Dodaj do ulubionych

Skandal w policyjnej drogówce

IP: 80.51.192.* 16.04.04, 22:17
Jak by zabił, też by został zwolniony z pracy ? Skandal !!! Zwolnić również
przełożonego !!!
Obserwuj wątek
    • Gość: ciapciula Re: Skandal w policyjnej drogówce IP: 80.51.192.* 16.04.04, 22:30
      dołączam się do opinii "maliuska"
      PRECZ Z TAKĄ POLICJĄ !
      • mad.profesor Re: Skandal w policyjnej drogówce 16.04.04, 22:53
        to,że Policjanci jeżdżą po pijaku to norma .Byłem kiedyś na póżnym obiedzie w
        Kasynie Policyjnym koło Komendy Miejskiej ,kompletnie pijany policjant wsiadł
        do służbowego passata i pojechał w siną dal do Komendy miał niedaleko
      • Gość: Iza Re: Skandal w policyjnej drogówce IP: 194.160.137.* 17.04.04, 21:35
        Rowniez uwazam ze powinno sie przelozonego rowniez wyrzucic i wpisac mu do
        paperow co potrzeba zeby nastepnym razem sie zastanowil jak bedzie "odpuszczal"
        komus przestepstwo...Mam wrazenie ze kazdy kto ma chocby minimum wladzy po
        prostu sobie ze zwyklego obywatela kpi...
    • Gość: Nowojorczyk Re: Gdzie nazwisko policjanta? IP: *.proxy.aol.com 17.04.04, 00:41
      Jazda po pijanmeu, potracenie przechodnia na pasach i ucieczka z miejsca
      wypadku policjanta to ABSOLUTNY powod do zwolnienia dyscyplinarnego.
      To podwaza zaufanie publiczne do policji. Przelozony, ktory okazal sie tak
      wielkoduszny, za blad oceny sytuacji, sam powinien byc odwolany przez
      Komendanta Wojewodzkiego. DLACZEGO GAZETO, nie podalas nazwiska tego policjanta-
      pijaka? Przeciez to osoba publiczna, szczegolnego zaufania i takie przypadki
      trzeba pietnowac imiennie
      • Gość: opi NIE SZUKAJ LOGIKI W TYM POPIER>> KRAJU !!!!! IP: *.chello.pl 17.04.04, 19:11
        uzi
        • Gość: obrokon Re: NIE SZUKAJ LOGIKI W TYM POPIER>> KRAJU IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.04.04, 21:15
          Już jesteś moim bratem.
    • Gość: samsob Re: Skandal w policyjnej drogówce IP: *.gorowo-ilowieckie.sdi.tpnet.pl 17.04.04, 06:29
      Przestępstwo nazwać zwykłą głupotą to doprawdy może mieć miejsce wyłącznie w
      polskiej policji pod wodzą Józefa Oleksego.
      pzdr.
    • Gość: matador Re: Skandal w policyjnej drogówce IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 17.04.04, 08:12
      koło Komendy Miejskiej nie ma żadnego kasyna jak też innego wyszynku .Cz ty
      byłeś napewno na póżnym obiedzie ha ha .
      • mad.profesor Re: Skandal w policyjnej drogówce 17.04.04, 09:29
        To słabo się orientujesz w topografi miasta ,koło Centrum Mody masz nawet
        reklamę jak wół ,przyczepioną na budynku
      • Gość: obrokn Re: Skandal w policyjnej drogówce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.04.04, 21:13
        nie kombinuj jak twój kolega, bo na to jest już za puźno
        Casyno było a może i jest przy komisariacie I tam gdzie pracuje najwiecej
        przestepców w Olsztynie.
    • Gość: alek Re: Skandal w policyjnej drogówce IP: *.uwm.edu.pl / *.uwm.edu.pl 17.04.04, 11:21
      ale wy się wszyscy czepiacie. Facet byl na sluzbie, bylo zimno i smutno i taki
      sam. a na dodatek baba się wladowala na przejscie dla pieszych - no kurcze kto
      u nas chodzi przejsciem dla pieszych, chyba tylko policjanci i kobiety-
      samobojczynie. Ja bym mu dal medal za zachowanie zimnej krwi i tak stresujacyh
      warunkach pracy. a was jeszcze cos dziwi w olsztynskiej republice kolesi? no
      moze tylko to, ze nie bylo tam jeszcze naszych specow "Jedrusi", ktorzy
      na "bani" wpadli by i dokończyli roboty - przynajmniej sluzba zdrowia nie
      musialaby sie teraz z kobieta meczyc.
      tak trzymac chlopaki z policji, tak trzymac,w kupie raźniej - choc śmierdzi!
    • being28 Re: Skandal w policyjnej drogówce 17.04.04, 11:48
      I tak zostal niezle ukarany. Przeciez mogl tylko premie stracic:)
      Na watku obok wszyscy bronili syna waznego dygnitarza. I teraz tez mozna
      napisac, z nie bylo wyroku sadu, kolo jest niewinny, czepiacie sie, GW robi
      sensacje z niczego. Nalezy poczekac na prawomocny wyrok sadu. Przeciez zyjemy w
      panstwie prawa:)
      • Gość: obrokon Re: Skandal w policyjnej drogówce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.04.04, 21:38
        Olsztyńska Policja mataczy i popiera przestępców, ale przecież robi to za
        przyzwoleniem skorumpowanych prokuratorów i sędziów. Kiedyś ci bandyci należeli
        do organizacji uznanej za przestępczą, czyli komunistycznej PZPR mającej w
        statucie podobne założenia jak SS.
        Dzisiaj ci sami ludzie oraz ich potomkowie na tych samych zasadach niszczą
        każdego, kto odważy się wystąpić przeciwko korupcji. Otrzymali totalitarną
        władzę bez jakiejkolwiek możliwości kontroli z zewnątrz. Nadal stosują terror
        fizyczny i psychiczny, represje w postaci bezprawnych tymczasowych aresztowań
        lub umieszczanie w Olsztyńskim Zespole Szpitali Psychiatrycznych. Żadnego
        wyroku nie będzie.
        • Gość: Polak Re: Skandal w policyjnej drogówce IP: *.inteko.com.pl 18.04.04, 18:17
          Odpowiadając na twoje inwektywy:Po pierwasze Policja nie mataczy i nie popiera
          przestępców /prasa dużo na ten temat napisała/ konsekwencje wszystkie poniósł i
          dalsze poniesie funkcjonariusz który spowodował wypadek.Po drugie nie rozumiem
          dlaczego nazywasz wszystkich prokuratorów i i sędziów bandytami i
          skorumpowanymi , pewnie nie żyjesz w naszym kraju i wiele nie rozumiesz/ bo
          naprawdę tak nie jest.Po trzecie PZPR nigdy nie została uznana za organizację
          przestępczą i w statucie ani słowem nie można jej porównać z SS.Po czwarte
          nigdy nie należałem do PZPR ale lubię historię oraz interesuję sie życiem
          publicznym. Stwierdzam że tak jak w całym społeczeństiw polskim są ludzie
          uczciwi i skorumpowani tak też jest w organach
          władzy,kościele,sadach ,prokuraturze i policji.Podobnie sytuacja przedstawia
          się w Sejmie i Senacie.Dzisiaj ważnym jest by stworzyć w Polsce takie prawo co
          uniemożliwi realizację tych negatywnych zjawisk.Myślę że wstąpienie Polski do
          UE wiele naprawi.
    • Gość: matador Re: Skandal w policyjnej drogówce IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 17.04.04, 12:19
      profesorku orientację to ja mam dobrą ale ty nie masz pojęcia gdzie jest
      Komenda Miejska (Partyzantów )Jak coś widziałeś cz też ci się uroiło to mogłeś
      o tym powiadomić na gorąco a nie po stu latach .
      • Gość: obrokon Re: Skandal w policyjnej drogówce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.04.04, 21:32
        I po stu latach bedziecie odpowiadac za swoje zbrodnie, a teraz nie matacz.
        Chodzi o komendę nr.1 tam gdzie pracuje najwiecej przestepców w Olsztynie.

Kto mieczem walczy od miecza ginie. Ja od 14 lat, czyli od momentu uzyskania
        przez RP niepodległości uczę III władzę jak korzystać z Ustaw i Kodeksów. W
        trakcie tego szkolenia byłem katowany, oskarżany, dyskryminowany, prześladowany
        i więziony.
        Jak do tej pory nikt mi nie pomógł. Przepraszam, że tak napiszę, ale cieszy
        mnie każdy bezprawny atak w wykonaniu tej władzy. Cieszy mnie ze względu, że
        coraz więcej ludzi zrozumie intencje tej władzy. A intencje są
        proste: „Zniszczenie III Rzeczypospolitej (Demokratycznej) i powrót do układu,
        z którego III władza się wywodzi.
        Nie będę dalej na ten temat się rozpisywał.
        Przysłowie w/w, należy wykorzystać tak: Zgodnie z Ustawą z dnia 6 września 2001
        o dostępie do informacji publicznej, (Dz. U. Nr 112 z 8 października 2001r.,
        poz. 1198) bardzo dokładnie sprawdźcie, co można tym cwaniakom udowodnić. Każde
        zaniechanie dochodzenia czy śledztwa to gotowe oskarżenie o matactwo czy
        utrudnianie. Jest was tylu, wiec niech każdy złoży zawiadomienie o popełnieniu
        przestępstwa i żąda zabezpieczenia w postaci tymczasowego aresztowania.
        Szukanie prawników i ich zatrudnienie może się skończyć przegraniem każdej
        sprawy. Należą oni, bowiem do tej samej mafii, zwanej „palestrą”

• Gość: cykl Re: Skandal w policyjnej drogówce IP: 80.51.199.* 17.04.04, 13:14
      To jest skandal pan tkaczyk chce uchodzić za twardego komendanta a tu taka
      pobłażliwość dla policjanta z drogówki. Nic z tego nie rozmumiem gdzie my
      żyjemy i na co idą nasze podatki???
      Pozdrawiam
    • Gość: marma Re: Skandal w policyjnej drogówce IP: 195.117.118.* 17.04.04, 13:44
      Czy to policja czy dawna milicja to w dalszym ciagu ludzie których IQ jest tak
      niskie ze nie mieści w zadnej ocenie . Kłopoty z czytaniem i stąd pojmowaniem
      prawa i zasad obowiazujacych nas wszystkich. SKANDAL.
      • Gość: obrokon Re: Skandal w policyjnej drogówce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.04.04, 22:38
        Podkom.Tomasz Stowarski kieruje na badania lekarskie człowieka, którego policja
        zatrzymała spacerującego po starówce. Oskarżono go, że kierował pojazdem w
        stanie nietrzeźwości. Prokuratura podejrzewa o przestępstwo z art. 178 a. § 1
        kk. a policja już wydała wyrok. Facet miał 0,4 promila i spacerował po
        starówce, od co najmniej 15 minut.
        Jak myślicie czy skieruje na badanie swego kolegę.
    • Gość: Tamtaramtam Śmieję sie z was!!! IP: *.ols.vectranet.pl / 80.51.241.* 17.04.04, 13:44
      Ja jeżdżę po pijaku od lat. Nie mam pracy więc nikt mnie nie zwolni ani ja sie
      nie zwolnię. Tylko jeszcze nigdy nie udało mi sie trafić w pieszego.
      • Gość: policjant Re: Śmieję sie z was!!! IP: 195.117.118.* 17.04.04, 13:54
        Kretyn jestes i tyle , zlapiemy Cie
        • Gość: uzi TO POLICJANCI "UMIĄ" PISAĆ ;o) no no IP: *.chello.pl 17.04.04, 19:09
          uu
    • Gość: luko Re: Skandal w policyjnej drogówce IP: *.krosno.tkdami.net / *.krosno.tkdami.net 17.04.04, 13:48
      ehm.... co to za pieprzenie za przeproszeniem?!
      ze niby dlatego ze to policjant to ma byc traktowany ulgowo??
      za takie cos glupie zwolnienie z pracy... zwykly czlowiek za samo prowadzenie
      po pijaku ponosi znacznie ciezsze konsekwencje. A taki stroz prawa i porzadku
      powinien tak w beret dostac zeby sie pozostalym odechcialo takiego
      kozaczenia... bo to on jest pan wladza to jemu wszystko wolno... bo przeciez
      kolega po fachu go nie sypnie... eh.. klawiatury szkoda na takie cos w sumie bo
      i tak dalej bedzie tak jak bylo...
      pozdrawiam
    • Gość: madzia Re: Skandal w policyjnej drogówce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.04, 13:50
      nie do wiary. Korupcja, ciemnota, kolesiostwo i całkowity brak
      odpowiedzialności za przestępstwa popełnione przez pijaków policjantów. Kiedy
      sie wreszcie to skończy. Jacy maja być ludzie, skad maja czerpać przykłady i
      wreszcie czy my będziemy mogli odetchnąć czystym powietrzem nie skazonym zarazą
      ludzi zdegenerowanych a postawionych w imię praworzadności na najbardziej
      najczulszych stanowiskach pracy. Ten człowiek powinien być ukarany czterokroć.
      Za pijaństwo, ucieczkę, za nieudzielenie pomocy. Dodatkowo za to,że to on miał
      stać na straży aby tej kobiecie z jego przyczyny nic nigdy nie zagrażało.
      • Gość: kinga Re: Skandal w policyjnej drogówce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.04, 13:58
        Zawsze wiadomo policjanci to zepsuci degeneraci. Kumpelstwo, pijaństwo,
        warcholstwo i ciemnota
        • coolfacet Re: Skandal w policyjnej drogówce 18.04.04, 19:31
          Uważam , że policja sama powinna sie wyleczyć ale nie sądzę aby była zdolna do
          takiego poświęcenia.
          Potrzeba chyba dobrej rewolucji aby to wszytko uporządkować.
      • Gość: darwin Re: Skandal w policyjnej drogówce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.04, 14:01
        znam ich z autopsji. To brutale i kompletni degeneraci
        • mad.profesor Re: Skandal w policyjnej drogówce 17.04.04, 14:24
          Mało istotne jaka to komenda,fakt jest taki ,że po pijaku jeżdzą policjanci i
          tyle.Kiedyś zgłosiłem jedną sprawę na policję,chodziło o parkowanie w
          niedozwolonym miejscu ,okazało się że to policjant stawia tam auto ,miałem
          tylko nieprzyjemności i praktycznie codziennie mnie zatrzymywano do kontroli
          drogowej dziwny zbieg okoliczności ? Policjant czy złodziej mogą sobie ręke
          podać ,tyle samo warci są
          • Gość: obrokon [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.04.04, 22:22
            Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
            • Gość: tomek 1 [...] IP: 5.5D* / 213.40.3.* 18.04.04, 00:25
    • Gość: zicko Re: Skandal w policyjnej drogówce IP: *.nowysacz.sdi.tpnet.pl 17.04.04, 13:55
      ... bo to Polska, nie elegancja Francja ...

Jakos mnie to nie dziwi. W tym kraju policja mimo ograniczonych praw moze robic
      wszystko :(
    • atosus Re: Skandal w policyjnej drogówce 17.04.04, 13:58
      Skandal ! Skandal ! Skandal !
      Gdzie się człowiek nie obejrzy to skandal !
      "Od góry do dołu"
      Czy to normalne ???
      Czy to się zmieni ? , Kiedy ?
    • Gość: Jacek Re: Skandal w -nierowni wobec prawa IP: 69.158.62.* 17.04.04, 14:32
      Czy gdybym ja, przecietny obywatel, niepracujacy w dorogowce, powodujac wypadek
      jak ten, takze "tylko" zwolniony bym zostal z pracy, np. urzedu oczyszczania
      miasta, czy skonczyloby sie to wyrokiem skazujacym? Czy przestepstwo popelnione
      przez policjanta powinno byc traktowane z mniejsza surowoscia anizeli wobec
      innych obywateli nie pracujacych w policji?
      • Gość: Jurek.K. Re: Skandal w -nierowni wobec prawa IP: *.dip.t-dialin.net 17.04.04, 14:55
        Gość portalu: Jacek napisał(a):
        Czy gdybym ja, przecietny obywatel, niepracujacy w dorogowce, powodujac wypadek
        jak ten, takze "tylko" zwolniony bym zostal z pracy, np. urzedu oczyszczania
        miasta, czy skonczyloby sie to wyrokiem skazujacym?

przeciez pisze "jak wol", ze sprawe bedzie mial, jak kazdy. roznica w tym, ze
        tych z np. urzedu oczyszczania miasta, nie wywalaloby sie z pracy. tak wiec i
        kara i zwolnienie z pracy jako kara dodatkowa. przeciez tego nie trzeba czytac
        miedzy wierszami (?)
    • Gość: fugazi Re: Skandal w policyjnej drogówce IP: *.visp.energis.pl 17.04.04, 14:33
      może Brudkowi dać też jeden dzień do namysłu i niech odejdzie z Policji - tak
      bęzie lepiej dla służby. Niech gdzie indziej kryje brudne sprawki swoich kolesi.
      • Gość: Ciekawski Co Kodeks Karny przewiduje za przestepstwo tego... IP: 69.158.62.* 17.04.04, 14:48
        typu? Dlaczego przykladamy az taka wage do kwestii zwolnienia dyscyplinarnego
        szefa drogowki lub jego przelozonego? Dlaczego nie mowimy na temat
        odpowiedzialnosci karnej? Prosze powiedziec: co w takiej sytuacji przewiduje
        kodeks karny? Jesli przewiduje konkretna kare, to czy p. naczelnik jej nie
        powinien podlegac? Nie sadze, iz powinny byc dla niego jakiekolwiek
        okolicznosci lagodzace brane pod uwage- nawet jesli do tej pory byl wzorowym
        funkcjonariuszem. Wlasnie dlatego, iz policjant powinien byc wzorem
        posteppowania dla innych, czyn ten, o ile nie surowiej, to przynajmniej nie
        zmniejsza poblazliwoscia powinien byc potraktowany.
    • Gość: obywatel Re: Skandal w policyjnej drogówce IP: *.acn.pl 17.04.04, 14:35
      Kolejne potwierdzenie, że żyjemy w kraju 'rednecków', którzy bez względu na
      pochodzenie, zajmowane stanowisko, czy barwy polityczne nie przestrzegają
      fundamentalnych zasad współżycia społecznego i mają przetrącone kręgosłupy
      moralne. Trzeba to radykalnie zmienić, bo inaczej biada nam...
    • Gość: obserwator2 Czy drogowskazy chodzą do miast które pokazują? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.04, 14:41
      Nie rozumiem logiki wypowiedzi forumowiczów.

To że się jeździ po pijanemu i ucieka z miejsca wypadku to jest rzecz straszna.
      Ale jest to rzecz karalna i nasz "bohater" bez żadnej taryfy ulgowej ma
      postawiony zarzut i będzie odpowiadał tak jak w podobnej sytuacji odpowiada
      nauczyciel, kasjerka, czy urzędnik.

Co ma do rzeczy że jego zawód to policjant? Nie był na służbie. Dlaczego jego
      szefowie mieliby go molestować? Czy podobnej molestacji poddana byłaby kasjerka
      przez właściciela supermarketu?
      • Gość: obrokon [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.04.04, 22:58
    • Gość: arsen Re: Skandal w policyjnej drogówce IP: 5.2.* / *.chello.pl 17.04.04, 15:05
      A co wypisywano o synu Wałęsy? Są jeszcze równiejsi!
      • Gość: scooby doo Re: Skandal w policyjnej drogówce IP: 80.51.197.* 18.04.04, 05:57
        Najlepiej być synem Marszałka R.
        Wtedy nie odpowiada się nawet za rozbój!!!!
    • Gość: tomahawk2 Re: Skandal w policyjnej drogówce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.04, 15:06
      SKANDAL !!! WYCIĄGNĄC KONSEKWENCJE RÓWNIEZ WOBEC PRZELOZONEGO!!!!!!!!!!
    • Gość: lukas Re: Skandal w policyjnej drogówce IP: *.rcb.vectranet.pl / *.rcb.vectranet.pl 17.04.04, 15:17
      Gdzie jest prokurator. Zwykły obywatel po zatrzymaniu,najpierw przechodzi
      badania,a następnie izba wytrzeżwień.Następnego dnia staje przed prokuratorem
      Komendant Policji w Olsztynie jeśli posiada odrobinę honoru powinien się podać
      do dymisji za sposób postępowania wobec pijanego szefa drogówki.Jestem ciekaw
      jak zareagują przełożeni ,Komendanta Policji w Olszstynie.Cała ta sprawa to
      wielkie świństwo.
      • Gość: obserwator2 Re: Skandal w policyjnej drogówce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.04, 20:10
        Gość portalu: lukas napisał(a):

> Gdzie jest prokurator

A czy ty czytałeś komentowany artykuł?
        Przecież ma postawiony zarzut przez prokuratora. Alkohol wykryli we krwi, jak
        do niego dotarli na podstawie numeru samochodu.

Gdzieś Ty, kurna, wyczytał, że zwolnienie z pracy jest jedyną karą jaka go
        spotkała. Czeka go normalny proces karny!
    • Gość: prawy WACLAW BRUDEK - powinien byc zwolniony IP: *.proxy.aol.com 17.04.04, 15:23
      ze sluzby.
    • Gość: krakus Do więzienia ze sk*rwysynem! IP: *.ghnet.pl / *.ghnet.pl 17.04.04, 15:46
      ..
    • Gość: Grzegorz Re: Skandal w policyjnej drogówce IP: *.clv.wideopenwest.com 17.04.04, 15:46
      Ten pan uciekl z miejsca wypadku, ktory spowodowal i nie udzielil pomocy
      ofierze. Powinien byc zgrozony kara ograniczenia wolnosci jak kazdy obywatel.
      Wobec jego przelozonych powinny byc wyciagniete surowe konsekwencje sluzbowe.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka