Dodaj do ulubionych

Nauczycielka: Gimnazjum to piekło i nikt nie re...

• szary212 znowu to samo - a mnie marzy się Korea 21.01.13, 15:48
      Tak się składa, że jako przewodnik mam częsty kontakt z wycieczkami młodzieżowymi zarówno z Polski jak i z całego świata; kiedy przyjeżdża polskie gimnazjum/liceum jest panika i wszyscy przygotowujemy się na sajgon; to są najbardziej chamskie dzieciaki, jakie znamy - roszczeniowe, wredne, nie mające nic powiedzenia ( co, którzy mają sa tłamszeni przez chamską resztę); dla kontrastu - dzieciaki z Azji są pełne szacunku dla każdej osoby, która przekazuje im wiedze - pracować z nimi to czysta przyjemność; to kultura, w której każdy nauczyciel jest KIMŚ, nieważne czy w szkole, na treningu czy za granicą.
      Tego są dzieci uczone tam od najmłodszych lat, podobnie jak szacunku dla starszych. Czego my uczymy nasze dzieci? Sami wiecie.
      • Gość: ocet Taaa..pewno południowokoreański obóz wychowawczy:/ IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.01.13, 19:07
        Bzdury do potęgi. Najwięcej chamstwa naoglądałam się w Chinach. Dziewczynka z grupy młodzieży wywaliła się na schodach podczas zwiedzenia, cała grupa młodych Chinoli rechotała i nikt jej nie pomógł wstać. Albo potrącony motocyklista w Pekinie. Nikt się nie zatrzymaał!!! Ledwo uszedł z życiem! Na widok europejskiej twarzy plują pod nogi - super azjatyckie wychowanie!:/ Moi niemieccy znajomi podziwiali wychowanie polskich dzieci i młodzieży - tam już przemieszczanie się parami uznawane jest za obóz karny. Dzieci, które tu w szkołach miały problemy, matki ciągle wzywane były do szkół, w szkołach niemieckich dają sobie rqadę, są doceniani, a ich potencjał odpowiednio ukierunkowany.
    • Gość: BB Nauczycielka: Gimnazjum to piekło i nikt nie re... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.13, 16:07
      Jestem nauczycielką i pracuję w publicznym gimnazjum. Owszem, łatwo nie jest, ale nie jest tak źle jak to opisano w artykule. Słowo degrengolada nie powinno zostać użyte. Zdarzają się trudni uczniowie, ale nie radzą sobie z nimi tylko NIEKTÓRZY nauczyciele. Pytanie, czy powinni pracować w szkole?? Może powinny być dla nauczycieli przeprowadzan egzaminy, bo naprawdę nie każdy sie nadaje. U mnie w szkole pracuje nauczycielka goegrafii, której uczniowie wchodza dosłownie na głowę, pyskują, wyrażają się wulgarnie, ale jakoś na innych lekcjach siedzą cicho. Dyrektor wie, ze jest problem, że nauczyciel sobie nie radzi, ale nic z tym nie robi. A nauczyciel woli przeżywac piekiełko niz się zwolnić. Problem więc tkwi w nieudolnych, nie nadających się do pracy w gimnazjum nauczycielach.
      • gobi05 więzienie prewencyjne 21.01.13, 17:12
        > Jestem nauczycielką i pracuję w publicznym gimnazjum. Owszem, łatwo nie jest, a
        > le nie jest tak źle jak to opisano w artykule.

Jeszcze. Tak źle nie jest jeszcze. Kiedyś trafi ci się klasa z taką ilością trudnych nastolatków (których postanowiono "rozpuścić" w masie normalnych), że i ty sobie nie dasz rady - to tylko kwestia czasu. Prawda jest taka, że nie masz środków dyscyplinujących naprawdę zdegenerowaną młodzież.
        A może jesteś takim świetnym wychowawcą, że wszędzie dasz sobie radę, w zakładzie poprawczym itp? Poradzisz sobie z klasą cwaniaków, gdzie jest troje normalnych uczniów? Bez szkody dla tych normalnych?

> pracuje nauczycielka goegrafii, której uczniowie wchodza dosłownie
        > na głowę, pyskują, wyrażają się wulgarnie, ale jakoś na innych lekcjach siedzą
        > cicho.

Zatrudnijcie Rambo na jej miejsce!

Nauczyciel to nie policjant, to nie strażnik więzienny. Dałaś się zmanipulować, dałaś sobie wmówić, że jesteś klawiszem. To nieprawda!
        Ty masz ludzi uczyć i wychowywać, masz wykorzystać czas ku ich dobru. Masz dysponować tym czasem sprawiedliwie, a nie marnować pół lekcji na bardziej absorbujących uczniów.

I masz w uczniu widzieć człowieka, a nie wszystkich gnębić, żeby któryś przypadkiem nie zechciał podskakiwać.
        Przy tym podejściu należy uczniów o specjalnych potrzebach umieszczać w specjalnych szkołach, tzn. w szkołach dla tzw. trudnej młodzieży. Próbował to Giertych, ale nie zdążył. Albo zabrakło mu pieniędzy...

Moim zdaniem oświata nie ma teraz wiele wspólnego z uczeniem, bardziej jest to powstrzymywanie młodzieży od wybryków na ulicach.
      • Gość: zonkii Re: Nauczycielka: Gimnazjum to piekło i nikt nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.13, 03:29
        nauczyciel, który porządnie uczy zawsze ma szacunek u uczniów, tylko głupi i leniwi go nie mają i tyle, jak dzieciaki są zajęci na lekcji, to nie mają czasu na wygłupy, ale jak nauczyciel siedzi i zawija te sreberka, to dzieciaki się nudzą i problemy gotowe
        • Gość: zonkii jak im tak źle, to czemu się nie zwolnią? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.13, 03:31
          ja wiem, bo gdzie im będzie lepiej leniom?
    • Gość: robin edukacja = hipokryzja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.13, 16:07
      Po pierwsze polska szkoła jest nastawiona na nauczenie wszystkiego wszystkich uczniów. Aby dążyć to tak szlachetnego, lecz nierealnego celu, stworzono aparat systemowy z całą gamą urzędników... Podzielono uczniów na słabszych, którzy potrzebują wsparcia i lepszych, których szkoła zupełnie ignoruje - bo oni dadzą sobie sami radę. To wszystko obraca się przeciwko szkole. Polska szkoła komuna zintegrowana - polecam ten artykuł, bo zainteresowani tym sygnałem nauczycielki nie zrozumieją systemu oświaty bez wnikliwszej analizy.
    • Gość: Black_bird Re: Nauczycielka: Gimnazjum to piekło i nikt nie IP: *.cm.umk.pl 21.01.13, 16:26
      Rozdać broń nauczycielom.
      Strzelać bez ostrzeżenia.
      Zwłoki PO-ćwiartować
      i PO odessaniu komórek macierzystych wysłać do USA.
    • Gość: W_8 Nauczycielka: Gimnazjum to piekło i nikt nie re... IP: *.cm.umk.pl 21.01.13, 16:28
      Zacząć od tego, ze 15 latka z biustem rozmiar 50 NIE jest DZIEWCZYNKĄ !!!!
    • nanabun winni piopierdzieleni rodzice 21.01.13, 16:41
      To przez durnych rodziców gó...arstwo tak się rozpaskudziło. Za paskudnej komuny nauczyciel wgrzmocił linijką, a jak by ktoś coś piuknął w domu, to by mu jeszcze rodzice poprawili - za kablowanie i za to że był niegrzeczny. A teraz wyrasta pokolenie ciot, niezwykle hardych i bezczelnych w grupie, a żałosnych w pojedynkę. Im głośniej takie mutanctwo się na ulicy nadziera, tym większe cioty.
      A o gimnazjach krzyczałem gdy tylko ten kretyński pomysł się pojawił. Wcześniej do 8 klasy było się wciąż "dzieckiem z podstawówki", a potem co prawda szkoła średnia, ale jednak pierwszak. I jakoś ten najgłupszy wiek można było okiełznać. A teraz gnojkowi z 2 gimnazjum wydaje się, że jest strasznie dorosły. Zapewne głównym cele tej reformy (jak większości naszych reform) było wypranie sporej kasy.
      • Gość: milena Ukoronowanie polskiej pedagogiki - wygrzmocić IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.01.13, 09:37
        wygrzmocić linijką lub dać w pysk. Zapakuj lepiej zepsutą polską młodzież w autobusy i wyslij za granicę. Na starość gryź glebę i wreszcie wymżyj żałosny narodzie polski:/
    • Gość: monitoringlekcji nagranie z każdej lekcji IP: *.dynamic.chello.pl 21.01.13, 17:07
      Może należałoby wprowadzić obowiązkowy monitoring na każdej lekcji.
      Po pierwsze świadomość bycia nagranym może zmniejszyć agresję poszczególnych jednostek, a po drugie możliwość przedstawienia rodzicom dowodów prawdziwego oblicza "kochanych dzieciaczków" ułatwi komunikację z rodzicami i ewentualne egzekwowanie zmiany zachowania.
      Oczywiście na początku roku młodzież oraz nauczyciele podpisywaliby zgodę na bycie rejestrowanym.
      Na marginesie, zapis z lekcji z twarzą wyłącznie nauczyciela zamieszczony z necie stanowiłby pomoc naukową dla dzieci na lekcji nieobecnych.
      • kub-ma Re: nagranie z każdej lekcji 21.01.13, 17:53
        A jeżeli ktoś nie wyrazi zgody?
        Nauczyciel może nie chcieć, żeby jego twarz była upubliczniana w internecie.
        • Gość: zonkii Re: nagranie z każdej lekcji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.13, 22:20
          nauczyciele w życiu się na to nie zgodzą, bo wtedy prawda wyszłaby na jaw, jacy to oni są super wykwalifikowani, itp.
    • giles Nauczycielka: Gimnazjum to piekło i nikt nie re... 21.01.13, 18:03
    • Gość: M Nauczycielka: Gimnazjum to piekło i nikt nie re... IP: *.dynamic.chello.pl 21.01.13, 18:34
      Osobiście uważam, że za to po części odpowiadają rodzice. I to co ciekawe nie ci z patologicznych rodzin, ale z nowobogackich biznesmenów. Niektóre rozpuszczone BACHORY (tak niestety można nazywać te stworzenia) nie mają pojęcia co to są zasady dobrego wychowania.

Prawo niestety stoi za uczniem bo przecież to nauczyciel jest winny. Z przerażeniem myślę co się stanie jak te BACHORY (około 5-7% uczniów) zaczną kiedyś prowadzić firmy albo żyć w realnym świecie bez mamusi i jej zwolnienia.
    • Gość: ocet Nauczycielka: Gimnazjum to piekło i nikt nie re... IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.01.13, 18:45
      Kamery w klasach lub przeszklone drzwi...na tak...tylko, że ja mając praktyki w gimnazjach, byłam świadkiem zupełnie innych scen: poniżania uczniów przez nauczucieli i braku umiejętności pedagogicznych i metodycznych u belfrów. Myślę, że uczniowie bywają chamscy i wulgarni, ale jest to już raczej "produkt" wcześniejszych szkolnych lat. Nikt nie potrafił wcześniej ich uspołecznić, dostrzec i wykorzystać potencjał, który leży w każdym "nieobrobionym" dziecku. Przemieli ich maszyna szkolna i wypluje, nauczycielom co najwyżej się nieprzyjemnie odbije, ale i tak zachowują swoją cieplutką posadkę, praktycznie pozbawieni kontroli z niemałą pensyjką. Miałam możliwość porówniania pracy nauczyciela w Niemczech. Mimo, że czasami 8o% w klasie to cudzoziemcy, czasami z dołów społecznych, nie było problemu z wzajemnych szacunkiem, a nauczyciele zachowują luz i przyjazny dystans do samej instytucji szkoły. Nie są świętym krowami, ale świetnie przygotowanymi do pracy pedagogami, od których wymaga się własnych pomysłów na lekcje, własnych (nie podręcznikowych!) ćwiczeń i stałej samokontroli. Dzieciaki przychodzą do szkoły z przyjemnością, bez stresu, nie są napadane niespodziewanymi sprawdzianami. Nauczyciel nie pełni tam roli poganiacza wielbłądów, któremu zależy tylko na odwaleniu lekcji i zapełnieniu rubryczek w dzienniku. Tak to jest niestety w naszych szkołach i to się odzwierciedla w zachowaniu uczniów.
    • Gość: ocet Kamery ukażą miernotę naszej pedagogiki IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.01.13, 18:55
      Kamery w klasach lub przeszklone drzwi...na tak...tylko, że ja mając praktyki w gimnazjach, byłam świadkiem zupełnie innych scen: poniżania uczniów przez nauczucieli i braku umiejętności pedagogicznych i metodycznych u belfrów. Myślę, że uczniowie bywają chamscy i wulgarni, ale jest to już raczej "produkt" wcześniejszych szkolnych lat. Nikt nie potrafił wcześniej ich uspołecznić, dostrzec i wykorzystać potencjał, który leży w każdym "nieobrobionym" dziecku. Przemieli ich maszyna szkolna i wypluje, nauczycielom co najwyżej się nieprzyjemnie odbije, ale i tak zachowują swoją cieplutką posadkę, praktycznie pozbawieni kontroli z niemałą pensyjką. Miałam możliwość porówniania pracy nauczyciela w Niemczech. Mimo, że czasami 8o% w klasie to cudzoziemcy, czasami z dołów społecznych, nie było problemu z wzajemnych szacunkiem, a nauczyciele zachowują luz i przyjazny dystans do samej instytucji szkoły. Nie są świętym krowami, ale świetnie przygotowanymi do pracy pedagogami, od których wymaga się własnych pomysłów na lekcje, własnych (nie podręcznikowych!) ćwiczeń i stałej samokontroli. Dzieciaki przychodzą do szkoły z przyjemnością, bez stresu, nie są napadane niespodziewanymi sprawdzianami. Nauczyciel nie pełni tam roli poganiacza wielbłądów, któremu zależy tylko na odwaleniu lekcji i zapełnieniu rubryczek w dzienniku. Tak to jest niestety w naszych szkołach i to się odzwierciedla w zachowaniu uczniów. W gimnazjum nie ma raczej już możliwości aby odbudować szacunek ucznia do nauczyciela. Chyba, że siłą:/
      • Gość: Hanna Re: Kamery ukażą miernotę naszej pedagogiki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.13, 19:09
        biedny, zakompleksiony człowieczku. Też byłam w szkole w Wielkiej Brytanii. Tam nauczyciel:
        1. pracując sam może utrzymać swoją rodzinę i stać go na dom
        2. w szkole ma asystenta, który przygotowuje mu materiały, kseruje to, co chce
        3. jak mu uczeń napyskuje, to za ścianą siedzi psycholog, który od razu izoluje takiego od reszty uczniów
        4. jak dziecko ma problemy w nauce, to pomaga mu tzw. nauczyciel wspomagający.
        5. tam nauczyciel ma prestiż i cały warsztat w szkole do swojej dyspozycji (biurko, komputer, drukarka i.t.p.)
        polski nauczyciel sam musi płacić za drukowanie i sam musi radzić z wszelkimi patologiami w szkole, do tego wykonywać masę dodatkowej, papierkowej roboty. No i niech spróbuje utrzymać swoją rodzinę!
        • Gość: ocet Do niedofinansowanej frustratki... IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.01.13, 19:24
          Zakompleksione są raczej takie kreaturki jak ty i "pedagodzy" z bożej łaski, bo niedowartościowane i niedofinansowane. Nie znam w Polsce nikogo, kto może się utrzymać z paru godzin pracy, ledwo tyłek ruszając od biurka do tablicy. Żeby się utrzymać pracuję 12 godzin, podobnie było w Niemczech. Praca biurowa! Zachęcam sfrustrowane pustogłowe paniusie do podjęcia innej pracy, można zwolnić etaty dla tych, którym się jeszcze coś chce, poza piciem kawusi w pokojach nauczycielskich, stękaniem, że znów trzeba podnieśc dupcie na lekcje a potem bieganiem po korepetycjach. Pensje nie są menadżerskie, ale też nie głodowe jak na polskie warunki. Droga wolna! Voila!
          • Gość: Hanna Re: Do niedofinansowanej frustratki... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.13, 19:37
            Ależ ty tępy jesteś. Nawet nie rozumiesz tego, co napisałam. A poza tym, nie jestem nauczycielem bo nie chcę nim być. Jestem urzędnikiem, któremu państwo zafundowało wycieczkę, między innymi po szkołach w Europie.
            • Gość: ocet Pieniądze wyrzucone w błoto na urzędnika IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.01.13, 19:49
              Doskonale zrozumiałem. Przede wszystkim narzekanie...oni mają wyższe pensje, psychologa za ścianą itp. Szkoda było tych pieniędzy od podatników na wycieczki po Europie...bo krowa, nawet jak się pod mordę podstawi, to niedostrzeże...ETYKA ZAWODOWA! PRACOWITOŚĆ! WYKSZTAŁCENIE! KRYTYCYZM! KONTROLA ze strony przełozonych! PERMANENTNE SZKOLENIA! a dopiero na końcu pensja! Przypomniała mi się paniusia polonistka z gimnazjum, która nie kojarzyła, kto to Cortazar i inna paniusia germanistka, która w obcym języku bała się rozmawiać przez telefon. Fleje i nieuki. Jak widać również wśród polskich urzędasów:/
              • Gość: Hanna Re: Pieniądze wyrzucone w błoto na urzędnika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.13, 20:00
                I kto tu jest frustratem!!! Ja korzystam z życia i porównuję style i poziomy rozwiązywania różnych problemów w Europie . A ty masz pianę w gębie i nienawiść do nauczycieli i pewnie nie tylko do nich. Żal mi cię!
                • Gość: ocet Dolce vita polskiego urzędnika IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.01.13, 22:45
                  Taaa...korzystasz z życia na koszt polskich podatników...mam nadzieję, ze nie długo będzie ci dane. Podobnie jak z gromadą leniwych belfrów, za których powinny wziąć się gminy i wreszcie wyrzucić kartę nauczyciela do kosza. Do paniuś nauczycielek nie czuję nienawiści...żal mi tylko POLSKICH DZIECI! Moje na szczęście do polskiej szkoły nie będą chodzić.
    • andrew-live Nauczycielka: Gimnazjum to piekło i nikt nie re... 21.01.13, 19:02
      NALEŻY SOBIE PRZYPOMNIEĆ KTO ZROBIŁ,REFORMĘ SZKOLNICTWA.?POPRZEDNIE SZKOŁY BYŁY DOBRE,TRZEBA BYŁO TYLKO ZREFORMOWAĆ PROGRAM A NIE TWORZYĆ GIMNAZJA!
    • Gość: polikarp Tradycja i nowoczesność - brakuje kar cielesnych! IP: *.home.aster.pl 21.01.13, 19:58
      Winni są rodzice, media i prawodawcy. Rodzice tego, że nie wychowują swoich dzieci. Prawodawcy tego, że odebrali rodzicom instrumenty wpływu na dzieci. Media winne są promocji bezstresowego wychowania, ale także walnie przyczyniły się do krzewienia braku szacunku do nauczycieli. Jak zmienić sytuację? Zmienić prawo i media (rodziców się nie da). Wyobrażam sobie takie połączenie tradycji z nowoczesnością:
      1. Jaś na lekcji nazywa nauczycielkę "głupią k...''.
      2. Nauczycielka informuje Jasia, że powiadomi rodziców i po lekcji zapisuje odpowiednią uwagę do internetowego dziennika, dołączając odpowiedni fragment monitoringu (z zapisem dźwiękowym).
      3. Wieczorem w domu, zapewne zmęczony ciężką pracą, ojciec Jasia wdaje się z synem w taką mniej więcej rozmowę:
      - Jak było w szkole?
      - Jak zwykle.
      - To dobrze. Wiesz, chciałbym z tobą coś obejrzeć.
      4. Po analizie filmiku załączonego przez nauczycielkę następuje koniec części nowoczesnej i przejście do części tradycyjnej. Czyli Jasiu ściąga portki, a ojciec pasem wymierza mu sprawiedliwość.
      • Gość: mi-hau Re: Tradycja i nowoczesność - brakuje kar cielesn IP: *.hostowo.eu 21.01.13, 21:37
        Niezłe! I coś w tym jest. Mam wrażenie, że to pokolenie kozaków z gimnazjum wykształciło się wyłącznie z poczucia bezkarności. Takiego "bo co mi możesz zrobić?" i zupełnej pewności, że nikt nie może takiemu nic zrobić. Dużo bym dał za widok miny takiego niby to pewnego siebie gimnazjalisty gdyby w domu czekał na niego taki stereotypowy ojciec z pasem witający go słowami "zdejmuj gacie i kładź się". Heh... wiem, że to patologiczny obrazek, ale mam wrażenie, że niejednemu uczniowi gimnazjum by się przydał.
    • xolaptop Re: Nauczycielka: Gimnazjum to piekło i nikt nie 21.01.13, 20:06
      Ludzie ludziom zgotowali ten los.
    • Gość: belfer Nauczycielka: Gimnazjum to piekło i nikt nie re... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.13, 20:20
      Popieram, w gimnazjum chamstwo, wylgaryzmy i naganne zachowania uczniów są na porządku dziennym. Sam tam pracuję i nie jednemu już chciałem dac w gebę, niestety dyrektorzy zamiatają wszystko pod dywan, bo liczy się dobra opinia o szkole. Zlikwidować ten twór, bo kolejne zdegenerowane pokolenie nam wyrosnie!!!
    • Gość: Pan Rychu Jestem szczęśliwym, bogatym nauczycielem, bo ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.13, 20:44
      ... mam etat 12 godzin/tydzień, pensję 8400 zł netto,dodatek wiejski 4000 zł netto, deputat węglowy, zasiłek bezzwrotny na zagospodarowanie w wysokości 100 000 zł, 7 rocznych płatnych urlopów zdrowotnych, 6 miesięcy wakacji. Rodzice przynoszą mi na wywiadówkę kurczaki, jajka i pełno innego żarcia, do tego stopnia, że w ogóle nie muszę chodzić do sklepu. W tym roku (jak co roku) dostałem nagrodę od ministra w wysokości 50 000 zł za to, że zrobiłem gazetkę szkolną. Mam też Objawioną Kartę Nauczyciela, która chroni mnie przed kretynami samorządowcami. Ogólnie jest git !
    • 33qq Nauczycielka: Gimnazjum to piekło i nikt nie re... 21.01.13, 20:57
      Cóż, jeśli ktoś się nie nadaje na nauczyciela, to niech szuka innej pracy. Ale nie tak łatwo zrezygnować z przywilejów, co nie?
    • Gość: Pedro Nie placzcie, bo macie calkiem dobrze.. IP: *.nwrknj.fios.verizon.net 21.01.13, 20:59
      w USA do nauczycieli strzelaja. A tak na marginesie to wiekszosc dzieciakow teraz wychowuje komputer i telewizja, wiec mamy tragedie. Chyba tylko islam moglby to zmienic, bo innego wyjscia nie widze.
      • skory1 Islam to samo zło! Ostrzegajcie innych! 22.01.13, 10:10
        Jak to z islamem jest naprawdę - oczami samych Arabów, którzy islam porzucili.

www.youtube.com/watch?v=tWvW0zseA64
        www.youtube.com/watch?v=PgTbXHN11Gs
        Cała prawda o pedofilii w islamie.
        www.youtube.com/watch?v=7k2jYx5ShF8&list=PLA80B0DDA1F546A04
        A tu jak piorą mózgi już małym dzieciom! Zgroza!
        www.youtube.com/watch?v=rPkbfU-xXX4
        Pozwólmy im się rozpanoszyć, a będzie tego więcej.
        www.youtube.com/watch?NR=1&v=YgekatNooIA
        Co powinniśmy wiedzieć o islamie.
        www.youtube.com/watch?v=rhUE2tg9igg
        Głupota polityków zachodu wmawiających milionom ludzi, że islam jest religią pokoju jest NIEWYOBRAŻALNA i NIEBEZPIECZNA.

Proszę, pokażcie te filmy innym, nie dajcie sobie robić wody z mózgu gadaniem o "pokojowym" islamie. To niebezpieczna ideologia totalitarna, taka sama, jak faszyzm czy komunizm, chce zrobić z nas niewolników!
        • Gość: monia Możliwe, ale to nie na temat:/ IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.01.13, 11:19
          Muzułmańskie dzieciaki też siedzą przed komputerem, a autorytety to owszem szanuja, ale tylko męskie;/ Kobieta bez chusty, nawet nauczycielka to dla takich jak "mięso dla kota" - autentyczny cytat islamskiego kaznodzieji.
    • Gość: Były nauczyciel Druga strona medalu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.13, 21:07
      Jestem byłym nauczycielem. Uciekłem z oświaty do działalności prywatnej
      zasadniczo z jednego powodu: nie mogłem już dłużej wytrzymać z tępymi jak cep
      babami w pokoju nauczycielskim. Dodam, że uciekłem nie z powodu zachowania
      uczniów (bo z nimi potrafiłem jakoś współpracować), ani z powodu niskich
      zarobków, ale właśnie z powodu nauczycielek. Ludzie, nigdy byście nie
      uwierzyli jakie babskie tłumoki uczą Wasze dzieci. Jest to m.in. efekt
      negatywnej selekcji. Niska płaca, więc faceci uciekają do godnych zawodów.
      Zostaje –z pewnymi nielicznymi wyjątkami - najgorszy sort idiotek. Wcale nie
      przesadzam ! W moim pokoju nauczycielskim, baby prowadziły rozmowy wyłącznie o
      ciuchach, serialach telewizyjnych, disco-polo, itp. To są po prostu
      intelektualne zera !! Czułem się w tym pokoju jak brylant w szambie, choć w
      rzeczywistości za takiego nigdy się nie uważałem. Otoczony zewsząd
      wrzeszczącymi kretynkami, nie byłem nawet w stanie odpocząć między lekcjami !
      Na dodatek tworzyły one w szkole coś w rodzaju „babskiej mafii”, powiązanej
      niewidzialną siecią połączeń towarzyskich. Objawiało się to między innymi tym,
      że dodatki motywacyjne przydzielały (za pomocą – równie głupiej - koleżanki
      dyrektorki) wyłącznie sobie - mimo tego, że nie miały właściwie żadnych
      osiągnięć. To było prawdziwe Towarzystwo Wzajemnej Adoracji. I pomyśleć, że
      takim babskim cymbałom, inne babskie tłumoki z kuratorium przyznają –
      najczęściej na podstawie stosu absurdalnych papierów - tytuły nauczyciela
      dyplomowanego !! Kompletny chlew ostatniej reformy ! Poza tym, szybko
      zrozumiałem, że z tymi - wyjącymi z samotności – starymi kaszalotami, nigdy
      nic nie wystrajkuję, bo one wszystkiego się boją. Boją się nawet wysikać w
      czasie lekcji, a co dopiero podjąć akcję strajkową ! Nie potrafią też
      skutecznie zdyscyplinować agresywnych bandziorów, którzy niszczą możliwość
      nauki normalnym uczniom. Te porąbane psycholożki, które bronią szkolnych
      chuliganów, są przecież samicami. Zapamiętajcie: z babskim inwentarzem nigdy
      nic się nie uda ! Nigdy !!! I rząd doskonale o tym wie i wykorzystuje to, bo
      nie czuje pistoletu strajkowego. Po prostu - taką tchórzliwą babską strukturę
      społeczną jak nauczycielki można olać moczem złocistym, a zaoszczędzone
      pieniądze przeznaczyć na podwyżki dla górników, aby ci drudzy nie przyjechali
      z kilofami. A więc najlepsi nauczyciele odchodzą (bądź nie przychodzą) i
      zapaść się pogłębia. Czyli po prostu generuje się błędne koło ! Dodatkowo,
      właśnie babskie i miękkie podejście do uczniów powoduje to, że oni często
      przepoczwarzają się w bezkarnych bandytów, którzy w najlepszym razie jedynie
      olewają nauczycieli, zamiast ich zwyczajowo wyzwać, a nawet pobić (co też się
      zdarza). Przykro mi pisać w ten sposób o byłych „koleżankach”, ale niestety ta
      brutalna prawda jest aż nadto widoczna. Powtarzam: główną przyczyną zła w
      oświacie jest to, że 95 % nauczycieli stanowią tchórzliwe babiszony o
      inteligencji ameby ! Każdy rozumny człowiek wie, że taki dramatycznie wysoki
      procent jest zjawiskiem właściwie patologicznym, które jak gdyby zakłóca
      „równowagę biologiczną” między nauczycielami a uczniami, na korzyść tych
      drugich. Nie mówiąc już o tym, że baby bez facetów po prostu głupieją w pokoju
      nauczycielskim. A niestety nic nie wskazuje na to, żeby rząd chciał stworzyć
      zachętę dla mężczyzn, aby podjęli pracę w szkole (a tutaj parytety
      rzeczywiście by się przydały). Dlatego ja, niedawno chętnie i czujnie
      spieprzyłem z oświatowego ringu (a raczej chlewu), jak Gołota w walce z
      Tysonem. Teraz pracuję jako informatyk i zarabiam ok. 5600 zł brutto.
      Pozdrawiam nauczycieli – facetów, którzy jeszcze gniją w szkole !

PS. Dla ścisłości i obiektywności dodam, że w tej nieszczęsnej byłej mojej
      szkole istniały dwie normalne nauczycielki (pozdrowienia dla Pani Ani i dla
      Pani Dagmary !). Ale to były niestety jedyne takie zacne kobiety, wśród
      pozostałych (około pięćdziesięciu) odrażających z wyglądu i z zachowania
      pasztetów.
      • Gość: ocet Święte słowa! IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.01.13, 22:55
        Nie pozostaje mi nic innego, jak tylko potwierdzić. Podobne były moje roczne obserwacje na praktykach.
      • angrusz1 Re: Druga strona medalu 22.01.13, 14:51
        "Były nauczycielu "

Masz sporo racji .

Takich idiotek jest sporo .

No ale kto odpowiada za taką selekcję do tego zawodu ?
        Kto ustalał pensje nauczycielskie przez lata ?
        A teraz kto przyjmuje do pracy ?
        Przecież teraz można przebierać i wybierać z kandydatów do pracy w szkole .
        To robią dyrektorzy .
        Dlaczego nie wybierają najlepszych ? Takiego mają " pecha " ?
        Czy po prostu zwykła korupcja wchodzi w grę ?
        • Gość: moni Re: Druga strona medalu IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.01.13, 19:40
          Może to nie korupcja, ja zauważyłam raczej, że dyrektorka (tak, to tez zazwyczaj kobieta) wybiera osoby dla niej wygodne, podporządkowane, nie sprawiające kłopotu. Muszą okazać trochę inicjatywy na zewnątrz (akcjonizm na pokaz) i dobrze odwalać papierkową robotę. Ich stosunek do uczniów, metody są zazwyczaj obojętne. Wyniki osiągane przez uczniów w nauce liczą się też na pokaz. Oczywiście i tu ważne - zdarzają się wyjątki, brylanty w szambie, jak to wyżej opisano.
    • ch00 Jest rozwiązanie - kamery 21.01.13, 21:19
      Wystarczy zamontować w klasach kamery i skończy się "przecież to aniołek, on nie mógł tego zrobić". Byłyby też od razu dowody w sprawach sądowych. Koszt nie jest duży, a daję głowę, że by pomogły.
    • Gość: zonkii a mnie nauczycielka naubliżała IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.13, 22:16
      używała słownictwa jak najgorszy menel i co miałam zrobić?
      musiałam szukać innej szkoły (zresztą z pożytkiem dla mnie), bo z wariatkami, to nie było sensu się użerać
      może nauczycielki najpierw popatrzą na siebie
    • Gość: Nauczycielka Nauczycielka: Gimnazjum to piekło i nikt nie re... IP: *.dynamic.mm.pl 22.01.13, 13:21
      Najłatwiej powiedzieć, że nauczyciele są do kitu i nie potrafią rozmawiać z młodzieżą. Kiedy byłam na urlopie macierzyńskim poproszono o zastępstwo za mnie emerytowaną nauczycielkę, kiedy wróciłam, ta doświadczona nauczycielka powiedziała: więcej mnie nie proście, ja już się do tego nie nadaję...
      A czy studentów uczą jak rozmawiać z trudną młodzieżą?? W gimnazjach powinni przede wszystkim pracować mężczyźni (nie chłopcy...) i ludzie po resocjalizacji, psychologii, a nie tylko po studiach pedagogicznych.
      A na koniec... w naszych szkołach brakuje prawdziwych DYREKTORÓW, którzy staliby murem za nauczycielem, wtedy zarówno uczeń, jak i rodzic, wiedziałby gdzie jest jego miejsce... Bo problem z dziećmi, wynika przede wszystkim z braku szacunku do nauczycieli ze strony rodziców. Gdyby rodzice słuchali tego, co mówią nauczyciele, a nie ślepo wierzyli swoim "aniołkom" i nie traktowali nauczycieli jak wrogów, byłoby na pewno łatwiej dojść do źródła problemów.
      A może zaproponować naszym władzom obowiązek uczestniczenia rodzica w jednym całym dniu w semestrze na lekcjach razem ze swoją pociechą?? Może wtedy zaczęliby doceniać pracę nauczycieli i współpracować z nimi (przede wszystkim dla swojego i dziecka dobra).
      • Gość: zonkii Re: Nauczycielka: Gimnazjum to piekło i nikt nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.13, 14:11
        myślę, że ten dzień rodziców w szkole to dobry pomysł, może wtedy by się za was szanowne ciało rodzicie ostro wzięli, bo paniusi się wydaje, że rodzice to głupki, a paniusia mądra, oj mogłaby się paniusia zdziwić

nauczyciel ma pracować, a nie rządzić, szkoła jest po to żeby nauczać dzieci, a nie po to, żeby nauczyciele mieli pracę i mogli się wyżywać
    • Gość: monika Nauczycielka: Gimnazjum to piekło i nikt nie re... IP: *.ghnet.pl 22.01.13, 14:19
      To prawda, że dzieci i młodzież coraz śmielej odzywaja sie do nauczycieli, kpią z nich i ublizają. Ja pracuję w szkole sredniej i mam troche zajęć na uczelni i słuchajcie, wcale tam nie jest lepiej. Student jest pretensjonalny, spoźnia się, opuszcza zajęcia, a potem domaga się zaliczenia, często z tekstem 'czy moge napisać dzisiaj kolosika, bo inne przedmioty juz załatwiłem....' Arogancja i brak kultury. 20 lat temu gdyby się powiedziało 'kolosik' do profesora, to człowiek by musiał rok powtarzać. Skoro tacy studenci nie potrafią się zachowac, to czego od dzieci wymagac? Rodzice zakładają, że szkoła wychowa je za nich. A co ten nauczyciel ma zrobić, jak ma na zajęciach 20-stu i więcej uczniów-często prowokatorów. W grupie 'kozak', a w domu 'takie grzeczne dziecko'? Rodzic w domu, zamiast paskiem przylac, to idzie do szkoły i jeszcze nauczyciela ochrzania.

Gimnazja, zwłaszcza rejonówki, to przekleństwo dla nauczycieli. Coraz częściej rozsądni rodzice, jeśli ich stac, wolą zapłacic za katolickie gimnazjum, gdzie tez sa problemy, ale przynajmniej poziom przemocy jest minimalny.
      • Gość: zonkii nie ma to jak katolickie gimnazjum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.13, 15:48
        wyliżą kolanka dyrektorowi, poczołgają się przed nim, to i mają załatwione od razu przygotowanie do życia w rodzinie i społeczeństwie... na kolana i lizać :D
      • Gość: monia Znowu uproszczenie IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.01.13, 09:50
        Na uczelniach na świecie panuje luz i dość koleżeńskie stosunki miedzy „ciałem naukowym” a studentami – nikomu to nie przeszkadza. Nie jest ważne też odbębnianie i odsiadywanie godzin na wykładach, czy ćwiczeniach, na których paniusia magister, zajęta swoją arcyważną pracą doktorską serwuje studentom od lat te same ksera i wielokrotnie przemieloną i wypluta tzw „wiedzę”. W świecie liczy się jakość wykładowcy i za to się go ceni, że stymuluje ludzi do myślenia, krytycyzmu, zachęca do pytań i wątpliwości. Paniusiom się nie chce, to i studentom się nie chce. Chore to, jak i prawie cały chory system edukacyjny w Polsce.
        Co do katolickich gimnazjów, to proszę bardzo, tylko nie za publiczne pieniądze!!!!
        • Gość: Jadwiga Re: Znowu uproszczenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.13, 11:00
          No nie powiedziałabym, żeby był "luz". Luz jest przede wszystkim w filmach. Na renomowanych uczelniach jest dyscyplina i konsekwencja za nieprzestrzeganie regulaminów. W Polsce regulaminy łamie się a uczelnie udają, że problemu nie ma.
          Ps. Moja córka studiuje w Heidelbergu i musi się uczyć, a do profesorów wszyscy mają szacunek. Więc nie wiem, skąd ten "luz".
          • Gość: monia Re: Znowu uproszczenie IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.01.13, 19:06
            A z wieloma to profesorami ma polski student do czynienia? Paniusia, która opisała sytuację pracuje w szkole średniej i dorabia z doskoku na uczelni. Właśnie takie niedouczone larwy, różne panie magister i "moechtegern" - doktorantki traktują studentów jako zło konieczne, bo jakieś godziny trzeba odbębnić, a pieniądze niezłe są. Taka osoba i jej podobne nigdy by na zadnym niemieckim uniwersytecie nie miałyby prawa pracować ze studentami. A przed profesorami to się w Polsce stoi na baczność, przynajmniej tak to było na uniwerku we Wrocławiu i w Poznaniu. Szacunek w stosunku do ludzi na poziomie jest rzeczą najzupełniej naturalną i nie słyszałam nigdy w tej materii narzekania ze strony polskiego profesora, czy doktora z dorobkiem naukowym. To że na uczelnie trafia niezbyt udany "materiał", ludzie często niesamodzielni, pozbawieni inicjatywy i chęci do nauki, to już niestety rezultat 12 lat skisłej edukacji w polskich szkołach. Jeszcze co do uczelni polskich...ostatnio opublikowano dane dotyczący prac specjalistycznych produkowanych przez "ciała naukowe"...wyniki są katastrofalne, jesteśmy dnem Europy!
    • angrusz1 Tak będzie dopóki 22.01.13, 14:46
      oświata będą rządzić tzw postepaki , czyli ci od " postępowej " , " nowoczesnej " oświaty .

Pora tych postępaków odsunąć od władzy .
      • Gość: ocet Re: Tak będzie dopóki IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.01.13, 17:32
        W Polsce nie ma ani postępowej, ani klasycznej oświaty. Panuje bylejakość i konformizm. Tak po stronie nauczycieli jak i uczniów.
    • Gość: zonkii dobrze, że wam dzieciaki dają w kość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.13, 15:54
      jak czytam to co wypisują tu nauczyciele, jakby to oni mogli, jak nie mogą, to wcale mi was nie żal, dobrze, że wam dzieciaki dają w kość, bo na nic więcej nie zasługujecie lenie patentowane, jak wam się praca nie podoba, to poszukajcie sobie innej, a nie grzejecie się na ciepłych posadkach i jeszcze pretensja

nie jest to skierowane do wszystkich nauczycieli, bo ja pamiętam wspaniałych, naprawdę, mądrych, sensownych, ale niestety pamiętam też zwykłych leni, obiboków i psycholi, a tu na forum takich wysyp
      • Gość: Do zonkii Re: dobrze, że wam dzieciaki dają w kość IP: *.dynamic.mm.pl 22.01.13, 17:57
        Zonkii -jak się Ciebie słucha,a właściwie czyta, to odnosi się wrażenie, że Ty albo żadnych szkół nie pokończyłeś, albo ciągnąłeś na samych dwójach... Stąd ten żal i wrogość do nauczycieli... Już w podstawówce się na Tobie poznali... potem szkoła zasadnicza... i na kuroniówkę... Żal...
        • Gość: moni Re: dobrze, że wam dzieciaki dają w kość IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.01.13, 19:31
          Na kuroniówce kończą ci, którzy się na takich (w większości miernych) nauczycieli zdają. W życiu osiąga się coś właśnie WBREW szkółce i paniusiom, które chcą by je nauczycielami.. pedagogami zwać:p
        • Gość: zonkiii Re: dobrze, że wam dzieciaki dają w kość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.13, 21:27
          wielu nauczycieli marzy, żeby dzieciom zmarnować życie, to ich czasem główny cel, zniszczyć kogoś... reforma szkoły powinna polegać na badaniach psychiatrycznych nauczycieli, zbadać i psychopatów i sadystów wyrzucić, zaraz skończyłyby się problemy z agresją w szkole
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka