Gość: maliusek IP: 80.51.192.* 16.04.04, 22:17 Jak by zabił, też by został zwolniony z pracy ? Skandal !!! Zwolnić również przełożonego !!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ciapciula Re: Skandal w policyjnej drogówce IP: 80.51.192.* 16.04.04, 22:30 dołączam się do opinii "maliuska" PRECZ Z TAKĄ POLICJĄ ! Odpowiedz Link Zgłoś
mad.profesor Re: Skandal w policyjnej drogówce 16.04.04, 22:53 to,że Policjanci jeżdżą po pijaku to norma .Byłem kiedyś na póżnym obiedzie w Kasynie Policyjnym koło Komendy Miejskiej ,kompletnie pijany policjant wsiadł do służbowego passata i pojechał w siną dal do Komendy miał niedaleko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iza Re: Skandal w policyjnej drogówce IP: 194.160.137.* 17.04.04, 21:35 Rowniez uwazam ze powinno sie przelozonego rowniez wyrzucic i wpisac mu do paperow co potrzeba zeby nastepnym razem sie zastanowil jak bedzie "odpuszczal" komus przestepstwo...Mam wrazenie ze kazdy kto ma chocby minimum wladzy po prostu sobie ze zwyklego obywatela kpi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nowojorczyk Re: Gdzie nazwisko policjanta? IP: *.proxy.aol.com 17.04.04, 00:41 Jazda po pijanmeu, potracenie przechodnia na pasach i ucieczka z miejsca wypadku policjanta to ABSOLUTNY powod do zwolnienia dyscyplinarnego. To podwaza zaufanie publiczne do policji. Przelozony, ktory okazal sie tak wielkoduszny, za blad oceny sytuacji, sam powinien byc odwolany przez Komendanta Wojewodzkiego. DLACZEGO GAZETO, nie podalas nazwiska tego policjanta- pijaka? Przeciez to osoba publiczna, szczegolnego zaufania i takie przypadki trzeba pietnowac imiennie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opi NIE SZUKAJ LOGIKI W TYM POPIER>> KRAJU !!!!! IP: *.chello.pl 17.04.04, 19:11 uzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obrokon Re: NIE SZUKAJ LOGIKI W TYM POPIER>> KRAJU IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.04.04, 21:15 Już jesteś moim bratem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: samsob Re: Skandal w policyjnej drogówce IP: *.gorowo-ilowieckie.sdi.tpnet.pl 17.04.04, 06:29 Przestępstwo nazwać zwykłą głupotą to doprawdy może mieć miejsce wyłącznie w polskiej policji pod wodzą Józefa Oleksego. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matador Re: Skandal w policyjnej drogówce IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 17.04.04, 08:12 koło Komendy Miejskiej nie ma żadnego kasyna jak też innego wyszynku .Cz ty byłeś napewno na póżnym obiedzie ha ha . Odpowiedz Link Zgłoś
mad.profesor Re: Skandal w policyjnej drogówce 17.04.04, 09:29 To słabo się orientujesz w topografi miasta ,koło Centrum Mody masz nawet reklamę jak wół ,przyczepioną na budynku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obrokn Re: Skandal w policyjnej drogówce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.04.04, 21:13 nie kombinuj jak twój kolega, bo na to jest już za puźno Casyno było a może i jest przy komisariacie I tam gdzie pracuje najwiecej przestepców w Olsztynie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alek Re: Skandal w policyjnej drogówce IP: *.uwm.edu.pl / *.uwm.edu.pl 17.04.04, 11:21 ale wy się wszyscy czepiacie. Facet byl na sluzbie, bylo zimno i smutno i taki sam. a na dodatek baba się wladowala na przejscie dla pieszych - no kurcze kto u nas chodzi przejsciem dla pieszych, chyba tylko policjanci i kobiety- samobojczynie. Ja bym mu dal medal za zachowanie zimnej krwi i tak stresujacyh warunkach pracy. a was jeszcze cos dziwi w olsztynskiej republice kolesi? no moze tylko to, ze nie bylo tam jeszcze naszych specow "Jedrusi", ktorzy na "bani" wpadli by i dokończyli roboty - przynajmniej sluzba zdrowia nie musialaby sie teraz z kobieta meczyc. tak trzymac chlopaki z policji, tak trzymac,w kupie raźniej - choc śmierdzi! Odpowiedz Link Zgłoś
being28 Re: Skandal w policyjnej drogówce 17.04.04, 11:48 I tak zostal niezle ukarany. Przeciez mogl tylko premie stracic:) Na watku obok wszyscy bronili syna waznego dygnitarza. I teraz tez mozna napisac, z nie bylo wyroku sadu, kolo jest niewinny, czepiacie sie, GW robi sensacje z niczego. Nalezy poczekac na prawomocny wyrok sadu. Przeciez zyjemy w panstwie prawa:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obrokon Re: Skandal w policyjnej drogówce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.04.04, 21:38 Olsztyńska Policja mataczy i popiera przestępców, ale przecież robi to za przyzwoleniem skorumpowanych prokuratorów i sędziów. Kiedyś ci bandyci należeli do organizacji uznanej za przestępczą, czyli komunistycznej PZPR mającej w statucie podobne założenia jak SS. Dzisiaj ci sami ludzie oraz ich potomkowie na tych samych zasadach niszczą każdego, kto odważy się wystąpić przeciwko korupcji. Otrzymali totalitarną władzę bez jakiejkolwiek możliwości kontroli z zewnątrz. Nadal stosują terror fizyczny i psychiczny, represje w postaci bezprawnych tymczasowych aresztowań lub umieszczanie w Olsztyńskim Zespole Szpitali Psychiatrycznych. Żadnego wyroku nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak Re: Skandal w policyjnej drogówce IP: *.inteko.com.pl 18.04.04, 18:17 Odpowiadając na twoje inwektywy:Po pierwasze Policja nie mataczy i nie popiera przestępców /prasa dużo na ten temat napisała/ konsekwencje wszystkie poniósł i dalsze poniesie funkcjonariusz który spowodował wypadek.Po drugie nie rozumiem dlaczego nazywasz wszystkich prokuratorów i i sędziów bandytami i skorumpowanymi , pewnie nie żyjesz w naszym kraju i wiele nie rozumiesz/ bo naprawdę tak nie jest.Po trzecie PZPR nigdy nie została uznana za organizację przestępczą i w statucie ani słowem nie można jej porównać z SS.Po czwarte nigdy nie należałem do PZPR ale lubię historię oraz interesuję sie życiem publicznym. Stwierdzam że tak jak w całym społeczeństiw polskim są ludzie uczciwi i skorumpowani tak też jest w organach władzy,kościele,sadach ,prokuraturze i policji.Podobnie sytuacja przedstawia się w Sejmie i Senacie.Dzisiaj ważnym jest by stworzyć w Polsce takie prawo co uniemożliwi realizację tych negatywnych zjawisk.Myślę że wstąpienie Polski do UE wiele naprawi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matador Re: Skandal w policyjnej drogówce IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 17.04.04, 12:19 profesorku orientację to ja mam dobrą ale ty nie masz pojęcia gdzie jest Komenda Miejska (Partyzantów )Jak coś widziałeś cz też ci się uroiło to mogłeś o tym powiadomić na gorąco a nie po stu latach . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obrokon Re: Skandal w policyjnej drogówce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.04.04, 21:32 I po stu latach bedziecie odpowiadac za swoje zbrodnie, a teraz nie matacz. Chodzi o komendę nr.1 tam gdzie pracuje najwiecej przestepców w Olsztynie. Kto mieczem walczy od miecza ginie. Ja od 14 lat, czyli od momentu uzyskania przez RP niepodległości uczę III władzę jak korzystać z Ustaw i Kodeksów. W trakcie tego szkolenia byłem katowany, oskarżany, dyskryminowany, prześladowany i więziony. Jak do tej pory nikt mi nie pomógł. Przepraszam, że tak napiszę, ale cieszy mnie każdy bezprawny atak w wykonaniu tej władzy. Cieszy mnie ze względu, że coraz więcej ludzi zrozumie intencje tej władzy. A intencje są proste: „Zniszczenie III Rzeczypospolitej (Demokratycznej) i powrót do układu, z którego III władza się wywodzi. Nie będę dalej na ten temat się rozpisywał. Przysłowie w/w, należy wykorzystać tak: Zgodnie z Ustawą z dnia 6 września 2001 o dostępie do informacji publicznej, (Dz. U. Nr 112 z 8 października 2001r., poz. 1198) bardzo dokładnie sprawdźcie, co można tym cwaniakom udowodnić. Każde zaniechanie dochodzenia czy śledztwa to gotowe oskarżenie o matactwo czy utrudnianie. Jest was tylu, wiec niech każdy złoży zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa i żąda zabezpieczenia w postaci tymczasowego aresztowania. Szukanie prawników i ich zatrudnienie może się skończyć przegraniem każdej sprawy. Należą oni, bowiem do tej samej mafii, zwanej „palestrą” Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cykl Re: Skandal w policyjnej drogówce IP: 80.51.199.* 17.04.04, 13:14 To jest skandal pan tkaczyk chce uchodzić za twardego komendanta a tu taka pobłażliwość dla policjanta z drogówki. Nic z tego nie rozmumiem gdzie my żyjemy i na co idą nasze podatki??? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marma Re: Skandal w policyjnej drogówce IP: 195.117.118.* 17.04.04, 13:44 Czy to policja czy dawna milicja to w dalszym ciagu ludzie których IQ jest tak niskie ze nie mieści w zadnej ocenie . Kłopoty z czytaniem i stąd pojmowaniem prawa i zasad obowiazujacych nas wszystkich. SKANDAL. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obrokon Re: Skandal w policyjnej drogówce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.04.04, 22:38 Podkom.Tomasz Stowarski kieruje na badania lekarskie człowieka, którego policja zatrzymała spacerującego po starówce. Oskarżono go, że kierował pojazdem w stanie nietrzeźwości. Prokuratura podejrzewa o przestępstwo z art. 178 a. § 1 kk. a policja już wydała wyrok. Facet miał 0,4 promila i spacerował po starówce, od co najmniej 15 minut. Jak myślicie czy skieruje na badanie swego kolegę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tamtaramtam Śmieję sie z was!!! IP: *.ols.vectranet.pl / 80.51.241.* 17.04.04, 13:44 Ja jeżdżę po pijaku od lat. Nie mam pracy więc nikt mnie nie zwolni ani ja sie nie zwolnię. Tylko jeszcze nigdy nie udało mi sie trafić w pieszego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: policjant Re: Śmieję sie z was!!! IP: 195.117.118.* 17.04.04, 13:54 Kretyn jestes i tyle , zlapiemy Cie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uzi TO POLICJANCI "UMIĄ" PISAĆ ;o) no no IP: *.chello.pl 17.04.04, 19:09 uu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luko Re: Skandal w policyjnej drogówce IP: *.krosno.tkdami.net / *.krosno.tkdami.net 17.04.04, 13:48 ehm.... co to za pieprzenie za przeproszeniem?! ze niby dlatego ze to policjant to ma byc traktowany ulgowo?? za takie cos glupie zwolnienie z pracy... zwykly czlowiek za samo prowadzenie po pijaku ponosi znacznie ciezsze konsekwencje. A taki stroz prawa i porzadku powinien tak w beret dostac zeby sie pozostalym odechcialo takiego kozaczenia... bo to on jest pan wladza to jemu wszystko wolno... bo przeciez kolega po fachu go nie sypnie... eh.. klawiatury szkoda na takie cos w sumie bo i tak dalej bedzie tak jak bylo... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzia Re: Skandal w policyjnej drogówce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.04, 13:50 nie do wiary. Korupcja, ciemnota, kolesiostwo i całkowity brak odpowiedzialności za przestępstwa popełnione przez pijaków policjantów. Kiedy sie wreszcie to skończy. Jacy maja być ludzie, skad maja czerpać przykłady i wreszcie czy my będziemy mogli odetchnąć czystym powietrzem nie skazonym zarazą ludzi zdegenerowanych a postawionych w imię praworzadności na najbardziej najczulszych stanowiskach pracy. Ten człowiek powinien być ukarany czterokroć. Za pijaństwo, ucieczkę, za nieudzielenie pomocy. Dodatkowo za to,że to on miał stać na straży aby tej kobiecie z jego przyczyny nic nigdy nie zagrażało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinga Re: Skandal w policyjnej drogówce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.04, 13:58 Zawsze wiadomo policjanci to zepsuci degeneraci. Kumpelstwo, pijaństwo, warcholstwo i ciemnota Odpowiedz Link Zgłoś
coolfacet Re: Skandal w policyjnej drogówce 18.04.04, 19:31 Uważam , że policja sama powinna sie wyleczyć ale nie sądzę aby była zdolna do takiego poświęcenia. Potrzeba chyba dobrej rewolucji aby to wszytko uporządkować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darwin Re: Skandal w policyjnej drogówce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.04, 14:01 znam ich z autopsji. To brutale i kompletni degeneraci Odpowiedz Link Zgłoś
mad.profesor Re: Skandal w policyjnej drogówce 17.04.04, 14:24 Mało istotne jaka to komenda,fakt jest taki ,że po pijaku jeżdzą policjanci i tyle.Kiedyś zgłosiłem jedną sprawę na policję,chodziło o parkowanie w niedozwolonym miejscu ,okazało się że to policjant stawia tam auto ,miałem tylko nieprzyjemności i praktycznie codziennie mnie zatrzymywano do kontroli drogowej dziwny zbieg okoliczności ? Policjant czy złodziej mogą sobie ręke podać ,tyle samo warci są Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obrokon [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.04.04, 22:22 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek 1 [...] IP: 5.5D* / 213.40.3.* 18.04.04, 00:25 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zicko Re: Skandal w policyjnej drogówce IP: *.nowysacz.sdi.tpnet.pl 17.04.04, 13:55 ... bo to Polska, nie elegancja Francja ... Jakos mnie to nie dziwi. W tym kraju policja mimo ograniczonych praw moze robic wszystko :( Odpowiedz Link Zgłoś
atosus Re: Skandal w policyjnej drogówce 17.04.04, 13:58 Skandal ! Skandal ! Skandal ! Gdzie się człowiek nie obejrzy to skandal ! "Od góry do dołu" Czy to normalne ??? Czy to się zmieni ? , Kiedy ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Skandal w -nierowni wobec prawa IP: 69.158.62.* 17.04.04, 14:32 Czy gdybym ja, przecietny obywatel, niepracujacy w dorogowce, powodujac wypadek jak ten, takze "tylko" zwolniony bym zostal z pracy, np. urzedu oczyszczania miasta, czy skonczyloby sie to wyrokiem skazujacym? Czy przestepstwo popelnione przez policjanta powinno byc traktowane z mniejsza surowoscia anizeli wobec innych obywateli nie pracujacych w policji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurek.K. Re: Skandal w -nierowni wobec prawa IP: *.dip.t-dialin.net 17.04.04, 14:55 Gość portalu: Jacek napisał(a): Czy gdybym ja, przecietny obywatel, niepracujacy w dorogowce, powodujac wypadek jak ten, takze "tylko" zwolniony bym zostal z pracy, np. urzedu oczyszczania miasta, czy skonczyloby sie to wyrokiem skazujacym? przeciez pisze "jak wol", ze sprawe bedzie mial, jak kazdy. roznica w tym, ze tych z np. urzedu oczyszczania miasta, nie wywalaloby sie z pracy. tak wiec i kara i zwolnienie z pracy jako kara dodatkowa. przeciez tego nie trzeba czytac miedzy wierszami (?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fugazi Re: Skandal w policyjnej drogówce IP: *.visp.energis.pl 17.04.04, 14:33 może Brudkowi dać też jeden dzień do namysłu i niech odejdzie z Policji - tak bęzie lepiej dla służby. Niech gdzie indziej kryje brudne sprawki swoich kolesi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciekawski Co Kodeks Karny przewiduje za przestepstwo tego... IP: 69.158.62.* 17.04.04, 14:48 typu? Dlaczego przykladamy az taka wage do kwestii zwolnienia dyscyplinarnego szefa drogowki lub jego przelozonego? Dlaczego nie mowimy na temat odpowiedzialnosci karnej? Prosze powiedziec: co w takiej sytuacji przewiduje kodeks karny? Jesli przewiduje konkretna kare, to czy p. naczelnik jej nie powinien podlegac? Nie sadze, iz powinny byc dla niego jakiekolwiek okolicznosci lagodzace brane pod uwage- nawet jesli do tej pory byl wzorowym funkcjonariuszem. Wlasnie dlatego, iz policjant powinien byc wzorem posteppowania dla innych, czyn ten, o ile nie surowiej, to przynajmniej nie zmniejsza poblazliwoscia powinien byc potraktowany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obywatel Re: Skandal w policyjnej drogówce IP: *.acn.pl 17.04.04, 14:35 Kolejne potwierdzenie, że żyjemy w kraju 'rednecków', którzy bez względu na pochodzenie, zajmowane stanowisko, czy barwy polityczne nie przestrzegają fundamentalnych zasad współżycia społecznego i mają przetrącone kręgosłupy moralne. Trzeba to radykalnie zmienić, bo inaczej biada nam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator2 Czy drogowskazy chodzą do miast które pokazują? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.04, 14:41 Nie rozumiem logiki wypowiedzi forumowiczów. To że się jeździ po pijanemu i ucieka z miejsca wypadku to jest rzecz straszna. Ale jest to rzecz karalna i nasz "bohater" bez żadnej taryfy ulgowej ma postawiony zarzut i będzie odpowiadał tak jak w podobnej sytuacji odpowiada nauczyciel, kasjerka, czy urzędnik. Co ma do rzeczy że jego zawód to policjant? Nie był na służbie. Dlaczego jego szefowie mieliby go molestować? Czy podobnej molestacji poddana byłaby kasjerka przez właściciela supermarketu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obrokon [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.04.04, 22:58 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arsen Re: Skandal w policyjnej drogówce IP: 5.2.* / *.chello.pl 17.04.04, 15:05 A co wypisywano o synu Wałęsy? Są jeszcze równiejsi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: scooby doo Re: Skandal w policyjnej drogówce IP: 80.51.197.* 18.04.04, 05:57 Najlepiej być synem Marszałka R. Wtedy nie odpowiada się nawet za rozbój!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomahawk2 Re: Skandal w policyjnej drogówce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.04, 15:06 SKANDAL !!! WYCIĄGNĄC KONSEKWENCJE RÓWNIEZ WOBEC PRZELOZONEGO!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lukas Re: Skandal w policyjnej drogówce IP: *.rcb.vectranet.pl / *.rcb.vectranet.pl 17.04.04, 15:17 Gdzie jest prokurator. Zwykły obywatel po zatrzymaniu,najpierw przechodzi badania,a następnie izba wytrzeżwień.Następnego dnia staje przed prokuratorem Komendant Policji w Olsztynie jeśli posiada odrobinę honoru powinien się podać do dymisji za sposób postępowania wobec pijanego szefa drogówki.Jestem ciekaw jak zareagują przełożeni ,Komendanta Policji w Olszstynie.Cała ta sprawa to wielkie świństwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator2 Re: Skandal w policyjnej drogówce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.04, 20:10 Gość portalu: lukas napisał(a): > Gdzie jest prokurator A czy ty czytałeś komentowany artykuł? Przecież ma postawiony zarzut przez prokuratora. Alkohol wykryli we krwi, jak do niego dotarli na podstawie numeru samochodu. Gdzieś Ty, kurna, wyczytał, że zwolnienie z pracy jest jedyną karą jaka go spotkała. Czeka go normalny proces karny! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawy WACLAW BRUDEK - powinien byc zwolniony IP: *.proxy.aol.com 17.04.04, 15:23 ze sluzby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakus Do więzienia ze sk*rwysynem! IP: *.ghnet.pl / *.ghnet.pl 17.04.04, 15:46 .. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzegorz Re: Skandal w policyjnej drogówce IP: *.clv.wideopenwest.com 17.04.04, 15:46 Ten pan uciekl z miejsca wypadku, ktory spowodowal i nie udzielil pomocy ofierze. Powinien byc zgrozony kara ograniczenia wolnosci jak kazdy obywatel. Wobec jego przelozonych powinny byc wyciagniete surowe konsekwencje sluzbowe. Odpowiedz Link Zgłoś