Dodaj do ulubionych

Baron na dwu stołkach

IP: *.ols.vectranet.pl / 80.51.241.* 22.06.04, 00:03
pięknie
Obserwuj wątek
    • Gość: xyz Re: Baron na dwu stołkach IP: *.ols.vectranet.pl / 80.51.241.* 22.06.04, 00:05
      "duży człowiek" chce być wielki
    • Gość: Klotylda Re: Baron na dwu stołkach IP: *.olsztyn.mm.pl 22.06.04, 05:51
      Przypomina mi to wybory w SM Pojezierze jakie oglądałam w programie TVN.
      Sterowane wybory w PROCYKOLANDZIE przenoszone są na inne terytoria.A może
      panowie P i Sz zaprzjaźnili się tak bardzo ,że "nauka nie idzie w las"?
      Przecież jak Pan Sz straci stołek to będzie mógł wrócić do pracy jako
      egzaminator na Prawo Jazdy.Nie został umoczony w aferce "za łapkę"!!
    • Gość: samsob Re: Baron na dwu stołkach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.04, 07:07
      >Zdobyliśmy tę listę. Znaleźli się na niej m.in. Rafał Capiga - na co dzień
      asystent wojewody i Roland P. - w latach 80. pracownik SB, który prześladował
      ówczesną opozycję.<
      >
      Towarzystwo warte towarzysza barona!:)))
      pzdr.
      • Gość: Harry Re: Baron na dwu stołkach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.04, 10:53
        Tak drodzy Forumianie było "od zawsze". Kiedyś na pewnym zebraniu PZPR
        wybierano kandydatów na cos tam. Nazwiska kandydatów padały z sali. Za chwilę
        rozdano kartki do glosowania z alfabetycznie ustawionymi kandydatami na liście
        napisanej na maszynie. Na sali ani w okolicy o tej porze (godziny wieczorowe)
        nie bylo dostępnej żadnej maszyny do pisania). To sie nazywa walką o pryncypia.
        Gościu który by taki układ zakwestionował wylatywał ze wszystkimi
        konsekwencjami. ZNIEWOLONE SPOŁECZEŃSTWO. Niektórym wyborcom do dzisiaj to nie
        przeszkadza. Prokuratura, sądy (podobno niezwisle) są unurzane w tym łajnie i
        jest jak jest. Sądzę jednak, że Komuszki zaczną sie zagryzać, bowiem już
        miejsce przy korycie sie konczy. Zależeć będzie z jaką charyzmą będzie nowy
        wojewoda. Pozdrawiam
        • Gość: Złośliwy Ależ to piękne IP: 200.41.4.* 23.06.04, 01:06
          jak stary bolszewik /Harry/ oburza się na młodego bolszewika z SLD. To zapewne
          właśnie ten bój o pryncypia, ich chleb powszedni.
          Ci "pryncypialni"najbardziej się wkurzają, gdy ich "g..." nie jest na wierzchu.
    • Gość: Mała Re: Baron na dwu stołkach IP: *.siec2000.pl 22.06.04, 13:08
      Tylko pozazdrościć Panu Baronowi takich osób, którzy są tak wierni.Rzadko sie
      spotyka takich działaczy. Gratuluje takiego grona.
    • Gość: misiek wybory = demokracja IP: *.man.olsztyn.pl / *.man.olsztyn.pl 22.06.04, 14:28
      Łatwo w dzisiejszych czasach zmanipulować pracę czego dowodem jest ten art. Nikt
      nikomu nie podmieniał kart, nie wyrwyał pióra z dłoni - można było spokojnie
      skreślić jak się chciało i i kogo się chciało :-), Moim zdaniem te słowa
      umieszczone w gazecie są spowodowane goryczą porażki - a może bardziej dokładnie
      nie możnością odnalezienia się w negocjacjach. Osoby jakie zostały wybrane na
      zjazd to owoc negocjacji i pertraktacji - (przynajmniej jest takie moje odczucie
      i wiarygodne informacje) Jest to wyraz tego że scena polityczna Warmii i Mazur
      zaczyna przypominać demokratyzną scenę polityczną. Wszelkie "układy" są wynikiem
      negocjacji i rozmów jakie między działaczami mają miesce - skończyło się już
      wydawanie poleceń z góry. Teraz wszelkie posunięcia się negocjuje i tak powinno
      być, czasy PRL-u się już skończyły - i myślę że przegrani w tych wyborach
      powinni wyciągnąć wniosek - polityka nakazowa już nie istnieje :-) Jest
      cywilizacja i powinno się negocjować, rozmawiać a nie ufać w swoje stołki.

Mam nadzieję że przegrani wyciągną pozytywne wnioski i zaakceptują cywilizowaną
      politykę.

• Gość: Bolo Re: wybory = demokracja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.04, 15:17
        W demokratycznych wyborach wyboru dokonuje INDYWIDUALNIE WYBORCA mając wolność
        kazdego wyboru. mógłby co najwyżej negocjować ze swoim sumieniem jeśli lubi
        dwie twarze. Inne postepowanie jest układaniem sie cos za coś (oczywiście
        płatnikiem bedzie jak zawsze społeczenstwo) Tym samym układanki pomiedzy dwoma
        czy trzema kacykami z SLD-owa trzeba w ten sposob widzieć. Ze tak tam jest
        każdy o tym wie i dlatego spoleczenstwo mówi "DOŚĆ".
    • Gość: cx Re: Baron na dwu stołkach IP: 131.184.96.* 22.06.04, 16:22
      Na zbita morede z tymi czerwonymi zlodziejami.
    • Gość: Alla Re: Baron na dwu stołkach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.04, 00:17
      Czy wy nie widzicie że to walka MIĘDZY Małkowskim +Grzymowicz+Karpowicz+Ryński
      (ojciec Mateuszka) tj.samorządem i Szatkowskim (urzędnik państwowy)??? Partia
      ta sama , ale cele inne. I chyba jednak "państwowi" widzą dalej niż czubek
      własnego nosa. Czego nie można powiedzieć o tych pierwszych.
      • Gość: bruno Re: Baron na dwu stołkach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.04, 01:14
        Alla ty sie puknij w głowę zanim cos jeszcze napiszesz. Administracja państwowa
        to nasz dobrodziej a złe samorządy to złodzieje? Gdzie ty sie tego nauczyles...
        • Gość: Alla Re: Baron na dwu stołkach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.04, 10:45
          Po twojej Bruno wypowiedzi wiem dlaczego Polska zajmuje ostatnie miejsce (z
          Niemcami;))) w poziomie wiedzy (najnowsze opublikowane badania), a Warmińsko-
          Mazurskie ma najgorsze notowania w kraju. Człowieku powinni ci dać kierownicze
          stanowisko w ratuszu, chyba że już tam siedzisz. Oni też czytają, a rozumieją
          tak jak im "pasi". Do państwowych już zaczyna docierać, że sektor publiczny
          jest ważny (nie myl z jednostkami budżetowymi, ani z finansami publicznymi, bo
          to zupełnie coś innego). To nie tylko w Olsztynie jednostki sektora publicznego
          administrowane przez samorządowców upadają. Wiem to z wyników prowadzonych w
          Polsce badań. Wskazują one również, że większość działań samorządowców, takich
          jak np prywatyzacja przedszkoli finalnie doprowadziła do likwidacji tych
          jednostek. Szatkowski sprzeciwił się samorządowcom w sprawie bezprawnego (po
          zaniżonych kosztach) odsprzedania miejskich gruntów prywatnym osobom. To było
          chyba miesiąc temu. Dlatego ma lepsze notowania u mnie. Masz prawo do swojego
          innego zdania, ale nie obrażaj osób, które lepiej niż ty orientują się w
          zagadnieniu.
      • Gość: robiii wojna w sld IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.04, 14:42
        to juz nie jest ja rok temu wojna o wplywy ale to jest wojna o przezycie.
        trafna diagnoza alfa. nie ma co sie bulwersowac tymi listami. to jest niestety
        normalna praktyka w takim "molochu" jak sld.
    • Gość: olo Re: Baron na dwu stołkach IP: *.pil.olsztyn.sint.pl 23.06.04, 09:07
      alu masz całkowita rację
      samorządowcy to złodzieje

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka