Dodaj do ulubionych

Olsztynskie cukiernie....

IP: *.sympatico.ca 01.02.04, 09:04
Rozmawialem niedawno ze znajomymi o Olsztynskich cukierniach... nawet ktos przypomnial swietne barczewskie lody po ktore w latach
osiemdziesiatych jezdzilo sie z Olsztyna... wiem ze po Olsztynskim Coctail-barze zostala jedynie mikroskopijna czesc z i na dodatek podobno
podrzednej jakosci, ale jakie inne cukiernie w Olsztynie lubicie i gdzie one sie znajduj
Obserwuj wątek
    • thor_tr Re: Olsztynskie cukiernie.... 01.02.04, 11:52
      Doskonała cukiernia jest blisko kina Awangarda.Mają np. świetne bezy.
      To fajne miejsce żebyzaprosić dziewczynę.
      Coctail-bar to już nie to samo.
      • lecart Re: Olsztynskie cukiernie.... 01.02.04, 17:18
        Cukiernia "Jagodka" jedna z lepszych wg mnie.
        "Sniezka" na jarotach tez niczym sobie.
        Ostatnio nawet polubilem Tortex - zdazalo sie w ostatniej chwili z buta isc po
        torta :)
        • Gość: kim Re: Olsztynskie cukiernie.... IP: *.net 01.02.04, 17:34
          Taka sama cukiernia jak koło Awangardy jest na Wilczynskiego/Janowicza-fakt
          bardzo dobre ciastka po 2,90 zł.Chyba najlepsze w Olsztynie,a w ogóle to
          kiepskie mamy ciasta w porównaniu np z trójmiejskimi-Delicje i torcik węgierski-
          pycha.
          • alf23 Re: Olsztynskie cukiernie.... 01.02.04, 17:55
            A ja się uzależniłem od bajaderek z Tesco;) Nigdy nie wiadomo co podadzą w
            cyklu "Drugie życie ciastka" i właśnie ten dreszczyk emocji kocham!
            • Gość: mamut Re: Olsztynskie cukiernie.... IP: *.sympatico.ca 01.02.04, 21:40
              Ale zescie mi smaka na slodycze zrobili.... chyba pojde i sobie wrabie kawalek czekolady.... mniam... az slinka mi kapie od tych waszych delicji... Z
              moich ulubionych to byly tez nadziewane rogaliczki w staromiejskiej... moglbym je jesc tonami... szkoda ze zaduzo to nie zdrowo...

czuwa
      • Gość: detritus Re: Olsztynskie cukiernie.... IP: *.olsznet.ec.pl / 213.199.235.* 01.02.04, 23:32
        > Doskonała cukiernia jest blisko kina Awangarda.Mają np. świetne bezy.
        O taaaaak :o)
        Nie raz tam sie chodzilo na ciacha i lody :o)
        • Gość: mamut Re: Olsztynskie cukiernie.... IP: *.sympatico.ca 02.02.04, 04:14
          Ten lokalik zdaje sie pamietam... tam dobre owocowe lody maja... zjadloby sie taki nawet w zimawa pore zeby sobie lato przypomniec...
    • kamila77 Wigry... :-) 03.02.04, 11:15
      Szkoda, że ich już nie ma. Pamiętam niskie ceny ciastek i niezlą kawe :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka