Dodaj do ulubionych

Prawdziwa SZMATA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

08.05.04, 21:16
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,2063188.html
To, do czego dopuscila sie szmata zwana "Superexpresem" jest prawdziwym
lajdactwem. Chcialbym zbojkotowac ten dziennik, ale nie moge. Nigdy nie
bralem tego gowna do reki
Obserwuj wątek
    • Gość: rita Re: Prawdziwa SZMATA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 08.05.04, 21:18
      teraz dowala superekspresowi Wiśniewski Michał w tvn - straszne słowa !
      uuuuuuuuuuuuu !
      straszne!
      • bpkw Re: Prawdziwa SZMATA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 08.05.04, 21:25
        Nie wiem jakie slowa wypowiada Wisniewski. Wiem jedno, ze jezyk polski nie zna
        slow, ktorych nalezy w tej sprawie uzyc. Dziennikarskie superhieny to chyba
        najlagodniejsze okreslenie, jakie mozna zoastowsowac w stosunku
        superekspresowego lajdactwa.
        • Gość: rita Re: Prawdziwa SZMATA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 08.05.04, 21:30
          Lubię Pieńkowską, płakała jak czytała tą odezwę do narodu
          wiesz bpkw - życie jest brutalne, ale robić ze śmierci człowieka szoł - to nie
          ma słów
          • bpkw Re: Prawdziwa SZMATA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 08.05.04, 21:36
            Gość portalu: rita napisał(a):

> wiesz bpkw - życie jest brutalne, ale robić ze śmierci człowieka szoł - to
            nie ma słów

Dlatego nie lubie dziennikarzy. Zdecydowana wiekszosc z nich prawdziwi
            paparazzi. To ludzie z zerowym poczuciem przyzwoitosci.
            I oni sie mienia czwarta wladza. Sa jeszcze gorsi niz politycy.
            • Gość: rita Re: Prawdziwa SZMATA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 08.05.04, 21:41
              a czyj jest ten superekspres ? - polski on ????????
              • bpkw Re: Prawdziwa SZMATA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 08.05.04, 21:45
                Nie wiem czy on jest polski, czy tez nie. Jakie to ma znaczenie ?.
                Wiem, ze pracuja tam polskojezyczni pismacy /podobnie jak w wielu innych
                gazetach /.
                Rita. Ide na 20-minutowy spacer. Moze mi przejdzie...
                • Gość: rita Re: Prawdziwa SZMATA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 08.05.04, 21:47
                  poczekaj - pomyśl o koncercie Mietka , czy nie waiąść ze sobą świeczkę i razem
                  ze wszytkimi ........
              • Gość: BleBle Re: Prawdziwa SZMATA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.04, 22:13

> a czyj jest ten superekspres ? - polski on ????????

Polski, tak samo jak przedsiębiorstwo p. senatora Stkłosy.
                To niestety przeczy upowszechnianemu przez pewne kregi poglądowi, że wszystko
                co nasze to super, a co zagraniczne to beee.

Również uważam zamieszczenie na pierwszej stronie zdjęcia tragicznie zmarłego,
                znanego redaktora za postępek obrzydliwy i wysoce naganny
                • Gość: rita Re: Prawdziwa SZMATA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 08.05.04, 22:17
                  a mnie sie przypomniało jak ktos powiedział

to bee w j. angelskiim - tu bee w języku dziecka
                  myslę , ze to będzie dzień bankructwa superekspresy, a superekspres rywalizował
                  z Faktami , może to jakaś prowokacja ???????
    • bpkw Re: Prawdziwa SZMATA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 08.05.04, 22:35
      Siedzialem troszke na FA. Oto fragment postu niejakiego/niejakiej natt,
      prawdopodobnie dziennikarza.

"...Pieknie napisał kolega Reporter SE: "Jesteśmy kurwami i jak kurwy jesteśmy
      potrzebni". jako osoba związana z mediami podpisuję się pod tym obiema rękami."

Czy tu jeszcze mozna cos dodac ?????????????.
      • Gość: rita Re: Prawdziwa SZMATA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 08.05.04, 22:42
        poczekajmy na innych rozmówców - bardziej chciałabym przeczytać co inni myslą,
        swoje zdania już znamy
        z jednej strony jest to prawda o wojnie
        • bpkw Re: Prawdziwa SZMATA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 08.05.04, 22:45
          Rita. Jesli chcesz znac inne opinie to wskocz na Forum Aktualnosci / FA /.
          Opinie sa wyjatkowo zgodne...
          • Gość: rita Re: Prawdziwa SZMATA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 08.05.04, 22:48
            bpkw - przed chwilą skończyłam Biesy i nie widzę róznicy między światem
            Dostojewskiego a naszym - wszystko to okrucieństwo, biesy, biesy, biesy :(
            przykre to strasznie
            • Gość: rita Re: Prawdziwa SZMATA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 08.05.04, 22:54
              no bpkw - zajrzałam i wypowiadają sie ludzie różnie - więc nie jednoznacznie.
              cięzki orzech do zgryzienia
    • Gość: samsob Re: Prawdziwa SZMATA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.gorowo-ilowieckie.sdi.tpnet.pl 09.05.04, 07:06
      To o czym mówisz, to skutek wynikający z określonych przyczyn. Z tego powodu
      mam pytanie: co sądzisz o przyczynach? I jakie było Twoje stanowisko w sprawie
      tej wojny, co do której nasz papież miał swoje zdanie?
      pzdr.
      • bpkw Re: Prawdziwa SZMATA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 09.05.04, 15:12
        Gość portalu: samsob napisał(a):

To o czym mówisz, to skutek wynikający z określonych przyczyn. Z tego powodu
        mam pytanie: co sądzisz o przyczynach? I jakie było Twoje stanowisko w sprawie
        tej wojny...

Publikacja zdjecia nie miala najmniejszego zwiazku z ocena konfliktu irackiego.
        To byla typowa brukowa zagrywka, brukowej gazety. Nawet brukowce powinny miec
        granice niegodziwosci. Pismo, ktore ja przekracza to jest po prostu szmata.
        A moje stanowisko w sprawie wojny ???.
        Z natury jestem pacyfista, ale majac na uwadze eskalacje swiatowego terroryzmu
        uwazam, ze trzeba z nim walczyc . To nie jest wojna z narodem irackim. To jest
        wojna z terroryzmem. Faktem jest to, ze cierpia przede wszystkim Irakijczycy.
        Cierpieli za Saddama / setki tysięcy wymordowanych szyitow i Kurdow /i cierpia
        teraz. Gina tez zolnierze i dziennikarze.
        • Gość: rita Re: Prawdziwa SZMATA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 09.05.04, 20:23
          Tak, taki był odbiór supereksperesu na gorąco. A jak teraz odbierzemy na
          chłodno? Po przeanalizowaniu całej tej sprawy, kiedy zastanowimy się nad
          przyczyną takiej sytuacji możemy miec już inne opinie, opinie trzezwości.
          I można podyskutować bez emocji, która zawładneła wszystkimi. A przycznę znamy,
          jest nią wojna , która nam akurat jest ona nie potrzebna. Całkowicie
          niepotrzebna, mieszamy się w rejony świata, gdzie nie wiemy po której stronie
          prawda leży. Gdzie nie ma żadnych naszych celów. Weszlismy w wojnę, bo tak
          chciał... ale nie naród polski. Same sondaże o tym mówiły. Najlepiej wyładować
          sie teraz na superekspres, który pokazał prawdę, prawdę wojny, prawdę działań
          operacyjnych, prawdę o smierci. Nie wiem, naprawdę mie wiem, czy własnie
          najlepszy komentator frontowy byłby sam przeciw zamieszczeniu tych zdjęć. To
          Milewicz ją nam pokazywał i narażając swoje życie zginł w operacji wojennej. Po
          obejrzeniu tego strasznego zdjęcia trzeba sobie uświadomić tą prawdę, którą
          oburzamy się - tak gina ludzie na wojnie, bo nie możemy powiedzieć , że jest to
          misja pokojowa .
          Oburzamy się na zdjęcie, ale oburzaja sie dziennikarze i Michał Wiśniewski dał
          popis, zauważcie, że gdyby był to zwykły czlowiek nie byłoby żadnego odzewu.
          Pani Monika Olejnik powiedziała oburzając się na superekspres : " można
          nagrywać, ale co innego zamieszczać " - oto jest jej prawda ? I czyja tu jest
          nieprzyzwoitość - nie po to komentator Milewicz narażał się na śmierć, by
          póżnie powiedzieć : widze to , ale zamieszczę co innego. Nie wierzę. Najgorsza
          prawda jest lepsza od kłamstw, którymi nas karnią.
          Zamieściłam swoją opinię i swoje odczucia, nie widziałam tego zdjęcia o kórym
          mowa, ale uważam, że dziennikarze z superekspresu pokazali nam prawdę o śmierci
          naszego Milewicza, a kto na prawdę zasługuje jak nie MY.

ps- a jakie prawo dał tvn dla Michała Wisniewskiego na taką wulgarną, bez
          szcunku do ludzi wypowiedż o naszym Milewiczu - to było odrażające,
          niesmaczne , bez klasy - aż wstyd ! I co ? - gdzie dziennikarze ?
          kochany tvn - popularność wasza wzrasta z Michałem Wisniewskim na czele, ale
          nie mieszajcie do tego.... zamilczę ................ wolę zapalić spokojnie
          swieczkę. I jeszcze za dwóch żołmierzy, którzy też zgineli.

• Gość: rita Re: Prawdziwa SZMATA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 09.05.04, 20:27
            Dla tych co będą oburzeni moją opinią, powiem , że moja wypowiedż jest
            wywazona. Starałam sie podejśc do sprawy ze swojego punktu widzenia , a nie
            dziennikarzy. Gdy powiedzmy, ktoś mnie zstrzelił, napadł w pracy to nie
            miałabym nic przeciwko temu byście to Wy moi przyjaciele zobaczyli takie
            zdjęcia, byście zobaczyli prawdę, bo wiem, że wywoła się takim zdjęciem nie
            śmiech lecz żal, smutek i ból podwójny i to znaczy, że Wam się ta prawda
            należy. Kto chce niech ogląda, kto nie to nie zobaczy. Ktos napisał, że
            wolność jest wtenczas wolnością kiedy nie ma tajemnic. Niech to sobie
            dziennikarze wezmą do serca.
            Dla mnie Milewnicz zostanie w pamięci jako dziennikarz bohater i te zdjęcia nie
            zmienią, a wręcz przeciwnie utwierdza mnie w przekonaniu , że mam rację. A
            jesli nie mam to prosze o wybaczenie mi lub wytłumaczenie mi , że jej nie mam.

• bpkw Re: Prawdziwa SZMATA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 09.05.04, 20:42
              Rita. Nie zgadzam sie z Toba niemal w 100%. Dlaczego niemal?. Bo nie znam
              sprawy TVN i Wisniewskiego.
              Doskonale wiesz, ze w historii swiata byly juz sprawdzone deklaracje " To nie
              nasza wojna". Taki brak reakcji konczyl sie prawdziwa tragedia dla calej
              ludzkosci. A przyjaciele i znajomi nie chca Cie widziec w stanie o ktorym
              piszesz. Zdecydowanie wolimy Cie zywa.

• koobra Re: Prawdziwa SZMATA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 09.05.04, 20:58

mnie to poruszyło bardzo ,ale myślę ,że dużo ludzi kupiło SE właśnie dla tych
                zdjęć ,są pogrzeby ludzie też robią zdjęcia zwłok ,ba nawet wklejają do
                albumów ,dla mnie jest to dziwne jednak tak robią ,czasy mamy takie a nie inne
                niestety ,ludzie znudzeni są straszliwie, coś takiego wzbudza ich
                ciekawość ,podobnie z Pasją ,sasiadka ostatni raz w kinie była chyba na
                Krzyżakach ,ledwo chodzi a na pasję poszła pytanie dlaczego ? co ją skłoniło do
                tego ?wyjdzie książka o milewiczu w której będą takie zdjęcia ,będziesz ją
                sprzedawał?
                • Gość: rita Re: Prawdziwa SZMATA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 09.05.04, 21:11
                  Koobra - aleś przetłumaczył obrazowo bpkw - chyba teraz musi sie przejść na
                  spacer i przemyśleć :)
                  • bpkw Re: Prawdziwa SZMATA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 09.05.04, 21:22

> Koobra - aleś przetłumaczył obrazowo bpkw - chyba teraz musi sie przejść na
                    > spacer i przemyśleć :)

Nie chodzilem na spacer. Udzielale Koobrze odpowiedzi. Poszla poczta...
              • Gość: rita Re: Prawdziwa SZMATA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 09.05.04, 21:09
                dobra bpkw - wojna nieskończona , zobaczymy ile jeszcze zabierze ludzi. Wojna
                religijno - gospodarcza, wojna , która może zawłanąć całym światem, bo pamiętaj
                jescze o Koreii, o której cisza. Wojny zawsze były , są i będa ale nie jestem
                przekonana czy Ameryka już panuje nad sytuacją. Miała to być krótka
                interwencja, a co sie z niej robi ?
                Co do zdjęć, bpkw - sam wiesz ile zdjeć jest w internecie i chodzą zadjęcia
                jeszcze bardziej okrutniejsze. Pytanie czy wolisz oglądac je oficjalnie czy
                kamuflowane i udawanie, że ich nie ma. Dzięki zdjeciom dowiadujemy się wiele
                rzeczy, prawdziwych faktów, o których byś nawet nie mial pojęcia.
                Ostatnio weszłam na stronę zdjeć ludzi pracujących na czarno w Niemczech -
                okropności, oni pracują i mieszkają w warunkach poniżej wszelkich norm
                higenicznych, nie wyobrażasz sobie, a ja już wiem jak ludzie mogą pracować.

milo , że się niezgadzamy , a lubimy się :)
            • Gość: Świerk Re: Prawdziwa SZMATA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.ec.pl / *.olsznet.ec.pl 09.05.04, 21:35
              Rita ,to sa te zdjęcia, bolą , zachowam je, bardzo bolą www.middle-east-
              online.com/pictures/big/_9931_polish-7-5-2004.jpg
              • Gość: rita Re: Prawdziwa SZMATA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 09.05.04, 21:38
                Gość portalu: Świerk napisał(a):

> Rita ,to sa te zdjęcia, bolą , zachowam je, bardzo bolą www.middle-east-
                > online.com/pictures/big/_9931_polish-7-5-2004.jpg

strona się nie otwiera
                Świerk , nie wiem czy chcę je oglądać ????
                jeszcze nie jestem przygotowana
              • Gość: Zdjęcia Re: Prawdziwa SZMATA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.ec.pl / *.olsznet.ec.pl 09.05.04, 21:38
                Http://www.middle-east-online/com/pictures/big/_9931_polish-7-5-2004.jpg
                • Gość: rita Re: Prawdziwa SZMATA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 09.05.04, 21:45
                  Gość portalu: Zdjęcia napisał(a):

> Http://www.middle-east-online/com/pictures/big/_9931_polish-7-5-2004.jpg

ja nie mam odwagi wejść na tą stronę
                • Gość: Pomylono Re: Prawdziwa SZMATA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.ec.pl / *.olsznet.ec.pl 09.05.04, 21:46
            • Gość: Świerk Re: Prawdziwa SZMATA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.ec.pl / *.olsznet.ec.pl 10.05.04, 17:56
              Rita , TY jesteś niezrównana. Tak , mam te zdjęcia Waldka, i bolą, tak bardzo
              bolą. Najbardziej bolała mnie śmierć mojej Matki. To było umieranie razem
              przez dziesięć dni.Dobrze ,że nie umierała sama. Potem, niedługo, najbardziej
              zabolała mnie śmierć Milewicza. Był bardzo potrzebny im i nam.
        • Gość: samsob Re: Prawdziwa SZMATA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.gorowo-ilowieckie.sdi.tpnet.pl 10.05.04, 07:17
          bpkw napisał:
          >
          > A moje stanowisko w sprawie wojny ???.
          > Z natury jestem pacyfista, ale majac na uwadze eskalacje swiatowego
          >terroryzmu uwazam, ze trzeba z nim walczyc . To nie jest wojna z narodem <
          >
          Takie postawy jestem skłonny popierać, jednakże nie mogę zapomnieć relacji
          tragicznie zmarłego dziennikarza z Czeczeni, które odbierałem jako wyraźnie
          sprzyjające terrorystom i one stały sie powodem moich pytań. Zatem, wyjaśnienie
          punkt widzenia spraw przez osoby kształtujące nasze wyobrażenia o współczesnym
          świecie i kryteriach politycznych roztrzygnięć warte są spokojnych rozważań.
          pzdr.

• inka28 Re: Prawdziwa SZMATA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 10.05.04, 12:38
            Zacznę od tego, ze zdjęć nie widziałam, nie mam ochoty.

Zastanawiam się, czy zareagowalibyśmy tak samo, gdyby jakiś dziennik umieścił
            na okładce zdjęcie kogoś innego, tzw. zwykłego człowieka, a może nawet
            żołnierza zabitego w Iraku. Czy przejęlibyśmy się tak samo? Czy Milewicz był
            jakąś świętośćią, dlatego że był znany i to znany ze swojej dobrze wykonywanej
            pracy (chyba najlepsza ze sław?)? Czy śmierć każdego człowieka jest taka sama?

Ktoś napisał na "Aktualnościach", że w takich chwilach tęskni się do cenzury.
            Ale przecież po to mamy wolne media, żeby każdy tą wolność miał, nawet pojętą w
            ten sposób, że ogląda zmasakrowane zwłoki pana z telewizji. Dziennikarze SE
            napisali, że są jak kurwy i są tak samo potrzebni. Ale ja tak nie myślę. Nie
            było potrzebne opublikowanie tych zdjęć. (Oprócz im, do zrobienia
            sobie "reklamy"). Ludzie by sie o nie nie upomnieli. Dziennikarze (aż przykro
            ich tak nazywać) zachowali się obrzydliwie.

Cholera, co z przyzwoitością? Taką niezawodową, ludzką po prostu?
    • Gość: poeta pamięta a plugawe:nie ,trybuna to jeszcze gorsze hieny IP: *.torun.mm.pl 09.05.04, 21:14
      polskie media od wielu lat nie uznaja żadnych reguł ani granic."róbta co
      chceta, drukujcie co chceta i pokazujcie co chceta".jakiekolwiek uwagi na ten
      temat odbierane sa jako zamach na wolność prasy czy sztuki.mozna
      wszystko.zdjęcie zasztrzelonegow. milewicza na okładce s/e wywołalo protest
      m.in. dziennikarzy i pytanie gdzie jest granica stało sie znów aktualne.Mnie
      tez zniesmacza,ąle jednoczesnie oburza mnie to że w pierwszy szeregu stanęli
      tacy "moaraliści i etycy mediów" jak dziennikarze z tvp 1 uznani za "hieny"
      za swoją jakże mało etyczną twórczość.podobnież ma sie rzecz z politykami
      sld, którzy nigdy nie potępili ani" nie "urbana ani "trybuny "za plugawe
      artykuły n/t ojca świetego ani żony urbana za tematykę
      wobskurancko-wulgarnym "zły" . Mamy więc kolejną odsłonę wyjątkowej
      hipokryzji niektórych nieetycznych dziennikarzy a także polityków/siwiec i
      prrześmiewczo-prymitywne zachowanie na lotnisku w krotoszynie.do jakiego
      jeszcze zakłamania sa zdolni "nasi nauczyciele moralnośći" z sld czy tvp 1?
      • Gość: rita Re: a plugawe:nie ,trybuna to jeszcze gorsze hie IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 09.05.04, 21:29
        prawda - dziennikarze tylko pilnuja swoich spraw jak i politycy i .....
    • Gość: robiii Re: Prawdziwa SZMATA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.04, 21:29
      czy se zwiekszy sprzedaz czy nie? to bedzie dobry sygnal kim jestesmy jako
      spoleczenstwo? pszeprosiny se lub ich brak nie maja juz znaczenia. biznes ponad
      wszystko?
    • Gość: cryss Re: Prawdziwa SZMATA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.bpl.vectranet.pl / 80.51.226.* 09.05.04, 23:13
      Stańmy w milczeniu nad tą trumną i pochylmy głowy...my jedyni.
      • Gość: Świerk Re: Prawdziwa SZMATA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.ec.pl / *.olsznet.ec.pl 10.05.04, 18:00
        Stańmy w milczeniu.Tylko tak bardzo żal.
        • Gość: rita Re: Prawdziwa SZMATA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 10.05.04, 19:55
          nie wolno nam milczeć, tu trzeba grzmieć
          • Gość: rita Re: Prawdziwa SZMATA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 10.05.04, 20:01
            Grobowe milczenie - ktoś to powinien przerwać i ja wiem kto - czwarta władza.
            Teraz wiem też, że nie jestem sama, Daniel Passent jest ze mną - tak bpkw -
            spójrz prawdzie w oczy." Śmierć dopadła Waldemara Milewicza w Iraku i to ma
            wymiar symboliczny. Dlaczego nikt nie wspomniał ani słowem o tym, czy polska
            obecność w tym kraju jest uzasadniona, czy w pewnym stopniu nasi dziennikarze
            nie są ofiarami błędnej decyzji politycznej ?"
            Możemy uczestniczyć w siłach pokojowych, ale nie w siłach okupacyjnych.
            Dlaczego Ameryka łacińska nie bierze udziału, dlaczego Węgry, Czechy, Niemcy,
            Norwegia - dlaczego bpkw ?
            Tak nie wygląda walka z terroryzmem, tak wygląda wojna. A kiedy się ona skończy
            i jaki obrót jej będzie to się okaże. Oby nie pochłoneła więcej ofiar.
            A w Polsce chaos, bałagan - sama Policja nie wie do kogo strzela i czym
            strzela. Polska jest chora, bardzo chora, jest potwornie chora i nawet nie ma w
            niej służby zdrowia by wyleczyła się z tej agonii. Nie ma RATUMKU.

Teraz przedstawię wam moich ulubionych dziennikarzy : Sobczak i Szpak i ich
            słowa:
            "To Towarzycho powinno odpowiadać za wplątanie Polski w zbrodniczą napaść na
            Irak, a co za tym idzie złamanie Konstytucji (art.117)"
            "My , obywatele Polski, żądamy natychmiastowego wycofania polskich wojsk z
            Iraku oraz postawienia odpowiedzialnych przed Trybunałem Stanu !"
            dalej:
            "PS Wiemy, że nasz glos nic nie znaczy, ale kiedy pod pałacem prezydenta
            zbierze nas się tyle co w Gruzji, to efekt będzie natychmiastowy. "

Teraz bpkw - prześpij sie z problemem, Ochońska już się wycofała z akcji
            humanitarnej i inni humanitaryści się wycofują i jak teraz będzie wyglądała
            pomoc dla Iraku ?
            Bush przegrał, jak się nie wycofa czeka nas około 15 lat walki partyzanckiej.

www.angora.com.pl
            • bpkw Re: Prawdziwa SZMATA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 10.05.04, 21:06

Teraz bpkw - prześpij sie z problemem,

Ja nie musze sie przespac. Caly Twoj bardzo dlugi wywod moge spointowac krotko;
              co ma piernik do wiatraka.
              Dla przypomnienia; ja jestem oburzony faktem posluzenia sie zdjeciem
              zamordowanego redaktora przez innych "redaktorow" i to w celu scisle
              komercyjnym. Ty przytaczasz nazwiska m.in. Ochojskiej. Rita. Nie mieszaj tej
              Pani w probe usprawiedliwienia superexpressu. Jak znam Pania Ochojska jest ona
              rownie oburzona postawa "redaktorow" se.
              • Gość: rita Re: Prawdziwa SZMATA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 10.05.04, 21:10
                czyli twierdzisz , że piszę nie na temat ????
                dobra - przyznam Ci rację
                • theedge Re: Prawdziwa SZMATA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 10.05.04, 21:21
                  Kazdy czyta i oglada to co lubi. A dziennikarze w kraju sa bardzo rozni, a tych
                  rzetelnych jest niestety niewielu. Nie bardzo wiec kumam jakie prawo do
                  krytykowania SE maja np. niektorzy dzienikarze z TVP ktorzy w chamski i
                  beszczelny sposoib łza przed kamerami jak psy. Upraszczajac: przygadal kociol
                  garnkowi.
                • Gość: samsob Re: Prawdziwa SZMATA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.gorowo-ilowieckie.sdi.tpnet.pl 11.05.04, 08:30

> czyli twierdzisz , że piszę nie na temat ???? <
                  >
                  Moim zdaniem, trafnie i sensownie wypowiedziałaś się na temat zagadnienia
                  będącego przedmiotem wymiany poglądu w sprawie "granicy dostępu do informacji w
                  środkach masowego przekazu". Wychodząc z założenia, iż media pełnią służebną
                  rolę w przekazie informacji, to wszelkie głosy "konkurentów" w zakresie
                  standardów wolności prasy do rzetelnej informacji muszą budzić uzasadnioną
                  wątpliwość, co do prawdziwych intencji takich działań.
                  pzdr.
    • Gość: szwadron zadna szmata, wy hipokryci IP: 5.5R2D* / *.pg.com 11.05.04, 12:04
      wszystkie media pokazuja krew, ciala, denatow, ofiary wypadkow, gwaltow etc...
      i nagle jak zginol ktos z nich to zaraz sie zrobili swieci,
      ze oni tego nie pokaza bo to nieetyczne.
      a dla mnie to zwykla hipokryzja i szczyt zlego smaku. bo jak kogos innego
      pokaza to jakos nikt nie rozdziera szat ze to niemoralne. czyli co? sa rowni i
      rowniejsi? szanuje prace milewicza ale nie wzburza mnie fakt pokazania jego
      zdjec w SE. wrecz przeciwnie, przypomina mi jego reportaze z czeczeni.

SE jest gazeta brukowa i nikt nie powinien sie niczego wiecej po niej
      spodziewac. mozna po prostu nie kupic i wszystko na temat.
      • Gość: samsob Re: zadna szmata, wy hipokryci IP: *.gorowo-ilowieckie.sdi.tpnet.pl 11.05.04, 12:29
        Szczególnie, że znaczna część tych hipokrytów rozpisywała szeroko się na temat
        Pasji Mala Gibsona, który ocieka krwią w stopniu znacznie bardziej
        przerażającym niż przedmiotowe zdjęcie dziennikarza (osoby publicznej).
        pzdr.
      • inka28 Re: zadna szmata, wy hipokryci 11.05.04, 12:35
        Czy dziennikarz jest osobą publiczną?

W Polsce prywatność jest chroniona prawem, ale jeśli dotyczy działań osoby
        publicznej związanych z pełnioną przez nią funkcją, to mogą być upubliczniane.
        Dlatego np. można wiedzieć z kim spotykają się politycy, ile zarabia prezydent
        itd.

Milewicz został zabity "w pracy", jakkolwiek cynicznie to brzmi. A dla całej
        masy ludzi pan/pani z telewizora są publicznymi osobami. Przyzwyczaili się do
        informacji, która pani jest na jakiej diecie, bulwersuje ich informacja, ile
        zarabia inny pan, mimo że go uwielbiali za to jak mówił o swojej chorobie.
        Więc dlaczego mieliby nie chcieć zobaczyć martwego Milewicza?

Widziałam już zdjęcie. Widziałam w mediach wiele, wiele drastyczniejszych.
        • Gość: szwadron Re: zadna szmata, wy hipokryci IP: 5.5R2D* / *.pg.com 11.05.04, 13:47
          o to to...
          jak czytalem komentarze o tym jakie to kokosy zarabia kolenda zalewska to
          smieszyla mnie ta zawisc. przeciez nikt nie oczekuje ze ktos kto jest lepszy
          bedzie zarabial tyle samo co gorszy. Sami sobie pensji nie ustalaja (co
          najwyzej negocjuja) a o tym ile sa warci swiadczy rynek i konkurencja.
          a wracajac - zdjecie milewicza nie wyglada wcale drastycznie. biorac pod uwage
          ze jest to zdjecie zmarlej osoby , oczywiscie.
          ciekawi mnie jak forumowicze stwierdzili ze zdjecie jest niemoralne?
          POPEDZILI DO SKLEPU KUPIC "SE"?
          • Gość: rita Re: zadna szmata, wy hipokryci IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 12.05.04, 21:03
            - dlaczego dowództwo amerykańskie w Iraku informowało, że nasza ekipa z
            Milewiczem wjechała na minę ?????
            - dlaczego drogę zablokowali amerykańscy żołmierze i nie przepuścili press ?
            - dlaczego, kierowcę, który wybrał niby drogę bezpieczną zostawili bandyci
            bezpiecznie ?
            - dlaczego, czlowiek relacjonujący z ramienia państwowych mediów nie jest
            chroniony, ani nie poinformowuje się o fakcie pobytu ekipy, rzecznika prasowego
            szefa sztabu WP w Iraku ? ( czy tylko taka ochrona przysługuje naszym posłom,
            nierobom ? )

Uważam, że to nie był przypadek lecz zaplanowane morderstwo

i tak się nie dowiemy prawdy,
            mówią, że można powiedzieć tysiąc słów ale obraz jest najważniejszy i dlatego
            zdjęcie było potrzebne dla ukazania prawdy o Milewiczu.

• inka28 Re: zadna szmata, wy hipokryci 13.05.04, 14:43
              Rita, wydaje mi się, że nie zawsze można każdemu dziennikarzowi zapewnić
              ochronę. Wiesz, jak ktoś się uprze, że jedzie na własną odpowiedzialność, to
              pewnie go puszczą. Ale nie wiem, tak mi się tylko wydaje.
    • Gość: Emperor Przesadzacie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.04, 17:02
      ja nie wiem. Jak chcecie być odcinani od prawdy to zamieszkajcie w Korei
      Północnej. Pokazali to pokazali, mało to trupów TV, czy innych gazetach
      pokazali. Ja chciałem kupić ten SE, ale w sklepach już nie było. To świadczy
      tlyko o tym, że Polacy wyzbyli się kompleksów i jakich zachamowań i dla
      większości to nie jest nic wielkiego. BTW: odpowiedzialny za foto w Gazecie też
      chciał umieścić to zdjęcie. I co z tego? nic. Wrażliwość to nie na naszą erę.
      przykro mi.

Emperor "With strenght I burn"
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka