arnold7 06.11.04, 00:07 Mom w rzici take panstwo!!!!! Jo jes u sia i niy chca byc obywatelym Gorolyji!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ballest Re: Kaj sie moga zrzec polskigo obywatelstwa? 06.11.04, 00:17 arnold7 napisał: > Mom w rzici take panstwo!!!!! Jo jes u sia i niy chca byc obywatelym > Gorolyji!!!!! Jou zech se zrzekl polskiego obywatelstwa i zech wyjechou, jako Staatenlose ! Mnie to zrobieli tam, kaj uech dokument podrozy dostou ! a wiec w Gliwicach ale papiery na wyjazd my w Katowicach oddaowali ! Odpowiedz Link Zgłoś
arnold7 Re: Kaj sie moga zrzec polskigo obywatelstwa? 06.11.04, 00:20 Nikaj niy jada, jo jes u sia, a obywatelym ciulatyj Gorolyji kiero sie zaczyna za Brynicom niy chca byc! Odpowiedz Link Zgłoś
bartoszcze Re: Kaj sie moga zrzec polskigo obywatelstwa? 06.11.04, 00:23 Masz do wyboru: albo odkopujesz giwere, albo skupiasz sie na tym, co można zrobić metodami właściwymi dla państwa demokratycznego, w tym wykorzystaniem przepisów prawa dla swoich celów. Wybór nalezy do ciebie. Możesz go odłożyć do rana, a na razie walnąć tichauera:) Odpowiedz Link Zgłoś
arnold7 Re: Kaj sie moga zrzec polskigo obywatelstwa? 06.11.04, 00:26 bartoszcze napisał(a): > Masz do wyboru: albo odkopujesz giwere, albo skupiasz sie na tym, co można > zrobić metodami właściwymi dla państwa demokratycznego, Sprobowalem, zadeklarowalem, te zasrane bandyckie panstwo to ignoruje. w tym wykorzystaniem > przepisów prawa dla swoich celów. Jaki przepis przewiduje zrzeczenie sie obywatelstwa tego bandyckiego panstwa? > Wybór nalezy do ciebie. > Możesz go odłożyć do rana, a na razie walnąć tichauera:) > Tichauera sie walna z innyj okazji. Odpowiedz Link Zgłoś
bartoszcze Re: Kaj sie moga zrzec polskigo obywatelstwa? 06.11.04, 00:33 Ale żeś narwany.. A jak rejestrowano ZNLŚ, to niby nie było to wykorzystanie prawa? Aha - z tym zrzeczeniem nie ma lekko, potrzebujesz zgody Kwacha, którą możesz dostać, jak pokażesz paszport innego państwa.. Tak że lepiej sie walnij Tichauera na poprawe nastroju (ja se juz bardziej nie poprawie, bo mi sie Żywiec w lodówie skończył). Albo idź spać, żona czeka.. Odpowiedz Link Zgłoś
arnold7 Re: Kaj sie moga zrzec polskigo obywatelstwa? 06.11.04, 00:43 bartoszcze napisał(a): > Ale żeś narwany.. > A jak rejestrowano ZNLŚ, to niby nie było to wykorzystanie prawa? Jak Gorol Ciszak wykorzystal gorolskie prawo, to bylo OK? > Aha - z tym zrzeczeniem nie ma lekko, potrzebujesz zgody Kwacha, którą możesz > dostać, jak pokażesz paszport innego państwa.. Niy pokoza, po prostu mom w rzici take bandyckie panstwo, kiere mo w rzici prawie 200 tys.ludzi. > Tak że lepiej sie walnij Tichauera na poprawe nastroju (ja se juz bardziej nie > poprawie, bo mi sie Żywiec w lodówie skończył). Albo idź spać, żona czeka.. > Zona mi kibicuje, Polka, a tysz podre gorolskie papiory! Odpowiedz Link Zgłoś
bartoszcze Re: Kaj sie moga zrzec polskigo obywatelstwa? 06.11.04, 00:45 arnold7 napisał: > > A jak rejestrowano ZNLŚ, to niby nie było to wykorzystanie prawa? > > Jak Gorol Ciszak wykorzystal gorolskie prawo, to bylo OK? > A pamietasz, że na początek sąd ZLNŚ zarejestrował? A że gorol itd.. Teraz masz w ustawie definicję mniejszości, skup się na niej.. Odpowiedz Link Zgłoś
arnold7 Re: Kaj sie moga zrzec polskigo obywatelstwa? 06.11.04, 00:49 bartoszcze napisał(a): > arnold7 napisał: > > > > A jak rejestrowano ZNLŚ, to niby nie było to wykorzystanie prawa? > > > > Jak Gorol Ciszak wykorzystal gorolskie prawo, to bylo OK? > > > A pamietasz, że na początek sąd ZLNŚ zarejestrował? > A że gorol itd.. To co? Po pierona zasrany Gorol Ciszak podskakiwol? > Teraz masz w ustawie definicję mniejszości, skup się na niej.. Definicja definicjom, Slonzokow w ustawie ni ma, a jo tysz przi tyj uokazji srom na te panstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
synziemi Re: Kaj sie moga zrzec polskigo obywatelstwa? 07.11.04, 16:22 arnold7 napisał: > Definicja definicjom, Slonzokow w ustawie ni ma, a jo tysz przi tyj uokazji > srom na te panstwo. Super logika! Zadeklarowany zwolennik autonomii chce zrzec sie obywatelstwa aby odebrac sobie calkowicie glos w tej sprawie! :))) Odpowiedz Link Zgłoś
bolko1 Re: Kaj sie moga zrzec polskigo obywatelstwa? 06.11.04, 00:50 chopy co je z wami nie bylo naszych dzichow, ze zescie se gorolice brali???? Odpowiedz Link Zgłoś
arnold7 Re: Kaj sie moga zrzec polskigo obywatelstwa? 06.11.04, 00:51 bolko1 napisał: > chopy co je z wami nie bylo naszych dzichow, ze zescie se gorolice brali???? Przajaniy niy wybiyro:) Odpowiedz Link Zgłoś
laband Re: Kaj sie moga zrzec polskigo obywatelstwa? 06.11.04, 09:20 Wiysz take mysli tzo choc roz w zyciu mo kozdy Slonzok. Ale sprawa wyglondo do mie tak: Obywatelstw to kozdy na swiecie moge miec wiela ino wlezie a narodowosc idzie miec ino jedna. Bezto lepi robic wszysko coby starac sie dali o uznanie tyj naszyj Slonskyj Narodowosci a kaj sie tysz ino do podkreslom ize obywatelstw mom wiyncyj a narodowosci tyj keryj zech je zodyn mi dac niychce. I na koniec sie pytom czamu? Odpowiedz Link Zgłoś
wilym do bartoszcze i arniego 06.11.04, 12:36 bartoszcze: - wierzysz, ze w tym kraju mozna jeszcze cos osiagnac metodami prawnymi? Bo ja mam dziwne wrazenie, ze trojpodzial wladzy nam sie zamazuje, stosuje sie interpretacje prawa tak, aby byla wygodna dla tych, ktorzy jej dokonuja. Jakis bobek zajal sie interpretacja mojej deklaracji spisowej, sfalszowal dokument i nic mu za to nie grozi, choc gdybym ja podczas spisu zaczal wpisywac do cudzych arkuszy to co mi sie podoba to czekala by mnie sprawa sadowa. arni: - zrzekajac sie polskiego obywatelstwa zrzekasz sie prawa do potencjalnego statusu czlonka mniejszosci; jako bezpanstwowiec sam siebei pozbawiasz mozliwosci udzialu w staraniach na rzecz uznania Slazakow w Polsce za mniejszosc narodowa badz etniczna. Odpowiedz Link Zgłoś
arnold7 Re: do bartoszcze i arniego 06.11.04, 12:49 wilym napisał: > bartoszcze: > - wierzysz, ze w tym kraju mozna jeszcze cos osiagnac metodami prawnymi? Bo ja > mam dziwne wrazenie, ze trojpodzial wladzy nam sie zamazuje, stosuje sie > interpretacje prawa tak, aby byla wygodna dla tych, ktorzy jej dokonuja. Jakis > bobek zajal sie interpretacja mojej deklaracji spisowej, sfalszowal dokument i > nic mu za to nie grozi, choc gdybym ja podczas spisu zaczal wpisywac do cudzych > > arkuszy to co mi sie podoba to czekala by mnie sprawa sadowa. > > arni: > - zrzekajac sie polskiego obywatelstwa zrzekasz sie prawa do potencjalnego > statusu czlonka mniejszosci; jako bezpanstwowiec sam siebei pozbawiasz > mozliwosci udzialu w staraniach na rzecz uznania Slazakow w Polsce za > mniejszosc narodowa badz etniczna. Na razie te popaprane panstwo zignorowalo moja deklaracje narodowosciowa, ale masz racje, jako obywatel tego bajzlu mam wieksze mozliwosci niz jako bezpanstwowowiec. Odpowiedz Link Zgłoś
bartoszcze Re: do bartoszcze i arniego 06.11.04, 13:05 wilym napisał: > bartoszcze: > - wierzysz, ze w tym kraju mozna jeszcze cos osiagnac metodami prawnymi? Możesz nie wierzyć. Wtedy zostaje ci ciepnąć dowodem, albo położyć się na plerach i bezradnie machac łapkami. Zabużanie już też mogli nie wierzyć, a w zeszłym miesiącu dup! sąd w Gdańsku zasądził na ich rzecz milionowe odszkodowania.. Odpowiedz Link Zgłoś
wilym Re: do bartoszcze i arniego 06.11.04, 13:14 bartoszcze napisał(a): > wilym napisał: > > > bartoszcze: > > - wierzysz, ze w tym kraju mozna jeszcze cos osiagnac metodami prawnymi? > Możesz nie wierzyć. Wtedy zostaje ci ciepnąć dowodem, albo położyć się na > plerach i bezradnie machac łapkami. > Zabużanie już też mogli nie wierzyć, a w zeszłym miesiącu dup! sąd w Gdańsku > zasądził na ich rzecz milionowe odszkodowania.. Nie mam zamiaru ciepnac dowodem, ani machac lapkami. Nie o to mi chodzilo. Bedziemy dalej robic to co robilismy dotychczas, szkoda tylko, ze czesc z nas sie radykalizuje. Do tego zmierzalem. Odpowiedz Link Zgłoś
laband Re: do bartoszcze i arniego 06.11.04, 15:49 Wilym powiydz som jak sie tukej niy "radykalizowac" jak niymosz jako Slonzok u sia w doma podstawowych praw - tych samych kery mo kozdy Gorol kery sie sam przikludziou? Jo sie niykomu niy dziwia jak go nerwy ponoszom, bo wiela razy idzie ze spokojym paczec jak Gorol robi slonzoka w .....? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: element swiatla Re: Kaj sie moga zrzec polskigo obywatelstwa? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 08.11.04, 17:25 Prawda jest taka, ze wielu ludzi ma podwojna tozsamosc. Jest tak na calym swiecie. Tutaj gdzie mieszkam jest to faktem dnia codziennego dla wiekszosci mieszkancow. Ja na przyklad zawsze bede Polakiem ale nie moge w zaden sposob zatrzec faktu, ze spedzilem polowe zycia poza Polska, w kraju z ktorym tez sie identyfikuje i juz chyba zawsze bede sie z nim utozsamial. Nie oznacza to oczywiscie, ze wyrzekam sie swojej polskosci. Tego nie da sie wymazac. Nic nie trace a zyskuje cos wiecej; czuje sie wzbogacony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tadeusz Re: Kaj sie moga zrzec polskigo obywatelstwa? IP: *.kg.net.pl / *.kg.net.pl 06.11.04, 12:51 A cóż cie tak chopie zdesperowało??? no ale słyszołech ,że starczy odesłać wojewodzie dowód ozobisty i nashrajbowane zrzeczenie i....fertig Odpowiedz Link Zgłoś
arnold7 Re: Kaj sie moga zrzec polskigo obywatelstwa? 06.11.04, 12:56 Tak rzech sie wczorej pomyslou, ze te prawie 200 tys. Slonzokow powinno pojechac pod tyn gorolski sejm i ciepnonc tyj bandzie dowodami w pysk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: George Hedgehog Re: Kaj sie moga zrzec polskigo obywatelstwa? IP: *.insight-bs.co.uk 06.11.04, 13:35 Arnold, mam pytanie - wiesz, kto to napisal o Mickiewiczu? forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=639&w=17153658&a=17370274 Odpowiedz Link Zgłoś
arnold7 Re: Kaj sie moga zrzec polskigo obywatelstwa? 06.11.04, 13:45 Czytalem to juz kiedys, ale nie pamietam autora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: George Hedgehog Re: Kaj sie moga zrzec polskigo obywatelstwa? IP: *.insight-bs.co.uk 06.11.04, 13:49 arnold7 napisał: > Czytalem to juz kiedys, ale nie pamietam autora. Szkoda, nikt na forum nie poznaje autora tego cytatu... A to przeciez znana osoba... Odpowiedz Link Zgłoś
laband Gorolski Hamas 06.11.04, 15:53 Korba niy bydz taki szprytny. A tak powaznie to chciou bych widziec Twoja mina jak by tak slonzoki zrobiyli akcja i zaczli wysyuac wojewodzie odnich dowody i zaczli sie zrzekac obywatelstwa polskego. Odpowiedz Link Zgłoś
grba Śląski Hamas 06.11.04, 16:58 laband napisał: > Korba niy bydz taki szprytny. > > A tak powaznie to chciou bych widziec Twoja mina jak by tak slonzoki zrobiyli > akcja i zaczli wysyuac wojewodzie odnich dowody i zaczli sie zrzekac > obywatelstwa polskego. > Wojewoda przyjmuje deklaracje rezygnacji z obywatelstwa polskiego i ma z głowy problem, bo nieobywatel nie ma praw m.in praw wyborczych. Inne pomysły? Odpowiedz Link Zgłoś
laband Re: Śląski Hamas 06.11.04, 17:07 a co to panstwo polske robi ze takimi bezpanstwowcami? no to mozno my Slonzoki powinni tak masowo faktycznie zactzonc ciepac polskymi dowodami - mosz to na mysli? Odpowiedz Link Zgłoś
grba Śląski Hamas 06.11.04, 17:26 laband napisał: > a co to panstwo polske robi ze takimi bezpanstwowcami? > > no to mozno my Slonzoki powinni tak masowo faktycznie zactzonc ciepac polskymi > dowodami - mosz to na mysli? "Ciepanie dowodami" to wasz pomysł, a ja tylko pokazuję, że takie działanie niesie konsekwencje, które mogą was zaboleć. Odpowiedz Link Zgłoś
laband Re: Śląski Hamas 06.11.04, 18:36 zastanawiou bych sie eli nos cos jeszcze wiyncyj zabolec moge Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Śląski Hamas IP: *.dip0.t-ipconnect.de 06.11.04, 18:45 > "Ciepanie dowodami" to wasz pomysł, a ja tylko pokazuję, że takie działanie > niesie konsekwencje, które mogą was zaboleć. przyznanie niechcianego polskiego obywatelstwa tez bolalo. ja jednakze moje zatrzymam. nic mnie to nie kosztuje, dowod lezy gdzies gleboko w szufladzie, ale jak mi ktos w przyszlosci wyleci z tekstem: "nie dla obcokrajowcow" (np. zakup ziemi), to go tym poslkim dla mnie nic nie znaczacym dokumentem przypre do sciany :) Odpowiedz Link Zgłoś
laband Re: Śląski Hamas 06.11.04, 18:48 obywatelstwym ja ino uwazej bo do Polokow je zes dali (do siodmego pokolynia) narodowosci polskyj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Śląski Hamas IP: *.dip0.t-ipconnect.de 06.11.04, 18:50 nigdy nie pisalem "narodowosc polska", a moj ojciec przez dwa lata nie mogl wyrobic nowego dowodu, bo na wniosku pisal narodowosc niemiecka, obywatelstwo polskie. Odpowiedz Link Zgłoś
laband Re: Śląski Hamas 06.11.04, 19:03 jo to inaczyj rozwionzou u mojyj kobiyty - szkryfuech to dyplomatycznie (dwa obywatelstwa /niymiecke i polske) narodowosc ale musza dali lawirowac bo slonskyj dali podac niy moga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gero Re: Śląski Hamas IP: *.j.pppool.de 06.11.04, 19:43 Laband widza zes ty je Slizki jak Aal!! niemieckie obywatelstwo polskie tysch Slonzko narodowosc moze polsko tysch? tys je kur-a kolorowy jak tyncza na horyzoncie modlisz sie zapewnie tysch do kilka bogow? Odpowiedz Link Zgłoś
laband Re: Śląski Hamas 06.11.04, 19:46 widza ize niy oriyntujesz sie we temacie - obywatelstw kozdy moge miec i sto, ale ino jedne jedyne obywatelstwo - Odpowiedz Link Zgłoś
laband Re: Śląski Hamas 08.11.04, 17:38 laband napisał: > widza ize niy oriyntujesz sie we temacie - obywatelstw kozdy moge miec i sto, > ale ino jedna jedyno narodowosc - Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ha ha ha!! o cholera! Marek jest POLAKIEM!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.04, 20:30 Gość portalu: Marek napisał(a): > przyznanie niechcianego polskiego obywatelstwa tez bolalo. > > ja jednakze moje zatrzymam. nic mnie to nie kosztuje, dowod lezy gdzies gleboko > w szufladzie, ale jak mi ktos w przyszlosci wyleci z tekstem: "nie dla > obcokrajowcow" (np. zakup ziemi), to go tym poslkim dla mnie nic nie znaczacym > dokumentem przypre do sciany :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: element swiatla Re: Śląski Hamas IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 08.11.04, 17:38 grba napisał: > Wojewoda przyjmuje deklaracje rezygnacji z obywatelstwa polskiego i ma z głowy > problem, bo nieobywatel nie ma praw m.in praw wyborczych. > Inne pomysły? Po co im to mowisz?!? Niech wysylaja!!! :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: element swiatla Re: Gorolski Hamas IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 08.11.04, 17:36 laband napisał: > A tak powaznie to chciou bych widziec Twoja mina jak by tak slonzoki zrobiyli > akcja i zaczli wysyuac wojewodzie odnich dowody i zaczli sie zrzekac > obywatelstwa polskego. LOL! Niech oddaja. Zaloze sie, ze bardzo wygodnie bedzie im sie potem zylo. :) Z upragnieniem czekam na taka akcje aby zobaczyc ilu tak naprawde ludzi chce sie pozbyc naszego obywatelstwa. :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ada Re: wybierajmy SPRAWIEDLIWOSC IP: *.dip.t-dialin.net 06.11.04, 18:10 Co roku okolo 1200 osób stara sie w Opolskim Urzedzie Wojewódzkim o poświadczenie polskiego obywatelstwa. Trzy czwarte z nich to ludzie, którzy wyjechali do RFN w czasach PRL. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: wybierajmy SPRAWIEDLIWOSC IP: *.dip0.t-ipconnect.de 06.11.04, 18:46 a jak myslisz, dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Legniczanin Re: wybierajmy SPRAWIEDLIWOSC IP: *.legnica.sdi.tpnet.pl 06.11.04, 19:30 Może ich poniżają na koparkach ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pik SPRAWIEDLIWOSC a Koparki IP: *.dip0.t-ipconnect.de 06.11.04, 21:25 tak legniczaninie, i przyjada na tych koparkach, odbiora co im ukradzono, legniczaninie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Legniczanin Re: SPRAWIEDLIWOSC a Koparki IP: *.legnica.sdi.tpnet.pl 08.11.04, 07:40 Gość portalu: pik napisał(a): > tak legniczaninie, i przyjada na tych koparkach, odbiora co im ukradzono, > legniczaninie Komu skradziono ? Pseudoniemcom,takim jak ty ? Przecież Ty nie jesteś Niemcem,w czyim imieniu wypowiadasz się ? Odpowiedz Link Zgłoś
laband Re: Kaj sie moga zrzec polskigo obywatelstwa? 08.11.04, 17:25 chopcy jo od dzisiej zbiyrom sam antragi! Odpowiedz Link Zgłoś
horwadth Re: Kaj sie moga zrzec polskigo obywatelstwa? 08.11.04, 20:11 LEĆ NIEMIECKI KUNDELKU LIZAĆ DUPE CHŁOPCOM WE KRÓTKICH SPODENKACH. NIE TA MELODIA I NIE TEN RYTM!!! Odpowiedz Link Zgłoś
arnold7 Re: Kaj sie moga zrzec polskigo obywatelstwa? 08.11.04, 20:32 horwadth napisał: > LEĆ NIEMIECKI KUNDELKU LIZAĆ DUPE CHŁOPCOM WE KRÓTKICH SPODENKACH. > > NIE TA MELODIA I NIE TEN RYTM!!! LEĆ ROSYJSKI KUNDELKU LIZAĆ DUPE CHŁOPCOM Z PEPESZAMI. NIE TA MELODIA I NIE TEN RYTM!!! Odpowiedz Link Zgłoś
laband Re: Kaj sie moga zrzec polskigo obywatelstwa? 08.11.04, 20:33 o co ci sie rosuazi - mosz za maue galoty i rota, a mazy ci sie byc dorosuym i "szli na zachod osadnicy"? Odpowiedz Link Zgłoś