Dodaj do ulubionych

Niepodległy Śląsk

29.06.05, 19:49
Dlaczego mówicie o autonomii a nie o niepodległości?
Wielki Niepodległy Śląsk, w historycznych granicach ze stolicą we Wrocławiu -
obszar i potencjał oraz ludność porównywalna lub większe od Belgii czy Holandii.
Przegniły, skorumpowany warszawski system, w granicach sztucznie określonych,
łaskawie nadanych przez Stalina w Jałcie i Poczdamie... po co to komu?
Skoro Stalin był taki zły i niedobry to chyba też złe i niedobre sa podarunki
od niego i może trzeba się ich pozbyć?
No chyba że ktoś wierzy w slogany typu piastowskich słupów granicznych
wbijanych przez Bolesława Chrobrego - skoro tak to czemu granica na Nysie?
Takie same prawa do Wrocławia warszawiacy maja do Łużyc, Czech czy Moraw.
Obserwuj wątek
    • slezan Re: Niepodległy Śląsk 29.06.05, 20:48
      Fajnie. I jaka z tego korzysc?
      • Gość: gorol Re: Niepodległy Śląsk IP: 80.51.27.* 29.06.05, 21:30
        A moze IV Powstanie Śląskie? Tym razem ekonomiczne - kampania obywatelskiego
        nieposłuszeństwa, np. nie płacenie podatków dla wioski warszawy, jeżdzenie na
        "opale", bojkot produktów i firm warszawskich, praca na czarno, fajki i wóda bez
        akcyzy tylko, nie płacenie abonamentu RTV i tym podobne?
        • stefan_ems Re: Niepodległy Śląsk 29.06.05, 23:41
          Gość portalu: gorol napisał(a):

> A moze IV Powstanie Śląskie? Tym razem ekonomiczne - kampania obywatelskiego
          > nieposłuszeństwa, np. nie płacenie podatków dla wioski warszawy, jeżdzenie na
          > "opale", bojkot produktów i firm warszawskich, praca na czarno, fajki i wóda be
          > z
          > akcyzy tylko, nie płacenie abonamentu RTV i tym podobne?

Wydaje mi się, że przy pomocy wzmożonej kampanii, Górny Śląsk nawet nie dorówna w tym wszystkim innym regionom w Polsce. :-)
          • silesia7 Re: Niepodległy Śląsk 30.06.05, 21:03
            HAHAHAHAAHHAHAAH
          • synziemi Re: Niepodległy Śląsk 02.07.05, 23:19
            stefan_ems napisał:

> Wydaje mi się, że przy pomocy wzmożonej kampanii, Górny Śląsk nawet nie
            dorówna
            > w tym wszystkim innym regionom w Polsce. :-)

Czyli statystyki klamia?
            • slezan Re: Niepodległy Śląsk 02.07.05, 23:20
              Czekamy na konkrety, czekamy niecierpliwie:-).
              • synziemi Re: Niepodległy Śląsk 02.07.05, 23:22
                Takie same konkrety jak stefana_ems?
                • slezan Re: Niepodległy Śląsk 02.07.05, 23:27
                  A stefan powolal sie gdzies na statystyki? Dawaj liczby.
                  • synziemi Re: Niepodległy Śląsk 02.07.05, 23:28
                    LOL, liczby mowia, ze woj. slaskie wcale nie odbiega od reszty kraju jezeli
                    chodzi o przestepczosc, korupcje itp. Jest inaczej?
                    • slezan Re: Niepodległy Śląsk 02.07.05, 23:40
                      Znowu slyszysz jakies glosy? Przytocz te liczby, ktore do Ciebie mowia.
                      • synziemi Re: Niepodległy Śląsk 03.07.05, 04:42
                        Ale to nie ja potrzebuje je przytaczac.
                        • julio_gonzales Re: Niepodległy Śląsk 04.07.05, 19:31
                          www.gazeta.policja.pl/archiwum/1504/s6a1.html
                          • julio_gonzales Re: Niepodległy Śląsk 04.07.05, 19:37
                            Śląsk i Warsiawka przodują w przestępczości. Tylko nie zwalajcie panowie
                            wszystkiego na Zoguymbie , Bielsko-Biała czy Częstochowę. Najwieksza
                            przestępczość jest w GOPie a jeśli chodzi o sam GOP to w typowo śląskich
                            dzielnicach slumsów jak Bobrek, Nikiszowiec, Załęże, Lipiny i inne. Gdzie te
                            słynne śląskie poszanowanie prawa panie Stefanie Ems.
                            • Gość: !!! gdzie nie kradnac, jak wlasnie na Slasku IP: *.dip0.t-ipconnect.de 04.07.05, 20:37
                              wcale nie dziwne, ze kradna! po wypedzeniu Niemcow na Slask sciagneli najgorsi
                              polscy menole! poza tym gdzie nie kradnac, jak wlasnie na Slasku! porownales
                              sobie np. ilosc linii kolejowych na slasku z reszta kraju? dla uzupelnienia
                              dodam, ze byly one juz tutaj zanim przyszli polacy, doe tego dochodzi caly
                              przemysl (tez juz tu byl przed wami ! :). przeciez nie beda krasc starych krow i
                              bimbru, abo?
                              logiczne przeciez nawet na wasze tempe lby, albo sie myle?
                            • stefan_ems Re: Niepodległy Śląsk 04.07.05, 21:28
                              julio_gonzales napisał:

> Śląsk i Warsiawka przodują w przestępczości. Tylko nie zwalajcie panowie
                              > wszystkiego na Zoguymbie , Bielsko-Biała czy Częstochowę. Najwieksza
                              > przestępczość jest w GOPie a jeśli chodzi o sam GOP to w typowo śląskich
                              > dzielnicach slumsów jak Bobrek, Nikiszowiec, Załęże, Lipiny i inne. Gdzie te
                              > słynne śląskie poszanowanie prawa panie Stefanie Ems.

Przyznam, że zaskoczyło mnie, by niepozorny żarcik wynikający z szacunku dla mojego Heimatu może tak poruszyć nieskazitelnej maści polskich mieszkańców najjaśniejszej RP. Nie będę się rozwodził nad przestępczością tzw. woj. śląskiego, ale mogę przedstawić kilka danych odnośnie opolskiej części Górnego Śląska a wyglądają one całkiem dobrze w skali kraju:
                              Przestępczość ogółem
                              - dynamika przestępstw stwierdzonych - 98,1% (średnia krajowa - 99,6%),
                              - wykrywalność - 69,4% (średnia krajowa - 56,2%), II miejsce w kraju,
                              - wskaźnik zagrożenia na 100 tys. ludności - 3535,7 (średnia krajowa - 3827,2).
                              bip.opole.kwp.policja.gov.pl/_engine/page_render.asp?nodeid=146&menuid=146
                              Niestety, dużym problemem jest w naszym regionie kradzież samochodów, jednak nie odważę się nawet zasugerować, która to nacja słynie z tego procederu.
                              Pozdrawiam.
                            • rico-chorzow Re: Niepodległy Śląsk 04.07.05, 23:03
                              julio_gonzales napisał:

> Śląsk i Warsiawka przodują w przestępczości. Tylko nie zwalajcie panowie
                              > wszystkiego na Zoguymbie , Bielsko-Biała czy Częstochowę. Najwieksza
                              > przestępczość jest w GOPie a jeśli chodzi o sam GOP to w typowo śląskich
                              > dzielnicach slumsów jak Bobrek, Nikiszowiec, Załęże, Lipiny i inne. Gdzie te
                              > słynne śląskie poszanowanie prawa panie Stefanie Ems.

Przecież jesteście tak dumni z polskiej przewagi etnicznej na Górnym
                              Sląsku,jeszcze nie wszyscy z mazowieckiego przyjechali?
                              • julio_gonzales Re: Niepodległy Śląsk 05.07.05, 11:22
                                rico-chorzow napisał:

> julio_gonzales napisał:
                                >
                                > > Śląsk i Warsiawka przodują w przestępczości. Tylko nie zwalajcie panowie
                                > > wszystkiego na Zoguymbie , Bielsko-Biała czy Częstochowę. Najwieksza
                                > > przestępczość jest w GOPie a jeśli chodzi o sam GOP to w typowo śląskich
                                > > dzielnicach slumsów jak Bobrek, Nikiszowiec, Załęże, Lipiny i inne. Gdzie
                                > te
                                > > słynne śląskie poszanowanie prawa panie Stefanie Ems.
                                >
                                >
                                > Przecież jesteście tak dumni z polskiej przewagi etnicznej na Górnym
                                > Sląsku,jeszcze nie wszyscy z mazowieckiego przyjechali?
                                Na Nikiszu mieszkają przybysze z Mazowieckiego? Prawda boli panie rico? Myślał
                                pan, że Ślązacy sa aniołkami a naraz sie okazało że sa najwiekszymi bandziorami
                                obok warszwiaczków.
    • silesia7 Re: Niepodległy Śląsk 30.06.05, 21:04
      autonomia w zupelnosci wystarczy i to oddzielna dla gornego i dolnego Slaska.
      • Gość: black Re: Niepodległy Śląsk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.05, 23:57
        wystarczyłoby ciebie oddzielić, bo dlaczego nie.
        • slezan Re: Niepodległy Śląsk 02.07.05, 23:58
          Cytuje:
          "Kretyn tu buszuje"
          Dodam od siebie - najciemniejszy z ciemnych:-).
          • hermann5 Re: Niepodległy Śląsk 03.07.05, 00:02
            Slezan! Konkurencja do tytułu Mistrza Ciętej Riposty jest coraz większa.
            Jeszcze się nie zdecydowałem, czy postawić na syna ziemi czy na blacka :)
            • slezan Re: Niepodległy Śląsk 03.07.05, 00:04
              Bedzie trzeba powolac bezstronne jury, bo przy ich poziomie o zwyciestwie
              decydowac beda niuanse:-).
              • hermann5 Re: Niepodległy Śląsk 03.07.05, 00:08
                Czy masz na myśli niuanse typu: bąk puszczony przed, w trakcie albo tuż po
                ripoście? :-)))
    • Gość: gorol7 Niypodleguy Slonsk w historycznych granicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.05, 08:45
      Jestem za!!!!!

W takim 8 milionowym panstwie My GOROLE bedziemy stanowic 95% mieszkancow!!!!
      Oczywiscie hanysow mozna zamknac w bantustanach:-))))))

Precz z warszawskim kolonializmem:-)))))
      • Gość: omon Re: Niypodleguy Slonsk w historycznych granicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.05, 18:08
        wasz naród ma tylko 170 tysięcy ludzi.ZOO w Chorzowie pomieściło by więcej;-)
        • Gość: Prośląski Polak Re: Niypodleguy Slonsk w historycznych granicach IP: *.cache.iB3.rudanet.com / *.rudanet.pl 04.07.05, 19:50
          W Rybniku jest szpital, który Ciebie napewno pomieści.
          • Gość: leon_degrell Re: Niypodleguy Slonsk w historycznych granicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.05, 14:09
            Polska , to kraj który boi się inności a w niej właśnie siła. Panowie z
            Warszawy lub jak lubią się nazywać Gorole itp , najchętniej widzieli by
            społeczenstwo w 100% składające się z Polaków.Przypominam sobie te brednie ze
            szkoły. Pragnę też zauważyć , że Ślązacy w tym kraju nie są zagrożeniem ale
            siłą mogącą wzbogacać to państwo.Jasne , że lepiej aby każdy region miał
            autonomię , możliwości decyzyjne , rozwojowe, gospodarcze. Nie musiał bym wtedy
            wstydzić się z klany złodzieji , nieróbstwo , kobinatorstwo itd. Dla wiedzy
            ludzi przeciwnych Śląskowi - jeżeli na nim mieszkacie - wyjedźcie - my
            jesteśmy u sibie
            Można przeciez żyć gdziekolwiek. Z pozdrowieniem
            • aqua Re: Niypodleguy Slonsk w historycznych granicach 05.07.05, 14:19
              degrell, czy tobie się w głowie pomieszało? Ktoś będzie wyjeżdżał, żeby tobie
              zrobić przyjemność? Przecież ty również możesz żyć gdziekolwiek, mnie nic do
              tego.
              • Gość: leon_degrell Re: Niypodleguy Slonsk w historycznych granicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.05, 14:29
                Miło mi ,że czytasz ale rób to uważnie . To taka sztuka , dzięki której unikamy
                nieporozumień. Napisałem , że jeżeli komuś się na Śląsku nie podoba to może
                wyjachać. Zrobiłby więc przyjemnośc sobie , choć nie przeczę też innym. W końcu
                warto mieszkac w regionie w którym wszyscy chcą w nim przebywać, który szanuje
                swoje korzenie , tradycję języka , kultury itd.Gdzie wszyscy pracują dla
                swojego i tego regonu dobra. Zaskoczę cię - dotyczy to każdego regionu chćby
                miało to być Burkina Faso
                Z pozdrowieniem

• aqua Re: Niypodleguy Slonsk w historycznych granicach 05.07.05, 14:45
                  Dobrze cię zrozumiałem, co zresztą tym postem potwiedzasz. Powiadasz: "warto
                  mieszkac w regionie w którym wszyscy chcą w nim przebywać". Jest to bardzo
                  odkrywcza teza, godna rozpropagowania. Taką wizję "grupowania ludzi którzy chcą
                  ze sobą przebywać" mieli już hitlerowcy, grupując Żydów w gettach. Kto by
                  pomyślał, że te pomysły przetwają do dnia dzisiejszego.
                  • Gość: leon_degrell Re: Niypodleguy Slonsk w historycznych granicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.05, 15:03
                    Boję się , żę nie zrozumiesz ale napiszę jeszcze tak : gdy masz zespól
                    piłkarski to najlepiej zgrany a nie poobrażany na siebie. Prościej nie umiem
                    albo nie chcę tłumaczyć. Nic nie ma to współnego z hitleryzmem tylko ze
                    wspólżyciem i zgodą. Z pozdrowieniem
                    • aqua Re: Niypodleguy Slonsk w historycznych granicach 05.07.05, 15:41
                      Tak się tylko mówi. Geyów też nie cierpisz w swoim otoczeniu? O murzynów to nie
                      śmiem zapytać. Dzieciak jesteś, dostaniesz jeszcze od życia w skórę, ale nie
                      bierz tego tak dosłownie, he, he.
                      • leon_degrell Re: Niypodleguy Slonsk w historycznych granicach 05.07.05, 15:48
                        Boję sie tylko , że masz poważne zaburzenia emocjonalne bo piszę Ci o sposobie
                        lepszego tworzenia życia społecznego. Ale po twoich postach jestem skłonny
                        naprwadę powątpiewać czy ty naprwadę rozumiesz co piszę.
                        • aqua Re: Niypodleguy Slonsk w historycznych granicach 05.07.05, 16:00
                          Jakbym serio brał to co piszesz to musiałbym cię też serio sklasyfikować, a nie
                          chcę.
                          • Gość: leon_degrell Re: Niypodleguy Slonsk w historycznych granicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.05, 17:08
                            Aqua nie dziwię się , że nie chcesz mnie klasyfikować. Najpierw musiał byś
                            pojąc sens tego słowa. Wydaje mi się , że poziom romowy z tobą przypomina lot
                            muchy , a nad czym to się domyśl. Wiem , ze może to trochę potrwać , zanim
                            zrozumiesz o co chodzi - ale nikt nie jest doskonały . Z pozdrowieniem
                        • hermann5 Re: Niypodleguy Slonsk w historycznych granicach 05.07.05, 16:54
                          Uwaga! Przecenianie zdolności intelektualnych aqua'y może mieć groźne w
                          skutkach następstwa :-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka