Dodaj do ulubionych

Polska Kultura picia alkocholu w Polsce

IP: *.j.pppool.de 04.09.05, 19:06
nowy.polski.slownik.pijacki.ez.pl/
Obserwuj wątek
    • nachtigal Re: Polska Kultura picia alkocholu w Polsce 08.09.05, 11:48
      Gość portalu: Wehrwolf napisał(a):

> nowy.polski.slownik.pijacki.ez.pl/
      mysle ze przy tym stoliczki siedzi napewno Pan Arnold-7
    • nachtigal Re: Polska Kultura picia alkocholu w Polsce 08.09.05, 11:52
      Podobno arnoldzik ma zone gorolke? ciekawe jak oni rozmawiaja w domu
      czy godaja czy mówią?????
    • grba Alkohol piszemy 21.11.05, 15:35
      po polsku tak samo jak po niemiecku, przez samo h; Niemcy rzeczowniki piszą
      dużą literą i to jest jedyna różnica.
      Przypomnij sobie Wolfi, gdzie chowałeś tornister przed wagarami. Może znajdzie
      się razem z mało używanymi podręcznikami. Może się podciągniesz...
      • Gość: harc mistrz - Jawohl, jawohl, ich liebe ALKOHOL... trala lala IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.05, 16:33
        (HKP)
        ...
        BRDIANG!!!
      • Gość: van deer Re: Alkohol piszemy IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 21.11.05, 19:31
        grba napisał:

> Może znajdzie się razem z mało używanymi podręcznikami.

Dawno temu w PRL-u, gdy jako nastolatek ze szkoly sredniej nie mialem tak dzis
        powszechnego korkociagu, wbijalem korek od wina do srodka za pomoca dlugopisu i
        podrecznika do jez. rosyjskiego - to byly czasy b. pragmatyczne:)
        • Gość: harc mistrz Re: Alkohol piszemy przez H, a pijemy, jak się da. IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.05, 22:08
          Pamiętam z podstawówki, jak zamiast do szkoły poszliśmy z chłopakami na wagary.
          I u jednego z nich w domu, była tzw. "wolna chata", i znalazła się też butelka
          wódki, której zawartość, INICJUJĄC NIEZNANE NAM ZJAWISKO, skonsumowaliśmy ze
          wstrętem... ale odważnie, z fasonem.
          Jak nam już porządnie we łbach zaszumiało, to któryś rzucił pomysł [WYDAWAŁO SIĘ
          NAM, IŻ REWELACYJNY], żeby teraz dopiero iść... DO SZKOŁY!!!
          Poszliśmy więc (kilka przecznic dalej była ta szkoła).
          Akurat trwała przerwa i dzieciarnia kłębiła się na placu szkolnym, a wolno
          stojący tam budyneczek mieścił ubikacje, które "służyły" też za nielegalne
          palarnie papierosów i za tzw. azyl towarzyski.
          Zadekowaliśmy się tam, wzbudzając wśród kolegów, nie uczestniczących w tych
          alkoholowo-wagarowych bachanaliach, zazdrosny podziw. Wszystko byłoby pięknie,
          gdyby ktoś nie zakablował do dyrektora, że w sraczach jest pijane towarzystwo
          gó..arzy i rozrabia.
          Zaraz też pojawiły się jakieś baby z komitetu rodzicielskiego i z dyrem
          obstawiły wszystkie wyjścia z tego budyneczku. Pojedyńczo wypuszczali wszystkich
          tam obecnych i każdy musiał chuchać.
          Mieliśmy pełne portki strachu i natychmiast trzeźwieliśmy (zewnętrznie).
          Jak przyszło na mnie, to pamiętam tylko tyle, że jakaś z trwałą ondulacją baba
          złapała mnie za kołnierz i mówi: - Chuchnij, mały!!!
          I wtedy, chyba opatrzność nade mną zaczuwała, bo w krytycznym momencie, gdy
          zbliżyła do mych otwartych ust swoją surową gębę, to zrobiłem świszczący... ale
          W D E C H (!).
          I ta głupia pinda mnie przepuściła, choć ledwie się na nogach trzymałem.(!)
          Tak było! Dwóch, co złapali, to ze szkoły chcieli wywalić, ale uratowało ich, to
          że mamuśka jednego z nich była aktywna w Lidze Kobiet i w komitecie, a ojciec
          tego drugiego był milicjantem.
          W "dechę było", chociaż, kurna, za komuny...
          (HKP)
          ...
          CZUWAJCIE, MO-CZY-MORDY, MOJEGO DURNEGO-CHMURNEGO DZIECIŃSTWA!!!

• Gość: ziutek Re: Alkohol piszemy przez H, a pijemy, jak się da IP: 62.159.154.* 22.11.05, 13:38
            i taki przyklad dawales rycerzyku?
            • Gość: harc mistrz Re: Alkohol piszemy przez H, a pijemy, jak się da IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.05, 22:27
              Wtedy to była dopiero I N I C J A C J A , drogi Ziutku, przykłady poglądowe
              przyszły później, i do tego w wielu innych dziedzinach.
              Jako ciekawostkę zdradzę Ci (a przy okazji innym Forumowiczom), że nieco
              pochopnie podjąłem kiedyś wobec b. bliskiej mi osoby ś l u b o w a n i e , że
              do uzyskania pełnoletniości nie wezmę do ust ANI KROPLI ALKOHOLU(!!!).
              I wyobraź sobie, drogi kolego, że tego... d o t r z y m a ł e m . (SIC!)
              ...
              Do tego stopnia byłem konsekwentny i zdeterminowany, iż nawet (poczęstowany
              nieopatrznie) wypluwałem cukierek jeśli był z domieszką C2H5OH.
              A na weselach i imprezach towarzyskich - to dopiero były, z tą moją niewzruszoną
              stałością, cyrki i sensacje! Niektórzy wyrażali zrozumienie, a nawet uznanie -
              inni niedowierzanie.
              Tak było!...
              To ci była dopiero szkoła... charakteru!?
              Potem sobie to odbiłem. Dla zdrowotności - rzecz jasna!
              (HKP)
              ...
              CZEŚĆ-CZOŁEM, SPOTYKAMY SIĘ POD STOŁEM!!!
              - Brdiang!
          • Gość: van deer Re: Alkohol piszemy przez H, a pijemy, jak się da IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 23.11.05, 18:44
            Oj, gdyby tak kazdy Harc Mistrzu swoje wspominki w tym temacie zaczal tu
            wklepywac, to moderatorzy kazaliby sie z tym watkiem do Forum Humorum przeniesc.
    • Gość: Kalfas Re: Polska Kultura picia alkocholu w Polsce IP: *.dip.t-dialin.net 21.11.05, 19:23
      Gelle? Bleibt auf dem Teppich
      Das empfähle ich dir.

Kalfas
    • builder Re: Polska Kultura picia alkocholu w Polsce 23.11.05, 00:06
      Gość portalu: Wehrwolf napisał(a):

> nowy.polski.slownik.pijacki.ez.pl/

tys` je Niemcem Wehrwolf wiec kulture picia alkoholu lubisz i zapewne ja
      protegujesz,
      wiec wyjas`nij mnie jak to jest z Niemcami jak wyjada na wakacje=do Europy,
      podobnie zachowuja sie jak wszyscy inni i pija strasznie duz`o piwska-do
      oporu=dlaczego?,
      Niemieckie pan`stwo slynie z picia pifska=pszoduja w europie a za nimi Anglicy,
      jez`eli poro`wnamy zawartos`c` alkoholu w "wo`dce i pifsku" to i tak z 50 razy
      do pszodu przoduja Niemcy i Anglicy w piciu pifska w poro`wnaniu do picia wo`dy
      w Polsce,
      zastanawia mnie fakt taki=kogo ty sie czepiasz i co ci to da skoro Niemcy sa
      przodownikami w piciu alkoholu w europie,

pifko w nadmiarze szkodzi,

by,
      the builder,
      • Gość: ziutek88 Re: Polska Kultura picia alkocholu w Polsce IP: 62.159.154.* 23.11.05, 09:46
        A TY builder jaka wode lubisz; brzozowa lub kolonska?

• Gość: harc mistrz Re: Kultura picia alkoholu w Polsce [popr. błędy] IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.05, 19:07
          Właśnie dlatego, Ziutku 88 i Van Deer, trzeba pisać "w tym temacie" PRAWDĘ,
          PRAWDĘ I JESZCZE RAZ... P R A W D Ę !!!
          Bo tylko PRAWDA może nas wyzwolić z tego zgubnego dla wszystkich n a ł o g u !
          ...
          Nawet, jak trafnie zauważył Builder z UK, nawet ci, tak pragmatyczni i
          praktyczni Niemcy - nie są, niestety, wolni od tych alkoholowych słabości.
          Bo zapijają się tym swoim piwskiem przy każdej okazji, a takich (jak wiadomo)
          nigdy nie brakuje.
          Chodzi więc o zwykłą, codzienną, K U L T U R Ę PICIA.
          TAKI ZWYCZAJNY, SOLIDNY, NIEMIECKI... " k u l t u r - b i e r " !
          (hkp)
          ...
          BRACIA - CZUWAJMY!!!
          Pozdrowienia dla Buildera.
        • builder Re: Polska Kultura picia alkocholu w Polsce 23.11.05, 22:44
          Gość portalu: ziutek88 napisał(a):

> A TY builder jaka wode lubisz; brzozowa lub kolonska?
          >

rozczaruje cia=jou woody wogo`lye niy pija,

by,
          the builder,
    • Gość: Wehrwolf Re: Polska Kultura picia alkocholu w Polsce IP: *.h.pppool.de 23.11.05, 22:58
      ludzie,ale mi sie porabalo! To mialo byc o tym, jak sam chlam wode w familioku,
      a tak jakos wyszlo.
      Pyrsk
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka