Gość: LP IP: *.dip0.t-ipconnect.de 13.08.13, 21:44 Zgadza sie ale ja myslalem o czasach nieco pozniejszych .. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: wskh plaża, plaza IP: *.olsztyn.vectranet.pl 13.08.13, 22:00 Plaży już nie ma, to co będzie po nowemu wokół jeziora, to powinno nazywać się Plaza, to taki synonim luksusu. kiełbasek i syrenek nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: plaża, plaza IP: *.dynamic.chello.pl 14.08.13, 10:24 Na razie nie będzie, ale przyjdzie czas, że wrócą; także filary sklepu i topole nad Długim. Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: plaża, plaza 19.08.13, 11:11 Nad Krzywym trwają budowy, Plaża Miejska już betonuje jakieś filary, dookoła parkingi w kostce betonowej i dziwnych kształtach. Na dawnej Warmii też już wybetonowane filary jakiejś budowy, może hotel, może coś innego... Obok Warmii już powstała nowa Tawerna i hotel. Dzieje się... a w tym czasie dzikie dojście do wody koło Bryzy zarasta, ludzi na plaży mało... Chyba Olsztyniacy bywają na plażach poza Olsztynem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LP Re: plaża, plaza IP: *.dip0.t-ipconnect.de 23.08.13, 23:00 Kiedys jezdzilo sie na Zbika ,bardzo czysta woda bialy piasek i w sezonie grzybowym wiadro kurek na dodatek ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LP Re: plaża, plaza IP: *.dip0.t-ipconnect.de 25.08.13, 21:52 Tu od wczoraj pada ...beda grzyby Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: plaża, plaza IP: *.dynamic.chello.pl 29.08.13, 20:45 To, co Zbyszek pisze o Krzywym - okropne. I najwyraźniej nie mogło być inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: plaża, plaza 30.08.13, 09:20 Nie jest moim celem informować tylko o tym co złe, może to i dobre, lecz nie jest to "po mojemu". Kiedyś o komórkach nikt z nas nawet nie myślał stojąc w kolejce na poczcie zapisany na rozmowę zamiejscową... Po prostu zmiany... Kiedyś więcej było zabaw plenerowych, zespołowych, teraz domowo-komputerowych. Tak chyba jest i nie mamy na to wpływu że teraźniejszość zmienia przeszłość. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: plaża, plaza IP: *.dynamic.chello.pl 30.08.13, 11:55 Od dłuższego czasu czuć było, że to nieuchronne. Tym niemniej jest lepiej i normalniej, gdy nad jeziorem takim jak Krzywe jest pięć plaż-przystani (w dodatku w drewnie), a nie pięć kompleksów restauracyjnych (w betonie i szkle). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nat Re: plaża, plaza IP: *.17-4.cable.virginmedia.com 30.08.13, 22:39 Oj nie marudzcie panowie, nie wszystko co nowe=zle. Kiedys na plaze nosilo sie ze soba torbe z kanapkami I piciem, dzisiaj sa restauracje gdzie mozna sie pozywic. Wspomnienie o kolejkach na poczcie aby wykonac telefon za granice kraju wzbudzilo duzo wspomnien. Nawet w Londynie w latah 70tych ustawialam sie pod budka telefoniczna, z sakiewka monet, aby do rodzicow zadzwonic, a raczej do sasiadki, ktora wzywala mame do telefonu. Dzisiaj corka dzwoni do mnie z Machu Piccu z komorki. Ja jestem za postepem chociaz czasami na starosc trudno ogarnac wszelkie jego aspekty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: plaża, plaza IP: *.dynamic.chello.pl 30.08.13, 23:23 Nat, tak bardzo nie marudziliśmy, nawet pogodziliśmy się z losem plaży miejskiej, Budowlanki czy Warmii, co nie zmienia wiadomej obiektywnej prawdy, że... Na moim warszawskim Ursynowie mieszkam w jakimś trójkącie z notorycznie niknącym zasięgiem sieci telefonicznej. Właśnie byłem w Borach Tucholskich, z których odludnych mateczników i ostępów bezproblemowo pogadałem sobie przez komórkę z całym światem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nat Re: plaża, plaza IP: *.17-4.cable.virginmedia.com 31.08.13, 00:06 hm, jakis odpowiednik Bermuda Triangle moze? A jak wyjdziesz na dach to tez nic z tego? ALe masz racje, moze technologia nie jest jeszcze doskonala. Jak Bog da to pozyjemy I zobaczymy co dalej, Niektorzy twierdza, ze komorka wkrotce bedzie na wymarciu, bo mozna bedzie sobie wszczepic chip w nadgarstek I I gadac w reke, poniekad. Ale czy to znaczy, ze zamiast krasc telephony ludziom na ulicy beda obcinac rece? Czy taki skradziony chip bedzie mozna przeszczepic w innego osobnika? A jak bedzie sie zachowywal w krematorium, wybuchnie czy bedzie dzwonij z zaswiatow? Tyle pytan ze filary mozna puscic w zapomnienie. Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: Szkola Nr.7 Czesc 94. 31.08.13, 08:44 Myślę że wszczepianie chipów to przyszłość realna. Czytnik i wiedzą na co chorujesz, czy możesz zapłacić, czy jesteś z kimś i gdzie mieszkasz... Prawo jazdy... po co wozić blankiet? GPS- gdzie jesteś... Myślę że tak będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: Szkola Nr.7 Czesc 94. IP: *.dynamic.chello.pl 31.08.13, 10:51 Tak jest, z tym, że nagle to wszystko ulegnie destrukcji, likwidacji i zniszczeniu, i wrócą wiadome filary oraz topole. A na plaży miejskiej nakręcą część drugą "Kochajmy Syrenki" w plenerach pierwotnych. Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: Szkola Nr.7 Czesc 94. 02.09.13, 10:44 To jest możliwe chyba tylko w filmie nagranym z naszych wspomnień... ;p a tymczasem nawet komuś zależało na wyciszeniu Fotoforum Olsztyn. Jest tam sporo zdjęć z 7-ki :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredek Re: Szkola Nr.7 Czesc 94. IP: 84.17.162.* 03.09.13, 18:12 No wlasnie gdzie jest teraz to Fotoforum. Zostalo tak zakopane, ze nawet linka na wejscie trudno znalezc. Zbyszek pomoz nam. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: Szkola Nr.7 Czesc 94. 03.09.13, 22:42 fotoforum.gazeta.pl/71,1,708.html Pozdrawiam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LP Re: Szkola Nr.7 Czesc 94. IP: *.dip0.t-ipconnect.de 04.09.13, 23:27 Wlasnie obejrzalem "film" Jeden Dzien w PRL. Naprawde do komunistycznej Korei duzo nam nie brakowalo !! Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: Szkola Nr.7 Czesc 94. 05.09.13, 11:04 ...ale z drugiej strony czy czasy obowiązkowej tarczy nie były dla szkolnictwa pod paroma względami lepsze? Dziś nawet gdy widziałem uczennicę wsiadającą do zatłoczonego autobusu: w jednej dłoni pełny termokubek, w drugiej usiłowała obsługiwać komórkę, na uszach wielkie słuchawki... jakoś obawiam się o jej bezpieczeństwo w codzienności, a co mówić o nauce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fredek Re: Szkola Nr.7 Czesc 94. IP: 145.228.27.* 05.09.13, 13:39 Zbyszek masz racje ... Nasze dziecinstwo/mlodosc w PRL pod wzgledem edukacji/dyscypliny nie bylo az takie zle. (Oprocz tych propagandowych przedmiotow jak PO i WO) Ale to inna sprawa. Ogladalem wczoraj Twoje zdjecia na Foto Forum ... Nie wszystkie. Ale sporo. Kawal dobrej roboty. Szkoda tylko ze "gazeta" to foto-forum tak zakopala, ze trudno je znalezc. Ale bede tam czesciej zagladal. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: Szkola Nr.7 Czesc 94. IP: *.175.90.34.static.turktelekom.com.tr 19.09.13, 19:29 No wreszcie nas odkopalem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LP Re: Szkola Nr.7 Czesc 94. IP: *.dip0.t-ipconnect.de 19.09.13, 21:48 Gdzie Ciebie wynioslo ,,, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: Szkola Nr.7 Czesc 94. IP: *.dynamic.chello.pl 21.09.13, 22:48 Już jestem z powrotem. A byłem tam, gdzie siedzi się po turecku nie tylko w przedszkolu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: Szkola Nr.7 Czesc 94. IP: *.dynamic.chello.pl 26.09.13, 09:35 Dzieciaczki, chodzące do szkoły, zwłaszcza tej, to mają dobrze. Choć chyba nie bardzo o tym wiedzą; ale za jakiś czas się dowiedzą. Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: Szkola Nr.7 Czesc 94. 01.10.13, 10:00 Nad Długie jesień przyniosła swoje farby. Zrobiło się pięknie i kolorowo. Dużo spacerowiczów dookoła jeziora. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: Szkola Nr.7 Czesc 94. IP: *.olsztyn.mm.pl 02.10.13, 18:31 i biegaczy...sam biegałem...pierwszy raz od lat...można? można. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: Szkola Nr.7 Czesc 94. IP: *.dynamic.chello.pl 03.10.13, 14:29 No i tu - jak widać - można wpaść choć raz na parę lat. Gdy byliśmy mali, to wyprawa wokół Długiego wydawała mi się zadaniem na cały dzień. Niemal ryzykownym i tajemniczym. A teraz spacer dookoła trwa chyba mniej niż lekcja szkolna, a bieg tyle, ile duża przerwa. Świat sie kurczy i nie omija to nawet Długiego. Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: Szkola Nr.7 Czesc 94. 07.10.13, 09:52 ...a może my po prostu mamy dłuższe nogi, i czasu mniej? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: Szkola Nr.7 Czesc 94. IP: *.dynamic.chello.pl 07.10.13, 17:43 Tak jest. Nogi i czas też nam nie sprzyjają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LP Re: Szkola Nr.7 Czesc 94. IP: *.dip0.t-ipconnect.de 15.10.13, 23:15 Szkoda ze lato sie skonczylo ......... Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: Szkola Nr.7 Czesc 94. 16.10.13, 09:50 ...zaczęły się korki na ulicach, dziś dłużej jechałem niż bym szedł piechotą, masakra jakaś. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: Szkola Nr.7 Czesc 94. IP: *.dynamic.chello.pl 16.10.13, 21:17 Olsztyn i korki? Jak to w ogóle możliwe? Choć przecież wiem, że możliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: Szkola Nr.7 Czesc 94. IP: *.dynamic.chello.pl 22.10.13, 20:46 Złota polska jesień. Do Długiego też pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ak Re: Szkola Nr.7 Czesc 94. IP: *.dip0.t-ipconnect.de 22.10.13, 22:40 Zbyszek, juz od dawna, ile razy jestem w Olsztynie, zawsze chodze na piechote i zwykle jestem szybciej w miescie niz samochodem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: Szkola Nr.7 Czesc 94. IP: *.dynamic.chello.pl 23.10.13, 11:42 Nasze osiedle tak jest położone, że chyba zawsze tak było. Nawet gdy nie było korków. Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: Szkola Nr.7 Czesc 94. 23.10.13, 13:19 Nad Długim miło i kolorowo, warto przespacerować się zamiast sterczeć w korkach. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: Szkola Nr.7 Czesc 94. IP: *.dynamic.chello.pl 23.10.13, 20:34 Ja ceniłem sobie szybki spacer z Alei Przyjaciół do kina Dworcowego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LP Re: Szkola Nr.7 Czesc 94. IP: *.dip0.t-ipconnect.de 23.10.13, 23:08 Do Awangardy tak ,do Dworcowego na gape autobusem..do TPPR prawie wcale sie nie chodzilo ,przyjazni z sowietami przeciez nigdy tu nie bylo .. Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: Szkola Nr.7 Czesc 94. 25.10.13, 09:31 Już co raz mniej Olsztyniaków te kina pamięta, a szkoda... Kino "Kopernik" nie zdążyło się tak utrwalić w pamięci. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LP Re: Szkola Nr.7 Czesc 94. IP: *.dip0.t-ipconnect.de 25.10.13, 22:59 Mialem to szczescie byc na premierze w Koperniku ,pamietam jak buty kleily sie do parkietu ! lakier byl za swiezy. Szkoda ze to kino juz nie istnieje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ak Re: Szkola Nr.7 Czesc 94. IP: *.dip0.t-ipconnect.de 27.10.13, 12:03 Ja najchętniej chodziłem do Awangardy i do Polonii. Teraz też preferuję małe kina klubowe, zamaiast CineMax czy CrystaPalast, no chyba że chce się zobaczyć coś w 3D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LP Re: Szkola Nr.7 Czesc 94. IP: *.dip0.t-ipconnect.de 01.11.13, 22:05 W Poloni stala barzo wysoka pani ktora skropulatnie sprawdzala legitymacje szkolne !! jak bylo cos "kombinowane" do domu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: Szkola Nr.7 Czesc 94. IP: *.dynamic.chello.pl 02.11.13, 12:23 Też słyszałem o rygorystycznym przestrzeganiu w Polonii "od lat 16", a nawet "od lat 14". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LP Re: Szkola Nr.7 Czesc 94. IP: *.dip0.t-ipconnect.de 02.11.13, 19:03 W kinie Dworcowym nikt nie sprawdzal wieku ,jak bylo w TPPR nie wiem bylem tam chyba raz z wiadomych wzgledow (ciekawe czy ktos poszedl by do kina o nazwie Towarzystwo Przyjazni Waffen SS) ?? przeciez NKWD bylo 100%gorsze . Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: Szkola Nr.7 Czesc 94. 03.11.13, 11:58 Podobno skrzyżowanie Bałtycka/Przyjaciół/Jeziorna ma być rondem. Nie ma już tej brzozy, nie ma słupa instalacji pamiętającego czasy tramwajów. Pierwszy budynek SP 7 a potem Liceum Katolickiego znika za ekranami dźwiękoszczelnymi... Zmiany... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wskh rondo IP: *.olsztyn.vectranet.pl 05.11.13, 08:13 Rondo? Wystarczy, że rondo Tramp jest za małe do obecnej dwupasmówki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: rondo IP: *.dynamic.chello.pl 05.11.13, 18:36 Ach, Tramp... Ronda jako takie to najczęściej rewelacyjne pomysły, choć rondo Alei Przyjaciół i Bałtyckiej brzmi zaskakująco. Zaskakująco nowocześnie. Potem będzie rondo Alei Przyjaciół i Rybaków przed sklepem, a potem Alei Przyjaciół i Rybaków za szkołą, itd... A gdy już będziemy starzy, to powstaną tam dwupoziomowe bezkolizyjne estakady. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LP Re: rondo IP: *.dip0.t-ipconnect.de 05.11.13, 20:29 My juz jestesmy chyba (troche starzy ) ale wydaje mi sie ze z hustawki w jordanie jeszcze bym skoczyl oczyiscie stojac ,jezeli takowe jeszcze tam sa ! Dzisial kolejna rocznica opuszczenia PRL 24-ta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wskh PRL IP: *.olsztyn.vectranet.pl 06.11.13, 18:31 A czy to wtedy był jeszcze PRL? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ak Re: rondo IP: *.dip0.t-ipconnect.de 10.11.13, 22:21 Dzisial kolejna rocznica opuszczenia PRL 24-ta "dopiero? ", a to mnie zaskoczyles. No ale chyba pomylilem z Fredkiem. Rondo w tym miejscu? To ja proponuje zrobic rondo przy elektroniku. Nie ma tam wprawdzie skrzyzowania, alo rondo mozna zrobic... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ak Re: rondo IP: *.dip0.t-ipconnect.de 11.11.13, 21:14 Tutaj taki maly przyklad bezglowia. Mozna by bylo zrobic prosta droge, ale to potrafi kazdy. Takie rondo jest za to czyms wyjatkowym. abload.de/img/rondo96rl1.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: rondo 12.11.13, 09:33 Mam nadzieję że z tym rondem to plotka, tam chyba jednak rondo się nie zmieści... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: rondo IP: *.dynamic.chello.pl 12.11.13, 10:22 Czy to cudo to gdzieś w naszej okolicy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ak Re: rondo IP: *.dip0.t-ipconnect.de 12.11.13, 20:04 "Czy to cudo to gdzieś w naszej okolicy?" nie zupelnie (goo...maps sie klania) , ale to nie wyklucza ze tez takie sa, a moze nawet lepsze. Byl taki jeden, co powiedzial "Polak potrafi" :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: rondo IP: *.dynamic.chello.pl 12.11.13, 22:28 Ja się mapom odkłaniam - temat nie jest mi zupełnie obcy, ale wiedząc, że "Polak potrafi" i kocha pewną okolicę nie wykluczałem, że niezależnie od podpisu i tak musi chodzić o Rybaki, Morską i inne takie. Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: Szkola Nr.7 Czesc 94. 21.11.13, 09:45 Bałtycka "się robi", zobaczymy co powstanie. Obecnie trudno przejechać spokojnie. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ak Re: Szkola Nr.7 Czesc 94. IP: *.dip0.t-ipconnect.de 23.11.13, 22:40 Obecnie? Dobry kawal. Ja juz nie pamietam kiedy mozna tam bylo spokojnie przejechac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: Szkola Nr.7 Czesc 94. IP: 193.0.102.* 26.11.13, 16:56 Ja to pamiętam. Można było jeździć, chodzić. Szybko albo wolno - zależnie od ochoty i tylko od ochoty. Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: Szkola Nr.7 Czesc 94. 30.11.13, 17:52 Wygląda na to że skrzyżowanie Bałtycka\Przyjaciół\Jeziorna będzie normalnym skrzyżowaniem z sygnalizacją świetlną. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LP Re: Szkola Nr.7 Czesc 94. IP: *.dip0.t-ipconnect.de 06.12.13, 16:40 Zbyszek a moze bys tak kilka zdjec wrzucil ... Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: Szkola Nr.7 Czesc 94. 08.12.13, 15:26 Kiedyś wrzucałem, ale skoro administracja FF wyrzuciła moje zdjęcia, bez słowa wyjaśnienia, to niech sobie sama wstawia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom-70 Re: Szkola Nr.7 Czesc 94. IP: *.dip0.t-ipconnect.de 08.12.13, 15:50 To i ja wam mowie wszystkim cześć , i obiecuje zaglądać tu częściej. Z pozdrowieniami T.T. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LP Re: Szkola Nr.7 Czesc 94. IP: *.dip0.t-ipconnect.de 08.12.13, 19:55 TOM-70 ?? kto to moze byc ,klika z D-Telekom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ak Re: Szkola Nr.7 Czesc 94. IP: *.dip0.t-ipconnect.de 11.12.13, 17:01 Hej Leszek, to nic niezwykłego. Trochę nas się tutaj nazbierało. Jeżeli to -70 to BJ - to nic nie pomoże. Tych roczników nie znam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: Szkola Nr.7 Czesc 94. IP: *.dynamic.chello.pl 12.12.13, 10:05 Z tym, że nie ma jasności, czy to rocznik urodzenia, ukończenia szkoły, rozpoczęcia szkoły, czy czegoś jeszcze innego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LP Re: Szkola Nr.7 Czesc 94. IP: *.dip0.t-ipconnect.de 12.12.13, 22:40 1.09.1970 klasa przy ogrodku ,tak zaczynalismy ja ,fredek i inni.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: Szkola Nr.7 Czesc 94. IP: *.dynamic.chello.pl 18.12.13, 17:24 A jeszcze przedtem ja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ak Re: Szkola Nr.7 Czesc 94. IP: *.dip0.t-ipconnect.de 21.12.13, 15:49 "Z tym, że nie ma jasności, czy to rocznik urodzenia, ukończenia szkoły, rozpoczęcia szkoły, czy czegoś jeszcze innego." Jedno jest nieprawdopodobne - to chyba nie obecny wiek. Nie pasuje zbynio do wieku szkoły :) Za 3 dni Wigilia, a tu +10°C. Prognozy są jednak obiecujące. Mówią, że śnieg jednak spadnie na święta, tyle że wielkanocne... Trzeba chyba zrobić booking na narty w kwietniu. Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: Szkola Nr.7 Czesc 94. 21.12.13, 22:45 Bałtycka przejezdna. Otwarta prawa nitka, przestawione przystanki. Skrzyżowanie Bałtycka / Przyjaciół normalne. Święta nadchodzą. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: Szkola Nr.7 Czesc 94. IP: *.dynamic.chello.pl 23.12.13, 14:44 Może to jednak lepiej, że nie ma tego ronda. I wszystkim miłych Świąt oraz szalonego Sylwestra. Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: Szkola Nr.7 Czesc 94. 24.12.13, 10:21 Dzięki i nawzajem. Miłych Świąt wszystkim Siódemkowiczom, i nie tylko. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom-70 Re: Szkola Nr.7 Czesc 94. IP: *.olsztyn.mm.pl 28.12.13, 16:56 He he he woziłeś mnie Lechu jawką , nie pamiętam tylko czy ty miałeś czerwoną czy Wala , ale chyba Wala miał czarną jak dobrze pamiętam. Pozdrawiam wszystkich ( Trzcina, Cines) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LP Re: Szkola Nr.7 Czesc 94. IP: *.dip0.t-ipconnect.de 28.12.13, 20:03 Jakiegos Tomasza Trzcinskiego z dzielnicy kojarze przez mgle ale chyba jestes duzo mlodszy ,kolory tych jawek pamietasz dobrze ale ja nie przypominam sobie zebym wozil 8 czy nawet 10 latkow.Zaraz zadzwonie do Waldka moze on cos pamieta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom-70 Re: Szkola Nr.7 Czesc 94. IP: *.olsztyn.mm.pl 28.12.13, 20:46 Woziłeś woziłeś tylko nie pamiętasz a rocznik jestem 70 . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: Szkola Nr.7 Czesc 94. IP: *.dynamic.chello.pl 29.12.13, 21:02 Cines, czyli Tomasz Trzciński występuje w Encyklopedii, bo już tu kiedyś bywał. Zapoznawczy stamtąd cytat: Cines, czyli Tomasz Trzciński. Oto jego wstępna autoprezentacja: „Mieszkałem na Al. Przyjaciół 45. Jestem absolwentem rocznika 1986. Cieszę się, że istnieje to forum i strona Fredka. Pozdrawiam wszystkich”. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wskh 2014 IP: *.olsztyn.vectranet.pl 02.01.14, 09:28 Nasza Encyklopedia wie wszystko i nie kłamie! Ha! Jestem pierwszy w 2014 roku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: 2014 IP: *.dynamic.chello.pl 02.01.14, 16:54 Lubię być drugi (nie licząc oczywiście wszelkich rozgrywek sportowych). Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: 2014 03.01.14, 09:52 Chciałem być siódmy, ale co tam, będę trzeci. ;p :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom70 Re: 2014 IP: *.olsztyn.mm.pl 03.01.14, 22:07 A ja z was trzech jestem najmłodszy to będę czwarty.:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wskh Re: 2014 IP: *.olsztyn.vectranet.pl 05.01.14, 18:27 O! I to jest właściwy porządek na świecie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wskh Re: 2014 IP: *.olsztyn.vectranet.pl 09.01.14, 19:38 Czy ktoś był na Sylwestra przy naszym moście? Podobno coś organizowała Rada Osiedla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: L P Re: 2014 IP: *.dip0.t-ipconnect.de 09.01.14, 20:16 To nie jest już nasz most Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: 2014 IP: *.dynamic.chello.pl 13.01.14, 14:45 Naprawdę był jakiś Sylwester na moście? Fantastyczne. Też wolałem stary most, a do tego topole, filary i olszówki w lesie, ale Sylwestra spędziłbym nawet na tym moście i bez powyższych (w zasadzie niezbędnych) dodatków. Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: 2014 14.01.14, 09:18 Byłem w Sylwestra pod Ratuszem i na Starym Mieście. Obecny most nie jest już tamtym mostem, lecz wpisał się w klimat tego miejsca, budzi wspomnienia i uważam że dobrze że jest. Nadal uważam że jest to "nasze miejsce magiczne" i nowy most mi w tym nie przeszkadza. Po starych przystaniach i plażach nad Długim pozostały resztki pali i słupów, lepiej by było gdyby Nasz most też tak wyglądał? Pozdrawiam. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wskh most IP: *.olsztyn.vectranet.pl 14.01.14, 17:05 Dajcie spokój. Most ma to do siebie, że łączy, a nie dzieli. Stary był piękny, a nowy jest piękny "inaczej". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ak Re: 2014 IP: *.dip0.t-ipconnect.de 15.01.14, 17:25 Janusz, tak daleko do Sylwka na moście nie miałeś, więc dlaczego nie byleś? Gdybym mógł, też bym się pisał, ale było więcej na nie niż na tak ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: 2014 IP: *.dynamic.chello.pl 23.01.14, 15:15 Daleko nie, ale blisko też nie. Może za rok i też jestem za wersją mostu, który łączy brzegi i pokolenia. A lód z pewnością jest taki jak za dawnych dobrych czasów. Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: 2014 24.01.14, 09:54 Dopiero w ubiegłym tygodniu jezioro zamarzło. Ostatni zamarzł rejon przy koszarach pod lasem... Kiedyś ostatni zamarzał rejon Bałtyckiej - Trampa (gdy wpadały tam ścieki). Na spacery po lodzie jeszcze bym się nie wybierał... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LP Re: 2014 IP: *.dip0.t-ipconnect.de 27.01.14, 23:10 Kiedys o tej porze roku gralo sie w hokeja z malymi przerwami na szkole i ..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Diabelski cud Re: Szkola Nr.7 Czesc 94. IP: *.olsztyn.vectranet.pl 30.01.14, 10:05 Cud! Ludzie; cud! Widziałem w lesie dzieci ze szkoły na sankach! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: Szkola Nr.7 Czesc 94. IP: *.dynamic.chello.pl 30.01.14, 14:14 Mówiłem, że różne rzeczy na świecie (na świat) wracają. Wrócą też topole nad Długim, filary sklepu, a może nawet Tramp. Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: Szkola Nr.7 Czesc 94. 03.02.14, 09:46 Wczoraj nie byłem w "Naszym" lesie, obserwowałem walki na Wileńszczyźnie w 1944, -inscenizacia w Skansenie w Olsztynku. Długie jeszcze zamarznięte, ale na łyżwy kiepsko. Lód słaby i ta śnieżna skorupa... Nad Krzywym, po "Warmii" już stoi wielki budynek- podobno będzie w nim spa i hotel, a jeziora już nie widać... Czyli życie toczy się dalej... Pozdrówka :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wskh cuda ostrobramskie IP: *.olsztyn.vectranet.pl 03.02.14, 19:53 Fajnie wyszło to zdobywanie Wilna? Mój brat cioteczny bierze w tym udział, ale nie mam od niego relacji. A dzieciaków trochę wciąż jeździ po lesie, cud trwa nadal. Po deszczu przy 10- stopniowym mrozie, tor bobslejowy jest jak kiedyś nasze marzenie o lodowej rynnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LP Re: cuda ostrobramskie IP: *.dip0.t-ipconnect.de 03.02.14, 19:57 A tu ciepło tulipany mają ok.5cm !! Pewnie zima przyjdzie w maju Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ak Re: cuda ostrobramskie IP: *.dip0.t-ipconnect.de 09.02.14, 19:36 Leszek, tam juz tez cieplo. Wlasnie wrocilem z Olsztyna. Przyjazs -12, wjazd +7, a nie balem nawet tygodnia. Baltycka wyglada calkiem ok. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ak Re: cuda ostrobramskie IP: *.dip0.t-ipconnect.de 09.02.14, 19:37 No cos mi palce nie trfiaja na klawiaturze, ale po takiej trasie, to normalne... Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: Szkola Nr.7 Czesc 94. 10.02.14, 10:38 Długie rozmarza, Łyna rozmarzła... śnieg spływa, ślizgawka na chodnikach. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ak Re: Szkola Nr.7 Czesc 94. IP: *.dip0.t-ipconnect.de 10.02.14, 18:55 Co tam roztopy. Niektórym zimy za mało... Kiedyś było topienie Marzanny, teraz próbuje się z samochodami abload.de/img/krzywe1uasvf.jpg (ale tym razem nie wyszło) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LP Re: Szkola Nr.7 Czesc 94. IP: *.dip0.t-ipconnect.de 10.02.14, 20:10 A co to za bunkier tam budują Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ak Re: Szkola Nr.7 Czesc 94. IP: *.dip0.t-ipconnect.de 10.02.14, 21:10 Leszek, przeskocz na część 95 Odpowiedz Link Zgłoś