Gość: OBERSCHLESIER IP: *.dip.t-dialin.net 29.09.05, 22:26 sa np. tukej: www.schlesien-lm.de/html/bilder.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: OBERSCHLESIER Re: prawdziwi slazacy IP: *.dip.t-dialin.net 29.09.05, 22:42 tukej tez: www.linkhitlist.com/cgi/LHL_D.exe? G2L&LinkNo=1335654&ListNo=24608 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Errata Re: prawdziwi slazacy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.05, 09:00 www.linkhitlist.com/cgi/LHL_D.exe?G2L&LinkNo=1335654&ListNo=24608 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OBERSCHLESIER Re: prawdziwi slazacy IP: *.dip.t-dialin.net 22.11.05, 17:04 to znaczy tutej: www.dfk.go.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OBERSCHLESIER Re: prawdziwi slazacy IP: *.dip.t-dialin.net 29.09.05, 22:42 republika.pl/dfk/galeria.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: : Re: prawdziwi slazacy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.05, 22:50 Prowdziwe Schlesiery pijoom bryna pod familokim!! Odpowiedz Link Zgłoś
builder Re: prawdziwi Go`rnos`loonzacy nie zadaja sie z 30.09.05, 00:28 Niemcami!=ZAPAMIETAJ SE TO RAZ I NA ZAWSZE!, Niemcy byly wrogiem i agresorem na Go`rnym S`.!,=kaj indziej mogli robic` cuo chcieli jak im na to pozwolono i., the builder, Gość portalu: OBERSCHLESIER napisał(a): > sa np. tukej: > > www.schlesien-lm.de/html/bilder.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OBERSCHLESIER Re: prawdziwi Go`rnos`loonzacy nie zadaja sie z IP: *.dip.t-dialin.net 30.09.05, 22:07 wrogiem to byli i sa ci co doprowadzili slask do upadku, mianowicie twoi przodkowie kumple tego amerykanina korfantego. (powstance polskie) Odpowiedz Link Zgłoś
builder Re:piepszysz gupoty! 30.09.05, 23:51 Korfanty istnial przez "moment" a Go`rny S`loonsk istnieje wieki!, i cou pszez te wieki uzyskol dzieki niemieckiemu i pruskiemu wyzyskowi???, stracil i to bardzo duz`o!=ile stracil?-pomys`l kiepom a nie tym yinteligentnym niemieckim "muzgiem", Gość portalu: OBERSCHLESIER napisał(a): > wrogiem to byli i sa ci co doprowadzili slask do upadku, mianowicie twoi > przodkowie kumple tego amerykanina korfantego. (powstance polskie) Odpowiedz Link Zgłoś
wilhelm4 Re:piepszysz gupoty! 01.10.05, 17:35 Ucz sie trocha historii. Mysla o slonskiyj, aniy tfojij. Odpowiedz Link Zgłoś
builder Re:piepszysz gupoty! 07.10.05, 01:19 a co`z` to?=rozkaz! wilhelm4 napisał: > Ucz sie trocha historii. > Mysla o slonskiyj, aniy tfojij. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OBERSCHLESIER builder wynocha za miedze, do sosnowca! do dom! IP: *.dip.t-dialin.net 02.10.05, 03:56 builder lod ciebie gorolem czuc, jak bys trocha historiom sie interesowol, to bys wiedziol ze jak by nie te "niedobre" niemcy to bys ty do dzisioj w jaskini abo w szalasie mieszkol. Odpowiedz Link Zgłoś
builder Re: builder wynocha za miedze, do sosnowca! do do 02.10.05, 22:35 Gość portalu: OBERSCHLESIER napisał(a): > builder lod ciebie gorolem czuc, jak bys trocha historiom sie interesowol, to > bys wiedziol ze jak by nie te "niedobre" niemcy to bys ty do dzisioj w jaskini > abo w szalasie mieszkol. historia sie troche interesuje i wiem, z`e te "nie dobre" Niemce rozpetaly dwie najkrwawsze wojny w historii ludzkos`ci!, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OBERSCHLESIER Re: builder wynocha za miedze, do sosnowca! do do IP: *.dip.t-dialin.net 07.10.05, 23:12 tak, tak, a na swieta bedzie ryba. interesuj sie "troche" wiecej historia zanim cos palniesz. "Niemce rozpetaly dwie najkrwawsze wojny w historii ludzkos`ci!" a o mongolach (1241), tatarach (1260), najazd Litwinów na Mazowsze(1260) najazd tatarow krymskich (w XV-XVII wiek), szwedzki najazd na Polskę w 1655 roku w czasie II wojny północnej (1655-1660), wielki najazd turecki na Polskę (1672 ). 17 września 1939 roku najazd radziecki na Polskę, etc. etc. co mnie obchodzi co bylo 60 lat temu?!, mnie niebylo wtedy na swiecie, czy jestem winien ze niemcy napadli na polske?! wiekszosc ludzi z tamtej epoki juz niezyje a reszta ma juz ok. 80 lat i jezdzi na wozkach inwalidzkich. czy swiat sie czegos z histori nauczyl? przypomne, kosowo, czeczenia, afganistan, okupacja iraku, miedzy innymi przez polakow, czego nauczyli sie politycy z histori? Odpowiedz Link Zgłoś
builder Re:jestes` za miedza` i tam pozostan`!, 22.11.05, 00:54 Gość portalu: OBERSCHLESIER napisał(a): > tak, tak, a na swieta bedzie ryba. > interesuj sie "troche" wiecej historia zanim cos palniesz. > "Niemce rozpetaly dwie najkrwawsze wojny w historii ludzkos`ci!" > > a o mongolach (1241), tatarach (1260), najazd Litwinów na Mazowsze(1260) > najazd tatarow krymskich (w XV-XVII wiek), > szwedzki najazd na Polskę w 1655 roku w czasie II wojny północnej (1655-1660), > wielki najazd turecki na Polskę (1672 ). > 17 września 1939 roku najazd radziecki na Polskę, etc. etc. > > co mnie obchodzi co bylo 60 lat temu?!, mnie niebylo wtedy na swiecie, czy > jestem winien ze niemcy napadli na polske?! wiekszosc ludzi z tamtej epoki juz > niezyje a reszta ma juz ok. 80 lat i jezdzi na wozkach inwalidzkich. > czy swiat sie czegos z histori nauczyl? przypomne, kosowo, czeczenia, > afganistan, okupacja iraku, miedzy innymi przez polakow, czego nauczyli sie > politycy z histori? twoja wiedza o historii sprzed 800-set laty zapewne zostanie doceniona=tylko kogo to tu i teraz interesuje?, w XX Wieku Niemcy zapisali sie w najkrwawszej histori i ja na to nic nie poradze=, z`e to jest FAKT!, z`adna wojna XX W. nie zrobila tylu szko`d co wojny niemieckie= i chyba sie z tym zgodzisz, jez`eli uwaz`asz na odwro`t to znaczy, z`e nie ma z toba oczym gadac`, jez`eli nie bylo cie 60 lat temu na s`wiecie to nie wiesz i nigdy nie bedziesz wiedzial jakie panowaly stosunki miedzy Niemcami i Go`rnos`loonzokami=wiesz to jedynie z moz`e opowiadan` i ksiaz`ek=prawda?, to dlaczego jestes` taki obles`ny do WSZYSTKICH POLAKO`W?=co ty sobie wyobraz`asz, z`e wszyscy sa wszechpolakami?,=czemu mie wyzywasz, z`e jestem z Sosnofca?, czemu nie lubisz Goroli=zrobili ci cos` zlego?, Z`ydo`w zapewne tez` nie lubisz bo cie zapewne okradli!, homosexualisto`w nie lubisz i lesbijek zapewne tez`= to kim ty jestes`???,= Bogiem???, kto`ry ma prawo wszystkich na okolo "ganic`" = zastano`w sie nad soba i otoczeniem bo nie sadze by ci Niemcy, u kto`rych sie obracasz ci kiedys` wybaczyli, thy builder, Odpowiedz Link Zgłoś
builder Re:jestes` za miedza` i tam pozostan`!, 22.11.05, 00:55 Gość portalu: OBERSCHLESIER napisał(a): > tak, tak, a na swieta bedzie ryba. > interesuj sie "troche" wiecej historia zanim cos palniesz. > "Niemce rozpetaly dwie najkrwawsze wojny w historii ludzkos`ci!" > > a o mongolach (1241), tatarach (1260), najazd Litwinów na Mazowsze(1260) > najazd tatarow krymskich (w XV-XVII wiek), > szwedzki najazd na Polskę w 1655 roku w czasie II wojny północnej (1655-1660), > wielki najazd turecki na Polskę (1672 ). > 17 września 1939 roku najazd radziecki na Polskę, etc. etc. > > co mnie obchodzi co bylo 60 lat temu?!, mnie niebylo wtedy na swiecie, czy > jestem winien ze niemcy napadli na polske?! wiekszosc ludzi z tamtej epoki juz > niezyje a reszta ma juz ok. 80 lat i jezdzi na wozkach inwalidzkich. > czy swiat sie czegos z histori nauczyl? przypomne, kosowo, czeczenia, > afganistan, okupacja iraku, miedzy innymi przez polakow, czego nauczyli sie > politycy z histori? ----------------------------------------------------------------------------- twoja wiedza o historii sprzed 800-set laty zapewne zostanie doceniona=tylko kogo to tu i teraz interesuje?, w XX Wieku Niemcy zapisali sie w najkrwawszej histori i ja na to nic nie poradze=, z`e to jest FAKT!, z`adna wojna XX W. nie zrobila tylu szko`d co wojny niemieckie= i chyba sie z tym zgodzisz, jez`eli uwaz`asz na odwro`t to znaczy, z`e nie ma z toba oczym gadac`, jez`eli nie bylo cie 60 lat temu na s`wiecie to nie wiesz i nigdy nie bedziesz wiedzial jakie panowaly stosunki miedzy Niemcami i Go`rnos`loonzokami=wiesz to jedynie z moz`e opowiadan` i ksiaz`ek=prawda?, to dlaczego jestes` taki obles`ny do WSZYSTKICH POLAKO`W?=co ty sobie wyobraz`asz, z`e wszyscy sa wszechpolakami?,=czemu mie wyzywasz, z`e jestem z Sosnofca?, czemu nie lubisz Goroli=zrobili ci cos` zlego?, Z`ydo`w zapewne tez` nie lubisz bo cie zapewne okradli!, homosexualisto`w nie lubisz i lesbijek zapewne tez`= to kim ty jestes`???,= Bogiem???, kto`ry ma prawo wszystkich na okolo "ganic`" = zastano`w sie nad soba i otoczeniem bo nie sadze by ci Niemcy, u kto`rych sie obracasz ci kiedys` wybaczyli, thy builder, Odpowiedz Link Zgłoś
dieter_bohlen Re: builder wynocha za miedze, do sosnowca! do do 22.11.05, 16:51 Gość portalu: OBERSCHLESIER napisał(a): > co mnie obchodzi co bylo 60 lat temu?!, mnie niebylo wtedy na swiecie, czy > jestem winien ze niemcy napadli na polske?! wiekszosc ludzi z tamtej epoki juz > niezyje a reszta ma juz ok. 80 lat i jezdzi na wozkach inwalidzkich. > czy swiat sie czegos z histori nauczyl? przypomne, kosowo, czeczenia, > afganistan, okupacja iraku, miedzy innymi przez polakow, czego nauczyli sie > politycy z histori? Dich geht`s also nichts an, lernen willst Du, Du Arsch, na gut dann komm` zu mir nach Tötensen, Du Nazi-Arsch, dann knall` ich dich mit meiner Pump-Gun wie einen tollwütigen Hund. Kannst` dann an meiner Pump-Gun riechen. Dann mit grosser Freude steck` ich den Doppellauf in deinen Arsch. Dann drück` ich ab bis es funkt und blitzt! Gelle? Bleibt auf dem Teppich Didder. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OBERSCHLESIER Re: builder wynocha za miedze, do sosnowca! do do IP: *.dip.t-dialin.net 22.11.05, 17:07 Dich geht`s also nichts an, lernen willst Du, Du Arsch, na gut dann komm` zu mir nach Tötensen, Du Nazi-Arsch, dann knall` ich dich mit meiner Pump-Gun wie einen tollwütigen Hund. Kannst` dann an meiner Pump-Gun riechen. Dann mit grosser Freude steck` ich den Doppellauf in deinen Arsch. Dann drück` ich ab bis es funkt und blitzt! Gelle? Bleibt auf dem Teppich Didder. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wehrwolf Re: Das sind echte Oberschlesier IP: *.k.pppool.de 01.10.05, 12:38 Es lebe dr.Herbert Hupka! und Landsleute in BRD und in der Heimat!! builder ty Sosnowiecki pamponiu halt den Gosch! zawrij ta Sosnowiecko klapacka! Odpowiedz Link Zgłoś
builder Re: Das sind echte Oberschlesier 02.10.05, 22:30 Gość portalu: Wehrwolf napisał(a): > Es lebe dr.Herbert Hupka! und Landsleute in BRD und in der Heimat!! > builder ty Sosnowiecki pamponiu halt den Gosch! zawrij ta Sosnowiecko klapacka > ! wiesz co?, chyba jestes` chory psyhicznie!, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: prawdziwi Go`rnos`loonzacy nie zadaja sie z IP: *.dip0.t-ipconnect.de 02.10.05, 14:51 ty jestes tak glupi builder, ze az szkoda slow Odpowiedz Link Zgłoś
settembrini Re: prawdziwi slazacy 01.10.05, 20:36 nie istnieje takie pojecie jak prawdziwy slazak, prawdziwy polak etc. chyba za bardzo wzieliscie sobie do serca schizofreniczne wymioty zawarte w 'mein kampf'. przynaleznosc do grupy narodowej polega wylacznie na wewnetrznym przekonaniu o przynaleznosci do niej, a nie spelnianiu materialnych kryteriow czy wytycznych, okreslonych przez uzurpatorow takich jak wy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wehrwolf Re: prawdziwi slazacy IP: *.k.pppool.de 02.10.05, 12:19 Deutschland unser Vaterland! Schlesien unser Heimatland!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: prawdziwi slazacy IP: *.dip0.t-ipconnect.de 02.10.05, 14:53 to nie do konca tak. nie mozesz czuc sie slazakiem pielegnujac polska kulture. Odpowiedz Link Zgłoś
xs550 Re: prawdziwi slazacy 02.10.05, 16:17 Bardzo mnie powyzszy post rozsmieszyl. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alois Re: prawdziwi slazacy IP: *.ipxserver.de / *.ipxserver.de 03.10.05, 15:16 a co ciebie tak rozsmieszylo? myslisz, ze sam fakt mieszkania hamburczyka w monachium robi z niego automatycznie bawarczyka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 627 Re: prawdziwi slazacy IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 03.10.05, 18:44 Czesto tak. A jezeli sie tam jeszcze dodatkowo urodzil i spedzil wiekszosc zycia to juz jest bawarczykiem. Bo kim niby ma byc? Hehe, no ale ja wiem. Wy jestescie specjalistami od zagladania ludziom w metryke... :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alois Re: prawdziwi slazacy IP: *.ipxserver.de / *.ipxserver.de 03.10.05, 19:57 > Czesto tak. A jezeli sie tam jeszcze dodatkowo urodzil i spedzil wiekszosc > zycia to juz jest bawarczykiem. Bo kim niby ma byc? no i widzisz, jak sie mylisz. moze byc, jezeli zacznie zyc bawarska kulture. jezeli nie zostanie on i jego potomkowie do konca hamburczykami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 632 Re: prawdziwi slazacy IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 03.10.05, 22:48 Zyjac w danym srodowisku sila rzeczy stajesz sie jego czescia. Tak wiec czlowiek ktory nie zna innego swiata poza Bawaria jest bawarczykiem. Odpowiedz Link Zgłoś
amoremio Re: prawdziwi slazacy 08.10.05, 02:06 Jak Chinczyk w USA staje sie Amerykancem :))) Odpowiedz Link Zgłoś
settembrini Re: prawdziwi slazacy 20.11.05, 18:47 ja bym nie odmawial amerykanskosci chinczykowi zyjacemu w china town w nowym jorku czy w chicago od 20 lat. akurat ameryka jest tu slabiutkim przykladem. Odpowiedz Link Zgłoś
kattovitzer Re: prawdziwi slazacy 03.10.05, 23:32 To wobec tego, w drodze analogii, nie mozna czuc sie Ślązakiem kultywujac kulturę niemiecką. Kiedy do was dotrze, że Śląsk jest pod względem kulturowym szalenie zróżnicowany, bez jednolitych źrodeł? A gdy jakiś buc z Bawarii, który uciekł z GŚ w '81 r., wmawia mi niepodzielną "niemieckość" Śląska, bo przemawia przez niego chora wdzieczność za niemiecki socjal w latach osiemdziesiatych, to burzy się we mnie krew. Kiedy do was dotrze, że Śląsk jest po prostu śląski? Gość portalu: :) napisał(a): > to nie do konca tak. nie mozesz czuc sie slazakiem pielegnujac polska kulture. Odpowiedz Link Zgłoś
builder Re: prawdziwi slazacy 04.10.05, 00:15 kattovitzer napisał: > To wobec tego, w drodze analogii, nie mozna czuc sie Ślązakiem kultywujac > kulturę niemiecką. oczywis`cie, z`e moz`na i nawet jest to wskazane, Kiedy do was dotrze, że Śląsk jest pod względem kulturowym > szalenie zróżnicowany, bez jednolitych źrodeł? ja to rozumie, ci z Niemiec nie potrafia tego kurcze pojac`!, A gdy jakiś buc z Bawarii, który > uciekł z GŚ w '81 r., wmawia mi niepodzielną "niemieckość" Śląska, bo przemawia > przez niego chora wdzieczność za niemiecki socjal w latach osiemdziesiatych, to > burzy się we mnie krew. Kiedy do was dotrze, że Śląsk jest po prostu śląski? mys`la, ze zaros ci wygarnom cobys` poszoul za miedza=sosnowiecko, heheee.., > Gość portalu: :) napisał(a): > > > to nie do konca tak. nie mozesz czuc sie slazakiem pielegnujac polska kul > ture. Odpowiedz Link Zgłoś
willi2 Re: prawdziwi slazacy 04.10.05, 01:38 settembrini napisał: > nie istnieje takie pojecie jak prawdziwy slazak, prawdziwy polak etc. chyba za > bardzo wzieliscie sobie do serca schizofreniczne wymioty zawarte w 'mein kampf' > . > przynaleznosc do grupy narodowej polega wylacznie na wewnetrznym przekonaniu o > przynaleznosci do niej, a nie spelnianiu materialnych kryteriow czy wytycznych, > okreslonych przez uzurpatorow takich jak wy. ty jestes wytyczny sam w sobie Odpowiedz Link Zgłoś
kattovitzer Re: prawdziwi slazacy 04.10.05, 01:43 Powiedział co wiedział i się spocił :) willi2 napisał: > ty jestes wytyczny sam w sobie Odpowiedz Link Zgłoś
xs550 Re: prawdziwi slazacy 02.10.05, 16:16 A sprawdziles im metryke czternascie pokolen wstecz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aborygyn My - Szlônzoucy! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.05, 09:17 Po co? Wy Mje we pjersi bijoom trzy hercelajn, jak u Abp Nossola: www.list.media.pl/list-katolik-wiara-pl-298.htm A przekohanym Mojym Patroonym je s'wjynto Ana Samotrzecio. Uoona je Nasym symbolym! Odpowiedz Link Zgłoś
builder Re: My - Szlônzoucy! 07.10.05, 01:24 tys` jes sy kieryj gminy?, Gość portalu: Aborygyn napisał(a): > Po co? > > Wy Mje we pjersi bijoom trzy hercelajn, jak u Abp Nossola: > > www.list.media.pl/list-katolik-wiara-pl-298.htm > A przekohanym Mojym Patroonym je s'wjynto Ana Samotrzecio. > > Uoona je Nasym symbolym! Odpowiedz Link Zgłoś