Dodaj do ulubionych

gdzie zjeść obiad

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.04, 12:53
Gdzie mogę zjeść dobry obiad i może gdzie godne polecenia jedzenie z dostawą
do domu?
Obserwuj wątek
    • Gość: opium Re: gdzie zjeść obiad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.04, 19:45
      unikaj "przystani" tego mafioso kicermanna, bo tam kelnerzy plują do jedzenia.
      • Gość: BleBle Re: gdzie zjeść obiad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.04, 20:12
        Gość portalu: opium napisał(a):

> unikaj "przystani" tego mafioso kicermanna, bo tam kelnerzy plują do jedzenia.

Ale, mimo wszystko, jadzenie jest tam niezłe...
      • paaaaat Re: gdzie zjeść obiad 04.08.04, 22:54
        Gość portalu: opium napisał(a):

> unikaj "przystani" tego mafioso kicermanna, bo tam kelnerzy plują do jedzenia.
        czemu mafioso?
    • Gość: BleBle Re: gdzie zjeść obiad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.04, 20:16
      Gość portalu: wlodek napisał(a):

> Gdzie mogę zjeść dobry obiad i może gdzie godne polecenia jedzenie z dostawą
      > do domu?

Z tego co wiem, to podobno dostawę do domu zapewniaja w Telepizzie
      • midar1 Re: gdzie zjeść obiad 03.08.04, 17:51
        Aleście nabajtlowali! Myślałem, że wypisaliście całą litanię przydatnych
        adresów, a tu dowiaduję się, że poza lasami i dziuplą, to najbliższa
        dobra/tania kuchnia jest w Sząbruku! Ja jadam w Baccalarium lub "U Michała" (w
        Kortowie), a czasem w tej arabskiej knajpce w Realu. Wszystko to jest chyba
        trochę droższe niż Dziupla (wychodzi ok. 20 zł za obiad, ale porcje są dość
        potężne, zwłaszcza w tym Realu). Lasy będę musiał jeszcze przetestować.
        • Gość: BleBle Re: gdzie zjeść obiad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.04, 18:45
          midar1 napisał:

> Aleście nabajtlowali! Myślałem, że wypisaliście całą litanię przydatnych
          > adresów, a tu dowiaduję się, że poza lasami i dziuplą, to najbliższa
          > dobra/tania kuchnia jest w Sząbruku!

Czy ona jest akurat tania to nie wiem, ale mi smakuje.
          I o to chodzi !!!
    • Gość: BleBle Re: gdzie zjeść obiad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.04, 20:32
      Ponieważ trafiło na bardzo głodnego w tym momencie, nie mogę przejśc obojętnie
      nad tym wątkiem i nie skomentowac go w kilku postach.
      Ten post będzie jednak specjalny.
      Chcialbym zapytać, czy był ktos ostatnio w restauracji "Stella" i miał okazje
      zapoznać sie z jej menu, w tym rownież organoleptycznie?
      Dla niezorientowanych informacja, iz restauracji "Stella" prózno szukac w
      najblizszej okolicy olsztyńskiej Starówki, lecz raczej na peryferiach i to tych
      niekoniecznie najblizszych...
      • Gość: rita Re: gdzie zjeść obiad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.04, 20:56
        ja jednak proponuję zjeść objadek w Barze "Dziupla" na Starówce, przejść sie
        Starówką i wrócić na kolację również do Dziupli.
        Uprzedzając następne pytanie, to śniadanie tez można zjeść w Dziupli :)

po dobrym wysiłku fizycznym , kazde danie smakuje :)
        • giga5 Re: gdzie zjeść obiad 29.07.04, 21:33
          Tak, Stella jest super
          Byłam tam na przyjęciu weselnym
          I wcale nie tak daleko od Olsztyna
          Kierunek - Tomaszkowo:)
          • Gość: BleBle Re: gdzie zjeść obiad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.04, 21:38
            giga5 napisała:

> Tak, Stella jest super

Tez mi sie tam podobało. Byłem poxnym wieczorem, o zachodzie slońca.
            Całkiem niezłe klimaty..
            I całkiem smaczne jedzenie (ryby)
            • Gość: rita Re: gdzie zjeść obiad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.04, 21:39
              pstrągi ?
              • Gość: BleBle Re: gdzie zjeść obiad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.04, 21:52
                Gość portalu: rita napisał(a):

> pstrągi ?

Tak, z rusztu.
                Pycha!!!
                • Gość: rita Re: gdzie zjeść obiad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.04, 21:56
                  ponoć ryb stawowych się nie je, ponieważ mają tasiemce, tylko morskie mozna
                  jeść.
                  BB jak tak lubisz jeść to ile ważysz ???????? ;)))))))))))
                  • Gość: BleBle Re: gdzie zjeść obiad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.04, 22:13
                    > BB jak tak lubisz jeść to ile ważysz ???????? ;)))))))))))

Spokojnie. BMI mam jak najbardziej w normie....
            • giga5 Re: gdzie zjeść obiad 29.07.04, 21:39
              podają tam pyszne dania
              a nocą jest pięknie
              oświtlone molo....
              • Gość: rita Re: gdzie zjeść obiad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.04, 21:47
                poptrzcie, niewiedziałam o takiej jadłodajni - musi byś tam ślicznie, poprosze
                suda, to zrobi zdjęcia
                • thor_tr Re: gdzie zjeść obiad 29.07.04, 22:02
                  Bardzo dobre obiady są w barze mieszczącym się w budynku Dyrekcji Lasów
                  Państwowych na ul.Kościuszki(naprzeciwko hotelu Warminskiego).
                  Za niecałe 10 zł można mieć naprawdę smaczny dwudaniowy obiadek.Polecam.
                  • Gość: rita Re: gdzie zjeść do BB IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.04, 22:12
                    BB , podaj uprzejmie ten adres Stelli

przepraszam za pytanie o wagę, nie powinnam , jak kobiety nie pyta sie o wiek
                    • Gość: BleBle Re: gdzie zjeść do BB IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.04, 22:18

> BB , podaj uprzejmie ten adres Stelli
                      >

Hehe, miała to być moja tajemnica, aby mi nikt tego smakowitego menu nie wyjadł.
                      No ale dobrze, nie będę aż takie skąpiradło.
                      Restauracja "Stella" Sząbruk - Siła nad Jeziorem Wulpińskim.
                      • Gość: rita Re: gdzie zjeść IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.04, 22:42
                        a gdy sie milczy, milczy, to apetyt rośnie wilczy :)
                        • Gość: BleBle Re: gdzie zjeść IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.04, 22:49

> a gdy sie milczy, milczy, to apetyt rośnie wilczy :)

Juz nie jestem głodny....
    • Gość: BleBle Re: gdzie zjeść obiad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.04, 21:19
      Ech... Własnie wróciłem ze "Stelli"
      Kolacja była super !
      • Gość: rita Re: gdzie zjeść obiad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.04, 21:37
        jadlodajnię sobie z niej zrobiłeś ?
        z kim tak chodzisz i czy masz upust dla stałego klienta - ha, ha
        • Gość: BleBle Re: gdzie zjeść obiad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.04, 21:48
          > z kim tak chodzisz
          zawsze ktoś się znajdzie

czy masz upust dla stałego klienta - ha, ha
          własnie nad tym pracuję...
          • Gość: rita Re: gdzie zjeść obiad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.04, 21:51
            pewnie żona żle gotuje :)

opłaca Ci sie taki kawał jeśdzić na objadek ?
            • Gość: BleBle Re: gdzie zjeść obiad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.04, 21:55

> pewnie żona żle gotuje :)

:):):) :O)
              >
              > opłaca Ci sie taki kawał jeśdzić na objadek ?

jaki kawał??? Toz to pieszo można spacerkiem sie przejść...
              • Gość: rita Re: gdzie zjeść obiad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.04, 22:00
                po prostu nie lubisz myć naczyń po jedzeniu
                kiedy bedziesz w Krakowie ?
                • Gość: BleBle Re: gdzie zjeść obiad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.04, 22:12

> po prostu nie lubisz myć naczyń po jedzeniu
                  He he, rzeczywiście. Ale znalazłem na to sposób: mam zmywarkę...
                  > kiedy bedziesz w Krakowie ?
                  W drugiej połowie sierpnia, jeżeli Was na tym tam południu woda nie zaleje do
                  tego czasu...
                  • Gość: rita Re: gdzie zjeść obiad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.04, 22:21
                    woda nas nie zaleje, już sie wypogodziło
                    mamy bójną roślinnośc tego roku i deszcze niespokojne
                    a dlugo będziesz w Krakowie ?
                    • Gość: BleBle Re: gdzie zjeść obiad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.04, 22:27
                      > woda nas nie zaleje, już sie wypogodziło
                      to brzmi optymistycznie
                      > > a dlugo będziesz w Krakowie ?
                      > a dlugo będziesz w Krakowie ?
                      Raczej nie, wpadne prawdopodobnie tylko przejazdem na 2, góra 3 dni, aby troche
                      pooddychać tym klimatem, odwiedzić pare miejsc w tym również tych, gdzie można
                      dobrze zjeść i pojechać dalej...
                      W sumie byłem już w tym roku w Krakowie, bywam tam zresztą stosunkowo często,
                      podobnie zresztą jak w innych miejscach...
                      • Gość: rita Re: gdzie zjeść obiad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.04, 22:30
                        czy trajktujesz Kraków jako osrodek klimatyxzacyjny i uzdrowisko ze względu na
                        ten smog krakowski, który wisi ?

• Gość: BleBle Re: gdzie zjeść obiad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.04, 22:43

> czy trajktujesz Kraków jako osrodek klimatyxzacyjny i uzdrowisko

No, niezupełnie. Mały misunderstanding nastapił..
                          Wyrażając się "pooddychać tym klimatem" miałem raczej na myśli klimat
                          kulturalny i historyczny miasta i byla to pewnego radzaju przenośnia.
                          Do prawdziwego oddychania, prawdziwym klimatem mam inne miejsca....
                          • Gość: rita Re: gdzie zjeść obiad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.04, 22:45
                            nadmorski kolobrzeski
                            to kiedy bedziesz w Kołobrzegu ?
                            • Gość: BleBle Re: gdzie zjeść obiad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.04, 22:48

> nadmorski kolobrzeski
                              > to kiedy bedziesz w Kołobrzegu ?

He he he he he.....
                              Właśnie wróciłem w ubiegła niedzielę póxnym wieczorem. Byłem tam w weekend...
                              • Gość: rita Re: gdzie zjeść obiad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.04, 22:53
                                jutro też weekend, moze pojedziesz - pogoda doskonala

a w Krakowei jaka restauracja tak dobrze Cie żywi ?
                                • Gość: rita Re: gdzie zjeść obiad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.04, 23:04
                                  muszę lecieć - dobranoc
                                • Gość: BleBle Re: gdzie zjeść obiad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.04, 23:12

> jutro też weekend, moze pojedziesz - pogoda doskonala
                                  Jutro niestety nigdzie nie jade. Nadrabiam zaległości w domu. Za to za tydzień
                                  to i owszem i to na dłużej bo mam... uuurloooop!

> a w Krakowei jaka restauracja tak dobrze Cie żywi ?

Hm, Kraków to jest problem, bo tam roku nie starczy by wszystkie przybytki
                                  sztuki kulinarnej poznac...
                                  Ale ogólne wnioski są raczej takie, że podnosi się poziom Hawełki (na Rynku
                                  Głównym) a spada "Wierzynka" (róg Rynku i Grodzkiej). Ponadto nieźle karmia na
                                  Brackiej "CK Dezerter" i przy Rynku "Szara". Poza tym "Amadeus","POd Różą",
                                  kilka dobrych knajp jest na Szerokiej (Kazimierz), ale dokładnie nie pamietam
                                  nazw, poza tym "Gospoda u Zdzicha" he he, przy Rynku, czy "Copernicus" pod
                                  samym Wawelem.
                                  Wiesz, ja duzo jem jak podróżuję i knajpy zmieniam jak rękawiczki, bo nie lubie
                                  ciągle tego samego, chyba że coś mi się szczególnie podoba.....
                                  Acha, a jeszcze na Karmelickiej jest taki niepozorny bar rybny.......... .

• Gość: rita Re: gdzie zjeść obiad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.04, 21:27
                                    musze przyznać, że znasz Kraków lepiej niż ja, pewnie dlatego , ze Ty
                                    podrózujesz , a ja siedzę w domu - jedynie chodze do stałych dobrych knajpek,
                                    tak sie jakoś przyzwyczajam, że nie zmieniam i nasza forumowska knajpa to Tacco
                                    na Poselskiej w piwnicach, chociaż Kazimierz też dobry, ale tylko na piwo
                                    • Gość: BleBle Re: gdzie zjeść obiad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.04, 22:45
                                      Staram się po prostu poznać jak najwięcej nowych miejsc. Bywa też, że do
                                      niektórych z nich wracam kilkakrotnie, jak w przypadku krakowskich knajp bylo z
                                      Hawełką, Wierzynkiem czy Dezerterem...
                                      W Tacco niestety nie byłem, ale na pewno przechodziłem obok, bo to chyba gdzieś
                                      niedaleko Wawelu.....
                                      A pachnie mi ona kuchnia meksykańską, zgadza się???
                                      • Gość: rita Re: gdzie zjeść obiad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.04, 21:08
                                        zgadza się , kuchnia meksykańska i piwo corona, ale atmosfera i klimat jest
                                        dobry, najpiękniejszy jest ciąg piwnic. Na Kanoniczej jest też ponoć świetnie -
                                        Chlopskie jadlo - można pojeśc do woli :)
                                        Czyli w Krakowie sie nie zgubisz, a w Kołobrzegu gdzie jadasz ?
                                        • giga5 Re: gdzie zjeść obiad 01.08.04, 21:28
                                          Chłopskie jadło. tak byłam tam,
                                          podają pyszny smalec oczekującym na obiad:)
                                          pierogi pycha,
                                          polecam
                                          • Gość: rita Re: gdzie zjeść obiad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.04, 21:50
                                            ha, ha - popatrz, popatrz , a ja tam nie byłam jeszcze :)
                                            dobranoc

mam duże krakowskie zaległości
                                            • giga5 Re: gdzie zjeść obiad 01.08.04, 21:54
                                              Wpadnij koniecznie,
                                              dobranoc Rita, milego jutrzejszego dnia:)
                                              • Gość: mikolaj7 Re: gdzie zjeść obiad-skad wy macie szmal na obzar IP: *.skane.se 03.08.04, 03:51
                                                • Gość: giga Re: gdzie zjeść obiad-skad wy macie szmal na obza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.04, 11:37
                                                  Pracujemy(mamy to szczęście)
                                                  :)
                                                  • Gość: mikolaj7 geje kelnerzy pluja do talerzy,uwaga!!!!!!!!!!!!!1 IP: *.skane.se 04.08.04, 02:03
    • lecart Re: gdzie zjeść obiad 05.08.04, 12:33
      A ja poelcam obiad w restauracji "Staromiejska" a to dlatego ze pracuje tam od
      poczatku sierpnia i wiem ze jedzenie jest naprawdę smaczne i świeże. Tylko
      szkoda, ze nie na kazdy portfel.
      • sola28 Re: gdzie zjeść obiad 06.08.04, 16:58
        Po niedawnej wizycie miałam wrażenie, że czas zatrzymał się tam ponad 20 lat
        temu :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka