Gość: wlodek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.04, 12:53 Gdzie mogę zjeść dobry obiad i może gdzie godne polecenia jedzenie z dostawą do domu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: opium Re: gdzie zjeść obiad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.04, 19:45 unikaj "przystani" tego mafioso kicermanna, bo tam kelnerzy plują do jedzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BleBle Re: gdzie zjeść obiad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.04, 20:12 Gość portalu: opium napisał(a): > unikaj "przystani" tego mafioso kicermanna, bo tam kelnerzy plują do jedzenia. Ale, mimo wszystko, jadzenie jest tam niezłe... Odpowiedz Link Zgłoś
paaaaat Re: gdzie zjeść obiad 04.08.04, 22:54 Gość portalu: opium napisał(a): > unikaj "przystani" tego mafioso kicermanna, bo tam kelnerzy plują do jedzenia. czemu mafioso? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BleBle Re: gdzie zjeść obiad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.04, 20:16 Gość portalu: wlodek napisał(a): > Gdzie mogę zjeść dobry obiad i może gdzie godne polecenia jedzenie z dostawą > do domu? Z tego co wiem, to podobno dostawę do domu zapewniaja w Telepizzie Odpowiedz Link Zgłoś
midar1 Re: gdzie zjeść obiad 03.08.04, 17:51 Aleście nabajtlowali! Myślałem, że wypisaliście całą litanię przydatnych adresów, a tu dowiaduję się, że poza lasami i dziuplą, to najbliższa dobra/tania kuchnia jest w Sząbruku! Ja jadam w Baccalarium lub "U Michała" (w Kortowie), a czasem w tej arabskiej knajpce w Realu. Wszystko to jest chyba trochę droższe niż Dziupla (wychodzi ok. 20 zł za obiad, ale porcje są dość potężne, zwłaszcza w tym Realu). Lasy będę musiał jeszcze przetestować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BleBle Re: gdzie zjeść obiad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.04, 18:45 midar1 napisał: > Aleście nabajtlowali! Myślałem, że wypisaliście całą litanię przydatnych > adresów, a tu dowiaduję się, że poza lasami i dziuplą, to najbliższa > dobra/tania kuchnia jest w Sząbruku! Czy ona jest akurat tania to nie wiem, ale mi smakuje. I o to chodzi !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BleBle Re: gdzie zjeść obiad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.04, 20:32 Ponieważ trafiło na bardzo głodnego w tym momencie, nie mogę przejśc obojętnie nad tym wątkiem i nie skomentowac go w kilku postach. Ten post będzie jednak specjalny. Chcialbym zapytać, czy był ktos ostatnio w restauracji "Stella" i miał okazje zapoznać sie z jej menu, w tym rownież organoleptycznie? Dla niezorientowanych informacja, iz restauracji "Stella" prózno szukac w najblizszej okolicy olsztyńskiej Starówki, lecz raczej na peryferiach i to tych niekoniecznie najblizszych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: gdzie zjeść obiad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.04, 20:56 ja jednak proponuję zjeść objadek w Barze "Dziupla" na Starówce, przejść sie Starówką i wrócić na kolację również do Dziupli. Uprzedzając następne pytanie, to śniadanie tez można zjeść w Dziupli :) po dobrym wysiłku fizycznym , kazde danie smakuje :) Odpowiedz Link Zgłoś
giga5 Re: gdzie zjeść obiad 29.07.04, 21:33 Tak, Stella jest super Byłam tam na przyjęciu weselnym I wcale nie tak daleko od Olsztyna Kierunek - Tomaszkowo:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BleBle Re: gdzie zjeść obiad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.04, 21:38 giga5 napisała: > Tak, Stella jest super Tez mi sie tam podobało. Byłem poxnym wieczorem, o zachodzie slońca. Całkiem niezłe klimaty.. I całkiem smaczne jedzenie (ryby) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: gdzie zjeść obiad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.04, 21:39 pstrągi ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BleBle Re: gdzie zjeść obiad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.04, 21:52 Gość portalu: rita napisał(a): > pstrągi ? Tak, z rusztu. Pycha!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: gdzie zjeść obiad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.04, 21:56 ponoć ryb stawowych się nie je, ponieważ mają tasiemce, tylko morskie mozna jeść. BB jak tak lubisz jeść to ile ważysz ???????? ;))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BleBle Re: gdzie zjeść obiad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.04, 22:13 Gość portalu: rita napisał(a): > BB jak tak lubisz jeść to ile ważysz ???????? ;))))))))))) Spokojnie. BMI mam jak najbardziej w normie.... Odpowiedz Link Zgłoś
giga5 Re: gdzie zjeść obiad 29.07.04, 21:39 podają tam pyszne dania a nocą jest pięknie oświtlone molo.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: gdzie zjeść obiad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.04, 21:47 poptrzcie, niewiedziałam o takiej jadłodajni - musi byś tam ślicznie, poprosze suda, to zrobi zdjęcia Odpowiedz Link Zgłoś
thor_tr Re: gdzie zjeść obiad 29.07.04, 22:02 Bardzo dobre obiady są w barze mieszczącym się w budynku Dyrekcji Lasów Państwowych na ul.Kościuszki(naprzeciwko hotelu Warminskiego). Za niecałe 10 zł można mieć naprawdę smaczny dwudaniowy obiadek.Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: gdzie zjeść do BB IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.04, 22:12 BB , podaj uprzejmie ten adres Stelli przepraszam za pytanie o wagę, nie powinnam , jak kobiety nie pyta sie o wiek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BleBle Re: gdzie zjeść do BB IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.04, 22:18 Gość portalu: rita napisał(a): > BB , podaj uprzejmie ten adres Stelli > Hehe, miała to być moja tajemnica, aby mi nikt tego smakowitego menu nie wyjadł. No ale dobrze, nie będę aż takie skąpiradło. Restauracja "Stella" Sząbruk - Siła nad Jeziorem Wulpińskim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: gdzie zjeść IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.04, 22:42 a gdy sie milczy, milczy, to apetyt rośnie wilczy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BleBle Re: gdzie zjeść IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.04, 22:49 Gość portalu: rita napisał(a): > a gdy sie milczy, milczy, to apetyt rośnie wilczy :) Juz nie jestem głodny.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BleBle Re: gdzie zjeść obiad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.04, 21:19 Ech... Własnie wróciłem ze "Stelli" Kolacja była super ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: gdzie zjeść obiad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.04, 21:37 jadlodajnię sobie z niej zrobiłeś ? z kim tak chodzisz i czy masz upust dla stałego klienta - ha, ha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BleBle Re: gdzie zjeść obiad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.04, 21:48 Gość portalu: rita napisał(a): > z kim tak chodzisz zawsze ktoś się znajdzie czy masz upust dla stałego klienta - ha, ha własnie nad tym pracuję... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: gdzie zjeść obiad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.04, 21:51 pewnie żona żle gotuje :) opłaca Ci sie taki kawał jeśdzić na objadek ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BleBle Re: gdzie zjeść obiad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.04, 21:55 Gość portalu: rita napisał(a): > pewnie żona żle gotuje :) :):):) :O) > > opłaca Ci sie taki kawał jeśdzić na objadek ? jaki kawał??? Toz to pieszo można spacerkiem sie przejść... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: gdzie zjeść obiad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.04, 22:00 po prostu nie lubisz myć naczyń po jedzeniu kiedy bedziesz w Krakowie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BleBle Re: gdzie zjeść obiad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.04, 22:12 Gość portalu: rita napisał(a): > po prostu nie lubisz myć naczyń po jedzeniu He he, rzeczywiście. Ale znalazłem na to sposób: mam zmywarkę... > kiedy bedziesz w Krakowie ? W drugiej połowie sierpnia, jeżeli Was na tym tam południu woda nie zaleje do tego czasu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: gdzie zjeść obiad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.04, 22:21 woda nas nie zaleje, już sie wypogodziło mamy bójną roślinnośc tego roku i deszcze niespokojne a dlugo będziesz w Krakowie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BleBle Re: gdzie zjeść obiad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.04, 22:27 > woda nas nie zaleje, już sie wypogodziło to brzmi optymistycznie > > a dlugo będziesz w Krakowie ? > a dlugo będziesz w Krakowie ? Raczej nie, wpadne prawdopodobnie tylko przejazdem na 2, góra 3 dni, aby troche pooddychać tym klimatem, odwiedzić pare miejsc w tym również tych, gdzie można dobrze zjeść i pojechać dalej... W sumie byłem już w tym roku w Krakowie, bywam tam zresztą stosunkowo często, podobnie zresztą jak w innych miejscach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: gdzie zjeść obiad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.04, 22:30 czy trajktujesz Kraków jako osrodek klimatyxzacyjny i uzdrowisko ze względu na ten smog krakowski, który wisi ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BleBle Re: gdzie zjeść obiad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.04, 22:43 Gość portalu: rita napisał(a): > czy trajktujesz Kraków jako osrodek klimatyxzacyjny i uzdrowisko No, niezupełnie. Mały misunderstanding nastapił.. Wyrażając się "pooddychać tym klimatem" miałem raczej na myśli klimat kulturalny i historyczny miasta i byla to pewnego radzaju przenośnia. Do prawdziwego oddychania, prawdziwym klimatem mam inne miejsca.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: gdzie zjeść obiad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.04, 22:45 nadmorski kolobrzeski to kiedy bedziesz w Kołobrzegu ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BleBle Re: gdzie zjeść obiad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.04, 22:48 Gość portalu: rita napisał(a): > nadmorski kolobrzeski > to kiedy bedziesz w Kołobrzegu ? He he he he he..... Właśnie wróciłem w ubiegła niedzielę póxnym wieczorem. Byłem tam w weekend... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: gdzie zjeść obiad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.04, 22:53 jutro też weekend, moze pojedziesz - pogoda doskonala a w Krakowei jaka restauracja tak dobrze Cie żywi ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: gdzie zjeść obiad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.04, 23:04 muszę lecieć - dobranoc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BleBle Re: gdzie zjeść obiad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.04, 23:12 Gość portalu: rita napisał(a): > jutro też weekend, moze pojedziesz - pogoda doskonala Jutro niestety nigdzie nie jade. Nadrabiam zaległości w domu. Za to za tydzień to i owszem i to na dłużej bo mam... uuurloooop! > a w Krakowei jaka restauracja tak dobrze Cie żywi ? Hm, Kraków to jest problem, bo tam roku nie starczy by wszystkie przybytki sztuki kulinarnej poznac... Ale ogólne wnioski są raczej takie, że podnosi się poziom Hawełki (na Rynku Głównym) a spada "Wierzynka" (róg Rynku i Grodzkiej). Ponadto nieźle karmia na Brackiej "CK Dezerter" i przy Rynku "Szara". Poza tym "Amadeus","POd Różą", kilka dobrych knajp jest na Szerokiej (Kazimierz), ale dokładnie nie pamietam nazw, poza tym "Gospoda u Zdzicha" he he, przy Rynku, czy "Copernicus" pod samym Wawelem. Wiesz, ja duzo jem jak podróżuję i knajpy zmieniam jak rękawiczki, bo nie lubie ciągle tego samego, chyba że coś mi się szczególnie podoba..... Acha, a jeszcze na Karmelickiej jest taki niepozorny bar rybny.......... . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: gdzie zjeść obiad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.04, 21:27 musze przyznać, że znasz Kraków lepiej niż ja, pewnie dlatego , ze Ty podrózujesz , a ja siedzę w domu - jedynie chodze do stałych dobrych knajpek, tak sie jakoś przyzwyczajam, że nie zmieniam i nasza forumowska knajpa to Tacco na Poselskiej w piwnicach, chociaż Kazimierz też dobry, ale tylko na piwo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BleBle Re: gdzie zjeść obiad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.04, 22:45 Staram się po prostu poznać jak najwięcej nowych miejsc. Bywa też, że do niektórych z nich wracam kilkakrotnie, jak w przypadku krakowskich knajp bylo z Hawełką, Wierzynkiem czy Dezerterem... W Tacco niestety nie byłem, ale na pewno przechodziłem obok, bo to chyba gdzieś niedaleko Wawelu..... A pachnie mi ona kuchnia meksykańską, zgadza się??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: gdzie zjeść obiad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.04, 21:08 zgadza się , kuchnia meksykańska i piwo corona, ale atmosfera i klimat jest dobry, najpiękniejszy jest ciąg piwnic. Na Kanoniczej jest też ponoć świetnie - Chlopskie jadlo - można pojeśc do woli :) Czyli w Krakowie sie nie zgubisz, a w Kołobrzegu gdzie jadasz ? Odpowiedz Link Zgłoś
giga5 Re: gdzie zjeść obiad 01.08.04, 21:28 Chłopskie jadło. tak byłam tam, podają pyszny smalec oczekującym na obiad:) pierogi pycha, polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: gdzie zjeść obiad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.04, 21:50 ha, ha - popatrz, popatrz , a ja tam nie byłam jeszcze :) dobranoc mam duże krakowskie zaległości Odpowiedz Link Zgłoś
giga5 Re: gdzie zjeść obiad 01.08.04, 21:54 Wpadnij koniecznie, dobranoc Rita, milego jutrzejszego dnia:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikolaj7 Re: gdzie zjeść obiad-skad wy macie szmal na obzar IP: *.skane.se 03.08.04, 03:51 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giga Re: gdzie zjeść obiad-skad wy macie szmal na obza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.04, 11:37 Pracujemy(mamy to szczęście) :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikolaj7 geje kelnerzy pluja do talerzy,uwaga!!!!!!!!!!!!!1 IP: *.skane.se 04.08.04, 02:03 Odpowiedz Link Zgłoś
lecart Re: gdzie zjeść obiad 05.08.04, 12:33 A ja poelcam obiad w restauracji "Staromiejska" a to dlatego ze pracuje tam od poczatku sierpnia i wiem ze jedzenie jest naprawdę smaczne i świeże. Tylko szkoda, ze nie na kazdy portfel. Odpowiedz Link Zgłoś
sola28 Re: gdzie zjeść obiad 06.08.04, 16:58 Po niedawnej wizycie miałam wrażenie, że czas zatrzymał się tam ponad 20 lat temu :) Odpowiedz Link Zgłoś