bpkw 08.05.04, 21:16 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,2063188.html To, do czego dopuscila sie szmata zwana "Superexpresem" jest prawdziwym lajdactwem. Chcialbym zbojkotowac ten dziennik, ale nie moge. Nigdy nie bralem tego gowna do reki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: rita Re: Prawdziwa SZMATA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 08.05.04, 21:18 teraz dowala superekspresowi Wiśniewski Michał w tvn - straszne słowa ! uuuuuuuuuuuuu ! straszne! Odpowiedz Link Zgłoś
bpkw Re: Prawdziwa SZMATA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 08.05.04, 21:25 Nie wiem jakie slowa wypowiada Wisniewski. Wiem jedno, ze jezyk polski nie zna slow, ktorych nalezy w tej sprawie uzyc. Dziennikarskie superhieny to chyba najlagodniejsze okreslenie, jakie mozna zoastowsowac w stosunku superekspresowego lajdactwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Prawdziwa SZMATA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 08.05.04, 21:30 Lubię Pieńkowską, płakała jak czytała tą odezwę do narodu wiesz bpkw - życie jest brutalne, ale robić ze śmierci człowieka szoł - to nie ma słów Odpowiedz Link Zgłoś
bpkw Re: Prawdziwa SZMATA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 08.05.04, 21:36 Gość portalu: rita napisał(a): > wiesz bpkw - życie jest brutalne, ale robić ze śmierci człowieka szoł - to nie ma słów Dlatego nie lubie dziennikarzy. Zdecydowana wiekszosc z nich prawdziwi paparazzi. To ludzie z zerowym poczuciem przyzwoitosci. I oni sie mienia czwarta wladza. Sa jeszcze gorsi niz politycy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Prawdziwa SZMATA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 08.05.04, 21:41 a czyj jest ten superekspres ? - polski on ???????? Odpowiedz Link Zgłoś
bpkw Re: Prawdziwa SZMATA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 08.05.04, 21:45 Nie wiem czy on jest polski, czy tez nie. Jakie to ma znaczenie ?. Wiem, ze pracuja tam polskojezyczni pismacy /podobnie jak w wielu innych gazetach /. Rita. Ide na 20-minutowy spacer. Moze mi przejdzie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Prawdziwa SZMATA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 08.05.04, 21:47 poczekaj - pomyśl o koncercie Mietka , czy nie waiąść ze sobą świeczkę i razem ze wszytkimi ........ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BleBle Re: Prawdziwa SZMATA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.04, 22:13 Gość portalu: rita napisał(a): > a czyj jest ten superekspres ? - polski on ???????? Polski, tak samo jak przedsiębiorstwo p. senatora Stkłosy. To niestety przeczy upowszechnianemu przez pewne kregi poglądowi, że wszystko co nasze to super, a co zagraniczne to beee. Również uważam zamieszczenie na pierwszej stronie zdjęcia tragicznie zmarłego, znanego redaktora za postępek obrzydliwy i wysoce naganny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Prawdziwa SZMATA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 08.05.04, 22:17 a mnie sie przypomniało jak ktos powiedział to bee w j. angelskiim - tu bee w języku dziecka myslę , ze to będzie dzień bankructwa superekspresy, a superekspres rywalizował z Faktami , może to jakaś prowokacja ??????? Odpowiedz Link Zgłoś
bpkw Re: Prawdziwa SZMATA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 08.05.04, 22:35 Siedzialem troszke na FA. Oto fragment postu niejakiego/niejakiej natt, prawdopodobnie dziennikarza. "...Pieknie napisał kolega Reporter SE: "Jesteśmy kurwami i jak kurwy jesteśmy potrzebni". jako osoba związana z mediami podpisuję się pod tym obiema rękami." Czy tu jeszcze mozna cos dodac ?????????????. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Prawdziwa SZMATA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 08.05.04, 22:42 poczekajmy na innych rozmówców - bardziej chciałabym przeczytać co inni myslą, swoje zdania już znamy z jednej strony jest to prawda o wojnie Odpowiedz Link Zgłoś
bpkw Re: Prawdziwa SZMATA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 08.05.04, 22:45 Rita. Jesli chcesz znac inne opinie to wskocz na Forum Aktualnosci / FA /. Opinie sa wyjatkowo zgodne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Prawdziwa SZMATA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 08.05.04, 22:48 bpkw - przed chwilą skończyłam Biesy i nie widzę róznicy między światem Dostojewskiego a naszym - wszystko to okrucieństwo, biesy, biesy, biesy :( przykre to strasznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Prawdziwa SZMATA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 08.05.04, 22:54 no bpkw - zajrzałam i wypowiadają sie ludzie różnie - więc nie jednoznacznie. cięzki orzech do zgryzienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: samsob Re: Prawdziwa SZMATA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.gorowo-ilowieckie.sdi.tpnet.pl 09.05.04, 07:06 To o czym mówisz, to skutek wynikający z określonych przyczyn. Z tego powodu mam pytanie: co sądzisz o przyczynach? I jakie było Twoje stanowisko w sprawie tej wojny, co do której nasz papież miał swoje zdanie? pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
bpkw Re: Prawdziwa SZMATA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 09.05.04, 15:12 Gość portalu: samsob napisał(a): To o czym mówisz, to skutek wynikający z określonych przyczyn. Z tego powodu mam pytanie: co sądzisz o przyczynach? I jakie było Twoje stanowisko w sprawie tej wojny... Publikacja zdjecia nie miala najmniejszego zwiazku z ocena konfliktu irackiego. To byla typowa brukowa zagrywka, brukowej gazety. Nawet brukowce powinny miec granice niegodziwosci. Pismo, ktore ja przekracza to jest po prostu szmata. A moje stanowisko w sprawie wojny ???. Z natury jestem pacyfista, ale majac na uwadze eskalacje swiatowego terroryzmu uwazam, ze trzeba z nim walczyc . To nie jest wojna z narodem irackim. To jest wojna z terroryzmem. Faktem jest to, ze cierpia przede wszystkim Irakijczycy. Cierpieli za Saddama / setki tysięcy wymordowanych szyitow i Kurdow /i cierpia teraz. Gina tez zolnierze i dziennikarze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Prawdziwa SZMATA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 09.05.04, 20:23 Tak, taki był odbiór supereksperesu na gorąco. A jak teraz odbierzemy na chłodno? Po przeanalizowaniu całej tej sprawy, kiedy zastanowimy się nad przyczyną takiej sytuacji możemy miec już inne opinie, opinie trzezwości. I można podyskutować bez emocji, która zawładneła wszystkimi. A przycznę znamy, jest nią wojna , która nam akurat jest ona nie potrzebna. Całkowicie niepotrzebna, mieszamy się w rejony świata, gdzie nie wiemy po której stronie prawda leży. Gdzie nie ma żadnych naszych celów. Weszlismy w wojnę, bo tak chciał... ale nie naród polski. Same sondaże o tym mówiły. Najlepiej wyładować sie teraz na superekspres, który pokazał prawdę, prawdę wojny, prawdę działań operacyjnych, prawdę o smierci. Nie wiem, naprawdę mie wiem, czy własnie najlepszy komentator frontowy byłby sam przeciw zamieszczeniu tych zdjęć. To Milewicz ją nam pokazywał i narażając swoje życie zginł w operacji wojennej. Po obejrzeniu tego strasznego zdjęcia trzeba sobie uświadomić tą prawdę, którą oburzamy się - tak gina ludzie na wojnie, bo nie możemy powiedzieć , że jest to misja pokojowa . Oburzamy się na zdjęcie, ale oburzaja sie dziennikarze i Michał Wiśniewski dał popis, zauważcie, że gdyby był to zwykły czlowiek nie byłoby żadnego odzewu. Pani Monika Olejnik powiedziała oburzając się na superekspres : " można nagrywać, ale co innego zamieszczać " - oto jest jej prawda ? I czyja tu jest nieprzyzwoitość - nie po to komentator Milewicz narażał się na śmierć, by póżnie powiedzieć : widze to , ale zamieszczę co innego. Nie wierzę. Najgorsza prawda jest lepsza od kłamstw, którymi nas karnią. Zamieściłam swoją opinię i swoje odczucia, nie widziałam tego zdjęcia o kórym mowa, ale uważam, że dziennikarze z superekspresu pokazali nam prawdę o śmierci naszego Milewicza, a kto na prawdę zasługuje jak nie MY. ps- a jakie prawo dał tvn dla Michała Wisniewskiego na taką wulgarną, bez szcunku do ludzi wypowiedż o naszym Milewiczu - to było odrażające, niesmaczne , bez klasy - aż wstyd ! I co ? - gdzie dziennikarze ? kochany tvn - popularność wasza wzrasta z Michałem Wisniewskim na czele, ale nie mieszajcie do tego.... zamilczę ................ wolę zapalić spokojnie swieczkę. I jeszcze za dwóch żołmierzy, którzy też zgineli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Prawdziwa SZMATA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 09.05.04, 20:27 Dla tych co będą oburzeni moją opinią, powiem , że moja wypowiedż jest wywazona. Starałam sie podejśc do sprawy ze swojego punktu widzenia , a nie dziennikarzy. Gdy powiedzmy, ktoś mnie zstrzelił, napadł w pracy to nie miałabym nic przeciwko temu byście to Wy moi przyjaciele zobaczyli takie zdjęcia, byście zobaczyli prawdę, bo wiem, że wywoła się takim zdjęciem nie śmiech lecz żal, smutek i ból podwójny i to znaczy, że Wam się ta prawda należy. Kto chce niech ogląda, kto nie to nie zobaczy. Ktos napisał, że wolność jest wtenczas wolnością kiedy nie ma tajemnic. Niech to sobie dziennikarze wezmą do serca. Dla mnie Milewnicz zostanie w pamięci jako dziennikarz bohater i te zdjęcia nie zmienią, a wręcz przeciwnie utwierdza mnie w przekonaniu , że mam rację. A jesli nie mam to prosze o wybaczenie mi lub wytłumaczenie mi , że jej nie mam. Odpowiedz Link Zgłoś
bpkw Re: Prawdziwa SZMATA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 09.05.04, 20:42 Rita. Nie zgadzam sie z Toba niemal w 100%. Dlaczego niemal?. Bo nie znam sprawy TVN i Wisniewskiego. Doskonale wiesz, ze w historii swiata byly juz sprawdzone deklaracje " To nie nasza wojna". Taki brak reakcji konczyl sie prawdziwa tragedia dla calej ludzkosci. A przyjaciele i znajomi nie chca Cie widziec w stanie o ktorym piszesz. Zdecydowanie wolimy Cie zywa. Odpowiedz Link Zgłoś
koobra Re: Prawdziwa SZMATA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 09.05.04, 20:58 mnie to poruszyło bardzo ,ale myślę ,że dużo ludzi kupiło SE właśnie dla tych zdjęć ,są pogrzeby ludzie też robią zdjęcia zwłok ,ba nawet wklejają do albumów ,dla mnie jest to dziwne jednak tak robią ,czasy mamy takie a nie inne niestety ,ludzie znudzeni są straszliwie, coś takiego wzbudza ich ciekawość ,podobnie z Pasją ,sasiadka ostatni raz w kinie była chyba na Krzyżakach ,ledwo chodzi a na pasję poszła pytanie dlaczego ? co ją skłoniło do tego ?wyjdzie książka o milewiczu w której będą takie zdjęcia ,będziesz ją sprzedawał? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Prawdziwa SZMATA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 09.05.04, 21:11 Koobra - aleś przetłumaczył obrazowo bpkw - chyba teraz musi sie przejść na spacer i przemyśleć :) Odpowiedz Link Zgłoś
bpkw Re: Prawdziwa SZMATA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 09.05.04, 21:22 Gość portalu: rita napisał(a): > Koobra - aleś przetłumaczył obrazowo bpkw - chyba teraz musi sie przejść na > spacer i przemyśleć :) Nie chodzilem na spacer. Udzielale Koobrze odpowiedzi. Poszla poczta... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Prawdziwa SZMATA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 09.05.04, 21:09 dobra bpkw - wojna nieskończona , zobaczymy ile jeszcze zabierze ludzi. Wojna religijno - gospodarcza, wojna , która może zawłanąć całym światem, bo pamiętaj jescze o Koreii, o której cisza. Wojny zawsze były , są i będa ale nie jestem przekonana czy Ameryka już panuje nad sytuacją. Miała to być krótka interwencja, a co sie z niej robi ? Co do zdjęć, bpkw - sam wiesz ile zdjeć jest w internecie i chodzą zadjęcia jeszcze bardziej okrutniejsze. Pytanie czy wolisz oglądac je oficjalnie czy kamuflowane i udawanie, że ich nie ma. Dzięki zdjeciom dowiadujemy się wiele rzeczy, prawdziwych faktów, o których byś nawet nie mial pojęcia. Ostatnio weszłam na stronę zdjeć ludzi pracujących na czarno w Niemczech - okropności, oni pracują i mieszkają w warunkach poniżej wszelkich norm higenicznych, nie wyobrażasz sobie, a ja już wiem jak ludzie mogą pracować. milo , że się niezgadzamy , a lubimy się :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Świerk Re: Prawdziwa SZMATA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.ec.pl / *.olsznet.ec.pl 09.05.04, 21:35 Rita ,to sa te zdjęcia, bolą , zachowam je, bardzo bolą www.middle-east- online.com/pictures/big/_9931_polish-7-5-2004.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Prawdziwa SZMATA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 09.05.04, 21:38 Gość portalu: Świerk napisał(a): > Rita ,to sa te zdjęcia, bolą , zachowam je, bardzo bolą www.middle-east- > online.com/pictures/big/_9931_polish-7-5-2004.jpg strona się nie otwiera Świerk , nie wiem czy chcę je oglądać ???? jeszcze nie jestem przygotowana Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zdjęcia Re: Prawdziwa SZMATA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.ec.pl / *.olsznet.ec.pl 09.05.04, 21:38 Http://www.middle-east-online/com/pictures/big/_9931_polish-7-5-2004.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Prawdziwa SZMATA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 09.05.04, 21:45 Gość portalu: Zdjęcia napisał(a): > Http://www.middle-east-online/com/pictures/big/_9931_polish-7-5-2004.jpg ja nie mam odwagi wejść na tą stronę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pomylono Re: Prawdziwa SZMATA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.ec.pl / *.olsznet.ec.pl 09.05.04, 21:46 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Świerk Re: Prawdziwa SZMATA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.ec.pl / *.olsznet.ec.pl 10.05.04, 17:56 Rita , TY jesteś niezrównana. Tak , mam te zdjęcia Waldka, i bolą, tak bardzo bolą. Najbardziej bolała mnie śmierć mojej Matki. To było umieranie razem przez dziesięć dni.Dobrze ,że nie umierała sama. Potem, niedługo, najbardziej zabolała mnie śmierć Milewicza. Był bardzo potrzebny im i nam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: samsob Re: Prawdziwa SZMATA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.gorowo-ilowieckie.sdi.tpnet.pl 10.05.04, 07:17 bpkw napisał: > > A moje stanowisko w sprawie wojny ???. > Z natury jestem pacyfista, ale majac na uwadze eskalacje swiatowego >terroryzmu uwazam, ze trzeba z nim walczyc . To nie jest wojna z narodem < > Takie postawy jestem skłonny popierać, jednakże nie mogę zapomnieć relacji tragicznie zmarłego dziennikarza z Czeczeni, które odbierałem jako wyraźnie sprzyjające terrorystom i one stały sie powodem moich pytań. Zatem, wyjaśnienie punkt widzenia spraw przez osoby kształtujące nasze wyobrażenia o współczesnym świecie i kryteriach politycznych roztrzygnięć warte są spokojnych rozważań. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
inka28 Re: Prawdziwa SZMATA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 10.05.04, 12:38 Zacznę od tego, ze zdjęć nie widziałam, nie mam ochoty. Zastanawiam się, czy zareagowalibyśmy tak samo, gdyby jakiś dziennik umieścił na okładce zdjęcie kogoś innego, tzw. zwykłego człowieka, a może nawet żołnierza zabitego w Iraku. Czy przejęlibyśmy się tak samo? Czy Milewicz był jakąś świętośćią, dlatego że był znany i to znany ze swojej dobrze wykonywanej pracy (chyba najlepsza ze sław?)? Czy śmierć każdego człowieka jest taka sama? Ktoś napisał na "Aktualnościach", że w takich chwilach tęskni się do cenzury. Ale przecież po to mamy wolne media, żeby każdy tą wolność miał, nawet pojętą w ten sposób, że ogląda zmasakrowane zwłoki pana z telewizji. Dziennikarze SE napisali, że są jak kurwy i są tak samo potrzebni. Ale ja tak nie myślę. Nie było potrzebne opublikowanie tych zdjęć. (Oprócz im, do zrobienia sobie "reklamy"). Ludzie by sie o nie nie upomnieli. Dziennikarze (aż przykro ich tak nazywać) zachowali się obrzydliwie. Cholera, co z przyzwoitością? Taką niezawodową, ludzką po prostu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poeta pamięta a plugawe:nie ,trybuna to jeszcze gorsze hieny IP: *.torun.mm.pl 09.05.04, 21:14 polskie media od wielu lat nie uznaja żadnych reguł ani granic."róbta co chceta, drukujcie co chceta i pokazujcie co chceta".jakiekolwiek uwagi na ten temat odbierane sa jako zamach na wolność prasy czy sztuki.mozna wszystko.zdjęcie zasztrzelonegow. milewicza na okładce s/e wywołalo protest m.in. dziennikarzy i pytanie gdzie jest granica stało sie znów aktualne.Mnie tez zniesmacza,ąle jednoczesnie oburza mnie to że w pierwszy szeregu stanęli tacy "moaraliści i etycy mediów" jak dziennikarze z tvp 1 uznani za "hieny" za swoją jakże mało etyczną twórczość.podobnież ma sie rzecz z politykami sld, którzy nigdy nie potępili ani" nie "urbana ani "trybuny "za plugawe artykuły n/t ojca świetego ani żony urbana za tematykę wobskurancko-wulgarnym "zły" . Mamy więc kolejną odsłonę wyjątkowej hipokryzji niektórych nieetycznych dziennikarzy a także polityków/siwiec i prrześmiewczo-prymitywne zachowanie na lotnisku w krotoszynie.do jakiego jeszcze zakłamania sa zdolni "nasi nauczyciele moralnośći" z sld czy tvp 1? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: a plugawe:nie ,trybuna to jeszcze gorsze hie IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 09.05.04, 21:29 prawda - dziennikarze tylko pilnuja swoich spraw jak i politycy i ..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robiii Re: Prawdziwa SZMATA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.04, 21:29 czy se zwiekszy sprzedaz czy nie? to bedzie dobry sygnal kim jestesmy jako spoleczenstwo? pszeprosiny se lub ich brak nie maja juz znaczenia. biznes ponad wszystko? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cryss Re: Prawdziwa SZMATA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.bpl.vectranet.pl / 80.51.226.* 09.05.04, 23:13 Stańmy w milczeniu nad tą trumną i pochylmy głowy...my jedyni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Świerk Re: Prawdziwa SZMATA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.ec.pl / *.olsznet.ec.pl 10.05.04, 18:00 Stańmy w milczeniu.Tylko tak bardzo żal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Prawdziwa SZMATA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 10.05.04, 19:55 nie wolno nam milczeć, tu trzeba grzmieć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Prawdziwa SZMATA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 10.05.04, 20:01 Grobowe milczenie - ktoś to powinien przerwać i ja wiem kto - czwarta władza. Teraz wiem też, że nie jestem sama, Daniel Passent jest ze mną - tak bpkw - spójrz prawdzie w oczy." Śmierć dopadła Waldemara Milewicza w Iraku i to ma wymiar symboliczny. Dlaczego nikt nie wspomniał ani słowem o tym, czy polska obecność w tym kraju jest uzasadniona, czy w pewnym stopniu nasi dziennikarze nie są ofiarami błędnej decyzji politycznej ?" Możemy uczestniczyć w siłach pokojowych, ale nie w siłach okupacyjnych. Dlaczego Ameryka łacińska nie bierze udziału, dlaczego Węgry, Czechy, Niemcy, Norwegia - dlaczego bpkw ? Tak nie wygląda walka z terroryzmem, tak wygląda wojna. A kiedy się ona skończy i jaki obrót jej będzie to się okaże. Oby nie pochłoneła więcej ofiar. A w Polsce chaos, bałagan - sama Policja nie wie do kogo strzela i czym strzela. Polska jest chora, bardzo chora, jest potwornie chora i nawet nie ma w niej służby zdrowia by wyleczyła się z tej agonii. Nie ma RATUMKU. Teraz przedstawię wam moich ulubionych dziennikarzy : Sobczak i Szpak i ich słowa: "To Towarzycho powinno odpowiadać za wplątanie Polski w zbrodniczą napaść na Irak, a co za tym idzie złamanie Konstytucji (art.117)" "My , obywatele Polski, żądamy natychmiastowego wycofania polskich wojsk z Iraku oraz postawienia odpowiedzialnych przed Trybunałem Stanu !" dalej: "PS Wiemy, że nasz glos nic nie znaczy, ale kiedy pod pałacem prezydenta zbierze nas się tyle co w Gruzji, to efekt będzie natychmiastowy. " Teraz bpkw - prześpij sie z problemem, Ochońska już się wycofała z akcji humanitarnej i inni humanitaryści się wycofują i jak teraz będzie wyglądała pomoc dla Iraku ? Bush przegrał, jak się nie wycofa czeka nas około 15 lat walki partyzanckiej. www.angora.com.pl Odpowiedz Link Zgłoś
bpkw Re: Prawdziwa SZMATA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 10.05.04, 21:06 Gość portalu: rita napisał(a): Teraz bpkw - prześpij sie z problemem, Ja nie musze sie przespac. Caly Twoj bardzo dlugi wywod moge spointowac krotko; co ma piernik do wiatraka. Dla przypomnienia; ja jestem oburzony faktem posluzenia sie zdjeciem zamordowanego redaktora przez innych "redaktorow" i to w celu scisle komercyjnym. Ty przytaczasz nazwiska m.in. Ochojskiej. Rita. Nie mieszaj tej Pani w probe usprawiedliwienia superexpressu. Jak znam Pania Ochojska jest ona rownie oburzona postawa "redaktorow" se. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Prawdziwa SZMATA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 10.05.04, 21:10 czyli twierdzisz , że piszę nie na temat ???? dobra - przyznam Ci rację Odpowiedz Link Zgłoś
theedge Re: Prawdziwa SZMATA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 10.05.04, 21:21 Kazdy czyta i oglada to co lubi. A dziennikarze w kraju sa bardzo rozni, a tych rzetelnych jest niestety niewielu. Nie bardzo wiec kumam jakie prawo do krytykowania SE maja np. niektorzy dzienikarze z TVP ktorzy w chamski i beszczelny sposoib łza przed kamerami jak psy. Upraszczajac: przygadal kociol garnkowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: samsob Re: Prawdziwa SZMATA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.gorowo-ilowieckie.sdi.tpnet.pl 11.05.04, 08:30 Gość portalu: rita napisał(a): > czyli twierdzisz , że piszę nie na temat ???? < > Moim zdaniem, trafnie i sensownie wypowiedziałaś się na temat zagadnienia będącego przedmiotem wymiany poglądu w sprawie "granicy dostępu do informacji w środkach masowego przekazu". Wychodząc z założenia, iż media pełnią służebną rolę w przekazie informacji, to wszelkie głosy "konkurentów" w zakresie standardów wolności prasy do rzetelnej informacji muszą budzić uzasadnioną wątpliwość, co do prawdziwych intencji takich działań. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szwadron zadna szmata, wy hipokryci IP: 5.5R2D* / *.pg.com 11.05.04, 12:04 wszystkie media pokazuja krew, ciala, denatow, ofiary wypadkow, gwaltow etc... i nagle jak zginol ktos z nich to zaraz sie zrobili swieci, ze oni tego nie pokaza bo to nieetyczne. a dla mnie to zwykla hipokryzja i szczyt zlego smaku. bo jak kogos innego pokaza to jakos nikt nie rozdziera szat ze to niemoralne. czyli co? sa rowni i rowniejsi? szanuje prace milewicza ale nie wzburza mnie fakt pokazania jego zdjec w SE. wrecz przeciwnie, przypomina mi jego reportaze z czeczeni. SE jest gazeta brukowa i nikt nie powinien sie niczego wiecej po niej spodziewac. mozna po prostu nie kupic i wszystko na temat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: samsob Re: zadna szmata, wy hipokryci IP: *.gorowo-ilowieckie.sdi.tpnet.pl 11.05.04, 12:29 Szczególnie, że znaczna część tych hipokrytów rozpisywała szeroko się na temat Pasji Mala Gibsona, który ocieka krwią w stopniu znacznie bardziej przerażającym niż przedmiotowe zdjęcie dziennikarza (osoby publicznej). pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
inka28 Re: zadna szmata, wy hipokryci 11.05.04, 12:35 Czy dziennikarz jest osobą publiczną? W Polsce prywatność jest chroniona prawem, ale jeśli dotyczy działań osoby publicznej związanych z pełnioną przez nią funkcją, to mogą być upubliczniane. Dlatego np. można wiedzieć z kim spotykają się politycy, ile zarabia prezydent itd. Milewicz został zabity "w pracy", jakkolwiek cynicznie to brzmi. A dla całej masy ludzi pan/pani z telewizora są publicznymi osobami. Przyzwyczaili się do informacji, która pani jest na jakiej diecie, bulwersuje ich informacja, ile zarabia inny pan, mimo że go uwielbiali za to jak mówił o swojej chorobie. Więc dlaczego mieliby nie chcieć zobaczyć martwego Milewicza? Widziałam już zdjęcie. Widziałam w mediach wiele, wiele drastyczniejszych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szwadron Re: zadna szmata, wy hipokryci IP: 5.5R2D* / *.pg.com 11.05.04, 13:47 o to to... jak czytalem komentarze o tym jakie to kokosy zarabia kolenda zalewska to smieszyla mnie ta zawisc. przeciez nikt nie oczekuje ze ktos kto jest lepszy bedzie zarabial tyle samo co gorszy. Sami sobie pensji nie ustalaja (co najwyzej negocjuja) a o tym ile sa warci swiadczy rynek i konkurencja. a wracajac - zdjecie milewicza nie wyglada wcale drastycznie. biorac pod uwage ze jest to zdjecie zmarlej osoby , oczywiscie. ciekawi mnie jak forumowicze stwierdzili ze zdjecie jest niemoralne? POPEDZILI DO SKLEPU KUPIC "SE"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: zadna szmata, wy hipokryci IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 12.05.04, 21:03 - dlaczego dowództwo amerykańskie w Iraku informowało, że nasza ekipa z Milewiczem wjechała na minę ????? - dlaczego drogę zablokowali amerykańscy żołmierze i nie przepuścili press ? - dlaczego, kierowcę, który wybrał niby drogę bezpieczną zostawili bandyci bezpiecznie ? - dlaczego, czlowiek relacjonujący z ramienia państwowych mediów nie jest chroniony, ani nie poinformowuje się o fakcie pobytu ekipy, rzecznika prasowego szefa sztabu WP w Iraku ? ( czy tylko taka ochrona przysługuje naszym posłom, nierobom ? ) Uważam, że to nie był przypadek lecz zaplanowane morderstwo i tak się nie dowiemy prawdy, mówią, że można powiedzieć tysiąc słów ale obraz jest najważniejszy i dlatego zdjęcie było potrzebne dla ukazania prawdy o Milewiczu. Odpowiedz Link Zgłoś
inka28 Re: zadna szmata, wy hipokryci 13.05.04, 14:43 Rita, wydaje mi się, że nie zawsze można każdemu dziennikarzowi zapewnić ochronę. Wiesz, jak ktoś się uprze, że jedzie na własną odpowiedzialność, to pewnie go puszczą. Ale nie wiem, tak mi się tylko wydaje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emperor Przesadzacie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.04, 17:02 ja nie wiem. Jak chcecie być odcinani od prawdy to zamieszkajcie w Korei Północnej. Pokazali to pokazali, mało to trupów TV, czy innych gazetach pokazali. Ja chciałem kupić ten SE, ale w sklepach już nie było. To świadczy tlyko o tym, że Polacy wyzbyli się kompleksów i jakich zachamowań i dla większości to nie jest nic wielkiego. BTW: odpowiedzialny za foto w Gazecie też chciał umieścić to zdjęcie. I co z tego? nic. Wrażliwość to nie na naszą erę. przykro mi. Emperor "With strenght I burn" Odpowiedz Link Zgłoś