Dodaj do ulubionych

Oszalałem na punkcie ryb

IP: *.tomsk.ru 14.04.10, 18:08
Niektórzy dziwią się, że w internecie można napisać wszystko. Dlaczego? Bo w
życiu można się spotkać ze wszystkim. Przykład:
Dziś dokonałem niestandardowego zakupu w sieci Carrefour: Ryba filet mintaj:
2.320 kg x 7.99 zł = 18.54 zł. W domu pozwoliłem temu rozmrozić się i odciec.
Wydało mi się podejrzanie mało tej ryby więc zważyłem. Wyszło 1.13 kg i ni
cholery więcej. To ja się pytam, czy są jakieś przyzwoite granice złodziejstwa?
Obserwuj wątek
    • Gość: Radek Re: Oszalałem na punkcie ryb IP: *.olsztyn.mm.pl 14.04.10, 18:14
      I teraz wiesz na czym polega w kapitaliźmie promocja.Sieci handlowe dużych firm
      oszukują klienta jak mogą.Głębokie zamrożenie,później jeszcze kilka razy do wody
      i chłodni i mamy możliwość wprowadzenia promocji np.filetów mintaja.Klient się
      cieszy,że kupił tanio a sklep,że sprzedał drogo.Obie strony zadowolone.
      • Gość: wdr Re: Oszalałem na punkcie ryb IP: *.000webhost.com 14.04.10, 18:30

się to wie, się nie kupuje pseudoryb
      • Gość: fansld Re: Oszalałem na punkcie ryb IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.10, 16:08
        Kapitalizm to z definicji wolny rynek. Nie gadaj wiec o tym czego u nas nie ma.
      • Gość: Maja Re: Oszalałem na punkcie ryb IP: *.olsztyn.vectranet.pl 07.12.10, 14:57
        cha,cha,cha- no widać, że chlop!Jedziesz- bracie- raz na 2-3 miesiące (najbliżej) do Rusi do rybaczówki, kupujesz: jednego dużego leszcza i kilkanaście innych: szczpupak sandacz, plotki karasia, bolenia i sam zamrażasz))0Względnie do Zatorzanki i tam masz świeże morskie: np makrela, dorsz(plamiak też)zielone sledzie, fląderki , łupacze itp.Zamrażasz i masz bez oszukaństwa, glazury i świeże)))
        te supermarketowe to 2 razy tyle tzw glazury mają)))
        Też jestem wielbicielką ryb! Pozdrawiam kolegę!
        • Gość: Maja Re: Oszalałem na punkcie ryb IP: *.olsztyn.vectranet.pl 07.12.10, 15:07
          PS. Pfuj-tylko węgorzy(nawet wędzonych) nie lubię..brr,łuste i slizgie, brrr.Choć , chyba los tak zlośliwie sprawil, że mam je za darmo))).ale wszystkie inne-czemu nie)))
          Jak chcecie to dam wam przepisy na takie ryby,że oszalejecie ze szczęścia)))Wychowałam się onegdaj nad jeziorem.Ryby i grzyby(jak to na Warmii) nie maja dla mnie tajemnic.
          Przyznam sie,ze-choć baba-umiejętnie i bez cierpienia pozbawiam je zycia.no cóż-taki to już nas los.Łańcuch pokarmowy. Dziś ja zjem rybke, a kiedyś inne rybki zjedzą mnie)))
      • Gość: Ania Re: Oszalałem na punkcie ryb IP: *.olsztyn.vectranet.pl 25.06.12, 14:17
        W Olsztynie jest za mało sklepów rybnych.
        Na Nagórkach nie ma żadnego.
        Świeża rybka, to jest to, a nie jakieś oszukane g.... z supermarketu
    • Gość: hugo Re: Oszalałem na punkcie ryb IP: *.cal.pl 15.04.10, 09:19

sieja ze ścieków, podobno smaczna

www.youtube.com/watch?v=yzm2gZ8Lg_c
      • Gość: nfl Re: Oszalałem na punkcie ryb IP: 109.243.107.* 20.04.10, 14:12

głupich nie sieją
        • Gość: stara baba Re: Oszalałem na punkcie ryb IP: *.olsztyn.vectranet.pl 20.04.10, 16:43
          1.Wodniku,żadnych granic złodziejstwa nie ma.
          2.Kilkanaście miesięcy temu po zjedzeniu ryb kupionych w Carrefour mało kopyt
          nie wyciągłam, chociaż ochoty u mnie na to żadnej.
          3.Innym razem w Carrefour kupiłam pierogi na wagę, bo mi zależało na szybkim
          obiedzie. Miały być z mięsem, więc zasmażyłam skwareczki z cebulką i polałam.
          Jakież było moje zdziwienie, kiedy okazało się,że niektóre z nich są z
          twarogiem. Pierogi z twarogiem, to zazwyczaj jadałam ze śmietaną, nie ze
          skwarkami z cebulą.
          • Gość: sa Re: Oszalałem na punkcie ryb IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.10, 19:20
            najlepsze pierogi z bierdonki - ale tylko ruskie bo bo tych z miesem dlugo sie
            siedzi w toalecie.
            • Gość: afaw Najlepsza i najsłynniej sieja pochodzi z Finlandii IP: *.olsztyn.vectranet.pl 20.04.10, 20:07
              www.youtube.com/watch?v=ugl42dbJyz0
            • Gość: stara baba Re: Oszalałem na punkcie ryb IP: *.olsztyn.vectranet.pl 20.04.10, 21:47
              sa napisał(a):

> najlepsze pierogi z bierdonki

Ile biedronek (chyba nie bierdonek?) potrzeba na 1 pieroga?
    • Gość: ja Re: Oszalałem na punkcie ryb IP: 195.200.118.* 20.04.10, 22:22
      ale jaja
    • Gość: i o co chodzi? Re: Oszalałem na punkcie ryb IP: *.proserwer.pl 21.04.10, 16:12
      A ja z ryp to tylko ...flądry.
    • Gość: ola Re: Oszalałem na punkcie ryb IP: 204.124.183.* 23.04.10, 13:07

z carrefoura tylko wędzone w dniu dostawy, przede wszystkim piklingi
      i makrele
      • Gość: irena Re: Oszalałem na punkcie ryb IP: *.play-internet.pl 18.02.12, 09:52

pamiętacie czas gdy wędzone makrele przypominały nasączone wodą gazety, że az ciekło
        z nich? teraz wracają te bardziej wędzone, ale i tak nie są to juz te dawne wędzone makrele, ktore były cymes
    • Gość: lwtb Re: Oszalałem na punkcie ryb IP: 109.243.229.* 03.05.10, 14:03
      img232.imageshack.us/img232/6816/madonnazwielkimcycemth1.jpg
    • trzymilionowy.post Re: Oszalałem na punkcie ryb 03.05.10, 14:11
      Ciesz się, że w czasie transportu nie polali wodą jeszcze ze dwa razy;)
    • Gość: wołodia Re: Oszalałem na punkcie ryb IP: *.ru 03.05.10, 15:38
      Na drugi raz zapytaj, czy to jest waga netto, brutto czy tara.
      • Gość: miecio Re: Oszalałem na punkcie ryb IP: *.centertel.pl 03.05.10, 15:45
        w autobusach czuć dorszem,dlaczego?
      • Gość: Maja Re: Oszalałem na punkcie ryb IP: *.olsztyn.vectranet.pl 07.12.10, 15:20
        Naogoł zawsze podaja ilośc tzw"glazury'. Jak ktos lubi smiecia rybnego- to kupi.
        Ryby kupuje się żywe, lub dopiero co snięte. Wystarczy dotknać, popatrzeć na oko, skrzela. .Filety można, ale tylko od zaufanego sprzedawcy. W supermarkecie-nigdy!!!
        a najlepiej- a w Olsztynie inaczej dla chlopa to wstyd-jeziorko, wędka, oczywiście prawo do łowienia i....no zdradzę wam tajemnice...Kortowskie, ale od strony ogródgów działkowych...i rybki macie swoje.
      • Gość: zatorzak Re: Oszalałem na punkcie ryb IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.12, 17:14

świeże te ryby mają czy odświeżane w ludwiku?
    • Gość: * Re: Oszalałem na punkcie ryb IP: 188.33.183.* 12.05.10, 10:43

www.sfora.pl/Nie-jedz-tych-ryb-Mozesz-zachorowac-na-raka-a19997
      • Gość: jhg Re: Oszalałem na punkcie ryb IP: *.olsztyn.mm.pl 12.05.10, 10:54
        A u nas, w Szczecinie, gdy inspektor zakwestionował cały transport pangi z
        powodu nadmiernej ilości nitrofurazonu i zieleni malachitowej w tuszach rybnych
        (substancji zakazanych), to został zwolniony, a ryby w świetle nauki, przy
        milczeniu fachowców, "rozlazły się po kraju". I to jest kapitalistyczna
        inwestycja w człowieka...
        • Gość: fansld Re: Oszalałem na punkcie ryb IP: *.olsztyn.mm.pl 12.05.10, 11:24
          Nie klam lewacki oszuscie. Nie ma to nic wspolnego z wolnym rynkiem. Siedzisz po
          uszy w socjalizmie sterowanym przez urzednikow-zlodziei i gadasz ze to
          kapitalizm. Albo nie rozumiesz podstawowych zagadnien gospodarczych albo jestes
          zwyklym zalosnym prowokatorem.
          • Gość: jhg Dziękuję! IP: *.olsztyn.mm.pl 12.05.10, 12:58
            Niech Ci Pan Bóg w dzieciach wynagrodzi, bo nie jest On aż takim wielkim
            cudotwórcą, żeby Cię jeszcze rozumem obdarzyć...
            Popatrz! www.bociany.ittv.pl/aplet/index.php Pani bocianowa już z
            czterech jaj dochowała się potomstwa, a Ty głupotom się oddajesz, zamiast
            spokojnie siedzieć na swoich...
            Gdybyś nie istniał, to nawet sam diabeł by Cię nie wymyślił. To widać, że
            chętnie zgoliłbyś brody i skrócił szaty bojarom. Może jeszcze przymusowe palenie
            tytoniu i liberalne tańce?
            Uważaj! Kto mieczem wojuje, ten od pochwy ginie... Wojujesz słowem, a polegniesz
            od własnego jadu...
            • Gość: fansld Re: Dziękuję! IP: *.olsztyn.mm.pl 12.05.10, 13:06
              Kazdy z nas polegnie predzej czy pozniej, nie sadze zeby Twoj jad roznil sie
              jakos szczegolnie od mojego wiec martw sie o siebie lewacki oszuscie :D

• Gość: Maja Panowie-ryby są ponad podziałami partyjnymi))) IP: *.olsztyn.vectranet.pl 07.12.10, 15:30
                A może pomyslcie,że to jest cos co was łączy-zamiłowanie do ryb!Partie za lat kilka odejda w niebyt, jak to z partiami bywa, a ryby sa wieczne! Nawet te,a zwłaszcza te-zjedzone wspólnie))))A kiedyś, jak przyjdzie nasz czas to te rybki nas pogodzą-zjedza nas! I myslę,żę będziemy im smakowac tak samo: i pisowcy i sldowcy i powcy.
                To może załózmy partię rybną?
                • Gość: wędkarz Re: Panowie-ryby są ponad podziałami partyjnymi)) IP: *.formlessnetworking.net 22.12.11, 09:14
                  Partię rybną? Hahaha! Już i tak w tym kraju wszystko kur...mi czuć. Łącznie z fanslde4eu.
        • Gość: jhg Poprawka! IP: *.olsztyn.mm.pl 12.05.10, 17:25
          Sprawdziłem jeszcze raz swoje zapiski. W pandze znaleziono około 120 zakazanych
          substancji, w tym: przeciw pasożytniczy ale rakotwórczy nitrofuran (poprawka!)
          zakazany od 1993 r, przeciwbakteryjny bardzo silny antybiotyk chloramfenikol,
          mutagenna i rakotwórcza zieleń malachitowa i jej metabolit, zieleń
          leukomalachitowa. Pisano o tym we „Wprost”, Polityka i prasa niemiecka. Miałem w
          ręku, czytałem, chociaż nie sądziłem, że mi się to przyda, bo świństwa nie jadam.
          • Gość: fansld Re: Poprawka! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.10, 18:15
            Teraz to mamy wstretny kapitalizm. Jakis urzedas wydaje ulgi podatkowe wybranym
            podmiotom gospodarczym te moga sobie bez konkurencji handlowac czym chca i jak
            chca bo urzednicy jakos kiepsko to wszystko kontroluja. O to taki nasz wolny
            rynek oczywiscie po przemianach. Przed przemianami to byl socjalizm to takich
            jaj nie bylo. Wszystko bylo zdrowe i super bo..... urzednicy to badali a jak cos
            wykryli to odrazu o tym pisali bo przeciez byla jawnosc. Poza tym gora rzadzaca
            byla do cna prawdomowna, jak taki czarnobyl wybuchl to od razu powiedzieli ze
            nie wolno z domu wychodzic. NO ale to byl cudowny socjalizm, teraz mamy wolny
            rynek czyli wolna konkurencje o czym zaswiadczy np. kazdy rolnik oddajacy zarlo
            do skupu. :D Oby wiecej bylo takich bystrzakow jak JHG :D
            • Gość: rozwodnik Re: Poprawka! IP: *.pl 12.05.10, 21:31
              Z ryb to pojawiła się tu straszna mątwa. Jakiś fanśledź?
              • Gość: fansld Re: Poprawka! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.10, 21:34
                Co przeszkadza matwa? :D to spadaj :D:D
    • Gość: agata Re: Oszalałem na punkcie ryb IP: 188.33.149.* 13.05.10, 18:17

polecam filety śledziowe w wiaderku z lidla, masa po odsączeniu
      400 g, 3.99 zł

• Gość: joachim Re: Oszalałem na punkcie ryb IP: *.internet.v.pl 11.07.10, 10:36

właśnie wróciłem znad jeziora, ściągnąłem sznur z węgorzami,
      4 sztuki wisiały, będzie smaczny obiad
    • Gość: wp Re: Oszalałem na punkcie ryb IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.10, 10:14

bezwola.republika.pl/att_jpg.jpeg
    • Gość: joachim Re: Oszalałem na punkcie ryb IP: *.internet.v.pl 31.07.10, 21:18

zaraz skoczę z latarką polować na rosówki, a o 23 na rybki, na
      jakiegoś sandacza albo sumika
    • Gość: zatorzak Re: Oszalałem na punkcie ryb IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.10, 14:32

ryby są dla ciot, prawdziwi mężczyźni jedzą mięcho
      • leziox Re: Oszalałem na punkcie ryb 07.12.10, 19:33
        Prawdziwe Zatorzaki do miesa pija czystá-a nie jakies tam ci wynalazki.
    • Gość: zz Re: Oszalałem na punkcie ryb IP: *.dreamhost.com 24.12.10, 08:44

www.youtube.com/watch?v=aBMhQtOIfF8
      karpie na zabicie są
    • Gość: eryka Re: Oszalałem na punkcie ryb IP: 46.112.224.* 26.12.10, 07:17

wiele osób kupuje żywe karpie i potem męczy się (i je) z zabijaniem z powodu kompletnej nieznajomości tematu - bo wydaje im się, że to taka tradycja mieć karpia w wannie. pamiętajmy, że ryby cierpią tak samo jak każde inne zwierzęta a fakt, że nie potrafią dać nam o tym znać dźwiękiem czyni ich ból jeszcze bardziej okropnym. poza tym karpie męczą się, zanim trafią ze sklepowego akwarium do waszych wanien - nikt nie przewozi ich w wiadrach, po prostu wrzuca się je do plastikowych siatek gdzie ryby się duszą
      • Gość: stara baba Re: Oszalałem na punkcie ryb IP: *.olsztyn.vectranet.pl 26.12.10, 16:01
        Eryko, czy Ty nie jesz przypadkiem czegoś, co się męczyło zanim włożyłaś do swojej zjadaczki? Rośliny też żyją i nie krzyczą, kiedy się je zjada.
        • leziox Re: Oszalałem na punkcie ryb 26.12.10, 16:22
          Nie mozna porownywac roslin do istot bardziej zlozonych,bo zacznie sie popadac w paranoje i uzalac sie nad losem np.biednych bakterii siedzacych w kiblu i katrupionych miliardami bronia masowego razenia jaká jest srodek do tegoz kibla dezynfekcji.
        • Gość: Maja Re: Oszalałem na punkcie ryb IP: *.olsztyn.vectranet.pl 26.12.10, 22:57
          Karpie oddychają również skórą. I wbrew pozorom aż tak się nie męczą.Jesli nie jestes wegetarianka to i tak jestes winna smierci zwierzątek.Mysle,że grunt to zabijać je humanitarnie.
          A karp to chwast wodny i niesmaczny, do tego tłuścioch.Lepiej w sezonie kupić szczupaka, czy sandacza, choć twierdze,że najsmaczniejszy jest....leszcz.Wystarczy zamrozić, a pierwej szybko stuknac czyms w łepek, lub, jak to robią wędkarze pociągnąc szybko równoczesnie za łeb i ogon.
          No cóż taki to już jest łańcuch pokarmowy-dzis my rybkę -a kiedyś rybki nas....
          • Gość: pp Re: Oszalałem na punkcie ryb IP: 188.33.27.* 27.12.10, 15:19

A jednak ryby czują ból
            www.ppr.pl/artykul-a-jednak-ryby-czuja-bol-61598.php
    • Gość: o Re: Oszalałem na punkcie ryb IP: *.adsl.inetia.pl 07.01.11, 22:12
      o
    • Gość: JT Hakarl IP: *.org 24.03.11, 00:42

Hakarl to potrawa ze zgniłego rekina, bardzo popularna w Islandii. Mięso tnie się na wąskie paseczki i zostawia na drewnianych skrzyniach przykrytych żwirem i kamieniami na około dwa miesiące. Następnie się je wędzi i suszy. Tak przyrządzony rekin sprzedawany jest w małych słoiczkach. W smaku przypomina rybny camembert, lecz zapach jest nie do zniesienia: przewaga amoniaku sprawia, że może nam się wydawać, że znaleźliśmy się w okolicy miejskiego szaletu. Być może dlatego w islandzkich restauracjach podaje się hakarl jako zakąskę z wódką zwaną svarta daudi (czarna śmierć).

• Gość: ara Re: Oszalałem na punkcie ryb IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.11, 20:17

taaaaaaaaaka ryba
      www.garnek.pl/adigno/11554565
    • Gość: Oksana Re: Oszalałem na punkcie ryb IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.11, 17:10

Polecam sałatkę ukraińską z buraczków ze śledziem. Kłdzie się warstwę śledzia i warstwę ugotowanych startych buraczków, i wszystko zalewa majonezem. Potem kolejna warstwa śledzi, buraczków, majonezu.
    • Gość: manager Re: Oszalałem na punkcie ryb IP: *.webair.com 29.11.11, 09:40

smakowite śniadanko w adwentowym klimacie
      imageshack.us/photo/my-images/577/dsc04604n.jpg/
      • Gość: bieługa Re: Oszalałem na punkcie ryb IP: *.centertel.pl 02.12.11, 20:33
        czerwoni z listy ryb
        wiadomosci.onet.pl/nauka/jaka-ryba-na-obiad-czyli-o-zagrozonych-gatunkach-r,1,4938306,wiadomosc.html
        • Gość: OO7 Re: Oszalałem na punkcie ryb IP: *.centertel.pl 21.12.11, 08:43
          są pieniądze unijne może przeszkolić odpowiednich ludzi i dać im licencje?
          wiadomosci.wp.pl/title,Prokurator-radzi-jak-przepisowo-zabic-karpia,wid,14072914,wiadomosc.html?ticaid=1d989
    • Gość: joachim Re: Oszalałem na punkcie ryb IP: 176.31.202.* 22.12.11, 02:06

chińczycy masowo srają do rzek, w morzu powstała tzw. martwa strefa, rozmnażają się głównie meduzy, ryb mało, japońscy rybacy lamentują, japończycy zaczynają propagować jedzenie meduz zamiast ryb
      • Gość: ara Re: Oszalałem na punkcie ryb IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.12, 10:16

mazury to też już ściek natury, jedzenie ryb z jezior to koprofilia
    • Gość: lwtb Re: Oszalałem na punkcie ryb IP: *.69-162-137.static.steadfast.net 19.02.12, 13:40
      img819.imageshack.us/img819/7268/paniczje.jpg
      img856.imageshack.us/img856/5198/img8552d.jpg
      tak jada elita
    • Gość: sędziwy Re: Oszalałem na punkcie ryb IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.12, 17:54

pamiętam, za komuny w piątek zawsze filet z mintaja, który smakował wybornie, a teraz co? kupisz 1 kg i po rozmrożeniu zostaje pół kilo, za komuny poleciałyby głowy w centrali rybnej
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka