Gość: ol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.10, 22:56 www.pardon.pl/artykul/12945/nikt_nie_chce_sie_spotkac_w_usa_z_macierewiczem_i_fotyga Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mix Re: PiS w USA IP: *.adsl.inetia.pl 16.11.10, 23:02 To było do przewidzenia. Wstyd tylko, że ministerialne kadry PiS wpadają na brakach tak podstawowej kindersztuby w stosunkach dyplomatycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
marek.rp.wim Re: PiS w USA 16.11.10, 23:17 eee tam jaki wstyd, z tego co na TV serwuje nikogo to w USA nie obchodzi, nikt się nie dowie... prawie nikt :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qk Re: PiS w USA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.10, 00:08 Cel osiągnięty - świat zaczyna się śmiać ... Odpowiedz Link Zgłoś
no4nwo Re: PiS w USA 17.11.10, 01:14 dwoje patałachów do n-tej potęgi. żal patrzeć na ten blamaż, a to przecież jedynie urzeczywistnienie tego, co było w 100% do przewidzenia. a może ktoś wie, za czyje pieniążki ta "delegacja" do usa? hę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z_forum Re: PiS w USA IP: *.olsztyn.mm.pl 17.11.10, 03:18 Przeczytane na forum: >>> Jak dowiedział się PAP ze źródeł dyplomatycznych, spotkanie z Kingiem nie jest jak dotąd potwierdzone. >>> Peter King zgłosił projekt rezolucji pod koniec kwietnia. I potem sprawa ucichła, bo w świetle niepodważalnych faktów widać, ze był to wypadek na życzenie, i nikt przy zdrowych zmysłach nie będzie kontynuował dochodzeń spiskowych. Nikt, poza garstka nawiedzonych już w te bzdury nie wierzy. Wiec liczenie, ze wytrawny polityk amerykański zechce się angażować w ewidentnie przegraną sprawę dowodzi kompletnej głupoty i zupełnej nieznajomości polityki. >>> Fotyga i Macierewicz w czasie weekendu wybierają się do Chicago, gdzie mieli się spotkać ze Stowarzyszeniem Studentów Republikańskich (College Republicans) na miejscowym Uniwersytecie Ignacego Loyoli. - Spotkanie to zostało jednak odwołane - powiedziała PAP w Chicago zastrzegająca sobie anonimowość wykładowczyni tej uczelni. >>> Czy ktoś z Australii przyjechał do Polski z prośbą o pomoc w sprawie Quantas? Ludzie normalni czekali na wyniki katastrofy Concorde 10 lat. A tu jakaś niunia z amigo przyjeżdża zwiedzać USA. Wstyd chyba? Co? Odpowiedz Link Zgłoś
fan_sld Re: PiS w USA 17.11.10, 07:40 bo w świetle niepodważalnych faktów widać, Te fakty to zapewne totalnie sprzeczne zeznania kontrolerow lotu, wielomiesieczne przetrzymywanie przez rosjan dowodow w stylu czarne skrzynki, tajemnicza smierc eksperta od analiz lotniczych itd. itd. itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aqa Re: PiS w USA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.10, 10:41 fansld - kolejny raz z uporem idioty zmieniasz temat. Wyjaśnienie katastrofy smoleńskiej zostaw powołanym do tego osobom i instytucjom. Odpowiedz Link Zgłoś
fan_sld Re: PiS w USA 17.11.10, 16:24 Czytaj ze zrozumieniem o ile potrafisz myslec. Czy to ja napisalem "bo w świetle niepodważalnych faktów widać, ze był to wypadek na życzenie"?? Ciekawe ze do tamtego postu nie napisalas: Wyjaśnienie katastrofy smoleńskiej zostaw powołanym do tego osobom i instytucjom. No wiem wiem :D jestes "wyksztalcona" a wyksztalconym pewnych rzeczy wykladanych w Wyborczej czy TVN krytykowac nie wolno a nalezy przytakiwac bo inaczej... zostanie sie wykluczonym z grona "wyksztalconych" i zostanie sie moherem i faszysta:D :D P.S. A co do owych instytucji to jakos nie mam zaufania do radzieckich "braci" zajmujacych sie sledztwem :D :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ok Kłamstwo to wasza cecha IP: *.adsl.inetia.pl 17.11.10, 13:34 spotkania bedą zgodnie z planem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mix Stałe motto PiS - "Kłamstwo to wasza cecha" IP: *.adsl.inetia.pl 17.11.10, 13:41 Gość portalu: ok napisał(a): > spotkania bedą zgodnie z planem Który trzeba będzie budować od podstaw dopiero w USA z bardzo niepewnym powodzeniem w stosunku do pierwotnych zamiarów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bis Re: Kłamstwo to wasza cecha IP: *.adsl.inetia.pl 17.11.10, 13:49 i znowu kłamiesz, ludzie umieja czytać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mix Re: Kłamstwo to wasza cecha IP: *.adsl.inetia.pl 17.11.10, 13:58 Gość portalu: bis z IP: *.adsl.inetia.pl napisał(a): > i znowu kłamiesz, ludzie umieja czytać Powinieneś też opanować tą sztukę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SD Re: Kłamstwo to wasza cecha IP: 46.112.75.* 17.11.10, 18:12 Show must go on. I co się czepiacie, wszystko jest już opanowane przez PO - KRRiT, kancelaria prezydenta, trybunał haski i norymberski, wszystko. To gdzie jeszcze można szukać spawiedliwości. Chociaż jednak dzięki nim przynajmniej jest śmiesznie. Powinni wystapić w Szymon Majewski Show. Przy nich Janusz Palikot to taki smętny pan. Ale mogli jeszcze wziąść ze sobą tego, co oglosił koniec cywilizacji białego czlowieka. Dla republikanów byliby b. wiarygodni. Swoją drogą skąd oni ich biorą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mix Re: Kłamstwo to wasza cecha IP: *.adsl.inetia.pl 17.11.10, 18:21 Republikanie pod wpływem jedynie słusznej racji już nie jednokrotnie ogłaszali koniec świata. I co z tego wynikło? Straszyć nawet dziecko można do czasu. PO mi wisi, ale muszę oddać im słowa uznania za to, że wyrwali wreszcie KRRiT z łapsk piso-moherowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SD Re: Kłamstwo to wasza cecha IP: 46.112.75.* 17.11.10, 18:47 To bylo żałosne. Trwało to 3 lata. PiS to zrobił w 1 noc i to jest mistrzostwo świata - uczyć się od Jacka Kurskiego. Nawet TK stwierdził, że to było OK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mix Solidarność to 30 lat nienawiści??? IP: *.adsl.inetia.pl 17.11.10, 20:02 Sugerujesz, że PO powinno PiS załatwić w ciągu jednej nocy bazując na praktykach PiS i doświadczeniach nocy długich noży? Każesz mi głęboko wnioskować na ten temat. Czy mam z tego wnioskować, że Solidarność to 30 lat nienawiści i nic więcej??? W co w końcu przerobiliście ten z początku wydający się pozytywny ruch negacji??? Czy w swym fanatycznym zacietrzewieniu zdajecie sobie sprawę, z tego, co robicie? Wiele wskazuje na to, że zaślepienie na nic więcej już nie pozwala, jak na dążenie do zwarcia za wszelką cenę w imię własnych wysublimowanych ideałów nawet bez oglądania się na istniejące uwarunkowania. Za noc długich noży i faszyzm zdecydowanie dziękuję każdej ze stron tego śmiertelnego klinczu. Idźcie sobie na swoją stronę alibo udeptane pole. Ani sędziów ani sekundantów w swoim zwarciu kłamstw, insynuacji i obłudy na forum nie szukajcie. Jestem wewnętrznie przekonany, że gdyby powróciła ta pierwsza Solidarność - co jest zupełnie nie realne - to popisowo skakalibyście w bardziej przyjazne takiej postawie za morzem Kaspijskim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mix Re: Solidarność to 30 lat nienawiści??? IP: *.adsl.inetia.pl 17.11.10, 20:08 Chyba to po wileńsku by zabrzmiało - "Idi w kibini mater" z taką ideologią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Inny link Re: PiS w USA IP: *.cdma.centertel.pl 17.11.10, 20:12 Inny link A PiS, tak na serio, to przyda się, gdy wyborcy już nasmakują się PO do aż zgagi i niestrawności. Nie będzie wówczas bardziej wiarygodnego środka na przeczyszczenie po PO niż PiS. Przecież chyba na tym polega "demokracja wyborcza"? Z czasem przejadali się swym sympatykom wspaniali de Gaulle, Thatcher i nawet Churchill. Niechże Jarosław będzie tylko szarym Clementem Attle, ale przyjdzie czas na odejście Churchilla. Democracy is brutal. Co tu zresztą ukrywać - rozczuliłem się tym obrazkiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mix Zapominasz, że zgaga po PiSie trwa do dzisiaj IP: *.adsl.inetia.pl 17.11.10, 20:58 Bezsens zrzucanie czegokolwiek na bratnią partię w tej sytuacji świadczy tylko o braku umiejętności wyciągania wniosków. Jesteście siebie warci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SD Re: Zapominasz, że zgaga po PiSie trwa do dzisiaj IP: 46.113.32.* 17.11.10, 21:51 PO contra PiS, to jest lepsze niz to co było. To jest wszystko w ramach demokracji. Ja akurat pamietam czasy, gdy do mojego mieszkania o godz. 19.30 przychodzili ludzie (w tym harcerze !), z urną, bo frekfencja na wyborach musi być 100%. I były 2 programy TVP, a banany i pomarańcze były w sklepach 2 x do roku. O koncerach The Rolling Stones to tylko czytalem. Puste pułki byly potem. Take it easy. Nie ma co wszystkiego postrzegać w kategoriach rozwiazań ostatecznych.Teraz można ogladać, sluchać, czytać i robić co się chce. Można takze wyjechać za granicę. A wybory w ogóle można olać. Jest OK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mix Re: Zapominasz, że zgaga po PiSie trwa do dzisiaj IP: *.adsl.inetia.pl 17.11.10, 22:13 Gość portalu: SD napisał(a): > PO contra PiS, to jest lepsze niz to co było. A konkretnie co było? Przecież nie gdzie indziej, ale spośród wyłonionej ekipy postsolidarnościowej powstało hasło, że "pierwszy milion należy ukraść". > To jest wszystko w ramach demokracji. Widocznie demokrację rozumiemy zupełnie inaczej. > Ja akurat pamietam czasy, gdy do mojego mieszkania o godz. 19.30 przychodzili > ludzie (w tym harcerze !), z urną, bo frekfencja na wyborach musi być 100%. Faktycznie, tak kiedyś mogło być, ale przed rokiem 1989. > I były 2 programy TVP, a banany i pomarańcze były w sklepach 2 x do roku. O konce > rach The Rolling Stones to tylko czytalem. Nie przeczę. Pamiętam, jak ojciec w latach 50-tych przyniósł jedną pomarańczę na gwiazdkę. Ale mamy rozmawiać o historii czy o dniu dzisiejszym? > Take it easy. Nie ma co wszystkiego postrzegać w kategoriach rozwiazań ostatecz > nych.Teraz można ogladać, sluchać, czytać i robić co się chce. Można takze wyje > chać za granicę. A wybory w ogóle można olać. Jest OK. I w tym momencie zaczynasz słusznie wracać do naturalnej rzeczywistości dnia dzisiejszego,. który mimo wielu mankamentów natury organizacyjno-prawnej należy ocenić mimo wszystko pozytywnie w stosunku do tego, co było, czy tego, co chciano nam zaserwować blokując usilnie akces do UE. Moja krytyka rzeczywistości odnosi się do sytuacji, w której ludzi karmi się hasłami niby demokracji, a w rzeczywistości nadal funkcjonują reguły gry z początku lat 90-tych. Przegraliśmy już bardzo wiele godząc się na demokrację centralnie serwowaną. Nie analizowałem jeszcze jej zestawienia ze znanym z minionych czasów centralizmem demokratycznym, ale przypuszczalnie znalazł bym bardzo wiele cech wspólnych, chociaż wcale nie skrywanych pod taką samą kołdrą. Puste pułki byly potem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Inny link Re: Zapominasz, że zgaga po PiSie trwa do dzisiaj IP: *.cdma.centertel.pl 17.11.10, 22:02 mix napisał: "Zapominasz, że zgaga po PiSie trwa do dzisiaj" Przecież ja napisałem nie o "dziś", a ewidentnie o pojutrze, gdy pstry koń stanie dęba, bo regularnie staje. Zapytaj o to Wałęsę, Mazowieckiego, Milera - całowanych najpierw po nogach, a potem nogą potraktowanych. Donald jeśli przezorny - za rok, dwa, trzy - powinien wsadzić poduszkę do portek przed kijobraniem. A jakiż to kij na PO najlepiej będzie pasował do ręki Wściekłym (tym pojutrzejszym Wściekłym, a nie dzisiejszym!) niż PiS? PiS-owi obecnie pozostaje tylko zachowanie wiarygodności drastycznego leku na PO za lat parę - i chyba właśnie TO obecnie robi? Wypracowuje sobie w oczach Ludzi "Certyfikat" wiarygodnego leku przydatnego na pojutrzejsze potrzeby. POdplamiacza. Gdy Ludziska byli wściekli na uboczne skutki reformy Balcerowicza, to rozglądali się za "Tym, co solidaruchów najbardziej wk.rwi, co im najbardziej dopiecze", więc rozwścieczali, upokarzali Tymińskim. A gdy za lat parę (vide: nieubłagane "wahadło wyborcze"!) dojrzeją już do wściekłości na PO i Donka, to KOGO i CO uznają za najbardziej bolesny kij na Nich? No Kogo? Wierzysz w stałość miłości Wyborców do PO? Tak jak jedni Sąsiedzi wierzyli w Tysiącletnią Rzeszę, a drudzy w nieubłagany Determinizm Historyczny? Toś bardziej wierzący od JPII Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mix Re: Zapominasz, że zgaga po PiSie trwa do dzisiaj IP: *.adsl.inetia.pl 17.11.10, 22:48 Wybacz. Po prostu przyzwyczajony zwykle występujących pyskówek na tym forum, przyziemne lenistwo nie pozwoliło mi na zgłębienie zawartych skrótów myślowych. Przyznaję rację i chylę czoła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: afr Re: Zapominasz, że zgaga po PiSie trwa do dzisiaj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.10, 00:28 Po powrocie Kaczej delegacji z USA, wypadałoby udać się tym dwojga "dyplomatom" do Gabonu. Może Gabon rozwiąże Kacze dylematy ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Zapominasz, że zgaga po PiSie trwa do dzisiaj IP: *.adsl.inetia.pl 18.11.10, 00:35 Zakładasz, że ewentualne nadanie im tytułu doktora honoris causa jakiegoś uniwerku w Gabonie jest w stanie zmienić ich świadomość, której nie byli w stanie załapać w Polsce? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SD Re: Zapominasz, że zgaga po PiSie trwa do dzisiaj IP: 46.112.227.* 18.11.10, 20:20 PO już zgnuśniała. To fakt. Ale nie widzę potrzeby leczenia czkawki cholerą. PiS już był. Jakoś trudno mi zapomnieć tę atmosferę podejrzliwości, wiecznych obietnic i niczego nie robienia. Okazuje się, że bez PiS-u kraj nie utonął, jakoś funkcjonuje bez Zb. Ziobry i tych jego chyba codziennych telekonferencji. To jeszcze rok temu PiS chciał dodrukować pieniędzy, tak aby powtórzyć scenariusz argentyński. Mam nadzieję, ze jakoś to przetrwamy. A PiS niech czeka. Za to co zrobił - b. dlugo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Inny link Re: Zapominasz, że zgaga po PiSie trwa do dzisiaj IP: 178.56.242.* 19.11.10, 15:36 Gość portalu: SD napisał(a): > PO już zgnuśniała. To fakt. Ale nie widzę potrzeby leczenia czkawki cholerą. Jak już pisałem: - ładnych parę milionów wyleczyło Mazowieckiego od władzy Tyminskim. Nie przeczę, że to pewnie było leczenie "czkawki cholerą", ale BYŁO! - i o tym mówię. To, że nie widzisz potrzeby, nie jest sposobem zapobiegawczym przeciw repetycji, przeciw sięgnięciu przez Wyborców po PiS, jako kilof na PO. Pojutrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alez Re: PiS w USA IP: *.adsl.inetia.pl 19.11.10, 17:22 jak wam teraz, pełny sukces wiekszy niz zakladano Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mix Re: PiS w USA IP: *.adsl.inetia.pl 19.11.10, 17:26 A widzisz tu jakiś sukces? Przecież praktycznie nic nie osiągnęli a petycje z podpisami do kongresu USA mogą wysyłać nawet Talibowie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 11 Re: PiS w USA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.10, 17:26 Dyplomatyczne olewanie pisuarów www.pardon.pl/artykul/12962/sukces_fotyga_i_macierewicz_dopuszczeni_do_kongresu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: awe PiS w USA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.10, 22:24 Kaczor - Papuas ? wiadomosci.onet.pl/blogi/taka-piekna-zenada,4913779,417293298,blog.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: v Sukces polskiej delegacji ośmiesza PO IP: *.adsl.inetia.pl 19.11.10, 22:37 i nic na to nie poradzicie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Re: Sukces polskiej delegacji ośmiesza PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.10, 22:49 Uzasadnij to "v" bo nie kumam twojego inteligentnego wywodu Odpowiedz Link Zgłoś