Dodaj do ulubionych

Lojte, jo teros niy mom cajtu na forum

16.02.13, 14:31
Robiya teros musyka do tego konska!

"'Urodzilech siy we Uoberszlysjen
Pamiyntom yno maras i muj smiyrdzoncy familok
I tyn plac, brama, kaj rzigou i uaziou pulac muj fatyr-uozyrok
Fatyr elwer- Szlysjer, muti tysch durch uozarta Szlysjera
Poradza uobalic halba
A kedy rzech jes fest nadupcony
Walcza s Gorolami i Hadziajami
Kedy byuech we hilwie, pamiynytom yno baje
I te fszyskie haje!

Kurzyuech gras i cygarety
A po krysce biouygo spida
We gorola- s kety!
Nosza dumnie szlysjersko fana
Jak muj opa- soldat we wehrmachcie
A na srogiga kaca ziymny tichauer uod rana
Soffdy kedy musza, zech jest hart
Yno, yno we Firera Gorzelika i gorzola wierza!"

Pyrsk

Obserwuj wątek
    • Gość: Roch Kowalski Re: Lojte, jo teros niy mom cajtu na forum IP: *.dip.t-dialin.net 16.02.13, 15:24
      Mistrzu Gembalski powiedzcie no w jakim to jezyku piszecie, mysle, ze sam imc
      pan Zagloba takiego rezolutu by sie nie powstydzil.
      Ponizej daje dowod, ze prawde mowie:

www.youtube.com/watch?v=RW-RO40fQCM
    • Gość: Jojne ARTJJOMKA Re: Lojte, jo teros niy mom cajtu na forum IP: *.free.aero2.net.pl 16.02.13, 15:30
      Gryfny konzek, cza by wciepnonć linka na gnojok GGG.
      • Gość: ________ Re: Lojte, jo teros niy mom cajtu na forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.13, 15:35
        Dyc zas bydom godac co to jes jako prowokacjo Goroli
      • Gość: Roch Kowalski Re: Lojte, jo teros niy mom cajtu na forum IP: *.dip.t-dialin.net 16.02.13, 15:42
        Hmm, a co to jest ( znaczy ) " Gryfny konzek ", poza tym to w jakiej gwarze tu piszecie,
        czy to po kielecku? Zdaje sie slyszalem podobna mowe w kieleckim, chyba kolo Wiernej Rzeki.
        ( to taka miejscowosc na wschod od Wloszczowy )
        • Gość: Tytka Re: Lojte, jo teros niy mom cajtu na forum IP: *.free.aero2.net.pl 16.02.13, 15:50
          Poczytej sia gohrolski podhciepie, co szkryflajom twoje nazistowskie , niymieckie chiule na gnojoku GGG to bydziesz znol naszom gadke szlizjerakom. Ida teroski pode hazhiok suepnonc bihra upde lidla ze kamratami
        • Gość: Al Re: Lojte, jo teros niy mom cajtu na forum IP: *.play-internet.pl 16.02.13, 16:09
          Kawalek fajny i napisany wysmienitym slaskim. Widac, ze autor jest rodowitym Slonzokim.
          • Gość: Q Re: Lojte, jo teros niy mom cajtu na forum IP: *.dynamic.chello.pl 24.02.13, 17:59
            Karol Miarka to z tego boroka nie bydzie.
            Jedni Ślązacy są synami tych co grali, tańczyli i śpiewali, a inni tych co się łożerali i rzygali.
            To niestety się ciągnie pokoleniami.
        • Gość: Baruch ARTJOMKA Re: Lojte, jo teros niy mom cajtu na forum IP: *.free.aero2.net.pl 16.02.13, 16:34
          Rochu, jo cia barzo przepraszom, jo jeyst szlizjerski Schidek i teroski miyszkom we ajncli we Reklinghausen. Tysz jako wy niy przaja Poulokom.
          Niymcy szlizjerstqym silne.
    • Gość: drBełkot Re: Lojte,...ale prymityw IP: *.opera-mini.net 16.02.13, 15:58
      bulgot ssaka....ze Gorolowca
      • Gość: Roch Kowalski Re: Lojte,...ale prymityw IP: *.dip.t-dialin.net 16.02.13, 16:48
        Dlaczego jestescie tacy nie wyrozumiali, przeciez ja sie tylko Was grzecznie zapytalem
        jak Polak Polaka, bo na prawde nie rozumiem co tu piszecie.

a tu maly prezet muzyczny

www.youtube.com/watch?v=-tHHqCosOzE
        • Gość: Szlyzjerek naziol Re: Lojte,...ale prymityw IP: *.free.aero2.net.pl 16.02.13, 17:02
          Tys jes gohrolski podhciep i phrouwokautor. Pohlok niy zhrozumie ghłymbii szlyzjerskiyj duschy. Nosza kulthura jeyst thak boughata, ze trhrudno joum uogharnonć gohroulslhim rouzhumym. Styknie wymienhic dochtora Mnjoda, mouzyka i Benata Kuszawy Czmok Laubę- tyszmouzyka i rezyshera filmowhego.
          • Gość: Roch Kowalski Re: Lojte,...ale prymityw IP: *.dip.t-dialin.net 16.02.13, 17:19
            Kochani, ja jestem z Warszawy, dlatego musicie mi wybaczyc, ze nie rozumiem tego co tu piszecie. Wasza mowa przypomina mi jakas odmiane jezyka niemieckiego, czy Wy tak
            tylko udajecie czy moze prezes Kaczynski ma racje jak mowi o Slazakach ( ? ), ze to
            zakamuflowana opcja niemiecka.
            tu kolejny muzyczny prezencik dla Was

www.youtube.com/watch?v=LtP7cHz2UGg
            • Gość: Uolo-Srolo Re: Lojte,...ale prymityw IP: *.free.aero2.net.pl 16.02.13, 17:41
              Ojgyn niy fandzol, to zes boul we Warschau, niy znaczy, ze zes jes Warśawiokiym. Jedno jeyst pewne, tys jes chiul kiery nom tu szteruje na noszym szlonzkim fohrum.
              • Gość: Roch Kowalski Re: Lojte,...ale prymityw IP: *.dip.t-dialin.net 16.02.13, 19:14
                Tu macie dowod na to, ze jestem Warszawiakiem:

www.youtube.com/watch?v=8CReAl1l6kc
                Slazacy dlugow nie oddaja:

www.youtube.com/watch?v=lKLiIocg-C0
    • Gość: gołodooooptzov ale prymitywy z tych goroli.... IP: *.rudcom.pl 16.02.13, 17:36
      Faktycznie, sam bełkot.
      • Gość: Szlonzki ciul Re: ale prymitywy z tych goroli.... IP: *.free.aero2.net.pl 16.02.13, 18:03
        Wzohrujymy sia na nojlypszych tykstach czouwych szlyzjerskich lyteratow ze gnojoka GGG. Przikladowo artjomka, swager, cihrano, berncik, gryfny i reszta tych blouznow.
        • Gość: poltoński ciulik Re: ale prymitywy z tych goroli.... IP: *.opera-mini.net 16.02.13, 18:14
          prymityw to prymityw...co nie, kalmuku?
          • Gość: Wasyl Zapraszom Szlysjerow pochodzynio romskiygo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.13, 18:27
            www.facebook.com/pages/Ruch-Narodowy-Sekcja-Romska/333388373445988
            • Gość: Bratkatofel Re: Zapraszom Szlysjerow pochodzynio romskiygo IP: *.free.aero2.net.pl 16.02.13, 18:37
              Ja, chopy takiych karlusow poczebujymy, bydom nom groc gryfne romsko szlyzjerskie roumanhe. Cza by tym zaintheresouwac Zdziska noszego firera ze SRAS-iu.
              Niymcy szlyzjerstwem i ciulstwym silne.
              • Gość: poltuń$$ Re: Zapraszom poltoniów pochodzynio romskiygo IP: *.opera-mini.net 16.02.13, 19:07
                a poltunie ciulakmi mocne, takowymi jak ty...
                • Gość: Skocz mi na pukel Re: Zapraszom poltoniów pochodzynio romskiygo IP: *.free.aero2.net.pl 16.02.13, 19:22
                  Zaghrej mi chopie jakiys rhomanz szlyzjersko-rhomski. Rozczulilech sia, zaroz uobala flaszhka dobhrego gathunkpwo jbtzhoka
                  • Gość: konopielka Re: Zapraszom poltoniów pochodzynio romskiygo IP: *.opera-mini.net 16.02.13, 19:25
                    se kołtuna wyczesz, warcholska gnido
                    • Gość: Szlonzki puhlok Re: Zapraszom poltoniów pochodzynio romskiygo IP: *.free.aero2.net.pl 16.02.13, 19:44
                      Ale wczesniej podeghraj ballado szlizjerskorhomsko. Zas sia wzrhrusza i byda miol hertzklekoty. Moga tysz dousthac durchfall, hahaha.
                      • Gość: T Szlager IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.13, 19:48
                        www.youtube.com/watch?v=JdUOGd0Ww44
                        • Gość: T Re: Szlager IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.13, 19:52
                          www.youtube.com/watch?v=QW6my8hRlr0
                          • Gość: Dupny Egon Re: Szlager IP: *.free.aero2.net.pl 16.02.13, 19:59
                            HaaaHaaa dobhre cza by zghousiyc to do Grammy. I te chiule godajom uo kulturze.
                      • Gość: Roch Kowalski Re: Zapraszom poltoniów pochodzynio romskiygo IP: *.dip.t-dialin.net 16.02.13, 20:18
                        Mam tez cos na zatrzymanie

www.dailymotion.com/video/xudng1_die-fahne-hoch-eu_news#.UR_W82emWaM
                        Spocznij:

www.youtube.com/watch?v=sVSiY7TV1bY
                        www.youtube.com/watch?v=mQGiKYm75n8
                        www.youtube.com/watch?v=nTy5A6RSL2k
    • Gość: psychuszka Re: Lojte, karmicie kretyna.... IP: *.play-internet.pl 16.02.13, 21:04
      Szkoda czasu,stan zaawansowany, warchoł w zakwicie.
      • Gość: Roch Kowalski Kto mi odpowie? IP: *.dip.t-dialin.net 16.02.13, 21:26
        Wymieniwszy z Wami kilka ciekawych postow, zorietowalem sie, ze mam do czynienia ze swiatlymi znajacymi swoja slaska kulture ludzmi, dlatego bardzo prosze o przetlumaczenie
        ponizej zamieszczonego wierszowanego opowiadania jednego ze znanych slaskich
        pisarzy.

Dla ulatwienia podaje dwie wersje:

recytowana:

www.youtube.com/watch?v=IT7JrfHMxT4
        oraz pisemna:

" Doas Reißa "

zwee aale Weibla finga oan zu kreißa,

Weil doß se und die hotta siehr is Reißa..

Und weil se und die hotta`s goar zu siehr,

Doo krießa se sich`s halt a bißla vür.

Die erschte sproach: „Du gleebst merrsch nich, Kalliene,

Doas kimmt derr unda aus derr grußa Ziehne,

Doo zwickt mich`s monchmoll, doß iech pläka muuß,

Dernoo macht`s rüber ei a linka Fuuß.

Vom linka Fusse kimmt`s und fährt derr jitze

Uff eemoll ruff bis ei die Noasaspitze

Und urbert ei derr Noasaspitze rimm

Und koaschelt bis zum Rückadrohte nimm.

Eim Rückadrohte kimmt`s dernoo gekrucha

Und zieht derr kreuz und quar durch olle Knucha.

Uff eemoll hopst merrsch ei a Dauma-Noal;

jekersch, jekersch nee, ies doas `n Quoal!

Denn hoa iech`s erscht hier ei dam Dauma-Noale,

Dernoo doo hoa iech`s äbenst glei üb`roale.

Eim Rücka sticht`s, eim Beene zieht`s und zwickt`s

Und wie mit Masserspitza hackt`s und pickt`s.

Uff eemoll aber - `s ies derr wie a Wunder -

Fährt`s wieder ei die gruße Ziehne nunder.“

Die zweete sproach zur erschta: „Ju ju, ju ju,

Doas gieht merr nämlich ganz genau asu.

Vom Reißa koan iech derr a Liedla singa,

Bei mir fängt`s nämlich immer oan voo hinga.

Doo zieht`s zuerschte zieht`s eis Kreuze nei,

Doo schmär iech merrsch mit Offafetze ei,

Drei Tage hoa iech`s monchmoll ei dam Kreuze,

A vierta Taag doo fährt merrsch eis Gepläuze,

Doo reßt merrsch reen die Därme reßt merrsch raus,

Dernoo macht`s durch die Noasalöcher naus!

Doch wenn de etwand denkst, is wär jitz haußa,

Ock fümf Minuta hüchstens ies derrsch draußa.

Iech dräh miech üm, doo huckt merrsch wieder uuf,

Doo läh iech merr a Floster läh iech druuf;

Doas Floster luß iech sieba Taage druffe,

A achta Taag, wenn iech uff Bess´rung huffe,

Fährt`s durch a Nacka nuff und kimmt ei`s Uhr,

Doo ies voo Bess`rung wieder keene Spur.

Denn aus dam Uhre macht sich`s ei die Finger

Und ei a Fingern roatbert`s lang ahinger

Ei`s Handgelenke nuff bis ei a Orm,

Zum Orme naus und nunder ei aDorm.

Zuletzte urbert`s ei mem hohla Zoahne,

Als wenn ees foahrn tät mit emm Kostawoane.“

Die erschte sproach zur zweeta: „Ju ju, ju ju,

Doas gieht merr nämlich ganz genau asu.

Iech duchte stäts, iech hätt`s ock bluß alleene,

Nu, Goot sei Dank, doo ies ju oo noch eene,

Die oo asu is Reißa hoot wie iech;

Und weil iech doas jitz weeß, doo trüst iech miech.“

Ernst Schenke

Milej zabawy podczas tlumaczenia.
        • Gość: Chopek szlizjerek Do Jurgyna Hansa ze gnojoka GGG IP: *.free.aero2.net.pl 16.02.13, 21:56
          m.youtube.com/watch?v=7hzC21TDjw8
          Tu mosz Jurgen Slezisze Wodzhionka. To i i tak jest nojwyzsza forma waszyj szlyzjerskiyj kultury.
          • Gość: ! Re: Do Jurgyna Hansa ze gnojoka GGG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.13, 22:11
            To My Narod Slonski- ja, ja, ja!

www.youtube.com/watch?v=YH5eLulbtVw
            • Gość: Artjomka Re: Do Jurgyna Hansa ze gnojoka GGG IP: *.free.aero2.net.pl 16.02.13, 22:38
              Ja, piykno piysniczka, spiywona we noszym jiynzyku Slezisze Bandit.
          • hans-jurgen Re: Do Jurgyna Hansa ze gnojoka GGG 16.02.13, 22:32
            Gość portalu: Chopek szlizjerek napisał(a):

> m.youtube.com/watch?v=7hzC21TDjw8
            > Tu mosz Jurgen Slezisze Wodzhionka. To i i tak jest nojwyzsza forma waszyj szly
            > zjerskiyj kultury.
            ----------------------------------------------------
            ----------------------------------------------------
            Chopie cos sie mnie czepiol, jakis gorol se z Wos nabijo, to co jo mom z tym spolnego?
            Som zech sie znerwowol jak ech ujrzol ze sie tu wtos utworem z mojego postu
            posluzol.
            Dobranoc.
            • Gość: jokel Re: godo sie IP: *.plastcom.pl 17.02.13, 08:17
              Ojeje. Urzondziyli gohrole orgia świństwa i prymitywnyj, typowyj do nich gupoty. W tym som dobrzy, może nawet nojlepsi. Bez Boga i Honoru, jak zwykle
              • Gość: Znony Zdzisek Re: godo sie IP: *.free.aero2.net.pl 17.02.13, 09:44
                Podz synek, popuacz se we rynkaw. Festhiwal durnoty to daje wosz firer zdzisek jak uotwiero tyn szczurzy pysk..
                Szlomzk szlyzjerstwym i ciulstwym silny.
        • Gość: Roch Kowalski Re: Kto mi odpowie? IP: *.dip.t-dialin.net 17.02.13, 11:52
          Witam szanownych Panow Slazakow, jak tam z realizacja mojej prosby, czy nikt z Was
          nie zna juz tej pieknej slaskiej gwary?
          • Gość: fiksum _dyrdymała Rohatyńcu, hier ist alles klar uberstzung in Gorol IP: *.rudcom.pl 17.02.13, 12:37
            Wojna duchów już się rozpoczęła, na razie na poziomie ludzi. Drugi poziom stanowi wojna demonów z duchami czystymi. Jednak nadchodzi wielkimi krokami chwila, kiedy to powiem DOŚĆ!!! Skutkiem tego będzie zniknięcie wszystkich mocy piekielnych z powierzchni ziemi i zapieczętowanie ich w otchłani piekielnej. Jednak obecny czas, jest czasem wielkiej walki duchowej żyjących na ziemi ludzi.

Chcę, aby każde z was przyjęło łaskę cierpienia, które was spotyka. Będą one dochodziły do kresu waszej fizycznej i duchowej wytrzymałości. Jest to niezbędna cena, którą musicie zapłacić, aby być zbawionymi. W tym wszystkim powinniście idąc za Moim śladem, współofiarować je za zbawienie waszych bliźnich. Kto jednak będzie złorzeczył i ciskał się wściekle z powodu tego krzyża, ten bardzo wiele straci, a krzyż stawać się będzie udręczeniem, aż po przeklinanie go. Kończąc w ten sposób swoje życie, staniecie na Sprawiedliwym Sądzie, a jeżeli nie będzie nic, co zrównoważy wasze winy, to następstwem będzie wieczna kara. Nastąpi to jedynie wtedy, gdy wybór ten potwierdzicie całą swoją istotą. Jedynie świadoma negacja Woli Bożej sprawia, że człowiek świadomie wybiera zło, a wówczas oszukany wpada na miejsce wiecznej kary.

Dzisiejszy człowiek wyparł ze swojej świadomości fakt, że Bóg jest także Bogiem Sprawiedliwym. Człowiecze, wraz z twoimi czynami oskarżać będziesz sam siebie przed Bożym Majestatem. Będąc świadomy zła jakie czynisz, dlaczego wykonujesz je bez wahania?

Gdyby nie wygodnictwo i lenistwo dzieci Bożych, w otchłani piekielnej mogłoby być o wiele mniej ludzi potępionych.

Do chwili obecnej, liczba stworzonych ludzi nie przekroczyła siedemdziesięciu miliardów, z tego potępionych w piekle jest dwadzieścia pięć miliardów. Dwanaście miliardów ludzi przebywa tam z powodu braku modlitwy i ofiary osób, wstawiających się za nimi o uratowanie od tej kaźni. Jeden człowiek jest w stanie przez całe swoje życie uratować od potępienia nawet dziesięć milionów ludzi. Mało kto korzysta z naczynia, jakie podarowałem wam przez ręce Żywego Płomienia.

Jednorazowe odmówienie tej modlitwy zapewnia ratunek jednemu milionowi dusz i zabezpiecza ratunek tym ludziom przed wiecznym potępieniem. Możecie ją odmawiać dowolną ilość razy w ciągu dnia. Chcąc zapewnić maksymalną jej skuteczność w dniu jej odmawiania, wskazane jest, być w tym dniu na całej Mszy Świętej i u Komunii Świętej. Uratowana w ten sposób dusza od ogni piekielnych, jednak skazana będzie przez Bożą Sprawiedliwość na odpowiedniej wagi czyściec. Przypominam także i o naczyniu największym dla dusz czyśćcowych, którym jest Różaniec Drogi Krzyżowej, niedoceniony i wzgardzony przez wielu.www.viviflaminis-deogracias.pl.tl/2011

Jam Jest tatuś twój. Druga Osoba Trójcy Świętej. Przybyłem do ciebie Żywy Płomieniu wcześniej niż zwykle na to błogosławione miejsce. Nie zniechęcajcie się niczym i ufajcie, chociaż siła złego ducha naciera na was z każdej strony. Duch Święty dał ci dzisiaj dobre natchnienia, co należy czynić, a Ja ci teraz jedynie przypomnę do zapisania oficjalnie.

Jeżeli ktoś z was chciałby wyrwać któregoś biskupa, ze szponów i wpływu demonów oraz sfery ich oddziaływania, potrzeba stałej, nieprzerwanej modlitwy, ofiar, prawdziwych postów (o chlebie i wodzie), wynagrodzeń, aż tysiąca osób. Za zwykłego kapłana czy zakonnika potrzeba takich samych składników od stu osób. Chcąc zmienić nastawienie i serca całego Episkopatu Polski, potrzeba modlitwy, ofiary i nieustannych postów, od stu pięćdziesięciu tysięcy ofiarników. O ile będzie ich mniej, o tyle wolniej będzie postępowało ich nawrócenie. Musicie wiedzieć, że demony nie będą tak łatwo ustępowały.

Zechciejcie zauważyć, że wasza modlitwa i zamawiane liczne Msze Święte według intencji Mojej Świętej Mamy, zaowocowały już dobrą decyzją Papieża i wielu kardynałów, o wprowadzeniu licznych zmian dla reformy liturgii posoborowej. Potrzeba od was kochane dzieci światłości jeszcze wielu takich modlitw i zamawianych przez was Mszy Świętych, aby mogło być dokończone ze spokojem i bez zbędnego pośpiechu to wszystko, co będzie po Myśli i Woli Bożej w Moim Świętym Kościele. Zmiany jakie niebawem nastąpią, spowodują całkowitą odnowę życia duchowego większości ludzi Kościoła.

Wiedzą demony, że kres ich szkodliwego działania oraz panowania dobiega końca. Aniołowie i inne Chóry Anielskie przygotowani do działania, czekają na wypowiedzenie przeze Mnie odpowiedniej komendy, wówczas zwiążą wszelkie moce piekielne, pieczętując otchłań piekielną. Dopiero po tym fakcie, człowiek będzie mógł odetchnąć. Teraz widząc przygotowane do działania Hufce Anielskie, wiedzą złe duchy, że to jest już prawie koniec ich działania. Czynią one wszystko co mogą, aby wam maksymalnie wszystko utrudnić, pogmatwać, zamotać oraz zdezorientować wszystkich, których zdołają, aby ludzie nie wiedzieli, co mają czynić, aby przestali wielbić Boga, a przynajmniej zamarli w bezruchu.

Wojna duchów już się rozpoczęła, na razie na poziomie ludzi. Drugi poziom stanowi wojna demonów z duchami czystymi. Jednak nadchodzi wielkimi krokami chwila, kiedy to powiem DOŚĆ!!! Skutkiem tego będzie zniknięcie wszystkich mocy piekielnych z powierzchni ziemi i zapieczętowanie ich w otchłani piekielnej. Jednak obecny czas, jest czasem wielkiej walki duchowej żyjących na ziemi ludzi.

Chcę, aby każde z was przyjęło łaskę cierpienia, które was spotyka. Będą one dochodziły do kresu waszej fizycznej i duchowej wytrzymałości. Jest to niezbędna cena, którą musicie zapłacić, aby być zbawionymi. W tym wszystkim powinniście idąc za Moim śladem, współofiarować je za zbawienie waszych bliźnich. Kto jednak będzie złorzeczył i ciskał się wściekle z powodu tego krzyża, ten bardzo wiele straci, a krzyż stawać się będzie udręczeniem, aż po przeklinanie go. Kończąc w ten sposób swoje życie, staniecie na Sprawiedliwym Sądzie, a jeżeli nie będzie nic, co zrównoważy wasze winy, to następstwem będzie wieczna kara. Nastąpi to jedynie wtedy, gdy wybór ten potwierdzicie całą swoją istotą. Jedynie świadoma negacja Woli Bożej sprawia, że człowiek świadomie wybiera zło, a wówczas oszukany wpada na miejsce wiecznej kary.

Dzisiejszy człowiek wyparł ze swojej świadomości fakt, że Bóg jest także Bogiem Sprawiedliwym. Człowiecze, wraz z twoimi czynami oskarżać będziesz sam siebie przed Bożym Majestatem. Będąc świadomy zła jakie czynisz, dlaczego wykonujesz je bez wahania?

Gdyby nie wygodnictwo i lenistwo dzieci Bożych, w otchłani piekielnej mogłoby być o wiele mniej ludzi potępionych.

Do chwili obecnej, liczba stworzonych ludzi nie przekroczyła siedemdziesięciu miliardów, z tego potępionych w piekle jest dwadzieścia pięć miliardów. Dwanaście miliardów ludzi przebywa tam z powodu braku modlitwy i ofiary osób, wstawiających się za nimi o uratowanie od tej kaźni. Jeden człowiek jest w stanie przez całe swoje życie uratować od potępienia nawet dziesięć milionów ludzi. Mało kto korzysta z naczynia, jakie podarowałem wam przez ręce Żywego Płomienia.

Jednorazowe odmówienie tej modlitwy zapewnia ratunek jednemu milionowi dusz i zabezpiecza ratunek tym ludziom przed wiecznym potępieniem. Możecie ją odmawiać dowolną ilość razy w ciągu dnia. Chcąc zapewnić maksymalną jej skuteczność w dniu jej odmawiania, wskazane jest, być w tym dniu na całej Mszy Świętej i u Komunii Świętej. Uratowana w ten sposób dusza od ogni piekielnych, jednak skazana będzie przez Bożą Sprawiedliwość na odpowiedniej wagi czyściec. Przypominam także i o naczyniu największym dla dusz czyśćcowych, którym jest Różaniec Drogi Krzyżowej, niedoceniony i wzgardzony przez wielu.

Jak bardzo tęsknię za waszą szczerą, prawdziwą, ofiarną miłością, taką według woli i myśli Bożej. Nie obawiaj się, ani nie troskaj o nic Żywy Płomieniu, bo czuwam nad tobą stale. Nie daj się tak łatwo wciągać demonom w ich przemyślne pułapki. Pozwalam ci widzieć i wiedzieć w ty
            • Gość: kołtun waw Rochu Kowlski..a tera przetlumaczta w drugum strune IP: *.opera-mini.net 17.02.13, 13:03
              tak po ...warśawsku. Macht spas....cwaniaku.
              • Gość: Dolmetscher Re: Rochu Kowlski..jest za głupi,by na śląski IP: *.play-internet.pl 17.02.13, 13:21
                język zrobić udany ubesetzung; poltonie. Poltonie tak mają, że nawet w gębie są dooopiaci.
                • Gość: Roch Kowalski Re: Rochu Kowlski..jest za głupi,by na śląski IP: *.dip.t-dialin.net 17.02.13, 13:29
                  Kolego ja prosilem aby mi ktos z Was przetlumaczyl wlasnie ze slaskiego na polski,
                  prosze czytac ze zrozumieniem.:))
              • Gość: Roch Kowalski Re: Rochu Kowlski..a tera przetlumaczta w drugum IP: *.dip.t-dialin.net 17.02.13, 13:24
                Prosze bardzo, tu macie mistrza warszawskiego folkloru, moznaby powiedziec
                " warszawskiej gwary ".

www.youtube.com/watch?v=ETnZ66yB6hI
                www.youtube.com/watch?v=K52hwWQoGRk
                www.youtube.com/watch?v=WaMydNDJisI
                Niestety na slaskiej gwarze sie nie znam dlatego Was poprosilem ale jesli to za trudne
                dla Was zadanie, to powiedzcie wprost, postaram sie zrozumiec Wasza niedoskonalosc.
                Pozdrawiam Roch Kowalski.
          • Gość: Roch Kowalski Re: Kto mi odpowie? IP: *.dip.t-dialin.net 18.02.13, 13:29
            Wstyd, wielki wtyd panowie Slazacy, widze ze nikt tu juz nie zna pieknej slaskiej
            gwary. Chyba musze poprosic jakiegos Niemca albo Czecha zapewne bedzie w stanie
            ten utwor Ernsta Schenka przetlumaczyc
            Czesc Panie i Panowie, znikam stad
            Waszawiak Roch Kowalski.

www.youtube.com/watch?v=RRmHJ1kvpJY
            www.youtube.com/watch?v=Bt_FQvdy6jk
            www.youtube.com/watch?v=bbUmMgfkOcQ
            • Gość: Sroghi Źdżiszek Re: Kto mi odpowie? IP: *.free.aero2.net.pl 18.02.13, 18:48
              Chopie, podz na gnojok GGG, tam znojdziesz tyngie uepy, kiere cia wszhystko przetuphlikujom. Nojlypszy jest herpus pierdzielita, kiery jyst na pynzhyji i mo wiela czasu. Niy godej ino ze ballystym i hansem jurgynym, bo to wg arnolda som gohrolskie podhciepy i phrowokathory. Pozdrhrow uod prowdziwych szlizjerow syrenko warszawsko.

Szlonzk SRAS-iem i soroństwym silny
              • szlyzjer88 Re: Kto mi odpowie? 18.02.13, 20:08
                Uo gnojok yest gryfny. Brillujom tam Irek Czaja i Marian Gembalski drugi z duetu najwiynkschich schloonskich dohtooruf cuzamyn z dohtoorym Mjodym.

Pyrsk
                • rico_srola_hozuf Re: Kto mi odpowie? 20.02.13, 22:19
                  Iryk Tschaja sia trocha sczaił, jakby sia boł Gorolli. A to cza uostro do przodka valtschić ze Gorollami. Jo tak uosttro valtschił co mnie hanys hanz ty ruby, bulik zasztopowoł i nie moga szkryflać. Uon jesyt we zmowie ze Gorollami, godom wom. Czimcia sia.
    • Gość: pierdziKiszka Lojte..top forma fere_poltoń kultur IP: *.rudcom.pl 17.02.13, 08:49
      farbowanych mischlingów...

www.youtube.com/watch?v=G8qnsK0PRmI&feature=related
      • Gość: SzaraMasc Gymbalski! IP: *.play-internet.pl 17.02.13, 10:30
        Pon Boczek dou ci hopje talynt!
    • Gość: Zdzisek Muzhyk Re: Lojte, jo teros niy mom cajtu na forum IP: *.free.aero2.net.pl 17.02.13, 10:31
      Chopie, jo cia podziyiom. Szczygolnie, ze te podhciepy gohrolskie, kiere cia athakujom niy doli nojwozniyjszyj fragi.
      We jakiyj thonacji bydzie ta gryfna piysniczka?
      Bo rozhumia, ze bydzie nz uorgany, ja ?
      Czim sia i dobhrygo komponouwania.

Szlonzk SRasiem i ciulstwym silny.
      • Gość: warchoł Re: Lojte, jo teros niy mom cajtu na forum IP: *.opera-mini.net 17.02.13, 10:35
        poltoń kiszkum silny idzie....czymta portfele !
    • Gość: Pełechaty Zdzisek Re: Lojte, jo teros niy mom cajtu na forum IP: *.free.aero2.net.pl 17.02.13, 13:40
      Chopie, moze bys napisol nom hymn SRAS-iu?. Jo szczygolnie przaja lhudouwym mothywom ukhrainskim, bo stamtad mom fahmilio i kholor noszhych fan jeyst podhobny. Czekom nz odphowiedz.

Szlonzk SRAS-iem i soroňstwym silny
      • Gość: Roch Kowalski Re: Lojte, jo teros niy mom cajtu na forum IP: *.dip.t-dialin.net 17.02.13, 13:55
        Ja Warszawiak mam Wam napisac hymn RAS-ia??? Takich zartow nie lubie,
        ale cos Ukrainskiego moge Wam podrzucic.

www.youtube.com/watch?v=gCos9-QAqfQ
        www.youtube.com/watch?v=kvd9YS8BnPE
        www.youtube.com/watch?v=JZKb0nHvRVA
        • Gość: Pełechaty Zdzisek Re: Lojte, jo teros niy mom cajtu na forum IP: *.free.aero2.net.pl 17.02.13, 14:11
          Chopie, ty mogesz se szkompounowac nowet marsz hitlerjugynd. My szlyzjerzy prosiyli konzertmajstra Gymbalzkiygo, kiery przaje Szlyzjerom i SZRAS-iouwi.
          Czim sia Ojgyn i pacz tam jakho
      • szlyzjer88 Re: Lojte, jo teros niy mom cajtu na forum 17.02.13, 14:14
        Gość portalu: Pełechaty Zdzisek napisał(a):

> Chopie, moze bys napisol nom hymn SRAS-iu?. Jo szczygolnie przaja lhudouwym mot
        > hywom ukhrainskim, bo stamtad mom fahmilio i kholor noszhych fan jeyst podhobny
        > . Czekom nz odphowiedz.
        >
        > Szlonzk SRAS-iem i soroňstwym silny

Witej Ździsiu, jo zech szlyzjer ale lubia ukhrainskie ludowe mothywy. A najbarzi lubia te śpiywki ukhrainskich soldatuf ze SS-Galizien.
        Pyrsk
        • gymbalski Re: Lojte, jo teros niy mom cajtu na forum 20.02.13, 19:21
          Ciynszko noc

Marjanek zas idzie nynac
          Bo na forum niy moze wyczimac
          Gorole durch ze suchawki chytajom
          Borokowi spac niy dejom

Teroz koszdy Gorol mobilniyoka mo
          Na telefon do dohtora do Rajchu geld wydo

Pyrsk!
    • Gość: ! Wasz Debilek atakuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.13, 18:09
      forum.gazeta.pl/forum/w,34281,142376037,142730469,Re_artjomka.html
      • rico_srola_hozuf1 Re: Wasz Debilek atakuje 23.02.13, 00:01
        Tyn frustrat musiołby najsampiyrw sam być w porzondku żeby innych ścigać.
        • Gość: firi_durnota Re: Wasz Debilek srola _hozuf atakuje IP: *.rudcom.pl 23.02.13, 09:36
          srola, bruzdy sobie sprawdź.....węchem nie musisz
          ............................................................

W "Uważam Rze" z 11-17 lutego ukazał się wywiad z ks. prof. Franciszkiem Longchamps de Berier, członkiem zespołu ekspertów ds. bioetycznych Konferencji Episkopatu Polski. Ksiądz stwierdził w nim, że "są tacy lekarze, którzy po pierwszym spojrzeniu na twarz dziecka wiedzą już, że zostało poczęte z in vitro. Bo ma dotykową bruzdę, która jest charakterystyczna dla pewnego zespołu wad genetycznych"
          • Gość: ! Re: Wasz Debilek srola _hozuf atakuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.13, 09:56
            www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Y_czWh54JvE
    • Gość: haha Firer Ballest siy fkurwjo! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.13, 20:33
      Autor: ballest ☺ 24.02.13, 20:20 Dodaj do ulubionych
      Odpowiedz cytując OdpowiedzFatum, wywal tych uposledzonych umyslowo, bo to Forum nie je Verrücktenanstalt , nie wiem skond te GUPOLE pouciekali, moze Toszek jest pusty!
      • Gość: poltoń$$ Firer hahaaha...pochodnię kultury w żyć ci IP: *.opera-mini.net 24.02.13, 20:59
        wsadzili, cy cuś....
        • Gość: poltoń$$ Re: Firer hahaaha...pochodnię kultury w żyć ci IP: *.opera-mini.net 24.02.13, 21:49
          no i terozki ta pochodnia we sroli -hozofskiej ci hajcuje....
      • rico_srola_hozuf Re: Firer Ballest siy fkurwjo! 24.02.13, 21:39
        Chopie nikt go niy szanuje. Arnoldzik go uopierdoulił to ino chrisraf, cirano i mój kamrat rico tysz ze hoszowa go brounili. A ryszta mioła go we rzyci. Jo myśla co tyn Ballyst to uon habilitazion nie zhrobi. Jo jest chiekawy czy uon ma magistra ale nie sondza chociaż magistrów terozki jest jak psów.
        • Gość: SzaraMasc Re: Firer Ballest siy fkurwjo! IP: *.play-internet.pl 24.02.13, 21:50
          A tyn gorol Fatum, co to za jedyn? Wiela tyn typ mo lot? Jakis durny.... Kaj uon miyszko, bo na synka ze Slonska to uon niy wyglundo.
    • Gość: ! Wasz Debilek i jego nowy nick IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.13, 09:36
      Trzy ostatnie posty tego cymbala:

1.Autor: ulpan 24.02.13, 18:34
      Widzę, że znany na forach jednokomórkowiec pit-zeolit, po kolejnych zmianach nicków, pisze już sam do siebie. Nawet nie wie co jest tematem - byle nasr... na kolejnym forum - bo to takie polskie! No a jak sie jeszcze do tego na Zydow napluje - to mu zaraz mokro w kroczu!

2. ulpan 23.02.13, 17:20
      Te sroua - pitus!
      karami to ty mozesz wywozic gnojowke ze slawojki. A kuniec, to ty sobie raczka potraktuj - moze ci sie w tej pustej lepetynie pouklada - choc watpie!

3. ulpan 22.02.13, 18:08
      Tobie wsioku polski, to napewno nic nie urosnie. Nawet jak sie pornolami popodniecasz!
      • Gość: Arnold Poznajecie tego synka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.13, 23:03
        ~fatum Użytkownik anonimowy ~fatum:
        ~fatum Użytkownik anonimowy
        Rozumiem te kobiety, bo jestem dojrzałym singlem.
        Kobieta jest mi potrzebna tylko do seksu. Potrafię dać rozkosz i pragnę rozkoszy. Chciałbym poznać partnerkę, która nie chce się na stałe wiązać. Wystarczy dobry seks i wzajemne zrozumienie.

Trudno o takie kobiety.

Jeżeli takowe są to podaję e-mail:... rozwiń całość

fatum@os.pl

sympatia.onet.pl/forum/czy-mezczyzni-boja-sie-kobiet-4s,0,670579,86520545,czytaj.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka