Dodaj do ulubionych

Pracownica Szpitala Płucnego: Miałam już tego dość

• Gość: były prac Pracownica Szpitala Płucnego: Miałam już tego dość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.11, 20:09
      W szpitalu miejskim jest jeszcze gorzej. Pani czużdaniuk rządzi jak własnym folwarkiem. Epitety różne padają (gruba dupa, , nieroby). Ma kilku wybranych, a w , których foruje, daje premie i wysokie podwyżki. Myślę, że jak tak dalej będzie się akcja rozwijać, to znajdzie się ktoś, kto zgłosi to do prokuratora.

A tak naprawdę to w tym roku pani dyrektor była fizycznie obecna w pracy w pracy mniej więcej tyle dni, ile dni urlopu przysługuje pracownikowi po 20 latach pracy. Życzę odwagi personelowi szpitala miejskiego. Każy poniedziałek to trzeci dzień wekendu.
      • Gość: były prac Re: Pracownica Szpitala Płucnego: Miałam już tego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.11, 20:15
        W szpitalu miejskim jest jeszcze gorzej. Pani czużdaniuk rządzi jak własnym folwarkiem. Epitety różne padają (gruba dupa, , nieroby). Ma kilku wybranych, a w , których foruje, daje premie i wysokie podwyżki. Myślę, że jak tak dalej będzie się akcja rozwijać, to znajdzie się ktoś, kto zgłosi to do prokuratora.

A tak naprawdę to w tym roku pani dyrektor była fizycznie obecna w pracy w pracy mniej więcej tyle dni, ile dni urlopu przysługuje pracownikowi po 20 latach pracy. Życzę odwagi personelowi szpitala miejskiego. Każy poniedziałek to trzeci dzień wekendu.
        • Gość: pracownik Re: Pracownica Szpitala Płucnego: Miałam już tego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.11, 21:33
          Wiem kto tak napisal opani dyrektor Szpitala miejskiego, najwiekszy nierob , przyjety z zyczliwosci icheci pomocy, szkoda ze nie umie tego docenic , nasza dyrektorka jest bardzo zyczliwa do wszystkich pracownikow, nikogo nie foruje, o wszystko musi dbac sama , walczy o szpital jak moze,bez zadnych ukladow partyjnych, jest skromna i nie stara sie blyszczec.
          • Gość: były prac Re: Pracownica Szpitala Płucnego: Miałam już tego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.11, 08:15
            PANI DYREKTOR DBA O SWOJE" ZDROWKO" A NIE O PRACOWNIKOW SZPITALA MIEJSKIEGO
            • Gość: pracownik Re: Pracownica Szpitala Płucnego: Miałam już tego IP: *.182.26.234.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 20.08.11, 09:59
              Rzeczywiscie teraz dba juz nie chodzi do pracy w trakcie zapalenia pluc jak w poprzednich latach. A co do dbania o pracownikow,to jakos nikt nie odchodzi ze szpitala ,skoro ci tak zle to zmien bo caly czas to tylko ty piszesz tak zle o naszej Pani dyrektor.
    • Gość: kuba Piszcie sobie robaczki, piszce IP: *.olsztyn.vectranet.pl 18.08.11, 20:22
      tyle waszego.
    • Gość: J44 Pracownica Szpitala Płucnego: Miałam już tego dość IP: *.olsztyn.mm.pl 18.08.11, 20:36
      To straszne jak tego typu fora pozwalają obrażać ludzi. Ja pracuję w tym szpitalu i nie jestem zachwycona naszą Panią Dyrektor. To prawda, że jest despotyczna i bezwzględna. Według niej, jej decyzje są najlepsze, a pytanie o zgodę jest tylko nic nie znaczącą i niczego nie zmieniającą zagrywką "pod publiczkę'', wtedy kiedy pyta o zgodę, jest oczywiste, że decyzję już pojęła. Ale czy rzeczywiście Pani Ania została tak skrzywdzona, żeby szukać pomocy w mediach? Według mojej wiedzy nie. Wtedy, kiedy potrzebna była jej pomoc, otrzymała ją. Natomiast nie zawsze radziła sobie z powierzonymi jej zadaniami. Nawet, jeżeli została obrażona i postanowiła szukać sprawiedliwości, to już powiadomiła o tym wszystkie organa, zajmujące się obroną pracownika, włącznie z organami ścigania. Pracownicy szpitala wzywani są na przesłuchania, atmosfera jest okropna. Wydaje mi się, że mogłaby poczekać na efekt już rozpoczętych postępowań i nie robić większej "zadymy", chyba że sprawia jej to, niezrozumiałą dla mnie, przyjemność.
    • Gość: zosia Pracownica Szpitala Płucnego: Miałam już tego dość IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.11, 21:21
      A gdzie są dziennikarze z gazety olsztyńskiej i pozostałe media lokalne, pewnie szykują artykuły o psach i ich kupach , sprawy człowieka poszkodowanego mają daleko gdzieś. Dziękuję Gazecie Wyborczej za podjęcie tego trudnego tematu.
      • Gość: bartek Re: Pracownica Szpitala Płucnego: Miałam już tego IP: *.dynamic.mm.pl 22.08.11, 20:10
        Gość portalu: zosia napisał(a):

> A gdzie są dziennikarze z gazety olsztyńskiej i pozostałe media lokalne, pewnie
        > szykują artykuły o psach i ich kupach , sprawy człowieka poszkodowanego mają d
        > aleko gdzieś. Dziękuję Gazecie Wyborczej za podjęcie tego trudnego tematu.

Zosiu, gazeta olsztyńska to najtchórzliwsza z gazet. W sumie to grzech nazwa gazetą ten codziennik reklamowy (nowy rodzaj szmatławca). Pamiętam jak wyszła sprawa Małkowskiego, to milczeli jak zaklęci. Pisali jakies dyrdymały, bo bali się że wraz z Małkosiem przepadną lukratywne umowy reklamowe z UM. Gazeta olsztyńska liże też sukcesywnie dup-sko panie Petrynie, to co będą ujadac...
    • Gość: cykada Pracownica Szpitala Płucnego: Miałam już tego dość IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.11, 21:25
      A gdzie są władze powołujące dyrektorów szpitali , gdzie jest Marszałek Protas czy zainterweniuje dopiero gdy dojdzie do tragedii , nie daj Boże śmierci któregoś z pracowników o wszystkim wie ale milczy pytanie dlaczego. Panie Marszałku proszę o pilne zainteresowanie się sprawą, a kampanię wyborczą przesunąć w czasie.
    • Gość: bzyyt! ??? IP: *.um.olsztyn.pl 19.08.11, 08:28
      A może mi ktoś powie, skąd Petryna wie, jak jej ludzie pracują? Przecież wszyscy wiedzą, że ona nie wychodzi ze swojego gabinetu, bo boi się zarazić gruźlicą (dyrektor szpitala pulmunologicznego, ha-ha-ha).

No przesz sam wiem, że nie musi... Co chce, to "wie" od swoich piesków.

• Gość: prc Re: ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.11, 10:01
        Jaaaa to to już totalna bzdura! Ha ha ha....Wiesz, to by było wspaniałe gdyby z gabinetu nie wychodziła hahahah
    • Gość: ZiMiDiJ Pracownica Szpitala Płucnego: Miałam już tego dość IP: *.dynamic.mm.pl 19.08.11, 08:42
      Pracownicy Szpitala Pulmonologicznego! Współczujemy Wam. Przecież dobrze wiemy, jaka to emocjonalna wariatka i co w takim stanie wyprawia. Trzymajcie się! Dłużej klasztora niż przeora – mówiło się już w średniowieczu.
    • Gość: tuja Pracownica Szpitala Płucnego: Miałam już tego dość IP: *.tvsat364.lodz.pl 19.08.11, 11:13
      to jest dobrze odbudowany dom, w którym nikt nie czuje się dobrze, ani domownicy ,ani goście. Tę kobietę rozsadza "parcie na szkło". To czysta efekciara. Po trupach do celu. Nie podoba się - to wynocha. Ponieważ jest w wieku emerytalnym. powinna odejść, tymbardziej, że obecną kadencję od maja sprawuje bez konkursu...
    • Gość: zmartwiony Pracownica Szpitala Płucnego: Miałam już tego dość IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.11, 11:46
      Rozumiem, że większości forumowiczom podoba się jak w instytucjach państwowych za nasze pieniądze łażą znudzone panie (panowie) urzędniczki, co chwilę robiąc kawkę czy herbatkę, patrzące wrogo na interesantów. Bo dołączają się do krytyki osoby,która wiele zrobiła i wymaga aby inni pracowali również. Niestety czasy się zmieniły, i trzeba pracować nawet w instytucji państwowej. Już kończą się czasy, że w każdym dziale pracuje nie wiadomo ile osób i nie wiadomo co robi. Jak kiedyś szatniarz i kierownik szatni. Chyba lepiej jak szef czasem jest nieprzyjemny ale coś robi i wymaga od innych, a nie jak nasz obecny czy poprzedni prezydent miasta Olsztyna, którzy się tylko uśmiechali a całe miasto odłogiem leży i jest daleko w tyle za innymi miastami wojewódzkimi.
      • Gość: Bebe Re: Pracownica Szpitala Płucnego: Miałam już tego IP: *.centertel.pl 19.08.11, 22:12
        Nie zawsze dyrektor to despota. Można łączyć jedno z drugim, ale to jest trudne i dla niektórych nie osiągalne. Jeśli, więc kogoś nie chcą, to winien się zastanowić nad swoją obecnością, jako dyrektor i mimo zasług odejść z honorem. Kropla drąży skałę. Rewolucje burzyły monarchie. Warto pomyśleć, czy może odejść skoro emerytura zapewniona. Ludziom potrzeba czasem tej jednej jedynej osoby, która poprowadzi do wolności. A przecież chyba w szpitalu gruźliczym nie wszyscy są zastraszeni? czy tam nie ma\wolności? czy wszyscy boją się prawdy? Powiedzcie światu ludzie jak jest!!!!!! Prawda jest tylko jedna. Co z Wami? Gdzie demokracja?
      • Gość: gość z boku Re: Pracownica Szpitala Płucnego: Miałam już tego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.11, 01:07
        Taaak, ci leniwi pewnie by się dopiero obudzili, gdyby" ich" szpital zamknięto - mogli by sobie protestować, strajkować i pewnie do głowy by im nie przyszło, że to swoją postawą, swoim byle jakim podejściem do wykonywania obowiązków walnie przyczynili do upadku swojego zakładu pracy.... a zdaje się,że szpital był bliski likwidacji przed przyjściem tam pani Petryny....może jednak lepiej znieść czasem "humory" pani dyrektor i mieć dobre i bezpieczne miejsce pracy? Szczególnie, że pani Petryna nie wymaga od pracowników więcej niż od siebie samej......
    • Gość: Zezul Pracownica Szpitala Płucnego: Miałam już tego dość IP: *.centertel.pl 19.08.11, 23:50
      A co porabiają w gruźlicy doktoranci, lekarze, mgr i inż. wszyscy się boją? Czy wolą się nie wtrącać, bo mają to gdzieś ? Pani Aniu podziwiam, Panie Piotrze więcej cywilnej odwagi! Panie Marszałku chyba już czas się temu przyjrzeć? NIe można tak zasługami przykrywać terroru.
    • Gość: do Bebe Pracownica Szpitala Płucnego: Miałam już tego dość IP: *.olsztyn.mm.pl 20.08.11, 08:39
      To jest szpital chorób płuc, nie gruźliczy (gruźlica to jedna z wielu chorób płuc). Jak ktoś usiłuje podpiąć się pod "wykształciucha", to powinien bardziej się postarać. A tak swoją drogą, te "zasługi" są mocno przereklamowane.
    • Gość: from Pracownica Szpitala Płucnego: Miałam już tego dość IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.11, 17:15
      A co porabiają pozostali dyrektorzy ? Biegają z listami po korytarzach za pięć trzecia i zbierają podpisy zaufania tzw lojalki. Gratulacje. Ludzie ze strachu to wszystko podpiszą , a gdzie jakaś anonimowość.
      • Gość: długoletnipracowni Re: Pracownica Szpitala Płucnego: Miałam już tego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.11, 10:52
        Pani Dyrektor zrobiła bardzo wiele dla tego szpitala, ruinę przeistoczyła w placówkę na europejskim poziomie. Jest osobą bardzo wymagającą zarówno od siebie jak i od innych pracowników. Szef który nie wymaga to żaden szef i to może wielu się nie podobać. Doceńmy to, że dała nam poczucie bezpieczeństwa jako pracownikom w czasie gdy inne szpitale borykaja się z problemami finansowymi. Wielu z nas zapomniało w jakich warunkach pracowaliśmy podczas kadencji poprzednich dyrektorów. Uczciwych i solidnych pracowników potrafi docenić na każdym szczeblu, szanuje pracownika szeregowego, potrafi wytknąć niekompetencję i lenistwo. Zauważmy, że najpierw Pani Dyrektor zadbała o warunki lokalowe dla pacjentów, potem dla personelu, sama przeniosła się do wyremontowanego gabinetu jako ostatnia.
        • Gość: bg Re: Pracownica Szpitala Płucnego: Miałam już tego IP: *.dynamic.mm.pl 22.08.11, 20:12
          Gość portalu: długoletnipracowni napisał(a):

> Pani Dyrektor zrobiła bardzo wiele dla tego szpitala, ruinę przeistoczyła w pla
          > cówkę na europejskim poziomie. Jest osobą bardzo wymagającą zarówno od siebie j
          > ak i od innych pracowników. Szef który nie wymaga to żaden szef i to może wiel
          > u się nie podobać. Doceńmy to, że dała nam poczucie bezpieczeństwa jako pracown
          > ikom w czasie gdy inne szpitale borykaja się z problemami finansowymi. Wielu z
          > nas zapomniało w jakich warunkach pracowaliśmy podczas kadencji poprzednich dyr
          > ektorów. Uczciwych i solidnych pracowników potrafi docenić na każdym szczeblu,
          > szanuje pracownika szeregowego, potrafi wytknąć niekompetencję i lenistwo. Zauw
          > ażmy, że najpierw Pani Dyrektor zadbała o warunki lokalowe dla pacjentów, potem
          > dla personelu, sama przeniosła się do wyremontowanego gabinetu jako ostatnia.

Hahaha! Lepsze niż kabareton na dwójce.
        • jagger2009 Re: Pracownica Szpitala Płucnego: Miałam już tego 22.08.11, 21:07
          Gość portalu: długoletnipracowni napisał(a):

> Pani Dyrektor zrobiła bardzo wiele dla tego szpitala, ruinę przeistoczyła w pla
          > cówkę na europejskim poziomie. Jest osobą bardzo wymagającą zarówno od siebie j
          > ak i od innych pracowników. Szef który nie wymaga to żaden szef i to może wiel
          > u się nie podobać. Doceńmy to, że dała nam poczucie bezpieczeństwa jako pracown
          > ikom w czasie gdy inne szpitale borykaja się z problemami finansowymi. Wielu z
          > nas zapomniało w jakich warunkach pracowaliśmy podczas kadencji poprzednich dyr
          > ektorów. Uczciwych i solidnych pracowników potrafi docenić na każdym szczeblu,
          > szanuje pracownika szeregowego, potrafi wytknąć niekompetencję i lenistwo. Zauw
          > ażmy, że najpierw Pani Dyrektor zadbała o warunki lokalowe dla pacjentów, potem
          > dla personelu, sama przeniosła się do wyremontowanego gabinetu jako ostatnia.
          GADDAFI TEZ DUZO ZROBIL DLA LIBBI I ZACHODU SPRZEDAJC ROPE I GAZ I OZLOCIL SWOICH NAJBLIZSZYCH A RESZTE MIAL W DUPIE TAK JAK TEN BABSZTYL A WYZWISK NIECH UZYWA DO WLASNIE SWOICH BLISKICH WSTRETNA DYKTATOR W SPODNICY
    • jagger2009 Pracownica Szpitala Płucnego: Miałam już tego dość 22.08.11, 21:03
      czyli z tej baby jest inna forma Gaddafi i powinna byc usunieta z pola dzialania wiec rebelianci do roboty
      • Gość: observer Re: Pracownica Szpitala Płucnego: Miałam już tego IP: *.olsztyn.vectranet.pl 22.08.11, 23:50
        I takie podziękowania dla szefa ,który uratował szpital od likwidacji.Szpital ruina,który został najlepszym szpitalem w kraju i to bez zadłużeń.Pracownicy w większości siedzieli by na "kuroniówkach" a pracują w pałacu.
        Ludzie takiego szefa to na rękach powinniście nosić ,że skutecznie broni waszego miejsca pracy a pacjenci mają super szpital.
        Miejsce pracy to nie Wersal,polecenia muszą byc wykonywane szybko i rzetelnie a dzisiaj ludzie pracują jak z łaski co powoduje uzasadnioną irytacje zarządzających.
        Zobaczcie co się dzieje w korporacjach.Tam pracownik nie ma nic do gadania .Jeżeli zaczyna dyskutować to następnego dnia go nie ma.Tylko w instytucjach państwowych dalej trwa komuna.
        Życze Pani Dyrektor dalszej konsekwencji w realizacji planów rozwoju szpitala i dużo zdrowia.Pacjenci to docenią.
        • Gość: z olsztyna Re: Ukraińska horpyna IP: *.wbp.olsztyn.pl 29.08.11, 13:23
          Czyli typowo-prosta baba ze wsi weszła na salony i zaczeła się szarogęsić .
          A że dziedziczne cechy charakteru przejęte po przodkach Ukraińcach tj chamstwo i brutalność dodatkowo się ujawniły...
          To i mamy efekty...
          • Gość: d Re: Ukraińska horpyna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.11, 15:37
            dzielna i odważna pracownica
    • Gość: man Re: Pracownica Szpitala Płucnego: Miałam już tego IP: *.formlessnetworking.net 29.08.11, 14:22
      I niech mi teraz ktoś obali słuszność ostatniej wypowiedzi posła Hofmana z PiS o przedstwicielach PSL. Pasuje, wypisz – wymaluj! "Do Waplewa wróć" – jak to jest w piosence?
      • Gość: sadko Re: Pracownica Szpitala Płucnego: Miałam już tego IP: *.dynamic.mm.pl 29.08.11, 21:07
        1)Znam wielu Ukraińców bardzo porządnych ludzi i pochodzenie p.Petryny nie ma tu nic do rzeczy
        2)Nie mieszajcie do porównań osoby p.Petryny osoby tak ciepłej jak p.Czużdaniuk bo to całkiem inna bajka
        3)Spytajcie o p.Petrynę kogokolwiek kto z nią kiedykolwiek pracował - znam kilku i ani jednego/jednej o dobrej opinii o p.Petrynie
        4) A dla p.Jancewicz wielkie brawa za odwagę - dzielna kobieta
        • mobydickzolsztyna Temat nad tematy 02.09.11, 15:41
          Gość portalu: sadko napisał(a):
          > 1)Znam wielu Ukraińców bardzo porządnych ludzi

Kurczę, najpierw Rzeź Wołyńska. Czy bardziej przerażająca od naszych, czysto polskich, wyczynów Szeli&Co? Myśmy wszystko zapomnieli;
          mego dziadka piłą rżnęli...
          Myśmy wszystko zapomnieli.

Dlaczego tylko wyczyny rodzimych takichSynów w sukmanach żeśmy zapomnieli?
          Dlaczego tylko?

Koszmar z Konga, ze Srebrenicy ale i z dołów zadołowanych Serbów, z podkrakowskich wsi, z Wołynia, z Kambodży. Koszmar wieśniaków (przy drobnym współudziale cynicznych Zwolenników Postępu) rżnących Podejrzanych Obcych tak, jak się normalnie rżnie gadzinę w łobejściu. Koszmar historycznego niedorozwoju.

Jasna dupa!
          Dlaczego w czas nie przygarnęliśmy tego, dopiero konstytuującego się, Narodu z "dzikich pól" do siebie Aktem Adopcji Inter-Nacjonalnej, dokładnie tak jak Litwinów?
          Do Rzeczpospolitej Trojga Narodów, a nie tylko Dwojga?
          Jeśli nie w Dwójkę, to może w Trójkę dalibyśmy wpiernicz żarłocznym sąsiadom?
          Może?

• Gość: ol Re: Temat nad tematy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.11, 11:57
            co wiemy o wynikach kontroli?
            • Gość: delikatny Re: Temat nad tematy IP: *.dynamic.mm.pl 15.10.11, 23:29
              SZlag mnie trafia, Nawet jeśli p.Petryna jest super dyrektorem (w co bardzo wątpię) to nie upoważnia jej do chamstwa i pomiatania ludźmi (nawet tymi niedoskonałymi). Można być stanowczym i wymagającym, a przy tym ludzkim i taktownym - nie tylko można ale nawet trzeba
    • Gość: tuja Pracownica Szpitala Płucnego: Miałam już tego dość IP: *.tvsat364.lodz.pl 23.11.11, 19:58
      Po przeczytaniu wpisów na forum i artykułów w Olsztyn Debata odnoszę wrażenie, że Pani Petryna jest wspaniałą organizatorką, ma umiejętności zarządzania i świetnie nadawałady się na naczelniczkę więzienia. Tam trzeba być twardym i operować ciętym językiem. Szital nie jest najlepszymmiejscem, w którym do końca mogłaby wykazać swoje możliwości. Jako kobieta nadzwyczajna miałaby tam tzn. jako naczelnik więzienia duże wzięcie.
    • Gość: Piotruś Pan Pracownica Szpitala Płucnego: Miałam już tego dość IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.11, 13:51
      Przeczytałam artykuł i komentarze. Nie wiem czemu, ale w głowie wytworzył mi się taki hardcorowy obraz. Pani Dyrektor w lateksie z pejczykiem w ręku - taka domina czerpiąca przyjemność z bólu i upokorzenia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka