Gość: Wehrwolf IP: *.j.pppool.de 04.09.05, 19:06 nowy.polski.slownik.pijacki.ez.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nachtigal Re: Polska Kultura picia alkocholu w Polsce 08.09.05, 11:48 Gość portalu: Wehrwolf napisał(a): > nowy.polski.slownik.pijacki.ez.pl/ mysle ze przy tym stoliczki siedzi napewno Pan Arnold-7 Odpowiedz Link Zgłoś
nachtigal Re: Polska Kultura picia alkocholu w Polsce 08.09.05, 11:52 Podobno arnoldzik ma zone gorolke? ciekawe jak oni rozmawiaja w domu czy godaja czy mówią????? Odpowiedz Link Zgłoś
grba Alkohol piszemy 21.11.05, 15:35 po polsku tak samo jak po niemiecku, przez samo h; Niemcy rzeczowniki piszą dużą literą i to jest jedyna różnica. Przypomnij sobie Wolfi, gdzie chowałeś tornister przed wagarami. Może znajdzie się razem z mało używanymi podręcznikami. Może się podciągniesz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harc mistrz - Jawohl, jawohl, ich liebe ALKOHOL... trala lala IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.05, 16:33 (HKP) ... BRDIANG!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: van deer Re: Alkohol piszemy IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 21.11.05, 19:31 grba napisał: > Może znajdzie się razem z mało używanymi podręcznikami. Dawno temu w PRL-u, gdy jako nastolatek ze szkoly sredniej nie mialem tak dzis powszechnego korkociagu, wbijalem korek od wina do srodka za pomoca dlugopisu i podrecznika do jez. rosyjskiego - to byly czasy b. pragmatyczne:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harc mistrz Re: Alkohol piszemy przez H, a pijemy, jak się da. IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.05, 22:08 Pamiętam z podstawówki, jak zamiast do szkoły poszliśmy z chłopakami na wagary. I u jednego z nich w domu, była tzw. "wolna chata", i znalazła się też butelka wódki, której zawartość, INICJUJĄC NIEZNANE NAM ZJAWISKO, skonsumowaliśmy ze wstrętem... ale odważnie, z fasonem. Jak nam już porządnie we łbach zaszumiało, to któryś rzucił pomysł [WYDAWAŁO SIĘ NAM, IŻ REWELACYJNY], żeby teraz dopiero iść... DO SZKOŁY!!! Poszliśmy więc (kilka przecznic dalej była ta szkoła). Akurat trwała przerwa i dzieciarnia kłębiła się na placu szkolnym, a wolno stojący tam budyneczek mieścił ubikacje, które "służyły" też za nielegalne palarnie papierosów i za tzw. azyl towarzyski. Zadekowaliśmy się tam, wzbudzając wśród kolegów, nie uczestniczących w tych alkoholowo-wagarowych bachanaliach, zazdrosny podziw. Wszystko byłoby pięknie, gdyby ktoś nie zakablował do dyrektora, że w sraczach jest pijane towarzystwo gó..arzy i rozrabia. Zaraz też pojawiły się jakieś baby z komitetu rodzicielskiego i z dyrem obstawiły wszystkie wyjścia z tego budyneczku. Pojedyńczo wypuszczali wszystkich tam obecnych i każdy musiał chuchać. Mieliśmy pełne portki strachu i natychmiast trzeźwieliśmy (zewnętrznie). Jak przyszło na mnie, to pamiętam tylko tyle, że jakaś z trwałą ondulacją baba złapała mnie za kołnierz i mówi: - Chuchnij, mały!!! I wtedy, chyba opatrzność nade mną zaczuwała, bo w krytycznym momencie, gdy zbliżyła do mych otwartych ust swoją surową gębę, to zrobiłem świszczący... ale W D E C H (!). I ta głupia pinda mnie przepuściła, choć ledwie się na nogach trzymałem.(!) Tak było! Dwóch, co złapali, to ze szkoły chcieli wywalić, ale uratowało ich, to że mamuśka jednego z nich była aktywna w Lidze Kobiet i w komitecie, a ojciec tego drugiego był milicjantem. W "dechę było", chociaż, kurna, za komuny... (HKP) ... CZUWAJCIE, MO-CZY-MORDY, MOJEGO DURNEGO-CHMURNEGO DZIECIŃSTWA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziutek Re: Alkohol piszemy przez H, a pijemy, jak się da IP: 62.159.154.* 22.11.05, 13:38 i taki przyklad dawales rycerzyku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harc mistrz Re: Alkohol piszemy przez H, a pijemy, jak się da IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.05, 22:27 Wtedy to była dopiero I N I C J A C J A , drogi Ziutku, przykłady poglądowe przyszły później, i do tego w wielu innych dziedzinach. Jako ciekawostkę zdradzę Ci (a przy okazji innym Forumowiczom), że nieco pochopnie podjąłem kiedyś wobec b. bliskiej mi osoby ś l u b o w a n i e , że do uzyskania pełnoletniości nie wezmę do ust ANI KROPLI ALKOHOLU(!!!). I wyobraź sobie, drogi kolego, że tego... d o t r z y m a ł e m . (SIC!) ... Do tego stopnia byłem konsekwentny i zdeterminowany, iż nawet (poczęstowany nieopatrznie) wypluwałem cukierek jeśli był z domieszką C2H5OH. A na weselach i imprezach towarzyskich - to dopiero były, z tą moją niewzruszoną stałością, cyrki i sensacje! Niektórzy wyrażali zrozumienie, a nawet uznanie - inni niedowierzanie. Tak było!... To ci była dopiero szkoła... charakteru!? Potem sobie to odbiłem. Dla zdrowotności - rzecz jasna! (HKP) ... CZEŚĆ-CZOŁEM, SPOTYKAMY SIĘ POD STOŁEM!!! - Brdiang! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: van deer Re: Alkohol piszemy przez H, a pijemy, jak się da IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 23.11.05, 18:44 Oj, gdyby tak kazdy Harc Mistrzu swoje wspominki w tym temacie zaczal tu wklepywac, to moderatorzy kazaliby sie z tym watkiem do Forum Humorum przeniesc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kalfas Re: Polska Kultura picia alkocholu w Polsce IP: *.dip.t-dialin.net 21.11.05, 19:23 Gelle? Bleibt auf dem Teppich Das empfähle ich dir. Kalfas Odpowiedz Link Zgłoś
builder Re: Polska Kultura picia alkocholu w Polsce 23.11.05, 00:06 Gość portalu: Wehrwolf napisał(a): > nowy.polski.slownik.pijacki.ez.pl/ tys` je Niemcem Wehrwolf wiec kulture picia alkoholu lubisz i zapewne ja protegujesz, wiec wyjas`nij mnie jak to jest z Niemcami jak wyjada na wakacje=do Europy, podobnie zachowuja sie jak wszyscy inni i pija strasznie duz`o piwska-do oporu=dlaczego?, Niemieckie pan`stwo slynie z picia pifska=pszoduja w europie a za nimi Anglicy, jez`eli poro`wnamy zawartos`c` alkoholu w "wo`dce i pifsku" to i tak z 50 razy do pszodu przoduja Niemcy i Anglicy w piciu pifska w poro`wnaniu do picia wo`dy w Polsce, zastanawia mnie fakt taki=kogo ty sie czepiasz i co ci to da skoro Niemcy sa przodownikami w piciu alkoholu w europie, pifko w nadmiarze szkodzi, by, the builder, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziutek88 Re: Polska Kultura picia alkocholu w Polsce IP: 62.159.154.* 23.11.05, 09:46 A TY builder jaka wode lubisz; brzozowa lub kolonska? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harc mistrz Re: Kultura picia alkoholu w Polsce [popr. błędy] IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.05, 19:07 Właśnie dlatego, Ziutku 88 i Van Deer, trzeba pisać "w tym temacie" PRAWDĘ, PRAWDĘ I JESZCZE RAZ... P R A W D Ę !!! Bo tylko PRAWDA może nas wyzwolić z tego zgubnego dla wszystkich n a ł o g u ! ... Nawet, jak trafnie zauważył Builder z UK, nawet ci, tak pragmatyczni i praktyczni Niemcy - nie są, niestety, wolni od tych alkoholowych słabości. Bo zapijają się tym swoim piwskiem przy każdej okazji, a takich (jak wiadomo) nigdy nie brakuje. Chodzi więc o zwykłą, codzienną, K U L T U R Ę PICIA. TAKI ZWYCZAJNY, SOLIDNY, NIEMIECKI... " k u l t u r - b i e r " ! (hkp) ... BRACIA - CZUWAJMY!!! Pozdrowienia dla Buildera. Odpowiedz Link Zgłoś
builder Re: Polska Kultura picia alkocholu w Polsce 23.11.05, 22:44 Gość portalu: ziutek88 napisał(a): > A TY builder jaka wode lubisz; brzozowa lub kolonska? > rozczaruje cia=jou woody wogo`lye niy pija, by, the builder, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wehrwolf Re: Polska Kultura picia alkocholu w Polsce IP: *.h.pppool.de 23.11.05, 22:58 ludzie,ale mi sie porabalo! To mialo byc o tym, jak sam chlam wode w familioku, a tak jakos wyszlo. Pyrsk Odpowiedz Link Zgłoś