Dodaj do ulubionych

Szkola Nr.7 Czesc 94.

IP: *.dip0.t-ipconnect.de 13.08.13, 21:44
Zgadza sie ale ja myslalem o czasach nieco pozniejszych ..
Obserwuj wątek
    • Gość: wskh plaża, plaza IP: *.olsztyn.vectranet.pl 13.08.13, 22:00
      Plaży już nie ma, to co będzie po nowemu wokół jeziora, to powinno nazywać się Plaza, to taki synonim luksusu. kiełbasek i syrenek nie będzie.
      • Gość: jd Re: plaża, plaza IP: *.dynamic.chello.pl 14.08.13, 10:24
        Na razie nie będzie, ale przyjdzie czas, że wrócą; także filary sklepu i topole nad Długim.
        • zbyszek07 Re: plaża, plaza 19.08.13, 11:11
          Nad Krzywym trwają budowy,
          Plaża Miejska już betonuje jakieś filary,
          dookoła parkingi w kostce betonowej i dziwnych kształtach.
          Na dawnej Warmii też już wybetonowane filary jakiejś budowy,
          może hotel, może coś innego...
          Obok Warmii już powstała nowa Tawerna i hotel.
          Dzieje się...
          a w tym czasie dzikie dojście do wody koło Bryzy zarasta,
          ludzi na plaży mało...
          Chyba Olsztyniacy bywają na plażach poza Olsztynem...
          • Gość: LP Re: plaża, plaza IP: *.dip0.t-ipconnect.de 23.08.13, 23:00
            Kiedys jezdzilo sie na Zbika ,bardzo czysta woda bialy piasek i w sezonie grzybowym wiadro kurek na dodatek ...
            • zbyszek07 Re: plaża, plaza 25.08.13, 19:10
              grzybów brak,
              sucho
              :-)
              • Gość: LP Re: plaża, plaza IP: *.dip0.t-ipconnect.de 25.08.13, 21:52
                Tu od wczoraj pada ...beda grzyby
                • Gość: jd Re: plaża, plaza IP: *.dynamic.chello.pl 29.08.13, 20:45
                  To, co Zbyszek pisze o Krzywym - okropne. I najwyraźniej nie mogło być inaczej.
                  • zbyszek07 Re: plaża, plaza 30.08.13, 09:20
                    Nie jest moim celem informować tylko o tym co złe,
                    może to i dobre,
                    lecz nie jest to "po mojemu".
                    Kiedyś o komórkach nikt z nas nawet nie myślał
                    stojąc w kolejce na poczcie zapisany na rozmowę zamiejscową...
                    Po prostu zmiany...
                    Kiedyś więcej było zabaw plenerowych, zespołowych,
                    teraz domowo-komputerowych.
                    Tak chyba jest i nie mamy na to wpływu
                    że teraźniejszość zmienia przeszłość.
                    • Gość: jd Re: plaża, plaza IP: *.dynamic.chello.pl 30.08.13, 11:55
                      Od dłuższego czasu czuć było, że to nieuchronne. Tym niemniej jest lepiej i normalniej, gdy nad jeziorem takim jak Krzywe jest pięć plaż-przystani (w dodatku w drewnie), a nie pięć kompleksów restauracyjnych (w betonie i szkle).
                      • Gość: nat Re: plaża, plaza IP: *.17-4.cable.virginmedia.com 30.08.13, 22:39

Oj nie marudzcie panowie, nie wszystko co nowe=zle. Kiedys na plaze nosilo sie ze soba torbe z kanapkami I piciem, dzisiaj sa restauracje gdzie mozna sie pozywic. Wspomnienie o kolejkach na poczcie aby wykonac telefon za granice kraju wzbudzilo duzo wspomnien. Nawet w Londynie w latah 70tych ustawialam sie pod budka telefoniczna, z sakiewka monet, aby do rodzicow zadzwonic, a raczej do sasiadki, ktora wzywala mame do telefonu. Dzisiaj corka dzwoni do mnie z Machu Piccu z komorki. Ja jestem za postepem chociaz czasami na starosc trudno ogarnac wszelkie jego aspekty.
                        • Gość: jd Re: plaża, plaza IP: *.dynamic.chello.pl 30.08.13, 23:23
                          Nat, tak bardzo nie marudziliśmy, nawet pogodziliśmy się z losem plaży miejskiej, Budowlanki czy Warmii, co nie zmienia wiadomej obiektywnej prawdy, że...
                          Na moim warszawskim Ursynowie mieszkam w jakimś trójkącie z notorycznie niknącym zasięgiem sieci telefonicznej. Właśnie byłem w Borach Tucholskich, z których odludnych mateczników i ostępów bezproblemowo pogadałem sobie przez komórkę z całym światem.
                          • Gość: Nat Re: plaża, plaza IP: *.17-4.cable.virginmedia.com 31.08.13, 00:06
                            hm, jakis odpowiednik Bermuda Triangle moze? A jak wyjdziesz na dach to tez nic z tego? ALe masz racje, moze technologia nie jest jeszcze doskonala. Jak Bog da to pozyjemy I zobaczymy co dalej, Niektorzy twierdza, ze komorka wkrotce bedzie na wymarciu, bo mozna bedzie sobie wszczepic chip w nadgarstek I I gadac w reke, poniekad. Ale czy to znaczy, ze zamiast krasc telephony ludziom na ulicy beda obcinac rece? Czy taki skradziony chip bedzie mozna przeszczepic w innego osobnika? A jak bedzie sie zachowywal w krematorium, wybuchnie czy bedzie dzwonij z zaswiatow? Tyle pytan ze filary mozna puscic w zapomnienie.
    • zbyszek07 Re: Szkola Nr.7 Czesc 94. 31.08.13, 08:44
      Myślę że wszczepianie chipów to przyszłość realna.
      Czytnik i wiedzą na co chorujesz,
      czy możesz zapłacić,
      czy jesteś z kimś i gdzie mieszkasz...
      Prawo jazdy...
      po co wozić blankiet?
      GPS- gdzie jesteś...
      Myślę że tak będzie.
      • Gość: jd Re: Szkola Nr.7 Czesc 94. IP: *.dynamic.chello.pl 31.08.13, 10:51
        Tak jest, z tym, że nagle to wszystko ulegnie destrukcji, likwidacji i zniszczeniu, i wrócą wiadome filary oraz topole. A na plaży miejskiej nakręcą część drugą "Kochajmy Syrenki" w plenerach pierwotnych.
        • zbyszek07 Re: Szkola Nr.7 Czesc 94. 02.09.13, 10:44
          To jest możliwe chyba tylko w filmie nagranym z naszych wspomnień...
          ;p
          a tymczasem nawet komuś zależało na wyciszeniu Fotoforum Olsztyn.
          Jest tam sporo zdjęć z 7-ki
          • Gość: Fredek Re: Szkola Nr.7 Czesc 94. IP: 84.17.162.* 03.09.13, 18:12
            No wlasnie gdzie jest teraz to Fotoforum.
            Zostalo tak zakopane, ze nawet linka na wejscie trudno znalezc.

Zbyszek pomoz nam.

Pozdrowienia
            • zbyszek07 Re: Szkola Nr.7 Czesc 94. 03.09.13, 22:42
              fotoforum.gazeta.pl/71,1,708.html
              Pozdrawiam
              • Gość: LP Re: Szkola Nr.7 Czesc 94. IP: *.dip0.t-ipconnect.de 04.09.13, 23:27
                Wlasnie obejrzalem "film" Jeden Dzien w PRL. Naprawde do komunistycznej Korei duzo nam nie brakowalo !!
                • zbyszek07 Re: Szkola Nr.7 Czesc 94. 05.09.13, 11:04
                  ...ale z drugiej strony
                  czy czasy obowiązkowej tarczy nie były dla szkolnictwa pod paroma względami lepsze?
                  Dziś nawet gdy widziałem uczennicę wsiadającą do zatłoczonego autobusu:
                  w jednej dłoni pełny termokubek, w drugiej usiłowała obsługiwać komórkę,
                  na uszach wielkie słuchawki...
                  jakoś obawiam się o jej bezpieczeństwo w codzienności,
                  a co mówić o nauce.
                  • Gość: Fredek Re: Szkola Nr.7 Czesc 94. IP: 145.228.27.* 05.09.13, 13:39
                    Zbyszek masz racje ...

Nasze dziecinstwo/mlodosc w PRL pod wzgledem edukacji/dyscypliny nie bylo az takie zle.
                    (Oprocz tych propagandowych przedmiotow jak PO i WO)

Ale to inna sprawa.
                    Ogladalem wczoraj Twoje zdjecia na Foto Forum ...
                    Nie wszystkie. Ale sporo. Kawal dobrej roboty.
                    Szkoda tylko ze "gazeta" to foto-forum tak zakopala, ze trudno je znalezc.

Ale bede tam czesciej zagladal.

Pozdrowienia

• Gość: jd Re: Szkola Nr.7 Czesc 94. IP: *.175.90.34.static.turktelekom.com.tr 19.09.13, 19:29
                      No wreszcie nas odkopalem.
                      • Gość: LP Re: Szkola Nr.7 Czesc 94. IP: *.dip0.t-ipconnect.de 19.09.13, 21:48
                        Gdzie Ciebie wynioslo ,,,
                        • Gość: jd Re: Szkola Nr.7 Czesc 94. IP: *.dynamic.chello.pl 21.09.13, 22:48
                          Już jestem z powrotem. A byłem tam, gdzie siedzi się po turecku nie tylko w przedszkolu.
                          • Gość: jd Re: Szkola Nr.7 Czesc 94. IP: *.dynamic.chello.pl 26.09.13, 09:35
                            Dzieciaczki, chodzące do szkoły, zwłaszcza tej, to mają dobrze. Choć chyba nie bardzo o tym wiedzą; ale za jakiś czas się dowiedzą.
                            • zbyszek07 Re: Szkola Nr.7 Czesc 94. 01.10.13, 10:00
                              Nad Długie jesień przyniosła swoje farby.
                              Zrobiło się pięknie i kolorowo.
                              Dużo spacerowiczów dookoła jeziora.
                              • Gość: miki Re: Szkola Nr.7 Czesc 94. IP: *.olsztyn.mm.pl 02.10.13, 18:31
                                i biegaczy...sam biegałem...pierwszy raz od lat...można? można.
                                • Gość: jd Re: Szkola Nr.7 Czesc 94. IP: *.dynamic.chello.pl 03.10.13, 14:29
                                  No i tu - jak widać - można wpaść choć raz na parę lat.
                                  Gdy byliśmy mali, to wyprawa wokół Długiego wydawała mi się zadaniem na cały dzień. Niemal ryzykownym i tajemniczym. A teraz spacer dookoła trwa chyba mniej niż lekcja szkolna, a bieg tyle, ile duża przerwa. Świat sie kurczy i nie omija to nawet Długiego.
                                  • zbyszek07 Re: Szkola Nr.7 Czesc 94. 07.10.13, 09:52
                                    ...a może my po prostu mamy dłuższe nogi,
                                    i czasu mniej?
                                    • Gość: jd Re: Szkola Nr.7 Czesc 94. IP: *.dynamic.chello.pl 07.10.13, 17:43
                                      Tak jest. Nogi i czas też nam nie sprzyjają.
                                      • Gość: LP Re: Szkola Nr.7 Czesc 94. IP: *.dip0.t-ipconnect.de 15.10.13, 23:15
                                        Szkoda ze lato sie skonczylo .........
                                        • zbyszek07 Re: Szkola Nr.7 Czesc 94. 16.10.13, 09:50
                                          ...zaczęły się korki na ulicach,
                                          dziś dłużej jechałem niż bym szedł piechotą,
                                          masakra jakaś.
                                          • Gość: jd Re: Szkola Nr.7 Czesc 94. IP: *.dynamic.chello.pl 16.10.13, 21:17
                                            Olsztyn i korki? Jak to w ogóle możliwe? Choć przecież wiem, że możliwe.
                                            • Gość: jd Re: Szkola Nr.7 Czesc 94. IP: *.dynamic.chello.pl 22.10.13, 20:46
                                              Złota polska jesień. Do Długiego też pasuje.
                                          • Gość: ak Re: Szkola Nr.7 Czesc 94. IP: *.dip0.t-ipconnect.de 22.10.13, 22:40
                                            Zbyszek,
                                            juz od dawna, ile razy jestem w Olsztynie, zawsze chodze na piechote i zwykle jestem szybciej w miescie niz samochodem...
                                            • Gość: jd Re: Szkola Nr.7 Czesc 94. IP: *.dynamic.chello.pl 23.10.13, 11:42
                                              Nasze osiedle tak jest położone, że chyba zawsze tak było. Nawet gdy nie było korków.
                                              • zbyszek07 Re: Szkola Nr.7 Czesc 94. 23.10.13, 13:19
                                                Nad Długim miło i kolorowo,
                                                warto przespacerować się zamiast sterczeć w korkach.
                                                • Gość: jd Re: Szkola Nr.7 Czesc 94. IP: *.dynamic.chello.pl 23.10.13, 20:34
                                                  Ja ceniłem sobie szybki spacer z Alei Przyjaciół do kina Dworcowego.
                                                  • Gość: LP Re: Szkola Nr.7 Czesc 94. IP: *.dip0.t-ipconnect.de 23.10.13, 23:08
                                                    Do Awangardy tak ,do Dworcowego na gape autobusem..do TPPR prawie wcale sie nie chodzilo ,przyjazni z sowietami przeciez nigdy tu nie bylo ..
                                                  • zbyszek07 Re: Szkola Nr.7 Czesc 94. 25.10.13, 09:31
                                                    Już co raz mniej Olsztyniaków te kina pamięta,
                                                    a szkoda...
                                                    Kino "Kopernik" nie zdążyło się tak utrwalić w pamięci.
                                                  • Gość: LP Re: Szkola Nr.7 Czesc 94. IP: *.dip0.t-ipconnect.de 25.10.13, 22:59
                                                    Mialem to szczescie byc na premierze w Koperniku ,pamietam jak buty kleily sie do parkietu ! lakier byl za swiezy.
                                                    Szkoda ze to kino juz nie istnieje
                                                  • Gość: ak Re: Szkola Nr.7 Czesc 94. IP: *.dip0.t-ipconnect.de 27.10.13, 12:03
                                                    Ja najchętniej chodziłem do Awangardy i do Polonii.
                                                    Teraz też preferuję małe kina klubowe, zamaiast CineMax czy CrystaPalast,
                                                    no chyba że chce się zobaczyć coś w 3D
                                                  • Gość: LP Re: Szkola Nr.7 Czesc 94. IP: *.dip0.t-ipconnect.de 01.11.13, 22:05
                                                    W Poloni stala barzo wysoka pani ktora skropulatnie sprawdzala legitymacje szkolne !! jak bylo cos "kombinowane" do domu...
                                                  • Gość: jd Re: Szkola Nr.7 Czesc 94. IP: *.dynamic.chello.pl 02.11.13, 12:23
                                                    Też słyszałem o rygorystycznym przestrzeganiu w Polonii "od lat 16", a nawet "od lat 14".
                                                  • Gość: LP Re: Szkola Nr.7 Czesc 94. IP: *.dip0.t-ipconnect.de 02.11.13, 19:03
                                                    W kinie Dworcowym nikt nie sprawdzal wieku ,jak bylo w TPPR nie wiem bylem tam chyba raz z wiadomych wzgledow (ciekawe czy ktos poszedl by do kina o nazwie Towarzystwo Przyjazni
                                                    Waffen SS) ?? przeciez NKWD bylo 100%gorsze .
    • zbyszek07 Re: Szkola Nr.7 Czesc 94. 03.11.13, 11:58
      Podobno skrzyżowanie Bałtycka/Przyjaciół/Jeziorna
      ma być rondem.
      Nie ma już tej brzozy, nie ma słupa instalacji
      pamiętającego czasy tramwajów.
      Pierwszy budynek SP 7 a potem Liceum Katolickiego
      znika za ekranami dźwiękoszczelnymi...
      Zmiany...
      • Gość: wskh rondo IP: *.olsztyn.vectranet.pl 05.11.13, 08:13
        Rondo? Wystarczy, że rondo Tramp jest za małe do obecnej dwupasmówki
        • Gość: jd Re: rondo IP: *.dynamic.chello.pl 05.11.13, 18:36
          Ach, Tramp...
          Ronda jako takie to najczęściej rewelacyjne pomysły, choć rondo Alei Przyjaciół i Bałtyckiej brzmi zaskakująco. Zaskakująco nowocześnie. Potem będzie rondo Alei Przyjaciół i Rybaków przed sklepem, a potem Alei Przyjaciół i Rybaków za szkołą, itd... A gdy już będziemy starzy, to powstaną tam dwupoziomowe bezkolizyjne estakady.
          • Gość: LP Re: rondo IP: *.dip0.t-ipconnect.de 05.11.13, 20:29
            My juz jestesmy chyba (troche starzy ) ale wydaje mi sie ze z hustawki w jordanie jeszcze bym skoczyl oczyiscie stojac ,jezeli takowe jeszcze tam sa !
            Dzisial kolejna rocznica opuszczenia PRL 24-ta
            • Gość: wskh PRL IP: *.olsztyn.vectranet.pl 06.11.13, 18:31
              A czy to wtedy był jeszcze PRL?
              • Gość: LP Re: PRL IP: *.dip0.t-ipconnect.de 12.11.13, 20:19
                W 100 % PRL
            • Gość: ak Re: rondo IP: *.dip0.t-ipconnect.de 10.11.13, 22:21
              Dzisial kolejna rocznica opuszczenia PRL 24-ta
              "dopiero? ", a to mnie zaskoczyles.
              No ale chyba pomylilem z Fredkiem.

Rondo w tym miejscu? To ja proponuje zrobic rondo przy elektroniku. Nie ma tam wprawdzie skrzyzowania, alo rondo mozna zrobic...
              • Gość: ak Re: rondo IP: *.dip0.t-ipconnect.de 11.11.13, 21:14
                Tutaj taki maly przyklad bezglowia.
                Mozna by bylo zrobic prosta droge, ale to potrafi kazdy.
                Takie rondo jest za to czyms wyjatkowym.
                abload.de/img/rondo96rl1.jpg
                • zbyszek07 Re: rondo 12.11.13, 09:33
                  Mam nadzieję że z tym rondem to plotka,
                  tam chyba jednak rondo się nie zmieści...
                • Gość: jd Re: rondo IP: *.dynamic.chello.pl 12.11.13, 10:22
                  Czy to cudo to gdzieś w naszej okolicy?
                  • Gość: ak Re: rondo IP: *.dip0.t-ipconnect.de 12.11.13, 20:04
                    "Czy to cudo to gdzieś w naszej okolicy?"

nie zupelnie (goo...maps sie klania) , ale to nie wyklucza ze tez takie sa, a moze nawet lepsze.
                    Byl taki jeden, co powiedzial "Polak potrafi" :)
                    • Gość: jd Re: rondo IP: *.dynamic.chello.pl 12.11.13, 22:28
                      Ja się mapom odkłaniam - temat nie jest mi zupełnie obcy, ale wiedząc, że "Polak potrafi" i kocha pewną okolicę nie wykluczałem, że niezależnie od podpisu i tak musi chodzić o Rybaki, Morską i inne takie.
    • zbyszek07 Re: Szkola Nr.7 Czesc 94. 21.11.13, 09:45
      Bałtycka "się robi",
      zobaczymy co powstanie.
      Obecnie trudno przejechać spokojnie.
      • Gość: ak Re: Szkola Nr.7 Czesc 94. IP: *.dip0.t-ipconnect.de 23.11.13, 22:40
        Obecnie? Dobry kawal. Ja juz nie pamietam kiedy mozna tam bylo spokojnie przejechac.
        • Gość: jd Re: Szkola Nr.7 Czesc 94. IP: 193.0.102.* 26.11.13, 16:56
          Ja to pamiętam. Można było jeździć, chodzić. Szybko albo wolno - zależnie od ochoty i tylko od ochoty.
          • zbyszek07 Re: Szkola Nr.7 Czesc 94. 30.11.13, 17:52
            Wygląda na to że skrzyżowanie Bałtycka\Przyjaciół\Jeziorna
            będzie normalnym skrzyżowaniem z sygnalizacją świetlną.
            • Gość: LP Re: Szkola Nr.7 Czesc 94. IP: *.dip0.t-ipconnect.de 06.12.13, 16:40
              Zbyszek a moze bys tak kilka zdjec wrzucil ...
              • zbyszek07 Re: Szkola Nr.7 Czesc 94. 08.12.13, 15:26
                Kiedyś wrzucałem,
                ale skoro administracja FF wyrzuciła moje zdjęcia,
                bez słowa wyjaśnienia,
                to niech sobie sama wstawia.
                • Gość: Tom-70 Re: Szkola Nr.7 Czesc 94. IP: *.dip0.t-ipconnect.de 08.12.13, 15:50
                  To i ja wam mowie wszystkim cześć , i obiecuje zaglądać tu częściej. Z pozdrowieniami T.T.
                  • Gość: LP Re: Szkola Nr.7 Czesc 94. IP: *.dip0.t-ipconnect.de 08.12.13, 19:55
                    TOM-70 ?? kto to moze byc ,klika z D-Telekom.
                    • Gość: ak Re: Szkola Nr.7 Czesc 94. IP: *.dip0.t-ipconnect.de 11.12.13, 17:01
                      Hej Leszek,
                      to nic niezwykłego. Trochę nas się tutaj nazbierało.
                      Jeżeli to -70 to BJ - to nic nie pomoże.
                      Tych roczników nie znam.
                      • Gość: jd Re: Szkola Nr.7 Czesc 94. IP: *.dynamic.chello.pl 12.12.13, 10:05
                        Z tym, że nie ma jasności, czy to rocznik urodzenia, ukończenia szkoły, rozpoczęcia szkoły, czy czegoś jeszcze innego.
                        • Gość: LP Re: Szkola Nr.7 Czesc 94. IP: *.dip0.t-ipconnect.de 12.12.13, 22:40
                          1.09.1970 klasa przy ogrodku ,tak zaczynalismy ja ,fredek i inni..
                          • zbyszek07 Re: Szkola Nr.7 Czesc 94. 18.12.13, 11:26
                            Ja troszkę wcześniej...
                            • Gość: jd Re: Szkola Nr.7 Czesc 94. IP: *.dynamic.chello.pl 18.12.13, 17:24
                              A jeszcze przedtem ja.
                              • Gość: ak Re: Szkola Nr.7 Czesc 94. IP: *.dip0.t-ipconnect.de 21.12.13, 15:49
                                "Z tym, że nie ma jasności, czy to rocznik urodzenia, ukończenia szkoły, rozpoczęcia szkoły, czy czegoś jeszcze innego."
                                Jedno jest nieprawdopodobne - to chyba nie obecny wiek.
                                Nie pasuje zbynio do wieku szkoły :)

Za 3 dni Wigilia, a tu +10°C. Prognozy są jednak obiecujące.
                                Mówią, że śnieg jednak spadnie na święta, tyle że wielkanocne...
                                Trzeba chyba zrobić booking na narty w kwietniu.
                                • zbyszek07 Re: Szkola Nr.7 Czesc 94. 21.12.13, 22:45
                                  Bałtycka przejezdna.
                                  Otwarta prawa nitka,
                                  przestawione przystanki.
                                  Skrzyżowanie Bałtycka / Przyjaciół normalne.
                                  Święta nadchodzą.
                                  • Gość: jd Re: Szkola Nr.7 Czesc 94. IP: *.dynamic.chello.pl 23.12.13, 14:44
                                    Może to jednak lepiej, że nie ma tego ronda.
                                    I wszystkim miłych Świąt oraz szalonego Sylwestra.
                                    • zbyszek07 Re: Szkola Nr.7 Czesc 94. 24.12.13, 10:21
                                      Dzięki i nawzajem.
                                      Miłych Świąt wszystkim Siódemkowiczom,
                                      i nie tylko.
                    • Gość: Tom-70 Re: Szkola Nr.7 Czesc 94. IP: *.olsztyn.mm.pl 28.12.13, 16:56
                      He he he woziłeś mnie Lechu jawką , nie pamiętam tylko czy ty miałeś czerwoną czy Wala , ale chyba Wala miał czarną jak dobrze pamiętam. Pozdrawiam wszystkich ( Trzcina, Cines)
                      • Gość: LP Re: Szkola Nr.7 Czesc 94. IP: *.dip0.t-ipconnect.de 28.12.13, 20:03
                        Jakiegos Tomasza Trzcinskiego z dzielnicy kojarze przez mgle ale chyba jestes duzo mlodszy ,kolory tych jawek pamietasz dobrze ale ja nie przypominam sobie zebym wozil 8 czy nawet 10 latkow.Zaraz zadzwonie do Waldka moze on cos pamieta.
                        • Gość: Tom-70 Re: Szkola Nr.7 Czesc 94. IP: *.olsztyn.mm.pl 28.12.13, 20:46
                          Woziłeś woziłeś tylko nie pamiętasz a rocznik jestem 70 .
                          • Gość: jd Re: Szkola Nr.7 Czesc 94. IP: *.dynamic.chello.pl 29.12.13, 21:02
                            Cines, czyli Tomasz Trzciński występuje w Encyklopedii, bo już tu kiedyś bywał.
                            Zapoznawczy stamtąd cytat:
                            Cines, czyli Tomasz Trzciński. Oto jego wstępna autoprezentacja: „Mieszkałem na Al. Przyjaciół 45. Jestem absolwentem rocznika 1986. Cieszę się, że istnieje to forum i strona Fredka. Pozdrawiam wszystkich”.
                            • Gość: wskh 2014 IP: *.olsztyn.vectranet.pl 02.01.14, 09:28
                              Nasza Encyklopedia wie wszystko i nie kłamie!

Ha! Jestem pierwszy w 2014 roku!
                              • Gość: jd Re: 2014 IP: *.dynamic.chello.pl 02.01.14, 16:54
                                Lubię być drugi (nie licząc oczywiście wszelkich rozgrywek sportowych).
                                • zbyszek07 Re: 2014 03.01.14, 09:52
                                  Chciałem być siódmy,
                                  ale co tam,
                                  będę trzeci.
                                  ;p
                                  • Gość: Tom70 Re: 2014 IP: *.olsztyn.mm.pl 03.01.14, 22:07
                                    A ja z was trzech jestem najmłodszy to będę czwarty.:)
                                    • Gość: wskh Re: 2014 IP: *.olsztyn.vectranet.pl 05.01.14, 18:27
                                      O! I to jest właściwy porządek na świecie!
                                      • Gość: wskh Re: 2014 IP: *.olsztyn.vectranet.pl 09.01.14, 19:38
                                        Czy ktoś był na Sylwestra przy naszym moście? Podobno coś organizowała Rada Osiedla.
                                        • Gość: L P Re: 2014 IP: *.dip0.t-ipconnect.de 09.01.14, 20:16
                                          To nie jest już nasz most
                                          • Gość: jd Re: 2014 IP: *.dynamic.chello.pl 13.01.14, 14:45
                                            Naprawdę był jakiś Sylwester na moście? Fantastyczne.
                                            Też wolałem stary most, a do tego topole, filary i olszówki w lesie, ale Sylwestra spędziłbym nawet na tym moście i bez powyższych (w zasadzie niezbędnych) dodatków.
                                            • zbyszek07 Re: 2014 14.01.14, 09:18
                                              Byłem w Sylwestra pod Ratuszem i na Starym Mieście.
                                              Obecny most nie jest już tamtym mostem,
                                              lecz wpisał się w klimat tego miejsca,
                                              budzi wspomnienia i uważam że dobrze że jest.
                                              Nadal uważam że jest to "nasze miejsce magiczne"
                                              i nowy most mi w tym nie przeszkadza.
                                              Po starych przystaniach i plażach nad Długim pozostały resztki pali i słupów,
                                              lepiej by było gdyby Nasz most też tak wyglądał?
                                              Pozdrawiam.

• Gość: wskh most IP: *.olsztyn.vectranet.pl 14.01.14, 17:05
                                                Dajcie spokój. Most ma to do siebie, że łączy, a nie dzieli. Stary był piękny, a nowy jest piękny "inaczej".
                                            • Gość: ak Re: 2014 IP: *.dip0.t-ipconnect.de 15.01.14, 17:25
                                              Janusz, tak daleko do Sylwka na moście nie miałeś, więc dlaczego nie byleś?
                                              Gdybym mógł, też bym się pisał, ale było więcej na nie niż na tak ...
                                              • Gość: jd Re: 2014 IP: *.dynamic.chello.pl 23.01.14, 15:15
                                                Daleko nie, ale blisko też nie. Może za rok i też jestem za wersją mostu, który łączy brzegi i pokolenia.
                                                A lód z pewnością jest taki jak za dawnych dobrych czasów.
                                                • zbyszek07 Re: 2014 24.01.14, 09:54
                                                  Dopiero w ubiegłym tygodniu jezioro zamarzło.
                                                  Ostatni zamarzł rejon przy koszarach pod lasem...
                                                  Kiedyś ostatni zamarzał rejon Bałtyckiej - Trampa
                                                  (gdy wpadały tam ścieki).
                                                  Na spacery po lodzie jeszcze bym się nie wybierał...
                                                  • Gość: LP Re: 2014 IP: *.dip0.t-ipconnect.de 27.01.14, 23:10
                                                    Kiedys o tej porze roku gralo sie w hokeja z malymi przerwami na szkole i .....
    • Gość: Diabelski cud Re: Szkola Nr.7 Czesc 94. IP: *.olsztyn.vectranet.pl 30.01.14, 10:05
      Cud! Ludzie; cud! Widziałem w lesie dzieci ze szkoły na sankach!
      • Gość: jd Re: Szkola Nr.7 Czesc 94. IP: *.dynamic.chello.pl 30.01.14, 14:14
        Mówiłem, że różne rzeczy na świecie (na świat) wracają. Wrócą też topole nad Długim, filary sklepu, a może nawet Tramp.
    • zbyszek07 Re: Szkola Nr.7 Czesc 94. 03.02.14, 09:46
      Wczoraj nie byłem w "Naszym" lesie,
      obserwowałem walki na Wileńszczyźnie w 1944,
      -inscenizacia w Skansenie w Olsztynku.
      Długie jeszcze zamarznięte,
      ale na łyżwy kiepsko.
      Lód słaby i ta śnieżna skorupa...
      Nad Krzywym,
      po "Warmii" już stoi wielki budynek-
      podobno będzie w nim spa i hotel,
      a jeziora już nie widać...
      Czyli życie toczy się dalej...
      Pozdrówka
      • Gość: wskh cuda ostrobramskie IP: *.olsztyn.vectranet.pl 03.02.14, 19:53
        Fajnie wyszło to zdobywanie Wilna? Mój brat cioteczny bierze w tym udział, ale nie mam od niego relacji. A dzieciaków trochę wciąż jeździ po lesie, cud trwa nadal. Po deszczu przy 10- stopniowym mrozie, tor bobslejowy jest jak kiedyś nasze marzenie o lodowej rynnie.
        • Gość: LP Re: cuda ostrobramskie IP: *.dip0.t-ipconnect.de 03.02.14, 19:57
          A tu ciepło tulipany mają ok.5cm !! Pewnie zima przyjdzie w maju
          • Gość: ak Re: cuda ostrobramskie IP: *.dip0.t-ipconnect.de 09.02.14, 19:36
            Leszek, tam juz tez cieplo.
            Wlasnie wrocilem z Olsztyna. Przyjazs -12, wjazd +7, a nie balem nawet tygodnia.
            Baltycka wyglada calkiem ok. :)
          • Gość: ak Re: cuda ostrobramskie IP: *.dip0.t-ipconnect.de 09.02.14, 19:37
            No cos mi palce nie trfiaja na klawiaturze, ale po takiej trasie, to normalne...
    • zbyszek07 Re: Szkola Nr.7 Czesc 94. 10.02.14, 10:38
      Długie rozmarza,
      Łyna rozmarzła...
      śnieg spływa,
      ślizgawka na chodnikach.
      • Gość: ak Re: Szkola Nr.7 Czesc 94. IP: *.dip0.t-ipconnect.de 10.02.14, 18:55
        Co tam roztopy. Niektórym zimy za mało...
        Kiedyś było topienie Marzanny, teraz próbuje się z samochodami
        abload.de/img/krzywe1uasvf.jpg
        (ale tym razem nie wyszło)
        • Gość: LP Re: Szkola Nr.7 Czesc 94. IP: *.dip0.t-ipconnect.de 10.02.14, 20:10
          A co to za bunkier tam budują
          • Gość: ak Re: Szkola Nr.7 Czesc 94. IP: *.dip0.t-ipconnect.de 10.02.14, 21:10
            Leszek, przeskocz na część 95

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka