Dodaj do ulubionych

Tak się bawi, tak się bawi kortowo [zdjęcia z p...

IP: *.adsl.inetia.pl 23.05.13, 14:08
Dziwne są zwyczaje studenckie. Z chodnika oglądałem start przemarszu na Piłsudskiego. Wypitą puszkę rzuca się pod nogi. Pustą torebkę rzuca się pod nogi. Folijkę po batonie rzuca się pod nogi. Nie idzie o to, że ktoś za nimi idzie i to sprząta. Za tydzień kortowiady nie będzie. A takie zwyczaje pozostaną. Słoma ...
Obserwuj wątek
    • Gość: olsz Tak się bawi, tak się bawi kortowo [zdjęcia z p... IP: *.olsztyn.mm.pl 23.05.13, 14:10
      Ochlejada... i znowu, jak co roku, miasto zamieni się w jeszcze większy smietnik. A do tego wszystkiego dojdą rzesze napitych studentów i licealistów, przyjezdne i miejscowe byd... Strach po ulicach chodzić bo rozłazi się to pijane towarzystwo po całym mieście i zaczepia ludzi, wymiotują w autobusach, sikają w miejscach publicznych, taplają się w błocie na "górce kortowskiej". Z roku na roku poziom niższy i niższy. Studenci nie reprezentują sobą już nic, ale żeby nie uogólniać to ci, którzy cokolwiek sobą reprezentują, nie biorą udziału w tym zbiorowym upijaniu się i szczęśliwie się z tym nie identyfikują.
      Kortowiada to żadna promocja miasta, raczej przykład co może zrobić napita tłuszcza (ciekawe ile będzie interwencji policji, pogotowia, straży miejskiej - za publiczne pieniądze oczywiście).
      A teraz czas na ataki obrażonych "studentów" - ochlejtusów.
      • guch Re: Tak się bawi, tak się bawi kortowo [zdjęcia z 23.05.13, 14:51
        Jestem absolwentką i niestety muszę się zgodzić, że stan upojenia i rozbestwienia alkoholowego z roku na rok wzrasta.
      • Gość: olo świętoszek sie odezwał IP: 213.184.22.* 23.05.13, 15:10
        tyle tylko że 1/3 Olsztyna żyje z tych studentów i to już ci nie przeszkadza
        • Gość: gosc Re: świętoszek sie odezwał IP: *.olsztyn.mm.pl 23.05.13, 15:20
          A co to ma do tego, że zachowują się jak bydło? Słoma z butów wystaje i chamstwo wszechobecne? To tak jak menele, którzy pija tanie wino...też ktoś z nich żyje, bo ktoś to wino wyprodukował, a kto inny sprzedał. To żaden argument, że "ktoś z nich żyje". To nie powód, żeby tolerować zezwierzęcenie. Wstyd, bałagan i chamstwo, nieuctwo i krętactwo. To co przynoszą aktualni studenci. Ministerstwo płaci uczelni "od łebka" więc biorą wszystkich jak leci...prawda w oczy kole nie?
    • jan_b_ziemi Ale dobrze, że było objaśnienie 23.05.13, 15:24
      "Tak się bawi, tak się bawi Kortowo [ZDJĘCIA z parady]. Zaczęła się Kortowiada"
      Już się obawiałem, że to atak aktywistów Femenu na Piotrka Drwala i jego tartak.
      A tak poza tym czemu Kortowo się nie bawi w Kortowie, tylko rozłazi się po całym mieście?
      • Gość: hehe Re: Ale dobrze, że było objaśnienie IP: *.olsztyn.mm.pl 23.05.13, 15:31
        Żeby śmiecić, haftować, brudzić i bluzgać gdzie popadnie. Żeby zaczepiać ludzi i w upojeniu upadać gdzie popadnie. Och i żeby pokazać "kulturę studencką"...
    • Gość: Wandeczka Tak się bawi, tak się bawi kortowo [zdjęcia z p... IP: *.uwm.edu.pl 23.05.13, 15:37
      Drodzy malkontenci. Jesli srednio raz na dwa tygodnie burdy miejskie urzadzaja bandyci zwani szumnie kibicami stomilu, kiedy miasto jest zablokowane procesjami i pochodami zwiazkowymi, nie przeszkadza to tak, jak zabawa studentow. Zazdroscicie? Wyjdzcie na dwor i odetchnijcie swiezym powietrzem dewoci...
      • jan_b_ziemi @wandeczka 23.05.13, 15:46
        A co Pani Madżister mają dewoci z tym wspólnego? Znowu jakiś antykatolicki wypadzik na forum szykujemy? Ludność cywilna po prostu kontestuje to domniemane święto młodości, które de facto jest tylko kolejną okazją do chlania ponad miarę (o rozdawnictwie kondomów nie wspominam, bo przecież wiadomo, że dobry seks to absolutny atrybut i przywilej młodzieży akademickiej :)
      • Gość: eee? Re: Tak się bawi, tak się bawi kortowo [zdjęcia z IP: *.olsztyn.mm.pl 23.05.13, 15:58
        Za kibicami i i procesjami też nie przepadam (procesje przynajmniej nie przyczyniają się do burd). Mnie zabawa studentów nie przeszkadza, mnie przeszkadza ich bydlęce zachowanie. Nie, nie zazdroszczę nikomu chamstwa i "wiochy".
    • Gość: mikey Tak się bawi, tak się bawi kortowo [zdjęcia z p... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.13, 16:10
      a te dziesiątki sikających studentów i studentek pod olsztyńskim sądem na oczach przechodniów. Kultura poniżej nocnika
    • Gość: kortowiada Tak się bawi, tak się bawi kortowo [zdjęcia z p... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.13, 18:38
      a ja mam zdjęcia mojego ojca z juwenaliów w olsztynie jeszcze za czasów wsr - tak samo wyglądali i tak samo się bawili. z dzieciństwa też pamiętam przemarsze przebierańców ulicą warszawską i krzyki i pijaństwa i wesołe śpiewy, a były to lata 80-te, czyli czas młodości dzisiejszych malkontentów. więcej luzu, przecież to 3 dni w roku.
      • Gość: gość Re: Tak się bawi, tak się bawi kortowo [zdjęcia z IP: *.olsztyn.mm.pl 23.05.13, 22:56
        No rzeczywiście, za szczanie przed sądem dostaliby pałami i koniec. A dzisiaj widziałem ten "kwiat" oddający mocz przed sądem i po bramach. Nawalonych jak ruskie plecaki, chodzących przez miasto "studentów" pożal się...ech! Hołota i tyle.
      • jan_b_ziemi A na jakim to WUM-Lu było? 23.05.13, 23:19
        W latach 80tych to akurat jedyne spędy studentów to na pochód pierwszomajowy były dziecko. Ci co w tamtych latach tak dokazywali wesoło na ulicach to mieli napisy ZOMO i raczej nie studiowali.
        • Gość: kortowiada Re: A na jakim to WUM-Lu było? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.13, 14:43
          juwenalia były na WSR (mam piękne zdjęcia ojca przebranego za kowboja:)), były na ART i są na UWM, taka jest tradycja żaków (vide niedawny artykuł o studentach wandalach z XVII wieku we wrocławskim kościele). to tylko cztery dni, chyba dacie radę wytrzymać?
          • Gość: oO Re: A na jakim to WUM-Lu było? IP: *.dynamic.mm.pl 24.05.13, 18:03
            Wytrzymać się da, ale nie trzeba tolerować bydła, chamstwa, hołoty. To, że juwenalia są, nikogo nie usprawiedliwia. Zamykać i karać mandatami za sikanie czy picie w miejscu publicznym, za bluzgi. Zamykać w izbach wytrzeźwień i dawać takie mandaty, że następnym razem to bydło pomyśli co robi.
    • Gość: rumcajs Tak się bawi, tak się bawi kortowo [zdjęcia z p... IP: 88.220.127.* 23.05.13, 22:41
      To jest żenujące - tłum studentów - każdy idzie z puszką w ręku przez miasto. Czy nie mogliby się powstrzymać do momentu wkroczenia do Kortowa i chociaż przez chwilę godnie się prezentować? Przecież czeka ich kilka dni chlania, więc te kilka godzin chyba można wytrzymać, a i nie musieliby sikać po krzakach i bramach jak zwierzęta
      • Gość: Korek Re: Tak się bawi, tak się bawi kortowo [zdjęcia z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.13, 07:10
        No i jak tu nie nieść puszki z piwem, nawet gdyby ono nie smakowało. Taki styl, poza.
        Ze studentami (studentkami-co bardziej rażące) mam codziennie styczność w autobusie. Tylko k...., k.... i pier...e. Kiedyś elita (4 % młodzieży na studiach), dzisiaj dno. Nie ma selekcji.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka