Gość: bravo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.05, 19:25 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,2801237.html jakbym czytał slezana. Czy slezan jest wypędzonym? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Wehrwolf Re: rudi pawelka IP: *.j.pppool.de 03.07.05, 19:54 www.dhm.de/lemo/objekte/karten/D1871/ www.oberschlesien-aktuell.de/volkslieder/o/osliebhei/osliebhei.htm Odpowiedz Link Zgłoś
wehrwolf88 j.ppooool = g.uppoool.de 03.07.05, 21:16 Gość portalu: Wehrwolf napisał(a): > www.dhm.de/lemo/objekte/karten/D1871/ > www.oberschlesien-aktuell.de/volkslieder/o/osliebhei/osliebhei.htm Cholera, to wehrwolfa tego starego hitlerowca znowu wypuścili ? Myślałem takich nie wypuszczają :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harc mistrz Re: rudi pawelka IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.05, 20:24 Slezan jest delikatniejszy i gładki w słowach, a Rudi Pawelka nie certoli się z niczym [nawet z Nietzschem*)] i wali jak "kawę na ławę"... prosto z mostu - co mu leży na niemieckim sercu i na "śląskiej" wątrobie. (HKP) ... CZUWAJ, EUROPO, ŚWIECIE - I CZUWAJCIE, NIEMCY!!! *)NIETZSCHE (niczsze) Friedrich (1844-1900), folozof niem., czołowy przedstawiciel XIX-wiecznego irracjonalizmu; za osnowę życia uważał irracjonalną "wolę mocy"; masom ludzkim przeciwstawiał wyidealizowaną, silną, bezwzględną i amoralną istotę, którą nazywał nadczłowiekiem (Ubermensch); nieprzejednany wróg religii i moralności chrześcijańskiej; poeta i mistrz stylu; "Antychryst", "Tako rzecze Zaratustra", "Wola mocy", "Z genealogii moralności" i inne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bravo Re: rudi pawelka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.05, 20:38 rozbawiłeś mnie, że jest niby delikatniejszy:-))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harc mistrz Re: rudi pawelka IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.05, 20:55 No, to może inaczej: jest bardziej wyrafinowany (!?). Slezan, oczywiście! Bo Rudi P. - to raczej prostak i cham (po ichniemu chyba: "bamber"?). (HKP) ...CZUWAJ, BRAVO!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bravo Re: rudi pawelka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.05, 22:19 Ciekawe, gdzie jest to wyrafinowanie w tekście: "Warszawa jest najbardziej rosyjskim miastem .....". Odpowiedz Link Zgłoś
slezan Re: rudi pawelka 03.07.05, 20:51 Ja taki nieznaczacy, a tyle mi uwagi poswiecasz. No, no, no. Odpowiedz Link Zgłoś
bartoszcze ach, rudi , rudi 03.07.05, 23:03 Wielka gęba i nic więcej:) Pomijając już kwestię, w czyimi imieniu właściwie mówi - Niemców czy Ślązaków, to popełnia wiele przezabawnych przemyśleń. Odpowiedz Link Zgłoś
ebenezer_1 Re: ach, rudi , rudi 03.07.05, 23:15 Rudi Pawelka to taki nadreński Kaczyński, w porywach Giertych. W sumie nic nadzwyczajnego ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ! Re: ach, rudi , rudi IP: *.dip0.t-ipconnect.de 04.07.05, 00:01 na pewno nie w twoim, polaczku Odpowiedz Link Zgłoś
synziemi Re: ach, rudi , rudi 04.07.05, 10:40 Jeden polaczek nazywa drugiego polaczka polaczkiem? :) Odpowiedz Link Zgłoś