Dodaj do ulubionych

Urban agentem Watykanu

26.08.10, 16:19
Cytat z blogu JKM:

Slogany i logika

Za „komuny” karierę robił slogan: „Dziecko + zapałki = pożar”; z czego wyciągano logiczny wniosek, że „Pożar – zapałki = dziecko”.

Inny slogan – pochodzący od samego, ho-ho – Lenina brzmiał: „Komunizm = Władza Rad + elektryfikacja kraju” - z czego znów wynikało, że elektryfikacja = komunizm – władza rad … i coś w tym było!

Dziś w „Dzienniku Polskim” zająłem się logiką stosowaną w publicystyce – p/t :

TW Kościoła Rz.-kat.

P.Jerzy Urban, człowiek do bólu logiczny i bystry, napisał w Swoim tygodniku:

„Po 20 latach wszechmocy kleru w państwie wezbrał cywilizacyjny protest przeciwko dominacji Kościoła nad państwem, prawem i przestrzenią publiczną”

Teraz wyciągamy stąd wnioski.

Skoro kler jest wszechmocny, to mógłby doprowadzić – i to już 20 lat temu – do zamknięcia tygodnika „NIE”. Tego jednak nie zrobił.

Stąd wniosek, że kler życzy sobie, by tygodnik p.Urbana nadal wychodził. Z czego wynika, że jego istnienie jest dla kleru pożyteczne (bo i rzeczywiście: "Co Cię nie zabije - to Cię wzmocni!" - i kler się umacnia...).

P.Jerzy Urban, jako człowiek inteligentny, potrafi przeprowadzić to samo rozumowanie. Tym samym więc wie, że jest świadomym Tajnym Współpracownikiem Kościoła Rzymsko-katolickiego w zbożnym dziele klerykalizacji Polski.

:D :D :D
Obserwuj wątek
    • Gość: fakt żaśmiecanie forum KOSZ IP: *.adsl.inetia.pl 26.08.10, 16:33
      jw
      • fan_sld Re: żaśmiecanie forum KOSZ 26.08.10, 17:34
        przepraszam zapomnialem ze na tym forum wolno tylko krytykowac kler. Kto
        krytykuje czerwonych z miejsca jest wyzywany:D :D
        • Gość: kf Re: żaśmiecanie forum KOSZ IP: *.adsl.inetia.pl 26.08.10, 17:45
          ostrzegam
    • Gość: vvvvvv Re: Urban agentem Watykanu IP: *.centertel.pl 26.08.10, 19:52
      przewodnik.onet.pl/dreszczyk/krwawe-obrazy,1,3457536,artykul.html
      • Gość: * Re: Urban agentem Watykanu IP: *.olsztyn.vectranet.pl 28.08.10, 13:17
        Zaśmieca forum tak, jak kecawa dowartościowując się prymitywnymi
        insynuacjami.
    • Gość: ugo Re: Urban ciemności agentem IP: *.centertel.pl 28.08.10, 18:19
      nobody.pl/takeaphoto/wp-content/uploads/2009/01/jerzy_urban.jpg
      • Gość: nagórczanin Re: Urban ciemności agentem IP: 178.56.15.* 30.08.10, 16:08
        boją się święconej wody i lubią czosnek
    • Gość: mix Rozśmieszyłeś mnie fanie_sld IP: *.adsl.inetia.pl 29.08.10, 23:59
      Z powyższej litanii meandrów własnej logiki tylko piłka nożna może nawiązać do
      tego rodzaju domowej scholastyki. Reszta to niebotyczne bzdury. Wypisujesz te
      idiotyzmy już dość długo - za chwilę młody wiek przestanie cię tłumaczyć, i na
      starość zostaniesz po prostu idiotą :)
      • fan_sld Re: Rozśmieszyłeś mnie fanie_sld 30.08.10, 16:50
        Nie sadze zebys zrozumial cokolwiek z tego co napisal JKM a co zacytowalem i
        bardzo watpie zebys wiedzial z czego sie wogole smiejesz.
        • Gość: mix Re: Rozśmieszyłeś mnie fanie_sld IP: *.adsl.inetia.pl 30.08.10, 17:14
          Nie odkrywasz niczego nowego.Alkoholicy też tak twierdzą, że nikt ich nie rozumie.
          • fan_sld Re: Rozśmieszyłeś mnie fanie_sld 30.08.10, 18:16
            Tak sie zastanawiam wykazesz w ktorym momencie JKM popelnil blad logiczny, czy
            bedziesz jak zwykle tylko wyzywal :)
            Napisz z czego sie smiejesz w tym wywodzie niech sie tez inni posmieja madralo.
            • Gość: mix Re: Rozśmieszyłeś mnie fanie_sld IP: 87.204.92.* 30.08.10, 20:46
              Rozśmieszasz mnie swoją naiwnością. Czy komuś mającemu ambicje o mentalności
              zbliżonej do logiki alkoholika może skończyć się litania wyplatanych bzdur?

Jesteś i tak już wystarczająco zabawny na forum bez odwoływania się do JKM.
              • fan_sld Re: Rozśmieszyłeś mnie fanie_sld 31.08.10, 08:28
                czyli jak zwykle argumentow brak same wyzwiska. typowe dla polmozga :D
    • Gość: fuj Re: Urban agentem Watykanu IP: 178.56.9.* 08.09.10, 17:23
      i na watykan też kapowali urbanowi agenci
      • Gość: ebola Re: Urban agentem Watykanu IP: *.centertel.pl 10.10.10, 16:00
        i jego parchaty znak pokoju
        www.eioba.pl/files/user453/fb_urban4.jpg
    • Gość: Heronim Re: Urban agentem Watykanu IP: *.centertel.pl 20.10.10, 17:22
      wirtualnapolonia.com/2010/10/20/19-pazdziernika/
    • Gość: maryjan Grypa to nie odkurzacz IP: *.olsztyn.vectranet.pl 22.10.10, 10:55
      Zaraźliwa bestia jest. A szczególnie szkodzi, jak się w gumofilcach chodzi. Zmień obuwie i pastuj codziennie dla kurażu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka