yadol 23.09.11, 08:28 wybory.wp.pl/title,Kukiz-nie-bede-wybieral-miedzy-dzuma-a-cholera,wid,13817637,wiadomosc.html?ticaid=1d130 ale nie dodaje, że perspektywa dojścia do władzy pisu to jeszcze większa tragedia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
privus Re: Paweł Kukiz ma rację 23.09.11, 09:18 Persoektywa dojścia PiS do władzy może być gorsza, jak efekty biblijnych siedmiu egipskich plag. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gienek Re: Paweł Kukiz ma rację IP: *.olsztyn.mm.pl 23.09.11, 09:52 Jadol jak zwykle wykazal sie zrozumieniem i filozoficznie zauwazyl ze lepiej pasc na cholere niz na dzume. Co prawda efekt ten sam no ale.... roznica niby jest :D:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ako Re: Paweł Kukiz ma rację IP: *.adsl.inetia.pl 23.09.11, 10:05 co debil namachał, bez sensu i rozumu www.youtube.com/watch?v=1Hk_1QFVeY8 Odpowiedz Link Zgłoś
yadol Re: Paweł Kukiz ma rację 23.09.11, 10:06 po prostu próżnia w temacie nie istnieje i siłą bezwładu ktoś będzie w tym smutnym kraju rządził jeszcze kilka pokoleń Polaków będzie jadło ten gorzki chleb wybierając pomiędzy bezprogramowymi partiami ludzi leniwych ale sprytnych i chciwych albo napędzanych nienawiścią i strachem przed ujawnieniem ich niekompetencji wybieramy więc to co ładniej wygląda, twarze fotygi, ziobry, macierewicza , kaczyńskiego czy kuskiego skutecznie odstręczają od głosowania na pis, rozsądny człowiek chce spokoju a nie takie prawa i takiej sprawiedliwości Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michu Re: Paweł Kukiz ma rację IP: *.centertel.pl 28.11.11, 21:56 żadnego pocieszenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jn Re: Paweł Kukiz ma rację IP: 199.193.253.* 01.12.13, 23:18 www.fronda.pl/a/pawel-kukiz-porownuje-pis-i-po-do-systemu-komunistycznego,32351.html a geneza postkomunistycznego partyjniactwa tkwi w magdalence Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Re: Paweł Kukiz ma rację IP: 116.251.223.* 12.01.14, 10:17 występy w olsztynie w pierwszej dekadzie lutego, w tym prawda smoleńska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Greg Re: Paweł Kukiz ma rację IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 12.01.14, 10:23 Prawda rzeczywista - czy objawiona (dogmat). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerzy Re: Paweł Kukiz ma rację IP: *.61.29.147.constant.com 08.02.15, 12:12 odbierze trochę głosów dudzie i to wszystko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: er Re: Paweł Kukiz ma rację IP: *.play-internet.pl 09.02.15, 23:36 prócz racji potrzebny jest jeszcze elektorat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SD Re: Paweł Kukiz ma rację IP: *.olsztyn.mm.pl 14.02.15, 12:20 Czy ktoś w Olsztynie zbiera podpisy na P. Kukiza ? Gdzie można podpisać jemu listę ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: danka Re: Paweł Kukiz ma rację IP: *.centertel.pl 05.03.15, 08:58 kukiz.org/ Odpowiedz Link Zgłoś
mobydickzolsztyna Tylko w jednej sprawie mnie Kukiz interesuje. 05.03.15, 15:28 Może Kukiz sobie popierać w trakcie kadencji TEGO, albo OWEGO, a niekiedy zmieniać opcje, co w Sejmie jest normalką. To mi "dynda"! Ja od niego oczekuję tylko jednego: - z całych sił działania na rzecz Jednoosobowych Okręgów Wyborczych. Ja chcę, aby Wyborca SLD wybierał do Sejmu tego członka SLD, którego sam zechce, a nie którego władze SLD mu wskażą. Wybrany będzie doskonale wiedział, że w czasie kadencji będzie obserwowany przez Wyborców i to Oni zadecydują o jego następnej kadencji choćby Miler, czy jego następca się wściekał. Ja chcę, aby Wyborca PO wybierał do Sejmu tego członka PO, którego sam zechce, a nie którego władze PO mu wskażą. Wybrany będzie doskonale wiedział, że w czasie kadencji będzie obserwowany przez Wyborców i to Oni zadecydują o jego następnej kadencji choćby szefostwo PO się wściekało. Ja chcę, aby Wyborca PiS wybierał do Sejmu tego członka PiS, którego sam zechce, a nie którego władze PiS mu wskażą. Wybrany będzie doskonale wiedział, że w czasie kadencji będzie obserwowany przez Wyborców i to Oni zadecydują o jego następnej kadencji choćby Kaczyński się wściekał. Ja chcę, aby Wyborca PSL wybierał do Sejmu tego członka PSL, którego sam zechce, a nie którego władze PSL mu wskażą. Wybrany będzie doskonale wiedział, że w czasie kadencji będzie obserwowany przez Wyborców i to Oni zadecydują o jego następnej kadencji choćby władze PSL się wściekały. Doskonale wiem, że sprawa jest "gardłowa" i dla Milera i Kaczyńskiego i dla Tuska z Kopaczową i dla każdego z "rotacyjnej karuzeli władz" PSL. Będą się JOW-om sprzeciwiać wszelkimi metodami i fałszywymi argumentami - jak w obronie własnego życia! Przy JOW-ach oni tracą dyktatorską władzę nad swoją partią i nad swoimi posłami. Tylko tyle im pozostanie władzy, na ile będą pożyteczni dla Idei swojej partii i jej programu. Bo tylko w ten sposób mogą pozyskiwać uznanie swych elektoratów dla swych posłów OSOBNO wybieranych w 460 obwodach wyborczych w Polsce. Szczerze wątpię, aby się to w najbliższej kadencji udało. Większość ludzi nie ma pojęcia o co w tej sprawie chodzi, a władze WSZYSTKICH Partii będą bronic stanu obecnego, jak życia. Jednak kiedyś trzeba zacząć. Stopniowo Ludzie zaczną rozumieć, że chodzi o bardzo poważną zmianę, prawie "rewolucję" systemu politycznego. Jednak to nie jest rewolucja populistyczna, jak na ogół. Po prostu będziemy wybierać Władze Kraju dokładnie tak, jak od wieków Brytyjczycy. Jakieś szczegóły w zmieleni.pl/ ale powiem szczerze. że sam nie mam ochoty tego czytać, bo szczegóły mnie nie interesują, tylko zasadnicza zmiana. którą jak sądzę mogą być wspólnie zainteresowani sympatycy partii "od sasa do lasa". Odpowiedz Link Zgłoś
antymenel.1 Re: Tylko w jednej sprawie mnie Kukiz interesuje. 01.05.15, 12:15 Mamy już JOW w Senacie.W efekcie 97% senatorów to ludzie PO lub PiS.Obydwie partie maja pieniądze i doprowadzenie do podobnego wyniku w Sejmie nie będzie problemem ale wtedy przez wiele lat nie wyłoni się nic nowego,żadna nowa siła polityczna się nie przebije. Już nie wiem co lepsze. Faktycznie wybór mamy między dżumą a cholerą ale czy można w nieskończoność wybierać zło?Zło zawsze pozostaje złem nawet jeżeli jest mniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dj Re: Paweł Kukiz ma rację IP: *.postakolig.com 30.04.15, 09:42 tylko słoik i waliza nie głosuje na kukiza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pp Re: Paweł Kukiz ma rację IP: *.ip-198-27-66.net 02.03.15, 08:28 Potrafisz Polsko! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fantastico Re: Paweł Kukiz ma rację IP: *.olsztyn.mm.pl 05.03.15, 16:28 mobydickzolsztyna napisał: > - z całych sił działania na rzecz Jednoosobowych Okręgów Wyborczych. I o to chodzi! Sam dla siebie jestem okręgiem wyborczym. Sam siebie będę wybierał. Odpowiedz Link Zgłoś
mobydickzolsztyna Re: Paweł Kukiz ma rację 05.03.15, 18:01 Tak, to pomyłka. Jednomandatowych! A jednoosobowymi są w tym sensie, że możliwie jak najmniejsze obwody wybierają jednego posła. To sprzyja wyborowi osoby znanej na miejscu, nie "przywiezionej w teczce". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fantastico Re: Paweł Kukiz ma rację IP: *.olsztyn.mm.pl 05.03.15, 19:12 mobydickzolsztyna napisał: > możliwie jak najmniejsze obwody wybierają jednego posła. I znowu o to właśnie chodzi! A Sejm niech się składa z 4 tysięcy posłów. Odpowiedz Link Zgłoś
mobydickzolsztyna Re: Paweł Kukiz ma rację 05.03.15, 23:03 Obecnie "jak najmniejsze" obwody wyborcze, to jako tako podzielenie terytorium Kraju na 460 obwodów. A tak właściwie, to o co ci chodzi? O pozostawienie tak jak jest? O jakieś tysiące jeszcze innych nierealnych pomysłów, aby za wszelką cenę rozwodnić temat JOW? JOW są o tyle realne, że wypraktykowane przez setki lat u Brytyjczyków. Temat jest groźny tylko dla kacyków partyjnych. Jedni będą krzyczeć, że to pomysł komunistyczny, a inni, że faszystowski. Jesteś ich totumfackim? Dla "szarych" wyborców wszystkich opcji JOW są do przyjęcia. Powinniśmy w tej sprawie działać WSPÓLNIE, a po zrobieniu swego rozejdziemy się każdy w swoją, polityczną, drogę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartążanka Re: Paweł Kukiz ma rację IP: *.61.29.147.constant.com 08.03.15, 23:09 dam poparcie kukizu jako realnie niezależnemu i z konkretnym programem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kst Re: Paweł Kukiz ma rację IP: *.colo.transip.net 18.03.15, 22:27 www.youtube.com/watch?v=H6II3yug-gE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stara baba Re: Paweł Kukiz ma rację IP: *.olsztyn.vectranet.pl 23.03.15, 15:52 " To jest początek drogi po Polskę dla obywateli, po rzeczywiście wolny kraj, kraj taki, w którym polityk jest pracownikiem obywatela, a nie jego panem za obywatelskie pieniądze - mówił Kukiz bezpośrednio przed złożeniem podpisów w PKW. " - To mi się bardzo podoba i dlatego zamierzam głosować na Kukiza. Odpowiedz Link Zgłoś
yadol Re: Paweł Kukiz ma rację 05.04.15, 12:21 pozdrowienia Stara Babo :) kiedy rozpoczynałem dawno temu ten wątek byłem chyba niezdiagnozowanym i niestety nieuleczalnym naiwnym optymistą , szanuję opinię mobiego (pozdrowienia) teraz jestem jedynie wkorwionym realistą, to co wyprawia w tym kraju kaczor z donaldem do spóły z sukienkowymi ujami to jest jedynie wulgarny kryminał a siła ich oponentów jest żałosna mimo wszystko wesołych świąt Odpowiedz Link Zgłoś
mobydickzolsztyna Cześć Yadol! 08.04.15, 18:42 Zakładam, że jesteśmy jakby z różnych starożytnych miast Grecji. Na ogół ZUPEŁNIE nam nie po drodze. Co tu gadać, napierniczamy się i tyle! Jednak czasem pojawia się Pers, albo coś równie paskudnego. Tak paskudnego, jak antydemokratyczne panowanie partyjnych kacyków nad członkami, sympatykami i w ogóle wyborcami. Od PISA, PEŁO do SLDA, oraz mrówek. W okropnym zagrożeniu, przy wspólnie zagrożonych interesach, ciągle tłuczący się Grecy jednoczyli się. Na chwilę! Olejmy szczegółowe "pomysły" Kukiza. To, co nas powinno tymczasowo jednoczyć, to jego zapalczywe zaangażowanie w JOW. Chyba wiarygodne. "Czy te oczy mogą kłamać?" Królestwo za wiarygodność! Problemem jest to, że JOW to "poderżnięcie sobie gardeł" przez politykierów. Od Kaczucha, Kopaczową, Tuska, Milera i szczególnie przez karuzelę PSL. Już to sobie wyobrażam. Gdyby szanse Kukiza jako tako spoważniały, to Kukiz stał by się gwałcicielem dzieci, faszystą, komunistą, TW, liżudupą sukienkowych albo czerwonych. To może by była powtórka z Narutowicza. DOSKONALE wiem, że kompetencje Prezydenta RP są mikre - szczególnie w świetle prawdziwych zamierzeń. Ja rozpaczliwie szukając Szansy, widzę przed oczyma obraz osobliwy: faceta z Belwederu (wiem, że to przestarzałe!) prowadzącego lud (za przeproszeniem), czyli Nas na barykady w sprawie JOW. Jasia Kowalskiego w sprawie słusznej nikt nie posłucha, ale Prezydenta? Może? Majdan? Rewolucja? Tak! Bo po prostu nie ma wyjścia wobec drapieżnej, zdeterminowanej samoobrony kacyków partyjnych. Zjednoczonych w parszywym interesie. Rewolucji bez trupów, bez wywłaszczeń. Może to specyfika polska? Teraz do konkretów. Obaj głosujemy na Kukiza. W 2 turze Komorowski i Duda. Realia są TAKIE! Ja głosuję na Dudę, a Ty na Komorowskiego, bo w jednak "nie taki świr i nie aż tak niebezpieczny" dla KRAJU. Nareszcie Ty i ja, na miarę podobnie myślących jak Ty, albo jednak ja - o czymś realnie zadecydujemy! Nie rżnijmy głupa, nie obiecujmy gruszek na wierzbie. Kukiz teraz raczej nie wygra, bo dla Ogółu jest niespodziewanym, niezrozumiałym "diabełkiem z pudełka" Jednak! Niech sobie i przegra. I teraz i za 5 lat. Ale z coraz lepszym wynikiem (i DLATEGO teraz na niego głosujmy w 1 turze!). Z coraz lepszym zrozumieniem Społeczeństwa: - o co idzie gra? Nie ma letko. Bez pracy nie ma kołaczy . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stara baba Re: Cześć Yadol! IP: *.olsztyn.vectranet.pl 08.04.15, 19:31 Yadol, dziękuję za pozdrowienia, również Cię pozdrawiam. Mobydickzolsztyna,oby Twoje przewidywania się nie sprawdziły.10 maja pójdę oddać głos na Kukiza. O II turze jeszcze nie myślę. Może wcale nie pójdę ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ak Re: Paweł Kukiz ma rację IP: *.centertel.pl 19.04.15, 10:25 rozsądne podejście do polityki wschodniej www.youtube.com/watch?v=a5aMobIuVRw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SD Re: Yadol, to Pan jeszcze żyjesz ? Co się stało ? IP: *.olsztyn.mm.pl 19.04.15, 14:04 A co do tego rozsądnego podejścia do polityki wschodniej (szczególnie co do tzw. "ukrainy"), to wg mnie najbardziej sensowne (i polskie) podejście w tej kwestii ma JKM. Reszta tzw. elit - w tej sprawie zupełnie odleciała w kosmos. Odpowiedz Link Zgłoś
yadol Re: Yadol, to Pan jeszcze żyjesz ? Co się stało ? 01.05.15, 12:03 jak widzisz Pan żyję, a nawet pewne posty menelstwa spowodowały , że odmłodniałem o kilka lat i mam ochotę chamstwu przywalić pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stara baba Re: Yadol, to Pan jeszcze żyjesz ? Co się stało ? IP: *.olsztyn.vectranet.pl 04.05.15, 11:08 Ryba psuje się od głowy, rządy państwa też, dlatego trzeba dokonać radykalnej zmiany na najwyższym stanowisku w kraju i zmniejszyć zapełnianie koryt, od których nie można oderwać żrących. Zagłosuję na Kukiza, bo nie będzie służyć żadnej partii przyssanej do koryta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: albertynka Re: Yadol, to Pan jeszcze żyjesz ? Co się stało ? IP: *.olsztyn.mm.pl 04.05.15, 12:45 Gość portalu: stara baba napisał(a): Zagłosuję na Kukiza, bo nie będzie służyć żadnej partii przyssanej do koryta. Dokładnie. Przepędzi tych wszystkich urzędników, asystentów i doradców, od ministrów do sekretarek. Sam osobiście pochyli się nad każdym z 40 milionów obywateli. Odpowiedz Link Zgłoś
mobydickzolsztyna Re: Yadol, to Pan jeszcze żyjesz ? Co się stało ? 04.05.15, 21:21 Nie podśmiewaj się Albertynko! W JOW-ach chodzi o to tylko, że potencjalny kandydat miejscowy, mające właśnie zaufanie u siebie, może w Sejmie powiedzieć "właścicielom swojej partii": - Panowie, nie straszcie mnie dyscypliną partyjną, usunięciem z waszych list w przyszłych wyborach. Ja będę głosował tak, jak oczekują ode mnie moi wyborcy. Spróbujcie powalczyć ze mną jednym, całym swoim aparatem partyjnym w trakcie wyborów. Stracicie mandat poselski w MOIM okręgu! NA TYM POLEGA POTĘGA JOW-ÓW i Wyborców w poszczegółnych Okręgach. To Oni rządzą cząstkowo, poprzez te Okręgi, a nie Partyjni Władcy Absolutni! Ja sobie bimbam na poglądy Kukiza i jego polityczną sprawność poza tą jedną kwestią: JOW-ami A co do tej kwestii, to przyznajmy: NIE MA większego, bardziej zawziętego "maniaka" JOW-ów niż Kukiz! A że potrafi zgromadzić Ludzi wokół tej sprawy, to chyba nie zaprzeczycie! BARDZO WAŻNE Osobiście wątpię, aby teraz Kukiz wygrał, albo zgromadził jakieś skuteczne "JOW-owe ugrupowanie" do wyborów parlamentarnych. Teraz tylko musi wykazać zaskakująco duże poparcie dla JOW-ów! Nadmierny entuzjazm, przesadne przekonanie o PEWNYM zwycięstwie, skończy się zgorzknieniem, zrażeniem do słusznej sprawy. A przed Nami, jak to powiadał Mao: "Długi marsz"! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Józef Re: Yadol, to Pan jeszcze żyjesz ? Co się stało ? IP: *.181.171.85.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 04.05.15, 22:59 pl.memgenerator.pl/mem-image/narzekacie-na-rzady-a-sami-je-wybieracie-debile-pl-ffffff Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wz Re: Paweł Kukiz ma rację IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.15, 10:24 może i ma rację, ale czy ma jakiś pozytywny program na jesienne wybory? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z_forum Re: Paweł Kukiz ma rację IP: *.olsztyn.mm.pl 21.05.15, 16:42 Takie glosy znalezione na forum: >>> Ten 'trybun ludowy' kłamie szybciej, niż mówi. Proponuje debatę w czasie, gdy będzie grał koncert w Gdańsku, dogaduje się po cichu z Korwinem Mikke w sprawie przekazania głosów przed 1 turą wyborów, zapewnia o niepopieraniu żadnego z kandydatów po pierwszej turze wyborów, po czym popiera Dudę na swoim profilu FB. Facet robi to jeszcze przed wyborami prezydenckimi i parlamentarnymi... Aż strach pomyśleć, do czego może być zdolny w przypadku zdobycia kilkudziesięciu miejsc w parlamencie... >>> Ta cała debata u Kukiza to ustawka, Kukiz dogadał się z PiS-em i razem z Dudą gra przeciw Bronkowi. Tak że wyborcy Kukiza - zostaliście WYDYMANI, jesteście wyborcami PiS-u. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z_forum Re: Paweł Kukiz ma rację IP: *.olsztyn.mm.pl 21.05.15, 16:45 I jeszcze takie coś: >>> A jak wygra Duda to jesienią PiS zagłosuje na Kukiza ? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mix Re: Każdy ma rację IP: *.adsl.inetia.pl 10.07.15, 20:12 kto miał lub ma ma już dość tego jarmarcznego systemu politycznej organizacji kraju, w którym konstytucja służy jedyne za parawan dla prywaty i rozgrywek partyjnych. Rację miał Wałęsa, rację miał Lepper, rację miał Palikot i rację ma Kukiz. Zbyt dużo imunitetów i zbyt mało odpowiedzialności za podejmowane decyzje czy dokonywane czyny na kolejnych szczeblach awansu społeczno-administracyjnego. Niestety, nasze społeczeństwo wybierając dorazne igrzyska propagandowe w miejsce zdrowego rozsądku coraz bardziej traci na każdym polu swej egzystencji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SD Re: Każdy ma rację IP: *.olsztyn.mm.pl 03.08.15, 23:13 Rok się jeszcze nie skończył, ale wygląda na to, że to Paweł Kukiz jest największą żenadą roku. Odpowiedz Link Zgłoś
n4eu Re: Każdy ma rację 04.08.15, 08:14 A na jaka zenade Ty glosowales cwaniaczku?:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SD Re: To nie tak. Kukiz na pewno nie ma racji. IP: *.olsztyn.mm.pl 10.08.15, 13:56 www.fakt.pl/polityka/upadek-kukiza-do-wyborow-go-nie-bedzie-,artykuly,563490.html, www.fakt.pl/polityka/dzialacze-kukiza-pobili-sie-w-kolobrzegu,artykuly,564577.html Gdybym był cwaniaczkiem to pewno nie byłoby mnie na tym forum. A głosowałem za in vitro i przeciwko dalszemu zawłaszczaniu przestrzeni publicznej w Polsce przez kościół katolicki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mix Re: To nie tak. Kukiz na pewno nie ma racji. IP: *.adsl.inetia.pl 10.08.15, 23:31 Kukiz jes takim samym tworem społecznego niezadowolenia, jakim był Wałęsa, Jurczyk, Lepper czy wielu innych. Praktycznie przegrali wszyscy kierując się jedynie intencjami miejscowego proboszcza prezentującego jedynie tzw. "demokrację kościelną". Finał takiej "średniowiecznej demokracji kościelnej" obserwujemy dzisiaj, gdy nasi rodzimi "ajjatolichowie" zatwierdzają oficjalnie wybranego w powszechnych wyborach prezydenta. Komunizm zamieniliśmy na dawną kościelną Irlandię, w której proboszcz był prowincjonalnym namiestnikiem watykańskiego boga. Przypominają mi się słowa Gomółki - staliśmy nad przepaścią, a teraz zrobiliśmy krok na przód. Dyskusja na ten temat może mieć wiele walorów intelektualni-poznawczych pod warunkiem, że dyskutuje się z kimś wyzwolonym ze znanego mistycyzmu charakterystycznego dla abiturientów szkoły parafialnego filozofowania. A w tej mierze n4eu jest mentalnym pobratymcem krwawy. Odpowiedz Link Zgłoś
yadol Re: To nie tak. Kukiz na pewno nie ma racji. 11.08.15, 02:28 nie wpieniaj mnie chociaż Ty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SD Re: To nie tak. Kukiz na pewno nie ma racji. IP: *.olsztyn.mm.pl 12.08.15, 07:17 Paweł Kukiz myślał, że to takie łatwe. Solidnie zapracował na miejsce, gdzie teraz się znajduje. Ma za to kilka niezłych piosenek (np. "Miasto budzi się") i najlepiej niech zajmuje się tym na czym się zna. Ale mnie to wisi. Wpienia mnie zaś to, że we wcześniejszym poście musiałem powoływać się na to ścierwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mix No to nie ma też racji i Andrzej Duda :) IP: *.adsl.inetia.pl 24.08.15, 11:16 10 maja 2015 r. w wystąpieniu podczas wieczoru wyborczego odniósł się do JOW-ów dzisiejszy Prezydent Andrzej Duda, stwierdzając, iż jest "otwarty w sprawie np. jednomandatowych okręgów wyborczych". Niektórzy uważają, że obowiązująca obecnie w wyborach do Sejmu tzw. ordynacja proporcjonalna powoduje selekcję negatywną polityków. Czy tym należy tłumaczyć obecną zmanę stanowiska Dudy w kierunku utrzymania dorychczasowego status quo? W każdym bądź razie jedno jest pewne, że brak osobistej odpowiedzialności posłów przed wyborcami ze swojego okręgu. Tym samym sprowadza to cały system polityczny do poziomu miernego jarmarku, w którym poslowie bardziej dbają o własne interesy (nie koniecznie w pojęciu Hoffmana) niż własnych wyborców. Stąd też traktuję to referendum jako ostateczny ratunkowy rzut Komorowskiego na taśmę z nadzieją na zmianę sytuacji. Mając na uwadze fakt, że parlament nie ma obowiązku wprowadzenia wyników tak rozpisanego z wielu wątpliwościami referendum w życie, trudno ten cały szum potraktować inaczej, jak zawracanie kijem Wisły. Odpowiedz Link Zgłoś
yadol Re: Paweł Kukiz ma rację 22.08.15, 23:11 żałośnie kończy niestety bohater mojego wątku otwierając drzwi pisowi, tragedia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stara baba Re: Paweł Kukiz ma rację IP: *.olsztyn.vectranet.pl 26.08.15, 14:32 Też żałuję,że Kukiz już kończy,a przecież nawet tak naprawdę nie zaczął. Miałam nadzieję na wymianę środowiska,które tak szasta pieniędzmi podatników. Odpowiedz Link Zgłoś
yadol Re: Paweł Kukiz ma rację 26.08.15, 09:11 po jaką cholerę ten chłopczyk pchał się do tej gójskiej ? czy przypadkiem ta panienka niemiła nie jest z Olsztyna ? Kukizie jestem na ciebie wpieniony, zachowujesz się jak goowniarz z bajki o motyce i o słońcu !!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
yadol Re: Paweł Kukiz ma rację 01.09.15, 22:53 Pawle Kukizie ja ci dobrze życzę ale przestań robić na kaczą bandę bo wszyscy zapłaczemy założyłem ten wątek już dawno i nadzieję miałem, sorry wszystko jest w kaczej dupie MA KTOŚ NAMIARY NA JEGO LUDZI W OLSZTYNIE ? może trzeba im pomóc ? nieśmiałe jakieś to polityki , które chcą na plecach tego chłoptasia wejść do sejmu i się nie narobić Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk.doktor Re: Paweł Kukiz ma rację 11.09.15, 21:53 On jeszcze przyjdzie do mnie na kolanach. Zrozumiał chłopczyk kto tu rządzi. Odpowiedz Link Zgłoś