ramen5 Niemiecki papiez 22.07.05, 18:03 -------------------------------------------------------------------------------- Pojecie Niemca przez dziesiatki lat kojarzylo sie nam z czyms najgorszym.Niemcy wywolali dwie wojny swiatowe- doprowadzili do perfekcji aparat niszczacy podludzi,nawet w hymnie maja Niemcy,Niemcy ponad wszystko,duma i pycha. Nagle niesamowite wydarzenie-papiezem zostal Niemiec. Osobiscie bym wolal zeby papiezem zostal kardynal innej narodowosci-ale coz stalo sie i teraz trzeba robic dobra mine do zlej gry,wola Ducha Swietego. Dla mnie osobiscie,ze Polak zostal paiezem to bylo cos wspanialego i niepowtarzalnego-nioczekiwalem tego po Niemcu.Jednak nasz wielki papiez dobrze wiedzial i sam wyciagnal do gory obecnego papieza-czyli Niech sie dzieje wola nieba, z nia sie zawsze zgadzac trzeba. Napewno obecny papiez jest to wielkie wyroznienie dla narodu niemieckiego. Mysle,ze Niemcy obecnie to jest zupelnie inny narod i nie wywolaja znowu dziejowej zawieruchy-oby nie nie sprawdzily sie slowa Jozefa Wisarjonowicza Stalina , Niemcy wywolaja nowa wojne to wtedy granica polska znajdzie sie w Berlinie. Czytajac wypowiedzi na forum slaskim to niektorzy by chcieli nowej zawieruchy, nowej wasni i odzyskiwanie wlasnej wlasnosci-miejmy nadzieje do tego nigdy nie dojdzie.Pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ! Re: Niemiecki papiez IP: *.dip0.t-ipconnect.de 22.07.05, 19:18 tak wiec po kolei: #napisales: "... i odzyskiwanie wlasnej wlasnosci..." powiedz, dlaczego odzyskiwanie wlasnej wlasnosci jest niedobre? przeciez nie zyjemy w swiecie zlodzieji, albo?... #napisales: "Niemcy wywolali dwie wojny swiatowe..." pytam sie, czy aby na pewno? #napisales "...nawet w hymnie maja Niemcy,Niemcy ponad wszystko,duma i pycha..." czy aby na pewno? moze dasz sobie ten text przetlumaczyc komus, kto zna niemiecki. #napisales: "Osobiscie bym wolal zeby papiezem zostal kardynal innej narodowosci..." tego nie bede komentowal. zastanow sie sam nad tym co napisales.... Odpowiedz Link Zgłoś
ramen5 Re: Niemiecki papiez 24.07.05, 00:47 Gość portalu: ! napisał(a): > tak wiec po kolei: > > #napisales: "... i odzyskiwanie wlasnej wlasnosci..." > powiedz, dlaczego odzyskiwanie wlasnej wlasnosci jest niedobre? przeciez nie > zyjemy w swiecie zlodzieji, albo?... > > #napisales: "Niemcy wywolali dwie wojny swiatowe..." pytam sie, czy aby na pewn > o? > > #napisales "...nawet w hymnie maja Niemcy,Niemcy ponad wszystko,duma i pycha... > " > czy aby na pewno? moze dasz sobie ten text przetlumaczyc komus, kto zna niemiec > ki. > > #napisales: "Osobiscie bym wolal zeby papiezem zostal kardynal innej > narodowosci..." tego nie bede komentowal. zastanow sie sam nad tym co napisales > .... Nie musze sie zastanowic bo sie zastanowilem-jezeli widze de przy adresie to dostaje ciarkow. KTO RAZ ZDRADZIL-W DOGOGNYCH OKOLICZNOSCIACH MOZE TO POWTORZYC nie ma wtedy zdrady kiedy nie ma z tego korzysci. Slazacy,Pomorznie po to tylko zmieniali przynaleznosc panstwowa aby poprawic sobie byt materialny. Mozna by sie zapytac po co piszecie na polskich forach i chwalicie chwale Wielkich Niemiec-czy Polacy wchodza na fora ukrainskie i bialoruskie i ublizaja miejscowym jak to wy robicie. Przeciez to jest polska gazeta a Polska wasza matka chociaz ja zdradziliscie i piszecie sie teraz jako Niemcy. Teraz aby przypodobac sie nowym mocodawcom musicie tak pisac aby sie nawet przed soba usprawiedliwic jacy jestescie szlachetni dobrzy dla biednych Polakow. Przeciez w Niemczech macie kryzys ktorym chcecie chyba Polakom zaimponowac. 1) Jak wy chcecie odzyskiwac wasz wlasnosc-wy ktorzy odpowiadacie za zycie i cierpienia wielu milionow ludzi na swiecie. Nie raz odzyskiwaliscie swoja wlasnosc i wracaliscie z podkulonym ogonem z pod Grunwaldu do Malborka 2)Niemcy wywolali dwie wojny swiatowe pisze we wszystkich historiach tylko w niemieckiej jest upiekszane 3) Niemcy,Niemcy ponad wszystko bylo grywane na apelach w obozach koncentracyjnych i wiezniom ten hymn kojarzyl sie jednoznacznie negatywnie Odpowiedz Link Zgłoś
ramen5 Re: Niemiecki papiez 24.07.05, 00:54 Co do papieza -jestem katolikiem i oczywiscie BenedyktXVI jest moim papiezem- ale oczywiscie wolalbym zeby byl Wlochem,Hiszpanem czy innej narodowosci zasluzonej dla katolicyzmu,a nie majacej tyle grzechow przedstawicielem narodowosci niemieckiej Byc moze grzesze-ale jestem tylko grzesznym czlowiekiem i moge moim zdaniem miec wlasne zdanie Odpowiedz Link Zgłoś
ramen5 jak sie wam kojarzy jezyk niemiecki 24.07.05, 01:33 Już dosyć dawno też pismo dostałem, Lecz wcale na nie nie odpowiedziałem - Z takiej przyczyny, żeś Ty wymagała, By po niemiecku ma ręka pisała A ja tu zawsze byłem Polakiem I już do śmierci pozostane takim. Inni nas niemczą, nie niemczmy się sami, I Kupiec też się niemczyzną nie splami. " Odpowiedz Link Zgłoś
ramen5 O Niemcach pozytywnie 24.07.05, 01:58 Aktualności Polityka Trójkąt Weimarski Gospodarka Kultura Wymiana młodzieży i wolontariat Oświata i nauka Media i opinia publiczna Współpraca regionalna Umowy Ważne linki Ośrodki Naukowe GALERIA FOTOGRAFII WYSZUKIWARKA Współpraca polsko-niemiecka Przemówienie ministra Władysława Bartoszewskiego - Bundestag 1995r Kalendarium stosunków polsko-niemieckich Pełnomocnik Ministra Spraw Zagranicznych ds. Współpracy Polsko-Niemieckiej Życiorys Wystąpienia Działalność Prasa Historia Powstania Wspólne oświadczenie ministrów spraw zagranicznych Francji, Niemiec i Polski w sprawie przyszłości Europy Informacje ogólne Stosunki Polityczne Stosunki Gospodarcze Kultura Nauka i Oświata Współpraca młodzieży Wolontariat Media i Opinia Publiczna Współpraca regionalna i przygraniczna Miasta partnerskie Umowy Instytut Zachodni Centrum Stosunków Międzynarodowych Polski Instytut Spraw Międzynarodowych Zeszyty Niemcoznawcze Instytut Studiów Politycznych PAN Centrum Studiów Niemieckich i Europejskich im. Willy Brandta Historia Obszary badań Publikacje Biblioteka Wydawnictwo Archiwum Kontakt Przegląd Zachodni Artykuły Aktualne publikacje Publikacje Publikacje Rocznik polsko-niemiecki Rocznik polsko-niemiecki 2003 STRONA GŁÓWNA | Polityka | Współpraca polsko-niemiecka Współpraca polsko-niemiecka Po II wojnie światowej stosunki polsko-niemieckie aż do zjednoczenia Niemiec w 1990 r. opierały się na układach i porozumieniach Polski z dwoma państwami niemieckimi. Do najważniejszych należały: tzw. "Układ Zgorzelecki" między Polską a Niemiecką Republiką Demokratyczną z 1950 r. oraz Traktat między Polską a Republiką Federalną Niemiec o podstawach normalizacji wzajemnych stosunków podpisany podczas pamiętnej wizyty kanclerza Willy Brandta w grudniu 1970 r. w Warszawie. To wtedy kanclerz Republiki Federalnej Niemiec ukląkł przed warszawskim pomnikiem Bohaterów Getta. Przełom demokratyczny w Polsce zapoczątkowany przez "Solidarność", upadek Muru Berlińskiego i zjednoczenie Niemiec to historyczne wydarzenia, które stworzyły przesłanki dla prawdziwego polsko-niemieckiego pojednania i porozumienia. Zgodne przekonanie, że zjednoczenie Niemiec i pełna, obejmująca "oba płuca" Europy - jak powiedział przed laty Jan Paweł II - integracja europejska, leżą w żywotnym interesie naszych Państw i Narodów, stanowiło fundament polsko - niemieckiego współdziałania po 1989 r. Polacy poparli zjednoczenie Niemiec. Z kolei Niemcy stanowczo opowiedzieli się za uczestnictwem Polski w strukturach europejskich i euroatlantyckich. Wtedy to minister spraw zagranicznych RP, Krzysztof Skubiszewski, sformułował też pojęcie "polsko-niemieckiej wspólnoty interesów". Do historii przeszła "msza pojednania" w Krzyżowej z udziałem premiera Tadeusza Mazowieckiego i kanclerza Helmuta Kohla w 1989 r. Obaj szefowie rządów przyjęli tzw. "Wspólne Oświadczenie", które stało się podstawą do nadania stosunkom Polski ze zjednoczonymi rok później Niemcami nowego charakteru i stworzenia odpowiednich ram traktatowych. W ślad za tym w dn. 14 listopada 1990 r. Polska i Niemcy zawarły Traktat o potwierdzeniu istniejącej granicy, w którym zjednoczone Niemcy uznały ostateczny charakter polskiej granicy zachodniej. Następnie w dn. 17 czerwca 1991 r. zawarto Traktat o dobrym sąsiedztwie i przyjaznej współpracy. Stanowi on solidną bazę dla rozwoju wzajemnych stosunków we wszystkich dziedzinach współpracy. Polityczne stosunki polsko-niemieckie osiągnęły wysoki poziom. Częste są spotkania prezydentów, szefów rządów i szefów poszczególnych resortów. Stałą zinstytucjonalizowaną formą dialogu politycznego stały się coroczne konsultacje międzyrządowe z udziałem szefów obu rządów i głównych resortów. Ostatnie z nich i szóste z rzędu odbyły się w dniu 22 września 2003 r. w Gelsenkirchen. Polska i Niemcy powołały do życia szereg rządowych i pozarządowych instytucji, które zasłużyły się dla budowania wzajemnego zrozumienia i pojednania. W 1991 r. rozpoczęła działalność Polsko - Niemiecka Współpraca Młodzieży. Do 2002 r. łączna wymiana młodzieży przekroczyła liczbę miliona uczestników. W 2003 r. w różnych programach wymiany wzięło udział łącznie 143247 młodych ludzi z Polski i z Niemiec. Fundacja Współpracy Polsko - Niemieckiej wspiera polsko-niemieckie projekty we wszystkich dziedzinach służące rozwojowi stosunków dwustronnych. Dla pojednania polsko-niemieckiego istotne znaczenie miało powołanie w 1991 r. Fundacji "Polsko - Niemieckie Pojednanie", wypłacającej świadczenia z niemieckich środków budżetowych na rzecz polskich ofiar prześladowań nazistowskich w czasie II wojny. W 2000 r. zakończono także pomyślnie negocjacje ws. świadczeń dla byłych robotników przymusowych. Od 1993 r. corocznie wręczana jest Nagroda za szczególne zasługi dla rozwoju stosunków polsko-niemieckich. Wśród laureatów są m.in. Willy Brandt (pośmiertnie), Tadeusz Mazowiecki, Krzysztof Skubiszewski, Hans-Dietrich Genscher, hrabina Marion Doenhoff, Stanisław Stomma, "Tygodnik Powszechny", uniwersytet Viadrina we Frankfurcie nad Odrą i Collegium Polonicum w Słubicach. W maju 2003 r. w Berlinie odbyły się obrady XI Forum Polsko - Niemieckiego. Ta licząca ponad 25 lat instytucja polsko - niemieckiego dialogu politycznego i społecznego jest ważną płaszczyzną wymiany opinii i poglądów elit politycznych i środowisk opiniotwórczych na tematy istotne dla stosunków polsko - niemieckich, kwestie bezpieczeństwa i integracji europejskiej. Tradycyjne formy współdziałania wzbogacane są przedsięwzięciami bez precedensu w dotychczasowych stosunkach, jak np. współpraca Uniwersytetu Europejskiego Viadrina we Frankfurcie nad Odrą i Collegium Polonicum w Słubicach. Podkreślić należy wymiar społeczny dynamicznie rozwijającej się współpracy dwustronnej (ponad 250 partnerstw szkół, ok. 300 partnerstw gmin, powiatów i miast). Zwraca uwagę intensywna współpraca regionalna i przygraniczna. Duże zasługi w tym zakresie ma Polsko - Niemiecka Komisja Międzyrządowa ds. Współpracy Regionalnej i Przygranicznej. Przedmiotem działania Komisji jest problematyka ułatwień w ruchu granicznym, działania na rzecz rozbudowy przejść granicznych, wspieranie rozwoju gospodarczego obszarów przygranicznych, realizacja wspólnych projektów finansowanych z funduszu PHARE. Intensywnie rozwija się współpraca gmin i województw przygranicznych z ich niemieckimi odpowiednikami, szczególnie przy organizacji małego ruchu granicznego ludności, działalności handlowej, turystyki, komunikacji i parkingów, wód granicznych i utylizacji odpadów, ochrony przeciwpożarowej i zwalczania skutków powodzi. Na terenach przygranicznych istnieją aktualnie cztery Euroregiony: NYSA, SZPREWA-NYSA-BÓBR, PRO EUROPA VIADRINA oraz POMERANIA. Niemcy konsekwentnie udzielały swego poparcia na rzecz członkostwa Polski w Unii Europejskiej, podobnie jak i w NATO. Stanowiło ono zasadniczy element polsko-niemieckiej wspólnoty interesów rozwijanej od początku poprzedniego dziesięciolecia i odegrało istotną rolę w określaniu warunków i terminu polskiego członkostwa w Unii. Niemiecki Bundestag był jednym z pierwszych parlamentów, które ratyfikowały Traktat Akcesyjny, a Prezydent Federalny RFN złożył pod nim swój podpis wcześniej niż to przewidywał pierwotny kalendarz. Przystąpienie Polski do Unii Europejskiej w dniu 1 maja 2004 roku nadało polsko- niemieckiej współpracy nowy wymiar. Temu oczekiwan Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: scharekteryzowal Re: Ramen5 IP: *.in-addr.btopenworld.com 14.08.05, 18:05 Deutscher chyba dobrze Ramena scharekteryzowal Odpowiedz Link Zgłoś
ramen5 Kto jest kobieta? 14.08.05, 19:01 -------------------------------------------------------------------------------- Czytajac wypowiedzi uczestnikow forum ma sie wrazenie,ze pisza sami mezczyzni.Przeciez to nieprawda? Czyzby kobiety wstydzily sie swojej plci,czyzby fakt,ze jest sie kobieta-to az taki wstyd? Tylko niektore uczestniczki przyznaly sie do bycia kobieta.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ramen5 wINNI wszystkiemu gorole 17.09.05, 22:05 Oczywiście. Najperw Polacy zaatakowałlidwa miłujące pokój narody (1 IX Niemcy a 17 IX ZSRR), potem wywieźli do Katynia swoich oficerów, i tam ich wymordowali, jak się wydało, zrzucili winę na dobrodusznego dziadka Stalina, który przecież muchy by nie skrzywdził, potem uruchomili obozy koncentracyjne, w tym największy w Oświęcimiu, i mimo ostrych protestów oddanego ludzkości Hitlera zaczęli masowo mordować tam Żydów, oczywiście kiedy sprawa się wydała, zwalili całą winę na Niemców, którym przecież nawet przez myśl by nie przeszło, żeby robić coś takiego. Niestety, Polacy przekupili sądy i za zbrodnie wojenne zostali powieszeni niewinni niemieccy oficerowie. Polacy do diaboliczny naród, który jest odpowiedzialny m. in. za zabójstwo Kennedy'ego, katastrofę Titanica (zwalili winę na górę lodową), atak na WTC (oczywiście zwalili winę na kolejnego miłującego pokój człowieka), tsunami z grudnia zeszłego roku (zwalili winę na trzęsienie ziemi), a ostatnio za zdemolowanie Nowego Orleanu (jeszcze nie ma oficjalnego komunikatu, ale pewnie zwalą winę na tornado). Świat powinien się strzeć Polaków, i wziąc przykład z narodu Białoruskiego, który demaskuje niecne zakusy Polski... To oczywiście niewielki skrót zbrodni dokonanych przez Polskę. Zdemaskujmy razem ten ochydnby naród, wpisujcie tutaj ich zbrodnie... ~RaT, 2005-09-17 13:24 Odpowiedz Link Zgłoś
ramen5 Wesolych Swiat i szczesliwego Nowego Roku 25.12.05, 23:02 zyczy dla wszystkich Ramen5 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KCl Re: Ramen5 IP: *.cymes.net / 213.20.123.* 26.12.05, 11:58 dlo mnie to on sie ino na synteza soli potasowej i kwasu tluszczowego nadaje. Odpowiedz Link Zgłoś
ramen5 Re: Ramen5 26.12.05, 14:28 Gość portalu: KCl napisał(a): > dlo mnie to on sie ino na synteza soli potasowej i kwasu > tluszczowego nadaje. Dziekuje za zyczenia-jednak na cos sie nadaje.Ramen5 Odpowiedz Link Zgłoś
builder Re: Ramen5 04.01.06, 00:39 musi jeszcze popracowac` nad soba, wiem tylko tyle, z`e mnie oszukal, by, Gość portalu: Deutscher napisał(a): > osobnik poslugujacy sie w swojej retoryce nacjonalistyczna propaganda okresu > miedzywojennego i powojennego. > skad sie biora takie nacjonalistyczne oszolomy? moze mi ktos na to pytanie > odpowiedziec? czy to wplyw rodziny? szkoly? nacjonalistycznych mediow? a moze > mix tych faktorow? Odpowiedz Link Zgłoś
ramen5 Re: Ramen5 15.01.06, 22:22 builder napisał: > musi jeszcze popracowac` nad soba, > wiem tylko tyle, z`e mnie oszukal, > > by, > > > Gość portalu: Deutscher napisał(a): > > > osobnik poslugujacy sie w swojej retoryce nacjonalistyczna propaganda okr > esu > > miedzywojennego i powojennego. > > skad sie biora takie nacjonalistyczne oszolomy? moze mi ktos na to pytani > e > > odpowiedziec? czy to wplyw rodziny? szkoly? nacjonalistycznych mediow? a > moze > > mix tych faktorow? Moglbys wyjasnic dokladnie co miales na mysli? Odpowiedz Link Zgłoś
balllllest Re: Winni cyklisci no i oczywiscie gorole!!!!!!!!- 21.01.07, 20:54 -------------------------------------------------------------------------------- Masz na mysli goroli, ktorzy pod Aldikiem zbieraja na kolejna flaszke gorzaly? Innych zebrakow nie widzialem Ramen. Odpowiedz Link Zgłoś
ramen5 Re: Winni cyklisci no i oczywiscie gorole!!!!!!!! 26.01.07, 20:10 balllllest napisał: > ------------------------------------------------------------------------------ - > - > Masz na mysli goroli, ktorzy pod Aldikiem zbieraja na kolejna flaszke gorzaly? > Innych zebrakow nie widzialem Ramen. No widzisz Odpowiedz Link Zgłoś
ramen5 Re: Winni cyklisci no i oczywiscie gorole!!!!!!!! 20.03.12, 19:47 Jak to sie latwo kogos oczernia balllllest napisał: > ------------------------------------------------------------------------------- > - > Masz na mysli goroli, ktorzy pod Aldikiem zbieraja na kolejna flaszke gorzaly? > Innych zebrakow nie widzialem Ramen. Odpowiedz Link Zgłoś
peacock79 Re: Ramen5 22.03.06, 17:28 Powiem szczerzem,że kiedyś lubiołech czytać wypowiedzi tego całego ramena,śmieszne mi się zdawały i przypominały czasy jak som miołech osiem lot i pisołech wypracowania o "triumfach polskigo oręża" żeby przypodobać się pani polonistce,ale jak spojrza na to,co łon pisze z drugi strony to już nie wiem czy łon jest richtig ino dzieckiem,keremu sie jeszcze mózg nie wykształcił czy też może groźnym nazistą spod znaku LPR. Jak godocie: śmioć sie czy boć? Ramen,wiela ty mosz lot,bo nie wiem jak cie traktować? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Re: Ramen5 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.06, 20:16 Chopie jego trza oloć. On ino by chcioł co by larmo wedle niego było. Odpowiedz Link Zgłoś
ramen5 Re: Ramen5 07.04.06, 16:35 Gość portalu: kibic napisał(a): > Chopie jego trza oloć. On ino by chcioł co by larmo wedle niego było. Kibic ten oszolom sie znalazl-a myslalem,ze spaliles sie ze wstydu!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sss9 Re: takie tam... ciekawostki 23.03.06, 16:01 jeden naród, jedna myśl, jeden post... forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=10650&w=21632729&wv.x=2&a=38990857 Odpowiedz Link Zgłoś
ramen5 Re: Ramen5 07.04.06, 16:34 peacock79 napisał: > Powiem szczerzem,że kiedyś lubiołech czytać wypowiedzi tego całego > ramena,śmieszne mi się zdawały i przypominały czasy jak som miołech osiem lot i > > pisołech wypracowania o "triumfach polskigo oręża" żeby przypodobać się pani > polonistce,ale jak spojrza na to,co łon pisze z drugi strony to już nie wiem > czy łon jest richtig ino dzieckiem,keremu sie jeszcze mózg nie wykształcił czy > też może groźnym nazistą spod znaku LPR. Jak godocie: śmioć sie czy boć? > Ramen,wiela ty mosz lot,bo nie wiem jak cie traktować? Dlaczego kopiujesz swoje wypowiedzie-bierzesz ze mnie niedobry przyklad Odpowiedz Link Zgłoś
peacock79 Re: Ramen5 23.03.06, 11:20 Namnożyło się tu ponad miara nazi-polaków spod znaku lpr,giertycha i PiSuaru,ten post chca poświęcić im ogólnie,a nie jednemu ramenowi,kery jest zapewne niedouczonym gimnazjalistą i nie zasluguje na to.Pamiętejcie,że większość z nos jest "produktem" tej samy szkoły,co oni,różnica jest tako,że większość dorosła i nauczyła się patrzeć krytycznie na bzdury,kere pchała im do mózgów polonistka w podstawówce,sama równie nie douczono jak te wszystkie rameny i inne. Jo już w wieku 12 lot zadowoł sobie pytanie czemu mom nazywać Litwa moją ojczyzną,skoro żech tam nigdy nie był,po cholera mom sie uczyć gorolskich baśni o złotej kaczce,bitwie pod grunwaldem,powstaniach XIXwiecznych i innych. Oni tego pytania nigdy sobie nie zadali. Descartes pisoł "dubito ergo cogito - wątpię więc myślę". Te polskie nazisty dalej bezkrytycznie wierzą w te bujdy,łone nie myślą."Cogito ergo sum" a więc nie istnieje żoden ramen ani ludzie jego pokroju,istnieje ino polsko nietolerancja,polskie kompleksy i paniczny strach przed wszystkim,co może zagrozić polskiej tożsamości.Co było do udowodnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
cirano Re: Ramen5 23.03.06, 15:44 Podtym moga sie podpisać. Straszno jes niyroz ta ignorancja takich Ramenow Harcmajstow, Espritow, a przi tym jako mondro mina poradzom robić, jakich mondrych słów poradzom używać - wszysko ciepłe powietsze, uo mało-co profesory Odpowiedz Link Zgłoś
ramen5 Re: Ramen5 07.04.06, 16:39 cirano napisał: > Podtym moga sie podpisać. Straszno jes niyroz ta ignorancja takich Ramenow > Harcmajstow, Espritow, a przi tym jako mondro mina poradzom robić, jakich > mondrych słów poradzom używać - wszysko ciepłe powietsze, uo mało-co profesory Wazne sa slowa ale i rowniez tresc-ktorej u ciebie brakuje Odpowiedz Link Zgłoś
ramen5 Re: Ramen5 07.04.06, 16:37 peacock79 napisał: > Namnożyło się tu ponad miara nazi-polaków spod znaku lpr,giertycha i > PiSuaru,ten post chca poświęcić im ogólnie,a nie jednemu ramenowi,kery jest > zapewne niedouczonym gimnazjalistą i nie zasluguje na to.Pamiętejcie,że > większość z nos jest "produktem" tej samy szkoły,co oni,różnica jest tako,że > większość dorosła i nauczyła się patrzeć krytycznie na bzdury,kere pchała im do > > mózgów polonistka w podstawówce,sama równie nie douczono jak te wszystkie > rameny i inne. Jo już w wieku 12 lot zadowoł sobie pytanie czemu mom nazywać > Litwa moją ojczyzną,skoro żech tam nigdy nie był,po cholera mom sie uczyć > gorolskich baśni o złotej kaczce,bitwie pod grunwaldem,powstaniach XIXwiecznych > > i innych. Oni tego pytania nigdy sobie nie zadali. Descartes pisoł "dubito ergo > > cogito - wątpię więc myślę". Te polskie nazisty dalej bezkrytycznie wierzą w te > > bujdy,łone nie myślą."Cogito ergo sum" a więc nie istnieje żoden ramen ani > ludzie jego pokroju,istnieje ino polsko nietolerancja,polskie kompleksy i > paniczny strach przed wszystkim,co może zagrozić polskiej tożsamości.Co było do > > udowodnienia. Bardzo sie ciesze,ze jestem Polakiem. Jedno malenkie pytanie-dlaczego piszesz po polsku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Teokrata Re: Ramen5 IP: 81.130.230.* 20.05.06, 01:40 Brawo Deutscher ales dosral Ramenowi Odpowiedz Link Zgłoś
ramen5 Re: Ramen5 29.05.06, 23:59 Gość portalu: Teokrata napisał(a): > Brawo Deutscher ales dosral Ramenowi Poziom salonowy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Teokrata Re: Ramen5 IP: 81.130.230.* 20.05.06, 01:40 Brawo Deutscher ales dosral Ramenowi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tadek Re: Ramen5 IP: *.bulldogdsl.com 22.05.06, 23:31 Slownictwo wspaniale nie ma co+ Odpowiedz Link Zgłoś
niepoprawny100 Re: Ramen5 05.07.06, 01:20 ramen5 napisał: > Niestety tacy ludzie sie tez zdarzaja Glucho tu u Was i nudno Odpowiedz Link Zgłoś
ramen5 Re: Ramen5 25.07.06, 22:27 niepoprawny100 napisał: > ramen5 napisał: > > > Niestety tacy ludzie sie tez zdarzaja > > Glucho tu u Was i nudno Ano tak bywa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oberschlesier Re: Ramen5 IP: *.dip.t-dialin.net 05.07.06, 05:11 jaki prezyden taki narod Odpowiedz Link Zgłoś
ramen5 Re: Ramen5 25.07.06, 22:28 Gość portalu: oberschlesier napisał(a): > jaki prezyden taki narod Od kiedy to Oberschlesier moze decydowac o obcych sprawach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Od kiedy kartofle decyduja o Iraku? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.06, 22:30 Odpowiedz Link Zgłoś
black.ok Re: Od kiedy kartofle decyduja o Iraku? 26.07.06, 00:12 A od kiedy nic cokolwiek znaczy? Odpowiedz Link Zgłoś
ramen5 Re: Od kiedy kartofle decyduja o Iraku? 02.08.06, 15:45 black.ok napisał: > A od kiedy nic cokolwiek znaczy? Niektorzy jak widac nic sie nienauczyli dalej czekaja na swojego Hitlera.Zapomnieli tylko jak to sie przykro dla nich skonczylo Odpowiedz Link Zgłoś
ramen5 Re: Od kiedy kartofle decyduja o Iraku? 02.08.06, 15:42 Myslalem,ze posta wysylasz z Niemiec-talis madry Odpowiedz Link Zgłoś
ramen5 Niemcy znowu dostaja w skore!!! 03.08.06, 01:10 serwisy.gazeta.pl/fotografie/5,35076,2824442.html Odpowiedz Link Zgłoś
ramen5 Niemcy tacy sa 07.08.06, 18:17 focus.msn.de/politik/deutschland/kongo_nid_30768.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gro Re: Niemcy tacy sa IP: *.range217-44.btcentralplus.com 17.08.06, 23:05 Co sie dziwic Niemcom oni juz tacy sa wykorzystuja i morduja slabszych to maja juz w genach Odpowiedz Link Zgłoś
ramen5 Re: Niemcy tacy sa 27.08.06, 00:07 Gość portalu: gro napisał(a): > Co sie dziwic Niemcom oni juz tacy sa wykorzystuja i morduja slabszych to maja > juz w genach \\\\\\na to wyglada oni maja to zakodowane we krwi Odpowiedz Link Zgłoś
niepoprawny100 Re: Niemcy tacy sa 10.09.06, 00:50 ramen5 napisał: > Gość portalu: gro napisał(a): > > > Co sie dziwic Niemcom oni juz tacy sa wykorzystuja i morduja slabszych to > > maja > > juz w genach > > > \\\\\\na to wyglada oni maja to zakodowane we krwi Uwazam,ze zaden narod nie ma nic zakodowane w genach to sa stereotypy Odpowiedz Link Zgłoś
ramen5 Re: Niemcy tacy sa 10.09.06, 17:35 niepoprawny100 napisał: > ramen5 napisał: > > > Gość portalu: gro napisał(a): > > > > > Co sie dziwic Niemcom oni juz tacy sa wykorzystuja i morduja slabsz > ych to > > > > maja > > > juz w genach > > > > > > \\\\\\na to wyglada oni maja to zakodowane we krwi > > Uwazam,ze zaden narod nie ma nic zakodowane w genach to sa stereotypy Moze i tak ale Niemcy maja to zakodowane w genach-pychy nikt im nie odbierze.Nieraz ja tracili jak dostawali baty w dupe ale potem znowu podnosili glowy.ztym to nawet swolocze ballesty i inne niemieckopochodne gady musza sie zgodzic Odpowiedz Link Zgłoś
rawek3 Re: Niemcy tacy sa 10.09.06, 18:06 > > > > > > > > > \\\\\\na to wyglada oni maja to zakodowane we krwi > > > > Uwazam,ze zaden narod nie ma nic zakodowane w genach to sa stereotypy > > > > Moze i tak ale Niemcy maja to zakodowane w genach-pychy nikt im nie > odbierze.Nieraz ja tracili jak dostawali baty w dupe ale potem znowu podnosili > glowy.ztym to nawet swolocze ballesty i inne niemieckopochodne gady musza sie > zgodzic Retoryka PiS u Odpowiedz Link Zgłoś
ramen5 Re: Niemcy tacy sa 15.09.06, 01:44 Moze i tak ale Niemcy maja to zakodowane w genach-pychy nikt im nie > odbierze.Nieraz ja tracili jak dostawali baty w dupe ale potem znowu podnosili > glowy.ztym to nawet swolocze ballesty i inne niemieckopochodne gady musza sie > zgodzic Odpowiedz Link Zgłoś
rawek3 Niemcy chyba tego nie czytali 10.09.06, 18:09 agmenty książki dr A.L.Szcześniaka "Plan zagłady Słowian - Generalplan OST" GENERALNY PLAN WSCHÓD GENERALPLAN OST (GPO) - był to plan realizacji narodowosocjalistycznej idei zdobycia dla niemieckiej "rasy panów" ("Herrenrasse", "Herrenvolk") należnej jej rzekomo "przestrzeni życiowej" ("Lebensraum"). Przestrzeń tę Niemcy zamierzali uzyskać przede wszystkim kosztem "niższych ras słowiańskich - podludzi" ("slawische Untermenschen") oraz w mniejszej skali kosztem innych narodów Europy Środkowo-Wschodniej. GPO przewidywał zniemczenie obszarów na wschód od granic III Rzeszy Niemieckiej sprzed marca 1939 roku, drogą zniewolenia, deportacji i eksterminacji "małowartościowych" narodów tam zamieszkałych, a następnie osiedlenia Niemców i Germanów z innych krajów Europy, i stworzenie "Wielkogermańskiej Rzeszy" ("das Grossgermanische Reich") i "Nowego Ładu" ("Neue Ordnung") w Europie. "Nowy Ład" miał polegać na bezwzględnej hegemonii potężnej Rzeszy na obszarach od Portugalii do Uralu, na wytępieniu Żydów, przesiedleniu bądź wytępieniu "małowartościowych" Słowian i innych pomniejszych ludów oraz na korzystaniu z niewolniczej pracy "podludzi". GPO nie jest pojęciem jednoznacznym. Składał się on z kilkunastu dużych i kilkudziesięciu mniejszych planów, realizowanych w różnym czasie i przestrzeni, a całość zamierzeń podzielona była na dwie części: Mały Plan (Kleine Planung), czyli działania przesiedleńcze, niewolnicze i ludobójcze wykonywane w czasie wojny, i Duży Plan (Grosse Planung), którego realizacja, mająca początkowo trwać przez ok. 30 lat po wojnie, została w VI 1942 roku przyspieszona, skrócona i w rezultacie tego rozpoczęła się już w listopadzie akcją na Zamojszczyźnie. W ostatecznym kształcie Duży Plan GPO miał doprowadzić do zgermanizowania dalszych kilku milionów ludzi uznanych za "wartościowych", do zniewolenia ok. 14 mln i do wysiedlenia na Syberię lub do wyniszczenia 51 mln ludzi (w tym 80-85% Polaków, 50% Czechów i Morawian, 65% Ukraińców, 75% Białorusinów oraz bliżej nie sprecyzowaną liczbę Rosjan i Tatarów Krymskich). Do GPO należało również "Ostateczne rozwiązanie kwestii żydowskiej" ("Endlosung der Judenfrage"), chociaż planowane w odmiennym trybie. Plan zdobycia dla Niemców "przestrzeni życiowej" składał się z wielu elementów i zamierzeń o charakterze politycznym, represyjnym, ekonomicznym i eksterminacyjnym, nawzajem się zazębiających i uzupełniających. Były to przede wszystkim wielkie operacje, takie jak: Unternehmen "Tannenberg" (od VIII 1939 do X 1939 - zagłada polskiej inteligencji z "listy gończej": "Sonderfahndungsbuch"); akcje przeciwinteligenckie -Intelligenzaktionen: Pommern, Posen, Masowien, Schlesien, Litzmannstadt; akcje specjalne Sonderaktionen: Krakau, Ischenstochau, Lublin i Burgerbraukeller (od XI 1939 do IV 1940); AB-Akcja - Ausserordentliche Befriedungsaktion (V-VII 1940); "Generalny Plan Przesiedleńczy" ("Generalsiedlungsplan", w tym Nahplane od IX 1939); "Plan Odbudowy Wschodu" ("Planung und Aufbau im Osten" - od jesieni 1941); "Program SS Budowy Pokoju" ("SS-Friedensbauprogramm", od XII 1941); "Operacja Reinhardt" ("Unternehmen Reinhardt", od IV 1942); "Duży Plan" GPO od VI 1942, w tym Zamojszczyzna od listopada tegoż roku; trwająca całą okupację akcja germanizacyjna (Wiedereindeutschung) i jej odmiana z 1944 "Heu-Aktion" oraz realizacja wynikających z GPO zbrodniczych rozkazów, jak np. "Kommissarbefehl" z 6 VI 1941 (od l mln do 2 mln ofiar). Istotną częścią GPO był system obozów niemieckich - od przesiedleńczych do natychmiastowej zagłady, obejmujący Rzeszę i tereny okupowane. GPO stanowił pierwszy cel w rozpętanej przez niemiecki narodowy socjalizm II wojnie światowej. "Przestrzeń życiowa dla rasy panów" Jednym z głównych dążeń nazistów było zdobycie nowych obszarów dla narodu niemieckiego. Miało to zapobiec rzekomej degeneracji i skarłowaceniu Niemców i stworzyć im warunki do intensywnego rozwoju. Zdobycie nowych przestrzeni miało się odbyć kosztem słabych "bezwartościowych" narodów. Hitler zamierzał przy tym wrócić do zawieszonej na pewien czas odwiecznej niemieckiej polityki "parcia na Wschód", czyli "Drang nach Osten". Wyraził to w Mein Kampf, w rozdziale: "Cele narodowosocjalistyczne polityki zagranicznej": "(...) Rzesza Niemiecka jako państwo winna postawić przed wszystkimi Niemcami zadanie, aby nie tylko zachować i zjednoczyć cały rasowo wartościowy element, lecz powoli i pewnie dążyć do osiągnięcia panowania nad innymi. (...) Tak jak nasi przodkowie nie otrzymali w prezencie z nieba ziemi, na której dziś żyjemy, lecz zdobywali ją z narażeniem życia, tak i my w przyszłości zdobędziemy ziemię zwycięskim mieczem, poprzez gwałt i przemoc, a nie z łaski innych ludów. Uczynimy to dla życia naszego narodu (...). Prawo do roli i ziemi musi stać się obowiązkiem, ponieważ bez rozszerzenia naszej przestrzeni wielki naród chylić się będzie do upadku (...). Albo Niemcy staną się światową potęgą, albo w ogóle przestaną istnieć. (...) My narodowi socjaliści, świadomi tego, przekreślamy kierunek naszej polityki zagranicznej okresu przedwojennego. Rozpoczniemy działanie tam, gdzie zatrzymaliśmy się przed sześcioma wiekami. Wstrzymamy nasze odwieczne parcie Germanów na południe i zachód Europy i skierujemy spojrzenie na kraje na wschodzie. Skończymy wreszcie z polityką kolonialną i handlową okresu przedwojennego, a zajmiemy się polityką przyszłości - zdobyciem ziemi (...)". Słowa te padały na podatny grunt, gdyż po zakończeniu I wojny światowej 90% Niemców uważało za święty obowiązek wojnę, która by wymazała hańbę powstałą przez wytyczenie polskiego "korytarza". Hitler po dojściu do władzy w roku 1933 miał już przygotowany grunt pod rozpoczęcie realizacji marzeń o "Lebensraum". Mały Plan GPO Pierwsze plany dotyczące podboju Europy Środkowo-Wschodniej opracowane zostały na długo przed atakiem na Polskę, jeszcze wtedy, gdy Hitler zapewniał Polskę o przyjaźni i podpisywał pakt o niestosowaniu przemocy. W czasie opracowywania GPO objęte one zostały tzw. Małym Planem, tzn. że miały być realizowane jeszcze w czasie wojny. Wśród znanych elementów tego planu na szczególną uwagę zasługuje zamiar fizycznego unicestwienia przywódczej warstwy narodu polskiego, jako pierwszy etap podboju, a następnie zniewolenia i stopniowej zagłady pozostałych "niebezpiecznych" Polaków. Już w maju 1939 roku w Głównym Urzędzie SD Reichsfuhrera SS została utworzona komórka "Zentralstelle" II/P (Polen), której zadania polegały m.in. na sporządzaniu list "osób przewidzianych do ujęcia w Polsce", jakimi się interesował wywiad SS. Podobną pracę wykonywała berlińska centrala Gestapo, z tym jednak, że listy jej dotyczyły "Polaków wrogo ustosunkowanych do niemczyzny" (P. Dubiel, Wrzesień 1939 na Śląsku). Na podstawie tych list powstała "specjalna księga gończa" ("Sonderfahndungsbuch Polen") obejmująca w układzie alfabetycznym ponad 61 tys. nazwisk wybitnych Polaków. Byli to działacze polityczni, przedstawiciele świata kultury, nauki i sztuki, uczestnicy powstania wielkopolskiego i powstań śląskich z lat 1918-21, aktywiści plebiscytowi na Mazurach, Warmii i Śląsku, członkowie Związku Zachodniego i Związku Polaków w Niemczech. Operacja "Tannenberg" "Księga gończa" stała się podstawą do przygotowania operacji "Tannenberg" (Unternehmen "Tannenhcrg"), której celem było fizyczne wyniszczenie polskiej warstwy kierowniczej ("Liquidierung der polnischen Fuhrungsschicht", "physische Liquidierung des fuhrenden Polentums"). Operacja "Tannenberg" miała charakter nadzwyczaj radykalny, chodziło w niej mianowicie m.in. "o likwidację polskich kół kierowniczych, obejmującą tysiące osób" (R. Heydrich do Reichsfuhrera SS 2 VII 1940; por. H. Krausnick "Vierteljahrshefte fur Zeitgeschichte" 2/196). Dowództwo nad operacją "Tannenberg" powierzono Reinhardowi Heydrichowi, szef Odpowiedz Link Zgłoś
ramen5 Re: Niemcy chyba tego nie czytali 15.09.06, 01:46 GENERALPLAN OST (GPO) - był to plan realizacji narodowosocjalistycznej idei zdobycia dla niemieckiej "rasy panów" ("Herrenrasse", "Herrenvolk") należnej jej rzekomo "przestrzeni życiowej" ("Lebensraum"). Przestrzeń tę Niemcy zamierzali uzyskać przede wszystkim kosztem "niższych ras słowiańskich - podludzi" ("slawische Untermenschen") oraz w mniejszej skali kosztem innych narodów Europy Środkowo-Wschodniej. GPO przewidywał zniemczenie obszarów na wschód od granic III Rzeszy Niemieckiej sprzed marca 1939 roku, drogą zniewolenia, deportacji i eksterminacji "małowartościowych" narodów tam zamieszkałych, a następnie osiedlenia Niemców i Germanów z innych krajów Europy, i stworzenie "Wielkogermańskiej Rzeszy" ("das Grossgermanische Reich") i "Nowego Ładu" ("Neue Ordnung") w Europie. "Nowy Ład" miał polegać na bezwzględnej hegemonii potężnej Rzeszy na obszarach od Portugalii do Uralu, na wytępieniu Żydów, przesiedleniu bądź wytępieniu "małowartościowych" Słowian i innych pomniejszych ludów oraz na korzystaniu z niewolniczej pracy "podludzi". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giertych bog, honor, ojczyzna! IP: *.dip.t-dialin.net 10.09.06, 18:41 rusy won, rumuni won, niemcy won, zydy won, pedaly i lesbijki won, wszystko co inne i niepolskie won. niech zyje polska! amen Odpowiedz Link Zgłoś
ramen5 Re: bog, honor, ojczyzna! 15.09.06, 01:48 Gość portalu: giertych napisał(a): > rusy won, rumuni won, niemcy won, zydy won, pedaly i lesbijki won, wszystko co > inne i niepolskie won. > > niech zyje polska! > amen Moze dosc juz prowokacji -ona do niczego dobrego nie prowadzi Odpowiedz Link Zgłoś
niepoprawny100 Niemcy wywolali dwie wojny swiatowe to za malo 22.09.06, 22:42 -------------------------------------------------------------------------------- Niedosc ze Niemcy wywolali dwie wojny swiatowe i rewolucje radziecka to jeszcze im malo-norza ,jekies wystawy w Berlinie wystawiaja aby tylko wasnic wszystko i wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
ramen5 Re: Niemcy wywolali dwie wojny swiatowe to za mal 28.09.06, 22:10 niepoprawny100 napisał: > ------------------------------------------------------------------------------ - > - > Niedosc ze Niemcy wywolali dwie wojny swiatowe i rewolucje radziecka to jeszcze > > im malo-norza ,jekies wystawy w Berlinie wystawiaja aby tylko wasnic wszystko i > > wszystkich Przeciez Niemcy maja to we krwi-sa jak hydra za kazdym razem odrasta im glowa.Trzeba by odciete glowy przypalac to wtedy juz by nie odrastaly Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trzeszccy Re: Niemcy wywolali dwie wojny swiatowe to za mal IP: *.bulldogdsl.com 11.01.07, 14:23 Chyba nie masz innych problemow tylko denerwowac i prowokowac ludzi swoim glupim zachowaniem Odpowiedz Link Zgłoś
ramen5 Re: Niemcy wywolali dwie wojny swiatowe to za mal 11.01.07, 22:22 Gość portalu: trzeszccy napisał(a): > Chyba nie masz innych problemow tylko denerwowac i prowokowac ludzi swoim > glupim zachowaniem Poczytaj sobie o swoich przyjaciolach wiadomosci.onet.pl/1244487,1292,1,kioskart.html Odpowiedz Link Zgłoś
hruby Dlaczego tylu faszystow na tym forum?? 04.10.06, 02:16 www.opfergang.de/ok037.htm Odpowiedz Link Zgłoś
ramen5 Re: Dlaczego tylu faszystow na tym forum?? 07.10.06, 02:59 hruby napisał: > www.opfergang.de/ok037.htm Ja wiem tez,ze bardzo upodobali forum slaskie napewno marza o dawnych dobrych czasach kiedy dostana znowu w skore Odpowiedz Link Zgłoś