being28 25.04.04, 22:21 Caly rok badan, a zbadano 71 stacji. Wychodzi 1 stacja w tygodniu. A w PIH pracuje pewnie 100000 osob. Moze niech sami siebie skontroluja? Jutro pewnie beda Biedronki badac. I wystawia mandat na 35zl... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
being28 Re: Kontrole PIH na stacjach paliw 25.04.04, 22:22 Ciekawe gdzie ten prokurator tankuje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szwadron Re: Kontrole PIH na stacjach paliw IP: 5.5R2D* / *.pg.com 27.04.04, 08:50 najfajniejsze jest to ze prokuratura umorzyla postepowania. sadze ze doszli do wniosku ze wina jest po stronie dystrybutora czyli Orlenu i PG. ale tych to juz PIH nie skontroluje bo to byloby sranie we wlasne gniazdo. ech te komuchy che, che,... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p.r.a.w.(da/o) Re: Kontrole PIH na stacjach paliw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.04, 22:13 A jedna z kierowniczek olsztyńskiego PIH jest zamieszana w malwersacje finansowe ... sprawa w prokuraturze. Jak sądzicie? Jaka będzie decyzja prokuratora????!!! ... ale to już inna bajka. Odpowiedz Link Zgłoś
se.eq.ba Ale z ciebie debli/ka being28 28.04.04, 07:54 > Caly rok badan, a zbadano 71 stacji. Wychodzi 1 stacja w tygodniu. A w PIH > pracuje pewnie 100000 osob 100000 toż to jest 10% mieszkańców naszego regionu, a jeżli brać osoby zdolne do pracy, toż to by było 50 % mieszkańców regionu pracujących w PIH. 20% bezrobotnych a reszta pewnie sprzedaje olej do głowy hahaha 100000 osób Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agent1 Re: Kontrole PIH na stacjach paliw IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 28.04.04, 09:38 Z tego co mi wiadomo to w "PIH" pracuje w całej Polsce ok 1500 osób ze sprzątaczkami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szwadron Re: Kontrole PIH na stacjach paliw IP: 5.5R2D* / *.pg.com 28.04.04, 10:42 wynika ze nie powinno byc przypadkow z salmonella czy jadem kielbasianym a garkuchnie powinny lsnic czystoscia. jesli tak nie jest to te 1500 osob bezzasadnie pobiera pensje czyli kradnie nasze pieniadze. 1500 osob x pensja 2000 brutto (zeby mi nie zarzucali ze przesadzam) x 12 miesiecy = 360 milionow co roku!!! ile to obiadow dla dzieci w szkolach?, ile operacji w szpitalach? ile mniej bezrobotnych? Odpowiedz Link Zgłoś
being28 Re: Kontrole PIH na stacjach paliw 28.04.04, 11:05 Jezeli mamy w Polsce kilka tysiecy stacji benzynowych i spory procent oszukuje to chyba warto zatrudnic wieksza liczbe pracowanikow? Tak mnie sie wydaje, ze mozna na tym wrecz zarobic. Wieksza liczba kontrolii to wieksza liczba mandatow. A kazdy mandat to kasa na pracownika. Mniejsze bezrobocie, a co najwazniejsze dobre paliwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szwadron Re: Kontrole PIH na stacjach paliw IP: 5.5R2D* / *.pg.com 28.04.04, 11:23 skutek taki ze paliwo bedzie po 7zl za litr bo potrzebna bedzie kasa na tych dodatkowych urzedasow-darmozjadow a stacja benzynowa tez nie bedzie dzialac za friko. czy to wyeliminuje chrzczenie paliwa? being, nie slyszales o czyms takim jak korupcja urzednikow? Jesli jest mozliwosc ze cos spieprza, to na pewno spieprza. nawiasem wydaje mi sie ze tego typu akcje leza w gesti organizacji ochrony konsumenta a nie darmozjadow z PIH. poza tym ciekawe ze nikt nie interesuje sie skandalicznie niska kalorycznoscia gazu (to samo co chrzczenie paliw). Czyzby PGNIG byl poza podejrzeniami? Odpowiedz Link Zgłoś
being28 Re: Kontrole PIH na stacjach paliw 28.04.04, 11:30 Jezeli urzednik wystawi 2 mandaty na 300 zl to ma juz oplacony ZUS. Do tego kolejne 2 mandaty i ma minimalna pensje. Tak mi sie to wydaje, ekonomem nie jestem:) I nie panstwo nie musi do tego biznesu doplacac. Albo dac w PIH minimalna pensje co miesiac i niech reszte sami "wyrobia" na ulicy:) Z tego ci mi wiadomo to na calym cywilizowanym swiecie sprawe rozwiazano, a tylko u nas sa takie szopki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szwadron Re: Kontrole PIH na stacjach paliw IP: 5.5R2D* / *.pg.com 28.04.04, 11:50 chyba ze wlascicel stacji zaplaci mu 500 zl (koszt poniesie i tak klient). w normalnym swiecie to firmy kontroluja sie nawzajem, jak kto zapoda gorsze paliwo niz twierdzi to juz nie ma klientow (a jeszcze odszkodowania placi). ps. panstwo nigdy nie doklada bo panstwo nigdy nie ma pieniedzy (wlasnych). te wszystkie dziury budzetowe, koszty, nadwyzki to twoje pieniadze albo twoje dlugi. I o ile kazdy wie ze pieniedzy z powrotem nie zobaczy to dlugi i owszem w postaci wyzszych podatkow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matematyk wróć IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 28.04.04, 11:21 do szkoły na lekcje matematyki , a nie kamieniami w szkołe rzucasz. 1500x2000x12=36,000,000.00 Twój Wychowawca Henryk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szwadron Re: wróć IP: 5.5R2D* / *.pg.com 28.04.04, 11:28 fakt, jedno zero mi sie wtrynilo umiem tyle, ile potrafiles mnie nauczyc. to hold dla twych umiejetnosci pedagoga. zadowolony? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ed Re: Z kontroli PIH i tak nic ne wyjdzie IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 30.04.04, 16:14 Tak jak nic nie wyszło dotychczas stwierdzonych z przekrętów paliwowych. Wszystko to tonie w "szarej mgle" :)). Rolę PIH może przejąć każdy klient na siebie ze znacznie lepszym skutkiem pomijając te stacje w przyszłości przy dokonywanych zakupach paliwa. Wystarczy trochę znajomości chemii. Ja osobiście omijam z daleka stacje ORLEN-u. Sprawdzone :(( Odpowiedz Link Zgłoś
being28 Re: Kontrole PIH na stacjach paliw 27.05.04, 22:00 Miesiac minal i zgodnie z norma 1.5 stacji powinno juz byc zbadane:) I co? Jakies wnioski? Czy jeszcze skarpety i rajstopy badaja? Odpowiedz Link Zgłoś