Dodaj do ulubionych

Remont na starówce. Kolejna kamienica odzyska b...

IP: *.olsztyn.vectranet.pl 29.12.10, 20:34
Coś mi tu brzydko pachnie. Ten budynek jest jednym z nielicznych, który na Starym Mieście ocalał z pożogi wojennej w 1945. Przy ulicy Staromiejskiej są tylko trzy autentyczne budynki sprzed 1945 roku! I teraz ktoś udowadnia, że ściany są z cegły rozbiórkowej, chce go przebudować, podwyższyć itp? Co się do diaska dzieje w tym miescie ze służbami konserwatorskimi?
Obserwuj wątek
    • Gość: olsztyniak Remont na starówce. Kolejna kamienica odzyska b... IP: *.olsztyn.vectranet.pl 29.12.10, 20:43
      "Kamienica to jeden z wielu obiektów olsztyńskiej starówki, który nosi w sobie elementy przedwojenne, ale odbudowany został już po wojnie"
      - POPROSZĘ O DOWODY!!!

• Gość: allensteiner Re: Remont na starówce. Kolejna kamienica odzyska IP: 46.134.246.* 29.12.10, 23:23
        Drogi olsztyniaku, pofatyguj się i zajrzyj wpierw do dokumentacji i dopiero potem wysnuwaj te swoje wnioski kursywą, a nie lamentujesz od razu. A co, byłeś, widziałeś te ściany? Ciśnienie ci skoczy, a to niezbyt zdrowe :)
        • Gość: Wania Re: Remont na starówce. Kolejna kamienica odzyska IP: *.olsztyn.vectranet.pl 30.12.10, 00:08
          Dziwne, ze autor artykułu nic nie pisze o historii kamienicy. Pewnie nie zaglądał do dokumentacji.
    • Gość: Mrówa Remont na starówce. Kolejna kamienica odzyska b... IP: *.olsztyn.vectranet.pl 29.12.10, 20:47
      Cos mi się wydaje, że straszyć to ten budynek będzie dopiero po remoncie. I to jak! Kamienne wykończenie elewacji? Chyba kogoś pogięło (sorry za ten kolokwializm). Przez co najmniej rok przejeżdzałem koło odkrywek na elewacji i jakoś mi ta cegła na rozbiórkową nie wygladała. Raczej ktoś majstrował przy otworach.
    • Gość: jas siedziba Total Pack IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.10, 21:09
      Czy aby nadwornym projektantem Totalpaku nie jest niejaki Dezor? Jeżeli i tu maczał palce (jak w placu przed ratuszem) to możemy spodziewać się najgorszego, a ratunkiem dla obiektu może okazać się ów wykonawca.
      • o0gurek Re: siedziba Total Pack 29.12.10, 21:29
        Gość portalu: jas napisał(a):

> Czy aby nadwornym projektantem Totalpaku nie jest niejaki Dezor? Jeżeli i tu maczał palce (jak w placu przed ratuszem) to moż
        > emy spodziewać się najgorszego, a ratunkiem dla obiektu może okazać się ów wyko
        > nawca.

Jest. Generalnie poziom jego "wytworów architektonicznych" pasuje do poziomu kultury i wykształcenia "pani prezes" :)
        • Gość: pytanko Re: siedziba Total Pack IP: *.olsztyn.vectranet.pl 29.12.10, 21:58
          Jak to jest, że jednemu nie pozwolą wymienić okna, a inny dostaje pozwolenie na totalną rozpierduchę? Siła persfazji czy siła pieniądza?
          • Gość: allensteiner Re: siedziba Total Pack IP: 46.134.246.* 29.12.10, 23:26
            zwykłe wartościowanie zabytku (takie pojęcie z obszaru teorii ochrony zabytków, z dość bogatą literaturą tematu)
            • Gość: pytanko Re: siedziba Total Pack IP: *.olsztyn.vectranet.pl 29.12.10, 23:55
              mieliśmy z nim do czynienia przy Curie-Skłodowskiej 12 ?
        • Gość: jas Re: siedziba Total Pack IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.10, 07:56
          tego pisac juz nie chcialem
    • Gość: nowe blaski Olszty Blask Forum Dezorum IP: *.olsztyn.vectranet.pl 30.12.10, 08:46
      Nie wątpimy, ze bedzie to blask Forum Dezorum...
      • Gość: ;) Re: Blask Forum Dezorum IP: *.olsztyn.vectranet.pl 30.12.10, 09:16
        ...a może nawet blask Czarnej Perły !!!
    • Gość: sg Remont na starówce. Kolejna kamienica odzyska b... IP: 83.19.115.* 04.01.11, 17:22
      ...kamień na elewacji..brzmi ładnie ale mogę się założyć że będzie to wypolerowany jak psu j...ca konglomerat w stylu Czarnej Perły. Olsztyńscy przedsiębiorcy mają gust zbliżony Ukraińskich nowobogackich - złoto i glanc :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka