "woził"?

do ciebie ewentualnie zapukają, do mnie nie, z pewnością :-))))))
        No chyba że pogadać o wspólnych znajomych... :-)))))

>
        > ogladnij "Dług", moze spokorniejesz. "byznesmenie powiatowy", jak to ktos
        > trafnie ujął.

Tu trafiłoś(eś, aś?) jak ślepy na strzelnicy. Tak się składa że doskonale znam
        Tomka, tego przedstawionego w filmie jako "student".
        A Warszawa nie jest miastem powiatowym, łosiu

> bez pozdrowień.
        • Gość: bolek derduch IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.05, 09:09
          "A słowo "burak" mnie cieszy, słowo. Zawsze dążyłem i dąże do tego żeby być
          uważanym za chama z kasą, buraka któremu inni mogą skoczyć, skoczyć obiema
          nogami, żeby tacy jak ty sie pasjonowali, jak taki prostak jak ja może miec tyle
          kasy i czasu na te swoje wyjazdy :-) Dowartościowałeś mnie i utwierdziłeś ze
          zmierzam w dorym kierunku. Żeby Cię jescze utwierdzić w słuszności swej tezy
          dodam, ze często chodze w dresie, mam złoty zegarek i sporo tego kruszcu na
          sobie. I jestem szczęsliwy :-)))"

przestan sie tlumaczyc i pisz krocej
          h.. mnie i innych obchodza twoje wyjazdy "last minute"
          • derduch Re: derduch 15.01.05, 09:12
            Te słowo tłumoku to się przez Ch pisze. :-)))))))
            • Gość: bolek Re: derduch IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.05, 09:17
              niewazne jak sie pisze wazne ze zrozumiales
      • yupiya Re: derduch UWAZAJ... 15.01.05, 09:13
        Gość portalu: wróżka napisał(a):
        > teraz jestes taki mocny w gebiem masz kase, jestes cwany?
        > rura ci zmieknie jak pewnego dnia zapukaja do ciebie łysi smutni panowie bez
        > karkow i beda czegos od ciebie chcieli, moze czegos wiecej niz pieniadze.
        > ciekawe czy dalej bedziesz sie tak "woził"?
        > ogladnij "Dług", moze spokorniejesz. "byznesmenie powiatowy", jak to ktos
        > trafnie ujął.

hehehehe, ale się ubawiłem. Wróżka, niezłe halo.

• derduch Siemano 15.01.05, 09:27
          Puknięta jak i reszta tych dewiantów(do bolka: sprawdź te słowo w internecie).

Ciekawe czy faktycznie Pascal to ten co kura odgłos wydaje? :-)))
          • Gość: bolek dziwne .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.05, 09:33
            sprawdzilem wywalilo derduch dziwne ?
            • derduch Re: dziwne .... 15.01.05, 09:53
              To dowód na to, że nawet wyszukiwarką nie potrafisz sie posługiwać. Smutne :-(
              Więcej nie będe widział twoich wypowiedzi, więc nie wysilaj się...
              • Gość: bolek Bardzo dziwne .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.05, 10:00
                "Więcej nie będe widział twoich wypowiedzi, więc nie wysilaj się..."

ja sie wcale nie wysilam ? tylko tobie jakos na synapsach nie przeskakuje co
                innego jak ty wyladowujesz swoje frustracje na innych wtedy jest super

Prawda ?
          • yupiya Re: Siemano& & #35; 60;-& & #35; 62;siemanko 15.01.05, 14:07
            > Ciekawe czy faktycznie Pascal to ten co kura odgłos wydaje? :-)))

zdradził się, więc chyba tak :-))

A tak nawiasem, dośc często się spotykamy..
            I widzę, że mamy podobne podejście do dewiantów (i brak problemów z ich
            identyfikacją) hehe ;-))
            • derduch Re: Siemano& & & #35; 35; 60;-& & & #35; 3 15.01.05, 14:33
              Posłalem Ci coś na maila Gazety.
              • psychcio Przepraszam za dygresję:) 19.01.05, 14:59
                Czego symbolem są moherowe berety?
                Widocznie straciłem kontakt z rzeczywistością i dlatego nie wiem:((
              • yupiya Re: Siemano& & & & #35; 35; 35; 60;-& 19.01.05, 20:04
                Dzięki za namiary i sorry za przerwę, ale muszę Ci powiedzieć,że nie mam żadnego
                z powyższych...
    • Gość: dupek.zalogowany Re: NAPISZCIE JAKIEŚ RZECZOWE ARGUMENTY IP: *.toya.net.pl 15.01.05, 20:06
      a po co, masz jakiś problem?
      • Gość: kojot Chcecie argument? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.05, 14:31
        Ja nie trawie skodziarzy za to, że wciąż ogłaszają wszem i wobec jaki mają
        super samochód najlepszy ze wszystkich i narzucają swoje zdanie innym. Jak ktoś
        napisze inaczej to zaraz z płaczem drążą temat i przekonują do swoich racji.
        Dlczego właściciele Alfy Romeo nie krzyczą: "To Alfa jest najlepsza a nie wasze
        auta"? Albo kierowcy Fiatów, Roverów, Peugeotów, Toyot, Citroenów, Daewoo,
        Fordów, Opli czy Mazdy nie założą swojego forum na serwerze gazyty by wychwalać
        własne samochody? Poza tym z moich obserwacji kierowcy aut czeskiego
        pochodzenia są tak zapatrzeni w swoje pojazdy że kompletnie nie potrafią
        jeździć i jak ich widzę to omojam szerokim łukiem. Gorsi są tylko kierowcy
        Nowych Audi i wszystkich BMW, którzy świadomie łamią przepisy i olewają
        innych.
        • Gość: baton Re: Chcecie argument? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.05, 14:40
          Dobrae napisane. Też zauważyłem że skodziarze niepotrafią jeździć. Szczególnie
          jak przyjdzie takiemu skręcić w lewo na skrzyżowaniu:D Masakra
    • Gość: dupek.zalogowany Re: NAPISZCIE JAKIEŚ RZECZOWE ARGUMENTY IP: *.toya.net.pl 19.01.05, 20:40
      tak czy srak lepiej niech mówią źle niż wcale
    • Gość: mr x proste pytanie - wolisz produkty tesko czy markowe IP: *.p.lodz.pl 26.01.05, 13:19
      jezeli te pierwsze to lepsza dla ciebie jest skoda.
      • qqryq77 do MRX 26.01.05, 18:49
        po pierwsze to nie pisze sie tesko tylko TESCO.
        po drugie teraz wiekszosc producentow jest zmuszana do produkcji opakowan pod
        wybrane sieci sklepow wiec np sok pochodzi z tej samej fabryki tylko producent
        zeby mogl go sprzedawac w supermarkecie musi go opakowac w karton z ich logiem.
        jak widzisz sok jest ten sam.
        tak samo rzecz sie ma co do SKODY i VW. te same pozdzespoly silniki i inne
        elementy. roznica to tylko cena i znaczek za ktory sie placi wyzsza cene.
        • derduch Re: do MRX 26.01.05, 19:01
          qqryq77 napisał:

> po drugie teraz wiekszosc producentow jest zmuszana do produkcji opakowan pod
          > wybrane sieci sklepow wiec np sok pochodzi z tej samej fabryki tylko producent
          > zeby mogl go sprzedawac w supermarkecie musi go opakowac w karton z ich logiem.

Bzdury piszesz jak zwykle. Nie masz bladego pojęcia na temat marek własnych
          marketów. Jak masz ochotę to dam Ci adres do mojej siostry, która jest w
          zarządzie Geant-a, i jak ją poproszę to może Cię oświeci.

> tak samo rzecz sie ma co do SKODY i VW. te same pozdzespoly silniki i inne
          > elementy. roznica to tylko cena i znaczek za ktory sie placi wyzsza cene.

Ofiara marketingu :-) Kto, gdzie i kiedy poinformował Cię że są to dokładnie te
          same podzespoły? A czym się różni VW od Audi? Też tylko znaczkiem? LOL
        • Gość: mr x Re: do MRX IP: *.p.lodz.pl 27.01.05, 14:59
          po drugie teraz wiekszosc producentow jest zmuszana do produkcji opakowan pod
          > wybrane sieci sklepow wiec np sok pochodzi z tej samej fabryki tylko
          producent
          > zeby mogl go sprzedawac w supermarkecie musi go opakowac w karton z ich
          logiem.
          I zeby miec niskie koszty to go tworzy z odpadow po produkcji sokow markowych.
          tak jak skoda to odpad po produkcji vw i audi
          • qqryq77 Re: do MRX 28.01.05, 21:54
            ogolnie wiadomo ze producenci czesci dla koncernow samochodowych sprzedaja tez
            te czesci bez wytloczonych znakow firm samochodowych na rynku. sa one tansze od
            tych dostepnych w sklepach autoryzowanych producentow samochodow. czesc jednak
            pochodzi z tej samej fabryki jak tamta montowana na linii produkcyjnej.
            jakby ci sie chcialo to bys zauwazyl ze na czesciach samochodow koncernu VW
            widnieja wszystkie 4 emblematy firm nalezacych do koncernu. takie same silniki
            montowane sa i do skody i vw i seata.
            chyba nie jestes taki glupi zeby sadzic ze producent zwiekszal by koszty zeby
            produkowac 4 rozne klamki do drzwi u roznych producentow. w najnowszych
            JAGUARACH sa np przyciski do sterowania szybami takie same jak w TRASICIE czy
            MONDEO.
            • Gość: mr x Re: do MRX IP: *.p.lodz.pl 02.02.05, 13:22
              samochod to nie tylko silnik i zawiecha tak jak garnitur to nie tylko material
              i guziki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka