Dodaj do ulubionych

Nie ma innego sposobu. Konieczna akcja strażników

IP: *.olsztyn.mm.pl 06.07.10, 19:59
Nie rozumie problemu.

Przecież olsztyńscy urzędnicy za swój główny cel mają udogodnienia dla użytkowników samochodów. Przejścia dla pieszych likwidują, umożliwiają wjazd w każde miejsce w mieście, przystanki komunikacji miejskiej są daleko od siebie, ścieżek rowerowych nie ma, na skrzyżowaniach piesi muszą albo przebiegać przez migające zielone, albo uważać na samochody. Każde wolne miejsce w centrum Olsztyna zamienione jest w parking.
Więc nie ma co się dziwić, że przyzwyczajeni do takiego traktowania kierowcy parkują pod samą plażą.
Obserwuj wątek
    • Gość: ciemny lud mój bohater - Gustek IP: *.olsztyn.vectranet.pl 06.07.10, 20:15
      Gość portalu: b28 napisał(a):
      > Nie rozumie problemu.

Kto nie rozumie?
      Poza tym sama racja.

A wracając do artykułu. Dyrektor Gustek znowu się produkuje
      "Na nowych parkingach nie ma drzew i nic nie chroni przed słońcem. Ludzie
      parkują więc w lesie, bo tam jest cień i nie muszą wracać do nagrzanego samochodu".
      I to plecie człowiek, który chce wyrżnąć pół lasu miejskiego nad Jez. Długim
      oraz 3/4 drzew wzdłuż Bałtyckiej i Partyzantów. Czy Ty człowieku nie widzisz
      niekonsekwencji swojego działania? Czy w ogóle się zastanowiłeś kiedykolwiek nad
      tym co mówisz i co robisz?
    • Gość: GuStaff Nie ma innego sposobu. Konieczna akcja strażników IP: *.tktelekom.pl 06.07.10, 20:33
      Ciekawi mnie kto wydał pozwolenie na budowę nowego parkingu przy restauracji na Nowowiejskiego. Bezpośrednio przy Łynie, w środku parku - atrakcji Olsztyna, mało tego niemal przy placu zabaw dla dzieci.

Zastanawiające jest to, że są już miejsca parkingowe przy restauracji (które zazwyczaj świecą pustkami) a niecałe 50m dalej jest parking (na tyle duży, że wykorzystywany przez autokary z turystami - za to pusty po południami i wieczorami).

Przybywa więc kolejna atrakcja Olsztyna - miasta ogrodu (zamienionego w parking!)
      • Gość: ToKU Miasto OgróW! OgróW nie OgróD! IP: 213.77.60.* 06.07.10, 21:40
        Literówka w magistracie!
    • Gość: Majk Nie ma innego sposobu. Konieczna akcja strażników IP: *.olsztyn.vectranet.pl 07.07.10, 00:16
      Olsztyn wioska w której rządzą samochodziarze
    • Gość: ........... mypis. ........... mypis.pl ...................... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.10, 09:40
      ........... mypis.pl ......................
    • appa5 Nie ma innego sposobu. Konieczna akcja strażników 07.07.10, 10:44
      Gustek przechodzi samego siebie. Czy naprawdę naszymi drzewami musi rządzić
      człowiek, który nie potrafi skojarzyć ze sobą dwóch prostych faktów?
      Pokazuję i objaśniam:
      Fakt 1: Drzewa dają w lecie przyjemny mikroklimat (chłód "głębszy", inny niż
      np. od zadaszeń), niczym innym tego nie da się zastąpić.
      Fakt 2: Ludzie, oprócz upału, lubią ten chłód drzew, także dla swoich
      samochodów. Nie chcą wracać do nagrzanych puszek.

Skojarzam: Jeśli wytnie się drzewa i zlikwiduje cień to ludzie będą szukać
      tego przyjemnego chłodu, aż znajdą. Co właśnie nastąpiło w okolicach plaży
      miejskiej.
      Pan Gustek musi się puknąć w głowę, otrząsnąć i zacząć myśleć. Co prawda
      myślę, że dla nas prościej i taniej jest, żeby na jego miejscu był ktoś, kto
      myśli sam z siebie, bez przypominania. Ale to już sprawa naszego prezydenta,
      widocznie lubi współpracować z takimi panami.
      Tragiczne jest to, że zaraz wytną drzewa wokół Długiego. I znowu nikt nie
      będzie chciał tam spacerować i jeździć na rowerze. A Gustek znowu będzie się
      dziwił dlaczego.
      Bez komentarza, szkoda słów. Zawsze można się przecież wyprowadzić z Olsztyna,
      jak się komuś nie podoba.....
    • Gość: mortie Re: Nie ma innego sposobu. Konieczna akcja strażn IP: *.ip.netia.com.pl 07.07.10, 13:31
      Bylem nad jeziorem w niedziele. Fakt, wyglada to smiesznie. Jakby nie ciec na
      bramie, to wjechaliby debile na molo.
      A ja postawilem samochod troche dalej, za to komfortowo... ^^
    • Gość: ktos może strefa parkowania? IP: *.adsl.inetia.pl 07.07.10, 13:51
      może by tak strefe parkowaniu wprowadzic pod plaza heheheh co rok ot
      samo smiac mi sie chce ale mnie to akurat chu... obchodzi nie jezdze
      na ta obleśną plaże z napakowanymi panami jak PKS do Lichenia zal
      d.. sciska a swoja beme musi postawic pod sama plaża żeby to
      samiczki widziały jakim to super git furą owy napinacz sie porusza
      (rocznik 95 na przyciemie)
    • Gość: jar.. Nie ma innego sposobu. Konieczna akcja strażników IP: *.olsztyn.vectranet.pl 07.07.10, 18:31
      To straz miejska nie ma blokad.Gwarantuję ,że po złożeniu kilku
      nagle zaczęto by parkować na parkingach.Ale po co straż ma sie
      fatygować.Kiedy zgłosiłem że kilka samochodów jest zaparkowane na
      trawniku przyjechali po tak długim czasie że samochody
      poodjeżdzały.I było po problemie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka