Dodaj do ulubionych

Ludzie obawiają się wiatraków. Z pomocą może pr...

IP: *.as13285.net 29.12.12, 10:03
A najprościej i uczciwiej byłoby zakazać EU finansowania tego wiatraczanego przekrętu z naszych podatków.
Obserwuj wątek
    • Gość: Tinky Winky Don Kichot IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 29.12.12, 10:30
      Z pomocą może przyjść Don Kichot i jego armia giermków oraz klakierów. Proponuję do walki z wiatrakami zaciągnąć także Gargamela, choć ten to akurat woli uganiać się za Smerfami. Smerfy zaś nalezy pociągnąć do odpowiedzialności za samowolę budowlaną, wszak ich wioska nie wpisuje się w krajobraz kulturowy i nie ma pozwolenia na budowę.

A poważnie... po raz kolejny bardzo proszę o to, aby w stosunku do osób które nie posiadają nawet formalnego wykształcenia kierunkowego używać określenia "ekolog". To w zasadniczej mierze nie są żadni ekolodzy, a często przedstawiciele określonego lobby biznesowego związanego z turystyką lub działalnością oboczną. To po pierwsze!

Po drugie! W krajobraz nie wpisują się także m.in. linie energetyczne (w szczególności te 110kV), zatem może należy konsekwentnie zlikwidować wszystko, co "kole oko".

A może tak lepiej poprzyglądać się tym "cudom" architektury stawianym w swych geszeftach przez niektórych "ekologów", jak to koresponduje z przyrodą, czy przypadkiem nie powoduje przecinania szlaków wędrownych zwierząt, czy nie generuje nadmiernego ruchu turystycznego, czy nie powoduje rozjeżdzania samochodami osobowymi i autokarami leśnych dróg etc. Wyniki mogłyby się okazać różne... Zatem może należy zacząć od siebie z tą "ekologią" i "krajobrazem".
    • Gość: warmiak Ludzie obawiają się wiatraków. Z pomocą może pr... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.12, 14:15
      w województwie bez zakładów pracy, o najwyższym bezrobociu w kraju, gdzie gminy ledwo mają na bieżące wydatki takie wiatraki to spory dochód dzięki któremu remontowane są szkoły, świetlice i chodniki, a także zródło tańszej energii dla niezamożnych mieszkańców województwa, ale co tam, tu musi być skansen bo tak chce lobby warszawskie udające mazurów-ekologów, wg tegop lobby sam fakt że mamy las i jezioro pod oknem powinien przekreślać nasze marzenia o niewielkim chociaż rozwoju cywilizacyjnym
    • Gość: mix Re: Ludzie obawiają się wiatraków. Z pomocą może IP: *.adsl.inetia.pl 29.12.12, 14:19
      Tacy sami ludzie kiedyś bali się rowerów :)
    • Gość: preczzpreczem Ludzie obawiają się wiatraków. Z pomocą może pr... IP: *.180.93.252.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 29.12.12, 14:54
      O jakich ekologach tu mówimy? Proszę o nazwiska, wykształcenie, skąd są i z kim są powiązani. I jakim prawem chcą utrzymać moje województwo w Polsce B czy nawet C?
    • 3jw60 Ludzie obawiają się wiatraków. Z pomocą może pr... 29.12.12, 15:03
      Ekolodzy? Fajna profesja, można brać kasę za rezygnację z protestu, można wynająć się firmie, której zależy na zaniechaniu inwestycji możliwości jest bardzo dużo. Byłem dyrektorem firmy Pol...o SA w Pa.....cach zajmującej się recyklingiem tworzyw sztucznych. Dwóch ekologów, ojciec i syn zażyczyli sobie samochodu, miałem wziąć w leasing i im dać. Raz w miesiącu rozliczać mieli rachunki za paliwo i koszty serwisu. Obiecali też wykonać operat oddziaływania na środowisko - zupełnie niepotrzebny, forma dodatkowej gratyfikacji za nieprotestowanie. Odmówiłem zaczęli napuszczać kontrole, okresowo musiałem wstrzymywać produkcję. Koszty ich zemsty były dużo większe niż samochód. Co z takimi s........mi zrobić? Państwo nie chroni, wiele firm daje łapówki dla świtego spokoju. Teraz będą mieli b a r d z o d u ż ą kasę za protesty ws. gazu łupkowego, jest wielki płatnik. Zwykli ludzie dają się tym krętaczom napuszczać a oni zza węgła. Jest moje IP, jak czujecie się obraqżeni to mnie oskarżcie. Dowody waszego szalbierstwa mam.
      • Gość: Tinky Winky Re: Ludzie obawiają się wiatraków. Z pomocą może IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 29.12.12, 15:22
        Podobna sytuacja miała podobno miejsce w Warszawie podczas budowy pewnego centrum handlowego w samym cetrum miasta. Otóż paru cwaniaków wymyśliło sobie, że budowa tego obiektu może zaburzać przeloty ptaków nad Warszawą (mimo iż dookoła jest sama wysoka zabudowa i powstaje kolejna). Oczywiście to był pic na wodę, ale art. 28 k.p.a. daje takim cwaniaczkom prawo strony w postępowaniu administracyjnym (wystarczy założyć sobie ze szwagrem, kumplem z podstawowki etc. np stowarzyszenie - co jest niezwykle proste). Podobno jakieś protesty wpływały i pewnie przed WSA sprawa była do wygrania, ale z tym wiąże się czas, a jak wiadomo - czas to pieniądz.

Po takiej rejestracji wystarczy nie golić się przez pół roku i można już zostać "rasowym ekologiem". I wtedy hulaj dusza - za nic się nie odpowiada, a wiele zyskać można. Fakt, ekologia to kura znosząca złote jaja... Nie sieje się i nie orze, a zbiera plony bez większego wysiłku...

Niestety prawo pozwala na takie działania i już najwyższy czas ograniczyć tego typu zjawiska. Konieczne są jednak zmiany legislacyjne. Nie może być tak, że jakieś tam stowarzyszenie de facto dysponuje prawem Veta i to nawet w postępowaniach, w których takie lub inne osoby mogą być zainteresowane bezpośrednio określoną decyzją administracyjną (bo np prowadzą określoną działalność gospodarczą). Sprawa powinna być jasna - albo działalnośc społeczna, albo biznes - inaczej jest to mało transpare siły i trąci niebezpiecznymi zjawiskami. Samorządy wreszcie winny zebrać siły i trochę podziałać na rezcz zmiany tych archaicznych przepisów które wyrządzają ogromne społeczne szkody. A brzuchy rosną... Czas ograniczyć to zjawisko!
    • Gość: rrr Ludzie obawiają się wiatraków. Z pomocą może pr... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.12, 15:51
      Planuje sie budowe trzech duzych wiatrakow na rogatkach najładniejszego (jeszcze) miasta warmii -Reszla.
      • Gość: nazywam się ekolog Re: Ludzie obawiają się wiatraków. Z pomocą może IP: *.olsztyn.mm.pl 29.12.12, 17:38
        Gość portalu: rrr napisał(a):

> Planuje sie budowe trzech duzych wiatrakow na rogatkach najładniejszego (jeszcz
        > e) miasta warmii -Reszla.

To straszne! Zburzmy też drogi prowadzące do Reszla, zdejmijmy przewody doprowadzające tam prąd, zakopmy studzienki kanalizacyjne. Przecież infrastruktura szpeci. Pozbądźmy się jej i zróbmy z Warmii jeden wielki skansen. Pójdźmy doić ręcznie krowy, wyrabiajmy masło, jeździjmy na kuniach, czytajmy przy świecach, siusiu chodźmy robić za chałupkę. Rozwój szkodzi ludziom i zwierzętom!
    • art.usa Kto nie chce rezygnować z prądu, potrzebuje wiatrak 29.12.12, 18:11
      Innej możliwości niema.
      Szkodliwe dla zwierząt?
      Tak tych wielkich bydlaków,
      co by chętnie sprzedawali drogi prąd.

Innych szkód niema.
      Po prostu niema, to tylko wystraszanie bajkami babci.
    • Gość: allensteiner Ludzie obawiają się wiatraków. Z pomocą może pr... IP: *.olsztyn.vectranet.pl 30.12.12, 11:48
      Dzięki za informację. Korsze będę omijał znacznie większym łukiem, niż dotąd. Co do Pól Grunwaldzkich - nie omieszkam zajrzeć, gdy do wiatraków dostawione zostaną adekwatnego rozmiaru pomniki Don Kichota i jego giermka. I tylko Reszla żal...
      • art.usa Re: Allensteiner nie byłeś w Westfalii? Tam wiatrak przy wiatraku 30.12.12, 17:31
        a ptaków podwójnie co u was.
        Chodziłem z kolegą ani martwej żaby nie widziałem,
        co tu pieprzycie to wszystko bzdura i pośmiewisko.

Gość portalu: allensteiner napisał(a):

> Dzięki za informację. Korsze będę omijał znacznie większym łukiem, niż dotąd. C
        > o do Pól Grunwaldzkich - nie omieszkam zajrzeć, gdy do wiatraków dostawione zos
        > taną adekwatnego rozmiaru pomniki Don Kichota i jego giermka. I tylko Reszla ża
        > l...

A z tak nieokrzesanego, wszyscy chętnie zrezygnują.
    • Gość: topik Ludzie obawiają się wiatraków. Z pomocą może pr... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.12, 19:17
      Nie dla ACTA !!! Nie dla GMO !!! NIE dla mega wiatrakow !!
      • art.usa Re: Ludzie obawiają się wiatraków? Nie, tylko garstka przygłupów 30.12.12, 20:30
        Gość portalu: topik napisał(a):

> Nie dla ACTA !!! Nie dla GMO !!! NIE dla mega wiatrakow !!

Dołączę tylko; Chcę żyć dlatego; Nie dla chorych przygłupów w internecie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka