Gość: xyz IP: *.ols.vectranet.pl / 80.51.241.* 22.06.04, 00:03 pięknie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: xyz Re: Baron na dwu stołkach IP: *.ols.vectranet.pl / 80.51.241.* 22.06.04, 00:05 "duży człowiek" chce być wielki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klotylda Re: Baron na dwu stołkach IP: *.olsztyn.mm.pl 22.06.04, 05:51 Przypomina mi to wybory w SM Pojezierze jakie oglądałam w programie TVN. Sterowane wybory w PROCYKOLANDZIE przenoszone są na inne terytoria.A może panowie P i Sz zaprzjaźnili się tak bardzo ,że "nauka nie idzie w las"? Przecież jak Pan Sz straci stołek to będzie mógł wrócić do pracy jako egzaminator na Prawo Jazdy.Nie został umoczony w aferce "za łapkę"!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: samsob Re: Baron na dwu stołkach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.04, 07:07 >Zdobyliśmy tę listę. Znaleźli się na niej m.in. Rafał Capiga - na co dzień asystent wojewody i Roland P. - w latach 80. pracownik SB, który prześladował ówczesną opozycję.< > Towarzystwo warte towarzysza barona!:))) pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Harry Re: Baron na dwu stołkach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.04, 10:53 Tak drodzy Forumianie było "od zawsze". Kiedyś na pewnym zebraniu PZPR wybierano kandydatów na cos tam. Nazwiska kandydatów padały z sali. Za chwilę rozdano kartki do glosowania z alfabetycznie ustawionymi kandydatami na liście napisanej na maszynie. Na sali ani w okolicy o tej porze (godziny wieczorowe) nie bylo dostępnej żadnej maszyny do pisania). To sie nazywa walką o pryncypia. Gościu który by taki układ zakwestionował wylatywał ze wszystkimi konsekwencjami. ZNIEWOLONE SPOŁECZEŃSTWO. Niektórym wyborcom do dzisiaj to nie przeszkadza. Prokuratura, sądy (podobno niezwisle) są unurzane w tym łajnie i jest jak jest. Sądzę jednak, że Komuszki zaczną sie zagryzać, bowiem już miejsce przy korycie sie konczy. Zależeć będzie z jaką charyzmą będzie nowy wojewoda. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Złośliwy Ależ to piękne IP: 200.41.4.* 23.06.04, 01:06 jak stary bolszewik /Harry/ oburza się na młodego bolszewika z SLD. To zapewne właśnie ten bój o pryncypia, ich chleb powszedni. Ci "pryncypialni"najbardziej się wkurzają, gdy ich "g..." nie jest na wierzchu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mała Re: Baron na dwu stołkach IP: *.siec2000.pl 22.06.04, 13:08 Tylko pozazdrościć Panu Baronowi takich osób, którzy są tak wierni.Rzadko sie spotyka takich działaczy. Gratuluje takiego grona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiek wybory = demokracja IP: *.man.olsztyn.pl / *.man.olsztyn.pl 22.06.04, 14:28 Łatwo w dzisiejszych czasach zmanipulować pracę czego dowodem jest ten art. Nikt nikomu nie podmieniał kart, nie wyrwyał pióra z dłoni - można było spokojnie skreślić jak się chciało i i kogo się chciało :-), Moim zdaniem te słowa umieszczone w gazecie są spowodowane goryczą porażki - a może bardziej dokładnie nie możnością odnalezienia się w negocjacjach. Osoby jakie zostały wybrane na zjazd to owoc negocjacji i pertraktacji - (przynajmniej jest takie moje odczucie i wiarygodne informacje) Jest to wyraz tego że scena polityczna Warmii i Mazur zaczyna przypominać demokratyzną scenę polityczną. Wszelkie "układy" są wynikiem negocjacji i rozmów jakie między działaczami mają miesce - skończyło się już wydawanie poleceń z góry. Teraz wszelkie posunięcia się negocjuje i tak powinno być, czasy PRL-u się już skończyły - i myślę że przegrani w tych wyborach powinni wyciągnąć wniosek - polityka nakazowa już nie istnieje :-) Jest cywilizacja i powinno się negocjować, rozmawiać a nie ufać w swoje stołki. Mam nadzieję że przegrani wyciągną pozytywne wnioski i zaakceptują cywilizowaną politykę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bolo Re: wybory = demokracja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.04, 15:17 W demokratycznych wyborach wyboru dokonuje INDYWIDUALNIE WYBORCA mając wolność kazdego wyboru. mógłby co najwyżej negocjować ze swoim sumieniem jeśli lubi dwie twarze. Inne postepowanie jest układaniem sie cos za coś (oczywiście płatnikiem bedzie jak zawsze społeczenstwo) Tym samym układanki pomiedzy dwoma czy trzema kacykami z SLD-owa trzeba w ten sposob widzieć. Ze tak tam jest każdy o tym wie i dlatego spoleczenstwo mówi "DOŚĆ". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cx Re: Baron na dwu stołkach IP: 131.184.96.* 22.06.04, 16:22 Na zbita morede z tymi czerwonymi zlodziejami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alla Re: Baron na dwu stołkach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.04, 00:17 Czy wy nie widzicie że to walka MIĘDZY Małkowskim +Grzymowicz+Karpowicz+Ryński (ojciec Mateuszka) tj.samorządem i Szatkowskim (urzędnik państwowy)??? Partia ta sama , ale cele inne. I chyba jednak "państwowi" widzą dalej niż czubek własnego nosa. Czego nie można powiedzieć o tych pierwszych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bruno Re: Baron na dwu stołkach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.04, 01:14 Alla ty sie puknij w głowę zanim cos jeszcze napiszesz. Administracja państwowa to nasz dobrodziej a złe samorządy to złodzieje? Gdzie ty sie tego nauczyles... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alla Re: Baron na dwu stołkach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.04, 10:45 Po twojej Bruno wypowiedzi wiem dlaczego Polska zajmuje ostatnie miejsce (z Niemcami;))) w poziomie wiedzy (najnowsze opublikowane badania), a Warmińsko- Mazurskie ma najgorsze notowania w kraju. Człowieku powinni ci dać kierownicze stanowisko w ratuszu, chyba że już tam siedzisz. Oni też czytają, a rozumieją tak jak im "pasi". Do państwowych już zaczyna docierać, że sektor publiczny jest ważny (nie myl z jednostkami budżetowymi, ani z finansami publicznymi, bo to zupełnie coś innego). To nie tylko w Olsztynie jednostki sektora publicznego administrowane przez samorządowców upadają. Wiem to z wyników prowadzonych w Polsce badań. Wskazują one również, że większość działań samorządowców, takich jak np prywatyzacja przedszkoli finalnie doprowadziła do likwidacji tych jednostek. Szatkowski sprzeciwił się samorządowcom w sprawie bezprawnego (po zaniżonych kosztach) odsprzedania miejskich gruntów prywatnym osobom. To było chyba miesiąc temu. Dlatego ma lepsze notowania u mnie. Masz prawo do swojego innego zdania, ale nie obrażaj osób, które lepiej niż ty orientują się w zagadnieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robiii wojna w sld IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.04, 14:42 to juz nie jest ja rok temu wojna o wplywy ale to jest wojna o przezycie. trafna diagnoza alfa. nie ma co sie bulwersowac tymi listami. to jest niestety normalna praktyka w takim "molochu" jak sld. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Baron na dwu stołkach IP: *.pil.olsztyn.sint.pl 23.06.04, 09:07 alu masz całkowita rację samorządowcy to złodzieje Odpowiedz Link Zgłoś